2020-01-07 106 浏览
Cafe Paradise之前去過杏花邨,鍾意嗰度充滿童真嘅環境間環境不錯,感覺輕鬆坐位幾舒服還播著柔和詩歌,好relax 好舒服呢牛扒午餐伴餐小食嘅脆薯角都做得非常出色 外脆內軟 好食到停唔到口價錢都幾親民!兩個人休閒地食個tea🍴真係不錯的選擇喔
Cafe Paradise

牛扒午餐
伴餐小食嘅脆薯角都做得非常出色 外脆內軟 好食到停唔到口

價錢都幾親民!兩個人休閒地食個tea🍴真係不錯的選擇喔

2020-01-02 242 浏览
今日嚟到太子試吓呢一間西餐小店,環境舒適而且入到去見到好多張枱度reserve 左,應該係唔錯!小食方面叫咗黑松露薯條,薯條即炸夠脆口,點埋黑松露醬係簡直係絕配。主菜方面就叫咗一份卡邦尼意粉同埋all day breakfast,卡邦尼好creamy,配料十足,好食!至於all day breakfast,夠晒大份,仲有好多款式,一次過滿足晒你既口味!我哋仲叫咗一份石燒牛肩胛肉眼扒,仲要好平淨係$78咋!即刻叫黎試一試,肉眼扒好香,又唔會太硬,想食生啲又得,熟啲有得,可以任你自己燒。最後飲品方面,我哋叫咗一杯熱玫瑰朱古力同埋凍薄荷朱古力,玫瑰朱古力上既玫瑰唔會剩係得個裝飾,而係飲落去真係有啲玫瑰味,夠曬特別,而薄荷朱古力就淡淡薄荷味,夠晒清涼。

• 黑松露薯條
  • 卡邦尼意粉
2020-01-02 162 浏览
旋轉木馬做background 既Cafe ❤️今日帶朋友黎慶祝生日🎂high tea ☕️ 下午茶都好多野食啵,我地嗌左香草茄茸意式肉丸🍡茄汁茸配上彈牙肉丸,蕃茄汁味道好醒胃,相當juicy 🤪❤️薯條配黑松露醬,新鮮炸起嘅薯條外脆內軟🍟跟埋自家製既黑松露醬,濃濃既黑松露😋個醬汁質地夠晒濃味,係我鍾意嘅味道😍麻醬煙三文魚田園煎餅,芝麻口味既沙律醬汁配埋煙三文魚原好夾架,仲有沙拉🥗菜,重點嗰煎餅🥞係好熱同埋脆身,所以材料都好夾🤪🤪FLAT WHITE 奶泡發得好,口感順滑,係一杯幾好飲嘅咖啡☕️最後嗌左香濃的朱古力心太軟醒香草雪糕🍦要做到流心既效果😚😚😚

