今日係結婚紀念日,老公知道我好鐘意食pancake,所以就特登帶我黎呢度食飯。餐廳門面同環境好有歐陸風情色彩,地方都幾大,越夜越多人。餐牌真係樣樣食物都好靚,好吸引。最後老公就叫左個沙律、燒法國春雞Risotto,墨汁意粉同埋我最愛嘅pancake。Sesame Salmon & Kale Salad:三文魚好香芝麻味,蔬菜用左羽衣甘藍做沙律菜比較特別,口感較煙韌,藜麥同小蘿蔔爽口,醬汁係青芥油醋汁,夠開胃,加埋巴馬芝士就夠香夠味。Roasted French Chicken Risotto:燒法國春雞半隻夠大隻,外皮燒得夠香夠脆,雞肉嫩滑juicy,配自家製酸辣醬仲好食。意大飯煮得濕潤,有咬口,旁邊仲有大啡蘑菇、牛油果同車厘蕃做伴碟,整體好豐富。Calamari Squid Ink Pasta:魷魚口感煙韌,裡面有蕃茄同洋蔥粒,味道帶微酸,墨汁意粉硬度剛好,芥末忌廉汁creamy,多醬汁好好味。Matcha Cream Pancake:賣相勁吸引,同餐牌相一樣。伴碟有紅豆、抹茶蕨餅同士多啤梨,厚Pancake有兩層,夾住抹茶吉士醬,一路食一路流出黎,抹茶味濃,唔太甜,好有層次感,好好

餐廳門面同環境好有歐陸風情色彩,地方都幾大,越夜越多人。

Matcha Cream Pancake:賣相勁吸引,同餐牌相一樣。伴碟有紅豆、抹茶蕨餅同士多啤梨,厚Pancake有兩層,夾住抹茶吉士醬,一路食一路流出黎,抹茶味濃,唔太甜,好有層次感,好好食,勁滿足。
Iced Lemon Tea:大杯夠凍,糖水自己落,味道正常。
2023-11-13
庆祝纪念
纪念日
2023-11-15 219 浏览
經過哩間嘢好多次因見佢門面幾靚 所以成日都想去試下今次終於得賞所願 有時間又記得去食拔,其實都.. .幾失望其實佢餐牌選擇唔多Burger 意粉 甜品 分別每樣一隻手數得晒咁多款拱類更少 飲品係比較多 但哩間唔係飲品店牙嘛其實佢少唔緊要 少即係每樣都可以主攻得到咁主攻 每樣做出離嘅食物就prefer係間店重點拿手菜會唔錯先係 仲要收咁嘅價位牛扒好似成個餐牌有.. .2款?不過唔知點解 出到離啲懶係高級嘅餐廳 食牛扒都會中伏食完永遠覺得 我比咁嘅價食啲咁嘅冇牛味嘅牛扒不如去返大XX度食算。。。但就唔知點解有人每次都心存希望 係都要點牛扒食完又係 黑口黑面 然後話點點一舊垃圾收咁嘅價錢可能我冇心存希望會合格 所以我咁大反應另外點咗個窩夫 其實咁嘅一碟窩夫我唔係話佢唔好味 但咁嘅味道周街都係 仲平啲添係個擺碟有思 但為咗個心思而比哩個價 算把啦最後就係杯奶昔 濃味得離又有過份係幾好但哩個味道 哩個價位第二間店都食到如果成餐得杯嘢係覺得幾好 不如我去啲飲品店度飲絕對會好味兼平過佢總結 得個貴 又唔係好食過人 冇特色 冇下次 Bye~
經過哩間嘢好多次
因見佢門面幾靚 所以成日都想去試下
今次終於得賞所願 有時間又記得去食

拔,其實都.. .幾失望
其實佢餐牌選擇唔多
Burger 意粉 甜品 分別每樣一隻手數得晒咁多款
拱類更少 飲品係比較多 但哩間唔係飲品店牙嘛
其實佢少唔緊要 少即係每樣都可以主攻得到
咁主攻 每樣做出離嘅食物
就prefer係間店重點拿手菜會唔錯先係 仲要收咁嘅價位

牛扒好似成個餐牌有.. .2款?
不過唔知點解 出到離啲懶係高級嘅餐廳 食牛扒都會中伏
食完永遠覺得 我比咁嘅價食啲咁嘅冇牛味嘅牛扒
不如去返大XX度食算。。。
但就唔知點解有人每次都心存希望 係都要點牛扒

