2018-05-27 163 浏览
同朋友喺旺角做完gym,又唔想去旺角附近食埋啲連鎖店,就行多幾步,去到界限街嘅呢間小cafe 試吓!首先睇裝修已經好有心機,擺滿曬旋轉木馬,公仔等等,好有朋友屋企感覺。晚餐有好幾款set可以揀,同朋友分別揀咗脆豬手同埋忌廉白汁海鮮意粉首先上枱嘅係椰菜忌廉湯,椰菜完全打溶咗佢個湯入邊,感覺好rich跟住上嘅沙律用咗少有嘅黑醋,酸酸地好開胃脆豬手好大份啊,外皮炸得好趣,肉質剛剛好,仲有好多汁係入面,黎到一定要試!忌廉白汁海鮮意粉都好好食,個汁好creamy, 入面嘅蝦都好爽脆甜品可以揀雪糕,亦可以加錢加多個心太軟,正!

跟住上嘅沙律用咗少有嘅黑醋,酸酸地好開胃

甜品可以揀雪糕,亦可以加錢加多個心太軟,正!
2018-05-26
  • 香脆豬手配燒汁
2018-05-17 213 浏览
我終於明白點解呢間餐廳叫做Cafe paradise...一入到去嘅時候,因為太肚餓,我好快就已經喺度望緊Menu,都唔得閑理其他野。叫咗個all day breakfast, 之後就開始坐喺度等嘢食。當我回過神來嘅時候,先發覺,大鑊!呢間餐廳起呢個名嘅原因,可能係想客人都好似去咗天堂一樣,播嘅音樂全部都係宗教色彩極濃嘅歌,全部都係讚頌上帝、讚美主。No offense, 我對於呢個宗教完全冇任何意見,但係個人應為係餐廳播放一啲宗教歌曲好似唔係幾好。你要知道入得黎嘅客人未必個個都係基督徒或者天主教徒,就算有啲冇宗教信仰嘅人,都或者未必鍾意聽呢種歌曲 (本人就係其中一個)。食物終於嚟啦,講真,呢個早餐真係冇得頂。我都幾鍾意食個薯餅,金黃色炸得啱啱好,顏色好靚,咬落脆卜卜,有少少油份但又唔會太膩。個窩夫好特別啊,中間竟然係吉士醬,本身仲諗緊點解食窩夫唔會比糖漿我哋呢?原來內有乾坤,custard味道討好,唔會太甜,而呢個窩夫比較稔身,自己都幾鍾意食。炒蛋都做得唔錯,不過不失,我鍾意呢啲仲有少少生嘅感覺,先可以做到滑身。不過都係果句,音樂始終係一樣十分影響人類食慾嘅元素,為咗唔想影響我進食嘅
我終於明白點解呢間餐廳叫做Cafe paradise...

不過都係果句,音樂始終係一樣十分影響人類食慾嘅元素,為咗唔想影響我進食嘅心情,我同朋友都決定放棄傾計,默默地戴上耳機,各自開餐。
2018-05-15 216 浏览
花了一年時間夾日期,今次終於跟一班朋友齊人食飯。一早經OpenRice訂了18:30,但餐廳用餐當天來電confirm booking時才告訴我原本要20:00交桌,最後bargain到20:30才交桌。原來餐廳很細,雖然我明白生意難做,但比較噪,上菜算快(味道其實不錯),趕時間交桌,成餐食得坐得唔安落。知道他們在近地鐵出口位置開了新分店,環境也看似更舒適,下次會去那邊試試算了,但都係平日晚好了,週末晚想搵個地方食餐安樂聚舊飯都難🤦🏻‍♀️#太趕,無影食物相

