2021-03-13 1954 浏览
最近工作好忙,前排放工後想去公司附近的burger joys吃点comfort food,令心情变好点☺️可能是happy friday的关系,去到已经好多人,就决定外卖返去,仲可以同屋企人happy share!店员服务都好好,好快落好order。原来仲可以用其他平台order左先每次见到burger joys精致的packing和卖相吸引的食物,都觉得好开胃。鸡肉汉堡的鸡肉煎得非常香嫩,而且配料十足,蕃茄好大块,仲有好唔同嘅菜,吃burger都可以好🈵️足。无论系日头定夜晚,都会想吃all day breakfast,同样好香嫩的鸡扒,还有用上2款不同蛋的煎蛋,好有心思之余几好食。特别喜欢旁边的薯堡,好香好惹味。邪恶的美式炸鸡配车打芝士酱将浓香的cheese倒上炸鸡上,而且炸皮内有好厚香的鸡肉,非常出色。另外还有甜薯薯条,好有吃甜薯的味道,甜甜脆脆的,好好味,最适合喜欢吃甜薯的。🍠另外好欣赏他们的honey mustard 酱,微甜的好香。真是好丰富的happy fri dinner!下次再来😋

原来仲可以用其他平台order左先

鸡扒全日早餐
美式炸鸡配车打芝士酱
甜薯薯条
2021-03-11 1216 浏览
今日约咗朋友在湾仔见面,又好想食汉堡包,好彩湾仔有我其一至爱的 Burger Joys。内里环境整洁及舒适,一共有9张枱。因为下午2点後,所以唔使等位就可以入座。汉堡当然喺今日嘅首选择啦。1. 芝士牛肉汉堡($109),店员好细心为我哋切开,可以share 来食。芝士溶晒落牛肉同饱内,好味。汉堡份量厚,加上蕃茄同生菜,基本上一口都咬唔晒落肚,所以一个汉堡都已经好饱。2. 鸡肉汉堡($89),刚刚炸起,鸡肉外脆内热,加上新鲜蕃茄及生菜,同样美味。如果唔食牛肉,鸡肉汉堡都系不二之选3. 芝士薯条($52,跟餐连饮品),有皮嘅薯条充满薯仔味,刚炸起热辣辣,外脆内热。加上香浓的芝士酱汁,2人 share 刚刚好,又系必叫食物之一。整体来讲,餐厅食物水准高,店员细心有礼,店内环境整洁,细细间,充满美国风味,值得一试再试

汉堡当然喺今日嘅首选择啦。

鸡肉汉堡

。如果唔食牛肉,鸡肉汉堡都系不二之选

芝士薯条

2021-03-07
芝士薯条
2021-03-11 845 浏览
今天到湾仔办完事後,便到了本地人气汉堡包店买了两个包与家人分享。装修得像美式酒吧的店舖面积不大,座位不多。这里的汉堡包🍔是用纸盒盛着,除了方便拿着来吃外,还能保持外卖汉堡包的新鲜度,很是贴心。~芝士牛肉汉堡包套餐 此店所有汉堡包加$41便成套餐,可配啤酒/汽水及薯条。芝士牛肉汉堡包的牛肉扒是采用了美国安格斯牛肉煎香,吃起来有牛味又有肉汁。汉堡包上下两块造得挺身又松软的Brioche Bun 是用了牛油煎脆,再夹上烘热了的芝士片、牛肉扒、醒胃酸青瓜、新鲜生菜、洋葱和蕃茄,加上此店自家调制的酱汁,吃起来味道极多层次,滋味无穷。脆薯条沾上车打芝士溶,口感极好,味道浓郁。一边吃,一边喝着姜汁汽水🥤,真教人满足。~杂菌蘑菇芝士汉堡包杂菌蘑菇扒造型极像牛肉扒,外层煎脆,内里有菇汁,是素食者的至爱。一口咬下,既有牛油味浓郁的面包🥯,又有爽口蔬菜、惹味芝士、外脆内软的杂菌扒,再配上酸酸甜甜的酱汁,味道口感极多元化,口味一新。

