這天因清假而來到位於銅鑼灣皇冠假日酒店的Carver 享受一個人的下午☀️餐廳以明亮且具流線型設計的天花,非常時尚 選了平日中午的3 Courses Menu($268)包括了前菜、主菜及甜品各一款 🍴Starter - 烤大啡菇沙律 - 以黑醋調味,加入了香脆的松子仁,增加了口感。還有酸甜的小蕃茄,是道非常開胃的前菜 🍴Main - 牛肝菌意大利餛飩 - 包著鮮嫩多汁的牛肝菌及芝士。意大利餛飩以香蒜及櫻桃番茄煮成醬汁🍅色澤鮮艷,酸酸甜甜,平衡芝士的膩感,味道不錯。 🍮 After Meal Treat - 蘋果焦糖慕絲 - 海鹽焦糖慕絲的細滑與杏仁達克瓦茲蛋糕的外脆內鬆軟,加上香甜的小蘋果,味道平衡得恰到好處😊令整餐非常圓滿 ☕️另外再搭配一杯香濃醇厚的紅茶, 為這頓豐富的午餐增添餘韻

2024-05-20
午餐
  • 牛肝菌意大利雲吞
  • 蘋果焦糖慕絲
2024-05-15 134 浏览
銅鑼灣酒店扒房🥩話說嗰日放工經過銅鑼灣上網見到呢一間餐廳餐廳自設乾式熟成櫃提供嚟自世界各地嘅頂級牛扒🥩餐廳裝修潔白舒服 服務好周到 令到成個用餐體驗昇華😙今次食咗佢哋同LEO Diamond Crossover既2人Menu Dinner Set 🌟 “CARVER” Caesar Salad羅馬生菜非常新鮮 食落去帶有微微嘅甜味面層散咗刪除咗嘅煙肉 🥓令到層次增加 Salad醬調得剛剛好🌟香炸軟殼大蝦調味合適 軟殼大蝦🍤香脆口感 帶有微微椒鹽味 檸檬青檸醬 酸酸甜甜開胃🌟澳洲M6和牛腹脇肉炭火燒牛扒🥩牛肉本身肉味香濃,而且肥瘦適宜 肉的纖維結構和脂肪分佈均勻非常嫩滑和多汁多汁肉質細緻而不柴硬配搭住油封香蒜增添風味提升牛肉的天然風味 櫻桃番茄增添層次和豐富度🤩🌟澳洲尖吻鱸魚柳🐟尖吻鱸魚柳的肉質細嫩味道鮮美 色澤金黃經過烹調後非常鮮嫩多汁配搭住西班牙皮奎洛紅辣椒泥 微微嘅辣椒香 辣椒唔會蓋過魚本身嘅味道🌟特濃朱古力蛋糕🍫70%特濃朱古力唔會過甜令到好滯嘅感覺朱古力焦糖脆脆 紅桑子雪芭清新酸甜 令到口腔解膩🍧味道 8/10環境 8/10推介程度8/10 📍 CARVER (銅鑼灣)銅鑼灣禮
銅鑼灣酒店扒房🥩[CARVER]

朱古力焦糖脆脆 紅桑子雪芭清新酸甜 令到口腔解膩🍧

味道 8/10
環境 8/10
推介程度8/10
📍 CARVER (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假日酒店1樓
今個周末嚟到位於銅鑼灣皇冠假日酒店開業一年嘅高級扒房CARVER,餐廳環境高雅,舒適闊落,燈光柔和,餐廳自設乾式熟成櫃提供嚟自世界各地嘅頂級牛扒,另外設有酒吧,可以一邊品酒一邊鋸扒。今次品嚐周末供應嘅半自助餐,有自助冷盤、沙律、甜品吧同埋主菜,其中包括有餐廳出名嘅炭烤牛扒。Prime USDA Rib EyeBeer French Fries, Garden Vegetables, Gravy主菜美國USDA肉眼扒,擁有豐富大理石花紋,肉眼扒烤至Medium,內裏色質紅潤,juicy有肉汁,肉質軟腍,牛肉味濃,簡單沾少少鹽經已將味道提升,外層烤至焦香,同埋烤出好靚嘅網狀紋路,配以啤酒炸薯條,鹹香惹味,口感清脆爽口。Miyazaki Rice-fed Pork LoinBeer Battered Sidewinder Fries, Garden Vegetables, Apple Meat Jus另一主菜日本宮崎縣米飼豬扒 ,火喉控制得啱啱好,肉質鬆軟,味道帶有油脂香,好有咬口,配以啤酒炸薯角,香脆可口。Salad Bar沙律吧有多達8種唔同嘅沙律同埋蔬菜,每款都新鮮健康,膳食纖維豐富,

