2020-06-27 113 浏览
太子呢間餐廳我都已經嚟過幾次,就係貪佢啲嘢好食,價錢亦都非常相宜。今日就揀咗午餐時間嚟。點餐後,首先嚟嘅就係佢嘅餐湯,今日係薯仔煙肉忌廉湯,香濃可口。今日揀咗食鰻魚飯,原條鰻魚超巨型,蓋過整個白飯,賣相尤如一件超級超級大嘅鰻魚壽司,上面再淋上饅魚汁,旁邊伴有少許沙律菜,非常滿足!另外今日揀選咗西冷牛扒配薯菜,牛扒都係超巨型,肉質夠晒淋,而佢嘅薯角係新鮮炸起,已經有調味,所以唔使點茄汁都已經好好味。炎炎夏日,最啱飲番杯凍飲,而呢度跟餐叫特飲只需加$10,冇理由唔轉特飲啫!我同朋友就揀咗黑牛同埋玫瑰朱古力,兩杯都非常之可口!我就係鍾意呢度食物夠高質素,價錢平民仲唔使加一,真係好抵食!
今日就揀咗午餐時間嚟。
蒲燒原條鰻魚飯
紐西蘭一級西冷牛扒配薯菜
凍玫瑰朱古力
黑牛
蒲燒原條鰻魚飯
紐西蘭一級西冷牛扒配薯菜
凍玫瑰朱古力
黑牛
太子第一間我會想起的餐廳👉🏻就是這間cafe paradise地點就腳 選擇多價錢平又好食環境舒服只不過每次都要排隊😂今晚朋友提議在這裡吃晚餐 舉手贊成🙌🏻等位時已選了要吃什麼 龍蝦汁海鮮燴意大利飯 單點$95 可加錢做dinner set 前菜是簡單的沙津和餐湯沙津普通不過不失 餐湯是忌廉薯仔湯 看似簡單但味道濃郁 質感厚身濃黏最怕稀巴巴的那種湯質胡椒味稍重 不過都係好飲主菜到 賣相一流 材料豐富 崩了一角的青口依然吸引😂 飯香且煙韌 有risotto的口感名符其實味道濃郁 份量十足$95有此質素作晚餐 認真抵食!難怪大排長龍 推介餐廳坐滿食客人雖多但不會太嘈雜 和友人依然可以悠閑的聊天
太子第一間我會想起的餐廳

餐廳坐滿食客
人雖多但不會太嘈雜
和友人依然可以悠閑的聊天

2020-06-26 38 浏览
想黎尼間餐廳試好耐,成日經過黃店~今日早放約人黎試下晚餐stone grill is my favourite!!! 可以唔使落油自己玩下煎下,又可以自己調較幾熟鍾意食瘦肉嘅我就揀咗牛柳!一上枱見到大大舊覺得好興奮愛牛嘅我都食得好滿足!仲嗌左個all day breakfast 同人share好靚仔嘅賣相,咩都有啲好滿足!有肉有菇有香口嘅薯餅,又有健康嘅tomato & salad ! 夠晒balanced!水牛雞翼大大隻,有4隻!個汁酸酸甜甜,好開胃整體嘅野食都好令人滿足不知不覺我地就食晒咁多野🤣最抵食就係Stone grill!! 又大舊又有得玩,又有fit ge sauces 比你點黎食 環境方面,店仔細細但好整齊,每枱又有樽水!好”eater-friendly”!
想黎尼間餐廳試好耐,成日經過黃店~今日早放約人黎試下晚餐
鍾意食瘦肉嘅我就揀咗牛柳!一上枱見到大大舊覺得好興奮

