2020-05-25 1185 浏览
黃店 💛 #太子 #CafeParadise🟡 罷市表態🟡 店內外貼文宣🟡 店內有pepe公仔s🥰今日收工兩個家姐去咗太子Cafe Paradise食好西,黎到已經比pepe公仔吸引住🥰 好可愛,而且仲成店周圍都有文宣😝💛🍽 All Day Breakfast - Paradise Jumbo ($128)因為呢度嘅all day breakfast都幾出名大份同豐富,我當然要叫返份先啦😝大胃王嘅我叫咗份最多嘢嘅Jumbo,一份all day breakfast入面就有13樣嘢食,而且每樣都有返一定嘅份量🤤 啱曬大食嘅我😽🥩 西冷牛扒好大份,肥瘦度適中。成熟度較為熟啲,適合啲鍾意熟食嘅朋友😋🍣 煙三文魚係All day breakfast嘅精髓,有好fresh嘅感覺☺️🥓 煙肉勁大塊!🍳 炒蛋份量好多之餘,仲好滑好好味,比家姐偷咗我幾啖😢😢🥐 薯餅不得了!真係好脆好好味!🍄 炒雜菌加咗黑椒好味😋🥗 田園沙律有少量芝麻醬,係我最愛之餘又唔怕肥😝🍖 仲有條香腸,叫Chipolata,即係豬肉腸嘅一種~附上埋家姐嘅嘢食相💛 佢個ribs一上枱就勁香😍石燒牛都好吸引!又勁抵食😋
黃店 💛 #太子 #CafeParadise

🟡 罷市表態
🟡 店內外貼文宣
🟡 店內有pepe公仔s🥰

Paradise  Jumbo

大胃王嘅我叫咗份最多嘢嘅Jumbo,
Paradise  Jumbo

🥓 煙肉勁大塊!
🍳 炒蛋份量好多之餘,仲好滑好好味,比家姐偷咗我幾啖😢😢
🥐 薯餅不得了!真係好脆好好味!
🍄 炒雜菌加咗黑椒好味😋
🥗 田園沙律有少量芝麻醬,係我最愛之餘又唔怕肥😝
🍖 仲有條香腸,叫Chipolata,即係豬肉腸嘅一種~
BBQ烤焗西班牙黑毛豬肋排

BBQ烤焗西班牙黑毛豬肋排
石燒美國頂級穀飼牛肩肉眼扒
  • All  Day  breakfast
2020-05-25 127 浏览
今晚約咗細妹旺角行街,先去咗太子呢間cafe食晚飯。門口貼咗好多文宣Poster,係良心小店啊!同細妹揀咗好耐食咩,因為樣樣都好吸引!美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 $78塊扒有手掌咁大塊,石板燒得非常㷫,完全夠燒熟晒成塊扒。肉眼非常juicy有口感,調味亦剛剛好,少少黑椒味。配菜跟好脆嘅炸薯角,旁邊仲有三款醬汁。Paradise Jumbo $128非!常!大!份!!!裡面竟然有成13款材料!完全嚇親我哋,平時食all day breakfast邊有咁豐富㗎!仲有每一樣材料都唔hea,特別炒蛋非常嫩滑啊!BBQ Ribs $188好有燒烤味,幾多肉唔會得棚骨。原本諗住all day breakfast應該份量好細所以叫多樣嘢食點知完全估計錯誤,每碟都好重量級,食到好飽!仲要買單都只係每人二百零蚊,抵食到爆!
今晚約咗細妹旺角行街,先去咗太子呢間cafe食晚飯。
門口貼咗好多文宣Poster,係良心小店啊!
同細妹揀咗好耐食咩,因為樣樣都好吸引!

美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 $78
塊扒有手掌咁大塊,石板燒得非常㷫,完全夠燒熟晒成塊扒。
肉眼非常juicy有口感,調味亦剛剛好,少少黑椒味。
配菜跟好脆嘅炸薯角,旁邊仲有三款醬汁。

Paradise Jumbo $128
非!常!大!份!!!裡面竟然有成13款材料!
仲有每一樣材料都唔hea,特別炒蛋非常嫩滑啊!