• 朱古力心太軟
  • 黑松露薯條
2019-12-31 149 浏览
見今日咁得閒,想搵個地方hea下chill下,上openrice睇就搵到呢間cafe,見佢環境又幾靚,就入去嘆下!呢度lunch都幾多人食,差少少就要出去等位,都有信心嘅保證!呢度有四款all day breakfast揀,我揀左paradise full($108),呢個薯餅三文魚同炒蛋都好好食,粟米仲係新鮮粟米粒,好食!額外仲有件多士食!口感香脆,再加埋果jam!好食!唔夠喉再叫埋心太軟食!個雲尼拿雪糕有雲尼拿籽粒,好香好滑!Good!而個心太軟會流心,一啲都唔hea!再配合埋杯洛神花茶,酸酸地,好開胃好fresh好chill!
額外仲有件多士食!口感香脆,再加埋果jam!好食!
2019-12-26 189 浏览
額外仲有件多士食!口感香脆,再加埋果jam!好食!
過咗太子嗰邊食晏,同事之前推介過呢間cafe,今日有機會試下。餐廳門口已經有聖誕裝飾,仲有個午餐餐牌好fancy,係一個摩天輪🎡。下午一點入到去先發現餐廳咁滿座,好彩自己一條友即刻有位。食物有lunch set同石燒牛扒等等,套餐有埋餐湯(忌廉湯)同飲品,抵啲,所以叫咗香辣茄茸海鮮天使麵($72)🍝。天使麵賣相吸引,有唔少海鮮鋪面包括青口、蝦同帶子等,個汁幾惹味,少少辣,但亦唔會蓋過蕃茄味🍅,I like it,配上天使麵就更加掛汁👍。飲品方面,本身就已經包咗,如果叫餐牌上面嘅特飲就只需加$10👀,好抵喎因為有mocca、沙冰、梳打嗰啲。我就叫咗忌廉碎曲奇咖啡沙冰🍪☕️,原價要$42。實物比圖更吸睛,超滿超大杯,一飲發現真材實料,甜度剛好。我order完之後,見到有唔少其他食客即刻問店員乜嚟,仲有至少3-4個人真係叫咗沙冰🤣,哈哈跟風嘅。總括嚟講,依間cafe又真係幾唔錯嘅,lunch set都幾多選擇幾相宜,味道唔錯,沙冰必嗌,成座山咁高!環境算幾企理,仲好少女風,因為有QQ公仔🧸。雖然午市好多人,食客不斷,但店員都keep住好專業,有禮貌。我下次會同同事再嚟食過。

香辣茄茸海鮮天使麵

忌廉碎曲奇咖啡沙冰

忌廉碎曲奇咖啡沙冰
2019-12-19 24 浏览
Cafe paradise食物種類幾多~除左有平時cafe會食到的all day breakfast外,仲有個熱石安格斯牛所以今次有點左呢個,另加錢可轉套餐有餐湯﹑甜品﹑飲品同沙律,抵食而且仲非常飽沙沙聲的熱石送上,如果想牛再熟點可自己再加強燒熟因為我唔鐘意血淋淋,所以就接住燒到熟為止雖然全熟~但d牛完全唔會又老又硬,而且仲跟薯條,真係超級多另外就叫左個黑松露意粉勁重黑松露味~超落本值得推介仲叫左餐廳的signature drink,chocolate paradise 雪糕仲係movenpick ga
沙沙聲的熱石送上,如果想牛再熟點可自己再加強燒熟
因為我唔鐘意血淋淋,所以就接住燒到熟為止
雖然全熟~但d牛完全唔會又老又硬,而且仲跟薯條,真係超級多

另外就叫左個黑松露意粉
勁重黑松露味~超落本
值得推介

雪糕仲係movenpick ga

2019-12-09 26 浏览
依段時間梗係去幫襯下小店今日就揀咗一間位於太子方便易到嘅Cafe先講下環境地鐵站一出,轉個彎就到Cafe係樓下鬧市中好似找到一片寧靜set dinner已經包左有餐湯,沙律同餐飲岩曬同朋友一人一個餐之後share 來食等午餐時間理想沙律好快到🥗而沙律以配餐黎言其實個份量都叫做大,沙律菜新鮮爽口配上芝麻醬作為餐前嘅小食,開開胃口餐湯係南瓜湯有淡淡的忌廉味南瓜都滑身🎃主菜方面我哋首先香蒜芝士龍蝦拼頂級牛小排半份龍蝦方面雖然只有半隻但係加左芝士依個配角反襯主角成個龍蝦🦞肉彈芝士味香濃食到舔舔脷而牛小排有牛味細細塊唔會覺得好油膩另揀咗個素野菌松露扁意粉張相唔小心影矇左但個意粉加左松露香濃吸引你係我哋一個食抹茶雪糕一個加錢食個心太軟特別想讚一讚個心太軟甜度適中當你一食落去嗰時候朱古力醬流出來更加好味可以喺太子搵多個一個舒服位chill 一chill傾吓計真係唔錯㗎
依段時間梗係去幫襯下小店
今日就揀咗一間位於太子
方便易到嘅Cafe
先講下環境
地鐵站一出,轉個彎就到
Cafe係樓下
鬧市中好似找到一片寧靜