愛牛嘅我都食得好滿足!
仲嗌左個all day breakfast 同人share
水牛雞翼大大隻,有4隻!個汁酸酸甜甜,好開胃

整體嘅野食都好令人滿足

• 牛柳
2020-06-23 2990 浏览
Cafe Paradise正位於太子站D出口附近屬於出名的黃店,店內佈滿文宣,非常有特色裝修風格簡約,適合打卡極度受歡迎,人多或者繁忙時間來必須訂座用餐時間90分鐘晚市套餐的價錢豐儉由人還有其他菜式可以散叫,如石燒系列在場大部份人也點石燒系列單點再升級套餐只需加$30,另收加一服務費是日餐湯 - 忌廉湯香濃細滑,充滿牛油及忌廉香田園沙津新鮮清爽,作為開胃前菜不錯,又能均衡飲食石燒紐西蘭牛柳 - $120石燒可自行烹調熟成度牛柳是牛的腰裏脊內肉條,脂肪含量比較少口感比肉眼及西冷較為軟腍嫩滑紐西蘭生產的草飼牛肉,牛味更濃郁鮮味薯角份量多,炸得非常酥脆,外脆內軟三款醬汁:配牛扒的蒜蓉汁及黑椒汁、配薯條的茄汁蒜蓉汁極濃香,裡面很多大大粒蒜蓉朱古力心太軟是日甜品加$25轉配任何$50以下之甜品朱古力醬甜度適中,不會過份甜,亦做到流心的效果蛋糕本身也很軟身,配上雲呢拿雪糕,一冷一熱更美味薄荷朱古力餐飲加$15轉配特飲朱古力誘人芳香,配上冰涼薄荷,口感清爽透心
Cafe Paradise正位於太子站D出口附近
屬於出名的黃店,店內佈滿文宣,非常有特色
裝修風格簡約,適合打卡
極度受歡迎,人多或者繁忙時間來必須訂座
用餐時間90分鐘

晚市套餐的價錢豐儉由人
還有其他菜式可以散叫,如石燒系列
在場大部份人也點石燒系列
單點再升級套餐只需加$30,另收加一服務費
忌廉湯

是日餐湯 - 忌廉湯
香濃細滑,充滿牛油及忌廉香
田園沙津

田園沙津
新鮮清爽,作為開胃前菜不錯,又能均衡飲食

石燒紐西蘭牛柳 - $120
石燒可自行烹調熟成度
牛柳是牛的腰裏脊內肉條,脂肪含量比較少
口感比肉眼及西冷較為軟腍嫩滑
石燒紐西蘭牛柳
紐西蘭生產的草飼牛肉,牛味更濃郁鮮味
薯角份量多,炸得非常酥脆,外脆內軟
石燒紐西蘭牛柳
三款醬汁:配牛扒的蒜蓉汁及黑椒汁、配薯條的茄汁
蒜蓉汁極濃香,裡面很多大大粒蒜蓉

是日甜品加$25轉配任何$50以下之甜品
朱古力醬甜度適中,不會過份甜,亦做到流心的效果
蛋糕本身也很軟身,配上雲呢拿雪糕,一冷一熱更美味
薄荷朱古力

薄荷朱古力
餐飲加$15轉配特飲
朱古力誘人芳香,配上冰涼薄荷,口感清爽透心
2020-06-22
2020-06-23 33 浏览
想試很久了每次也是人山人海的記得想試要訂枱呀值得!Bbq汁燒豬鞍等了一會兒才送到 送到已香氣撲鼻急不及待的大快朵頤份量十足 gathering 必點切開 bbq醬塗得均勻它是屬於較瘦的肉 較少肥肉 故相對上會減少juicy 及oily感不過正合我意在旁有少見的烤菠籮及薯蓉見人人都叫甜品 我也order了一客心太軟即叫即焗 熱辣辣不是流心到爆的chocolate lava 緩緩流出 令每啖朱古力味更濃加上冰凍雪糕絕對可以一個人幹掉用心小黃店 必定會再encore 用心小黃店 必定會再encore
想試很久了

加上冰凍雪糕
絕對可以一個人幹掉

用心小黃店 必定會再encore

用心小黃店 必定會再encore
嚟到旺角太子梗係要識得搵黃店😎😎😎喺呢個炎熱嘅夏天嘅一個晏晝,自己一個人最好就梗係去飲杯咖啡食過嘢嘆吓世界,上網搵搵下就搵到呢一間Cafe🤩🤩🤩外表睇落幾休閒,係太子地鐵站行幾步就到,啱晒我呢啲一定要嘆冷氣嘅港女😂😂😂入到去位置唔多,但係座位都算舒服,佢仲好有心機餐牌一揭開就有一個旋轉木馬😍好得意😍今次叫咗一個全日早餐,同埋一杯咖啡,埋單唔使$150,喺Cafe來講都真係抵到爛🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️先講吓個全日早餐,真係好大份!😛😛😛😛裏面有炒蛋、煙火腿、煙三文魚、煙肉、漢堡扒、香腸、茄汁豆、薯餅、蕃茄、炒雜菌、粟米、田園沙律、多士配果醬!😋😋😋就咁睇都知道好大份!😛😛😛佢仲可以加$8油多士轉做泡芙!😎😎有咁多嘢食都淨係買$100認真平!🤑🤑🤑全日早餐當然要配一杯咖啡🤪🤪🤪今次就叫咗一杯雲呢拿拿鐵!不過不失🥰配埋呢份咁豐盛嘅全日早餐,簡直就係夠晒能量🤩🤩🤩

