2022-07-30 814 浏览
屯門越來越多美食呢間係虹橋一直都係人氣排隊cafe 意粉Cp值爆高而且係良心店黎 點都要大大力支持‼️🤩屯門最有人氣Cafe - BYOB Coffee Roaster🤩<海鮮墨魚汁意粉🐟🦑🦐>濃濃嘅墨魚汁伴上彈牙既意粉海鮮份量都幾多有魚,墨魚,蝦同青口全部都煎香過 外層脆脆 內裏嫩滑每次黎都必點,極推💰$90<北海道帆立貝明太子意粉>啖啖明太子 真係好多明太子醬汁都creamy 兩大粒厚實帆立貝 口感一流再加上小小既木魚 做點綴 💰$100<凍焙茶鮮奶咖啡> 💰$46<Ice House Blend on Rock> 💰$34咖啡就唔獻醜啦 唔係好識飲🙈先者 焙茶味唔算濃 主要係後勁後者 爽口順滑 咖啡偏酸回頭率 :🐥🐥🐥🐥🐥/5
屯門越來越多美食
呢間係虹橋一直都係人氣排隊cafe
意粉Cp值爆高
而且係良心店黎
點都要大大力支持‼️

<海鮮墨魚汁意粉🐟🦑🦐>
濃濃嘅墨魚汁伴上彈牙既意粉
海鮮份量都幾多
有魚,墨魚,蝦同青口
全部都煎香過 外層脆脆 內裏嫩滑

先者 焙茶味唔算濃 主要係後勁
後者 爽口順滑 咖啡偏酸

回頭率 :🐥🐥🐥🐥🐥/5
2022-07-23 707 浏览
今日想找個地方跟朋友吃個下午茶, 之前假期午餐時間都見要排隊, 想不到下午茶三點的時間竟然有位, 之前兩次都是去建生那個分店, 基本上兩間的menu都是一樣, 但餐飲好似這邊多一點選擇, 這邊有用餐時間限定一小時, 而且要人齊才可進入我們叫了蕃茄忌廉蟹肉寬條麵, 挪威煙三文魚沙律, Hazelnut Latte, 銀月綠茶食物整體也很好, 上餐也算快餐廳環境也不錯, 大部份都是4人枱, 有少量2人枱, 下午茶時間聊天也不錯的地方, 餐具及水要自己自取
食物整體也很好, 上餐也算快
挪威煙三文魚沙律
蕃茄忌廉蟹肉寬條麵
2022-07-23
挪威煙三文魚沙律
蕃茄忌廉蟹肉寬條麵
2022-07-21 453 浏览
是日午餐虹橋 Byob Coffee Roaster,大蝦意粉蒜蓉芝士重好味,卡邦尼反而有d失色唔夠濃香好淡口,環境算好坐不過一定要坐門口附近,今日坐入面就大鑊,open kitchen 抽氣唔掂,一有用爐嘅單就會開抽氣,成間舖頭好嘈而且抽氣唔夠力坐入面會一身油煙味,仲要開抽氣就變成無冷氣,食到出汗😅坐位,環境,服務都唔錯嘅,廚房同冷氣設備成最大敗筆,下次可以其他時間再試*不過啱啱知道屋企附近原來有分店,下次可以去就近嗰間
*不過啱啱知道屋企附近原來有分店,下次可以去就近嗰間
香蒜大蝦意粉
卡邦尼意粉
接骨木梳打
香蒜大蝦意粉
卡邦尼意粉
接骨木梳打
2022-07-13 350 浏览
海鮮墨魚汁意粉 $90-當坊間賣緊一碟蒜香意大利粉都$80-$100嘅時候, 呢道用料豐富嘅意大利粉只需要$90!- 魚柳, 魷魚圈, 大蝦各有2件, 青口1大隻🤤 唔鍾意食一咪餸鍾意多啲選擇嘅朋友依個意大利粉啱哂你地!-墨魚汁味非常濃郁, 意大利粉口感略算彈牙.-餐廳格局幾闊落 唔同市區Cafe拎起枝叉都怕撞到隔離位.鮮有出屯門, 餐廳位置對於唔熟路嘅朋友就算開Google map都比較難搵, 不過真係幾高質同好抵食有機會去開屯門絕對會去再試🫠

海鮮墨魚汁意粉 $90

-當坊間賣緊一碟蒜香意大利粉都$80-$100嘅時候,
呢道用料豐富嘅意大利粉只需要$90!

