2020-07-22 120 浏览
有一晚經過太子想一個人食下西式晚飯,見到Cafe Paradise 門口餐牌價錢平民價,一於入去試吓。.坐落餐廳,發現高朋滿座,心裏想應該食物質素會不俗吧。.最近喜歡健康生活,二話不說就想試吓佢哋嘅沙律,一放上枱見到大蝦沙律賣相不俗,食落又覺得新鮮。.見到餐廳main dish 確實價錢唔貴,最開心嘅仲可以平民價叫到豬手,一於試吓佢哋嘅水準,其實好驚喜一上枱已經覺得好大碟,一個人食足夠有餘。.食到最尾一定要叫返個甜品開心下,好驚喜餐廳有Affogato 因為這一個甜品多數喺歐洲或高級餐廳才有,侍應仲同我講佢哋係用Movenpick雪糕。此甜品嘅亮點,確實係用意大利咖啡淋雨去Movenpick雪糕,喜歡食甜品嘅朋友,個人誠意推介

坐落餐廳,發現高朋滿座,心裏想應該食物質素會不俗吧。

2020-07-16 92 浏览
今日晏了放工, 最近啲餐廳又經常提早關門, 本來想簡簡單單食個晚餐。 但係太子地鐵站附近, 發現了一直很想試的餐廳仍未關門, 而且還有最後一張吉枱, 不用等位就可以輕輕鬆鬆 進食晚餐。餐廳提供很多不同類型的食物, 有時下最 時興的石燒牛扒, 最平大約80蚊就有交易, 另外仲有些dinner。 不過我最想試就係佢哋嘅all day breakfast, 平時朝頭早返工咁趕時間,冇乜機會好好咁享受早餐, 最後嗌咗個最豐富 的全日早餐。全日早餐包括, 香脆可口的薯餅, 嫩滑炒蛋🥚, 炒雜菌, 鮮甜多汁蕃茄🍅, 肉味香濃煎牛扒, 新鮮沙律菜🥗, 仲有好細心焗熱咗嘅茄汁豆🍅, 金黃牛油粟米🌽。 材料豐富, 每樣嘢都整得幾好食😁😁另外再嗌咗個香辣芝麻雞翼🌶🌶, 雞翼皮脆嫩滑, 肉嫩多汁, 小小辣好惹味。 一客有四隻都係五十幾蚊好抵食。

2020-07-10
2020-07-15 73 浏览
太子站D出口行幾步就到既Cafe Paradise,中午時段餐廳十分多人,應該係價格便宜,作為打工仔的午餐非常一流2人餐單參考(飽足程度:★★★★☆):石燒美國頂級榖飼牛肩胛肉眼扒 200G  x1+升級套餐(餐湯、沙律、甜品、飲品)石燒紐西蘭牛柳 200G x1+升級套餐(餐湯、沙律、甜品、飲品)10% Service ChargeTOTAL HK$285👆石燒美國頂級榖飼牛肩胛肉眼扒+升級套餐(餐湯、沙律、甜品、飲品)$78+30(推薦指數:★★★☆☆)100蚊左右就可以享受西餐該有的頂級牛排、餐湯、沙律、甜品、飲品,食材亦新鮮👆沙律(推薦指數:★★★★☆)👆石燒紐西蘭牛柳+升級套餐(餐湯、沙律、甜品、飲品) $120+30(推薦指數:★★★☆☆)牛柳比起肉眼更加嫩更香口👍

2人餐單參考(飽足程度:★★★★☆):
石燒美國頂級榖飼牛肩胛肉眼扒 200G  x1
+升級套餐(餐湯、沙律、甜品、飲品)
石燒紐西蘭牛柳 200G x1
+升級套餐(餐湯、沙律、甜品、飲品)
10% Service Charge
TOTAL HK$285

👆沙律(推薦指數:★★★☆)

