2021-06-29 2011 浏览
可愛滿分Monchhichi主題下午茶之前介紹過入住香港愉景灣酒店嘅Monchhichi主題房,當然也不會錯過全天候臨海餐廳,Cafe bord de Mer and Lounge 嘅可愛滿分「Monchhichi主題下午茶」二人份量的精緻下午茶,每款點心均印有可愛Monchhichi公仔,仲用埋Monchhichi造型的杯碟,讓Monchhichi 迷有齊視覺及嗅覺的享受。每位客人更可獲贈Monchhichi卡通造型防疫口罩套乙個。「Monchhichi主題下午茶」🔸煙三文魚香草忌廉芝士班戟卷🔸巴馬火腿蘆筍卷🔸青瓜酸忌廉三文治🔸香脆蟹肉餅配柑桔汁🔸傳統英倫鬆餅🔹椰香意式奶凍🔹香蕉慕絲棒🔹黑森林櫻桃布甸🔹青蘋果酒芝士蛋糕🔹法式馬卡龍精選茶或咖啡Monchhichi 下午茶套餐價目: HK$317 (供兩位客人享用)Monchhichi 下午茶自助餐價目: 每位HK$240,大人小孩同價供應時段:下午3時15分至5時15分Café bord de Mer & Lounge (愉景灣)愉景灣海澄湖畔路88號香港愉景灣酒店地下
可愛滿分Monchhichi主題下午茶

「Monchhichi主題下午茶」
🔸煙三文魚香草忌廉芝士班戟卷

精選茶或咖啡

供應時段:下午3時15分至5時15分

愉景灣海澄湖畔路88號香港愉景灣酒店地下
2021-06-28 2410 浏览
生日偽旅行之愉景灣篇地區唔錯,交通方便,遠離繁囂。揀咗愉景灣酒店兩日一夜酒店package,包自助晚餐和早餐,食物質素OK,選擇多,服務員友善,態度好,生日仲有一件蛋糕和香檳送。真係由朝食到晚,環境好relax,一落樓下就睇到日出,啱啱我哋入住酒店的那一天,就有紅月亮,餐廳外面可以睇到,可以慢慢食,睇下風景再食,好relax...海鮮有,長腳蟹,蝦,八爪魚…刺身都有幾款,仲有壽司。甜品選擇好多,最少有10款,有生果,仲有movenpick嘅雪糕Package嘅關係,真係好抵,原價加一近$500一位。而家$850一人,仲包自助早餐。想近近地去過旅行,不錯的選擇。
生日偽旅行之愉景灣篇

地區唔錯,交通方便,遠離繁囂。

海鮮有,長腳蟹,蝦,八爪魚…

刺身都有幾款,仲有壽司

想近近地去過旅行,不錯的選擇。

2021-06-28 1375 浏览
沒想到主題下午茶都這麼有水準,甜品不甜好難得,款式多而且有Monchhichi的嘜頭,其實都幾可愛。假日差不多全場滿座,小朋友特別多,自助區食物經常被秒殺,但餐廳補給速度快👍🏻 陸續也有新菜式上場,鹹點不多還可以,有關東煮、餃子、炒麵、小籠包、雞粥、通粉及德國腸等,唯飲品較失色,果汁類淡而無味!幸好每位客人也有主題禮物送🎁😷,真是又食又拎呀!想加訂主題客房Package,但已full了希望會加推!
2021-06-27
2021-06-22 1167 浏览
整個暑假☀️ #愉景灣洒店 舉辦 #Monchhichi 主題夏日祭。就算搶唔到主題套房,你可以同我一樣探訪Monchhichi的夏日王國!!!信我,去食Tea最抵!人均唔使@$160 有得食有得玩仲有得打卡仲可以來一趟 #愉景灣 一日遊充滿異國風情的愉景灣,你去過未?🌴三白灣的原始木筏~🪵大白灣的沙灘公園~🍄愉景灣北廣場EpicLand 歷奇王國歷險~🌹恍如外國的中央公園遊樂場~先說說 #英式下午茶 有咩食 🔎去相靚靚金色層架上每款點心印有可愛Monchhichi模樣,配上Monchhichi造型的杯碟,影相打卡停不了。我唔係特別鍾意Monchhichi,但睇睇下真係好得意,整個Tea細節位攞滿分💯 加上對着浩瀚的海景零舍開胃,充滿渡假風情🌴🍄🌻印象最深嘅係香脆蟹肉餅配金橘汁,熱辣辣好好味!Yummy!份量好夠,唔使擔心食唔飽😁估唔到 每位去食Afternoon Tea都會送條#Monchhichi圍巾 同 #口罩套,小朋友輕易就變身成Monchhichi ,做阿媽不禁講so cute !聽聞Monchhichi下午茶暑假Booking好full 🗒祝你地book到啦!真心推薦大家❣️快