~芝士牛肉汉堡包套餐
此店所有汉堡包加$41便成套餐,可配啤酒/汽水及薯条。

脆薯条沾上车打芝士溶,口感极好,味道浓郁。

一边吃,一边喝着姜汁汽水🥤,真教人满足。

~杂菌蘑菇芝士汉堡包
2021-03-09
6 分钟 (外卖自取)
2021-03-08 812 浏览
​📍 Burger Joys呢间全球top 50既burger,返工时不时会黎买外卖返公司食,都系食lunch多。今晚同C先生拍拖,咁啱又有英超可以睇。一於就夜晚黎试下。➖➖ 📌 Chicken Burger $89嗌一个汉堡仲可以加$41转成set,有薯条同野饮。拣左扭扭薯条同1/2 pins beer。一路饮啤一路睇波都好叹。讲返个burger先。面包好松软,食到搽左牛油再煎香左。配料有酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅红洋葱🧅,酱就系蜜糖芥末酱。鸡扒事先煎至香脆,可惜外皮有少少乾争争左。鸡扒几厚身,中间会冇咁乾但唔算juicy。➖➖📌 Cheese Burger $109芝士牛肉汉堡够晒邪恶,又大又厚,有半溶芝士同牛肉。牛肉仲要系用安格斯靓牛肉黎打成meat patty,口感比较紮实,牛肉味浓郁之余,仲充满肉汁。配料都系一样嘅酸瓜🥒生菜🥬番茄🍅红洋葱🧅,酱汁就系沙律酱,酸酸地,可以中和下饱肚感。➖➖ 📌 Crispy Garlic Wings $59 for 6 鸡翼最有惊喜,即点即炸,包上台时够晒热辣辣。外层炸粉好薄配上泰式辣酱,加埋劲多炸蒜粒,真系超惹味。➖➖  📌 Curly Fries
​📍 Burger Joys
📌 Chicken Burger $89

📌 Cheese Burger $109

📌 Curly Fries
即叫即炸既扭扭薯条,香脆可口,又大份。唔洗再去食金拱门了。

➖➖
​全港top 1 burger果然名不虚传,之後想试埋其他fries and wings。
地址:湾仔骆克道42-50号君悦居地下E舖
2021-03-02 843 浏览
今日返工要OT, 之後就同同事系公司附近食晚餐同事好锺意食Burger, 佢话呢间Burger好多外国既旅游杂志都有介绍,就跟左佢去试下餐厅系酒吧既格局, 佢既坐位都系高身既, 有好多部电视播球赛, 系度睇波应该好好FEEL有六款既burger拣, 仲有素食Burger添!仲可以自己加其他配料, 迎合自己口味!加埋$41 combo可以有饮品同小食我同同事就各自拣左一个burger, 佢仲加左个comboSingle burger: 佢既Burger系即叫即整, 够晒新鲜热辣, 个包外皮系烘过既, 有脆口既感觉, 个包松软又带有甜味, 番茄, 生菜, 加埋佢既手打牛肉, 牛肉既肉汁浓郁, 够晒Juicy!Cheese burger + combo: 朋友话呢个burger 都好正,芝士溶左落牛肉,更加好味;仲有要赞下佢既薯条,应该系用新鲜薯仔整既,炸得岩岩好,香口得黎又唔会太乾, 真系食唔停口同事话呢间burger系荃湾有间姊妹店lucky smash, 近近地,下次又可以去食
今日返工要OT, 之後就同同事系公司附近食晚餐

加埋$41 combo可以有饮品同小食

我同同事就各自拣左一个burger, 佢仲加左个combo

2021-03-01
  • cheese burger
  • 薯条
  • Single  burger
2021-05-04 0 浏览
在入境事务处搞完一轮签证,好想搵间好吃的burger,打开wolipay见到这间有几间分店的burger joys,就去买个外卖到朋友家吃。店舖有很多KOL,俊男美女照片,店员是讲英语的,但餐牌清晰,不用怕沟通问题。【Cheese Burger】劲香牛肉味道,芝士溶化了,同牛肉汉堡融为一体,又多汁,欣赏佢中间加了千岛酱,但没有多余的水份令面包浸淋,味道依然和堂食分别不大。【Chicken Burger】鸡扒是大份而且煎得外皮香脆极,淋上蜜糖芥末酱仍然食到脆口质感,外卖burger来讲实属难得呢。【Truffle Fries】因为不是酱汁淋上薯条,而是黑松露碎洒上面,所以回到去都是脆的,不过自己忍不住返焗了。价钱的确不便宜,但同路人就支持下,而且外卖水准不错。