-墨魚汁味非常濃郁, 意大利粉口感略算彈牙.

-餐廳格局幾闊落 唔同市區Cafe拎起枝叉都怕撞到隔離位.

• 墨魚汁海鮮意粉
2022-07-13 369 浏览
雖然屯門俾人感覺好遠又有牛,不過放假無地方去都可以嚟發掘唔同美食,上個星期日夜晚就去咗BYOB食野。環境 : 一入去見open kitchen 同水吧,燈光好柔和令人覺得舒服,2人枱都唔會好窄,餐廳都好乾淨,食物:北海道帆立貝明太子意粉 $100  (9/10)本來自己唔係特別鐘意明太子,但食完呢個意粉,真係覺得好好食。明太子好香,另外意粉唔會過淋,汁creamy夠杰身,每條意粉都被個明太子汁包住,好好食。帆立貝煎到半熟唔會韌,平時我超鐘意食帶子,但相比下意粉更出色,印象深刻啲!德國黑麥啤慢煮鹹豬手 $168(8/10)點餐時餐牌上已經寫明要等40分鐘,上次嚟到無食到,今次一於照等試一試。結果真係等足40分鐘,如果同朋友嚟傾下計食住等其實時間都好快過。一上碟就覺得好大隻!豬手皮其實唔係脆卜卜個種,不過食落好軟淋滿滿膠質,豬手肉都好易切開,係慢煮既效果,外層搽咗蜜糖,好食!食完成隻都唔會覺得好熱氣。豬手頭尾部份特別香脆,仲食得出有啤酒麥香味,成隻豬手調味亦足夠,唔會啖口無味。每碟都有少少酸菜同芥末,個人覺得芥末醬幾好食,唔似平時個啲咁酸口,而酸菜我就一般,有啲淋,個人鐘意有返少少咬口粗身

食物:北海道帆立貝明太子意粉 $100  (9/10)
北海道帆立貝明太子意粉
德國黑麥啤慢煮鹹豬手 $168(8/10)
點餐時餐牌上已經寫明要等40分鐘,上次嚟到無食到,今次一於照等試一試。結果真係等足40分鐘,如果同朋友嚟傾下計食住等其實時間都好快過。一上碟就覺得好大隻!豬手皮其實唔係脆卜卜個種,不過食落好軟淋滿滿膠質,豬手肉都好易切開,係慢煮既效果,外層搽咗蜜糖,好食!食完成隻都唔會覺得好熱氣。豬手頭尾部份特別香脆,仲食得出有啤酒麥香味,成隻豬手調味亦足夠,唔會啖口無味。每碟都有少少酸菜同芥末,個人覺得芥末醬幾好食,唔似平時個啲咁酸口,而酸菜我就一般,有啲淋,個人鐘意有返少少咬口粗身啲既酸菜。
德國黑麥啤慢煮鹹豬手
飲品方面都係咖啡為主,夜晚唔想飲完訓唔著又唔想飲甜野,所以無叫到。但餐廳有提供自助式餐具、水。

價錢 : 計埋餐廳環境同 cafe食物水準,價錢唔算貴仲幾抵食,而且無收加一,大家得閒可以去支持下!
2022-07-03
$150 (宵夜)
德國黑麥啤慢煮鹹豬手
  • 豬手
  • 明太子意粉
2022-07-02 377 浏览
墨魚汁海鮮意粉*Time : Jun 2022, Lunch*Price : $90-HKD*Review : 早就想試試呢間餐廳,平日去較易有位,入內後先買野食再入坐,餐具飲水都係自助,今次就先試試墨魚汁海鮮意粉,海鮮都是煎香的,而且份量不小,意粉的配醬汁又香又不會太膩,整體上是有水準的,而且價錢還不錯,下次會再試試其他菜色