BBQ Ribs $188
好有燒烤味,幾多肉唔會得棚骨。
點知完全估計錯誤,每碟都好重量級,食到好飽!
仲要買單都只係每人二百零蚊,抵食到爆!
BBQ黑毛豬肋排
2020-05-25
BBQ黑毛豬肋排
  • 牛肩胛肉眼扒
  • Paradise Jumbo
  • BBQ  Ribs
因為私人事務,一個月總會到一次旺角。上個月等朋友時看到太子地鐵站旁邊的這間小cafe,所以這天便一個人過來會一會 店面不大,但座位也挺多的。非常豐富的全日早餐,款式有4款,其實都是大同小異,就是中間食材的轉換。這一款Full,總共有13款食材。滿滿的一碟分別放了炒蛋、煙火腿、煙三文魚、煙肉、漢堡扒、直布羅陀腸、茄汁豆、薯餅、烤蕃茄、炒雜菌、粟米、田園沙律,和多士配果醬。其中煙肉、漢堡扒、直布羅陀腸都有輕輕煎香。而雜菌加入了黑椒炒香,頗為惹味,配上炒蛋一起吃用,感覺不錯。雞翼有4大隻,雞翼先經脆炸,再淋上水牛城醬。不過這裡的水牛城汁偏甜,火辣感覺欠奉。朱古力味濃郁,香甜可可味之間又夾雜著玫瑰花香味。杯面還有漂亮的心形拉花。

店面不大,但座位也挺多的。
Paradise Full

下午茶
Paradise Full
玫瑰朱古力
2020-05-23 54 浏览
今日嚟太子,發現到旺中帶靜嘅呢間西餐,確係要推介一下,揀咗個200gram嘅熱石牛柳,套餐好抵呀,沙律.薯角.餐湯.飲品.雪糕,一個價錢食到咁多野,實在好吸引。好少Cafe有熱石牛。重點係份量一d都唔少,牛嘅肉質好嫩滑,一路燒...肉汁一路湧出嚟。餐湯係甘筍南瓜湯,足料😋飲品揀咗Chocolate Paradise, 上面有個超濃郁朱古力味嘅雪糕球,仲有朱古力碎,好正。甜品係芒果雪糕,似係自製的。芒果味好濃郁,而且勁凍唔會好快溶...好好食呀。難怪過咗Lunch時間依然係爆哂場坐滿食客啦...

餐湯係甘筍南瓜湯,足料😋

2020-05-14
午餐
2020-05-23 38 浏览
上年幫襯過太子舊鋪,點知今次黎已經轉左鋪位,好彩上網睇一睇。行開聯合,想搵個又chill又有西餐食嘅餐廳,醒起cafe paradise 嘅套餐幾抵食,望一望menu見set dinner 抵食之餘,仲有新野鐵板牛,牛魔王男友梗係唔放過。男友柯打左牛肩胛肉眼扒,78蚊有200g,夠抵食,熱石上枱用紙圍住三邊,肉眼厚切大約兩cm,切開入面仲血淋淋,自行在鐵板上加熱到想要嘅成數,想生d又得,熟d都得,幾過癮!牛肉無筋,牛味算幾濃,啖啖肉好滋味。而我就叫左晚餐set嘅香脆豬手,餐廳好細心咁將豬手劈半,等我地切個時唔會碌黎碌去,輕易咁拆晒肉,豬手唔肥,肉位多,而豬板烤到脆脆,唔經唔覺連皮帶肉食晒。套餐包餐湯沙律餐飲仲包埋甜品,甜品係黑芝麻雪糕,唔算甜所以食晒成球,慳番唔洗出去食糖水(笑)。