Truffle Fries

价钱的确不便宜,但同路人就支持下,而且外卖水准不错。
2021-04-26
15 分钟 (外卖自取)
2021-05-03 0 浏览
果然真系叫Burger Joys 呢个Burger 真系会令到人有好大既满足感个包好松软, 个肉Juicy  得黎系好有肉味已经系黎食第二次啦, 我都系拣食牛肉Burger因为佢overall 的配料同个包都配合得好好不过其实除左Burger外, 其他野都好好食, 薯条炸洋葱圈仲有最钟意食既鸡翼(值得一提系星期4系WINGS DAY, 鸡翼系3蚊只!)|都有人入黎系食鸡翼冇食包, chill 住甘饮下酒D鸡翼既话3种口味都食过, 都OK, 不过水牛城鸡翼就多汁左的觉得重口味左少少(而另外唯一就系薯条加左芝士好快淋) 野饮的颜值同味道都好唔错不过由於唔系我叫, 我已经唔记得左呢杯系咩黎
果然真系叫Burger Joys
呢个Burger 真系会令到人有好大既满足感
个包好松软, 个肉Juicy  得黎系好有肉味
已经系黎食第二次啦, 我都系拣食牛肉Burger
因为佢overall 的配料同个包都配合得好好
不过其实除左Burger外, 其他野都好好食,
薯条炸洋葱圈仲有最钟意食既鸡翼

都有人入黎系食鸡翼冇食包, chill 住甘饮下酒
D
鸡翼既话3种口味都食过, 都OK,
不过水牛城鸡翼就多汁左的
觉得重口味左少少
(而另外唯一就系薯条加左芝士好快淋)

野饮的颜值同味道都好唔错
不过由於唔系我叫, 我已经唔记得左呢杯系咩黎
2021-04-22
  • Burger
  • chicken wings
🥚🥚🐷入围全球50大最佳 人气湾仔汉堡店 ✨性价比:7.5/10🍳食物:8/10 🌏环境:5/10🕺🏻服务:7/10💰是次消费:人均 $178#蛋蛋猪
🏝地点分类: #蛋蛋猪在湾仔
🍰食物分类: #蛋蛋猪吃汉堡————————汉堡包店愈开愈多,自己却对汉堡包的认识只停留在麦当劳的层面,决定给这间超人气食店一个机会,去改改对汉堡包的印象。先论环境,原来入围全球50大的汉堡店并没有豪华的装修,相反小店还很逼,座位相隔超近而且都是bar枱,不太舒适,很易满座,用餐时看到不少人在外面等外卖。🍔🧀特色双层芝士牛肉汉堡 ($139)作为招牌菜,这个没有令人失望。用上美国安格斯特级牛肉,人手打造,充满肉汁,想不到连汉堡肉都可以有丰富牛味。中间夹着番茄、芝士、酸瓜、紫洋葱、生菜和酱料,一口咬下口感丰富。虽然汉堡厚身,但拿着底下的纸盛着就不难处理的。平时认为这些汉堡包订价太高,所以一直没有尝试,但这个特色双层芝士牛肉汉堡,个人觉得价格合理。🍄杂菌蘑菇芝士汉堡 ($89)适合素食者的一款,蘑菇是打碎再压成饼去煎,做到外脆内软的口感。不过味道方面,由於上下层的配料和酱汁都浓味,尤其是紫洋葱,令人一口吃完只
🥚🥚🐷

