2022-04-25 193 浏览
Came to this hotel for staycation and tried the dinner buffet. Food quality is not good but acceptable if it charges HK$200 per head. Service is terrible and the waiters are rude and not doing their job especially the male ones. Intend to file a complaint against the waiter crew on 25th April evening. Highly recommend those who stay in this hotel to dine anywhere else.
2022-04-20 2204 浏览
週末假期無論邊都人山人海所以決定入愉景灣避世;經由欣澳地鐵站外嘅公共運輸交匯處搭愉景灣巴士就可以抵達愉景北廣場餐廳正對酒店大堂出入口設有室內以及戶外座位;全落地大玻璃窗可以望住無邊際海景以及白教堂嘆下午茶淨係呢樣已經贏哂Monchhichi Tea Set鮮蝦慕絲多士配芝麻: 鮮蝦慕絲口感彈滑近似蝦膠連埋多士以及芝麻油炸夠哂香脆忌廉雞肉粟子酥盒: 粟子配搭忌廉雞肉略帶濕潤同時酥盒依然保持鬆脆質感傳統英倫鬆餅: 英式鬆餅絕對係下午茶不可或缺嘅存在香梨配巴馬火腿脆包: 巴馬火腿油潤鹹香創新配搭香梨代替傳統蜜瓜幾有驚喜香軟芝士球配果仁及乾果: 芝士球香軟細滑沾裹果仁醉以及乾果粒可以增加口感煙三文魚慕絲拿破崙: 煙三文魚慕絲質感綿密間配餅乾薄脆層次豐富烤蕃茄牛油果醬三文治: 烤蕃茄酸甜醒胃簡單混合牛油果醬已經好正馬卡龍: 馬卡龍口感酥脆煙韌而且唔太甜膩適合配搭咖啡粟子芝士蛋糕: 粟子香甜製作芝士蛋糕意外唔錯朱古力草莓: 草莓配搭黑白朱古力少女心爆發薑味蜂蜜檸檬慕絲蛋糕: 蜂蜜清甜加上薑汁微辛配埋檸檬酸香整體感覺清爽開心果仁朱古力奶凍: 開心果仁奶凍帶有輕淡果仁香氣超夾底層朱古力醬烤香蕉朱古力蛋

Monchhichi Tea Set

2022-04-10
下午茶
  • Monchhichi Tea Set
2022-04-14 1663 浏览
在愉景灣酒店staycation一晚套票就包二人早餐,不過事前已搜集資料,知道很普通,所以都不抱有期望。位置:在愉景灣酒店大堂的盡頭,很容易看到。環境:面積很大,相當寬敞,分室內和室外,以落地玻璃分隔兩邊,採光度十足,但室內環境就毫無特色,不過就是近拿食物,坐得舒服不擠擁。而室外用餐區就是望海景享受人生☺️,充滿渡假風情,春天時分早上雖然陽光猛,但溫度清涼,所以都可以在室外用餐。另外有一大片草地,本人親自躺平過,真是好過張床😍,如果可以野餐就一流了。服務:不用預約座位都沒問題,基本上是讓客人想坐哪都可以,而且收拾餐具都很快,是有些食物吃完就換上新款,結果是手快有手慢無😅自助早餐:食物中西日式都有,但選擇不多,最受歡迎的就是一個姨姨煮🥚蛋三款:煎荷包蛋🍳、炒滑蛋和奄列,我們三款都吃過,全部都整得好吃,所以這個位置是唯一會排隊😂。另外皮蛋瘦肉粥都煮得綿滑,味道是較淡,但可加辣菜脯和花生來提升味道。唯一較特別是牛肉燒賣,但其實是牛肉球的翻版,因為味道是一樣,只是用不同的方式呈現。至於藍莓乳酪、蕃茄、腸仔、炒麵、糯米雞等都普通,我們沒有全部試一次,畢竟胃口有限,但都飽足到不用吃午餐!總結,硬件裝