牛柳比起肉眼更加嫩更香口👍
2020-06-02
2020-07-14 104 浏览
餐廳裝潢同佈置,令客人坐得好舒服。Lunch set 唔係好貴,有飲品、湯同埋主菜。個湯都用心,唔係普通嘅忌廉或者羅宋湯,而係南瓜忌廉湯,加咗pepper 就更香濃。主菜食咗一個煙三文魚沙律,同埋一個雞絲忌廉意粉。沙律方面,如果可以多個片三文魚就更好了,我哋幾鐘意意粉,好足料,好好雞柳,意粉都好夠味同creamy. 至於飲品,除咗regular 飲品外,亦都有檸檬梳打,大熱天時飲氣泡飲品,個人都爽啲,而且仲要唔洗加錢添!欣賞餐廳行緊環保路線,飲管要問佢,佢先會俾。
餐廳裝潢同佈置,
令客人坐得好舒服。

Lunch set 唔係好貴,
有飲品、湯同埋主菜。
個湯都用心,唔係普通嘅忌廉或者羅宋湯,
而係南瓜忌廉湯,加咗pepper 就更香濃。

主菜食咗一個煙三文魚沙律,同埋一個雞絲忌廉意粉。
沙律方面,如果可以多個片三文魚就更好了,

至於飲品,除咗regular 飲品外,
亦都有檸檬梳打,
大熱天時飲氣泡飲品,
個人都爽啲,而且仲要唔洗加錢添!
欣賞餐廳行緊環保路線,
飲管要問佢,佢先會俾。

2020-07-13
太子一帶好多黃店cafe間間都爆 所以一定要訂位💛聽聞呢間野性價比高我哋試完又真係幾滿意😌推薦俾2-6人小聚餐🥰.🦀酥炸軟殼蟹龍蝦汁天使麵$98🦀即炸軟殼蟹 算大隻 有啲肉食☺️龍蝦汁唔會太膩 但冇意大利飯嗰個咁濃郁天使麵煮得剛好 無煮到糊曬.🍥龍蝦汁海鮮燴意大利飯$95🍥呢個龍蝦味重啲 creamy啲有蝦 青口 扇貝 質素正常意大利飯熟度剛好 唔會太淋.🍗美式水牛城雞翼$55 6隻🍗好好好好食 必點 最後仲特登叫多碟🥰炸皮厚度剛好 炸得香脆醬汁酸甜帶微辣 好惹味🤣.🍅西西利茄茸煙肉三文魚意大利飯$78🍅個人對蕃茄普通 不過佢夠酸甜嘅但口感濕潤咗少少如果收多啲啲水就好👍🏻
太子一帶好多黃店cafe
個人對蕃茄普通 不過佢夠酸甜嘅
但口感濕潤咗少少
如果收多啲啲水就好👍🏻
2020-07-11 71 浏览
今日同朋友去太子食晚飯!我們選了一間西餐廳cafe "cafe paradise"餐廳門口有個好靚的旋轉木馬裝飾!內面的裝修好溫馨!我們點了一個石燒牛配薯條牛肉是牛肩肉,肉味香濃,薯條好多好好味!一個西式雲吞味道一般皮好厚,汁有點利!一個paradise full breakfast好多料 有炒蛋、蕃茄、茄汁豆、粟米、火腿、煙肉、漢堡扒、沙律、煙三文魚......好豐富!一個心太軟好好味心太軟朱古力好濃香!一個凱撒沙律一般菜有點老!一壹花茶好靚!味道不錯!
今日同朋友去太子食晚飯!
我們選了一間西餐廳cafe "cafe paradise"
餐廳門口有個好靚的旋轉木馬裝飾!
內面的裝修好溫馨!

我們點了
一個石燒牛配薯條
牛肉是牛肩肉,肉味香濃,薯條好多好好味!

一個西式雲吞
味道一般皮好厚,汁有點利!

一個paradise full breakfast
好豐富!

一個心太軟
好好味心太軟朱古力好濃香!

一個凱撒沙律
一般菜有點老!