Prime USDA Rib Eye

Miyazaki Rice-fed Pork Loin

Salad Bar
沙律吧有多達8種唔同嘅沙律同埋蔬菜,每款都新鮮健康,膳食纖維豐富,包括有蕃茄水牛芝士沙律、鴨胸蜜桃沙律、泰式雞肉沙律、海鮮長通粉沙律 、三文魚慕絲等。

Cold Appetizers
冷盤區有煙三文魚,西班牙火腿、火腿辣肉腸、巴馬臣芝土、車打芝士等,種類豐富。

Desserts
甜品區提供多款甜品,其中草莓白朱古力泡芙,可以品嚐到草莓酸甜味道,同埋感受到泡芙鬆軟內餡嘅多重口感;牛角包布甸,焦糖布甸味濃郁,加上牛角包,外脆內軟,口感豐富;歌劇院蛋糕,蛋糕層次感分明,蛋糕帶有濃厚咖啡同埋朱古力味道,口感細膩精緻;
馬卡龍好迷你,有唔同嘅味道提供,包括有朱古力、咖啡、士多啤梨同埋開心果等,口感綿密,各種口味亦唔會太甜。
2024-04-28
  • U.S.D.A. Rib Eye
  • 歌劇院蛋糕
皇冠假日酒店西餐廳CARVER 最近同THE LEO DIAMOND聯乘推出雙人dinner set✨ 凡惠顧雙人套餐,即可贈送 *The Leo Diamond D Series淡水珍珠項鍊一條(價值$880同現金券一張。喺4月30日或之前訂座並預付,更可享$1088/2早鳥優惠!Bookmark定帶女朋友慶生啦💖Dinner Set for Two 凱撒沙律Presentation幾特別✨原條羅馬生菜上淋上凱撒沙律醬汁,配上白鯷魚同乾麵包粒,令味道更豐富,好開胃呢!香炸軟殼大蝦軟殼大蝦外殼炸至金黃香脆,蝦肉爽彈~ 配以羽衣甘藍同紅珊瑚生菜,減低油膩感🤍澳洲M6和牛腹脇肉 (300g)牛味香濃,肉與油香平衡得恰到好處。切開內裏仍然保持粉嫩,一啲都唔韌,配菜仲有原個蒜頭同番茄,不錯呢澳洲尖吻鱸魚柳魚皮煎得金黃酥脆,與軟嫩細膩嘅魚肉質感形成強烈對比,並以西班牙皮奎洛紅辣椒泥同本菇點綴,特濃朱古力蛋糕甜品用上70%朱古力製成,表面加入焦糖脆脆增添口感,另配上清新宜人嘅紅桑子雪葩,中和朱古力嘅甜膩感。

Dinner Set for Two

凱撒沙律

香炸軟殼大蝦

澳洲M6和牛腹脇肉 (300g)

澳洲尖吻鱸魚柳

特濃朱古力蛋糕
2024-05-01 124 浏览
🤍沙律吧有好多唔同款嘅特色沙律!例如鮮果大蝦沙律、藜麥沙律、烤地中海雜菜另外出面仲有煙三文魚、栗米、番茄等大家可以customise 自己嘅沙律念🤍甜品好多款式樣樣都好想試同好精緻每次都會唔同款有驚喜————————————Pin 銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假————————————Overall the restaurant has good quality on their food and environment for gathering.
🤍沙律吧
有好多唔同款嘅特色沙律!
例如鮮果大蝦沙律、藜麥沙律、烤地中海雜菜