墨魚汁海鮮意粉

墨魚汁海鮮意粉

*Time : Jun 2022, Lunch
*Price : $90-HKD

2022-06-16 581 浏览
BYOB Coffee roaster✖️琴日喺屯門醫院出院就即刻去虹橋朝聖,啲人成日話呢間啲意粉好好食,我覺得都係要憑自己,要試過物知龍與鳳。首先呢度係冇午餐嘅,所有食物都要單點。飲品方面都幾多款喎,有我鍾意嘅焙茶一個意粉一舊水有找,睇落係抵過去Cafe食三文治。而且餐廳地方都好大,坐得好舒服,平日仲可以慢慢坐。店內仲有咖啡豆可以買,鍾意飲咖啡嘅人就唔好錯過啦!我叫咗個招牌意粉『蕃茄忌廉蟹肉寬條麵』,個意粉一上枱就知道瀨嘢!逢見到呢隻麵條都唔方好食,確實唔啱我食。首先我先入為主,我唔中意食呢隻麵條,第二係我食左幾次殻,第三個味唔夠濃。但確實店主係唔吝嗇,俾咗好多好多蟹籽落去,令到個麵更加有口感。Dirty Coffee一般般!不過都係嗰句,當食開手工意粉;當你食開西人煮嘅肥膩意粉,即又加奶又加芝士奶油嘅時候;你就唔會滿意港式煮法,完!

首先呢度係冇午餐嘅,所有食物都要單點。

飲品方面都幾多款喎,有我鍾意嘅焙茶

店內仲有咖啡豆可以買,鍾意飲咖啡嘅人就唔好錯過啦!

2022-06-12 385 浏览
🦀🦀蟹肉他他沙律🦀🦀星期六日見到好多人排隊,但冇位😢😢,今次平日去試試佢,可能本身好高期望😔,有少少失落,因為沙律比想像中份量少,直徑只係比杯墊大少少,招牌咖啡只有一shot expresso 份量,蟹肉內有蟹殼,但味道尚好,選擇蟹肉意粉可能更好。
🦀🦀蟹肉他他沙律🦀🦀
2022-06-09 362 浏览
因為是日喺屯門有meeting,所以就去之前都食過嘅BYOB 。本身同個friend講話個德國黑啤豬手好食,但我唔記得佢係慢煮的,今日時間有D趕,所以就冇食到。今次叫左:蕃茄忌廉蟹肉闊條麵蕃茄味唔算好濃,蟹肉同蟹子都唔少,唔知係咪佢用真蟹肉,食嘅時候會食到少少蟹殼,呢樣嘢佢係餐牌都有提及。煙三文魚沙律菜新鮮,煙三文魚唔會好鹹,亦唔腥。(凍)榛子鮮奶咖啡小山圓抹茶鮮奶🍵有時好驚飲抹茶鮮奶,餐廳落重手左抹茶粉,搞到成杯嘢淨係飲到苦澀味同甜味。呢杯啱啱好,飲到抹茶香同時亦會飲到奶味。

今次叫左:

蕃茄忌廉蟹肉闊條麵

煙三文魚沙律
菜新鮮,煙三文魚唔會好鹹,亦唔腥。

(凍)榛子鮮奶咖啡

小山圓抹茶鮮奶🍵
2022-06-08
2022-06-03 385 浏览
.📍BYOB Coffee Roaster📍#饅頭去屯門 #饅頭食西餐 #饅頭與cafe培養感情系列------------------------------1️⃣ 墨魚汁海鮮意粉 ($90)小編都幾滿意今次嘅手工意粉,每條都好幼長,軟硬程度適中,非常有咬口,係我印象中飲過咁多cafe以嚟最鐘意嘅意粉質感😍。墨汁溝忌廉同橄欖油,成功包住每一條意粉,意粉亦有落到椒蒜同蔥炒香,食落creamy帶些少鹹味,但一啲都唔膩,不過忌廉嘅味道稍為濃郁咗少少,如果墨汁鮮味再突出番啲就更好。配料方便,佢竟然係落足料🥺💕,有青口、魚柳、大蝦同魷魚4款海鮮,唔似坊間Cafe咁求其比兩三粒帶子就收工。海鮮全部都煎香至金黃色,唔會有急凍雪藏味道,鮮味十足,最欣賞嘅係佢哋嘅大蝦🥰,口感似蝦球爽口彈牙,醃得入味;青口生熟程度亦啱啱好,唔會煮到好乾硬;魷魚同青衣柳亦有煎香嘅味道,但魚柳唔算好滑,不過不失。◾評分:8.2/10------------------------------2️⃣ 黑松露雜菌意粉 ($70)有人嗌嘅呢碟意粉質地依然係好有彈性👍🏻,意粉帶麵粉香,但口感稍為乾身咗少少,不過非常入味,黑松露醬嘅香味喺口
1️⃣ 墨魚汁海鮮意粉 ($90)

