2018-08-02 295 浏览
本身有事要做,但又未夠鐘,咁岩經開見到哩間漢堡包店,我和朋友異口同聲都話試哩間,所以就叫左外賣,店內環境唔大,大約可以坐6至8人左右,我地叫左和牛漢堡,至尊漢堡,芝士條,先講賣相我覺得一般,唔會有種好想食既感覺,食落去就更加一般,好似將d頹飯既餸放落個包到咁,和牛堡都食唔出牛味,芝士條食一條已好膩。價錢方面,在深水埗區黎講一d 都唔平,哩餐都食左150以上,我覺得唔抵食。總括黎講,一定不會有下次幫襯。
價錢方面,在深水埗區黎講一d 都唔平,哩
餐都食左150以上,我覺得唔抵食。
總括黎講,一定不會有下次幫襯。
2018-08-02 133 浏览
I went to Burgerman tonight in Sham Shui Po. That’s a crowded place but I enjoyed a good meal here.The restaurant is quite small. The air condition was not good enough. I ordered Caesar Salad set. The order was quick. I waited for only 5 minutes and the salad was ready. I think it tasted really good. The lettuce was very fresh and salad source was mixed well with the grated Parmesan cheeseThe size of the salad set was large. It’s quite suitable for dinner. I felt full when finished and it’s good

The size of the salad set was large. It’s quite suitable for dinner. I felt full when finished and it’s good when you are in time of keeping fit👍🏻
  • Caesar  Salad
2018-07-23 343 浏览
同朋友去食漢堡,今次想食少少唔同D既,特別於平時都唔會叫,我就揀左個係水牛城雞肉漢堡。平時就食開水牛城雞翼,唔知轉做漢堡既話又會有咩感覺?水牛城既醬汁,加上煎好的雞扒,雞扒沒有煮得好老,所以都幾多汁嫩滑,辣辣地,好過癮。丹麥藍芝士漢堡,藍芝士夾埋漢堡會係點既效果呢?夾埋扭紋脆煙肉,仲有蕃茄同生菜,口感又脆又Creamy,成個漢堡味道好濃郁,但又好好食。事實證明原來呢D特式創意漢堡都幾好食,有時真係未必要食老麥D乜乜包,食下呢D轉下口味仲好。

2018-07-04 3603 浏览
5月時在HKTV MALL購買了日本飛驒牛漢堡套餐,可以揀大角咀店或深水址店,對我來說深水埗交通方便些少,所以落單時揀深水埗。兩三年前曾經幫襯過大角咀店,印象良好,所以見有網上團購便買了一張回味一下。電子劵有效期至6月15日,而且只限星期一至五11:00-20:00使用(星期六/及公眾假期不適用),計過度過依個星期只剩下今日同星期五有可能;今日在七點半趕到深水埗。店子位於車來車往嘅大馬路旁,門口有一半用厚身透明膠擋著,門口頂有勁強冷風吹下店子比大角咀店細少少,第一個印象係「迫」、「亂」、「暗」!門外有兩張二人圓吧枱,店內有兩邊面牆的吧檯,每邊坐三人(好迫果隻) ,剩下中間約供一人通過的走廊。入內後剛好有一排食客離座,落單後揀咗最近工場廚房的座位。MENU員工正專心地準備食物,驟眼一看OPENKITCHEN,確實有點混亂....這就是我的日本飛驒牛漢堡套餐(我是另加$15 UPGRADE飲品,原本係汽水既,但我實在唔飲汽水,所以需要加錢轉飲果汁)原先係有芝士的,因為我唔食芝士,所以要求走芝的版本。薯條是粗身的,色澤唔夠金黃,唔夠脆身,有點軟..... 應該可以再炸耐一點 ! 日本飛驒牛漢

店子比大角咀店細少少,第一個印象係「迫」、「亂」、「暗」!

入內後剛好有一排食客離座,落單後揀咗最近工場廚房的座位。
MENU

日本飛驒和牛漢堡連粗薯條

原先係有芝士的,因為我唔食芝士,所以要求走芝的版本。

日本飛驒和牛漢堡連粗薯條

日本飛驒牛漢堡和包的比例,漢堡偏細吧...

日本飛驒和牛漢堡連粗薯條

由於太高關係,無可能一口咬下,所以要分層處理
牛漢堡其實唔係咁分辨到係咪日本飛驒牛
個包都幾乾爭爭....
同以前在大角咀食過的完全是兩碼子的事..... 是質素下降了或是什麼原因呢?