最後就係杯奶昔 濃味得離又有過份係幾好
但哩個味道 哩個價位第二間店都食到
如果成餐得杯嘢係覺得幾好 不如我去啲飲品店度飲
絕對會好味兼平過佢

總結 得個貴 又唔係好食過人 冇特色 冇下次 Bye~
2023-11-04
超人氣英倫風裝修嘅西餐廳,款式食物多,集多國唔同食物,餐廳設計又夠晒打卡,唔怪得長期都咁多人!環境四處角落都好打卡😍,好有以前英式復古嘅風味,感覺好舒服。餐牌 White Wine Mussels $79前菜叫咗個藍青口開下胃,價錢合理,藍青口有8隻左右,以白酒、蒜茸、小茴香、忌廉烹煮,醬汁幾濃稠,青口都煮得入味,用多士沾醬汁唔洗曬! Madame Croque $129Madame Croque 係法國非常受歡迎午餐主食,同稱為法式三明治,自己少喺Cafe或者餐廳見到,所以雖然係夜晚都嗌咗呢一款!2塊厚身Homemade bread裏面夾住2塊煙火雞片,塗上cronberry souce、蛋黃醬, 包面有Gruyere and Parmesan cheese ,再加隻煎蛋係面,伴碟仲有沙律。一上枱嗰陣嚇親,實物比圖片更美觀同埋更大😳 女仔食一份完全飽晒,煎蛋加芝士本身已經係冇得輸嘅配搭,醬汁甜甜地配上火雞片,仲有多士厚身嘅質感,成個口腔勁滿足! Chicken Mexicana $95另一半食burger鍾意食雞扒,當然要試吓呢度嘅煎雞扒Burger,配牛油果醬&酸忌廉芝士,好

四處角落都好打卡😍,好有以前英式復古嘅風味,感覺好舒服。

餐牌

White Wine Mussels $79
White Wine Mussels
White Wine Mussels

Madame Croque $129

Chicken Mexicana $95

Chicken Mexicana
另一半食burger鍾意食雞扒,當然要試吓呢度嘅煎雞扒Burger,配牛油果醬&酸忌廉芝士,好多漢堡包店都鍾意係炸雞扒,呢度用煎嘅方式整得幾香,又唔會覺得滿口油膩。

Chilli Concame Chip Chips $58
Chilli Concame Chip Chips

呢度嘅burger都冇套餐,所以我哋額外叫咗個辣味芝士牛肉汁薯條,價錢唔貴,牛肉汁份量都多,如果會叫burger都建議嗌薯條!

Earl Grey Pancake $125

Earl Grey Pancake
餐廳招牌之一係pancakes !叫咗招牌之中嘅招牌伯爵茶口味,梳乎厘淋上伯爵茶醬,口感鬆軟得來唔似食空氣,有少少口感,伴碟有無花果、果仁脆餅及白朱古力脆米,果然唔錯!

Crumble & Apple $70

Crumble & Apple
呢款蘋果烤紅莓酥餅碎奶昔口味比較少見,其實即係Apple Crumble變成飲品,每啖都有啲餅碎,唔會太甜,飲埋呢杯奶昔真係超飽🤣
Chilli Concame Chip Chips
Crumble & Apple
2023-11-13 66 浏览
呢個必叫,隻蝦超彈牙,薯條好脆有多隻蝦就最好方便同朋友平分 (一份有三隻)青口個汁好濃香且滑,汁中見到西芹同蔬菜唔係敷衍嘅白汁,有誠意同水準!好食過frites 🫣💕主菜我叫咗quesadilla 個雞肉同椒好多汁好香口,個外皮好薄脆好味好後最飽肚嘅honeycomb smoothie 雖然少貴但貨真價實童叟無欺,焦糖脆係會甜到漏但我食哂全杯,可想而知幾addictive 晚市限時90分鐘,少少趕但唔駛等位又坐得舒服,值得推介
呢個必叫,隻蝦超彈牙,薯條好脆
有多隻蝦就最好方便同朋友平分 (一份有三隻)
晚市限時90分鐘,少少趕但唔駛等位又坐得舒服,值得推介
2023-11-13
2023-11-11 63 浏览
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in sha tin which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻 the restaurant is so grand ! First, it comes to this 黑松露 French fries 🍟 it is crispy and yummy !! We ate all ! 👍🏻 must order ! My favourite dish !! Lobster 🦞 ticos!! It’s great 👍🏻 yummy ! The size of lobster is big !We also ordered this scallops and 海膽 spaghetti 🍝 so juicy and yummy 🤤 The sauce is perfect match with the