信我,去食Tea最抵!
人均唔使@$160 有得食有得玩仲有得打卡
仲可以來一趟 #愉景灣 一日遊

充滿異國風情的愉景灣,你去過未?

🌴三白灣的原始木筏~
🪵大白灣的沙灘公園~
🍄愉景灣北廣場EpicLand 歷奇王國歷險~
🌹恍如外國的中央公園遊樂場~

先說說 #英式下午茶 有咩食 🔎去相

祝你地book到啦!真心推薦大家❣️

快帶小朋友去感受一下異國風情!
2021-06-19 3312 浏览
朋友喜歡Mochhichi,見到 KLOOK 有Monchhichi下午茶的優惠便相約我到這裡。Monchhichi下午茶在愉景灣酒店,要到這裡要在東涌或欣澳轉乘巴士DB03P (每三十分鐘一班)。其實搭DB03R也可,隧道後第一個站下車向左行五分鐘左右便到。酒店內外都有很多Mochhichi 的佈置,因為酒店除了主題下午茶外,還有主題staycation。下午茶是位於大堂的餐廳,平日不算多人,職員安排了我們窗口的座位,可以看到海景。有別於其他酒店的三層英式下午茶,這個下午茶是兩層的。鬆餅是分開上枱。傳統英倫鬆餅配士多啤梨果醬鬆餅很鬆脆,味道也不算太甜,但刀一切就很容易散開,食的時候要小心。鹹點香脆蟹肉餅配柑桔汁。四款中炸蟹肉餅是最好,充滿蟹肉,只是涼了不夠脆。巴馬火腿露筍卷可不錯,火腿鹹鹹地卷著清新的露筍,是一個很適合夏天的小食。其餘兩款煙三文魚香草忌廉芝士班戟卷,青瓜酸忌廉三文治就普通,不過不失。甜點椰香意式奶凍椰香和奶味很濃,不算太甜,適合夏天的甜品。香蕉慕絲棒外層是朱古力脆皮,太甜了,蓋過了香蕉慕絲的味道,吃了一半便放棄了。黑森林櫻桃布甸這是四款甜點最好的。布甸很香甜,配櫻桃醬

傳統英倫鬆餅配士多啤梨果醬

鹹點

甜點

椰香意式奶凍
椰香和奶味很濃,不算太甜,適合夏天的甜品

香蕉慕絲棒

黑森林櫻桃布甸
這是四款甜點最好的。布甸很香甜,配櫻桃醬味道也很夾。

青蘋果酒芝士蛋糕
只有很淡的芝士味,好像沒有所說的青蘋果酒味,很普通的蛋糕。

法式馬卡龍
平常不愛吃馬卡龍,因為每次都超甜。但這裡的不算太甜,味道也不太差。

下午茶配茶或咖啡或果汁
我們選了伯爵茶和牛奶咖啡。

下午茶還送了每人一個Mochhichi的口罩套,很可愛!

望著海景,又有Mochhichi 相伴下午茶,這個價錢性價比相當高!值得推介!!
2021-06-17 956 浏览
今次嚟呢到因為自己生日,酒店好窩心送咗嗰迷你生日蛋糕俾我,仲有俾咗兩杯隻香檳🍾️chill吓,呢嗰位係加到分但落去食佢嗰早餐😂 真係世界級,真係好唔值得去食嘅自助餐😅 大家唔好怪我嘥嘢,我拎咗10樣嘢,得兩三樣係覺得正常😂 其他都普通以下😂