一壹花茶
好靚!味道不錯!
旋轉木馬, PEPE公仔, 很有置身樂園的感覺。主打精緻西菜,食物質素頗有驚喜。餐廳提供set dinner,包餐湯、主菜和飲品啖啖都有玉米田園沙津沙律嘅麻醬夠多,每一啖都食倒酸酸地味,幾開胃重頭戲:🍖巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝 !慢煮嘅羊膝🐏真的煮得很入味,很軟稔~口感豐富。十分好吃。野菌黑松露炒意粉黑松露忌廉汁夠濃郁,每條意大利粉都吸收了黑松露的味道~蘑菇片份量充足,必點推介。紐西蘭羊膝真係好特別 ,鍾意食羊肉嘅朋友仔可以試吓!!blueberry cheesecake+25轉, 依個水準都唔錯😻🍨Chocolate@Paradise朱古力味香濃, 好正~~瑪奇朵入口是濃郁的咖啡香如果喜歡西餐的你, 就千萬不要錯過了!
旋轉木馬, PEPE公仔, 很有置身樂園的感覺。

主打精緻西菜,食物質素頗有驚喜。

餐廳提供set dinner,包餐湯、主菜和飲品

啖啖都有玉米

田園沙津

沙律嘅麻醬夠多,每一啖都食倒酸酸地味,幾開胃

重頭戲:
🍖巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝 !

慢煮嘅羊膝🐏真的煮得很入味,很軟稔~口感豐富。十分好吃。

野菌黑松露炒意粉

黑松露忌廉汁夠濃郁,每條意大利粉都吸收了黑松露的味道~
蘑菇片份量充足,必點推介。

紐西蘭羊膝真係好特別 ,鍾意食羊肉嘅朋友仔可以試吓!!
blueberry cheesecake

+25轉, 依個水準都唔錯😻

🍨Chocolate@Paradise

朱古力味香濃, 好正~~

瑪奇朵

入口是濃郁的咖啡香
如果喜歡西餐的你, 就千萬不要錯過了!
  • Chocolate@Paradise
  • 巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝
2020-07-10 54 浏览
呢排返工好多嘢做, 終於放工就當然要輕鬆下啦!!呢間位於太子嘅餐廳交通都算方便 喺地鐵站行5分鐘都唔使就到啦!!忌廉湯香濃細滑,好濃沃,啖啖都有玉米咬口田園沙津新鮮清爽, 配上芝麻醬,必勝既配搭。之後就到我哋嘅重頭戲:🍖巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝 !慢煮羊膝🐏一切落去啲羊肉度已經知道佢好冧 ,食落有一股明顯嘅羊羶味,啖啖都係肉 佢嘅size真係超級大!! 勁多肉🤤肉質好實淨 ,好有飽足感配埋雜菜 ,味道真係一流呀!!野菌黑松露炒意大利寬條麵(轉意粉XDD呢個雜菌真係無得輸,有幾種菇係裏面,菇味濃,黑松露味道突出!意粉真心唔錯!好有口感呢兩個菜式淨係聽到個名都已經流晒口水紐西蘭羊膝真係好特別 ,鍾意食羊肉嘅朋友仔就千祈唔好錯過啦!!!blueberry cheesecake係café食到依個水準既cheesecake的確唔錯😻🍨Chocolate@Paradise超濃郁朱古力味嘅雪糕球,仲有朱古力碎,朱古力味香濃, 好正~~OVERALL , 我比較鍾意燉羊膝, 因為好抵食, 大家都可以試吓啦期待下次嚟呢間餐廳會有驚喜

喺地鐵站行5分鐘都唔使就到啦!!

忌廉湯香濃細滑,好濃沃,啖啖都有玉米咬口

田園沙津
新鮮清爽, 配上芝麻醬,必勝既配搭。

之後就到我哋嘅重頭戲:

🍖巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝 !

配埋雜菜 ,味道真係一流呀!!

