2019-07-08 261 浏览
Paradise FullBrunch 這個剛睡醒又尚未吃早午餐的時間,最好就是吃個all day breakfast!份量不多不少,少油少糖少鹽,感覺十分健康!餐送上鮮橙汁及果漿多士,非常滿足!煙肉芝士焗帆立貝帆立貝最忌煮過熟,這家就焗得剛好!帆立貝半熟又juicy,再加上適量的煙肉芝士調味,不錯的選擇美式水牛雞翼雞翼肥美,或者我個人較好辣,若再辣一點就更加惹味!整體不過不失!薄荷朱古力咖啡薄荷,朱古力,咖啡,三種味道份量都是剛剛好,配搭得宜,頗好喝的環境: 太子地鐵站一出就會見到這間小小的店鋪,單看門面可能會走漏眼。內𥚃環境及座位尚算舒適,是個不錯的小休閒聊地方
Paradise  Full

Paradise Full

美式水牛城雞翼

美式水牛雞翼
雞翼肥美,或者我個人較好辣,若再辣一點就更加惹味!
整體不過不失!

薄荷朱古力咖啡

。內𥚃環境及座位尚算舒適,是個不錯的小休閒聊地方
Paradise  Full
美式水牛城雞翼
2019-07-08 177 浏览
星期日同閨蜜相約去太子食all day breakfast上網見到呢間cafe paradise好多好評,曾經夜晚經過又見到好多人排隊,加上佢同地鐵站只係1分鐘嘅路程,各種原因就令到我哋揀左黎呢度渡過我地愉快既下午啦。呢度嘅all day breakfast好吸引,有好幾款不同分量&款式,而由於我哋都想食牛扒同埋好肚餓,所以大家都揀咗最有份量嘅 paradise jumbo呢度嘅all day breakfast係跟埋一杯橙汁,然後侍應話畀我哋知+$15蚊可以轉其他飲品,我哋就加咗一杯玫瑰凍朱古力同埋一杯薄荷凍朱古力! 至於all day breakfast本來係跟多士,如果+多$8蚊就可以轉為窩夫,由於今日窩夫已經賣曬,就用咗泡芙代替。眼見附近幾張枱都係食緊唔同款嘅all day breakfast,我諗呢度既全日早餐都應該有一定保證!好快就嚟咗我哋叫嘅 paradise jumbo,分量絕對係好多亦好吸晴中間嘅沙律菜配咗醋,開胃。炒蛋相信係用牛奶炒,好滑,加上有一大堆我鍾意食嘅菇,好香。一塊bacon,唔會好多脂肪個種,偏瘦。兩塊半圓形火腿,因為冇煎過嘅,所以唔會好鹹,仲有一條腸仔
星期日同閨蜜相約去太子食all day breakfast
中間嘅沙律菜配咗醋,開胃。炒蛋相信係用牛奶炒,好滑,加上有一大堆我鍾意食嘅菇,好香。一塊bacon,唔會好多脂肪個種,偏瘦。兩塊半圓形火腿,因為冇煎過嘅,所以唔會好鹹,仲有一條腸仔,一舊蕃茄,加上一片薄薄的三文魚,兩塊三角薯餅,茄汁豆,粟米,每樣食物都有d,啱曬我呢啲鍾意多款式嘅人,就咁睇落就已經覺得好豐富。而重點係餐牌上面寫薄牛扒,嚟到嘅時候估唔到都有一定厚度,煎得好香,以all day breakfast黎計,算好大塊,不過就有少少太熟所以有啲鞋。飲品方面我揀嘅係薄荷朱古力,朱古力味都幾濃,相比好多其他cafe,呢度算係做得幾好飲,講真食完呢餐真係非常非常飽,女仔係會食唔曬。而以今日星期日下午茶時間嚟計,人流都好多,座位不斷Keep住8成滿,我諗如果食晚餐都係book定位會比較好。
2019-07-07
  • PARADISE  JUMBO
2019-07-06 134 浏览
餐廳燈光昏暗,不停大聲的播着詩歌,很適合有宗教信仰的食客,還有很多食客的交談聲,感覺熱鬧等了大約15分鐘的炸魚薯條終於到了,魚肉有點散,不過好嫩口,配上附帶的醬汁,調味不錯,薯條頗硬,可能炸的時間比較長,$118 的炸魚薯條整體來說賣相值得一讚。$42芒果沙冰,冰粒很大,不是綿綿滑滑那種,喜歡咬冰的朋友可以喝這個,味道則不錯,酸酸甜甜。點餐後,沙律很快便送到, $78的沙律份量不多,唯一一片三文魚捲起了,賣相加分,口感幾好也不會霉。炸過的麵包粒搽上了牛油及蒜蓉,但可能放的時間久了變林左。芝士很薄很少,很適合我,因為我個人不太喜歡吃芝士。