set dinner已經包左有餐湯,沙律同餐飲
岩曬同朋友一人一個餐
之後share 來食

等午餐時間理想
沙律好快到🥗
而沙律以配餐黎言
其實個份量都叫做大,
沙律菜新鮮爽口配上芝麻醬
作為餐前嘅小食,開開胃口

餐湯係南瓜湯

可以喺太子搵多個一個舒服位chill 一chill
傾吓計真係唔錯㗎
1K
2019-12-09 26 浏览
Cafe paradise 係小柔最鍾意下午茶聚腳點其中一間,點解?一來好味,二來抵食。已經來左好幾次食下午茶,食物水準仍然保持到。下午茶由2:30-5:30,有好幾款下午茶餐挑選,我們就選了一份迷你卡邦尼意大利粉,份量其實都等於一個午餐,不會太迷妳,味道夠creamy, 好好味。第二個就點了美國頂級穀飼牛肩胛肉眼排套餐,鐵板燒的肉眼排十分嫩口,可以慢慢煮以致肉感由比較raw to medium rare。而且這個肉是真材實料的好吃,配搭薯角,仲有三個醬料配搭,絕對不馬虎。套餐會包餐湯及沙拉,還有飲料。而且這裡還不加一,兩個人吃都係$170不到,吃到舒適環境及美食,實在好抵。
2019-12-04
星期六日總想補眠, 所以一覺瞓起已經到晏晝啦所以大家妹同朋友仔就去咗太子嘅Cafe Paradise 食個早餐、午餐加下午茶一入到去就見到好多同大食妹一樣好晏起身嘅朋友仔<Paradise Combo>呢個All Day Breakfast絕對係大食妹食過最大份嘅店員上左份士多啤梨多士同橙汁俾你邊食邊等, 然後好快就上埋個戲肉-巨大化All Day Breakfast 呢份早餐絕對係食肉獸嘅天堂, 有牛扒、煙肉、腸仔、火腿、煙三文魚之餘, 仲有蘑菇、炒蛋、番茄、沙律同薯餅, 最啱大食妹呢啲乜都想食少少嘅朋友<Flat White>Flat White 味道比較 standard, 但拉花唔錯<黑松露薯條>本身冇諗住食黑松露薯條, 但見到隔離枱嗌咗份睇落好正, 一於嗌嚟試下 粗身嘅薯條炸到脆卜卜, 裏面充滿綿綿嘅薯仔肉, 配上黑松露醬, 菇味十足 食到一半覺得黑松露醬有啲膩, 仲可以轉食茄汁<美式水牛城雞翅>呢度嘅水牛城雞翅係偏甜嘅, 大食妹就唔係咁好啦
星期六日總想補眠, 所以一覺瞓起已經到晏晝啦