位置:在愉景灣酒店大堂的盡頭,很容易看到。

不過就是近拿食物,坐得舒服不擠擁。
而室外用餐區就是望海景享受人生☺️,充滿渡假風情,
春天時分早上雖然陽光猛,但溫度清涼,所以都可以在室外用餐。

自助早餐:食物中西日式都有,但選擇不多,

至於藍莓乳酪、

總結,硬件裝備(環境)是一流,但軟件(食物質素)似乎只有一道板斧可用,就有點可惜了!
2022-04-09
早餐
2022-04-14 323 浏览
主題下午茶,下午茶各種鹹點和甜點也有主題的蹤影,甜品不算太甜,而鹹點一點也不馬虎,點了latte 上也在主題monchhichi朱古力粉,這裏環境優美望向海景很休閒。MONCHHICHI主題下午茶套餐,包括梨帕爾馬火腿香脆麵包、煙熏三文魚慕斯拿破崙、烤番茄牛油果三明治等美味可口的甜點。精緻的甜點還包括傳統的英式鬆餅、栗子芝士蛋糕和烤香蕉巧克力蛋糕。我們非常喜歡這個下午茶,有美好的食物和美麗的環境好好放鬆一下心情。下午茶還有主題洗手液贈送。

2022-04-04
下午茶
2022-03-20 644 浏览
石破天驚!震撼宇宙! Monchhichi 粉絲 一定要留意!愉景灣酒店 × Monchhichi , 真係萬眾期待,我一知道就即刻孖埋個friend,去食個afternoon tea!一入酒店之後 , 就見到everywhere 都係 Monchhichi!感覺似發夢,超級興奮!食afternoon tea 就係酒店餐廳 Café bord de Mer & Lounge餐廳都有好多 Monchhichi 擺設 , 咁有情調,咁有氣氛,食得都開心啲啦!Monchhichi Tea Set $398/Two persons ( 每種食物都有兩件) 真係平到爆炸!抵到爛!呢個 Monchhichi Tea Set 唔係講笑,堅係有好多嘢食!而且場面好震撼!個層架,杯碟、墊枱紙,全部都係Monchhichi!講番個 Tea set,真係有好多種嘢食,全部睇上去都好精緻,家陣我就講下有乜嘢食品。香梨配巴馬火腿脆包,個包真係好脆口, 配合梨片&巴馬火腿,味道完全係好配合好好味。煙三文魚慕絲拿破崙,外觀好精緻,smoked salmon mousse 好幼滑又香口, 拿破崙批底,鬆脆香口,正到爆

個層架,杯碟、墊枱紙,全部都係Monchhichi!

煙三文魚慕絲拿破崙,外觀好精緻,smoked salmon mousse 好幼滑又香口, 拿破崙批底,鬆脆香口,正到爆。

香軟芝士球配果仁及乾果,勁複雜,好似藝術品一樣嘅味道,口感同味道都好好,好味道會懷疑人生,因為從來冇食過咁特別嘅嘢。

烤蕃茄牛油果醬三文治,個三文治係 Monchhichi 個樣! 又得意又靚,麵包又鬆軟,烤蕃茄牛油果醬味道好特別,出面一定食唔到。

鮮蝦慕絲多士配芝麻,夠鮮味又脆口,食起上嚟就感覺好似,應該係三星米芝蓮餐廳先至食得到嘅味道,相信美食達人老前輩-蔡San,都會食唔停口。

忌廉雞肉栗子酥盒,又係一個超水準嘅美食,我體會到乜嘢叫做滋味無窮。

傳統英倫鬆餅,唔係坊間餐廳嘅行貨,有牛油香又夠鬆軟,真正好味,絕對係a taste of Brit.

栗子芝士蛋糕,有 Monchhichi呀! 不論係味道同埋賣相都係好精巧,一口一件美味無窮,好味到就係我一個人食一打都唔會覺得夠。

薑味蜂蜜慕絲蛋糕,超乎想像,夢幻一般嘅味道,小妹文筆差劣,唔知點樣去形容好。

開心果仁朱古力奶凍, 古語有云:「未知生焉知死」,但我食到嘅,竟然就係醉生夢死嘅味道。

烤香蕉朱古力蛋糕,基本上香蕉同朱古力已經係絕配,呢種 combination 真係好味到升上天!

朱古力草莓,香甜嘅 strawberry 加上朱古力,本來就係冇得輸啦,好味就係一定啦!

就係個飲品,都係用 Monchhichi 杯,超級賞心悅目!真係冇得輸!

食完個餐之後埋單嘅時候,仲送 Monchhichi 酒精搓手液,畀我哋做手信 !

嘩! 呢一個 Monchhichi Tea Set 真係超窩心! CP值爆燈!!

