2018-03-26 91 浏览
今日係灣仔想食burger🍔見到Burger Joys有497個讚就衝左入去🏃🏻‍♀️今日我地叫左芝士牛肉漢堡、魚柳漢堡、洋蔥圈、美式炸雞柳、黑松露薯條、蒜香雞翼🍴首先講左佢地既Hot Pick🔥🍔芝士牛肉漢堡牛肉既肉汁好Juicy咬一啖已經好多肉汁加上酸菜、洋蔥、生菜、蕃茄成個包既層次岩岩好 唔好太油利👍🏻🍔魚柳漢堡魚柳既皮炸得好脆又唔會好厚入面啲魚肉keep住好滑😋配埋沙拉醬真係好好味🍤黑松露薯條呢個薯條我不太推介唔係每條黑松露都有黑松露味睇相都知道只有表面地方有黑松露醬薯條都幾脆 20分鐘都keep住非常脆可能下次叫其他味既薯條會好啲🍤美式炸雞炸雞入面既肉好嫩😋我覺得係最好食既炸物每一舊雞都有辣粉外面啲皮都好脆不過係炸粉多左小小整體黎講 都好推介叫黎食😋👍🏻🍤洋蔥圈新鮮炸出黎既洋蔥圈好好食外皮好脆洋蔥都好甜成個洋蔥圈都幾大仲要有好多好滿足😍不過個人認為太油利🐤蒜香雞翼雞翼上面搽咗泰式辣醬同蒜蓉但係個辣醬覆蓋左蒜香嘅味道搞到好似泰式辣醬雞翼咁
今日係灣仔想食burger🍔
見到Burger Joys有497個讚
就衝左入去🏃🏻‍♀️

首先講左佢地既Hot Pick🔥
🍔芝士牛肉漢堡

牛肉既肉汁好Juicy
咬一啖已經好多肉汁
加上酸菜、洋蔥、生菜、蕃茄
成個包既層次岩岩好 唔好太油利👍🏻

但係個辣醬覆蓋左蒜香嘅味道
搞到好似泰式辣醬雞翼咁
2018-03-24
2018-03-26 246 浏览
放工之後行過見到一間門面都幾有美國特色的漢堡店看到菜單上的選擇好像都不錯就走進店內坐下最容易看到的就是店入面的裝潢有一半是漢堡店 一半是酒bar所以都給人頗輕鬆的感覺周圍都有店家特色的裝飾我們點了兩個combo(看起來很多吧!)分別是signature double cheese burger跟chicken burger份量真的不容小看呢(男生也不好一口能吃得到呢)把曲奇拿起來對比立馬可以感受到那厚度喔!牛肉跟芝士都是雙份牛肉的肉質不會太硬 也不會太乾配上芝士有另一般的滋味入面的配料也很充分洋蔥都很新鮮就是雞堡的味道就有點不一樣雞扒很大件所以口感很滿足呢小食點了melted cheese fries跟Southern Fried Chicken Nuggets炸雞很香口脆炸的部分不會太硬配上芝士醬味道還帶一點濃郁芝士薯條之前都有吃過今次這個因為芝士醬都有鹹味當然還有番茄醬所以不會怕太淡飲品點了Cookies and Cream Milkshake跟Chocolate MilkshakeCookies and Cream Milkshake味道會甜一點而且奶味都蠻濃的喜歡奶味濃郁的朋友
放工之後行過見到一間門面都幾有美國特色的漢堡店

看到菜單上的選擇好像都不錯
就走進店內坐下

最容易看到的就是店入面的裝潢
有一半是漢堡店 一半是酒bar
所以都給人頗輕鬆的感覺
周圍都有店家特色的裝飾

我們點了兩個combo(看起來很多吧!)

