Café Circles

餐厅: Café Circles
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
资讯:

资讯:

2024-04-12 0 浏览
為咗去慶祝 又想近近地 去左荃灣如心到食自助餐咁岩 撞正復活節 都照去啦 見係官網book有折首先要讚 : 鵝肝 不斷煎 唔洗好似某酒店咁 要等好耐 排大隊 炆花膠海參 都幾好食 都算係回本之作復活節主題甜品 做得都幾靚既 雪糕係Häagen-Dazs 但係 下次都係會選擇返 有龍蝦 同生蠔食既自助餐啦
為咗去慶祝 又想近近地 去左荃灣如心到食自助餐
咁岩 撞正復活節 都照去啦 見係官網book有折
炆花膠海參 都幾好食 都算係回本之作
復活節主題甜品 做得都幾靚既 雪糕係Häagen-Dazs

但係 下次都係會選擇返 有龍蝦 同生蠔食既自助餐
今日夜晚豪食,試咗下人均六百幾蚊嘅buffet❤️今次buffet主題係國際海鮮🦐🦀🦞海鮮方面,通常係啲蟹腳,不過蟹腳嘅數量好少,一陣間已經冇晒,蟹腳嘅味道都OK新鮮嘅,應該要refill多啲🤧今次仲有埋麵包蟹可以試吓,仲有一啲係蝦,正正常常值得讚嘅係蒜蓉鮑魚🐠味道好好,感覺到鮑魚嘅好新鮮另外有工作人員會幫手燒蟹腳🦀燒出嚟嘅蟹腳好香味道好好食,值得一試👍🏻家常菜方面,啲肉類多數係牛肉🐮牛扒三文魚🍣壽司個啲。仲有一啲比較家常嘅菜啦例如京蔥爆牛肉,白切雞🐔,芝士焗蠔🦪,味道都正常普通,冇乜特別有一檔係專門燒啲雞肉🍗串燒,味道好柴好難食搞唔掂🤢甜品方面,唯一驚喜嘅係佢嘅甜品🍨,例如有好多唔同味道嘅馬卡龍,紅莓伯爵茶檸檬開心果,鍾意食甜品嘅係可以喺度揀好多試吓其他嘅甜品仲有一啲豆腐花,夾糖🍬,朱古力瀑布同埋朱古力雪糕有Häagen-Dazs,芒果🥭朱古力🍫士多啤梨🍓味道👅方面,啲嘢飲好普通,Mr juice或者係啲普通嘅茶蘋果汁呢一方面比較失望😿總結!呢個價錢嘅話,我覺得啲嘢食幾失望,海鮮正常冇乜特別,唔會再試🤐
今日夜晚豪食,試咗下人均六百幾蚊嘅buffet
❤️
今次buffet主題係國際海鮮🦐🦀🦞
今次仲有埋麵包蟹可以試吓,仲有一啲係蝦,正正常常

值得讚嘅係蒜蓉鮑魚🐠味道好好,感覺到鮑魚嘅好新鮮

家常菜方面,啲肉類多數係牛肉🐮牛扒三文魚🍣壽司個啲。

有一檔係專門燒啲雞肉🍗串燒,味道好柴好難食搞唔掂🤢

其他嘅甜品仲有一啲豆腐花,夾糖🍬,朱古力瀑布同埋朱古力

• 凍海鮮
  • 甜品區
2024-02-06 1226 浏览
踏入冬季又臨近新年,最啱約埋親朋好友一齊聚餐慶祝🥰 荃灣西如心酒店最近推出「冬日珍饈美饌」自助餐,以珍貴海味包括鮑魚、花膠、海參及冬日時令食材入饌製作滋補佳餚,共享冬日暖意❤️ 網上商店Nina Boutique預訂更可享高達75折優惠~✨ 冬日珍饈美饌 – 鮑魚花膠海參盛宴❀ 海鮮 🦀自助餐賣點之一就係凍海鮮,當日有清酒鮑魚、麵包蟹、雪花蟹腳、翡翠螺、藍青口及凍蝦😍 清酒鮑魚鮮甜又爽彈,麵包蟹入面有唔少蟹膏,蟹腳充滿鹹鮮味,啖啖肉好正😝❀ 壽司|刺身|冷盤 🐟刺身有吞拿魚、三文魚、鯛魚、希靈魚、北寄貝及油甘魚,款款厚切又夠新鮮😍 另外仲有多款雜錦壽司,如鰻魚及帆立貝壽司等✨ 冷盤就有煙三文魚、法式豬肉火雞批、芝士及火腿拼盤~❀ 燒物 🔥人氣items有烤乳豬及鵝肝多士😍 即場有專人燒羊架、牛扒及各款串燒,仲有即切燒羊脾、供應好充足👍🏻❀ 熱食 🥢提供多款冬季時令美食,有花膠海參鵝掌煲、蒜蓉蒸鮑魚、燒蒜香皇帝蟹腳、燴羊膝伴紅椰菜、味菜胡椒豬肚煲、樟茶鴨等☺️ 另有雜錦炸物、燒雞伴燒烤醬pizza、章魚燒、關東煮、焗蠔、日式慢煮豬簽骨、燜羊腩及紅酒燴牛肉等❀ 甜品 🍰甜品corner精緻又多