套餐包餐湯沙律餐飲仲包埋甜品甜品係黑芝麻雪糕,唔算甜所以食晒成球,慳番唔洗出去食糖水(笑)。
2020-05-19 57 浏览
上完畫畫堂就梗係要喺附近搵間黃店食晚飯🤪所以我又黎咗cafe paradise上次係度試過lunch都唔錯 今次就黎dinner啦🤣-🍖巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝 $208Dinner set包餐湯 沙律 主菜 甜品同野飲上完堂咁攰梗係要食好啲所以就嗌咗慢煮羊膝🐏佢嘅size真係超級大!! 勁多肉🤤佢嘅肉質好實淨 好有飽足感配菜有菠蘿好清新🍍🤣食埋充滿牛油香味嘅薯蓉真係超fatfat🤪-為食嘅我地加咗$25將是日甜品轉做心太軟流心朱古力配上朱古力曲奇雪糕🍫真係極邪惡🤤
上完畫畫堂就梗係要喺附近搵間黃店食晚飯🤪

流心朱古力配上朱古力曲奇雪糕🍫
真係極邪惡🤤
2020-05-11
2020-05-17 63 浏览
有良心既cafe小店很難得,當然要支持一下食個lunch,相隔半年第二次黎,cafe menu轉了仲多左燒牛選擇。我們二人都order了邪惡既chocolate @paradise!二個雪糕球真係太吸引去對抗炎熱天氣!Paradise JumboAll day Breakfast 🍳 +8蚊轉左泡芙份量一點都不小,絕對可以醫肚,未食lunch既我們岩灑呢!材料豐富味道有質數!泡芙很特別好小係all day breakfast 出現,有驚喜😋Jumbo材料有炒雜菇,烤蕃茄、炒蛋、香口煙肉、火腿、新鮮三文魚、西冷牛扒、粟米及脆脆薯餅,要值得一贊是内脆外軟既薯餅及肉汁夠juicy既西冷牛扒!石燒紐西蘭牛柳份量適中,配了脆炸薯角及二款醬汁,燒牛當然是要控制一下牛柳既熟度,個人喜歡6-7成熟,剛剛好熟,面層燒得微脆而入面腍身,可以鎖住肉汁鮮味之餘更有口感呢,加了黑椒令牛柳鮮味更出更香口!

二個雪糕球真係太吸引去對抗炎熱天氣!

Paradise Jumbo
All day Breakfast 🍳 +8蚊轉左泡芙

石燒紐西蘭牛柳

• PARADISE  JUMBO
  • 石燒紐西蘭牛柳
2020-05-16 67 浏览
門口有迴旋獅子,太好笑了第二次嚟當然有原因,原因一好方便,地鐵站一出就係,另一點係無限時,放假可relax 下,一向都介意限時嘅餐廳。雖然係tea time 但由於我未食lunch 所以好肚餓叫咗好多野食,天氣太熱,想要凍飲,見倒有杯chocolate paradise, 問waiter 同普通朱古力有咩分別,佢話多個雪糕球,我地2個雙眼立即發光,於是點咗2杯,野食方面點咗石燒紐西蘭牛柳同jumbo paradise, 石燒牛柳好好味,因為……係我自己燒嘅哈哈!,想要medium or medium rare 都無問題,旁邊配2種汁,仲有薯角,另外嘅jumbo paradise 其實即係all day breakfast, 有沙律菜,薯餅,煙肉,蕃茄,蛋,粟米……果然係jumbo ,當中我最欣賞薯餅,外脆內軟。chocolate paradise 嚟到好開心,因為有大大個雪糕球,完全可對抗出面33度嘅高溫,雪糕球仲有朱古力碎㗎。
門口有迴旋獅子,太好笑了
jumbo paradise
chocolate paradise
未熟嘅牛柳
我煮嘅牛柳
迴旋獅子
下午茶
2020-05-16 37 浏览
去試下一間新嘅黃店,太子地鐵站 D 出口都唔駛一分鐘,超級就腳👍🏻👍🏻 下午都唔駛點等位就可以入;午餐叫左蟹籽帆立貝龍蝦汁意大利飯,熱辣辣上抬,非常入味,而且用料十足餐湯都有驚喜,南瓜湯好好飲👍🏻👍🏻👍🏻 員工服務態度非常好