份量真的不容小看呢(男生也不好一口能吃得到呢)
把曲奇拿起來對比立馬可以感受到那厚度喔!
牛肉跟芝士都是雙份

而且奶味都蠻濃的
喜歡奶味濃郁的朋友可以一試

Cookies and Cream Milkshake

Chocolate Milkshake味道比較健康一點
如果Cookies and Cream太甜 又比較喜歡朱古力奶味道的
這個會是不錯的選擇

Chocolate Milkshake

2018-03-21
Melted Cheese Fries
Cookies and Cream Milkshake
Chocolate Milkshake
2018-03-24 2643 浏览
朋友介紹呢度嘅黑松露薯條好食,趁呢個週末嘅下午就試吓呢間野我地叫咗美式炸雞配秘製辣醬同芝士醬、黑松露薯條、洋蔥圈、芝士牛肉漢堡、魚柳漢堡、蒜香雞翼(六隻)、Cranberry juice,orange juice同coconut water🐔啲炸雞好鬆脆啲皮好脆,不過啲脆粉有啲厚,啲肉好嫩唔韌,上面鋪左啲辣粉🌰洋蔥圈外表好夠脆不過都偏油,個炸粉都係厚嘅,食落去個洋蔥都比較細🍟黑松露薯條好好味,每一條都有黑松露嘅味,同埋炸到每一條都好脆,佢個薯條size係似麥當勞嗰種就唔係burger king個款🍔芝士牛肉漢堡啲牛煎得啱啱好,裏面有少少生咁樣嘅,佢亦都可以幫你切開做兩份,麵包皮有煎過🐟魚柳漢堡個魚好食,個魚柳個皮炸得好脆,放咗20分鐘都好脆🍗蒜香雞翼外皮煎得幾脆,嗰醬反而似係甜甜地辣辣地,就冇乜蒜香🍹Cranberry juice,orange juice同coconut water就正正常常,唔係鮮揸果汁~呢度可以睇now足球台,啱晒啲男人過嚟一路食雞翼一路睇足球⚽️
朋友介紹呢度嘅黑松露薯條好食,趁呢個週末嘅下午就試吓呢間野

美式炸雞配秘製辣醬

🐟魚柳漢堡個魚好食,個魚柳個皮炸得好脆,放咗20分鐘都好脆

芝士牛肉漢堡

蒜香雞翼(六隻)

2018-03-24
美式炸雞配秘製辣醬
芝士牛肉漢堡
蒜香雞翼(六隻)
2018-03-24 982 浏览
好難得週末都會喺灣仔呢邊呢條街一路都好多酒吧 細心睇下都會有啲餐廳 主打都係西餐外國風小小嘅🍟🍔雖然尋日食完漢堡 都無損我對漢堡嘅興趣 🤣🤣今次一行三人嚟到burger joys!!! 咩都好想叫想試 所以決定大家share食!我哋每人都叫咗一杯野飲 紅色既係cranberry juice 黃色既係orange juice 而我個個係coconut water😽見到朋友個杯野一放左陣就會有層水係到 唔知係溝左水定咩~黑松露薯條同我想像中有d出入 薯條係即炸 所以係好熱同脆 但我就覺得呢個薯條個黑松露味唔係好夠 🤧 薯條方面都係比較幼身嗰隻 呢度嘅洋蔥圈外面冇乜調味 所以主要都係要靠我哋自己再點啲醬汁去食 洋蔥圈有個缺點就係啲炸粉太厚 搞到我淨係可以食入邊個洋蔥而冇食到個圈 不過份量就比較多啲 之後叫咗個芝士牛肉漢堡 入邊有酸青瓜 聽到成個看到比較清新少少 肉方面煎得啱啱好 肉汁都好夠 麵包皮方面稍微烘過 都係有心思嘅另外仲叫咗個魚柳漢堡 今次舊魚嘅炸粉就控制得啱啱好 唔會太厚亦都包得住成舊魚😽 小食方面仲叫咗炸雞 大家嘅身份都係比較厚少少 我就覺得唔係咁啱心水 但係雞肉就都好嫩好滑 係
好難得週末都會喺灣仔呢邊
雖然尋日食完漢堡 都無損我對漢堡嘅興趣 🤣🤣

