2019-04-03 113 浏览
不知道是否心情特別好,跟好友吃過晚飯後仍然有種意猶未盡的感覺,所以我們不約而同地都選擇到”Burger Joys” 吃一頓邪惡的宵夜。薯條炸得香脆可口,薯香味濃,一點也不油膩,美味得令我們吃過不停!芝士牛肉漢堡這漢堡包的餡料非常豐富,內裏不只有牛肉漢堡,還有紅洋蔥、蕃茄、生菜和芝士。此外,漢堡包的麵包鬆軟得來又富有牛油香,牛油香之中又滲透出少許的香甜味,這種香甜味跟牛肉味濃郁的牛肉漢堡非常匹配,再配上芝士的鹹香就已經美味不已! 而紅洋蔥、蕃茄和生菜則整個漢堡包帶來清新爽脆的口感,所以這個漢堡包吃上去都不會有膩滯的感覺,實在出色!可樂吃得這麼邪惡的宵夜,當然要配一罐冰凍的可樂來暢快一下! 邊吃着漢堡包和薯條,邊喝着可樂,感覺特別良好!雖然這一頓宵夜實在非常邪惡,但是這種美味實在難以抵擋,加上這裏的服務又相當不錯,所以我們都特別感到開心暢快!

薯條

芝士牛肉漢堡

可樂

宵夜
2019-03-29 100 浏览
逢星期四晚上六點後就有$3雞翼!😋雖然呢間餐廳最出名係佢嘅漢堡👍🏻但係因為星期四呢個優惠都唔少人嚟食!每次六點後都大排長龍所以想食就早啲嚟啦🤦🏻‍♀️雞翼算幾大隻!醬汁味濃,特別係buffalo wings🤤超級好食而朋友就比較喜歡Honey garlic😂 食過其他餐廳嘅雞翼會太多醬汁好似浸梗係醬汁入面咁🥴佢嘅醬汁就剛剛好唔會太濕又唔會太乾身👍🏻
2019-03-25 92 浏览
今日行過灣仔洛克道,突然好想食burger 於是同朋友入咗去Burger Joys ,我見網上評價都好高而店名以burger 名名漢堡包一定係用心做。望下個餐牌先,漢堡包種類都幾多選擇,除咗主打嘅牛肉漢堡之外,仲有魚柳漢堡、雞肉漢堡亦有照顧到素食者更有雜菌蘑菇芝士漢堡,個包本身都材料都幾豐富,想再加配料,煙肉丶芝士丶蛋丶黑松露⋯都可以加配,另加錢仲可以轉套餐包薯條同飲品。我見個包都幾大都驚食唔曬,所以我散叫咗個雜菌蘑菇芝士漢堡,加杯紅莓汁。即叫即整,等咗一陣個包終於到,雜菌蘑菇整到成件漢堡扒咁,個包烤到脆脆,中間包住生菜丶蕃茄同溶咗嘅芝士🤤yummy。今日冇叫薯條,下次再黎我一定要試下甜薯條同buffalo wings 先。

