Café Circles

餐厅: Café Circles
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: Café Circles
资讯:

2021-05-26 4043 浏览
✨荃灣西如心酒店Café Circles ✨🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽士多啤梨拿破崙 1lb $338(會員優惠五折後$169)🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽✔️呢個拿破崙 cp 值真心高,用如心酒店集團會員優惠五折就入手到,平過出面買連鎖餅店蛋糕✔️滿滿勁大粒士多啤梨鋪面,影相效果好震撼😆❤️ 不過依加唔係士多啤梨季節,士多啤梨味道略酸,不過夾埋酥皮同吉士醬一齊食就甜酸平衡得啱啱好✔ 酥皮做得出色,非常鬆脆,咬落去卡卡聲😆要墊住黎食,唔係會跌到周圍都係架✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨荃灣西如心酒店Café Circles ✨
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
士多啤梨拿破崙 1lb $338
(會員優惠五折後$169)
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

✨✨✨✨✨✨✨✨✨
外卖自取
2021-04-18 6669 浏览
星期三去同屋企人食lunch buffet 比想像中好食Weekday 去都算多人,比想像中多人,估唔到海鮮類比較少款沒有壽司,得刺身熟食唔錯(有炒飯呀,麵呀,菜,魚塊,牛肉,咖喱等等)薯仔牛柳粒好食中式湯好飲( 飲左三碗)肉醬意粉小朋友超鍾意食👍🏻👍🏻甜品有細葡撻,蛋糕,豆腐花,杏仁露細葡撻好食👍🏻雪糕movenpick 好食中午lunch buffet OpenRice book 有折值得一試👍🏻
星期三去同屋企人食lunch buffet
比想像中好食
Weekday 去都算多人,比想像中多人,估唔到
海鮮類比較少款
沒有壽司,得刺身
熟食唔錯(有炒飯呀,麵呀,菜,魚塊,牛肉,咖喱等等)
薯仔牛柳粒好食
中式湯好飲( 飲左三碗)
肉醬意粉小朋友超鍾意食👍🏻👍🏻
甜品有細葡撻,蛋糕,豆腐花,杏仁露
細葡撻好食👍🏻
雪糕movenpick 好食
值得一試👍🏻
2021-04-05 6733 浏览
前日(3-4-2021 Sat)同老公staycation一晚後食早餐,由於都晏咗啲同執房嘅姐姐好枇早啲執房,咁我哋唔出去搵嘢食,就嚟9樓食啦.睇見早餐係set嘅,而且係$90.00一位,咁我哋有8折,於是都食啦.職員話嘢飲可以自己斟,但呢日冇橙汁,算,前一日都飲咗唔緊要.坐低後我哋就先斟嘢飲,我就斟咗鮮奶同自己溝奶茶.鮮奶冇問題,奶茶就茶味好淡,我已經落好少奶,酒店水準就係咁.之後想再斟鮮奶已經冇晒,而且係唔refill.老公就斟杯咖啡飲吓啦,佢就話正常嘢.然後我哋係咁等,其實我哋10點嚟到,等咗半個鐘都重未有嘢食,於是問問,職員答,整o緊㗎喇今日人多.唯有繼續等,等多15分鐘終於到我哋係一次過上齊嘅.1. 小籠包皮係薄同多汁,ok 嘅,但可惜只係微暖.2. 皮蛋肉碎粥配炸茶/蔥花/花生o衣o家至睇到有花生,而粥又係微暖嘅,杰度可接受.3. 豉油皇炒米粉一樣係微暖,唔多夠味,算,當食得清啲.4. 白麵包多士配果醬或植物牛油果醬同植物牛油呢?唔見,老公自己去攞.多士本身係烘得唔錯,但食落,凍晒不在話吓,佢係韌.有冇攪錯?5. 新鮮烚雞蛋配扒茄,煙肉同香腸扒茄,煙肉同香腸全部都係凍晒,煙
鮮奶同奶茶

老公就斟杯咖啡飲吓啦,佢就話正常嘢.

唯有繼續等,等多15分鐘終於到我哋
係一次過上齊嘅.
早餐

1. 小籠包
皮係薄同多汁,ok 嘅,
小籠包
但可惜只係微暖.

2. 皮蛋肉碎粥配炸茶/蔥花/花生
o衣o家至睇到有花生,而粥又係微暖嘅,杰度可接受.
皮蛋肉碎粥
3. 豉油皇炒米粉
一樣係微暖,唔多夠味,算,當食得清啲.