🤍甜品
好多款式樣樣都好想試同好精緻
每次都會唔同款有驚喜

————————————

Pin 銅鑼灣禮頓道8號香港銅鑼灣皇冠假

————————————

2024-04-30 86 浏览
第二次幫襯嘅位於銅鑼灣皇冠假日酒店嘅CARVER ,水準都 keep 到👍🏻➽ Maryland Crab Cake 蟹餅嘅蟹肉幾鮮甜而且食到一絲絲蟹肉感,配上柚子他他醬同沙律菜整體都好清新➽ Mediterranean Octopus 一口大細嘅八爪魚肉,恰到好處嘅腍度同彈性,加埋蕃茄同甜椒酸酸甜甜咁食好開胃➽ USDA Prime, Striploin (280g) 西冷牛扒粉嫩肉質腍嫩,油香都相當豐富突出,最鍾意係搭配碟邊嘅鹽,輕輕點一點就帶出肉香 (唔想咁原汁原味可以揀Gravy汁),烤蕃茄同烤蒜頭可以平行油膩感➽ 20-Days Dry-Aged Coffee Grounds, Rib Eye, USDA Prime (340g) 肉面格網紋令到食慾大增,微微嘅炭燒味更香口➽ Fried Onion Rings 洋蔥圈外層香脆而內裡軟甜,保留到洋蔥汁➽ Roasted Mushroom 烤蘑菇唔會太乾身而入口多汁➽ Pear 甜品係法式經典嘅紅酒煮梨,有少少酒味但已配上雲尼拿雪糕;仲有用羊奶製作Cheesecake,覺得唔錯但睇個人口味➽ Truffle 甜品以竹炭朱古力做外

➽ Truffle 甜品以竹炭朱古力做外層加上蜂蜜芭菲,松露味雪糕都相當突出
今日同朋友去銅鑼灣皇冠假日酒店嘅CARVER食LUNCH,估唔到咁高質👍😋實在有驚喜。.午餐可以揀2道菜🍽,3道菜🍽同4道菜🍽,我地揀左3道菜,有一個前菜,主菜再加甜品。.前菜揀咗灸燒三文魚沙律🥗,主菜係燴牛頰肉🥩,甜品揀咗CARVER 雪糕新地🍨。.灸燒三文魚沙律份量充足,有幾塊大嘅灸燒三文魚🐟,配搭青瓜、櫻桃蕃茄、火箭菜,非常新鮮。沙律用咗芥末蜜糖汁,唔會太刺激又有啲香甜。.主菜燴牛頰肉燜得好軟腍,入口即溶又唔覺膩,加咗紅酒汁升華到另一境界,真係好好味😋。而牛頰肉份量唔少,唔會薯蓉多過牛頰肉。.之後再食CARVER 雪糕新地,係草莓羅曼諾夫口味,唔會太甜,搭配鮮甜可口既草莓,岩哂食飽之後食。.另外再額外叫咗杯咖啡飲,上面有完美心型拉花❤️,好可愛😆。.性價比值回票價,好好味又食得飽👍,非常滿足!

另外再額外叫咗杯咖啡飲,上面有完美心型拉花❤️,好可愛😆。
性價比值回票價,好好味又食得飽👍,非常滿足!
返工咁辛苦,有時都要食吓好嘢慰勞自己😛銅鑼灣皇冠假日酒店嘅Carver 有weekday lunch set 都幾抵食,最緊要係坐得舒服,食物又有品質保證😋有時候同客過黎食business lunch 都係一個不錯嘅option 😎3-course lunch set ($268)包一個前菜、主菜再加一個甜品前菜炙燒三文魚沙律有好多火箭菜、青瓜同櫻桃蕃茄,撈埋芥末蜜糖汁好開胃!炙燒三文魚燒得啱啱好,魚皮有少少燶邊,三文魚肉嫩滑惹味!主菜有菠菜芝士粗管面芝士味勁濃味,趁熱食仲可以拉絲,再加埋羅勒蕃茄醬,呢件事係超級邪惡!忍唔住食晒成個面!甜品拖肥布甸有超濃厚嘅奶油醬同香緹鮮奶油,兩者加埋係絕配,味道濃郁,十分 creamy !🤤