下午都唔駛點等位就可以入;
午餐叫左蟹籽帆立貝龍蝦汁意大利飯,
蟹籽帆立貝龍蝦汁燴意大利飯
熱辣辣上抬,非常入味,而且用料十足

餐湯都有驚喜,
甘荀南瓜湯
南瓜湯好好飲👍🏻👍🏻👍🏻
員工服務態度非常好
蟹籽帆立貝龍蝦汁燴意大利飯
甘荀南瓜湯
2020-05-15 59 浏览
1.龍蝦汁海鮮燴意大利飯($138)今次揀左呢個set dinner,其實佢有個豬手都想食,但我又想食飯,最後放棄左個豬手🤣 呢個飯都有好幾款海鮮,包括青口、帶子、蝦仲有蜆肉,每樣都有2大粒,每一粒飯都係被汁包住,個汁亦都唔稀。飯方面係偏硬身既,唔似出面有d risotto 煮到一pat糊咁,另外作為一個可以好清淡既人,我覺得呢個飯同海鮮都偏鹹同重口味左少少,不過份量真心唔少,而大食既我,🤣🤣當然係食哂咁個餐有湯同沙律,仲有餐飲甜品,餐飲可以+$15升級,我揀左芒果沙冰,係大眾甜,沙冰質地都唔錯,d冰係好綿既,甜品我+$25 升級左做朱古力心太軟,我好耐冇食心太軟,呢個真心係流心架,都幾驚喜,後面有片睇,味道都係大眾甜,而配既雪糕仲有雲尼拿籽係上面,加埋一齊食非常唔錯黃店要支持呀,餐廳仲有好多文宣架
1.龍蝦汁海鮮燴意大利飯($138)

咁個餐有湯同沙律,
仲有餐飲甜品,餐飲可以+$15升級,我揀左芒果沙冰,

黃店要支持呀,餐廳仲有好多文宣架

2020-05-15 44 浏览
去開太子附近整野 未諗到想食啲咩同又唔算好餓嘅情況下 我fd話想食依間黃店 咁就去睇下依間有咩食 去到舖頭都幾多人食 好full下 都等左陣先入到去食paradise full西式全日早餐 份量都幾多 兩個人食岩岩好 有沙律 薯餅 煙三文魚 炒滑蛋 蘑菇煙肉 茄汁豆 漢堡扒 仲有多士沙律清新 煙三文魚煙燻味香 炒滑蛋炒得好滑溜 薯餅香脆 蘑菇濃郁 多士烘底仲有士多啤梨醬搽多士 成份breakfast都係份量足而且係高質水牛城雞翼炸得好鬆脆香口 配埋啲醬汁 酸酸甜甜 仲帶點辣 好開胃仲叫左個甜品提子冧酒味嘅是日蛋糕食落同平時食啲蛋糕差品蛋 但個蛋糕冇乜提子冧酒嘅味道 普普通通

paradise full

水牛城雞翼
炸得好鬆脆香口 配埋啲醬汁 酸酸甜甜 仲帶點辣 好開胃

仲叫左個甜品
提子冧酒味嘅是日蛋糕
2020-05-15 34 浏览
今天到太子辦事,之後經過門外放著別緻的攞設的cafe paradise,本想吃店的午市套餐,但打開它的餐牌見到炸豬手非常吸引,於是問侍應有沒有,他們說有的,只是要等15-20分鐘。豬手一上枱便香氣撲鼻!豬手一分為二更易食!皮非常香脆,內裡多汁鮮嫰,相當咸香!配上燒汁味道更升級!另外配菜炸薯角也非常好味,外脆內粉嫰,不禁多吃數件。入店先要量體溫,枱與枱之間有膠板分隔。每張枱也有一支水讓客人自行添水,相當方便。