見到朋友個杯野一放左陣就會有層水係到 唔知係溝左水定咩~

小食方面仲叫咗炸雞 大家嘅身份都係比較厚少少 我就覺得唔係咁啱心水 但係雞肉就都好嫩好滑 係加左唔少分嘅 另外仲配左茄汁同埋芝士醬俾你點

最後仲叫咗個蒜香雞翼 佢上面係有少少蒜 但雞翼個醬汁就好似麥當勞啲泰式辣醬咁 同個名有啲分別所以有啲失望 但d雞翼都炸得岩岩好 唔會好鞋!
  • Fish Burger
2018-03-24 58 浏览
went here for a quick dinner and was completely and positively surprised. the meat is great and ingredients are super fresh. would dine here again 10/10! the setting too, is great, reminds me of an American place but with a good taste in design
2018-03-15 89 浏览
今日去灣仔行街,順便去利東街睇睇夜晚d燈飾 睇完已經7點幾夠鐘晚餐了!之後行行下咁岩見到有條街好多酒吧同埋食burger 嘅餐廳,有超多外國人,氣氛幾好所以就試下新野隨便入咗呢間先睇睇menu 好好彩有中文字如果唔係真係有d會唔明呀! 每個包加30蚊就可以轉餐包汽水同埋一個薯條仲除左Burger 仲有其他小食,睇起上黎都好好味最後單叫咗2個Burger ( 最上Double Cheese Burger + cheese burger下面 ) 再加一份黑松露薯條 我地好彩冇加30蚊轉餐 因為個Burger 實在好大 如果2個人都轉餐就一定食唔哂,會浪費食物 所以建議2人 一個轉餐 可以share 薯條先講cheese burger 🍔 佢同double cheese burger 唔同嘅地方係得一塊扒個人覺得對女仔黎講食cheese burger 已經好夠 我特別想讚讚佢個扒煎到外面有少少脆而口感幾好,因為都算juicey 有肉汁同平時食果d 漢堡扒好唔同。而且d 配菜都好新鮮好夾但個人覺得芝士味如果濃d 仲正 因為兒家係食得出咸咸地嘅芝士,但唔係我心目中果種芝士味咁樣睇好似好細個?錯了
先睇睇menu
仲除左Burger 仲有其他小食,睇起上黎都好好味
Double  cheese  burger  +cheese  burger
Cheese  burger
Double  cheese burger
咁樣睇好似好細個?錯了!其實係我男朋友隻手大炸
如果覺得太大食得好狼狽 店員可以幫你切開一半的,因為點完餐佢地有問要唔要切
Black Truffle 🍟
到黑松露薯條了,食落去第一啖超重黑松露味 超香但食耐咗就冇咁重了。但整體都好味,因為見到都幾足料
Peachy
呢杯係冇酒精cocktail
叫peachy 幾好飲大家可以試埋其他的特飲呀

大家得閑可以黎食住burger 飲住啤酒 睇埋足球賽仲正
Cheese  burger
Double  cheese burger
Black Truffle 🍟
Peachy
  • Signature Double Cheese Burger
  • Cheese  Burger
2018-03-11 163 浏览
今天女朋友又用apps 揾到灣仔一間Burger Joys ,半價嘆下好味Burger。我們叫了推介的「芝士牛肉漢堡」$108、牛肉好juicy , 好夠份量,蕃茄洋蔥及生菜都好新鮮、「雜菌蘑菇芝士漢堡」(素)$88,煎得好香脆可口,「芝士薯條」$48,大大盒熱辣辣,好好味,「美式炸雞」$58,雞上面有少少辣粉,好香脆的炸雞再配芝士醬,冇得彈。今次因為有半價優惠,只可單點,如果平時去食,可加$30配飲品及薯條,幾抵食。此外,職員也好有禮貌,值得一讚。
美式炸雞及芝士薯條
美式炸雞及芝士薯條
2018-03-10 144 浏览
見到Openrice有咁多好評,我同朋友就突登揸車過去食。叫左個burger同wings。咁burger就比較普通,不過不失。但最失望就係個wings。我係雞翼控,所以基本上響食肆見到有雞翼就會點,但今次除左用難食,我都不知可以點形容。首先,肉不好食。其次,不夠熟。另外,我地點既其中一隻味係buffalo wings,d醬係同平時外面食既差好遠。所以呢間餐廳基本上不會再食。除左真係太夜又響附近覺得餓,冇其他選擇才會食。
見到Openrice有咁多好評,我同朋友就突登揸車過去食。

宵夜
成日去灣仔,除左茶記就係好高級的餐廳,今日係酒吧街竟然見到Burger Joys🍔🇺🇸 望落似飲野的地方,但入面坐著一班學生🤔立即望望,個個食緊漢堡包,所以就入去試下!-左上:Fish Burger 🐟陣味有少少似金拱門的魚柳包,但魚肉好夠係真魚😂好味又多蔬菜左下:黑松露薯條🍟好夠味好香黑松露味!熱辣辣好滿足!右上:Crispy Garlic Wings 🐥泰色辣醬加爆過的garlic! 好香好入味,成件事好夾好熱氣!右下:Chicken Burger🐔雞肉多汁又夠厚!食左四分三已經好飽了!呢杯Chocolate Milkshake HIGHLY RECOMMEND!真係好american好正宗的感覺,飲落好似食雪糕咁!好滿足🤤-食到咁上下,收工時間,店舖已坐滿人了!🔈整體而言:星期五happy friday或飲完野可以黎!有酒提供又有飽肚的burger及小食。位置有點逼,全部都係high table。但值得一試,鄰近酒吧街及地鐵站,好方便!