正價一個日本飛驒牛漢堡係$98,變套餐就另加$20 (包薯條/薯格或沙律)及罐裝汽水,即係我張COUPON值$118;而在HKTV MALL以$85購買,即係平咗$33。

整體而言..... 我應該不會再光顧了.....
2018-06-11
2018-06-11 1015 浏览
今日男朋友叫我去深水埗幫佢買喇叭,未食午餐既我,經過見到呢間小店,望到期間限定既龍蝦漢堡感覺好新奇 行入小店到問店員,店員回應係真係限定的作為港女的我聽到限定真係忍唔到手。俾咗158蚊買咗依個套餐。店員知我想影相就將個包放靚佢連竹籤都唔插。俾我影張靚相,值得一讚!好貼心!講返正題 個漢堡好juicy~龍蝦幾鮮甜。漢堡味道加埋都幾夾~炎炎夏天梗係揀飲可樂(套餐包)即刻大滿足~順帶一提跟餐的薯格火候啱啱好!炸得好香明明我話想減肥。但食到停唔到口!下次一定要帶男朋友嚟試下!希望到時仲有龍蝦漢堡啦唯一美中不足就係冷氣唔夠凍可能因為我喺外國長大比較唔習慣不過店員姐姐都好貼心咁幫我較大少少冷氣仲提我可以坐另外一邊有膠簾的的確比較涼
感覺好新奇 行入小店到問店員,店員回應係真係限定的
店員知我想影相就將個包放靚佢
連竹籤都唔插。俾我影張靚相,值得一讚!好貼心!

明明我話想減肥。但食到停唔到口!

下次一定要帶男朋友嚟試下!
希望到時仲有龍蝦漢堡啦

唯一美中不足就係冷氣唔夠凍

可能因為我喺外國長大比較唔習慣
不過店員姐姐都好貼心咁幫我較大少少冷氣

仲提我可以坐另外一邊有膠簾的

的確比較涼
2018-06-11
2018-05-24 1093 浏览
同朋友唔想食連鎖,D漢堡黎黎去去都係個D款,而且質素參差,坊間其實有唔少漢堡小店,可能做得更有Heart,隨時食出意外驚喜至尊漢堡都幾經典,又係漢堡肉扒夾洋蔥生菜同蕃茄,而且肉扒有成2塊,岩哂我呢D肉食獸,而個麵包烘脆過,食落較脆身,而且用上黑白芝麻鋪面,色香味都俱全薯條係多肉既直薯條,有少少鹽吊左D味,不過我就鍾意再加茄汁拎黎點醬,好香脆朋友同我點左一樣既漢堡,不過佢就揀左個新的鹹蛋黃醬薯條,鹹蛋黃醬好好味,好香鹹蛋味,一啖薯條蘸一下鹹蛋,超級正,好好食而且都有好多款飲品可以選擇,除了普通汽水,仲有燈汁、Snapple等等,挺多元化

2018-05-02 1110 浏览
前幾年食過都覺得漢堡質素不錯, 薯條又好食, 近排見到有團購, 點知買左2次都覺得漢堡質素差, 而且店員態度實在不敢恭維今次團購買左$68和牛套餐同$98二人餐, 套餐會包薯條同野飲 , 分左2次去換。和牛漢堡個汁有D咸, 個漢堡排唔juicy, 個包有d乾, 相反薯條就ok, 係粗薯條。而第二次二人餐揀左水牛城雞堡同漁夫之堡, 今次個包比上次更乾, 似擺左3日咁硬, 而水牛雞堡個汁唔好食, 魚柳包就正常, 今次薯條分量少左。另外再加左蕃薯條同魚手指, 前者ok, 不過個魚手指真係o晒咀....自己睇相........重點係, 店員塊面真係去兩次都西兩次, 一入去已經大聲呼喝叫我地行埋一邊因為搬緊貨.....嚇到呢.....以後都係唔好貪平買團購, 去redeem都一肚氣

魚手指
2018-04-30 759 浏览
有次行完上嘉頓山就落番深水埗食晚飯想吃漢堡薯條之際,搜尋一下原來深水埗有間超多好評既漢堡包店🍔店舖比較細小只有8-10個坐位,找到坐位後再直接落單我們叫了兩款漢堡一起吃🐶特色燒大菇漢堡($58)配沙律 ($30)這個燒大菇漢堡好吸引,份量都大,口感好Juicy ,大大啖咬落大菇到超滿足燒大菇加上車打芝士和秘製洋蔥絲和白菌絲,口感層次豐富即叫即整,熱辣辣新鮮漢堡係好滋味🐶和牛漢堡($78) 配炸薯條($30)和牛好大塊,咬落口超多肉汁,唔會乾,好有牛味加上個蛋唔係完全煎熟,咬落去有蛋汁溢出,再加上半溶芝士,Yummy !!炸薯條超級香脆又夠晒新鮮熱辣,好滋味!