一入到去就見到好多同大食妹一樣好晏起身嘅朋友仔

<Paradise Combo>

<Flat White>

<黑松露薯條>
食到一半覺得黑松露醬有啲膩, 仲可以轉食茄汁

<美式水牛城雞翅>
呢度嘅水牛城雞翅係偏甜嘅, 大食妹就唔係咁好啦
2019-12-07 30 浏览
聽朋友講太子有間黃店CP值幾高下,咁就聽佢講去試下喇,食完總結就係的確幾唔錯😋如果經過附近可以再食🔻套餐-石燒牛肩胛肉眼扒評分:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:$108套餐包埋沙律、餐湯、飲品及薯角,以呢個價位黎講塊扒唔錯,配埋D汁幾好味,個薯角、湯律同湯都ok嫁😋好抵食(不過佢塊扒係會煎到全熟咁滯,如果想生d我諗要特別講)🔻卡邦尼意大利粉評分:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:$65個醬夠creamy同有陣濃郁芝士味,份量不多不少岩岩好🔻芝士焗馬鈴薯角評分:🌕🌕🌕🌗🌑價錢:$63鍾意肉醬嘅朋友有福了!佢個薯角好多肉醬嫁,不過芝士就少左d😹同埋薯角可以脆番少少就perfect🔻朱古力心太軟價錢:套餐加$25價錢:🌕🌕🌕🌕🌕將朱古力蛋糕香脆嘅外層切開,軟軟嘅流心朱古力如岩漿流瀉,夾埋隔離嘅云呢拿雪糕一齊食,真係好好食🤤📍Cafe Paradise (太子)太子砵蘭街412號地舖

🔻套餐-石燒牛肩胛肉眼扒
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:$108
(不過佢塊扒係會煎到全熟咁滯,如果想生d我諗要特別講)

🔻卡邦尼意大利粉
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:$65
個醬夠creamy同有陣濃郁芝士味,份量不多不少岩岩好

🔻芝士焗馬鈴薯角
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢:$63

🔻朱古力心太軟
價錢:套餐加$25
價錢:🌕🌕🌕🌕🌕

📍Cafe Paradise (太子)
太子砵蘭街412號地舖
2019-12-06
  • 朱古力心太軟
  • 卡邦尼意大利粉
2019-12-05 29 浏览
今日突然間好想搵個地方坐下,靜靜地溫下書,就搵到呢間cafe,見佢環境又幾靚,就入去嘆下!一入去聽到播緊聖詩歌,都幾舒服幾relax!每張檯仲有成大樽水俾你自己任斟!幾貼心!一睇餐廳花多眼亂,但都係鍾情想食all day breakfast!由於太肚餓關係,我揀左paradise jumbo,多塊牛扒好似好正咁!而薯餅同炒蛋都好好食。每一個all day breakfast都額外有件多士食!好香口脆卜卜, 搽埋果jam!好好食!玫瑰花茶就冇咩驚喜,味道都ok!呢度仲有lunch set menu同埋tea set menu!價錢仲好抵食tim!所以再叫多左個tea set!叫左個是日蛋糕tea set!今日係綠茶紅豆蛋糕!味道都幾好!幾清新!底層有海棉蛋糕!唔錯唔錯!下次會再試下其他蛋糕!

玫瑰花茶就冇咩驚喜,味道都ok!
2019-12-03 41 浏览
在太子很少見到cafe店,這一間是位置最便利的一間,在D出口行1分鐘就見到,吃得太多茶餐廳,就今日在cafe到吃午飯。環境優雅,但較小,而且最好要預約,因為12點半後基本上滿座,幸好我早來,不用等。甘荀南瓜湯⭐️⭐️⭐️⭐️冬天吃一口熱湯真是好正!湯送上時是熱辣辣,不是溫暖,在那麼寒冷天氣喝是一流,而且湯汁濃度剛剛好,不是太稀。喝起來有淡淡的南瓜味,但甘荀就不太覺眼。香草煎雞配薯菜⭐️⭐️⭐️⭐️雞排煎很香,可以見到表皮煎很香脆,再淋上照燒汁,不錯👍🏻。配菜是炸薯塊和沙律菜,薯塊炸過兩次,所以爽脆,沙律汁是芝麻醬,一樣很香。Buffalo wings⭐️⭐️⭐️之前在美國吃過一次,很想再吃,可惜美國跟香港的餐廳的醬汁完全不同,失去惹味的感覺!醬汁是甜甜的香草蕃茄汁,配上五隻炸雞翼,有少少失望🙍朱古力心太軟⭐️⭐️⭐️⭐️見到那麼多人推薦,就想吃,完全沒有失望,甜品送上時間剛好,一切開是濃濃流心的朱古力醬,再加上雲呢拿雪糕,Perfect match