左下:黑松露薯條🍟好夠味好香黑松露味!熱辣辣好滿足!
Chocolate  Milkshake

食到咁上下,收工時間,店舖已坐滿人了!
2018-03-08
Chocolate  Milkshake
  • Fish Burger
  • Black  Truffle  Fries
Burger Joys really does know how to make a fantastic burger, and they care about you not making a mess when eating this massive burger. Each burger is wrapped on the second half, and is put in a little carton box so that fillings and sauces won't  be dropped everywhere.As you can see from the picture, there is a huge piece of fish in the burger. It looks almost like it's jumping out of the burger! What's special about this burger is probably the bun, it was toasted with butter, which made it rea
Fish Burger

As you can see from the picture, there is a huge piece of fish in the burger. It looks almost like it's jumping out of the burger! What's special about this burger is probably the bun, it was toasted with butter, which made it really, really tasty! Veggies and cheese were good too.
Fish Burger
And now you can see why I said Burger Joys cares about you. Throughout the whole dining experience, nothing fell out at all! Which is extraordinary! If you are a burger lover, you know what I mean. ;)
题外话/补充资料: No service charge. Awesome!
2018-03-05
2018-03-05 89 浏览
呢度除了有漢堡包之外,還有燒雞翼及全日早餐,份量十足,味道豐富,尤其喜歡漢堡包有個盒,食得企理,朱古力奶昔十分大杯,很香,夠冰涼。全日早餐是英式的有煎雙蛋,不過冇詢問我要太陽蛋還是其他,有兩條幼身嘅腸仔,味道非常好,很香煙肉,最特別的是炸薯粒,並唔係普通的薯條,兩片方包就普普通通。芝士漢堡包唔乾,漢堡牛肉好食。朱古力奶昔勁大杯,扺飲,呢度啲咖啡都有水凖。心水介紹蒜香雞翼,名副其實真有蒜,估唔到蒜同雞都咁夾,酥香脆口味道濃郁,雞皮脆雞肉滑。

芝士漢堡包唔乾,漢堡牛肉好食。

朱古力奶昔勁大杯,扺飲,呢度啲咖啡都有水凖。

2018-03-03
2018-03-04 95 浏览
呢度既位置就係好多酒吧既集中地,估唔到會有一間食burger既係度其實佢都係飲酒既地方黎既~不過我就冇飲到酒,只係為左黎食burger入面既位唔算多,都只係比人chill下飲下酒,夜少少佢會打開度門就可以坐出少少或者企入面環境都幾暗幾有feel雞堡 ($88)通常食burger都係食牛肉,我就特地食雞堡佢種包係有少少偏黃,實身少少而雞肉就好滑好juicy,外面個層脆脆地,油汁都鎖係入面配料仲有生菜,蕃茄,洋蔥同黃瓜經典水牛雞翼 ($58 / 6隻)辣辣地好惹味,肉唔會好乾不過隻雞翼就偏細既隔離既青瓜唔知係咪要黎解辣呢haha黑松露薯條 ($58)黑松露都好多,食到尾都仲有,而且好香而薯條係幼身既好似M記咁因為有黑松露所以鹹度都足夠,冇咩盬同埋D薯條唔係好油,而且岩岩炸起出黎所以好脆巧克力奶昔 ($58)好多既忌廉鋪係奶昔上面,朱古力味都好濃加埋忌廉之後飲落係非常之滑留意番,上面既都係標左單買既價錢,其實佢係有一個COMBO既餐係加$30有埋薯條同汽水,如果奶昔就係再加$30比起單買平少少
其實佢都係飲酒既地方黎既~
不過我就冇飲到酒,只係為左黎食burger
入面環境都幾暗幾有feel
雞堡
雞堡 ($88)
通常食burger都係食牛肉,我就特地食雞堡
佢種包係有少少偏黃,實身少少
而雞肉就好滑好juicy,外面個層脆脆地,油汁都鎖係入面
配料仲有生菜,蕃茄,洋蔥同黃瓜
經典水牛雞翼