4. 白麵包多士配果醬或植物牛油

5. 新鮮烚雞蛋配扒茄,煙肉同香腸
扒茄,煙肉同香腸全部都係凍晒,煙肉又係韌,冇牙嘅唔知點食?

趁烚雞蛋都係重係暖暖地,食埋先.
味道係1.89分

呢喥係酒店嚟㗎?唔係我期望到食物同服務係咁嘅質素囉,唔會再嚟.

價錢:
只係食物8折,服務費收原價,咁嘅服務,值咩?
2021-04-03
$81 (早餐)
2021-02-23 14370 浏览
3-course嘅波士頓龍蝦餐頭盤有兩款沙律或餐湯選擇主菜已set定係龍蝦你可以揀意粉或Risotto又或者另加$80享用原隻龍蝦而甜品方面就係Signature之一既抹茶慕斯青蘋果醬泡沫我同RN兩個人可以share食咁當然盡量各要一款試勻佢.【1️⃣ 頭盤】『羽衣甘藍藜麥香橙西瓜沙律』好有驚喜各款沙律配料都勁清新羽衣甘藍好爽脆配埋意大利醋酸酸甜甜又夠凍好開胃『車厘茄牛油果醬拌檸檬油醋汁』擺盤好有心機最愛牛油果熟透軟滑不過如果二揀一我就鍾意羽衣甘藍多少少喇【2️⃣ 主菜】已經包括基本半隻波士頓龍蝦我哋各要左一份黑松露Risotto同埋一份扁意粉波士頓龍蝦係我哋回頭最主要嘅因素肉質真係非常嫩滑而且烤得金黃新鮮彈牙龍蝦頭仲有大量蝦膏食極都仲有好感動而Risotto同扁意粉各有千秋前者單食已經好香松露味又好al dente而附上既檸檬牛油汁則同扁意粉比較夾我覺得如果食個比較大嘅可能扁意粉會比較適合【3️⃣ 甜品】抹茶慕斯青蘋果醬泡沫超級有驚喜賣相係原個青蘋果外層而碟上以青蘋果造成嘅泡沫作點綴切開之後就會發現其實係抹茶mousse整到甜品好清新又帶微酸完全可以平衡甜膩度出色高質之作最開心係有超靚 ☕️ 拉花
3-course嘅波士頓龍蝦餐

賣相係原個青蘋果外層而碟上以青蘋果造成嘅泡沫作點綴
切開之後就會發現其實係抹茶mousse
整到甜品好清新又帶微酸完全可以平衡甜膩度
出色高質之作

最開心係有超靚 ☕️ 拉花咖啡!
同餐廳職員傾多幾句原來佢拉花好勁

我見有時又買三送一又或者全單有折頭
用得coupons唔好浪費 💵
  • 波士頓龍蝦套餐
2021-02-04 10868 浏览
一月尾重開了自助餐,剛剛家人不想去九龍區就來了這家。食物品種不多,味道中規中矩橙汁,西柚汁兩款,茶水咖啡自由斟刺身五款三文魚,吞拿魚,希靈魚,鯛魚,八爪魚,厚切的,沒腥味也沒什麼魚味沙律菜兩種羽衣甘藍和生菜,冷盤三種麻醬茄子,泰式鳳爪,雲耳,凍肉兩種煙三文魚和煙鴨胸,凍海鮮三種凍蝦,蜆,螺有即煮叻沙麵廚師切肉是牛肉眼扒,比起之前吃過其他的四星自助餐切肉的肉質都要好,但醬汁不行熱菜很少,飯反而有三種,白飯,海鮮焗飯和臘味糯米飯湯有原盅燉湯,忌廉蘑菇湯和人參雞湯,蘑菇湯應該是全場最好味的食物麵包籃有五六種麵包,試了應該是脆的麵包條但是稔的甜點有8種左右,味道正常雪糕是movenpick,這是第二好味的東西令人想再食的應該只有忌廉蘑菇湯Movenpick雪糕牛肉眼扒經OP訂枱有6折,跟如心會員的折扣一樣
一月尾重開了自助餐,剛剛家人不想去九龍區就來了這家。
食物品種不多,味道中規中矩
橙汁,西柚汁兩款,茶水咖啡自由斟