#太趕,無影食物相
2018-05-14 6130 浏览
今日全女班去旺角教協行街街,濕平完當然要搵間cafe hea下醫下肚。上網見呢間小店離教協吾遠,而且有我地鐘意食既豬手,所以決定黎呢度一試。跟餐包沙律、餐湯、餐飲、主食同甜品,好豐富丫。同行fd好鐘意呢個紅菜頭忌廉湯,讚味道特別,無一般忌廉湯咁“流”。香脆豬手絕對係我地既賣飛佛,外皮香脆吾油,肉汁結實吾鞋口。比起德國咸豬手,呢隻豬手無咁咸,怕食太咸既人岩哂。外皮微脆,肉質夠嫩,好易切。侍應話炆左成日先攞去焗,心機野,怪吾知咁好味啦 。豬手底下仲有人人都鐘意既炸薯角,新鮮炸既,點少少燒汁,正。黑松露意粉都幾好味,菇同黑松露份量都夠足料,意粉爽得黎又掛到d汁,吾錯。兩三個人分享都無問題。最後黎埋個跟餐甜品 - 朱古力雪糕。朱古力味非常濃,同超市買既朱古力雪糕吾同,呢個奶味吾重,甜味亦吾重,食完成球都吾滯,飯後甜品岩哂。侍應話menu上既主食都可以加錢變成Set dinner,選擇多左,帶揀飲擇食既fd黎都吾怕。環境幾warm,小敍gathering岩哂。

跟餐包沙律、餐湯、餐飲、主食同甜品,好豐富丫。

紅菜頭忌廉湯

香脆豬手絕對係我地既賣飛佛,外皮香脆吾油,肉汁結實吾鞋口。
比起德國咸豬手,呢隻豬手無咁咸,怕食太咸既人岩哂。
香脆豬手配燒汁

豬手底下仲有人人都鐘意既炸薯角,新鮮炸既,點少少燒汁,正。

野菌黑松露意大利粉

兩三個人分享都無問題。
野菌黑松露意大利粉

最後黎埋個跟餐甜品 - 朱古力雪糕。

朱古力雪糕

環境幾warm,小敍gathering岩哂。

紅菜頭忌廉湯
朱古力雪糕
2018-05-11 299 浏览
呢晚3人行黎太子行金魚街,行完當然要醫肚。估吾到8點多呢度都幾full,見有人想walk-in但都吾成功,好采一早book定位,吾洗點等就入到去。跟餐沙律吾馬虎,好fresh,感覺幾健康。吾記得咩菜既忌廉湯。同行Fd吾飲忌廉湯都讚佢正,creamy得黎,又無飽滯感喎。玫瑰花茶好清,啖啖都有玫瑰味,仲附送一小杯糖漿,可以飲到最後如有苦澀味加上。大大壺,3個人飲,岩岩好。熱檸水賣相幾靚,忍吾住影相。黑松露掛上寬條麵上,啖啖黑松露味侍應介紹呢樣小食 - 芝麻雞翼個炸皮有點似KFC既咁香脆,但無咁厚。裡面既肉汁保持得好好,果然無介紹錯。門口舊雲會着燈,幾靚。門口仲有旋轉木馬裝飾呢晚仲見到有食客慶祝生日,侍應好細心咁係甜品碟上畫公仔,壽星公都讚靚。侍應誠意熱誠意度十足,抵讚
呢晚3人行黎太子行金魚街,行完當然要醫肚。