Café bord de Mer & Lounge
愉景灣海澄湖畔路88號香港愉景灣酒店地下
2022-03-14 687 浏览
staycation包早餐,點知搞到食物中毒 🤮.用餐期間,好多款食物一入口,就發現變左味,擺左好耐。☹️ 唔新鮮嘅,我食左一啖就冇食。點知積少成多,又或者真的擺得太耐,已經breed左太多細菌/病毒,都係發病。😷.病程:8-9:00 用餐12:00 腹脹13:15 腹痛14:30 嘔吐18:00 腹瀉其後 低燒、疲倦.變質食品清單:1. 凍肉2. 芝士3. 橄欖4. 橄欖油、黑醋5. 蜜糖6. 橙汁.入住客人好少,晚上只見到1層半客房有開燈。但少客,唔代表可以將食物擺咁耐,無限輪迴比下一場客人!😠👎🏻 為左節省成本,冇底線!.餐廳提供的並非高危食物(海鮮、生食),都可以食物中毒,令人難以接受。❌🙅🏻‍♀️.呢間酒店仲要好多小朋友入住,小朋友食物中毒可以好嚴重,酒店應該認真反省!😡.⚠️⚠️⚠️ 後續:酒店經理打電話過黎:1. 話其他顧客冇食物中毒2. 話冰箱溫度合適3. 問前一晚食過咩4. 話原因可能為「食物相撞」,例如我當日同時食用橙汁和乳酪.😅 你啲野食日日環保回收食唔完就收入雪櫃下次再serve過雪櫃唔係萬能,咁擺法緊係會壞啦味道酸哂啦.至於「食物相
staycation包早餐,點知搞到食物中毒 🤮
病程:
2. 話冰箱溫度合適
3. 問前一晚食過咩
😅 你啲野食日日環保回收
食唔完就收入雪櫃下次再serve過
雪櫃唔係萬能,咁擺法緊係會壞啦
味道酸哂啦
至於「食物相撞」
我??????????
其實酒店係咪當客人傻?
一間五星級做到咁
我真係擘mat大個口得個窿 😶😶😶
2022-03-11
$150 (早餐)
2022-03-05 592 浏览
早前有個blogger朋友去過呢一間酒店餐廳食過之後,覺得異常好食,又極力推薦我買呢度蛋糕嚟食,我心郁郁,於是就專程來到愉景灣,外賣兩件返屋企嚟食。Earl Grey Tea, Orange Compote, Milk Chocolate Mousse Cake : 賣相精緻吸引,蛋糕外層有層啫喱光皮,光皮就好似珠寶般亮晶晶, 有一種寶貴又豪華嘅感覺!包裹著的是濃郁又軟綿的蛋糕,呢個蛋糕嘅味道好高深莫測,並非用筆墨可以形容, 甜度不太高 , 味道層次感豐富 , 食落口嘅感覺就好似騰雲駕霧,好味到,就好似靈魂出竅咁!絕對係非一般嘅甜品!真真正正知道,乜嘢叫做酒店級蛋糕!超級無敵,勁揪好吃!

外卖自取
2022-02-28 2098 浏览
太太生日 , 適逢六點後又沒有堂食 , 所以就唯有找個有情調的地方 , 共進午餐跟她慶祝 ~疫情嚴峻 , 所以我計畫與太太來一趟郊遊 , 又要遠離城市又要有慶祝的氣氛 , 所以我決定去 大嶼山的 Discovery Bay ~Search 過之後發現 愉景灣酒店 Auberge Discovery Bay Hong Kong, 正在跟 Monchhichi 聯 乘 , 夠曬 gimmick, 一於就在這裏落腳 ~進入酒店之後 , 就發現四處都是 Monchhichi 的擺設和公仔 , 真的很開心 ~跟著我們就進入 Café bord de Mer & Lounge 吃午餐囉 ~餐廳裏面同樣有著那時的擺設 , 叫人心情開朗 , 這些就是誠意囉 ~餐廳的 All Day Set Menu, 融匯了中西飲食 , 適合不同口味人士 ; 套餐包括了 是日餐湯、主菜、精選甜品、咖啡或茶 ~是日餐湯 : 當天的餐湯是胡椒豬肚湯 , 湯頭清香濃郁 , 夠胡椒味亦不會過頭 , 豬肚爽滑亦冇特殊氣味 , 喝後身體暖笠笠 ~無骨海南雞 配郊外油菜、香蔥雞油飯 : 冇骨海南雞 , 啖啖肉 , 雞皮薄又滑 ,