2019-07-02 291 浏览
偶然來到太子區探朋友都會想起到扒房吃飯,可惜這裡原本的”飯堂”早已結業,在心念著西餐的同時,偶然找到這間Cafe Paradise ,眼見餐牌食物頗合心意,於是毅然一試。餐廳內部不大,但相當有格調。食物選擇亦頗多,但主要都是推介晚市套餐,套餐包括餐湯、前菜、主菜及飲品,算是十分豐富。餐湯是南瓜忌廉湯,南瓜味濃厚,但調味稍為偏鹹,略重口味。主菜BBQ烤焗西班牙豬肋排份量比較小,但BBQ醬汁非常惹味,而且豬肋排烤得夠乾身,鎖住肉汁,保留豬肉的甘甜味道,非常美味酥香軟殼蟹牛肝菌義大利飯賣相吸引,牛肝菌醬汁香濃,充滿芝士和香菌味,飯粒煮得好有口感,美中不足的是軟殼蟹略為不夠酥脆。這裡的晚市套餐經濟實惠,味道亦相當不俗,絕對值回票價。

餐湯是南瓜忌廉湯,南瓜味濃厚,但調味稍為偏鹹,略重口味。
南瓜忌廉湯

BBQ 烤焗西班牙豬肋排

酥香軟殼蟹牛肝菌意大利飯

這裡的晚市套餐經濟實惠,味道亦相當不俗,絕對值回票價。
2019-06-18
BBQ 烤焗西班牙豬肋排
酥香軟殼蟹牛肝菌意大利飯
  • BBQ烤焗西班牙豬肋排
2019-07-01 178 浏览
Cafe Paradise 朋友介紹咗我好耐, 一直都冇時間去, 今日的起心肝就去咗 太子 cafe paradise試一試 ,因為今日一個人, 所以好 悠閒 !入咗去, 見到裏面真係好舒服, 好自在 ,好休閒, 好有外國一種小店嘅感覺, 坐低之後我叫咗一個慢煮羊膝, 因為本人實在太喜歡食羊, 所以一試他的功夫 !這個羊膝一嚟到無論賣相、香味都非常之吸引 ,整整一個大羊膝放在我面前, 真的有點兒束手無策 ,後來我好細心,將他一片一片切下來, 非常之琳,好有羊味, 點喺佢側邊嘅醬汁,非常之配合, 整個羊膝非常之大, 價錢亦都好中肯, 唔算貴, 最後仲有個甜品, 就係藍莓雪糕, 其實簡簡單單一晚真係好容易 ,不用說太多,最後都要讚一陣這間店舖的服務員,因為我想飲暖的檸檬茶但係又想走冰 他都做到, 簡直好貼身!

2019-06-29 229 浏览
🤙《Lunch set》🤙呢間餐廳既Lunch Set 包是日餐湯同埋是日特飲,唔需要加一,感覺抵食啲👍—————————————————————#蒲燒原條鰻魚飯 💰75鰻魚既fans 去邊都唔會放過鰻魚。好大條既鰻魚望個樣已經覺得好吸引,食落有少許骨,但都可以接受,鰻魚汁好香,送飯一流。呢個價錢黎講真係幾抵食🤣#紐西蘭一級西冷牛扒 💰85今次揀咗跟薯菜,炸薯角真係炸得好脆,無諗過配角都一樣好食。主角西冷牛扒份量都算大塊,食落幾有肉汁,午餐鋸扒的確係唔錯既選擇。餐湯係南瓜湯,特飲係紅苺梳打,兩款是日之選個人都幾中意,食完真係好飽,總括黎講,可以一試,重點係超近地鐵站,一出行一分鐘就到。
🤙《Lunch set》🤙

—————————————————————
#蒲燒原條鰻魚飯 💰75

#紐西蘭一級西冷牛扒 💰85

餐湯係南瓜湯,特飲係紅苺梳打,
2019-06-26
午餐
2019-06-26 140 浏览
朋友話食西餐,佢介紹去cafe paradise,鄰近地鐵站,非常方便!入到餐廳都見到唔少人食豬手,應該唔錯,睇一睇餐牌,原來係香脆豬手,我地唔執輸叫返隻,另外仲叫左半份香蒜芝士焗龍蝦拼頂級牛肩胛扒!前菜先有沙律同南瓜湯,沙律清清地南瓜湯味濃郁。主食先上香脆豬手,好大份,豬手炸得好脆,肉質又唔會炸到好老👍🏼👍🏼之後再上香蒜芝士焗龍蝦拼頂級牛肩胛扒,芝士同龍蝦係perfect match,再加上濃濃的香蒜味一流,牛肩胛肉七成熟,切開仲係紅肉,好重牛味!飲品叫左杯Chocolate paradise,原來係朱古力飲品配朱古力雪糕,加上甜品係曲奇雪糕,天氣咁熱,真係好岩食雪糕!😂😂