#蛋蛋猪

🏝地点分类: #蛋蛋猪在湾仔

🍰食物分类: #蛋蛋猪吃汉堡
————————

🍔🧀特色双层芝士牛肉汉堡 ($139)
特色双层芝士牛肉汉堡

🍄杂菌蘑菇芝士汉堡 ($89)
适合素食者的一款,蘑菇是打碎再压成饼去煎,做到外脆内软的口感。不过味道方面,由於上下层的配料和酱汁都浓味,尤其是紫洋葱,令人一口吃完只记得紫洋葱味,蘑菇饼就隐藏了。单独吃的话会嚐到像薯饼一样的脆皮,菇味个人觉得不够浓。整体来说都好味,$89订价正常。
杂菌蘑菇芝士汉堡

🍟黑松露薯条 ($59)
周围都可以吃到黑松露薯条,我觉得这间的做得不错。薯条是幼身的,而且份量不少,难得的是连中间和底的薯条都有占上黑松露。上菜是还是又热又脆的,订价合理。
黑松露薯条

🍼曲奇奶昔 ($69)
很滑的奶昔,几乎每日都可以吸到一点曲奇碎,oreo控们可以一试。
两人都喝不完一杯,偏腻偏甜的。
好喝,但$69少贵。
曲奇奶昔

结帐时店员把我们本来单点的项目改成combo,成功为我们节省$20,亦看到店员和其他客人有讲有笑,上菜速度快,服务正常,推荐大家去嚐嚐牛肉汉堡。

Burger Joys @burgerjoys
🚦湾仔骆克道42-50号君悦居地下E舖
(湾仔站 C 出口, 步行约3分钟)
分店:西环西营盘第一街27-29号太益楼地舖
中环士丹利街82号地舖
🕰营业时间:11:00 - 06:00
2021-04-18
  • 特色双层芝士牛肉汉堡
  • 黑松露薯条
2021-04-23 37 浏览
我很喜欢吃汉堡包,以前在美国吃的全部都大大块肉而且肉汁爆满,估不到在香港也能吃到同样高水准的汉堡,店舖位於湾仔,座位不多但很美式。是日外卖了牛肉汉堡,汉堡肉厚厚的,肉质不韧之余非常有肉汁,是酱爆,而面包质感很特别,超级松软一试难忘。鱼柳汉堡同样美味,鱼柳大块厚肉得惊人,啖啖鱼肉夹杂着超甜洋葱😋甜薯条份量大香脆可口,是必试之选。洋葱圈炸粉不多,洋葱甜身配沙律酱一流。经典水牛鸡翼高水准,酱汁微辣鸡翼外皮脆身,配以甘笋及西芹口感很清新,加点蒜蓉芝士酱跟当年在美国吃的很相似,怀念那味道!
2021-04-21
  • Fish Burger
  • 甜薯薯条
  • Buffalo Wings
  • 牛肉汉堡
2021-04-19 42 浏览
以前我好锺意喺湾仔酒吧街度饮酒有时都会喺呢度糖食顺便睇吓波!但系而家有疫情同埋又有变种病菌所以我都唔系好敢喺度糖食只可以另外买!我哋叫咗两个汉堡餐 另加$41升级杂菌蘑菇芝士汉堡$89咬落去嗰种感觉好有辱质感完全唔觉得食紧素食!双层芝士牛肉汉堡$109厚厚嘅牛扒系用高级嘅牛肉碎整成所以咬落去除咗好友肉质感之外味道重好Juice以前喺香港可以食到纯正美国嘅burger已经好开心啦而家仲可以带返屋企真系好满足呀

我哋叫咗两个汉堡餐 另加$41升级

杂菌蘑菇芝士汉堡$89
咬落去嗰种感觉好有辱质感完全唔觉得食紧素食!

双层芝士牛肉汉堡$109

2021-04-16 28 浏览
This is my first time having burger here. I was rush and luckily got a nice seat. Ordered cheese burger, including cheese, minced beef, red onion, lettuce and tomato. The bread is nice but the burger was a bit dry. Quite disappointed on it!Onion ring was not recommended as it was not hot and fresh. Just so so. Milkshake was good but you need to add $30 more for it. Totally spent $140 for my lunch. No next time.

