過咗太子嗰邊食晏,同事之前推介過呢間cafe,今日有機會試下。餐廳門口已經有聖誕裝飾,仲有個午餐餐牌好fancy,係一個摩天輪🎡。下午一點入到去先發現餐廳咁滿座,好彩自己一條友即刻有位。食物有lunch set同石燒牛扒等等,套餐有埋餐湯(忌廉湯)同飲品,抵啲,所以叫咗香辣茄茸海鮮天使麵($72)🍝。天使麵賣相吸引,有唔少海鮮鋪面包括青口、蝦同帶子等,個汁幾惹味,少少辣,但亦唔會蓋過蕃茄味🍅,I like it,配上天使麵就更加掛汁👍。飲品方面,本身就已經包咗,如果叫餐牌上面嘅特飲就只需加$10👀,好抵喎因為有mocca、沙冰、梳打嗰啲。我就叫咗忌廉碎曲奇咖啡沙冰🍪☕️,原價要$42。實物比圖更吸睛,超滿超大杯,一飲發現真材實料,甜度剛好。我order完之後,見到有唔少其他食客即刻問店員乜嚟,仲有至少3-4個人真係叫咗沙冰🤣,哈哈跟風嘅。總括嚟講,依間cafe又真係幾唔錯嘅,lunch set都幾多選擇幾相宜,味道唔錯,沙冰必嗌,成座山咁高!環境算幾企理,仲好少女風,因為有QQ公仔🧸。雖然午市好多人,食客不斷,但店員都keep住好專業,有禮貌。我下次會同同事再嚟食過。

香辣茄茸海鮮天使麵

忌廉碎曲奇咖啡沙冰