The sauce is perfect match with the noodle

Finally, it comes to this earl grey pancake 🥞 ! The taste of earl grey is strong . Love it so much 😍

Overall, it’s recommended 👍🏻 must give it a try. Very worth-trying as the price is acceptable 😆
2023-11-03 86 浏览
英倫風格裝修,大量鏡面及綠植,令空間感大增,而且餐品選擇豐富有質素,真是非常適合文青朋友的餐廳!⭐️ White Wine Mussels鮮美的藍青口,配以白酒、小茴香烹煮,另有烤得香噴噴的多士,蘸上絲滑忌廉,令人胃口大開!⭐️ Calamari Squid Ink Pasta 彈牙有咬口的魷魚圈🦑,墨汁意粉🍝掛上芥末香蒜忌廉汁,配上酸甜醒胃的蕃茄莎莎,真是別有一番滋味!⭐️Cajun Prawn Aioli Chips脆卜卜的蝦仁🍤,內裡充滿海鮮的鮮甜,色澤亮麗,爽口彈牙!外脆內軟粗薯條,淋上香蒜蛋黃醬,香氣十足👍🏻⭐️Butlery's Pancake震騰騰厚班戟,入口嫩滑中有濃郁的蛋香氣,軟香化開,加上焦糖的牛油、透亮的糖漿和繽紛的水果,多層次口感,超驚艷!❤️📍Butlery 沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號鋪

⭐️ White Wine Mussels

⭐️ Calamari Squid Ink Pasta

⭐️Cajun Prawn Aioli Chips

⭐️Butlery's Pancake

📍Butlery
沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號鋪
2023-11-02 108 浏览
之前去過佢嘅旺角食過,今次試吓佢喺沙田嘅姊妹分店先,有啲美式咖啡嘅感覺,食物質素同樣有保證All Day Brekky 🍳($155)一如平常嘅all the breakfast咁豐富,有炒蛋,煙肉,車厘茄,蘑菇,香腸,沙律菜,質素都係正常發揮,重點係為咗兩塊好有空氣咁嘅疏乎厘班戟🥞,要預返大概二30分鐘嘅製作時間,但係絕對值得等,疏乎厘班戟係好鬆軟輕盈🌬️Sea Urchin and Scallop Linguine 🌊 ($178)海膽帶子意粉做得好出色,醬汁好夠海膽味,海膽忌廉汁個質地非常之濃稠,非常之掛汁,味道香濃,每條意粉都可以平均咁沾滿海膽醬汁,醬汁Creamy,意粉又有彈性Mint Chocolate Milkshake 🍫 ($58)薄荷朱古力味,入面仲有好多朱古力釘,好有口感Apple and Crumble Milkshake🍎($70)蘋果味比較薄弱,係有雲呢拿味再加餅乾純粹,營造蘋果金寶酥酥嘅效果Peanut Butter Banana Waffle🥜($99)窩夫嘅口感係做脆口風格,唔係鬆軟嘅質地,香蕉再加埋一層嘅焦糖超級好食,仲有啲朱古力Brownie,朱

All Day Brekky 🍳($155)

