2019-05-30 187 浏览
其實因為有coupon 所以先黎食,但貪平既後果就係辛苦左自己條利因為有半價優惠,所以我地叫左一個芝士牛肉漢堡、蒜味雞翼同芝士薯條,但最後淨係個漢堡係食得落口....先上個薯條,望落見咁多芝士應該無死啦結果個芝士無咩芝士味,都唔香,得個咸字....同埋個薯條太幼同埋無咩薯味。最後我兩個人加埋都食唔到十條到個漢堡,食完個薯條都唔敢對漢堡有咩期望,好彩入口都算正常,個牛肉都算鬆化,但無咩牛味。整體都不過不失,好過麥記少少,但如果要我比原價$105,一定唔會。最後到個雞翼先係重點,望到個樣都知中左伏,好乾,入口基本上係無哂肉汁,得返好硬既雞皮。佢硬既程度令我好懷疑佢應該翻炸好多次.... 最最最後係佢真係好咸,我食左兩隻要飲兩杯水都仲覺得好渴應該係因為佢再炸既時候已經鎖啲味,一炸再炸就不敢相像.... 佢上碟前仲要加一大pat酸辣醬(麥當勞果隻),真係咸得不能再咸。成餐50%off後由$217變成$108.5。抵唔抵就見人見智,如果真係要食,唯有淨係食佢既burger
其實因為有coupon 所以先黎食,
但貪平既後果就係辛苦左自己條利

先上個薯條,望落見咁多芝士應該無死啦

到個漢堡,食完個薯條都唔敢對漢堡有咩期望,

2019-05-21 193 浏览
說出名嘅漢堡包其中一間一定係burger joys,因為食過幾次都覺得真係高質,而且店內長期有不少外國客人,應該都叫比較正宗,所以如果想食漢堡包都會誋到burger joys。餐廳環境都相當西式,適合同朋友一齊Happy hours,而餐牌有多款漢堡包、薯條、小食選擇,最終見到雙層芝士牛肉漢堡就俾佢吸引咗。雙層芝士牛肉漢堡漢堡包的餡料相當豐富,內裡除了有牛肉漢堡,還有紅洋蔥、蕃茄、生菜和芝士。而且真係保持到水準,牛肉很多汁,芝士半溶,蕃茄生菜都十分新鮮,麵包烘得脆脆的,互相配合口感相當豐富,而且食完都不會有膩滯的感覺。美式炸雞配芝士醬炸雞即叫即炸,粉漿剛好唔好好厚,外層已灑上黑椒鹽等味粉,味道很足夠,雞肉亦唔會乾身,加埋芝士醬一齊食真係好邪惡。芝士牛肉漢堡如果覺得雙層芝士牛肉漢堡份量太多,就可以點芝士牛肉漢堡。漢堡包嘅麵包同樣鬆軟,而且亦有牛油香味,配埋不同蔬菜、牛肉漢堡真係同樣出色。
說出名嘅漢堡包其中一間一定係burger joys,
因為食過幾次都覺得真係高質,而且店內長期有不少外國客人,