跟餐沙律吾馬虎,好fresh,感覺幾健康。

玫瑰花茶

大大壺,3個人飲,岩岩好。
玫瑰花茶

熱檸水賣相幾靚,忍吾住影相

熱檸水

黑松露掛上寬條麵上,啖啖黑松露味

素野菌黑松露闊條麵

侍應介紹呢樣小食 - 芝麻雞翼
個炸皮有點似KFC既咁香脆,但無咁厚。
裡面既肉汁保持得好好,果然無介紹錯。
芝麻雞翼

門口舊雲會着燈,幾靚。

門口仲有旋轉木馬裝飾

熱檸水
素野菌黑松露闊條麵
芝麻雞翼
  • 素野菌黑松露意大利闊條麵
2018-05-08 155 浏览
Paradise Cafe好耐未試過同朋友出去搵好西食喇,今次我地一行三人走咗去位於太子嘅Paradise Cafe食好西。Paradise Cafe係一間位於界限街附近嘅Cafe,雖然面積唔算太大,但裝修帶啲少女風,唔同位置都擺放咗啲公仔同相架做裝飾,令到感覺冇咁侷促。Paradise Cafe提供嘅食物種類同出面嘅cafe餐廳差唔多,以Set Dinner為主。可惜我地太遲先黎到,被其他人極力推介嘅香脆豬手已經賣曬,我地於是叫咗肉眼扒、羊架同埋三文魚天使麵。肉眼扒我地叫咗5成熟,牛扒外面帶啲焦香,而入面帶少少粉紅,冇出現過熟嘅情況,食落啱啱好。隨碟嘅薯角亦都好香脆好好食,好食到想叫多碟淨薯角(肥死你)。三文魚天使麵嘅份量比預期中細,可能主食份量比較保守係café嘅特色。三文魚嘅鮮甜,滲透入咗醬汁入面,掛係天使麵度放入口,鮮甜得來又唔會太肥膩,好食。跟住來的就係羊架。雖然我自己本身就唔係點食羊肉嘅,唔識點評羊肉嘅好壞,但係我望見佢唔會太難切,而且我啲朋友都幾滿意,應該唔會差得去邊。順帶一提,羊架仲要有薯角做配菜,無限加分。跟餐嘅凍檸茶唔會太澀,酸酸甜甜解咁解走肉食嘅油脂,令到我地食咗
Paradise Cafe
跟餐嘅凍檸茶唔會太澀,酸酸甜甜解咁解走肉食嘅油脂,令到我地食咗成晚都唔會太重負擔。糖水又分開上,非常細心,值得一讚。
總括而言每人比百鬆啲嘅價錢,就食到呢一餐又有扒又有意粉嘅晚餐,仲要環境又唔錯,Paradise Café 係值得推介 。
2018-05-08 112 浏览
今日同好耐冇見既朋友食飯,就大家收工所以就去左太子一間CAFÉ,位置都幾近地鐵站,行過去大概五分鐘到睇下個menu,D dinner set 價錢都算平,百零蚊有齊前菜、湯、主菜同甜品。本來想試下豬手,但因為我地去到都八點幾,所以已經賣哂,咁就唯有鋸牛排啦haha野飲方面我加左15蚊試左士多啤梨香蕉奶昔,香蕉落既料應該幾足,奶昔質感好濃。餐湯同沙律都不過不失,沙律既dressing係酸酸地既醬料,幾開胃~話咁快三碟主菜就黎啦!首先係牛排,大大件好抵食,廚師掌握煎排既火候幾好,MEDIUM都唔會太老。羊架都醃得好入味,有少少羊既「酥」味但係唔會完全搶哂風頭。意粉雖然分量唔多,但係煙三文魚同蜆肉既配搭真係冇得輸,最岩鐘意食海鮮既我。甜品方面CAFÉ仲有雲呢拿雪糕,我地三個都食到好飽。食下野傾下計咁就差唔多兩個鐘,呢間CAFÉ都幾好坐,好岩同朋友聚會
今日同好耐冇見既朋友食飯,