2021-04-11 49 浏览
今日去左湾仔食lunch,经过burger joys又忍唔住要去食下佢地既burger啦我一直好钟意burger joys既汉堡包,面包加上牛油先煎香,入口香甜又够牛油果种香味,面包微脆中间软熟!汉堡排够厚又重牛肉味,牛肉用上顶级美国牛,肉味浓肉汁又好丰富!汉堡排煎约七成熟,夹上芝士、生菜、蕃茄!可以自己额外再加配料,Portobello、芝士等等我另外再加左黑松露薯条!黑松露味道浓香,菌味超重!薯条香脆即叫即炸!strawberry smoothie必试香甜够滑,好重莓香,又无香精味!甜度又刚刚好!
香甜够滑,好重莓香,又无香精味!甜度又刚刚好!
2021-04-03 59 浏览
自从上次同同事一齐食Burger Joys 就念念不忘 今晚同老公系附近按脚 就决定encore 同时带埋老公试一试 食完我哋都一致认为Burger Joys好食过Honbo添 😋😋-今次我都系食Cheese Burger 而老公就食Double Cheese Burger😉 详细食後感可以睇番前几个星期既post -今次我试左Chocolate+Bailey Milkshake 加左Bailey真系 仲仲仲 好味啊 😍😍 不过真系好鬼贵 $69+$31 = $100‼️🥲🥲 第一次饮咁贵既milkshake 决定下次叫一杯同老公share-而老公order个杯义大利牌子既啤酒就真系 非 常 普 通 $70一支真心唔值 😆

2021-04-03
上次食过另一间有名既汉堡店 今日就试下同样位於好西云集既全球50大既「Burger Joys」啦‼️我同朋友系lunch time过去食既 中午繁忙时间落单後大概等左20分钟 饮品 汉堡🍔同埋小食到齐啦 -Cheese Burger芝士汉堡 ᴴᴷ$109 🍔上台时好靓仔咁放系纸盒上 ❤️ 加分 包里食材排放整齐「稳阵」就算成个攞起食都唔会食得论尽 最喜欢他家既包 松软再有牛油🧈香 里面有好多料 洋葱 酸瓜 番茄 生菜 🧅🥒 🍅 🥬 当然少不了主角牛肉汉堡扒啦🤣 牛肉肉质多汁鲜美 微粉红 口感刚好 还有最爱既酱汁 甜甜酸酸好开胃 😋❤️ 见朋友order个个Double Cheese Burger仲正 见到都流口水🤤 可惜因为又想饮milk shake 但个胃唔够大 所以就无order啦 -Chocolate Milk Shake 朱古力奶昔+ᴴᴷ$31见到杯上个厚厚既Cream就已经知道呢杯嘢有几邪恶😈啦 🤣🤣 好好味 好creamy同香浓 😍-Tater Tots 薯堡热辣辣端上台 炸得大小刚好一啖一粒 炸得外层金黄 里面粒粒薯仔🥔 口感甚佳 -Truffle Fries +ᴴᴷ$21最後

Cheese Burger芝士汉堡 ᴴᴷ$109
Cheese  Burger  and  Double  Cheese  Burger

Chocolate  Milk  Shake

Tater Tots 薯堡
Tater  Tots  and  Truffle  Fries

Truffle Fries +ᴴᴷ$21
最後呢个真系好失望 第一 个薯条唔系粗薯条 口感已经欠奉又无薯仔香 再睇睇个d黑松露 又乾又丑样 见到都唔开胃😅 而且点薯条食好麻烦 如果加少少酱汁调和下 淋上薯条上会容易食好多 我食左几条已经放弃啦🥲🥲

2021-03-30
Chocolate  Milk  Shake
  • cheese burger
  • chocolate  milk  shake
2021-03-29 81 浏览
M记质数,但是价钱贵几倍!唔知点解咁多好评,食完中晒伏!burger很普通,薯条似M记,可乐罐装的!!盛惠$23一罐可乐!!最後感觉两个人食左2个M记餐但要300多元!真唔识欣赏!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2021-03-27