有即煮叻沙麵
熱菜很少,飯反而有三種,白飯,海鮮焗飯和臘味糯米飯

麵包籃有五六種麵包,試了應該是脆的麵包條但是稔的

甜點有8種左右,味道正常
雪糕是movenpick,這是第二好味的東西

令人想再食的應該只有

午餐
用餐优惠
優惠券
2021-02-01 7237 浏览
一個字(差)!海鮮祇得好細隻嘅蝦、好細隻嘅蜆、同埋好細隻嘅青口,刺身祇有4款,冇樣好食嘅!尤其係雲吞麵,D雲吞嘅蝦可以係霉嘅!唯一唔會伏嘅係蒜蒜包!什麼海鮮自助餐?以後唔使錢都唔會再去!
2020-12-23 6018 浏览
‪荃灣的如心海景酒店暨會議中心🔸,最近除了推出 Staycation 30 小時海景客房連早晚餐的食住優惠外✨,適逢聖誕節,更推出節日主題下午茶唷!Festival Afternoon Tea Set $428-488/2人超有聖誕氣氛的下午茶🎄,供應時間為即日至1月日‬,12月24、25、26日和1月1日是$488/2位,其餘日子$428/2位。包括: 4款鹹點、5款甜點 和 每人2件鬆餅。期間限定🥳,錯過了就不要後悔啦~鹹點✨造型超可愛,包括: 龍蝦沙律忌廉包、黑松露芝士三文治、鵝肝牛油蛋包配無花果醬 和 煙三文魚他他比哥包。聖誕樹是龍蝦沙律忌廉包🦞,啖啖龍蝦肉,令人滿足。聖誕襪是黑松露芝士三文治🥪,松露味香濃。牛油蛋包的鵝肝很大一塊,很足料呢~三文魚他他比哥包🐟,有超香的三文魚油脂香,很肥美呀!!!甜點✨同樣精美,包括: 伯爵茶馬卡龍、蘋果焦糖奶油蛋糕、椰子蛋白脆餅配芒果慕絲、熱情果朱古力布朗尼 和 栗子撻。蘋果焦糖奶油蛋糕🍰是聖誕燈飾形狀,亮麗的外層,繽紛多彩。椰子蛋白脆餅🥭載著芒果慕絲和芒草肉,椰子味很重呀~熱情果朱古力布朗尼🍫略為過甜,如果採用苦甜一點的朱古力更好哦。最後每

最後每人有兩件鬆餅,一件原味一件提子味,搭配橙醬、草莓醬🍓和奶油🧈。鬆餅濕潤不乾,果醬質感偏稠,也不錯呀。服務員服務很好,值得加分唷!!!
2020-12-20
‪荃灣的如心海景酒店暨會議中心,是華懋集團𣄃下的酒店之一,連同其他如心酒店品牌,一共有8間酒店分佈香港各區,實力雄厚。 最近荃灣如心酒店推出 Staycation 30 食住優惠,客人可以住在海景客房長達30小時,在中午12時入住,然後在翌日下午6時退房。Staycation 30 $1200+/2位 悠長的入住時間,讓我重拾度假感覺!可以悠悠閒閒享用酒店設施和Wifi,盡享與閏密談天和男女朋友的甜蜜時光哦~ 除了長時間入住,不用早早退房回家,套票更會包涵雙人全日早餐和雙人龍蝦牛扒晚餐。原本套票是包雙人自助晚餐,因為6時後禁止堂食,所以改為在房間吃龍蝦牛扒,食得更加安心,更能享受難得獨處的溫馨時光。 全日早餐供應時間為早上10時至中午12時,大家可以睡到很晚才起床,不用趕著早起吃早餐啦。三款餐點,包括:美式早餐、素食早餐和班戟。我點選的美式早餐非常豐富,包括: 煙肉、火腿、豬柳漢堡、豬肉腸、扒蕃茄、大啡菇、薯餅、牛油麵包、茄汁豆、炒蛋等等,而每款肉類不只一片,煙肉和火腿等各有數片,滿足感爆燈唷! 班戟早餐則較為輕盈,服務員會附上糖漿、草莓醬和牛油,令班戟味道更有層次唷。

Staycation 30 $1200+/2位

悠長的入住時間,讓我重拾度假感覺!