✨ 冬日珍饈美饌 – 鮑魚花膠海參盛宴

❀ 海鮮 🦀

壽司刺身|冷盤 🐟

❀ 燒物 🔥

❀ 熱食 🥢

甜品 🍰
甜品corner精緻又多選擇❤️ 養生之選有3.6牛奶奶凍伴桃膠、養生黑無花果撻及養生黑杞子桂花糕🥰 旁邊仲有榴槤焦糖燉蛋、宇治綠茶紅豆慕絲蛋糕、焦糖朱古力慕絲蛋糕、水果泡芙、麵包布甸、草莓及朱古力噴泉、自家製豆腐花及多款法式甜點等✨ 最正係可以任食Häagen-Dazs雪糕及脆皮雪糕批😚

❀ 飲品 🍹
提供多款支裝果汁、汽水、啤酒、咖啡及茶

2024-02-04 806 浏览
第一次食下午茶自助餐。熱食,:蒸鮑魚,焗蟹蓋🦀,xo海鮮炒飯,蒸魚,芝士青口,叉燒👍🏻😋白切雞,🍕pizza,燉湯 。冷盤:長腳蟹🦀,酒鮑魚,東風螺🐚,🦐。燒烤:豬,雞串燒,牛扒,雞翼,刺身壽司:三文魚,吞拿魚,八爪魚🐙,各款壽司🍣,日式冷盤前菜。甜品:件件都細細份,可以食好多款式推介蝴蝶餅,重有häagen-dazs四口味嘅雪糕雪條…人唔太多,所以唔洗好似搶食咁,大家都食得好開心
第一次食下午茶自助餐

熱食,
冷盤
:長腳蟹🦀,酒鮑魚,東風螺🐚,🦐。
燒烤
甜品
:件件都細細份,可以食好多款式
推介蝴蝶餅,
重有häagen-dazs四口味嘅雪糕雪條…

人唔太多,所以唔洗好似搶食咁,大家都食得好開心
2024-01-05 1091 浏览
疫情過後一直未有時間去食buffet, 應該話未有勇氣帶埋BB一齊去食buffet, 趁住今個聖誕, BB又已經可以坐定定食街外野, 我就係kkday book咗如心酒店Cafe Circle食個聖誕buffet今次我地book左5點個輪, 可以食到7點半, 5點鬆D去到門口, 完全唔駛等位由staff帶入場, 枱面已經貼心放好左BB椅同埋BB餐具, 仲有聖誕玩具, 岩晒用黎消磨BB的好奇心, settle down之後我就去開動食野咯今次個buffet無生蠔任食, 因為我地唔太好蠔, 冷盤有鮑魚, 小龍蝦, 翡翠螺, 魚生, 熱盤都有好多選擇, 仲有D岩BB食添, 我就拎左白飯, 蒸魚, 西蘭花, 翠玉瓜同埋火雞俾佢食仲有一個位要讚的係-----呢度竟然有羊架!!!!!!同埋鵝肝多士!!!!!!仲要唔限取, 放係度任!!!!拎!!!!! 唔好意思, 我真係...食左好多件鵝肝多士, 因為真係超級好味甜品就更加唔駛講啦, 有成張長枱放甜品呀樹幹蛋糕, 哈根達斯, 豆腐花, 生果隨意拎, 真係俾多2個甜品胃我都搞唔掂呀由於聖誕節關係, 餐廳仲安排左扭波波同埋聖誕老人派禮物環節, 氹到我個
甜品就更加唔駛講啦, 有成張長枱放甜品
由於聖誕節關係, 餐廳仲安排左扭波波同埋聖誕老人派禮物環節, 氹到我個仔超開心