野菌黑松露炒意大利寬條麵(轉意粉XDD

纪念日
  • 野菌黑松露炒意大利寬條麵
  • 巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝
2020-07-09 48 浏览
早排去太子Cafe Paradise食石燒牛扒😋人均都係HK$64就有得鋸扒,想平平哋拍拖💕,可以考慮吓Cafe Paradise⠀⠀=|| 🍽石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 HK$78 ||=Cafe Paradise 將牛扒放上經高溫加熱嘅石板上直燒,牛扒熟度由客人自主控制,怕血淋淋嘅茶包,先切細之後用其他熱石位輕輕煎煎。食落覺得幾有咬口,肉汁都可以話佢算juice,但調味就太輕手,如果加多啲鹽就會好好多💓⠀⠀=|| 🍽石燒紐西蘭牛柳 HK$120 ||=呢款牛柳質素真係唔錯,入口會覺得好嫩口,但因為喺奇怪形狀(似座小山)同行朋友怕嗰心受唔到熱,中間切半咁燒燒🤣呢款肉質食落嫩口又軟熟,茶包好想同佢交換😭⠀⠀所有石燒扒類都會跟一份薯角及3款醬汁(茄汁、黑椒汁,蒜香燒汁),另外可以+HK30 upgrad combo,跟沙律同飲品。⠀⠀如果後生仔帶女朋友嚟拍拖,嗌兩份=|| 🍽石燒紐西蘭牛柳 ||=,加埋服務費都係HK$281(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)⠀⠀= Cafe Paradise =
地址:太子砵蘭街412號地舖
Tel : 3709 8103⠀⠀⠀⠀#HK茶包日記 #茶包泡港島 #茶包
=|| 🍽石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 HK$78 ||=

=|| 🍽石燒紐西蘭牛柳 HK$120 ||=

= Cafe Paradise =
地址:太子砵蘭街412號地舖
Tel : 3709 8103
⠀⠀
#HK茶包日記 #茶包泡港島 #茶包泡九龍 #茶包泡新界 #852girl #lovehk #foodie #訪店日記 #茶包脂肪紀錄 #hkig #hkg #hkfoodblog #hongkongfood #thefeedfeed #instafood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodphotography #foodstyling #太子食好西

2020-07-08 41 浏览
Cafe Paradise前排去左太子一間良心小店,簡簡單單食左set dinner,雖然坐落就有大小小壓迫感,但係我都覺得還可以接受。是日餐湯田園沙律細份左小小,不過味道同D汁都幾好食。龍蝦汁海鮮燴意大利飯 $138意大利飯口感都幾唔錯,而且龍蝦汁令到海鮮味道更加出。海鮮料都好足,因為份量係一人餐,所以都幾唔錯。香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁 $218雖然話慢煮,但係上菜都唔需要等好耐,而且肉質唔係好柴個口感,相當好味。加上個汁有小fresh既感覺,食完都唔會好漏。Dessert雪糕,幾好食。Drink兩杯都幾好飲,不過唔係好記得叫咩名。Overall黎講唔係好貴, CP值都算高,不過下次黎之前book定位,唔洗等咁耐,加上良心小店,正!
Cafe Paradise

是日餐湯

田園沙律
細份左小小,不過味道同D汁都幾好食。

龍蝦汁海鮮燴意大利飯 $138

香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁 $218

Dessert
雪糕,幾好食。

Drink
兩杯都幾好飲,不過唔係好記得叫咩名。

2020-06-12
2020-07-08 56 浏览
今日難得放半日🖥️就約埋朋友去mong kok食lunch, 好耐冇去cafe paradise所以心血來潮去袋lunch, 因平時晚上都要等位😋set lunch都幾抵食$5x-8x就有交易,有湯連飲品🍹今日daily soup係pumpkin soup我叫左紐西蘭西冷牛扒🐮🥩配薯菜同朋友order左香草忌廉汁海鮮天使麵🦐🦑🍝😋兩個main course 都好味 環境又舒適,食完可以同朋友傾下計,幾寫意
兩個main course 都好味
環境又舒適,食完可以同朋友傾下計,幾寫意
2020-07-08 45 浏览
BBQ烤焗西班牙黑毛豬肋排(set) 雖然醬汁有d多,係烤焗嘅情況下,如果無醬汁就會dry過superset😂so acceptable. 整體水準都係高質嘅貨。肉質鬆軟,唔黐骨、又唔黐牙,幾易入口。價錢上,晚巿做$208 包套餐。唔其實餐湯同埋沙律都唔係特別出色,甜品就係一球有d 偏酸嘅士多啤梨味雪糕。個人來講覺得都唔一定要叫Set~ 可以單點order。石燒牛肩胛肉眼扒雖然牛扒嘅size就好似細分啲,但其實質量就無得輸。肉質鮮嫩可口,切開仲可以係有新鮮嘅粉紅色。伴隨有兩種醬汁:好似係蒜蓉同埋燒汁。另外有新鮮炸薯角(香脆可口)有埋茄汁。