全日早餐供應時間為早上10時至中午12時

我點選的美式早餐非常豐富

2020-12-07
2020-12-03 4727 浏览
食過觀塘同黃竹坑的如心,絕對係水準中的酒店buffet,荃灣呢間今日一試,一邊食一邊氣氛自己點解要訂呢間,真是走去樓下求其一間餐廳都好過佢,仲要今日係慶祝紀念日,心裡由開始到食完都一直在後悔.本來唔想影,根本無必要影,但是太難食了蟹腳:平時最喜歡食,點知食第一條,鹹到叫出來,以免浪費,再食多條,到第三條,鹹到吐返出來,我盡力了! 魚正常,菜正常,叉燒硬到嚼唔開,咖喱羊好似柴皮,刺身好似雪咗好耐,乾爭爭,款式只有咁多!最好食係每人配給一份的煎和牛!蟹肉玉米粥:無蟹肉,有玉米同冬菇,完全無味!😤好失敗的紀念日,食到大家完全冇聲出,7折後兩個人都要$844,咁既質數比原價的話會一直爆粗,落樓下食個shabu shabu 好過啦,以後都唔會去荃灣呢間😤

凍蟹腳

最好食係每人配給一份的煎和牛!
煎和牛

蟹肉玉米粥:無蟹肉,有玉米同冬菇,完全無味!

2020-12-02
庆祝纪念
纪念日
煎和牛
2020-11-17 3138 浏览
買了staycation package ,999+10%包晚餐及早餐海景房晚餐,前菜3揀1+主餐2揀1+甜品-沙律,菜新鮮,但橙好酸波士頓龍蝦,細細隻,肉質firm,份量有d精緻,配菜新鮮-甜品好有青蘋果味翌日早餐,比想象中大份,麵包脆口,生果擺設好可愛,雪條型,茶/咖啡自助。
買了staycation package ,999+10%
包晚餐及早餐

海景房

晚餐,前菜3揀1+主餐2揀1+甜品

-沙律,菜新鮮,但橙好酸

波士頓龍蝦,細細隻,肉質firm,份量有d精緻,配菜新鮮

-甜品好有青蘋果味

2020-11-14 3263 浏览
今晚13/11(五)係慶祝結婚週年紀念日,揀左厘間。已於早約二星期前上網訂座,有65折優惠,(亦係備註要求近窗及寧静位置),因係平日,所以要揀選近西鐵位置附近,方便放工後去到。大約6:45pm到洒店,安排左我之前要求既位置座,好滿意。環境:樓底較高、座位之間都闊、雲石花紋地食物款式冷盤海鮮:有長腳蟹、凍蝦、螺、……其他冷盤:刺身、煙三文魚、黑椒吞拿魚……熱盤: 咖喱羊腩、印度薄餅、印尼炸魚、蔬菜、蒸魚、自家製燒味、pizza、燒排骨、燒牛肉、即煮意粉、中湯、粟米粥、即煎潮洲蠔餅……沙律: 羽衣甘藍、藜麥南瓜、薯仔沙律……甜品:朱古力噴泉、熱蘋果布甸、Movenpick雪糕、黑松露雞蛋仔、豆腐花……生果:西瓜、菠蘿、哈蜜瓜雖然款式睇落唔錯太多,但整體食物質素唔錯。服務:枱上纹有精美既口罩套、濕紙巾同洒精搓手液,夠細心體貼,補充食物夠快,職員有善洒店會特意送上寫左字既蛋糕,賀我地紀念日另每位客人,有一張取燒和牛既券。但到埋單既時候,等候頗耐,希望可以改善。

大約6:45pm到洒店,安排左我之前要求既位置座,好滿意。

環境:樓底較高、座位之間都闊、雲石花紋地
食物款式
冷盤海鮮:有長腳蟹、凍蝦、螺、……
其他冷盤:刺身、煙三文魚、黑椒吞拿魚……
沙律: 羽衣甘藍、藜麥南瓜、薯仔沙律……
生果:西瓜、菠蘿、哈蜜瓜
雖然款式睇落唔錯太多,但整體食物質素唔錯。