羊架都醃得好入味,有少少羊既「酥」味但係唔會完全搶哂風頭。

甜品方面CAFÉ仲有雲呢拿雪糕,我地三個都食到好飽。

2018-05-01 214 浏览
話說都有好耐無來過太子呢邊食飯,都有10個月。今晚收工就啦啦聲咁會合女朋友就一齊出去食餐晚餐。上次去gei時候,我都仲未正式同佢一齊,今次就唔同啦,已經係拖住佢一齊去。好開心,哈哈我地入到去見到呢度都真係好多人,坐低無耐就決定叫野食啦。本餐牌都依然係咁有心思,有個好靚gei剪紙喺入面,揀咗陣我地決定叫一份晚餐再加d小食咁,主菜係香脆豬手配燒汁,豬手gei肉好夠淋,好好食,不過皮就唔夠香脆,呢樣扣咗d分。而且份量都算多。之後仲叫左d小食啦,就包括咗,餐gei沙律,d菜都幾唔錯。然後仲有芝麻辣雞翼,當中有4隻,小小辣,都炸得好香脆。仲有一款叫芝士免治雞軟骨棒,比較日式,但係都唔錯。飲品就叫咗洛神花茶,唔知點解今次酸左好多,無上次咁好飲。我地都好享受,總括來說係一餐好好食gei晚餐,有時間再返來食。
仲有一款叫芝士免治雞軟骨棒,比較日式,但係都唔錯。
飲品就叫咗洛神花茶,唔知點解今次酸左好多,無上次咁好飲。
2018-04-27
2018-04-26 335 浏览
同幾個姊妹難得聚一聚,決定去呢間cafe paradise享受晚餐。佢地點比較難搵,不過門面清晰,對面馬路已經見到。小店一間,位唔算多,牆身貼左好多客人既合照,令聚會添一份氣氛☺️-我地4個女仔,叫左一個set dinner,再散叫左3樣野。不得不提佢既drink menu 好靚,清晰,種類亦唔少。-個set係跟餐湯,前菜同甜品既。不過不失,火箭菜好唔好食就真係見仁見智啦。-煙鴨胸蕃茄寬條麵佢既寬條麵唔會煮得太林,蕃茄味出奇地酸,好開胃我最欣賞係佢個汁唔會水汪汪-黑松露雜菌意大利飯我最鐘意食意大利飯佢既意大利飯好岩我口味,飯好黏,唔會太林有咬口。睇相都見到白汁好夠,啖啖都有黑松露既香味,配埋雜菌,冇得彈-龍蝦汁海鮮意大利飯平時比較少食龍蝦汁既意大利飯,今次比到個好印象我龍蝦汁唔會好咸,好香。依然,佢既汁好濃稠,食完成個口都係龍蝦汁味。唯一美中不足係佢既海鮮比較少呢-脆香豬手食完頭3樣野,其實已經飽飽滯滯,但都要努力食埋隻豬手🐽之前食過d豬手焗到塊皮勁硬,根本咬唔入但佢呢隻冇咁既情況,佢d皮係薄而脆,用刀一切就食得,咬入口扑扑脆肉質尚算可以,味道唔會太咸。-食到最後,結果飽到捧住個肚走。服
佢地點比較難搵,不過門面清晰,對面馬路已經見到。

不得不提佢既drink menu 好靚,清晰,種類亦唔少。

抹茶雪糕

煙鴨胸蕃茄寬條麵
佢既寬條麵唔會煮得太林,蕃茄味出奇地酸,好開胃
我最欣賞係佢個汁唔會水汪汪

我最鐘意食意大利飯

龍蝦汁海鮮意大利飯
平時比較少食龍蝦汁既意大利飯,今次比到個好印象我
唯一美中不足係佢既海鮮比較少呢

脆香豬手
肉質尚算可以,味道唔會太咸。
食到最後,結果飽到捧住個肚走。服務態度可以更加好,不過食物真係好正
好岩我口味
就係咁,呢間小小天堂,比我渡過左快樂既一晚。
2018-04-25
2018-04-26 184 浏览
Cafe paradise is a very nice place for dinner with friends and family.Just from the outside, you could already tell it looks very nice and is such a quality cafe There are dinner sets with quite a wide variety of food for you to choose from. We heard about the infamous pork knuckle but it was already sold out when we arrived.Soup of the dayGarden salad that came with the dinner set was not a bad appeptizer at all!!We had the medium steak. It was really delicious!Then we also ordered the smoked s

Soup of the day

Then we also ordered the smoked salmon cream pasta.

Lamb rack

Iced lemon tea that came with the dinner set.

For only $15 more you could upgrade to a special drink in the house. We had this strawberry smoothie.

2018-04-26 191 浏览
大家都知道太子的餐廳多不勝數,要突圍而出,都要靠特色和各人的推介。在OpenRice 搜尋,很快就找到了這間cafe!讓我分享一下這次光顧的經驗吧!門面裝潢不錯!吸引不少年輕的食客們!鋪內地方雖小,但坐下來感到舒適。我們四人光顧,點了一個餐和單點了三款主菜,先介紹一下Dinner set:1. 是日餐湯和沙律一人分量十足!3. 主菜: 香脆豬手肉質分布很平均,外皮很脆!豬手下面有不少薯脆,亦有蔬菜伴碟!如果女生的話,份量就會有點多,但對男生來說,應該剛剛好!4. 甜品: 抹茶雪糕5. 還有飲品。。。另外剛才提及過,我們單點了一些主菜,看似份量雖小,但很有飽足感。最後每人光顧了$100左右。在太子區餐廳來說,價錢公道。

門面裝潢不錯!吸引不少年輕的食客們!