雙層芝士牛肉漢堡

美式炸雞配芝士醬
炸雞即叫即炸,粉漿剛好唔好好厚,
外層已灑上黑椒鹽等味粉,味道很足夠,
雞肉亦唔會乾身,加埋芝士醬一齊食真係好邪惡。

芝士牛肉漢堡
如果覺得雙層芝士牛肉漢堡份量太多,就可以點芝士牛肉漢堡。
漢堡包嘅麵包同樣鬆軟,而且亦有牛油香味,
配埋不同蔬菜、牛肉漢堡真係同樣出色。
2019-05-21 3013 浏览
<Burger Joy堅正>🍔呢間 burger joy好多年前黎食過已覺得好正 今日再黎一樣冇令我失望 高枱櫈既格局 牆上有大電視 可以睇波 而 menu上面有各種唔同既 burger薯條 雞翼等小食 每樣野都做得好味 最啱一班朋友傾計睇波 飲住啤酒食 burger 🍺正 ! 🥤milkshakes cookies and cream 69 蚊 (跟餐加31 蚊) 🍪超正超大杯既 milkshake. 我飲左一啖就明佢點解要69 蚊杯 首先外表夠靚! 上層既 cream甜度適中好軟熟 😍而入面既 cookies cream落足料 飲得出好多曲奇醉整 超正 而且好明顯食到佢有落到 cookies雪糕 夠冰凍❄曲奇味又夠 推介! 🍴Chess burger 109 蚊🍔芝士牛肉漢堡 🐂 用左 usda既牛肉整成既 burger可以加31 蚊轉 combo餐 加汽 or薯條 🥔(揀左洋葱圈) 😈講番個 burger首先個包皮好正 出面有 d脆皮 帶 d牛油香 入面又夠軟熟 入面材料豐富 洋葱 蕃茄 生菜 酸菜🥬🍅 夠新鮮 芝士落足料夠香濃🧀 而重點牛肉應該切得好碎再煎熟
<Burger Joy堅正>🍔

🍴Chess burger 109 蚊🍔
講番個 burger首先個包皮好正 出面有 d脆皮 帶 d牛油香 入面又夠軟熟 入面材料豐富 洋葱 蕃茄 生菜 酸菜🥬🍅 夠新鮮 芝士落足料夠香濃🧀 而重點牛肉應該切得好碎再煎熟 所以好有口感 好 juicy好夠牛肉味 好正!
而炸洋葱都整得好好😍 出面好香脆惹味 入面又唔會太乾 洋葱 juicy . 沙埋茄汁正!

🍴經典水牛城雞翼 59 蚊 6 隻🌶🐤
呢個係做得比較似美國既水牛城雞翼 一般附合 hk人口味整得淡味 但呢個都覺夠辣夠惹味😃如果冇試錯 佢應該用左好多士拉差汁整成 味道酸辣香濃 🌶雞翼肥美 點埋一 d自製藍芝士醬 真係好味好邪惡🧀食到膩再食 d青瓜蘿蔔中和番味道 正!😃

🍴奇律辣味雞翼59 蚊🐤🌶
辣味雞翼係比較乾身 外皮薄同香脆 加左 d辣粉 幾惹味 雞肉彈牙 襯啤哂唔錯😍

🍴蒜香雞翼 59 蚊6 隻🐤
出面有香脆既炸蒜再帶 d甜醬 個味幾 match雞翼炸得香脆 雞肉嫩滑 同甜醬炸蒜既味幾夾 正! 😍

#雞翼 #炸雞翼 #milkshake #cookieandcreams #辣雞翼 #牛肉 #漢堡 #炸洋葱 #芝士

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
2019-05-21
2019-05-16 155 浏览
呢間漢堡店位於灣仔駱克道,灣仔地鐵站一出行3分鐘到就到,係正酒吧街。漢堡包店面積比較細容納唔到好多人,幫襯既外國人居多,係一間典型美式漢堡包店。 【高水準】“Cheese Burger”夾住新鮮脆卜卜既生菜、酸瓜、蕃茄,仲有香濃半溶嘅車打芝士,加埋厚身多汁既安格斯牛肉,漢堡包本應就係咁簡單,咁既組合令人最易滿足亦都一定會鍾意。黑松露薯條比較幼身,所以黑松露醬係沾滿成條薯條,薯條啖啖都充滿黑松露味。最後,其實係呢度食野,外國風情既氣氛令人更容易投入係食物之中。食飽仲可以拎住支啤酒係附近Hea下行下,真係誤以為自己去左趟外國旅行咁寫意🤤。#chillaf #burger #burgerhk #burgermania #wanchaigoodfood #灣仔美食 #港島 #港島美食