2020-05-16
下午茶
2020-06-21 42 浏览
太子實在是一個美食天堂,港九新界匯聚點,食物質素與價錢亦公道。L 選了美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 200 gram 再升級套餐連餐湯沙律甜品及飲品,這個套餐很抵食。肉眼夠厚肉味濃,本身都有配薯角,L一個男人吃飽有餘。Paradise Jumble這份全日早餐都是很抵吃,包括西冷牛扒、炒蛋、煙火腿、煙三文魚、煙肉、直布羅陀腸、茄汁豆、薯餅、烤蕃茄、炒雜菌、粟米、田園沙律及多士配果醬,最適合有選擇困難症的女友了。公道點說,西冷扒雖然不及 L 的牛肩胛肉眼扒但其實都不差, 不會難咀嚼更保持肉味。 炒蛋亦不是隨意開蛋漿而是以真正雞蛋炒的。甜品有涼透心的芒果雪糕,餐飲選了熱檸檬茶。餐湯為忌廉雜菌湯,全日早餐更有一杯鮮橙汁。 值得一提是那個草莓果醬不會太甜而且更有果肉。牛肩胛肉眼扒配薯角, 可沾洋蔥汁、燒汁及茄汁。 但 L 還是鍾情於加黑胡椒😋無論肉眼扒還是全日早餐都很抵吃,難怪這麼多人捧場。

甜品有涼透心的芒果雪糕,餐飲選了熱檸檬茶。

無論肉眼扒還是全日早餐都很抵吃,難怪這麼多人捧場。
2020-06-14
  • ParadiseJumbo
  • 牛肩胛肉眼扒
呢間餐廳希望食客懂得享受生活、天堂級嘅優質咖啡同食品。 環境舒適,好適合年青人同上班一族聚會☕️💗Paradise Full ($108)圓碟放滿咗13款食材,分別有炒蛋、煙火腿、煙三文魚、煙肉、漢堡扒、直布羅陀腸、茄汁豆、薯餅、烤蕃茄、炒雜菌、粟米、田園沙律,同多士配果醬。 仲有一杯橙汁做餐飲🍊🍳炒蛋:口感嫩滑,蛋味香濃🐟煙三文魚:肉質柔軟,色澤呈橙紅都幾新鮮,有明顯咸鮮味🥓直布羅陀腸:豬肉腸肉質彈牙,帶微微嘅黑椒同香草味🥔薯餅:炸到香脆可口,中間食到軟綿嘅薯仔幼粒🍄炒雜菌:菇菌爽口,加咗黑椒炒香特別惹味🌽粟米:食落清新帶淡淡嘅牛油香🍞多士:白麵包烘底配士多啤梨果醬,可惜質地較稀,顏色同果味唔太自然💗美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 ($78/200g)牛肩扒有成隻手板咁大而且肉厚🥩肉質介乎係結實同嫩滑之間,旁邊附有油脂部份,中間帶筋位,食落爽彈有嚼勁🐮牛味非常濃郁,肉汁係口到爆哂出嚟。預先用鹽同黑胡椒簡單吊起肉味,可以自由點蒜蓉汁🧄或燒烤汁🍢,不過兩款醬汁嘅味道都好淡好普通,質地偏稀。係高溫石板上煎至自己心水生熟度,最抵讚係石板超夠熱,唔洗食食下要換。配菜嘅薯角亦炸到好透身,涷咗都仲脆卜卜,
💗Paradise Full ($108)
🍳炒蛋:口感嫩滑,蛋味香濃
🐟煙三文魚:肉質柔軟,色澤呈橙紅都幾新鮮,有明顯咸鮮味
🥓直布羅陀腸:豬肉腸肉質彈牙,帶微微嘅黑椒同香草味
🥔薯餅:炸到香脆可口,中間食到軟綿嘅薯仔幼粒
🍄炒雜菌:菇菌爽口,加咗黑椒炒香特別惹味
🌽粟米:食落清新帶淡淡嘅牛油香
Paradise Full