無骨海南雞 配郊外油菜、香蔥雞油飯 : 冇骨海南雞 , 啖啖肉 , 雞皮薄又滑 , 脂肪比例平均 , 雞肉夠熟,肉質鮮嫩細緻 , 雞有雞的鮮味 ; 香蔥雞油飯 , 味道香口油潤 , 飯的質感Q彈 , 勁好味;加上店方秘製的三色醬汁 , 味道一絶 ~

New York Strip Steak with Mashed Potato and Vegetable 紐約客牛排 配牛油薯蓉及時蔬 : 個 steak , 我點的熟度是 medium, 廚師就是拿捏得到 , 牛扒烤得很有炭香味 , 肉質軟嫩多汁 , 肉味濃郁 , 調味得宜 ; 薯蓉夠薯味亦夠軟綿 ; 配合了廚師精製的 steak sauce, 究極之味也 ~

精選甜品-香桃芝士餅 : 一個甜品 , 融合了蜜桃同芝士的味道 , 甜度適中 , 入口即溶 , 非常好味 ~

驚喜到了! 因為 book 枱的時候 , 說明了是太太生日 , 酒店餐廳竟然非常窩心的為太太預備了一個生日蛋糕 ~

這個生日蛋糕真的好味到不得了 ! Earl Grey Tea, Orange Compote, Milk Chocolate Mousse Cake : 味道既複雜又精妙 , 不論是質感和味道都達至奧妙的境界 , 真是味蕾大開發 ~

實在是既開心又興奮的一餐 ~

本篇完 ~
2022-02-26 934 浏览
上次介紹過愉景灣酒店嘅Lunch Set,相信大家都聽過佢地好出名嘅Monchichi Tea Set。Monchichi Tea Set ($398/2)山長水遠嚟到,我哋除咗個午餐當然有食埋呢個Tea set啦。肥婆食勁多嘢。除咗十三款美食,仲有兩杯嘢飲。我叫咗熱朱古力,佢地用Monchichi保温杯裝仲有圖案,勁得意!(朋友又飲奶,廿幾歲都未戒奶。)叫呢個餐仲會贈送兩支搓手液,包埋Monchichi嘅套!喺酒店消費後買個公仔有優惠,只需要$300~個餐唔包!六款鹹點:1. 香梨配巴馬火腿脆包2. 煙三文魚慕絲拿破崙3. 香軟芝士球配果仁及乾果4. 烤番茄牛油果醬三文治5. 鮮蝦慕絲多士配芝麻6. 忌廉雞肉栗子酥盒六款甜點:1. 傳統英倫鬆餅2. 栗子芝士蛋糕3. 薑味蜂蜜檸檬慕絲蛋糕4. 開心果仁朱古力奶凍5. 烤香蕉朱古力蛋糕6. 朱古力草莓7. 精選馬卡龍鹹點來講,我最鍾意烤蕃茄牛油果醬三文治同埋香軟芝士球配果仁及乾果。除咗因為有可愛嘅Mochichi頭像,三文治酸酸甜甜好開胃。芝士球有啲鹹香,好惹味。配搭粒粒果仁,層次感滿分。甜點來講,我最鍾意開心果仁朱古力奶凍同埋烤香蕉朱

Monchichi Tea Set ($398/2)

六款鹹點:

4. 開心果仁朱古力奶凍
5. 烤香蕉朱古力蛋糕
6. 朱古力草莓
7. 精選馬卡龍

甜點來講,我最鍾意開心果仁朱古力奶凍同埋烤香蕉朱古力蛋糕。平時都鍾意食開心果嘅甜品,但係原來加上果仁係咁好味嘅。開心果仁杏仁朱古力,三款加埋口感層次意想不到地夾。香蕉蛋糕質地綿滑,我好鍾意烤香蕉嘅水果甜,加埋朱古力嘅甜美細膩。