2023-12-24
庆祝纪念
圣诞节
  • 鵝肝多士; 羊架
2023-12-20 1152 浏览
非常之失望,估唔到如心咁嘅大酒店提供嘅自助晚餐竟然係咁差。 一心諗住同女朋友慶祝一周年,準時6:30到達,酒店員工服務非常之好,上到去入場非常之快,只需講電話號碼就可以成功入場。 本次自助餐主題係sell食蟹,但係入到去蟹只有三款,一款凍蟹腳,一款凍麵包蟹,一款燒蟹腳,蟹腳不過不失,麵包蟹非常之普通,燒蟹腳極咸。 其他冷盤加埋20多款(冇乜記憶點,淨係記得連Parma Ham都冇),熱食30多款(得中式蒸魚好少少吧),日式刺身吧(爭鮮質素),甜品20多款(本餐唯一亮點)。 除咗甜品唔差之外,其他都並非物有所值。 本來對食物已經感到失望,點知之後更失望,作為人均超過$500嘅自助餐,除咗自助咖啡機之外,提供咗十幾款樽裝飲料,但係提供嘅啤酒唔係生啤都算竟然係樽裝青島,真係完全不能接受。 食左一陣更加發現,場地通風極差,全場都係油煙味,本來以為係坐嘅位置問題,但係行均全場都仲係聞到極重油煙味,食多一陣淨係聞到油煙味都飽,已經完全食唔落其他嘢。 最後只係食咗一個半鐘頭左右就我同女朋友都頂唔順決定走先,唔會再有下次。 PS. 酒店的員工服務很好,熱心有禮,換碟上菜速度飛快。
非常之失望,估唔到如心咁嘅大酒店提供嘅自助晚餐竟然係咁差。

PS. 酒店的員工服務很好,熱心有禮,換碟上菜速度飛快。
2023-11-30 978 浏览
朋友生日午餐,係蟹fans。見到寫蟹宴佢就衝左去啦,千里迢迢去到,原來好少蟹既菜式,而且蟹亦冇蟹味,其他野食仲好過佢。但菜款式唔多,壽司魚生類又係好少款式。甜品有Halloween 主題幾可愛,有返少少開心。生果都少種類。咩叫少,三種少唔少?😂基本上,未食過咁少種類既自助餐,而且味道亦非常一般。