餐湯和沙律

2020-07-06
$157.5 (晚餐)
庆祝纪念
生日
餐湯和沙律
  • BBQ烤焗西班牙黑毛豬肋排
  • 牛肩胛肉眼扒
2020-07-08 32 浏览
呢間黃店諗住幫襯下,book咗夜晚時間但要OT唯有改改佢,打去話想改時間,回覆竟然係:咁L大獲。我當堂嚇咗一跳,改時間都要俾人粗口問候,有咩咁巴閉?話7點半嚟要等,咁我話8點,佢猶豫咗一陣就話OK喎。點知之後打嚟話8點冇位,全日full booking。原來有生意係可以咁寸,咁我以後唔幫襯你啦。如果要收服務費,我諗係負數,因為服務態度唔得,安排唔得,未食都已經一肚氣。呢間聽到個名就怕怕,聽講仲有班foodies去試食造假😖😖😖。
是日餐湯田園沙律菜⋯⋯全部都係菜⋯⋯基本都會有生菜同沙律菜,再自由配其他菜,加啲番茄、青瓜、甜椒、橄欖⋯⋯龍蝦汁海鮮燴意大利飯 $138呢款菜式都真係幾多款嘅配料,有蝦、有青口、有帶子⋯⋯最重要係加咗龍蝦汁,成碟飯充滿龍蝦嘅鮮味。講返意大利飯先,每粒米都充分吸引了龍蝦濃湯的味道香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁 $218本身我自己係勁中意食煎三文魚扒,而呢一個慢煮三文魚扒煎得好好食,表皮金黃香脆,但一啲都唔乾,肉質勁嫩滑仲好多汁,外脆內軟!正!而搭配菠蘿橙酒汁個感覺又酸酸甜甜,幾得意!Dessert雪糕百利甜酒乳酸特飲相信大家都知道Baileys很適合女生飲, 因為酒味淡,但係好Creamy又醇馥,口感幼滑。今次加入乳酸,感覺酸酸但又有奶味,Um....有興趣可以試下!玫瑰乳酸特飲玫瑰糖水加益力多,酸酸甜甜,都幾好飲!
是日餐湯

田園沙律

龍蝦汁海鮮燴意大利飯 $138

香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁 $218

Dessert雪糕

百利甜酒乳酸特飲

玫瑰乳酸特飲
玫瑰糖水加益力多,酸酸甜甜,都幾好飲!
2020-06-12
2020-06-27 47 浏览
太子呢間黃店長期大排長龍,我都試下睇下係咪真為天堂式既cafe先。首先門面以白式為主既裝潢,絕對能襯托起天堂哩個主題。服務方面,呢間店既店員比我既感覺係比較務實,唔會花巧,要講既重點同提醒全部都講好齊,好細心。食石燒牛亦有提醒唔好林汁同唔好放刀係石上,免受傷。食物 石燒牛肩胛肉眼扒 $108(套餐)牛肩胛會有條筋邊圍住,我自己會先成條筋鋸出黎先,之後先慢慢食,黎嗰部份嘅肉眼扒好重牛味亦會有少少脂肪香。石燒紐西蘭牛柳 $120 (沒加套餐)紐西蘭牛柳, 同牛肩鉀肉比會林d同瘦d,一邊食一邊鋸,店家上菜時牛係偏生,岩哂我,唔鐘意食咁老,要幾成熟自己調較。美式水牛城雞翼 $55個人最推薦,必點。味道酸酸甜甜,唔會太多醬,加上炸粉唔太厚價錢又唔貴。Paradise full $108all day breakfast 要讚薯餅炸得岩岩好,同埋蛋都炒得好好。

首先門面以白式為主既裝潢,絕對能襯托起天堂哩個主題。

食物
石燒牛肩胛肉眼扒 $108(套餐)

石燒紐西蘭牛柳 $120 (沒加套餐)

美式水牛城雞翼 $55
個人最推薦,必點。
味道酸酸甜甜,唔會太多醬,加上炸粉唔太厚價錢又唔貴。

Paradise full $108
all day breakfast
要讚薯餅炸得岩岩好,同埋蛋都炒得好好。

• Paradise Full
  • 美式水牛城雞翼