另外九款一樣咁好食,每款都有唔同嘅食物作為主角,味道突出、各有千秋。
2022-02-24 358 浏览
Café bord de Mer & Lounge喺香港愉景灣酒店入邊,除咗去中環搭船仲可以喺東涌或欣澳搭巴士。 呢日橫風橫雨,仲要得七度,本身諗住去沙灘睇靚仔都冇去。不過好彩選擇左入酒店餐廳食又溫暖又有美味嘅食物,坐得舒服之餘服務又好。是日餐湯或田園沙律我哋兩個都嗌左湯,嗰日嘅湯係松茸粟米蘿蔔湯。菇類鮮味突出,蘿蔔味甜。醒腦提神幫助消化,松茸仲可以增強免疫力,依個時候飲就最啱啦!無骨海南雞配郊外油菜香蔥雞油飯 ($198)雞肉好肥美,鮮嫩肉滑,雞皮滑溜但係唔會太厚,同埋冇骨好適合懶人。油飯有淡淡的油香但食落唔會太肥膩。仲有三款醬料,令雞嘅味道層次更加豐富。仲有菜食,成件事好健康。紐約客牛排配牛油薯蓉及時蔬 ($298)牛排叫咗五成熟,廚師都掌握得好好,廚師煎到有少少脆口。肉質軟滑均勻,鮮甜多汁。最為驚喜係黑松露牛油,口感幼滑,牛油香好夾個牛扒同個薯蓉。(我個拎咗少少撈個油飯食都唔錯!)是日甜品雜莓焦糖燉蛋焦糖香脆,燉蛋好細滑!燉蛋有濃濃嘅蛋味而且甜度適中,啲莓全部都唔酸,藍妹尤其新鮮,粒粒都脹卜卜。食食下仲見到啲雲呢拿籽,果然真材實料,一般人工合成香油真係取代唔到。精選茶或咖啡見呢度

是日餐湯或田園沙律

無骨海南雞配郊外油菜香蔥雞油飯 ($198)

紐約客牛排配牛油薯蓉及時蔬 ($298)

是日甜品
雜莓焦糖燉蛋

精選茶或咖啡
見呢度係酒店餐廳,所以我諗應該乜嘢都有得飲,所以我就問佢有冇熱鮮奶。侍應一開始感到有啲愕然跟住笑咗,之後為我地遞上兩杯溫暖、香滑美味嘅鮮奶,讓我地好溫暖而且滿足感離開完成,再去愉景灣周邊行吓~

2022-02-06 429 浏览
於klook訂了二人tea buffet,先不說地點難找,走了很久的路,接近一小時(雖然知道有巴士搭,但以為唔會行好耐)然後終於到了,也安排了坐窗口位,但講真個景唔算好靚,酒店環境也不算美,食物還可以,但感覺不值這價錢。總括而言,不太值得特地走入去。

2022-02-06
2022-01-12 589 浏览
今次嚟到佢哋酒店staycation 咗一晚佢個套餐包埋早餐嘅自助餐🤪咁就嚟咗試下佢啦!我哋揀咗最遲嘅時間1045-1200種類就西式同中式都有🤓最好食係佢嗰個即叫即煎嘅omelette😆好嘅就係可以自己揀材料放入去🤩已貪食嘅我梗係all in 啦🥰佢有好多嘅沙律菜 可以俾你揀油同埋黑醋😗相對來講就健康啲都有自己製作嘅粉面🧐 但係種類選擇就唔算多生果嘅話就有西瓜🍉同埋菠蘿🍍西式方面呢就有薯餅 腸仔 煙肉 炒蛋 中式方面呢就有牛肉燒賣同埋香菇雞粥職員呢都好貼心咁幫我哋收走啲食過嘅碟但係唯一唔好嘅就係佢哋收得太快🤥我哋都未食晒佢就收走咗😶‍🌫️可能因為嗰日唔係好多人😬所以佢服務真係太快速啦😓
今次嚟到佢哋酒店staycation 咗一晚
佢個套餐包埋早餐嘅自助餐🤪
咁就嚟咗試下佢啦!
我哋揀咗最遲嘅時間1045-1200