鋪內地方雖小,但坐下來感到舒適。
1. 是日餐湯和沙律

一人分量十足!

3. 主菜: 香脆豬手

4. 甜品: 抹茶雪糕

5. 還有飲品。。。

最後每人光顧了$100左右。
在太子區餐廳來說,價錢公道。
2018-04-23 179 浏览
cafe paradise開係太子真係好方便地鐵站行過去都係五分鐘最中意食佢嘅辣味芝麻雞翼同埋黑松露薯條佢個vegetarian all day breakfast都好好味就算望落唔算太多 其實都會好飽野飲黎講 caramel latte同花茶都好出色下次都會再去食過!

cafe paradise開係太子真係好方便
地鐵站行過去都係五分鐘
最中意食佢嘅辣味芝麻雞翼同埋黑松露薯條
就算望落唔算太多 其實都會好飽
野飲黎講 caramel latte同花茶都好出色
下次都會再去食過!
  • 芝麻雞翼
  • Hazelnut Latte
2018-04-23 185 浏览
環境裝修同座位外觀上走西式風格,整體感覺都令人幾舒服,叫咗risotto賣相都好精緻,餐點一送上嚟就有一種驚喜嘅感覺,未食已經聞到黑松露嘅香味, 入口黑松露嘅香味同白汁混合得非常好,鹹淡適宜, 應該係迎合咗香港人嘅口味,risotto嘅米芯都熟曬。其實味道同賣相上都唔錯,但個份量少到完全係唔夠攝牙罅,我同朋友兩個女孩子都唔算大食,但每人叫一個 main ,再加多個小食薯條,都唔夠飽,成舊水 一碟 risotto ,幾啖就食曬,性價比非常低,最後係餓住走。

2018-04-18 304 浏览
今日黎左呢個唔少人介紹既餐廳,原來太子有兩間分店,兩間都好近地鐵站,幾方便,而且餐單選擇好多,幾抵食Pasta方面,分開左寬條麵,意粉同天使麵,其他餐廳好少可會有咁多選擇。我個人比較鍾意寬條麵,因為有咬口,彈牙,質感較豐富,所以我地點左蟹籽蟹棒忌廉意大利寬條麵蟹棒煮得好入味,蟹籽蟹棒呢個配撘幾少見,所以好想試下,結果十分滿意,極之推介!!280克美國頂級肉眼牛扒配燒汁牛扒重量十足,我地叫左七成熟,切開見到帶微紅色,表面加了香草,好惹味

280克美國頂級肉眼牛扒配燒汁

2018-04-17 225 浏览
今日同2個朋友黎太子行街見近近地就揀左係界限街而邊食野。地方細細,四周白藍色牆壁上鋪滿客人的即影即有相片,加添一份人情味。我地叫左3個晚餐,有3個湯先送到,今次係蘑茹湯,熱辣辣好溫暖,仲幾濃身夠哂料。我叫左個德國脆炸豬手,賣相一流,外脆內軟,色香味俱全,我變左個餓狼咁樣係咁食食食,同埋佢都好大份,好在我大食先食得曬。重叫左小食《黑松露薯條》,薯條夠熱夠香,黑松露醬夠香口,小店係幾用心做既,同真係幾多人幫襯架。芝麻雞翼,雞翼的表層炸得香脆可口,金黃色的脆卜卜皮入口好爽口。伴隨陣陣的芝麻香,和嫩嫩的雞翼,甜品加左25蚊轉做心太軟,心太軟唔算太甜,個軟硬度都平均。有時間一定會再黎食過!!!
今日同2個朋友黎太子行街見近近地就揀左係界限街而邊食野。

甜品加左25蚊轉做心太軟,心太軟唔算太甜,個軟硬度都平均。

有時間一定會再黎食過!!!