#WhiteWineMussels 🍽️本身小編係一個唔太鍾意食青口嘅人,但係近年來唔少嘅餐廳都食到好味嘅青口,令到小編開始接受到呢樣美食,而Butlery 就係其中一間成功嘅餐廳😝佢呢一個白酒煮青口,都好新鮮同埋彈牙, size亦都適中,配埋個汁食真係好香🥰食曬啲青口嗰陣,拎旁邊塊烘好嘅麵包點啲汁食都好好味,不過我就唔鍾意飲咗佢,因為會有少少鹹,但係好夾個青口既😉.#MadameCroque 🥪小編同朋友本着係想試新嘢嘅心態去叫呢樣嘢食佢一上枱我哋超級驚訝,因為佢 好!大!份!😱大家可以睇到佢側邊嘅芝士係好似瀑布一樣,包晒成個麵包🧀 不過大家可以放心,唔好俾佢出面嘅芝士嚇親,食落口係唔會過鹹🙆🏻‍♀️佢係有好豐富嘅層次,首先係面頭嘅煎蛋,蛋汁流落個麵包度係好濕潤,同埋充滿蛋香味,之後你就會食到入面嘅煙火雞肉配埋金巴利汁(應該係有莓既成份),所以係肉同芝士嘅鹹香味,再加酸酸甜甜嘅汁,非常開胃總而言之,喱道菜係會令人食得好滿足😆.#SeaUrchinNScallopLinguine 🍝蟹肉海膽忌廉汁意粉配上面頭嘅海膽同埋煎帶子,呢碟意粉一上台係超級香,佢個汁係好香濃,而且份量都係好多!🙈我建
#WhiteWineMussels 🍽️

#MadameCroque 🥪

總而言之,喱道菜係會令人食得好滿足😆

#SeaUrchinNScallopLinguine 🍝
我建議大家呢一碟意粉一定要趁熱食,因為佢個汁始終有用忌廉整,如果攤凍咗就會有種杰撻撻嘅感覺,但係趁熱食嘅話就可以食到佢係非常之濃郁,個意粉係非常之掛汁,佢味道上面唔係太鹹,反而係淡淡的海膽味。而小編我最鍾意就係佢嘅煎帶子,煎得恰到好處😍
不過海膽就可能要碰吓運氣😂

#EarlGreyPancake 🥞
嚟到呢一間餐廳係冇可能唔錫佢嘅pancake,縱然小編同朋友食完前面嘅嘢食之後都好full,但當呢個甜品嘅上嚟,開嘅蛋香味,撲鼻而來,真係會打開咗我哋另一個位🤤
佢嘅pancake係既鬆軟又紮實,意思即係唔會好似食咗風一樣,不過整體口感又唔會係好Heavy,真係好鬆軟,呢張係好好㗎,唔會太甜,又有茶香味,小編好推薦鍾意Earl Grey嘅大家點呢一個甜品嚟試吓♥️

#CrumbleNAppleMilkshakes 🥤
呢杯嘢飲係好邪惡嘅,甜就肯定㗎啦,但係唔係甜到漏嗰隻,而且佢有啲餅碎喺度增加口感,小編好鐘意啊😋
📌 溫馨提示:大家唔好眼闊肚窄,佢啲份量真係唔少,搵多啲朋友一齊嚟食開心share 就可以試多啲嘢😎