2019-05-16 125 浏览
很開心沒有因為使用優惠而影響用餐體驗,不過所有店員都是說英語,不會英語溝通可能有點困難,而且全部店員都面無表情,欠缺笑容。點餐時以電子手帳落單,一開口叫就冇得改,因為單已光速發送了。座位比較窄,全部高腳bar枱凳,一位男子想坐我隔離再隔離張枱,但因為通道太窄,他的背囊將我隔離張枱勾到,差點反枱,撞到我個孕婦就不堪設想,幸好當時我丈夫及時阻止,店員沒有看到似的。食物味道不錯,但沒有太大驚喜,漢堡的麵包不脆,牛肉漢堡醬汁太少,漢堡扒也不夠juicy,反而雞肉漢堡更好味,雞肉厚但不乾。
很開心沒有因為使用優惠而影響用餐體驗
,不過所有店員都是說英語,不會英語溝通可能有點困難
,而且全部店員都面無表情,欠缺笑容
。食物味道不錯
,但沒有太大驚喜

用餐优惠
優惠券
2019-05-10 168 浏览
今晚灣仔返學,由於要早d返學校傾project﹐諗住食個飽,簡簡單單,記得呢個街角位7仔旁邊有間可以食burger嘅舖頭,所以就食呢間。店員都好親切,勁好笑口,雖然佢地唔係華人,但都可以用廣東話溝通,仲介紹我食combo﹐話抵過散叫,所以本來諗住輕食,最後都受唔住誘惑,叫combo﹐飲杯野同食埋薯圈。雖然佢地好似酒吧格局,但士多啤梨奶昔都好好味,加上有Cream同車厘子點綴,又夠大杯。真係睇得又飲得。我食芝士牛肉漢堡,牛肉熟度剛好,有少少粉紅肉,能保持肉汁,酸瓜都大件,生菜、蕃茄、洋葱都好新鮮,食落shok shok聲,洋葱係用紫洋葱,所以洋葱味更強。我鍾意佢用個紙 兜載住,凸半個飽出嚟,用少d紙,又食得方便。至於薯圈,都幾大份,新鮮炸起就唔使講都知好食,帶有勁輕微辣味,加上點埋茄汁就唔覺辣。今晚又唔小心食多咗了,哈哈,又要講一句…聽日開始減肥啦!
店員都好親切,勁好笑口
,雖然佢地唔係華人,但都可以用廣東話溝通
,叫combo﹐飲杯野同食埋薯圈。

我食芝士牛肉漢堡,牛肉熟度剛好,有少少粉紅肉,能保持肉汁

至於薯圈,都幾大份,新鮮炸起就唔使講都知好食
,帶有勁輕微辣味,加上點埋茄汁就唔覺辣。
今晚又唔小心食多咗了,哈哈,又要講一句…聽日開始減肥啦
!
2019-05-07 108 浏览
網上看到這間burger,很久沒有像今次那麼chill,就試一試佢啦。Burger joy位於灣仔駱克道,店舖面積不大,像酒吧的格局,人多時會坐得比較迫啲,不過我地簡左take away😛 經典水牛雞翼雞翼配上經典酸辣汁,都幾辣。對於我這個雞翼狂來說,above average,香港不易找到這些雞翼好食嘅bar 薯條 唔駛講幼薯條is always my favourite,幼條嘅通常都脆身,果然不令我失望。洋蔥圈勁脆,就算拎走都冇影響佢香脆度。芝士牛肉漢堡剛才和男朋友遲了食lunch,所以肚子不太餓,所以只點了一客漢堡,另再加一些小吃大家一起 share。細食的我看見這個漢堡,胃口大開。漢堡夾有半溶的車打芝士、蕃茄、洋蔥、生菜和牛肉漢堡扒,份量十足,十分抵食。漢堡扒採用美國黑安格斯牛肉炮製,入口口感十足,嫩滑多汁,加上芝士溶在口裡,總之就好好食啤酒都有得take away,雖然就冇蓋提供,不過小心d就冇事🤓飲住酒真係好chill