💗美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 ($78/200g)
配菜嘅薯角亦炸到好透身,涷咗都仲脆卜卜,食落唔會好明顯有薯皮,勁多薯仔肉好厚身,灑咗少少卡真調味粉更惹味🥐點埋茄汁食仲正🍅
2020-06-18
2020-06-18 77 浏览
過左lunch hour 黎食個tea, 都滿座要等10分鐘左右。黃店威力真係大🤩 極度缺乏energy 的我點了Paradise Energy, 這份 all day breakfast 太出人意表,份量雖不及Paradise Jumbo ,但一個人吃完也很飽🤭 各種食物都正常發揮,薯餅有兩塊令到感覺上很豐富,配茄汁豆吃最正🤡 吃完充滿energy 🤓多士是分開上的,鮮紅的果jam塗在脆脆的多士表面,喀喀的聲音十分悅耳😍如點午餐有配餐湯,是薯蓉忌廉湯😻香辣蜆肉炒意粉,蜆肉是剛熟的程度,載滿鮮甜肉汁很juicy, 辣味滲透了麵條,令每口意粉都有香辣味,輕鬆吃完😆喝杯焦糖鮮奶,奶味濃郁,與焦糖很夾😋
Paradise  Energy

Paradise  Energy  (多士)

如點午餐有配餐湯,是薯蓉忌廉湯😻

香辣蜆肉炒意粉

喝杯焦糖鮮奶,奶味濃郁,與焦糖很夾😋
焦糖鮮奶
2020-06-13
Paradise  Energy
Paradise  Energy  (多士)
香辣蜆肉炒意粉
焦糖鮮奶
2020-06-17 1859 浏览
太子有間天堂cafe,店裡氣氛環境唔錯,門位置仲有公仔相伴😆🍖BBQ 烤焗西班牙黑毛豬肋排 $208🍖BBQ Spanish Iberico Pork Ribs烤得剛剛好嘅豬肋排,味道剛剛好,肉質軟腍份量幾大,薯蓉烤蕃茄烤瓜作為配菜+$25將是日甜品轉成心太軟🍮心太軟🍦雲呢拿雪糕有流心效果嘅心太軟,朱古力味濃郁,仲熱唔錯啊😌雲呢拿雪糕冰凍,心太軟同雪糕一凍一熱冰火交融,滿足度🆙細心位喺雪糕用杯仔裝住,唔怕溶哂喺隻碟上面🥗Paradis Jumbo $128🥩西冷牛扒、炒蛋🍳煙火腿,煙三文魚,煙肉🥓茄汁豆,薯餅,直布羅陀腸,烤蕃茄🍅炒雜菌🍄粟米,沙律,多士配果漿,配橙汁一杯🥤超大份嘅all day breakfast 😆西冷牛扒粉粉嫩嫩但喺我牙力不足,咬唔開🙈炒蛋同烤蕃茄都唔錯,包羅萬象,實有一款啱🙂🍨Chocolate@Paradise $42🍫朱古力配朱古力雪糕朱古力雪糕球喺重點🤩大大粒甜甜哋,朱古力哋香濃☺️幾乎食哂雪糕先至飲杯嘢🤣

🍖BBQ 烤焗西班牙黑毛豬肋排 $208

+$25將是日甜品轉成心太軟
🍮心太軟
🍦雲呢拿雪糕

細心位喺雪糕用杯仔裝住,唔怕溶哂喺隻碟上面

🥗Paradis Jumbo $128

🍨Chocolate@Paradise $42
🍫朱古力配朱古力雪糕

2020-06-17 403 浏览
返晏前約左朋友去呢間Cafe黃店食Lunch撐一撐場。12點一開門就做左第一枱客,雖然位置有少少隔涉,但不出幾個字就坐滿九成,犀利。🍴石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒(200 g) HK$78估唔到Cafe都有石燒牛,雖然要加HK$30轉套餐先有埋湯、沙律、甜品、飲品,唔似其他石燒牛專門店飯湯沙律任食,但都想試下掂唔掂。沙律落左胡麻醬,正正常常。餐湯係煙肉薯仔忌廉湯,充滿煙肉香味,仲有幾粒黑椒吊一吊味。之前見其他食評話牛肩胛嫩滑,又有人嫌有筋,我當堂嚇一跳,然後得啖笑,牛肩胛肉質結實,何來嫩滑?筋亦係牛肩胛特色,唔鍾意筋做咩唔食牛柳?講番我塊牛肩胛,每邊煎左大約30秒就即切,已經煎到Medium,真係要快手,肉質結實,彈牙有嚼勁,但絕對唔鞋,肉味頗濃,中間條筋爽彈易咬,78蚊食到USDA Prime算抵食。牛扒本身落左鹽同黑椒調味,我覺得已經好好食,唔洗點蒜蓉同黑椒汁都得。煎完扒塊石熱仲有咩用?就係放薯角上去保溫,外層炸得幾脆。🍴紅酒燴牛肋條飯 HK$72牛肋條份量唔少,幾腍同入味,紅酒汁偏酸,但唔係唔討好ge紅酒酸,而係開胃ge番茄酸。🍴士多啤梨雪糕(跟餐) 石燒牛跟餐甜品係雪糕,雪到實