洒店會特意送上寫左字既蛋糕,賀我地紀念日

另每位客人,有一張取燒和牛既券。

但到埋單既時候,等候頗耐,希望可以改善。

2020-11-13
庆祝纪念
纪念日
  • 印尼炸魚
  • 潮式煎蠔餅
1K
2020-11-02 3111 浏览
75折吃🦞超抵龍蝦晚餐🦞三道菜只需每位$299 愛吃龍蝦的朋友要留意喇!如心海景酒店 Cafe Circles推出波士頓龍蝦套餐,而家做緊65折益街坊,只需$299便可品嚐到。三道菜套餐有三款頭盤比你選擇,羽衣甘藍藜麥香橙西瓜沙律清新好吃;車厘茄牛油果擺盤勁靚。主菜當然係Boston lobster,有兩種做法,分別係黑松露意大利飯或海鮮扁意粉。本身價錢包半邊龍蝦,始終全餐飯都係海鮮,如果想再飽肚㸃,非常建議大家加$80就可以升級食原隻龍蝦!龍蝦肉質好嫩,火候控制得好好,味道亦鮮。最後的甜品也有心思,以青蘋果造型示人,內裏竟然係抹茶mousse,再配青蘋果泡沫。以這個價錢來講,二百幾,就可享以上食物,絕對收貨。
75折吃🦞超抵龍蝦晚餐🦞三道菜只需每位$299

首先,要感謝朋友介紹,否則,我仍在荃灣不同的商場食店打滾......上來,抖一抖,感覺完全不同。從升降機步出,陽光充足,對著就是泳池,那一刻覺得:「醒神哂」。然後左轉進入餐廳,樓底高、全部落地玻璃,與平時侷促的餐廳環境完全不同。想想,一早拼搏了幾小時,身心開始疲累,再想想之後還要掙扎多幾小時.......午飯時間,真的想找機會放鬆。食物方面,不失水準,而且賣相不差,對我而言,滿意、滿足。偶然放鬆,真的,是非常偶然......

上來,抖一抖,感覺完全不同。

食物方面,不失水準,而且賣相不差,對我而言,滿意、滿足。

偶然放鬆,真的,是非常偶然......
2020-10-09 12619 浏览
酒店質素、街坊價錢,如心酒店呢個「波士頓龍蝦套餐」二百零蚊就食到,4個course:前菜/湯品、主菜、甜品及飲品😍 筍價唔知幾時完,訂位真係要爽手。由地鐵荃灣西「C3」出口經行人天橋便可直達如心酒店大堂,較之前要經路面行走更為方便。回歸主題,前菜三選一,我揀了「羽衣甘藍藜麥香橙西瓜沙律伴意大利醋」,而友人則選了「粟米忌廉湯配牛油蛋包」。羽衣甘藍藜麥香橙西瓜沙律伴意大利醋~羽衣甘藍是近年健康界的超級明星,含豐富維生素,藜麥清新脆口,搭配清甜的西瓜及酸香的鮮橙,再澆上開胃的意大利醋,非常醒胃怡神。粟米忌廉湯配牛油蛋包~忌廉湯是看得到的香滑,粟米味亦香飄飄的,伴酥香的牛油蛋包,不消半刻,友人的碟子已然清空;味道可想而知。波士頓龍蝦~套餐跟半隻龍蝦,只需多加$80,便可升級至原隻龍蝦,超級抵食!跟餐可配紅花海鮮扁意粉或黑松露意大利飯,我選了後者,友人就選了扁意粉;龍蝦肉質鮮甜、口感紮實Q彈、生熟度剛好,喜歡味道濃郁點的,可加些少檸檬牛油汁;意大利飯香濃有咬口,只嫌分量少了㸃。抹茶慕絲青蘋果醬泡沫~精緻的青蘋果造型真令人有一口咬下去的衝動,「皮」的外層是軟韌的啫喱;內層是白

羽衣甘藍藜麥香橙西瓜沙律伴意大利醋~

粟米忌廉湯配牛油蛋包~

波士頓龍蝦~

抹茶慕絲青蘋果醬泡沫~
精緻的青蘋果造型真令人有一口咬下去的衝動,「皮」的外層是軟韌的啫喱;內層是白朱咕力,故而口感脆而帶煙韌,餡料是香濃的抹茶慕絲,中間是青蘋果醬,真正的「名」符其「實」。

菜餚處理絕不馬虎,並未因價就貨,吃得過!

Café Circles
地址: 荃灣楊屋道8號如心海景酒店暨會議中心9樓
電話: 22802868
2020-09-29
  • 甜品
  • 龍蝦套餐
2020-10-05 4308 浏览
疫情關係,放大假冇得去旅行😂唯有搵啲buffet食吓😂搵到間如心海景酒店9樓嘅cafe circle食個lunch buffet.環境好寬敞,坐得好舒服👍食物方面都ok👌大致上lunch buffet嘅食品佢都有齊.星期一至五仲有65折👍加埋一唔使300蚊一位.😋😋