2019-03-22
2019-03-24 57 浏览
好少去灣仔呢一區..今日約咗朋友喺灣仔睇醫生~所以之後都要去搵嘢食😋~見到呢間漢堡包店有好多好評,就去試吓啦!👍🏻😼果然冇令我失望!👍🏻我地叫咗個芝士牛肉漢堡🍔,蒜香雞翼🍗,牛肉漢堡🍔,黑松露薯條🍟,椰子水🥥~芝士牛肉漢堡好足料!食落完全好夠料,好多汁,漢堡嘅肉汁再加埋佢既醬料,好香既牛味~同埋一定要推介黑松露薯條~佢嘅黑松露好香🙋🏻‍♀️雖然價錢只係$58,但絕對唔馬虎,兩個人食都食唔晒~蒜香雞翼都好香,不過食完就成個口都係蒜味😅哈哈哈~總括來講係唔錯既,個環境好啱同朋友嚟坐低傾吓計..👍🏻
兩個人食都食唔晒~
蒜香雞翼都好香,不過食完就成個口都係蒜味😅哈哈哈~
總括來講係唔錯既,個環境好啱同朋友嚟坐低傾吓計..👍🏻
  • 黑松露薯條
  • cheese burger
2019-03-22 52 浏览
Burger Joys 在西營盤地鐵站行大約5分鐘就到⧖ 1. 芝士牛肉漢堡 ($108)芝士牛肉漢堡鮮味濃郁,煎得香口,配搭上一層層的芝士,確是傳統美式漢堡。⧖ 2. 牛肉漢堡 (另加煙肉) ($98+12)煙肉非常新鮮,肥瘦適中,不會因過瘦而煎得太乾太硬。漢堡配煙肉口感不錯,散發各自肉質的鮮味。⧖ 3. 黑松露薯條 ($58)薯條炸得金香脆口,黑松露份量非常充足,松露的香氣再加上薯條的香脆感從口腔中滲出,喜愛黑松露的一定要試。⧖ 4. 啡牛 (雪糕特飲) ($48)啡牛 (Root Beer) 味道甜甜,帶點特別的味道,在香港不是太常見,再加上一球雪糕後,就化作甜點了。 ⧖ 5. 紅莓汁 ($38)紅莓汁格外新鮮,飲到紅莓絕對的鮮甜!漢堡連同酸酸甜甜的紅莓汁就最好不過。
Burger Joys 在西營盤地鐵站行大約5分鐘就到

⧖ 1. 芝士牛肉漢堡 ($108)

⧖ 2. 牛肉漢堡 (另加煙肉) ($98+12)

⧖ 3. 黑松露薯條 ($58)

⧖ 4. 啡牛 (雪糕特飲) ($48)

⧖ 5. 紅莓汁 ($38)
2019-03-21
2019-03-22 70 浏览
公司響金鐘,行落黎灣仔10分鐘都唔洗,所以今日就過左黎食burger Single burger 🍔 最傳統嘅牛肉漢堡,就咁睇都已經見倒個漢堡好厚,入面好多配料塊牛肉漢堡好多汁而且仲好重牛味芝士牛肉漢堡,同普通牛肉漢堡入面嘅材料差唔多,但係就多左芝士感覺上芝士牛肉漢堡好似更加juicy,再加埋啲岩岩溶嘅芝士真係好滿足松露薯條,最鐘意就係松露果陣味,啲薯條炸到好乾身,而啲松露比得一啲都唔吝嗇,幾乎每條薯條都食倒松露蒜香雞翼,面頭有一層厚厚嘅蜜糖,食落甜甜地但係又帶有陣陣蒜香順帶一提,玩電話玩到冇電,店內有很借叉電

Single burger 🍔
最傳統嘅牛肉漢堡,就咁睇都已經見倒個漢堡好厚,入面好多配料
塊牛肉漢堡好多汁而且仲好重牛味

順帶一提,玩電話玩到冇電,店內有很借叉電
2019-03-11 2770 浏览
週末在灣仔上完製餅workshop後,就到附近的Burger Joys吃下午茶。小店面積不大,像酒吧的格局,假如人多時會坐得比較擠。餐牌選擇的種類不多,都是以漢堡和炸物小吃為主。兩塊麵包、一塊漢堡扒、些許醬汁,已足夠組合出無盡美味組合,這天就豪邁地吃一頓美式漢堡,來呼應放假無拘無束的好心情。牛肉漢堡 $98點了最傳統的基本款漢堡,夾著各種爽脆生菜、新鮮番茄片、酸瓜和牛肉漢堡包,層層疊起後確實是一口無法掌握呢!麵包烘焙出外層輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性。漢堡扒稍嫌煎得比較乾,不過口感扎實爽彈,煮至約七成熟,中間略帶粉紅色,牛味濃郁。雞肉漢堡 $88比起牛肉漢堡,我更愛這款厚肉得來又嫩滑多汁的雞肉漢堡,而且雞皮燒得夠香脆。無骨雞扒啖啖肉,配合生菜的鮮脆和清爽帶甜的芥末醬,增添了整體的融合感。雞扒一口咬下肉汁飽滿,燒得夠乾爽,沒有油膩感。經典水牛雞翼 $58雞翼酸酸辣辣,非常開胃,而且辣度絕對不輕,一入口辣味在口腔中縈繞不散。薯堡 $38炸成金黃色的薯寶,一顆一口剛剛好的大小,熱辣辣又脆卜卜。裡面包裹著刨成小顆粒的薯仔,綿軟之餘留有咬口,薯味夠濃郁。薯條 $38美中不足的是這裡沒有供應我最愛的