◾評分:8.2/10
2️⃣ 黑松露雜菌意粉 ($70)
有人嗌嘅呢碟意粉質地依然係好有彈性👍🏻,意粉帶麵粉香,但口感稍為乾身咗少少,不過非常入味,黑松露醬嘅香味喺口入面慢慢滲出,配搭爽甜嘅蘆筍同雜菌自身嘅香氣,確實幾好食,朋友好鐘意,而且價錢合理,不過整體味道對我嚟講就唔會話有太大驚喜。
◾評分:7.7/10
3️⃣ 卡邦尼意粉 ($70)
呢碟意粉掛汁能力一流,口感濃稠creamy,入口都充斥住忌廉味道, 佐以黑椒同洋蔥嘅香氣,配埋蛋黃漿則更加香濃;煙肉同蘑菇嘅份量都唔少,蘑菇幾爽脆,但就唔太感受到煙肉嘅鹹香,整體層次就爭緊啲,冇前兩款意粉咁驚艷。
◾評分:7.5/10
🔸整體評分:7.8/10
🔸小編回頭率:7/10
📍𝗕𝗬𝗢𝗕 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿 @ 屯門屯門超高質Cafe🍝意粉狂迷表示滿足(⁎˃ᆺ˂)ღ 北海道帆立貝明太子意粉 $100ღ 大蝦闊條麵 $80ღ Espresso Tonic $40ღ 凍焙茶鮮奶咖啡 $46木系裝修簡潔企理 平日去好舒服~野食飲品都非常推薦 CP值很高呢🥺而本人就非常鍾情佢個大蝦闊條麵!麵質屬偏硬但好有咬口 醬汁好creamy好香蒜味大蝦裹上生粉再煎 香脆到連殼都可以食埋!明太子意粉都係一貫出色嘅味道 非常濃稠 帆立貝大大粒 有好重牛油香~飲品正常水準 價錢cafe嚟講都唔算好貴喔回頭指數😼4/5(喺屋企附近一定成日食 (*≧▽≦)
📍𝗕𝗬𝗢𝗕 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗿 @ 屯門
屯門超高質Cafe🍝意粉狂迷表示滿足(⁎˃ᆺ˂)

ღ 北海道帆立貝明太子意粉 $100
ღ 大蝦闊條麵 $80
ღ Espresso Tonic $40
ღ 凍焙茶鮮奶咖啡 $46

木系裝修簡潔企理 平日去好舒服~
野食飲品都非常推薦 CP值很高呢🥺
而本人就非常鍾情佢個大蝦闊條麵!
麵質屬偏硬但好有咬口 醬汁好creamy好香蒜味
大蝦裹上生粉再煎 香脆到連殼都可以食埋!
明太子意粉都係一貫出色嘅味道 非常濃稠
帆立貝大大粒 有好重牛油香~
飲品正常水準 價錢cafe嚟講都唔算好貴喔