薄荷朱古力味,入面仲有好多朱古力釘,好有口感

窩夫嘅口感係做脆口風格,唔係鬆軟嘅質地,香蕉再加埋一層嘅焦糖超級好食,仲有啲朱古力Brownie,朱古力味濃郁,質感結實,好好食

#WhiteWineMussels 🍽️本身小編係一個唔太鍾意食青口嘅人,但係近年來唔少嘅餐廳都食到好味嘅青口,令到小編開始接受到呢樣美食,而Butlery 就係其中一間成功嘅餐廳😝佢呢一個白酒煮青口,都好新鮮同埋彈牙, size亦都適中,配埋個汁食真係好香🥰食曬啲青口嗰陣,拎旁邊塊烘好嘅麵包點啲汁食都好好味,不過我就唔鍾意飲咗佢,因為會有少少鹹,但係好夾個青口既😉.#MadameCroque 🥪小編同朋友本着係想試新嘢嘅心態去叫呢樣嘢食佢一上枱我哋超級驚訝,因為佢 好!大!份!😱大家可以睇到佢側邊嘅芝士係好似瀑布一樣,包晒成個麵包🧀 不過大家可以放心,唔好俾佢出面嘅芝士嚇親,食落口係唔會過鹹🙆🏻‍♀️佢係有好豐富嘅層次,首先係面頭嘅煎蛋,蛋汁流落個麵包度係好濕潤,同埋充滿蛋香味,之後你就會食到入面嘅煙火雞肉配埋金巴利汁(應該係有莓既成份),所以係肉同芝士嘅鹹香味,再加酸酸甜甜嘅汁,非常開胃總而言之,喱道菜係會令人食得好滿足😆.#SeaUrchinNScallopLinguine 🍝蟹肉海膽忌廉汁意粉配上面頭嘅海膽同埋煎帶子,呢碟意粉一上台係超級香,佢個汁係好香濃,而且份量都係好多!🙈我建
#WhiteWineMussels 🍽️

#MadameCroque 🥪

總而言之,喱道菜係會令人食得好滿足😆

#SeaUrchinNScallopLinguine 🍝
我建議大家呢一碟意粉一定要趁熱食,因為佢個汁始終有用忌廉整,如果攤凍咗就會有種杰撻撻嘅感覺,但係趁熱食嘅話就可以食到佢係非常之濃郁,個意粉係非常之掛汁,佢味道上面唔係太鹹,反而係淡淡的海膽味。而小編我最鍾意就係佢嘅煎帶子,煎得恰到好處😍
不過海膽就可能要碰吓運氣😂

#EarlGreyPancake 🥞
嚟到呢一間餐廳係冇可能唔錫佢嘅pancake,縱然小編同朋友食完前面嘅嘢食之後都好full,但當呢個甜品嘅上嚟,開嘅蛋香味,撲鼻而來,真係會打開咗我哋另一個位🤤
佢嘅pancake係既鬆軟又紮實,意思即係唔會好似食咗風一樣,不過整體口感又唔會係好Heavy,真係好鬆軟,呢張係好好㗎,唔會太甜,又有茶香味,小編好推薦鍾意Earl Grey嘅大家點呢一個甜品嚟試吓♥️

#CrumbleNAppleMilkshakes 🥤
呢杯嘢飲係好邪惡嘅,甜就肯定㗎啦,但係唔係甜到漏嗰隻,而且佢有啲餅碎喺度增加口感,小編好鐘意啊😋
📌 溫馨提示:大家唔好眼闊肚窄,佢啲份量真係唔少,搵多啲朋友一齊嚟食開心share 就可以試多啲嘢😎
2023-10-30 78 浏览
話說喺沙田新城市行街行到攰攰地,想揾間餐廳坐下飲杯嘢食吓pancake,即刻諗起butlery,今次二訪Butlery試下甜品🥳🍴Banoffee Creme Brulee Pancake $119有兩件,pancake夠蓬鬆,質感挺身綿密,好有蛋香! 上面鋪滿焦糖脆脆,伴埋啲香蕉同士多啤梨,又唔會好甜~好味😋😋😋🍴Mint chocolate milkshake $58呢間啲milkshake個人私心推介,好creamy,薄荷朱古力冇一般朱古力咁膩又唔太甜👍🏻🍴Mocha $46賣相吸引,水準正常發揮🫣價錢 $245.3味道 🌕🌕🌕🌕🌗環境 🌕🌕🌕🌕🌕服務 🌕🌕🌕🌕🌗衛生 🌕🌕🌕🌕🌕抵食 🌕🌕🌕🌕🌑
🥳

🍴Mint chocolate milkshake $58

🍴Mocha $46
賣相吸引,水準正常發揮🫣

價錢 $245.3
味道 🌕🌕🌕🌕🌗
環境 🌕🌕🌕🌕🌕
服務 🌕🌕🌕🌕🌗
衛生 🌕🌕🌕🌕🌕
抵食 🌕🌕🌕🌕🌑
2023-10-29 110 浏览
Weekend去左沙田新城市食個晚餐先回家,一去見到勁多人等位,証明依間去幾多次都唔會厭,質素從來無令我失望。我地點左雞肉mozzarelle芝士墨西哥薄餅配番茄莎莎($79),另外伴碟有酸忌廉和牛油果醬,墨西哥薄餅餡料十足,加埋牛油果醬入口勁惹味。主食點左安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋,裡面有大量安格斯牛肉碎,而闊麵麵質煮得岩岩好,唔會太過淋,飽肚感十足。另一份主食點左燒法國春雞,配上大啡蘑菇法邊豆、牛油果、小蕃茄和自家製酸辣醬,法式烤雞嘅煮法,烤雞脾外皮酥脆,雞肉多汁嫩滑,飯用上Risotto做法,米飯粒粒軟糯,醬汁令每粒飯都相當濕潤,極具層次感。黎依度一定要食甜品,我地揀左Ricotta 厚班戟,配上香蕉、拖肥醬、雲尼拿吉士醬和脆焦糖,厚班戟Ricotta質感綿厚,外層有香甜脆焦糖,令空氣感十足班戟增加多一份口感。入口有濃濃嘅蛋香,好正。