小店面積不大,像酒吧的格局,假如人多時會坐得比較擠。

餐牌選擇的種類不多,都是以漢堡和炸物小吃為主。

牛肉漢堡 $98
牛肉漢堡

麵包烘焙出外層輕脆的口感,內裡鬆軟有彈性。

雞肉漢堡 $88

雞肉漢堡

雞扒一口咬下肉汁飽滿,燒得夠乾爽,沒有油膩感。

經典水牛雞翼 $58
經典水牛雞翼

薯堡 $38
炸成金黃色的薯寶,一顆一口剛剛好的大小,熱辣辣又脆卜卜。
薯堡

裡面包裹著刨成小顆粒的薯仔,綿軟之餘留有咬口,薯味夠濃郁。

薯條 $38
美中不足的是這裡沒有供應我最愛的厚切薯條,薯條形狀相對較纖幼,但亦同時增加表層香脆面積的比例,所以更加脆身。
薯條

茉莉花茶 $28
吃完這麼多邪惡美食後,假如再喝奶昔、汽水似乎會膩上加膩,所以就點了一杯清新又溫暖的茉莉花茶。
茉莉花茶
2019-03-09
2019-03-04 248 浏览
朋友仔介紹Burger Joys,終於揾到機會試Cheese Burger❣️芝士牛肉漢堡🍔burger size岩岩好,唔細唔大,包裝設計亦方便。麵包軟熟,牛肉漢堡juicy有牛味,仲有蕃茄生菜生洋蔥芝士加埋個沙律醬汁,幾滿足HKD108Melt Cheese Fries芝士薯條🧀🍟幼身薯條配芝士醬,芝士醬份量唔多,薯條屬一般貨色HKD48Southern Fried Chicken Nuggets美式炸雞配芝士醬🐥炸雞加左cajun粉帶辣味,不過雞炸到又乾又硬,粉厚雞肉薄到睇唔到…食左2舊就唔想再食……極度失望HKD58Burger JoysWan Chai更多美食分享歡迎follow IG: fafafoodie
朋友仔介紹Burger Joys,終於揾到機會試