有次行完上嘉頓山就落番深水埗食晚飯
店舖比較細小只有8-10個坐位,找到坐位後再直接落單
我們叫了兩款漢堡一起吃
🐶特色燒大菇漢堡($58)配沙律 ($30)
燒大菇加上車打芝士和秘製洋蔥絲和白菌絲,口感層次豐富
即叫即整,熱辣辣新鮮漢堡係好滋味
🐶和牛漢堡($78) 配炸薯條($30)
和牛好大塊,咬落口超多肉汁,唔會乾,好有牛味
炸薯條超級香脆又夠晒新鮮熱辣,好滋味!
2018-01-28 1723 浏览
還記得當天是我的生日對於一個單身狗來說一個人的浪漫是開心的正正因為咁我決定去左欽洲街一間漢堡包店事前3個月我係有食過,我覺得係好有水準好有服務態度的但係今次就......唉!好啦!言歸正傳啦!這次是極失望以後都唔會黎事發經過:當時大約下午4點得返一個店員可能削減開支啦!入到去望左頭頂餐牌一陣還未有任何頭緒食咩好當想問個女店員有沒有推介時發現店員好忙(打機)眼見咁忙無謂阻住人啦決定自己上網找推介好!決定啦!就和牛漢堡!落單時,店員一臉不滿樣子好像我真的很妨礙佢工作最後我叫了和牛漢堡套餐但這也是我的後悔包面係燶沙律汁好似唔洗錢咁d菜冇汁既牛肉好似好生囉點食呀小姐?係!係我問題!我唔應該黎食飯!更唔應該妨礙你打機!總之生日流流整餐咁既飯真係冇得輸!這間店開業以來我一直都有來但這次真係最差一次其望這店老闆明白我們是付錢食飯不是付錢看你員工面色做白老鼠真心話:3個月前的一對員工是好過你現在這位勤力員工!是值得表揚!溫馨提示:入去食飯記住唔好阻住店員打機
還記得當天是我的生日
對於一個單身狗來說
一個人的浪漫是開心的
正正因為咁
我決定去左欽洲街一間漢堡包店

事前3個月我係有食過,我覺得係好有水準好有服務態度的

但係今次就......唉!
好啦!言歸正傳啦!

這次是極失望
以後都唔會黎
事發經過:
當時大約下午4點
得返一個店員
可能削減開支啦!
入到去望左頭頂餐牌一陣
還未有任何頭緒食咩好

當想問個女店員有沒有推介時
發現店員好忙(打機)

眼見咁忙無謂阻住人啦

決定自己上網找推介
好!決定啦!就和牛漢堡!
落單時,店員一臉不滿樣子
好像我真的很妨礙佢工作

d菜冇汁既
牛肉好似好生囉
點食呀小姐?

係!係我問題!
我唔應該黎食飯!
更唔應該妨礙你打機!

總之生日流流整餐咁既飯

2018-01-24
庆祝纪念
生日
2018-01-25 1136 浏览
又嚟團購😝平時小編都幾中意食burger🍔見到有平所以就買咗喇😆呢到嘅座位並唔多🤔全部都係高枱高櫈嚟嘅😚另外鋪頭都提供左膠手套同埋紙巾,不過由於出面車來車往比較多塵😩而放紙巾嘅盒有冇蓋,所以入面啲紙巾就……😵都係用返自己嘅紙巾喇😂另外如果唔用發泡膠就最好啦,一嚟唔環保,二嚟食得又唔方便🤔以下呢兩個都係套餐嚟, 包沙律或者薯條,同埋汽水😚粗薯條不過不失🤔#龍蝦配安格斯漢堡 ($158)😋好味指數:(5/10)麵包加咗黑芝麻同白芝麻係面一齊烘,所以特別香咖😆🍔麵包出面烘到脆卜卜,而入面仲係好鬆軟,值得一讚😚不過龍蝦同塊安格斯牛就真係唔得😩有啲芝士融係龍蝦肉到係幾香,但啲龍蝦肉真係韌到一個點😡撩牙足足撩咗我5分鐘😤😤(絕對冇誇張🙄)而塊牛肉就比較乾身😩如果用$158應該可以食到更高質嘅漢堡包🤷🏻‍♀.#特級黑松露和牛漢堡 ($98)😋好味指數:(6.5/10)蛋上面放咗一大堆黑松露😆係用120日嘅草飼和牛做漢堡,再加芝士、炸洋蔥絲同芝麻沙律😍食落去塊肉雖然唔算好juicy,但比起頭先嘅安格斯牛又唔會太乾😆而且塊麵包同頭先講嘅一樣,另外隻蛋煎得比較熟,一食個蛋黃就覺得好"確"🤔整體黎講,成個包