經典水牛雞翼

薯條

洋蔥圈
勁脆,就算拎走都冇影響佢香脆度。

芝士牛肉漢堡

• 經典水牛雞翼
2019-05-05 106 浏览
今早同老公去灣仔會展廣場檢查身體。完成後途經駱克道附近有間「Burger Joys」小店,食埋午餐才回家!進入店裡,環境是酒吧格局,擺置很多屏幕播放足球⚽️節目,這裡是喜歡看足球比賽的好地方👍店員安排了我們座門口位置,可以一邊進餐,享受到門外鬧市中街景,感覺很休閒好舒服😌啊!《芝士牛肉漢堡》,食材新鮮,有牛肉漢堡,生菜,紫洋蔥圈,蕃茄,芝士,咬落免治牛肉新鮮有肉汁,絕不欺埸,漢堡沾著芝士,味道剛好又不會太鹹,吃完整個漢堡包,很滿足😋《洋蔥圈》,酥脆外皮,超脆口感,內𥚃洋蔥爽甜,吃不停口😋《曲奇奶昔》,豐富Cream 加上了Oreo 餅乾,飲落不太甜,紓緩我緊張情緒😊

《洋蔥圈》,酥脆外皮,超脆口感,內𥚃洋蔥爽甜,吃不停口😋

2019-05-04
午餐
2019-04-26 144 浏览
為了避開中午用膳時間,小編與友人11時多到了餐廳,午餐精選較為划算,因為可以用單點漢堡的價錢享用到套餐(小食及汽水)的配搭。最後點了雞肉及蘑菇漢堡,一份沙律及薯條(升級奇津辣粉)餐廳選用的漢堡麵包也十分講究。麵包採用法式的Brioche Bun,並使用其自家黃金比例烘焙而成,麵包充滿牛油的甜甜香氣,外層口感輕脆,內裡鬆軟有彈性。單吃麵包是很不錯,但對於小編來說,配上漢堡吃上來有點這甜,稍微甜調整一下其甜度會比較好。蘑菇漢堡中的蘑菇扒是用真材實料用蘑菇切成茸搓成,再經油炸而成,每一口都能嚐到蘑菇碎粒的口感,可是當中的調味有點重手,咸了一點。友人的雞肉漢堡,雞扒肉厚份量大,亦是半煎炸而成,肉質嫩滑多汁,不錯。漢堡中的生菜蕃茄配料亦挺新鮮,整個漢堡女生吃下去,其實已經很飽肚。相反,這裡的薯條調味令人驚喜。薯條粗幼度跟麥當勞差不多,但更為香脆;再加上辣粉的調味,風味十足,很好吃啊( ´▽`)而且份量不吝嗇,吃得十分滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)下次要嚐嚐牛肉漢堡!
最後點了雞肉及蘑菇漢堡,一份沙律及薯條(升級奇津辣粉)