另外配菜炸薯角也非常好味,外脆內粉嫰,不禁多吃數件。

午餐
2020-05-15 30 浏览
🎪最近黎左試太子既依間黃色café💛食物幾多選擇 環境唔錯🌵係談心既好地方🥂🎈Dinner set : 餐湯 沙律 主食 是日甜品 飲品 🐽 香脆豬手配燒汁🐖🖖🏻 ($188)豬手外面燒得幾脆😼肉質唔會太老😙😙本身都煮得好入味 好香🔥🔥配埋薯蓉同燒汁🥔好fatfat🤤🤤🐽 素野菌黑松露炒意大利寬條麵🍄 ($123)野菌份量好多! 🍄🍄🍄黑松露味比較淡😗蒜味好重🤪🤪炒得個寬條麵好香🤪🐽 朱古力心太軟🍫 (+25)係café食到依個水準既心太軟的確唔錯😻雖然唔係勁流心😗但朱古力味超濃🥳🥳
🎪

最近黎左試太子既依間黃色café💛
食物幾多選擇 環境唔錯🌵
係談心既好地方🥂

🐽 香脆豬手配燒汁🐖🖖🏻 ($188)
豬手外面燒得幾脆😼
肉質唔會太老😙😙
本身都煮得好入味 好香🔥🔥
配埋薯蓉同燒汁🥔
好fatfat🤤🤤

🐽 素野菌黑松露炒意大利寬條麵🍄 ($123)
野菌份量好多! 🍄🍄🍄
黑松露味比較淡😗
蒜味好重🤪🤪
炒得個寬條麵好香🤪

🐽 朱古力心太軟🍫 (+25)
係café食到依個水準既心太軟的確唔錯😻
雖然唔係勁流心😗
但朱古力味超濃🥳🥳
2020-05-14 37 浏览
今日同爸爸撐枱腳,去太子附近食晚餐因為今日好爆場,90分鐘就要交枱呢個時勢爆場係好難得今日餐湯是甘筍南瓜忌廉湯,非常滑口,亦食到南瓜蓉,熱湯很暖胃。田園沙律很清新,夠凍,唔錯。香脆豬手配燒汁,一上枱很吸睛,大大件,切果陣用刀背敲下個豬皮係脆ga,切開時豬手的肉汁流出,同切落去豬皮果下很清脆,豬手好熱,即炸,所以小心燙口,豬手肉質厚厚的,仲有筋膜,豐富的骨膠原。連皮帶肉甘食,口感一流外脆內軟,配菜有燒菠蘿片,翠玉瓜片,去一去油膩感都唔錯。龍蝦汁海鮮意大利飯,海鮮有兩件青口,大粒的帆立貝,仲有蝦仁,意大利飯吸收了龍蝦汁很入味,仲有洋蔥粒,都唔錯。我叫了水蜜桃花茶飲,充滿果香味,另外仲有曲奇雪糕做甜品,非常飽足的一餐。
今日同爸爸撐枱腳,去太子附近食晚餐
因為今日好爆場,90分鐘就要交枱
呢個時勢爆場係好難得

之前成日經過都好想試,今次終於約朋友食飯試到!預早訂左枱,唔駛等就入去坐低嗌嘢食。我同朋友都俾佢個石燒系列吸引住,於是嗌咗個石燒紐西蘭牛柳食。牛柳放喺塊好厚嘅石板上面,其實我覺得視覺上睇係幾靚嘅。切落去淋嘅,一啲都唔難咬開。如果想食熟啲就可以自己煎多陣,但惟一唔好處就係你要不停咁食,如果唔喺就容易變得太熟......薯角係脆嘅,但唔特別所以唔多介紹啦🙈另外加咗$30變咗套餐,有埋餐湯飲品沙律同埋甜品,份量滿足得嚟唔會覺得過多。全程食咗兩個鐘,環境舒服服務幾好!

2020-05-11