前菜先有沙律同南瓜湯,沙律清清地南瓜湯味濃郁。

2019-06-24 124 浏览
今天走過太子,看見這家餐廳座滿人,便去試試。可能做完運動,肚子特別餓,所以兩個人各自叫了兩個套餐加兩個小吃。跟餐還有餐湯和沙拉,味道一般,但作為開胃菜還是不過不失。薯條配黑松露醬,薯條可以說是外脆內軟,跟黑松露醬可說是絕配。水牛城雞翼,一客只有四隻,外皮酥脆,融合了BBQ醬的精髓,味道很突出。BBQ烤焗西班牙黑毛豬肋排,醬汁跟雞翼有點像,肉比較少,但烤的不錯。法式鵝肝蒜香天使麵,很大的一塊鵝肝,意大利麵條煮的剛好。
今天走過太子,看見這家餐廳座滿人,便去試試。

跟餐還有餐湯和沙拉,味道一般,但作為開胃菜還是不過不失。

法式鵝肝蒜香天使麵,很大的一塊鵝肝,意大利麵條煮的剛好。
2019-06-22 183 浏览
真的怀疑所有的星都是刷出来的,也可能只是对本地人比较客气,服务什么的真的一分都多,还好意思收一成服务费?!订的八点的座位,提前到了但是还在门口等了快半个小时,期间也没有任何解释,问了什么时候能进去也没有答复。坐进去后问定位为什么没位的原因,服务员说那我帮你们取消?!那我定位和大热天的在门口等位是为了什么?!这样对待顾客,谈何服务?直接告诉你爱来不来,呵呵。餐厅环境也很嘈杂,坐在对面都听不清对方说话,位子也很挤,倒水都没人倒,上菜后盘子都不知道给,上菜得时候直接一扔,一句话也没有。服务,呵呵,没有的。意面淡而无味,芝麻鸡翅外面焦了,甜品的泡芙硬到用叉子都叉不动,心太软太甜,也就冰激凌还算可以。
2019-06-22
2019-06-22 160 浏览
最近天氣好熱,同男朋友係旺角行行下,經過呢間cafe,見到門外嘅公仔好得意,就係咁吸引左我地入去,咪食下野順便涼下冷氣。餐廳環境都算有情調,坐落都幾舒服。香脆豬手配燒汁$158豬手嘅皮係最正,夠脆口,咬落去夠油香,不過肉質比較韌。配菜薯角好香薯味好好食😍酥炸軟殼蟹龍蝦汁天使麵$98軟殼蟹好酥脆好好食👍🏻👍🏻龍蝦汁夠鮮味,但汁嘅感覺比較稀,如果可以再濃啲或者多啲creamy感覺就好。呢間cafe近地鐵站又唔會好貴,旺角黎講算係咁。

香脆豬手配燒汁$158

酥炸軟殼蟹龍蝦汁天使麵$98

呢間cafe近地鐵站又唔會好貴,旺角黎講算係咁。
2019-06-22 192 浏览
之前同朋友慶祝生日黎過cafe paradise,覺得食物幾正,好味得黎價錢又合理,今次再黎食返餐高質dinner!睇返個set dinner menu,有8款主菜,款款都幾吸引,最後order左香脆豬手同芝士焗龍蝦拼牛肩胛扒~~落完單就好期待~~Dinner set有健康沙律做前菜,同南瓜餐湯warm up下個胃先~香脆豬手大大份,外皮超脆,肉質實淨得黎唔難咬,配埋燒汁,好好味,大力推介!雖然有啲肥膏,但食少少夾埋啲肉食仲正!芝士焗龍蝦都焗得鮮美可口,龍蝦肉質爽口彈牙!牛肩胛扒7成熟,切開入面啲肉仲係粉嫩,肉質較實,有嚼勁~我揀既呢杯荔枝乳酸,酸甜好飲!甜品仲有曲奇雪糕,perfect ending!!