#龍蝦配安格斯漢堡 ($158)
😋好味指數:(5/10)
#特級黑松露和牛漢堡 ($98)
😋好味指數:(6.5/10)
蛋上面放咗一大堆黑松露😆
整體黎講,成個包唔算太好食又唔算差,不過不失,都係果句呢個價錢可以有更好選擇😗
⭐溫馨小提示
📌呢到嘅牛肉漢堡煎至七至八成熟,如果要全熟拎單嘅時候記得講明😚
2018-01-24 823 浏览
今日開開心心咁終於可以黎Burgerman食漢堡,上網睇到咁多好評,應該都唔會差得去邊架啦~一黎到坐低,就睇下個餐牌,有大約十種選擇,而我擇用和牛漢堡配沙律。叫完之後都好快就到,又有手套提供都好窩心。但係個和牛漢堡黎到之後,一拎起手個包又冇熱過,中間果塊肉,完全唔係佢所講既七至八成熟,食落得三成熟同埋完全冇肉味,塊肉仲係凍架。肉上面果D配菜係軟晒,完全冇脆既口感,唔睇清楚仲以為係人地叫錯左食淨既漢堡叮返熱俾我食tim。而個沙律上面果d honey mustard,仲量多到完全食唔到沙律既菜味, sorry, 整野食唔係求其就得架。我以後唔會再黎,真係請我都唔會再食。

我以後唔會再黎,真係請我都唔會再食。
2018-01-24
2018-01-02 781 浏览
餐廳內大約有六個座位,分成兩邊單向座位,三五知己坐埋一齊都很親密,看看餐牌也不太昂貴,漢堡包由$48-123,沙律意粉$ 38-60,小食$ 22-38,有炸芝士,雞翼等。Snapple的獼猴桃草莓,桃子茶$ 22日
2017-12-02 649 浏览
今晚去咗試依間burger,份量都大份同價錢正比,味道覺得不過不失,但門口頂部冷氣機好大風,問個店員可唔可以息咗佢,佢居然話息咗的話,街外啲塵會入曬黎,但我地坐到最入面都離門口唔夠一米,門口重要開放式冇門,冷氣就吹入黎對住啲客,咁真係唔知咩原理息冷氣街外面啲塵就會入黎...我未食完啲嘢都凍曬,仲流埋鼻水。
2017-12-02 647 浏览
特登嚟到深水埗就係搵呢一間好多好評嘅漢堡包店 間鋪比我想像中細好多 得七.八個座位餐牌就係大螢幕上面至尊漢堡($80)男朋友一睇完個Menu之後 就二話不說揀咗呢個 因為佢話特登嚟到就要揀小店最得意嘅野試 呢個個名叫至尊就一定係最掂喎個包好巨型 味道亦都無令佢失望和牛漢堡 ($78)賣相雖然麻麻 但係食落完全係兩回事 入口啖啖肉 肉汁juicy+$20 可以跟餐 包一罐汽水同薯條 薯條好大份 係足夠兩個人嘅份量水牛城雞翼 ($28)有5隻大大隻 熱辣辣但唔油淋淋 加埋啲醬汁辣辣地好過癮期間不繼有人叫外賣 2個店員做到唔停手

餐牌就係大螢幕上面

至尊漢堡($80)

個包好巨型 味道亦都無令佢失望

和牛漢堡 ($78)

水牛城雞翼 ($28)
有5隻大大隻 熱辣辣但唔油淋淋
加埋啲醬汁辣辣地好過癮

期間不繼有人叫外賣 2個店員做到唔停手
2017-11-29
用餐优惠
團購
  • 和牛漢堡
  • 至尊牛肉漢堡
聽過人話呢間嘅burger 好巨型同好好味我個人對burger 真係無咩好感 因為中間果層漢堡扒都係好dry 都係食個醬味今日又好岩路過 就唸住試下係唔係真係咁好味間舖真係唔大 10個位都無不過個餐牌都幾吸引試新野 緊系試招牌啦 一號餐實無死😏😏等嘅時間都唔算耐 D侍應服務態度都唔錯終於等到啦🤩🤩😱😱😱哇 真係好巨型吖 就算壓扁個包 都無可能一啖食得曬到(我個口真係唔細嘎🤪🤪) 岩曬我可以毫無儀態咁食🌚🌚個burger 真係好好味吖😋😋😋蛋黃係流心嘎 我好鍾意😆😆兩塊漢堡扒7-8成熟 一D都唔dry D汁一路食一路滴夾埋芝士真係一流🍔🍔唯一嘅敗筆係蔬菜真係少左D 得塊番茄🍅同菜 同埋希望可以試下加唔同嘅芝士 始終一樣芝士唔會夾得曬其他burger 嘅餡啖淡肉 食完都會有少少膩👻👻總言之 值得一試 我會再試埋其他burger😘😘攞獎都唔出奇嘎👍👍
聽過人話呢間嘅burger 好巨型同好好味
我個人對burger 真係無咩好感