2021-06-12 1345 浏览
在klook用240元一位訂了星期六的下午茶自助餐,可能因為3日長假期,酒店好多一家大細嚟Staycation,所以入座都要排隊。網上寫3點鐘開始,2點9開始排隊,3點前可以入座,唔算排好耐。入座時,佢都無通知幾點開始。當d人3點出去攞嘢食時,佢先話3點3開始,嚟度有點扣分。終於夠鐘,d人好似無食過嘢咁,一早衝哂出去。5分鐘已經掃到無嘢食,不過好快就refill,都算fill得好快。行咗一個圈,心諗,中伏。未見過一個自助餐係無沙律吧,無魚生,無車仔麵檔,甚至雪糕都無。呢個價錢,我寧願去食日式放題。或者出面好多酒店下午茶自助餐,用相近價錢,起碼食魚生同食雪糕都可以回本,呢度完全無回本位。食物唔係難食,賣相都係討好(做緊Monchhichi主題),味道都ok。甜品沒有放落雪櫃,攞時已出哂倒汗水。不過全部食物都係碳水比較多,用碳水fill飽你。我覺得性價比真心低,我唔會再嚟囉。

終於夠鐘,d人好似無食過嘢咁,一早衝哂出去

2021-06-12
2021-05-09 2223 浏览
🏨 酒店下午茶🏨 分享拼盤 $198自由配搭三款「甜點」或「鹹點」+兩杯無酒精飲品🎂🍰🧁🍹🥤🧃☕️🍵德國芝士蛋糕🍰芒果拿破崙🥭脆釀煙肉蛋馬鈴薯皮🥔茉莉綠茶🍵朱古力咖啡☕️Um...小編不推介😂環境無錯係十分之舒適🛋但食物質素就真係比較普通🤨不是難食小編全部都有食哂😎以酒店來講,質素好似差咗少少🤏好似好多茶餐廳嘅下午茶都可以做得出色過佢但係價錢又唔係茶餐廳嘅價錢所以未必會再去多次😅
🏨 酒店下午茶🏨

分享拼盤 $198
自由配搭三款「甜點」或「鹹點」
+兩杯無酒精飲品

環境無錯係十分之舒適🛋
但食物質素就真係比較普通🤨
不是難食
小編全部都有食哂😎
以酒店來講,質素好似差咗少少🤏
好似好多茶餐廳嘅下午茶都可以做得出色過佢
但係價錢又唔係茶餐廳嘅價錢
所以未必會再去多次😅
2021-04-08
庆祝纪念
生日
2021-05-05 2460 浏览
Vacation 仍是遙不可及,惟有繼續Staycation,但困於鬧市總是欠了點度假feel,這次我們就到了大嶼山愉景灣酒店,享受了一個輕鬆愉快的「旅行」。酒店大堂寬敞高佻,正中央的水晶吊燈最為引人注目。不要錯過牆上這幅「壁畫」,它會不停地開花,很有趣的。我們選的是海景房,一望無際的大海令人心曠神怡;另一驚喜位便是那超大超深的浴缸,好有溫泉feel呀!酒店當然唔少得游泳池、遊戲室、健身房等設施啦,你又喜歡那些活動呢?不想走走趯趯,他他條條在酒店吃就至好不過啦。這間「Café bord de Mer & Lounge」在大堂最顯眼位置,吃的是自助餐,價錢亦很相宜。價錢:星期日至星期四,成人價錢為$388、小童為$198;星期五及星期六,成人價錢為$488、小童為$248。*另加一服務費餐廳幾開揚,坐於落地玻璃旁更有美景可享,秋涼在戶外進餐未嚐不是更好嘅選擇。不要以為價錢相宜就選擇少,其實種類也蠻多的,冷盤有水牛芝士沙律、雜果沙律、香瓜藜麥沙律、凍肉拼盤、芝士拼盤、煙三文魚、薄豬片配吞拿魚汁、涼拌豆苗蟲草花、韓式香辣魷魚、蔬菜拼盤,喜歡菜蔬的我,當然要先來一客吧。海鮮有雪場蟹腳、熟蝦、迷

酒店大堂寬敞高佻,正中央的水晶吊燈最為引人注目。

不要錯過牆上這幅「壁畫」,它會不停地開花,很有趣的。

價錢:
星期日至星期四,成人價錢為$388、小童為$198;
星期五及星期六,成人價錢為$488、小童為$248。
*另加一服務費

海鮮有雪場蟹腳、熟蝦、迷你八爪魚,而刺身則有吞拿魚、八爪魚、希靈魚及三文魚。

中式熱葷選擇最多,包括素瑤柱扒時蔬、大澳蝦醬蒸五花肉、泰式紅咖喱烤鴨、紅酒雜菜燴牛肋條肉、燒烤醬手撕黑豚肉芝士通粉、果仁雜菜香味飯、蕃茄薯仔豬骨湯、忌廉南瓜湯、原條粟米、烤菜、日式南瓜薯餅、法式紙包焗魚、菠菜芝士焗蠔、農夫肉卷、豉油雞、蜜汁叉燒、西冷、排骨、肉卷、很多味也不錯,而且補給快,手快有;手慢都唔怕無。