3-course lunch set ($268)
包一個前菜、主菜再加一個甜品

主菜有菠菜芝士粗管面

《CARVER- 銅鑼灣》星期三,又係銅鑼灣搵食團,不過今次唔同~就係同朋友補祝生日。人大左同人慶祝點可以失禮?所以今次選了個酒店的扒房,坐得舒服d,有服務又得體!今晚食左個2人套餐人均都係6百零蚊。酒店黎講算平。而家佢地做緊個CARVER × THE LEO DIAMOND 聯乘嘅二人SET,只需$1288,隨套餐會贈送一條The Leo Diamond  DSeries 淡水珍珠項鍊同現金券送,4月30號之前訂枱仲有early bird 價$1088 ,5舊水人均,如果係生日真係抵到爛!凱撒沙律呢個沙律會跟個sourdough bread,呢個沙律竟然係會擺盤。羅馬生菜上面淋上醬汁,酸酸甜甜幾開胃,加上乾麵包粒,增添鬆脆口感。香炸軟殼大蝦個軟殼蝦我幾鍾意,因為唔駛剝殼。連殼食令蝦外面多左層少少脆的口感,更顯蝦肉鬆軟。下面配以羽衣甘藍同紅珊瑚生菜,幾開到胃!澳洲M6和牛腹脇肉 300g我地叫左Medium,黎到大概係Medium Rare左右。切開又幾得意,以腹脇肉黎講唔係好肥,肉味算重而且唔韌。不過我都講過好多次,澳洲和牛個名令人想起日本和牛,但真係兩種風格。澳洲牛更多係食肉而不是
《CARVER- 銅鑼灣》

凱撒沙律

香炸軟殼大蝦

澳洲M6和牛腹脇肉 300g
我地叫左Medium,黎到大概係Medium Rare左右。切開又幾得意,以腹脇肉黎講唔係好肥,肉味算重而且唔韌。不過我都講過好多次,澳洲和牛個名令人想起日本和牛,但真係兩種風格。澳洲牛更多係食肉而不是油香。個外層都處得理ok,少少脆口~唔錯!

澳洲尖吻鱸魚柳
鱸魚係西餐上一個好十分喜歡嘅菜式,如果唔食牛我會先考慮魚。但大家知道香港食西餐d魚多數品質都成疑,所以黎酒店食,見到鱸魚一定心心眼。魚柳先被煎香,魚肉嫩滑入口即溶。,廚師用左西班牙皮奎洛紅辣椒泥點綴係幾新鮮,今晚MVP我俾呢個。

特濃朱古力蛋糕
甜品係朱古力蛋糕,3層口感分別係上層好欣賞佢上面嘅朱古力焦糖脆脆,中間係朱古力honeycomb係非常非常濃郁!加埋一個好清新嘅Respberry雪葩,同個朱古力好夾!
2024-04-17
外卖自取
今日放假 約埋朋友去CARVER預祝生日餐廳裝潢舒適,好適合同朋友聚餐🍴餐廳亦設有自家乾式熟成櫃,令客人可以品嚐到最好味多汁、最嫩滑嘅肉!平日午餐可揀2至4道菜我地揀咗🍴3 COURSES $268前菜 🎃南瓜忌廉湯 creamy忌廉湯,啖啖香濃南瓜味南瓜味道清甜,口感軟綿幼滑😉主菜🍴美國肉眼扒 220克配啤酒脆漿薯條、田園蔬菜及肉汁呢款額外加咗$98 不過都好值得火侯控制得唔錯,牛扒表面煎至褐色帶格仔紋路中間嘅肉微暖呈粉紅色,色澤均勻肉質嫩滑之餘帶濃郁牛味,高質🙌🏻甜品🍦CARVER 雪糕新地 味道係草莓羅曼諾夫🍓草莓果肉口感有滿滿嘅飽滿度甜而不膩,一試愛上👍🏻下次再嚟試下其他菜式~
今日放假 約埋朋友去CARVER預祝生日
餐廳裝潢舒適,好適合同朋友聚餐🍴