梳乎厘班戟絕對是社交平台的打卡名物,今次就來到位於沙田新城市廣場的Butlery,亦是以招牌厚班戟打響名堂、旺角The Pantry的姊妹店。採用墨綠與橙棕色為主調,配搭六邊形地磚、木質藤椅等佈置,充滿歐陸式復古風情。天花懸掛多盆綠色植物,懷舊田園風格帶來悠閒寫意的綠野氛圍。內裡樓底夠高,在昏黃柔和燈光的映照下,給人一種寫意、放鬆的感覺。餐牌選擇繁多,包括全日早餐、牛扒、炸魚薯條、漢堡、梳乎厘班戟、法式多士、窩夫甜品等。Chicken & Cheese Quesadilla $79經典墨西哥Quesadilla餅皮口感酥軟得來帶點韌勁,吃起來保留著單純的麵粉香。墨西哥薄餅釀滿雞肉芝士餡料,點上酸忌廉醬、牛油果醬和番茄莎莎後,更能散發中南美洲的異國風味。Maple Bacon Cheese Burger $105最傳統的基本款漢堡,夾著安格斯牛肉漢堡扒、楓葉漿煙肉和半溶芝士,包身夠挺,烘焙出外層輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性,帶有微甜牛油香。煙肉煎得香口脆身,厚身的安格斯牛肉漢堡扒口感扎實,保留著飽滿肉汁,脂肪不多但牛味濃厚。All Day Brekky $155以All Day Break

天花懸掛多盆綠色植物,懷舊田園風格帶來悠閒寫意的綠野氛圍。

Chicken & Cheese Quesadilla

Chicken and cheese quesadilla

Maple Bacon Cheese Burger

Maple Bacon Cheese

All Day Brekky $155

以All Day Breakfast為藍本,豐盛材料包括Ricotta 厚班戟、炒滑蛋、英式香腸、煙肉、炒蘑菇、車厘茄及沙律菜,擺盤色彩繽紛。

全日早餐

半熟炒滑蛋色澤光鮮亮麗,入口滑溜,內裡包裹著豐盈蛋汁,英式香腸加入香草醃製,一咬即爆出鹹香惹味的肉汁。

All Day Brekky

平時的All Day Breakfast多是配以熱香餅/窩夫/多士等等,這裡就由Souffle Pancake取代其位置,彷彿在口中融化般的輕柔纖細口感,緩緩倒下香甜的楓糖漿,即使這個全日早餐又鹹又甜,卻又完全沒有違和感。

All Day Breakfast

Earl Grey Pancake $125

因為梳乎厘班戟是即點即製,所以下單後大約需要等15分鐘左右,一上枱仍是震騰騰的,當然要立即相機食先,以無花果、果仁脆餅和白朱古力脆米作點綴,賣相精緻誘人,不論是視覺還是味覺,都是一流享受。

Earl Grey Pancake

班戟淋滿奶茶色澤的伯爵茶醬,口感滑順細膩,散發優雅芬芳的伯爵茶香,內裡滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化,帶來幸福甜蜜的治癒感。