車仔麵檔更有專人侍立,即叫即煮,當中的清湯蘿蔔又淋又入味,不二之選。

甜品選擇也不少,味道都唔錯㗎。計有紫米露、時令果撻、荔枝啫喱、迷你芒果慕絲蛋糕、意式芝士蛋糕、朱古力慕絲、香茅燴梨、彩虹果凍、綠茶布甸;而其中的意式芝士蛋糕、朱古力慕絲及綠茶布甸就最得我心,你又喜歡吃那款呢!

飲品就比較大路,有咖啡、熱茶、柑桔檸檬汁、牛奶、蘋果茶,柑桔檸檬汁酸酸甜甜,很好喝,我也飲了好幾杯。

Movepick 雪糕有三款口味,包括朱古力、雲呢拿及士多啤梨,我最鍾意朱古力;一傍還有些糖果,最想吃便是小時候的最愛大白兔奶糖。

仍未想到母親節去那裏慶祝?不如就帶媽媽來愉景灣酒店住宿兼用餐啦,包管母親笑遂顏開,且因應節慶更特別推出多款精緻美食。

成人每位HK$588,小童每位HK$298
供應日期:2021年5月7至9日

供應時間也會有所更改:
5月7日供應時段為:
晚上6時至晚上9時30分

5月8及9日分兩個供應時段為:
第一時段由下午5點45分至晚上7時45分;第二時段由晚上8時至晚上10時

此外,每位成人顧客更可獲贈法式龍蝦占米多一客;而大部份頭盤更會獨立裝盤,令母親吃得更稱心。

看看母親節有些什麼特備美食吧~

鴨肝醬配多士~
油潤的鴨肝醬與香脆的多士已是無敵的組合,而面頭的藍梅汁及砵酒啫喱酸甜清新,一口一件,唔覺唔覺可能會食多咗。

烤牛肉配黑松露芝麻汁~
慢煮令肉質嫩滑柔軟,配惹味的黑松露芝麻汁,效果應該不錯吧?