香草煎雞配薯菜

2019-12-03
香草煎雞排薯菜
  • 餐湯
2019-11-25 1083 浏览
之前去過杏花邨嘅cafe paradise 鍾意嗰度充滿童真嘅環境 今次試吓太子呢間未走入餐廳 已經俾入口處嘅旋轉木馬擺設吸引 要打個卡先😆喺餐廳裏面 會發現更多有童真嘅裝飾 熊 摩天輪 音樂盒等等🤩🧚‍♀ 雖然位於繁忙嘅太子但係呢度座位都舒適 慢慢一路食一路同朋友傾計店員都唔會催你走-👍🏻石燒牛肩胛肉眼扒套餐($108)件扒足足有200g 跟埋餐湯 沙律 脆薯角 甜品同飲品 抵到爛😧呢個價錢去CitySuper買一件牛扒都未必得🤭牛肩肉眼扒用鐵板上 鎖住肉質嘅溫度同味道醬汁有蒜蓉汁同燒汁 啱哂心多多嘅人就連伴餐小食嘅脆薯角都做得非常出色 外脆內軟 好食到停唔到口🤤-👍🏻香脆豬手 ($168) 份量幾大 賣相媲美美式扒房德國咸豬手肉皮脆肉嫩 朋友話好有驚喜豬手皮有少少脆得黎亦都保留本身嘅彈性 食落去全部都係女士最愛嘅骨膠原😍裏面嘅肉肉汁豐富 入味得黎唔會過鹹-👍🏻紅粉爆谷雪糕($55)除左主食 點可以冇甜品我地揀咗餐廳嘅皇牌甜品之一 開心share雖然配搭簡單 但係食落去又出奇地夾雜莓醬嘅清新中和左爆谷嘅甜味-📍Cafe Paradise (太子)太子砵蘭街412號地舖

未走入餐廳 已經俾入口處嘅旋轉木馬擺設吸引 要打個卡先😆

👍🏻石燒牛肩胛肉眼扒套餐($108)

呢個價錢去CitySuper買一件牛扒都未必得🤭
牛肩肉眼扒用鐵板上 鎖住肉質嘅溫度同味道
醬汁有蒜蓉汁同燒汁 啱哂心多多嘅人
👍🏻香脆豬手 ($168)

份量幾大 賣相媲美美式扒房
德國咸豬手肉皮脆肉嫩 朋友話好有驚喜
裏面嘅肉肉汁豐富 入味得黎唔會過鹹

👍🏻紅粉爆谷雪糕($55)

除左主食 點可以冇甜品
我地揀咗餐廳嘅皇牌甜品之一 開心share
雖然配搭簡單 但係食落去又出奇地夾
雜莓醬嘅清新中和左爆谷嘅甜味
📍Cafe Paradise (太子)
太子砵蘭街412號地舖
  • 香脆豬手
2019-11-22 565 浏览
喺附近睇醫生之前食嘢先,見到呢間餐廳外形唔錯而價錢合理,就算要等位都決定試吓。午市套餐除咗一般嘅西式食物,仲有一個日式蒲燒鰻魚嘅選擇,所以特別都試吓呢個日式食物嘅水準。套餐跟忌廉湯及一杯飲品,所有特色飲品都只係加$10,所以我叫了個棉花糖泡沫咖啡,我朋友要過金牛(芒果雪糕忌廉汽水),都係比較特別嘅飲品,估唔到芒果雪糕同忌廉都幾夾。蒲燒完條鰻魚都幾大條,應該有12吋長,皮脆香口,蒲燒汁味道濃淡適中,燒鰻魚水平比好多日本料理都做得好。香辣茄蓉海鮮天使麵,辣度到大概一隻半辣椒🌶️,唔係好食得辣都可以試吓,海鮮有兩隻大蝦、兩隻帶子、一啲蜆肉同青口,材料都算多。

2019-11-20
  • 蒲燒鰻魚飯