我哋都未食晒佢就收走咗😶‍🌫️
可能因為嗰日唔係好多人😬
所以佢服務真係太快速啦😓

2022-01-06
$188 (早餐)
2022-01-01 519 浏览
Booked breakfast buffet to enjoy the Seaview at this hotel restaurant. But disappointingly, the shades were down. When asked why, the management said :1) to block the sun (but it was overcast) 2) to avoid hitting people sitting by the windows (Huh?)3) they only raise it at noon when breakfast is over. (Not for people to enjoy)So there is no reason to come to this resort hotel for breakfast as the food and service are mediocre at best and the view is only for lunch and dinner guests. They raised
So there is no reason to come to this resort hotel for breakfast as the food and service are mediocre at best and the view is only for lunch and dinner guests. They raised the price for breakfast in November 2021 to $207 per person. It was crowded with staycation guests, so breakfast is mostly starchy food to fill the guests up quickly and cheaply. Management basically wasted the hotel natural asset in running their business with a mindset to excuse themselves for doing better for their guests.
2022-01-01
$207 (早餐)
今日同阿仔入左黎DBay玩, MTR欣澳轉巴士入DBay都幾方便, 首先喺愉景mall度食個早lunch先, 當然唔少得四圍影靚靚聖誕樹🎄相吧! 然後行左半個鐘黎到DBay地標三角形教堂隔離嘅愉景灣酒店, yeah~ 期間限定嘅Monchhichi下午茶Tea set等緊我地😍.💕我地一行2大人2bb, 餐廳安排左近落地大玻璃嘅枱俾我地, 張bb櫈一定要讚, 高度同張枱just match, 同埋條安全帶係堅work嘅.😋話明Monchhichi Tea Set梗係鋪天蓋地都係Monchhichi 吧<心心眼😍>我地仲收到窩心嘅禮物🎁 Monchhichi 掛袋酒精洗手液呢. 睇返menu鹹+甜點有成12款咁豐富個價錢都係$398兩位+1 ja, 而且仲包埋drinks👍🏻, 熱茶n咖啡都有各5款juice都有得揀.😋個人推介要點咖啡類嘅熱飲, 驚喜在奶泡上-係cute cute Monchhichi啊, 真係唔捨得飲散個公仔😖.😋雖然食li類tea 平時都聽講先食鹹後甜, 但架上嘅甜品實在好cute好吸引所以第一時間就食左: •薑味蜂蜜檸檬mousse cake👍🏻

💕
Monchichi  tea  set
Monchichi  Tea  set

Latte

😋

薑味蜂蜜檸檬mousse cake👍🏻入面薑味十足同mousse味道配合得勁balance, 加埋底下塊薄牛油曲奇好好食;

British  scone

Li度嘅British Scones大件之餘每一啖都食到提子乾, 充滿住牛油香, 切開搽埋jam係perfect match.

栗子芝士蛋糕👍🏻 一口size濃濃粟子醬;

奶凍👍🏻勁香開心果味打到非常smooth, li個nutty感同香滑程度實在高質;

而朱古力mini cake👍🏻層層分明, 朱古力味香濃個ganache 又唔會over甜, 仲食到蕉粒呢.

鹹點都好有心思: 碌滿開心果碎嘅芝士球細細粒有齊味道同口感; 煙3文魚mousse配拿破倫實在有創意;

parma ham脆多士配上一片梨,塊parma ham充滿鹹香, 加上香梨味道夠哂balance;

忌廉雞肉栗子酥盒係fill滿哂餡料再焗好嘅酥皮, 我鐘意佢當中加入左d herbs令到忌廉雞肉更加香, 完全唔dry好好味; 鮮蝦mousse多士唔會食到一口油反而食到個脆感同實在嘅蝦肉, 足料之作.

有Monchhichi樣嘅蕃茄x Guacamole mini 三文治勁cute唔捨得食😩<好味😛>

特登留粒strawberry最尾先食, 士多啤梨🍓本身同埋白朱古力wowwww甜甜!
🍰
Li個tea set對於Monchhichi粉絲一定係打卡首選吧, 值得勁讚嘅係個set嘅餡1D都唔hea, d staff又nice, 重要成間餐廳都好好海景view, 正呀.
2021-12-16
Monchichi  tea  set
Monchichi  Tea  set
Latte
British  scone
  • 薑味蜂蜜檸檬mousse cake
  • 栗子芝士蛋糕
就到普天同慶嘅聖誕節見到Klook有個愉景灣酒店既下午茶2人套餐優惠個仲要係Monchhichi主題一於帶小朋友去食吓, 兩位用只係$438 3:15pm開始可以食2小時, 傳統三層高英式下午茶架配上咸甜款式,每款都印有精緻可愛馬騮仔主題, 除咗有傳統嘅英式鬆餅,栗子芝士蛋糕,烤香蕉蛋糕, 鹹點亦有香梨配巴馬火腿脆包, 煙三文魚慕斯拿破崙, 烤蕃茄牛油果三文治等.........呢個價錢配埋風景OK啦, 下次有其他主題都可以再試