三文魚醬班戟卷~
醬香綿滑,班戟外形;便利食用。

烤芝麻吞拿魚配芒果莎莎~
吞拿魚腩四面撒上烤焗過的芝麻,做成微脆的效果;表面放滿切碎的芒果粒,惹味非常;小巧的骰,好吃。

話梅車厘茄果凍~
話梅汁慢慢滲入車厘茄內,酸甜開胃,口感冰涼;在開始悶熱的天氣吃著更加受用。

龍蝦南瓜花膠湯~
湯底香濃幼滑,龍蝦肉鮮甜爽彈,花膠軟滑、膠質豐富, 最適合給注重滋陰養顏的母親們享用。

香辣柑桔汁焗帆立貝~
超巨型的帆立貝烤至半生熟,表面微微焦黃,肉質仍保持鮮嫩,微辣的香辣柑桔汁更突顯貝肉的鮮甜,食落更有層次感,必吃之一。

香烤雞卷配香橙芥末忌廉汁~
色澤粉嫩的雞卷配香橙芥末忌廉汁,令食味更香滑;不可錯過之一。

法式龍蝦占米多~
即係法式焗龍蝦,先將龍蝦煮熟開邊,取出蝦肉後調味後再爆香,最後將芝士粉和龍蝦料拌勻,釀回龍蝦殼內回焗;香濃誘人。

雪燕牛奶布甸~
晶瑩剔透的雪燕,質感與燕窩非常相似,具補水保濕、減脂潤腸等功效,甜度適中,真是食多幾碗都唔嫌多。

台式洛神花茶(任飲)~
味道香酸,有促進消化,解除身體的倦怠感等功效;飽餐一頓後喝杯更有助去膩解滯。

餐後可到酒店旁的「白色小教堂」拍照,晚上是別有一番景緻的。

早上在餐廳用畢自助早餐後,又可一逛市集,雖只短短住宿了一晚,卻真有遠離本土、身心解放的感覺,下次約埋三兩好友同來放電也不錯呀。

Café bord de Mer & Lounge
地址: 愉景灣海澄湖畔路88號香港愉景灣酒店地下
電話: 22958299
2021-04-23
用餐优惠
試食活動
2021-05-02 2074 浏览
久違的酒店自助早餐,如果訂房無包早餐,Walk in價錢$188加一,酒店住客有八五折。食物種類都算多,較為常見的有中式,西式,水果,麥片,芝士,班戟等都有供應。比較有特色的是焗芝士火腿炒蛋鬆餅,賣相幾邪惡,食落口感幾豐富!不過建議大家開心Share,因為都唔係細件,仲有好多餡料。另外有半自助車仔麵,有肉,丸,菜,粉麵等十款選擇,按個人喜好自選食材及份量,由專人煮熟。另一專人即製的是奄列,六款餡料,可以All in!然後個奄列有半隻碟咁大!!麵包類都幾多,有牛角包,鬆餅,蛋糕仔,冬甩,窩夫等。美中不足的是中式有粥,珍珠雞跟馬拉糕,但沒有點心。環境可以選擇坐室外,對住個海,觀景幾靚,但就稍為大風同攞野食要行出行入。或者可以食完先行出去望下,因為該區域一定要從餐廳內進出。

麵包類都幾多,有牛角包,鬆餅,蛋糕仔,冬甩,窩夫等。
美中不足的是中式有粥,珍珠雞跟馬拉糕,但沒有點心。

2021-04-20
早餐
2021-04-27 2113 浏览
因為學校活動,所以我有一個星期都食佢哋呢度嘅早餐及午餐,以及一次晚餐📍早晨早餐就有分中式及西式中式有粥、馬拉糕、燒賣及麵選擇粥就不過不失,都足料嘅,有唔少配料可以選擇,例如花生及蔥燒賣唔係成日都有,味道都可以嘅面係唔錯的,可以自己選擇面類及配料,以及調味料,揀完之後會即刻煮俾你的👍🏻西式的選擇比較多沙律會有一區的選擇有師傅即場煮奄列,可以自己選擇配料薯餅及腸仔都不錯👍🏻但係佢嘅煙肉好乾😕類似豉油王炒麵既麵都不錯的有個麵包上面有蛋的那個食物是不錯的蛋糕及牛角酥不過不失可以一試飲品有咖啡、茶、牛奶、蘋果汁、橙汁以及金橘檸檬汁果汁類的,試一下就可以,味道不太好乳酪選擇有原味同埋藍莓味水果經常只有西瓜同埋火龍果,香蕉同菠蘿都只係出現過一兩次⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍午餐中午有中式、西式及日式選擇,以中式為多中式的食物質素比較唔穩定,一時大多餸菜都好食,一時就麻麻哋沙律選擇同早上一樣日式選擇是壽司,但都是普通的選擇,例如蟹子軍艦、八爪魚軍艦,正常可以一試湯有中式及西式選擇,中式比較出色,飲完一碗之後,都會再裝多次面類同早上嗰個差不多,但係會多咗菜、雞絲以及豬紅選擇,但係豬紅唔係成日都會有,同埋調味料多左

📍早晨
早餐就有分中式及西式
中式有粥、馬拉糕、燒賣及麵選擇
粥就不過不失,都足料嘅,有唔少配料可以選擇,例如花生及蔥
燒賣唔係成日都有,味道都可以嘅

西式的選擇比較多
沙律會有一區的選擇
有師傅即場煮奄列,可以自己選擇配料
薯餅及腸仔都不錯👍🏻
但係佢嘅煙肉好乾😕
類似豉油王炒麵既麵都不錯的
有個麵包上面有蛋的那個食物是不錯的
蛋糕及牛角酥不過不失可以一試

飲品有咖啡、茶、牛奶、蘋果汁、橙汁以及金橘檸檬汁
果汁類的,試一下就可以,味道不太好

乳酪選擇有原味同埋藍莓味

水果經常只有西瓜同埋火龍果,香蕉同菠蘿都只係出現過一兩次

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📍午餐
中午有中式、西式及日式選擇,以中式為多

中式的食物質素比較唔穩定,一時大多餸菜都好食,一時就麻麻哋

沙律選擇同早上一樣

面類同早上嗰個差不多,但係會多咗菜、雞絲以及豬紅選擇,但係豬紅唔係成日都會有,同埋調味料多左泰式選擇

水果同早上一樣

甜品就較為出色😋
可以一試蘋果金寶、朱古力Mousse、燉蛋,都比較出色🥰
最記得個蘋果金寶係有唔同嘅整法,其中佢酥皮整法嗰個係最好食的👍🏻👍🏻
本身期待食榴槤蛋糕,但係一般般