回頭指數😼4/5(喺屋企附近一定成日食 (*≧▽≦)
大蝦闊條麵
Espresso Tonic
凍焙茶鮮奶咖啡
大蝦闊條麵
Espresso Tonic
2022-05-29 151 浏览
呢間cafe特登去食的話略嫌隔涉,但係如果行開行埋,去開屯元天的話不妨一試,水準不錯。佢既明太子意粉不得了,明太子味超級濃郁,好creamy,不過份量如果多返啲就好喇。但係蕃茄蟹肉意粉就有點失色,味道唔夠明太子咁出,只是普通蕃茄味😂。另外餐廳環境方面,雖然內部空間頗寛敞,但係食完個身好大陣油煙味,可能因為係open kitchen 的關係。
屯門🐻又出動介紹番屯門好西啦 😏 早排比較多人介紹佢地係屯門珀御既分店,因為個邊光猛D,相比紅橋可能岩打卡多啲 😛 但個晚同屋企人都係去番紅橋,順便食埋糖水先走 😆 提提大家,記得佢地星期六日假期先有小食同特定意粉供應✨ ⁡🐻の試食‼️⁡✨ 德國黑麥啤慢煮咸豬手 $168✨ 北海道帆立貝明太子意粉 $100✨ 黑松露雜菌意粉 $70 ⁡BYOB 既咸豬手出色在於經過12小時慢煮再風乾,而且再焗起非油炸,所以豬手既皮係唔脆啊 🍖 雖然唔係脆卜卜,但反而慢煮令佢內裡肉質同外皮都咁juicy 🤤 而且有微微既黑麥啤香味 🍺 推❗️另外今次試左兩款意粉,好想大家都食下個明太子意粉,超creamy,每條意粉都沾滿粒粒明太子,好鬼惹味 😋 推❗️另一款意粉都好夠黑松露味,不過明太子個款真係搶曬風頭 🤣

🐻の試食‼️

✨ 德國黑麥啤慢煮咸豬手 $168
✨ 北海道帆立貝明太子意粉 $100
✨ 黑松露雜菌意粉 $70

德國黑麥啤慢煮咸豬手
德國黑麥啤慢煮咸豬手
2022-05-26 111 浏览
好幾次經過見到呢間BYOB都想試,今次終於有機會同朋友一齊去試!由於我哋去嗰日落大雨,所以入邊冇乜人,唔需要排隊直接有位~店內裝修行簡約風,位置比較疏落,都坐得幾舒服🦦平時得閒同朋友過嚟叫杯咖啡吹吓水都係一個唔錯嘅選擇💜我同我朋友分別叫咗個pasta share~~-蕃茄忌廉蟹肉闊條麵 $95蕃茄味好出,識落清新唔會油膩。蟹肉都比多好多,好足 料,成碗份量超級多,食咗好耐都仲有!呢個價錢來講真係幾抵食,但整體唔算特別有驚喜。-北海道帆立貝明太子意粉 $100有兩粒大大粒嘅帆立貝,而且係煎過嘅所以口感更加好!帆立貝非常新鮮,令人滿足,加分!!同闊條麵一樣份量十足,絕對食得飽。唯一美中不足嘅係佢哋加咗青椒,青椒味都彼明顯,(討厭青椒嘅本人表示傷心)下次一定會走青椒!!

我同我朋友分別叫咗個pasta share~~
蕃茄忌廉蟹肉闊條麵 $95
北海道帆立貝明太子意粉 $100
2022-05-12
  • 北海道帆立貝明太子意粉
2022-05-20 236 浏览
📍 BYOB Coffee Roaster (屯門)屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖成日睇到啲人話呢間係屯門必食,cafe樓底夠高,枱與枱之間亦都分得好開,坐得舒服。cafe係先付款點餐,而旦唔收加一,抵食。👉 蟹肉牛油果他💰100😋😋😋😋/5唔好睇少佢好似細細份。其實食完係會飽。賣相又有心思,每一層都好分明每一啖都會食到牛油果同蟹肉。👍🏻💰 海鮮墨魚汁意粉💰90😋😋😋😋/5意粉有兩片魚柳,兩隻蝦,一個青口同兩粒魷魚,全部餸都好好味。意粉硬度適中,煙煙韌韌,海鮮都給幾新鮮,又唔會有雪味👍🏻👉dirty💰40😋😋😋😋/5咖啡分層不錯,飲落咖啡香滑👍🏻👉byob 冰滴咖啡💰34😋😋😋😋/5 咖啡香濃👍🏻回頭: yes ,食物質素好!#kermit食在屯門

📍 BYOB Coffee Roaster (屯門)
屯門青桃徑5號文翔大廈地下2A號舖

👉 蟹肉牛油果他
💰100
😋😋😋😋/5
唔好睇少佢好似細細份。其實食完係會

💰 海鮮墨魚汁意粉
💰90

👉dirty
💰40
😋😋😋😋/5
咖啡分層不錯,飲落咖啡香滑👍🏻

👉byob 冰滴咖啡
💰34
咖啡香濃👍🏻

回頭: yes ,食物質素好!

#kermit食在屯門