Cheese Burger❣️
芝士牛肉漢堡🍔
HKD108

cheese burger

Melt Cheese Fries
芝士薯條🧀🍟
幼身薯條配芝士醬,芝士醬份量唔多,薯條屬一般貨色
HKD48

更多美食分享歡迎follow IG: fafafoodie
cheese burger
  • Cheese Burger
2019-03-04 99 浏览
跟朋友來這裡吃漢堡包 沒想到一間酒吧的漢堡包如此吸引 比有平有貴的連鎖店都要好吃包皮香軟中間的牛肉 香口多汁 味道不會太濃十分好吃 奶昔香滑 奶味香濃 質地較多厚身 是肥仔之選
包皮香軟
中間的牛肉 香口多汁 味道不會太濃
十分好吃
奶昔香滑 奶味香濃 質地較多厚身 是肥仔之選
2019-03-01 128 浏览
今日去接朋友放工,行行下見到有呢間叫Burger Joys既餐廳好似幾正就入左去食,黎呢間餐廳既人好似都幾多會飲下野,所以我地都叫左杯Orea Milkshake 同coconut water,杯Milkshake 好好飲,上面比左好多cream,下面Milkshake 有好濃既vanilla味 ,加埋d orea碎係入面好match~ 我地叫左兩個burgers share 食,佢上個陣係成個上冇切開,所以如果想share食可以叫佢地切開比你,食左個hot pick cheese burger先,入面有滿滿既芝士,生菜,蕃茄,洋蔥,酸瓜同牛肉漢堡排,個包好鬆軟,d牛好juicy,成個包好有層次,好重味,啱哂重口味既我丫 另外個Fish Burger 就多d口感,因為塊魚柳係炸架,勁香脆,一路食仲一路滴汁,一d都唔會dry 最後梗係配埋漢堡必點既薯條,叫左黑松露薯條,佢個d黑松露係真係原粒黑松露上比你唔係黑松露醬黎,望落高級好多☺ 佢d薯條量都唔少,兩個人share食都得 呢間Burger Joys係條好多酒吧既街度,入面有播足球比賽,中意睇波又想飲杯野食個包,呢度真係唔錯既選擇 埋單

埋單2個人三百幾可以食到咁多野同咁好食既Burger 真係好扺😋下次放工想嘆下會再黎食 ~
2019-02-27
每個星期日,早餐都唔夠飽,一放學見附近有間burger Joy,過咗lunch Time又唔算好多人,諗都唔使諗,今次就揀佢喇!.#雜菌蘑菇芝士漢堡 $88明明肚餓但又唔想食肉,揀咗個素burger。估唔到佢哋嘅蘑菇原來係炸嘅!係勁脆勁香,有啲覺得自己唔係食緊菇嘅感覺~蕃茄同生菜都好新鮮,一啖咬落去勁滿足,有蘑菇加持嘅芝士微微溶化,為香脆嘅磨菇調味。提外話,有隔油紙包住嘅burger,食嘅時候可以放心成個拎起!.#黑松露薯條 $58話到明肚餓,點可以唔嗌埋薯條。強熱推薦黑松露薯條!拎出嚟夠香不得止,黑松露仲係on top加上去,唔係粉、都唔係另外點黑松露沙律醬!本來即叫即炸已經夠抵讚,面頭嘅黑松露碎為佢再度加分~~~攪到豬太郎食唔停口呀!.#椰青水 $28食到咁熱氣,飲返啖椰青水中和下先喇~Follow ➡️Msmessypig_food

#雜菌蘑菇芝士漢堡 $88

#黑松露薯條 $58
黑松露薯條

#椰青水 $28
椰青水

食到咁熱氣,飲返啖椰青水中和下先喇~

Follow ➡️Msmessypig_food
2019-02-24
午餐
椰青水
  • 黑松露薯條
2019-02-25 155 浏览
今日返灣仔,好耐冇食漢堡就去食下素漢堡,喺灣仔酒吧林立嘅地方,依間漢堡嘅壽命都稱得上耐。朋友點嘅芝士牛肉漢堡,餡料豐富,牛肉多汁又厚身,芝士夠奶香又帶有鹹香,配搭漢堡嚟講就一百分。炸雜菇漢堡一樣咁好食,碎菇炸成漢堡,外脆內軟,味道豐富之餘又夠香酥,餡料一樣都豐富。我哋仲點咗辣粉薯條,幼身薯條炸得香脆,乾身嘅調味料,香辣味濃又唔會滯。水牛城雞翼甜酸辣味都有,不過依度嘅就偏酸,醬汁厚身,雞翼大大隻有肉地,配上蔬菜棒解膩。每人嗌咗杯橙汁,清爽又冇乜負擔,嗌少冰就啱啱好。