基本上,未食過咁少種類既自助餐,而且味道亦非常一般。
2023-11-13 1296 浏览
食物種類多,味道好,座位安排了獨立房,地方闊落,食得舒服。 侍應服務態度良好,收碟快。 失望當晚無煎鴨肝、魚生鮑魚欠新鮮。 熱盤及燒烤質素較好。 芒果拿破崙蛋糕,出一次便沒有再出。馬卡龍好好食。
2023-10-30
用餐优惠
優惠券
  • 蟹肉忌廉湯
  • 馬卡龍
  • 熱葷
2023-11-05 1268 浏览
2023年9月15日(五)~我們一行四人到如心酒店9樓的Café Circles享用自助午餐,在app找到買二送二的優惠,即平均每人約$230多即可享用。當天約有7-8成滿座,食客以長者為主,可能是有閒日的長者優惠吧!主打食物:冰鎮雪花蟹腳、羔蟹、凍鮮蟹、焗釀蟹等
2023年9月15日(五)~
主打食物:冰鎮雪花蟹腳、羔蟹、凍鮮蟹、焗釀蟹等
自助午餐
2023-09-15
用餐优惠
團購
自助午餐
2023-11-04 897 浏览
本人真係好鍾意食蟹,妹妹通知有buffet係蟹主題,我就第一時間book位,約埋妹妹一齊食。午餐的buffet都好多嘢食,冷盤:長腳蟹、麵包蟹🦀、凍海蝦🦐、鮑魚、蜆、刺身壽司、冷麵,沙律都有,不過我覺得佢選擇少啲。熱盤:串燒(秋葵/冬菇/雞肉串…..)、燒味、燒牛扒、點心、中湯西湯、時菜、魚、都有少少台灣美食。甜品:種類繁多,馬卡龍、泡芙、小蛋糕、水果、豆腐花,每樣食少少和妹妹share已經好飽。雖然餐廳蟹嘅菜式唔多,但食物嘅種類質素,是很好的。
2023-10-23 730 浏览
折後約六百多元一位, 員工收碟很快, 不會不夠人手, 食物很啱我口味, 沒有生蠔, 但有焗蠔, 很落本, 有twining 一盒6款茶包選擇, 又häagen-dazs雪糕雪條不用爭, 又充足. 今日有人閘蟹.
荃灣西如心酒店 Café Circles 由即日到11 月 26 日期間,逢星期六、日呈獻「和風の味」 週末下午茶自助餐,用上香港人最愛嘅宇治抹茶同紫薯作甜品😍.西餐行政總廚同糕餅團隊以宇治抹茶同紫薯構思多款特色甜點包括:口感輕盈細滑嘅宇冶抹茶慕絲蛋糕、風味獨特醇厚嘅宇冶抹茶歌劇蛋糕、濃而不膩嘅宇冶抹茶燉蛋、及經典嘅宇冶抹茶奶凍;同時亦可品嚐鬆軟綿密嘅紫薯麻糬戚風蛋糕、層次豐富嘅紫薯香草芭菲杯及紫薯朱古力撻😝 甜品區仲有Nina Patisserie自家製pastry、candy section、朱古力噴泉、大量Häagen-Dazs雪糕雪條,真係太多種類揀~.除咗甜品外,下午茶自助餐仲提供多款凍盤、小吃、熱盤,例如養生牛蒡飯、蘋果蟹籽沙律、鹽燒雞肉大蔥串、章魚小丸子、燒日式雞串等~.供應日期:即日到11 月 26 日期間,星期六及日供應時間:3:15PM - 5:15PM價錢:成人 $318小童/長者 $258
供應日期:即日到11 月 26 日期間,星期六及日
供應時間:3:15PM - 5:15PM
價錢:
成人 $318
小童/長者 $258
2023-10-17 672 浏览
趁假期到酒店放鬆一下,入住這家酒店,並享用它的自助早餐。 環境方面,樓底高而光猛,外望荃灣市景。 食物選擇算豐富,西式食品有煙肉、即製煎/炒蛋、腸仔、蔬菜、水果、沙律、各類麵包、熱香餅和穀物等。 中式食品有炒麵、燒賣、饅頭、珍珠雞、炒腸粉、即煮湯粉麵和白粥等。 當中比較出色的是炒麵,麵條軟身,入味之餘亦不算鹹。燒賣亦皮薄而肉質彈牙。 此外,粥煮得黏稠,夾雜了瑤柱絲,仍保持到米飯的味道。 服務亦令人滿意,這是不錯的早餐體驗。
趁假期到酒店放鬆一下,入住這家酒店,並享用它的自助早餐。

環境方面,樓底高而光猛,外望荃灣市景。

此外,粥煮得黏稠,夾雜了瑤柱絲,仍保持到米飯的味道。

服務亦令人滿意,這是不錯的早餐體驗。
2023-10-15
早餐
2023-10-01 853 浏览
榴槤主題T buffet,感覺太失望,熱食款式是在全港食過buffet之中最小款,食物唔熱,見到好多熱爐無擺食物,是空的,開始不夠十分鐘,已無奈要去甜品區⋯⋯榴連甜品無榴連味,結果又直接食雪條作完結,至完全未飽也像沒東西可吃狀態,是我在全港食過最惡劣的buffet,倒不如不做buffet環節…

2023-09-29 1013 浏览
星期日見午市自助餐做8折,諗住食下好野,但期望過高…😅😅環境舒適,食物衛生唔錯,但食物質素對唔住價錢…4百幾蚊…食咩無咩食物牌同盆內食物唔夾,例如明明寫住焗蟹蓋,但係盆內係燉牛肉…如果都係果日食嘅人應該都體會到…🤷🏻‍♀️主打食物補充得慢,熱葷食物選擇唔算多…好多都係平價野…燒味類得白切雞同叉燒,如果多幾本款更好!9月份主打係蟹…但蟹嘅食物選擇唔多又唔夠精緻叫做放得入口…俾咗四百幾蚊一個人會希望食得更好。唯一可取係海鮮冷盤嘅翡翠響螺同埋青口幾好食,刺身尚算新鮮,甜品有Häagen-Dazs雪糕任食。但應該唔會再食下一次。🫣
星期日見午市自助餐做8折,諗住食下好野,但期望過高…😅😅

但應該唔會再食下一次。🫣
2023-09-17
  • 甜品