田園沙律
南瓜濃湯

香脆豬手

香蒜芝士焗龍蝦拼牛肩胛扒(半份)

荔枝乳酸  跟餐轉特飲

我揀既呢杯荔枝乳酸,酸甜好飲!
曲奇雪糕

甜品仲有曲奇雪糕,perfect ending!!
田園沙律
南瓜濃湯
香脆豬手
香蒜芝士焗龍蝦拼牛肩胛扒(半份)
荔枝乳酸  跟餐轉特飲
曲奇雪糕
2019-06-20 101 浏览
同朋友一齊去食晚餐,各自叫咗三樣唔同食物,一個係蒜香xx意粉,一個係risotto,一個係all day breakfast。個意粉同risotto都係好啖味,感覺係好少少少少少鹽。味道超淡,超健康。但我跟朋友都不太喜歡,始終西餐都係濃味啲會好味好多。all day breakfast無乜特別。以呢個價錢,對比大部份其他餐廳,個份量比較細。朋友話佢杯咖啡又係好淡。當晚送的甜品係雪糕,個味唔知點噤,有啲粉味,食咗2啖就放棄咗。。。環境、服務、其他嘢就一般無乜特別。總括嚟講,我地見openrice噤多好評就試下,但係有啲失望。

朋友話佢杯咖啡又係好淡。

環境、服務、其他嘢就一般無乜特別。

2019-06-05
2019-06-19 115 浏览
一向甚少到太子一帶食飯,咁岩要陪女友去試伴娘裙就到太子行下,行到又餓又攰,揾下Openrice見到呢間Cafe Paradise幾有人氣,又裝修得幾靚,就膽粗粗排隊試下。呢間餐廳主要食西餐,見佢菜單上All day breakfast整得幾靚就點了一份Paradise Jumbo配橙汁。另外,女友想試下意粉,就點了卡邦尼意粉再加杯士多啤梨沙冰。先講Paradise Jumbo,份量十分,完全唔似一份"早餐",薯餅炸得幾脆,其他配料都做得幾好味,西冷牛扒都幾有肉味,如果肉質厚D會再更加吸引。至於卡邦尼意粉就好有芝士味,女友話味道岩岩好,唔會過濃好適合女仔食。另外,士多啤梨沙冰都幾好飲,飲完杯底仲發現有士多啤梨渣,證明落足料去製作,好有誠意。兩個人食到飽飽都係二百幾蚊,以西餐計真係幾扺呀!

• PARADISE  JUMBO
  • 卡邦尼意大利粉
2019-06-19 100 浏览
在艱難的日子與朋友共進晚餐,傾吐心事,選址自然是重要。Café Paradise 一直是太子區最受歡迎的餐廳之一,搬了新鋪後一直未有時間前來,今天正好一舉兩得。其實新舊地址只差一兩個街口,現在的更近地鐵站。店面變得更寬敝了,位置也多了,更適合閨蜜約會。事不宜遲,每人先點兩個dinner set。餐湯是南瓜甘荀湯,是溫和的口感,既有南瓜的甜,也有甘荀的鮮。我和朋友各嘗一口,隨即相視而笑,今晚會是難得好時光。首先上來的主菜是Parma ham risotto, 雖然不在set dinner的menu上,但原來其他菜式也可以加錢轉set menu。Risotto的質感很creamy, 奶香十足,巴馬火腿的鹹香剛好是一個中和,不會覺得太溜。餓狼似的我們也狠狠地點了一大道肉的菜式,便是燒汁香脆豬手。大豬手上菜時沒讓我們失望,店員也體貼地提醒我們把豬手反轉切會比較順手。豬手的皮燒得香脆,肉依然保持鮮嫩,燒汁也只是錦上添花!我們密密切、密密吃,不經不覺吃了兩小時,仍是輕鬆自在,沒有局促感,店員也很友善。完成主菜後,就開始餵第二個胃。跟餐的甜品是牛奶雪糕,朋友則加了錢轉成心太軟。這兒的心太軟還是保持水

事不宜遲,每人先點兩個dinner set。

完成主菜後,就開始餵第二個胃。跟餐的甜品是牛奶雪糕,朋友則加了錢轉成心太軟。這兒的心太軟還是保持水準,表面焗得微脆,蛋糕綿軟。一匙輕按,溫熱的朱古力醬傾瀉而下,像這一頓天堂似的晚餐,好治癒啊!

2019-06-17 85 浏览
今晚約左幾個朋友,又食黎呢間,呢間閒日夜晚依然好多人,一定要book位先好黎!豬手($178)依然好食,都抵食,如果一個食哂會非常飽,建議share次次黎都會叫仲叫左法式鵝肝蒜香天使麵($155),岀奇地好食,麵好幼,食落有咬口,唔會太林,而且蒜味好香,鵝腰亦夠厚身,煎香好好味,唯一美中不足係食完後發現隻碟好多油,姐係落左好多油整卡邦尼意大利粉($63),質素不過不失,同岀面食到既質素差唔多。龍蝦汁海鮮燴意大利飯($92),呢個絕對唔建議食,一啲都唔好味,味道好淡,得個貴字

次次黎都會叫

2019-06-11