每人嗌咗杯橙汁,清爽又冇乜負擔,嗌少冰就啱啱好。

2019-02-24 138 浏览
之前已光顧過西環分店的burger joys,是高質漢堡店,今次嚟到灣仔也不能錯過。我和朋友點了一個芝士漢堡和三款小食。漢堡肉汁豐富,麵包外脆內軟,加上豐富配料,正。水牛城雞翼非常惹味,辣度適中,加上旁邊的蔬菜條,吃完雞翼再吃蔬菜,即時清新了許多。洋蔥圈,分量不少,物有所值,炸得香脆,佐酒一流。而炸雞是即點即炸,粉漿很薄,外層已灑上黑椒鹽等味粉,味道很足夠,雞肉仍很juicy。最有驚喜是奶昔,點了忌廉和曲奇口味,賣相已非常吸引。奶昔上頭有一層厚厚的忌廉和曲奇餅,奶昔非常幼滑,甜度很合適,一杯的份量已經令人有點飽肚,如果是細胃人士,可以與朋友share。

洋蔥圈,分量不少,物有所值,炸得香脆,佐酒一流。

2019-02-20 97 浏览
大年初一晚上路過灣仔,剛好晚飯時間,就在灣仔搵地方解決。諗住農曆新年,都冇咩地方有開,茶記,快餐,酒樓又可能加2加3亂咁嚟,都係去食鬼佬野啦。正有有間漢堡店新開,點知去到電車路,咦,你鬼佬開的餐廳學咩人新年關門呢!?! 再上網睇,酒吧街附近都有間漢堡店,就多試試啦。行到去,店面好細,入面大幾得廿個位左右,門口再加2張企位枱,好彩年初一唔多人,得10個8個客。點了個雙層芝堡,黑松露薯條。睇睇下原來仲可以轉套餐添,一於加多杯啤酒。因為即叫即做,佢地仲有好多外賣,都要等上好一會才做好。漢堡肉汁多,煎得好香,加埋芝士,真係啖啖都好滿足黑松露薯條就比較一般,香係香,不過我都係喜歡薯條配茄汁的簡單配搭。埋單$188,新年都叫有個好意頭
雙層芝堡,黑松露薯條

因為即叫即做,佢地仲有好多外賣,都要等上好一會才做好。
漢堡肉汁多,煎得好香,加埋芝士,真係啖啖都好滿足

埋單$188,新年都叫有個好意頭

2019-02-05
雙層芝堡,黑松露薯條
  • Signature Double Cheese Burger
有d日子,辛苦返完一日工,总会想食d comfort food 开心下,奖励下自己!而美式burger and fries 一定系我comfort food 既第一位  系湾仔住既朋友介绍食这间,我几钟意成个感觉,虽然nearby好多酒吧,但我觉得渠比较啱倾计,渠有pub 既感觉,但唔太嘈!虽然好多电视,但冇开声!        叫左2个包,靓仔老外好细心,主动问要唔要切一半。 btw...我坐个位望到kitchen ,佢个melted cheese fries 系真系melted cheese ah!! 而唔系芝士酱酱鸡肉汉堡- 好好食呀,炸鸡但keep 到juicy 牛肉汉堡- 生熟度刚刚好!之前食过buffalo Wings ,所以今次试crispy garlic wings!! 有惊喜!推荐!佢个皮好脆!

系湾仔住既朋友介绍食这间,我几钟意成个感觉,虽然nearby好多酒吧,但我觉得渠比较啱倾计,渠有pub 既感觉,但唔太嘈!虽然好多电视,但冇开声! [强]  [强]  [强]

叫左2个包,靓仔老外好细心,主动问要唔要切一半。 btw...我坐个位望到kitchen ,佢个melted cheese fries 系真系melted cheese ah!! [色] 而唔系芝士酱酱

鸡肉汉堡- 好好食呀,炸鸡但keep 到juicy

牛肉汉堡- 生熟度刚刚好!

2019-01-09