🍴石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒(200 g) HK$78

🍴紅酒燴牛肋條飯 HK$72

🍴士多啤梨雪糕(跟餐)

石燒牛跟餐甜品係雪糕,雪到實一實,要放一陣先食到,有d似哈根大師較自然ge味道,唔係士多啤梨糖漿味,唔錯。

🍴忌廉碎曲奇咖啡沙冰(跟餐) HK$15

原本以為會好甜,想叫少甜,但店員話咖啡會重過曲奇味,最後無叫少甜。沙冰打得幾平均,咖啡會的確重過曲奇味,如果再濃d會更好飲。

🍴檸檬梳打(跟餐)

酸酸地唔太甜,似有汽佳得樂,幾醒神。

📍 Cafe Paradise
太子砵蘭街412號地舖
$97.5 (午餐)
2020-06-14 39 浏览
今晚自己行開太子突然之間很想食西餐,見到呢間cafe paradise個裝修同D公仔幾靚喎咁就入去食一個fine dinner。咁我就叫咗個龍蝦汁軟殼蟹天使麵,呢個天使麵我覺得都幾好食,因為佢最重要嘅主角就係個軟殼蟹,軟殼蟹都好香脆亦都幾大隻, 成個蟹都炸得均勻而且仲熱辣辣,所以我都食得好滋味 ,佢個天使麵亦都幾幼細,另外個龍蝦汁又調得恰到好處唔算太鹹。 所以係呢間餐廳度order一啲意大利粉或者天使面我覺得亦都係一個不錯嘅選擇。最後我飲埋杯凍檸茶就走啦!呢間餐廳啲服務員非常之好服務,佢會畀一recommandation咁, 笑容滿面😊真係唔比like👍都唔得啦! 下次我都會帶朋友👭嚟呢間餐廳同佢慶祝生日! 另外其實我見到啲人都幾鍾意鋸扒,我見佢啲牛排應該幾好嘅。

2020-06-14 49 浏览
📍 cafe paradise(太子)-呢間cafe set dinner $1382,佢既龍蝦汁海鮮燴意大利飯真心好味,見好多客人都點呢個,米粒有奶油咁濃郁質地 仲加左洋蔥粒,口感岩岩好!香噴噴!我仲加左$25升級甜品,叫左心太軟蛋糕,當然相機先,影左咁耐相,蛋糕入面仲係流心架,如果覺得太甜可以撈埋雪糕一齊食,味道更佳。Set dinner 5:30後架,有田園沙律🥗 湯🥣 飲品🥤,一個人食得好飽。晚上7點已經開始滿座啦,記得要book位!味道👅:7/10環境🌾:7/10晚餐消費:$160加一地點:cafe paradise(太子)太子砵蘭街412 號地
📍 cafe paradise(太子)

晚上7點已經開始滿座啦,記得要book位!

味道👅:7/10
環境🌾:7/10
晚餐消費:$160加一
地點:cafe paradise(太子)
太子砵蘭街412 號地

同朋友weekday dinner喺Cafe Paradise食,要預先book位,8 點入到去係full嘅。餐廳個環境都唔錯,今次叫咗個Paradise Full就108送埋橙汁, 未計加一。啲料都好足,所以一個人未必食得哂,好彩有朋友幫我食啲...... 咁多樣入面覺得薯餅係最好味,唔會炸到好油好膩,漢堡亦都唔錯。大家去食呢間一定要book位,walk-in好大機會摸門釘。同埋dinner好似有最低消費100蚊。

2020-06-09
2020-06-13 36 浏览
聽朋友講呢度嘅午餐幾抵食,尤其係原條鰻魚飯,所以今日特登過嚟試吓。喺太子站出幾分鐘就到,午市時段都幾旺,要等幾分鐘先至有位。估唔到一間西式餐廳,都有日式食品,午餐除咗一般豬扒牛扒之外,最吸引就係原條鰻魚飯。蒲燒原條鰻魚飯,目測超過12吋長,鰻魚肉厚身,外表焗得乾身,肉地有咬口,加上鰻魚汁,餸飯最好,可以清晒成碗白飯。美式BB豬柳肉跟意粉,豬柳肉好嫩滑彈牙,同一般成熟豬肉真係有啲唔同。以佢哋嘅咖啡真係幾正宗, Latte 及 Mocha 都有拉花,咖啡底亦有層次,加$10轉特色咖啡,唔算太貴。

2020-06-11