2023-10-24
Maple Bacon Cheese Burger
All Day Brekky
Earl Grey Pancake
沙田擁有不少新興且價格相宜的餐餐廳,今次我們挑選了Butlery作為用餐選擇,Butlery終於終於來沙田超人氣咖啡店BUTLERY,這間店是小妹早前跟大家介紹過的THE PANTRY的姊妹店,人氣旺盛,經常爆滿!.整體食物及氛圍都令人印象深刻!今次嗜食體驗我都好滿意,跟住落嚟會為大家簡單介紹一下我哋食咗咩。.🦞Lobster Tacos🦞以軟shelled tortilla裹着龍蝦肉,加上鮮蔬,每一口都有龍蝦的甜美。容易入口的迷你Taco包裝也讓人忍不住一口接一口!.🌟Grilled Rib Eyes Steak w/ Onion Rings Medium Garlic Butter牛扒🌟 牛扒選用了Rib Eyes切,肉質細嫩多汁,以Medium度烤製又不失嚼勁,牛扒Layer感更明顯。洋蔥圈脆口,加上蒜蓉牛油提香,每一口都精彩絕倫!.🥞Peanut Butter Banana Waffle🥞以香蕉作為餡料的華夫餅,金黃 crunchy 外皮配上濃郁花生醬香,加上蕉糖香甜香蕉,甜而不膩,作為飯後甜品非常完美!.整體而言,Butlery 的食物質感極佳,分量十足。餐廳裝修風格時尚,菜
🦞Lobster Tacos🦞
🥞Peanut Butter Banana Waffle🥞
整體而言,Butlery 的食物質感極佳,分量十足。餐廳裝修風格時尚,菜式創新又美味。服務質素良好,好感度高。CP值很高,推薦大家來Butley感受一下!
2023-10-16
2023-10-25 79 浏览
keep 住都好多人食,環境舒服既Cafe❤️Buttermilk Chicken Salad 超多件烤雞扒+軟滑牛油果+脆脆煙肉粒+爽口生菜+溫泉蛋,口感超豐富~🧡安格斯牛肉肉醬闊條麵 拌均溫泉蛋令肉醬更加濃郁,闊條麵有咬口又掛汁,出色!!💛黑松露芝士汁薯條 好邪惡!!黑松露味好香,脆脆薯條加埋車打芝士汁,食完一條再一條💚Butlery's Pancake 一郁隻碟已經震下震下,口感超鬆軟,蛋香味+楓糖醬味,jengggg💙焦糖脆脆奶昔 賣相吸引~焦糖味好香,味道好甜好sweet sweet💜士多啤梨奶昔 士多啤利味都幾香,味道都係又香又甜,奶味又香~
keep 住都好多人食,環境舒服既Cafe

2023-10-25 53 浏览
這間位於沙田新城市裏的的餐廳,主打西餐及pancake,晚市都幾多人排隊,建議大家一定要訂位。烤雞扒牛油果羅馬生菜沙律羅馬生菜新鮮翠綠,而且十分爽脆,加了香脆煙肉碎及麵包粒、芝士粉及溫泉蛋更添風味,烤雞嫩滑。烤三文魚配味噌梅子汁三文魚煎至皮脆肉嫩,意大利飯煙煙韌韌,略有咬口,十分飽肚。安格斯牛肉、楓葉醬煙肉芝士漢堡漢堡入口陣陣焦糖甜香,煙肉煎至香脆,煙肉咸味正好被楓葉醬中和,牛肉煎至焦香且多汁,還配上炸粗薯。抹茶PancakePancake即叫即做,十分鬆軟,表面淋上抹茶醬,香甜帶茶香,旁邊還配上蕨餅及紅豆蓉。

烤雞扒牛油果羅馬生菜沙律

烤三文魚配味噌梅子汁
三文魚煎至皮脆肉嫩,意大利飯煙煙韌韌,略有咬口,十分飽肚。

安格斯牛肉、楓葉醬煙肉芝士漢堡

抹茶Pancake

2023-10-23 121 浏览
吃過午飯後,很想找一些特別的甜品食,貿然在OpenRice見到這間餐廳有我喜歡的pancake,二話不說便去排隊拎飛我們等了大約15分鐘便入座,我們目標為本,只看甜品的部份,有多款pancake及窩夫等🤣Bultery’s Pancake吃原味的pancake才能吃到師傅的功架🤣我們等了大約20分鐘才到,這個賣相不錯,有我喜歡的焦糖牛油,pancake鬆軟可口,配上楓糖漿錦上添花Apple Crumble French Toast 這個簡直令人驚艷!上菜時玉桂味香味撲鼻,沒想到蘋果粒是那麼多!而且十分欣賞這個French Toast,每一啖都有豐富的口感及濃郁的蛋香,令我感到驚喜,一吃再吃見到旁邊的客人有點芒果pancake,頭偷聽到他們說很好吃😆下次有機會可以試試其他的食物及甜品😆

吃原味的pancake才能吃到師傅的功架🤣

下次有機會可以試試其他的食物及甜品😆