平日午餐可揀2至4道菜
我地揀咗🍴3 COURSES $268

前菜 🎃南瓜忌廉湯

creamy忌廉湯,啖啖香濃南瓜味
南瓜味道清甜,口感軟綿幼滑😉

主菜🍴美國肉眼扒 220克
配啤酒脆漿薯條、田園蔬菜及肉汁
呢款額外加咗$98 不過都好值得
火侯控制得唔錯,牛扒表面煎至褐色帶格仔紋路

中間嘅肉微暖呈粉紅色,色澤均勻
肉質嫩滑之餘帶濃郁牛味,高質🙌🏻

甜品🍦CARVER 雪糕新地
味道係草莓羅曼諾夫🍓

草莓果肉口感有滿滿嘅飽滿度
甜而不膩,一試愛上👍🏻
下次再嚟試下其他菜式~
2024-04-25 55 浏览
今日同朋友去左呢間位於銅鑼灣皇冠假日酒店1樓既餐廳,環境相當舒適,氣氛都好好。食左佢哋嘅4 course套餐,$338好抵食呀!第一道菜係「雞肉凱撒沙律」,好有創意,入面有雞肉,蘿馬生菜、煙肉粒同埋蒜香包粒。啲雞肉好juicy嫩滑,同埋啲蔬菜都好新鮮,令呢個沙律好開胃👍🏻👍🏻接下嚟,係「南瓜忌廉湯」,正!我好鍾意南瓜嘅味道,佢哋嘅湯好滑好濃稠,濃郁嘅南瓜味道好突出😋😋然後係「地中海鱸魚」,醬汁好香濃。鱸魚鮮嫩多汁,配上烤菇嘅味道,同鱸魚完全match!賣相都好靚😍好有地中海風味最後,係拖肥布甸,真係一個完美嘅結尾。布甸口感鬆軟,仲有奶油醬同香緹鮮奶油,好濃郁好香甜,真係令人欲罷不能🤩

2024-04-24 48 浏览
呢一間西式餐廳之前食過好高質🌟,今日同朋友聚會就決定帶朋友嚟試下啦🥳午餐 3 COURSES 只需 $268燒椰菜花鷹咀豆 (藜麥及紅洋蔥)呢道前菜已經好驚艷😎,椰菜花經過燒烤,外層煙燻嘅香氣加上金黃色嘅香口外皮好正🔥,同埋藜麥同紅洋蔥嘅搭配,增加咗豐富嘅口感同層次😝宮崎縣米飼豬扒 (200克) (啤酒味旋風薯角、田園蔬菜及蘋果肉汁):呢款宮崎縣米飼豬扒真係無得頂🤤,肉質鮮嫩多汁,口感都係一流🤩。啤酒味旋風薯角炸到香脆,搭配田園蔬菜同蘋果肉汁,味道鮮美😛鮮果馬斯卡彭芝士撻 (時令生果、馬斯卡彭芝士忌廉及杏仁撻):甜品都好出色😙,杏仁撻底脆口,配上時令生果同馬斯卡彭芝士忌廉🤪,酸甜嘅味道同柔滑嘅質感完美結合💯再次光臨CARVER依然非常出色,朋友試過都讚不絕口,值得推薦!

午餐 3 COURSES 只需 $268

燒椰菜花鷹咀豆 (藜麥及紅洋蔥)

2024-04-24 33 浏览
前兩日去咗銅鑼灣皇冠假日酒店餐廳食飯,慶祝紀念日~🥰呢間餐廳係西式扒房,環境非常舒適,我哋嗰日係晏晝去,order 咗個 weekday Set Lunch,可以揀2/3/4 courses,我哋就揀3 courses!- 原種蕃茄配黑毛豬火腿原種蕃茄係冇經過人工改良、非雜交的原生品番茄,味道比平時嘅蕃茄更加甜!黑毛豬火腿帶來鹹香,加上蘋果醋同迷你香草,味道層次更豐富,好開胃。- 宮崎縣米飼豬扒 (200克)今次就試咗呢款豬扒,豬扒煎得恰到好處,肉質保持到嫩滑,口感充滿肉汁,加上蘋果肉汁味道更升一個層次。另外有香脆既啤酒味旋風薯角以及粟米伴菜,同樣美味。- 鮮果馬斯卡彭芝士撻呢款芝士撻好特別,用上馬斯卡彭芝士忌廉,撻上佈滿開心果碎,又擺滿時令水果~有芝士嘅鹹香,又有生果嘅清爽,杏仁嘅味道,非常推介!- 額外單點咖啡另外單點咗一杯hot latte,有完美嘅心形拉花,口感順滑😉
前兩日去咗銅鑼灣皇冠假日酒店餐廳食飯,慶祝紀念日~🥰

- 原種蕃茄配黑毛豬火腿

- 宮崎縣米飼豬扒 (200克)