經典水牛雞翼 ($58 / 6隻)
辣辣地好惹味,肉唔會好乾
不過隻雞翼就偏細既
隔離既青瓜唔知係咪要黎解辣呢haha
黑松露薯條

黑松露薯條 ($58)
黑松露都好多,食到尾都仲有,而且好香
而薯條係幼身既好似M記咁
因為有黑松露所以鹹度都足夠,冇咩盬
同埋D薯條唔係好油,而且岩岩炸起出黎所以好脆
巧克力奶昔

巧克力奶昔 ($58)
好多既忌廉鋪係奶昔上面,朱古力味都好濃
加埋忌廉之後飲落係非常之滑

係加$30有埋薯條同汽水,如果奶昔就係再加$30
比起單買平少少
雞堡
經典水牛雞翼
巧克力奶昔
2018-03-02 58 浏览
我好少會喺灣仔區覓食,今次係因為夜晚要去演藝學院睇舞台劇,所以要同朋友一齊食個quick dinner ,雖然話係食個快飯,但係都唔想hea 食😅對後生仔女嚟講,一個唔hea 嘅快飯:Burgers 都會算係好選擇之一😆 當然唔係大型連鎖食肆嗰種burger 啦!所以我哋選擇咗「Burger Joys」餐廳環境,感覺其實似一間pub,店仔細細,大概得五六張枱,全部都係高櫈,所以對於腳短嘅我會覺得坐得唔係咁舒服😂食物方面,當然係以burger 為主啦 - 除左牛之外,仲有雞、魚、素嘅選擇。佢嘅sides都好正呀 - 薯條有多種口味(芝士、黑松露、蒜香......仲有蕃薯薯條)之外,仲有薯堡同洋蔥圈👍🏽真係要多d人嚟一齊食先試得晒咁多款呀!

2018-02-22 77 浏览
My favourite place for Buffalo Wings in town. The balance between the buffalo marinade and blue cheese sauce is perfect and I could eat these delicious juicy chicken wings every day. Their burgers also belong to the best in town. I can also recommend Burger Joys to vegetarians since it will be hard to find a better fish or mushroom burger in Hong Kong.The staff is very friendly and efficient and serve you with a smile.Indeed, happiness you can taste.

2018-02-20
  • Buffalo Wings
2018-02-22 4777 浏览
好友去完旅行特意約我出來吃飯兼給我手信,為了方便朋友下班地點於是約了她在灣仔吃晚餐,我知道灣仔駱克道附近有一間不錯的漢堡包店便去試試,漢堡包店裝潢像酒吧格局都是bar 枱高凳,播著輕快流行歌曲。我們雖然沒有點牛肉漢堡,點了雜菌磨菇芝士漢堡和魚柳漢堡,都令我們有驚喜啊!雜菌磨菇芝士漢堡(素)🌿 $88有蕃茄,洋蔥,酸瓜,生菜,芝士,材料好豐富新鮮,把不同雜菌整成扒煎成,煎得好香脆好juicy口感一流,而且麵包也烘得十分鬆脆。有一樣很欣賞漢堡用了紙盒包裝進食時很方便...贊。魚柳漢堡 $88炸魚柳即叫即炸得很脆口,外脆內軟肉質嫩滑,同樣加有蕃茄,洋蔥,酸瓜,生菜,芝士和沙律醬真的很滋味。黑松露薯條$58薯條炸得脆身,陣陣黑松露香味灑上了在薯條上,份量也很豐富。洋蔥圈 $38外層炸得好金黃色而且食落口炸漿粉很薄很香脆,洋蔥圈味道鮮甜,好好吃!椰青水 $28 清甜的椰青水,幫助去油膩。曲奇奶昔 $58滿滿的忌廉鋪在奶昔上,很香濃的Cookies and cream好滑溜。

雜菌磨菇芝士漢堡(素)🌿 $88

魚柳漢堡 $88

黑松露薯條$58
薯條炸得脆身,陣陣黑松露香味灑上了在薯條上,份量也很豐富。

洋蔥圈 $38

椰青水 $28
清甜的椰青水,幫助去油膩。

曲奇奶昔 $58