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
📍晚餐
晚餐係三個餐入面較為出色的💫

嗰晚係以西班牙菜式為主
沙律選擇同早餐午餐一樣
壽司選擇有午餐的選擇外,仲有刺身選擇,但係不太新鮮,仲有腥味🤢

西班牙海鮮飯、薯仔蛋薄餅、青口都可以接受
有長腳蟹選擇,都唔錯嘅,但係蟹腳好似唔係清潔得咁乾淨,有一粒粒黑色野🤨
薯餅都唔錯嘅

甜品有movnpick 任食😍,有朱古力、雲呢拿、士多啤梨,但係朱古力好似放咗好耐咁嘅感覺
蛋糕選擇就同午餐差唔多
仲有豆腐花可以自己一片片裝,可以玩下😂,味道都唔錯👏🏻

📍環境
環境都唔錯嘅,可以坐窗邊,會見到海同埋教堂,但係如果大太陽,會幾曬&熱

如果大家唔介意其實都可以坐戶外

另外早午晚三餐一開始嘅時候熟食區都比較多人

餐廳個地板好黐笠笠,食咁多日都係咁🤨

整體來講,我覺得佢嘅甜品係最出色嘅😜
星期一至四都少人,但係星期五六日就比較多家庭,所以小朋友好多
  • 蘋果金寶
2021-04-19 1190 浏览
staycation唔包自助晚餐所以無試到早餐人流非常多要排隊先入到去大約等15 _ 20分鐘左右早餐都Okay出餐好快 食哂都密密添西式 中式 應該有嘅嘢都有有自己揀餸嘅粉面有即煎奄烈 好新鮮但選擇唔太多 outdoor area望到海好舒服可惜有啲曬食完早餐出去坐吓都OK夏天坐喺出邊食就不了攞嘢食就冇咁方便
staycation唔包自助晚餐所以無試到
食完早餐出去坐吓都OK
夏天坐喺出邊食就不了
攞嘢食就冇咁方便

2021-04-18 1648 浏览
黎呢到Staycation,喺呢度食咗三餐,下午茶、晚餐、早餐。今次主要講吓佢嘅夜晚自助餐。自助餐個範圍唔係好大,但都算係大路嘢都有齊。魚生、燒味、麵檔等等。海鮮嘅選擇唔係好多,都有牆腳蟹但睇落唔係好新鮮,所以我冇食。熱盤唔係好多選擇,老公就係咁食燒味算係正常味。冇咩嘢食,所以最後叫咗一碗麵,加埋勁多沙嗲醬有少少風味。最好食嘅反而係佢甜品嗰part。可以任食movnpick。蛋糕嘅種類都好多,竟然有榴槤蛋糕。我建議大家都一定要食一食佢個葡撻,一啖一個脆卜卜好正。

2021-03-21 2059 浏览
在繁忙的生活中,可以偷得浮生半日閑,值得享受其中的樂趣。 而且更是一個可以拍拖的地方。 係香港呢個地方,真係好難搵一個好要我哋享受半日生活嘅地方,午餐食物是非常之好食,值得一提,好好休息是好重要的。
2021-03-20
2021-03-19 1815 浏览
第一次食這餐廳,平日兩點幾,無咩人,安排咗近三角形教堂的落地玻璃位,午餐可選兩道菜或三道菜,我們叫了三道菜的午餐,分別係黑胡椒牛柳伴薯蓉及時蔬、龍蝦汁海鮮扁意粉、西湯配蒜茸包及蘋果金寶配吉士醬,食物整體不錯,海鮮意粉海鮮份量充足,龍蝦汁味道剛好,帶子大大隻,個湯配的蒜茸包雖然比較細塊,但脆口不錯,值得推介的是蘋果金寶,新鮮焗製,熱辣辣,香口,不會過甜,服務也不錯,不過就幫我朋友落錯杯餐飲🙈,撇除這點,整體來講係不錯的.當日因為有指定信用卡有九折😃