- 鮮果馬斯卡彭芝士撻

- 額外單點咖啡
2024-04-22 63 浏览
難得平日放假又去開銅鑼灣,就同朋友揀咗呢間酒店餐廳,嘆番個3 courses lunch。餐廳環境型格時尚,同三五知己聚餐最適合不過。🔸南瓜忌廉湯前菜選了南瓜忌廉湯🎃飲落口感柔滑細膩,南瓜的味道十分濃郁,帶有一絲甜味,加入忌廉,口感更加豐潤,質感更濃稠。🔸燴牛頰肉牛頰肉經過燴煮後,口感非常軟嫩,肉質鮮嫩多汁🐮配上紅酒汁🍷帶出香甜味道,與牛肉的肉香相互融合。底下亦配有薯蓉🥔口感綿密。🔸拖肥布甸甜品選了拖肥布甸🍮它的口感細膩。布甸的質地柔軟。加入奶油醬及香緹鮮奶油,使布甸更加濕潤,帶來一絲奶香和甜味🤤使整個甜點更加濃郁。

餐廳環境型格時尚,同三五知己聚餐最適合不過。

🔸南瓜忌廉湯

🔸燴牛頰肉

🔸拖肥布甸
《CARVER - 銅鑼灣》過左生日都成個月,估唔到仲有機會食生日飯呢😂今次朋友book左枱同我去銅鑼灣扒房据扒😎餐廳位於酒店入面,環境舒適而且服務周到,但價錢又唔算太離地咼,套餐人均五百至六百左右,已經有齊餐包、前菜、主菜同甜品,喺酒店食黎講真係唔貴咼😉而當晚餐廳都做緊個優惠,CARVER x THE LEO DIAMOND 獨家聯乘二人晚餐只需$1288,隨套餐仲會贈送一條The Leo Diamond既 D Series淡水珍珠項鍊一條😉仲有現金券送添,如果男士同女朋友嚟食飯慶祝生日紀念日佢實會好開心,有得食又有得拎😂而喺4月30號或之前訂座同預付仲可以享$1088 early bird 優惠,有興趣嘅話記住要早少少預訂啊😎🔹前菜💁🏻‍♀️CARVER 凱撒沙拉食前菜之前,服務員會拎佢哋餐廳自製嘅酸種麵包俾我哋做開胃菜,然後就上其他前菜,聽講呢一個係餐廳嘅特色凱撒沙律,個presentation同平時喺出面食嘅凱撒沙律好唔同,餐廳用咗四片原條嘅羅馬生菜再喺上面淋上醬汁,食到有白鯷魚既醋酸味,酸酸甜甜幾開胃,上面嘅麵包粒鬆脆得黎幾好食💁🏻‍♀️香炸軟殼大蝦第二度前菜係好少見嘅軟殼蝦,可
《CARVER - 銅鑼灣》
🔹前菜
💁🏻‍♀️CARVER 凱撒沙拉

💁🏻‍♀️香炸軟殼大蝦
第二度前菜係好少見嘅軟殼蝦,可以連個蝦殼都一齊食埋😌個蝦都幾大隻而且肉質鬆軟,下面配咗少少羽衣甘藍紅珊瑚沙律菜可以一齊食,調味上面有少少辣粉,令到味道更加有層次

🔹主菜
💁🏻‍♀️澳洲M6和牛腹脇肉 (300克)
主菜一共有兩款,第一款係澳洲M6和牛扒,大概五成熟左右,肉味重得黎肉質又唔會好韌,不過如果你係偏好食日本和牛嗰種油脂分布好勁嘅肉,咁呢一款就未必係你心頭好啦,但係我個人覺得澳洲牛係要食佢個肉質同埋肉味😉值得加分係佢旁邊嘅配菜都冇馬虎,原粒蒜頭同埋車厘茄煎過之後都係好香牛油味同埋好Juicy👍🏻

💁🏻‍♀️澳洲尖吻鱸魚柳
另外一個主菜鱸魚柳可以話係我當晚最鍾意嘅一道菜式,食西餐唔食牛的話我就一定會揀魚,魚柳外皮煎香咗脆卜卜,魚肉一疏疏咁好嫩滑,配上青醬同埋西班牙皮奎洛紅辣椒泥都幾特別,變左一份魚肉有多種食法😉

🔹甜品
💁🏻‍♀️特濃朱古力蛋糕
最尾個甜品係朱古力蛋糕,好欣賞佢上面嘅朱古力焦糖脆脆,有啲似食緊朱古力味嘅honeycomb咁幾得意👍🏻朱古力蛋糕用咗70%嘅特濃朱古力製作,食落唔會太甜膩,兩個人share食剛剛好
2024-04-17