雜菌蘑菇漢堡

下次要嚐嚐牛肉漢堡!
2019-02-22
  • Cajun  fries
2019-04-22 183 浏览
女朋友最愛食burger,佢一向好鐘意食burger joys!今日放假特登帶佢去灣仔食個burger lunch!女朋友叫左fish burger,我就叫左chicken burger。麵包先煎香夠哂香口,帶點牛油香,微脆超滋味!炸魚夠香口香脆,中間肉嫩滑溜,他他醬香甜不膩!雞排最滿意,煎得香嫩肉汁非常豐富,完全唔會油膩!加上芥末醬汁,好滿意呀!我地仲叫左雞翼和薯圈,即叫即整脆卜卜,雞翼香脆,最愛薯圈薯味突出!漢堡包用上紙盒包起,食既時候好方便唔會油膩!
2019-04-20 76 浏览
前日放工後約左男朋友食飯,由於第二日就開始復活節嘅假期,所以我哋決定過海去灣仔嗰邊食嘢。😋第一時間就諗起呢間Burger Joys,其實已經食過幾次,對依度嘅burger有信心,每次黎食嘅水準都唔差👍🏻我哋大概七點半左右到達餐廳門口,發現已經坐滿晒人,原來今日係Wings Night,我哋都冇為意。$3一隻雞翼真係好抵食🤭結果等左15分鐘左右,已經有位😆我叫左Cheese burger,男朋友叫左Single burger,再叫左一份combo既set配薯條加啤酒,仲叫左6隻蒜香雞翼。Burger 果然冇令我地失望,依舊係咁好食,香軟嘅包,再配上酸瓜、生菜、蕃茄等配料。再加上啤酒,真係一流😆蒜香雞翼酸酸甜甜嘅汁,有啲似泰式辣醬,幾開胃,男朋友一口氣食左4隻😂由於係Wings Night,我哋再叫咗另外兩隻味嘅雞翼。對於平時唔食辣嘅我地就太過辣啦🙈總括而言,Burger都係我地係到既最愛,每隔一段時間就會想再嚟食🤤
$3一隻雞翼真係好抵食🤭

結果等左15分鐘左右,已經有位😆

• cheese burger
  • Crispy Garlic Wings
2019-04-19 86 浏览
Burger Joys係我第一次食完就愛上嘅漢堡包,佢嘅Signature double cheese burger咬落去啖啖肉、肉汁多,麵包有少少烘唔會太軟,加埋番茄、洋蔥、芝士等配料,簡直係人生一大享受。聽聞個麵包配方係老闆用一百萬同人買返嚟嘅,而個包亦真係口感好好。自從食完之後,我就係咁推介朋友同同事嚟食。有兩位嘴刁嘅朋友食完,都覺得真心好味 Burger之外,佢嘅薯條就比較遜色啦,有d似麥記嘅薯條,上面再淋少少醬料,都算脆,但唔值依一個價。但係佢嘅雞翼非常之好食,水牛雞翼我就麻麻,但另外一隻Crispy Garlic同Cajun都好好味。Crispy Garlic有d似泰式醬汁,甜甜地咁;Cajun就辣得嚟好爽,我唔太好辣都好鍾意。我真係好鍾意食Burger Joys,好快會再嚟㗎啦
Double  Cheese  Burger

我真係好鍾意食Burger Joys,好快會再嚟㗎啦
Double  Cheese  Burger
2019-04-16 71 浏览
今晚轉轉口味, 上課前吃個大 burger 作晚餐就在酒吧林立的駱克道, 走進這間Burger Joys, 幾個大銀幕, 夜晚睇波最好Burger 款選擇不少, 不過看來份量相當大, 意外地有純素Burger , 非常好Burger 外還有很多 side dishes, 有洋蔥圈是彩蛋, 必點點了個黑牛,跟港式只得一球雪糕大不同, 一大勺雪糕放滿大半杯, 再由自己倒入可樂, 全杯也是滿滿的雪糕, 童心大滿足Burger 是雜菌蘑菇芝士漢堡, 雖然不是肉類, 不過份量一樣超厚, 蘑菇芝士味道額濃, 但也沒有被對方搶了味道, yummy特別好味的洋蔥圈, 油炸後但一點不膩, 非常香口滿滿的茄汁不能缺少
今晚轉轉口味, 上課前吃個大 burger 作晚餐

特別好味的洋蔥圈, 油炸後但一點不膩, 非常香口

滿滿的茄汁不能缺少
  • 洋蔥圈
  • 雜菌蘑菇芝士漢堡
2019-04-15 67 浏览
今晚諗住去利東街影下地球 咁就係附近食完野再去啦行過條酒吧街 係好chill and relax 既環境下 我地就入左其中一間餐廳啦入到去 舖頭雖然唔大 但坐得幾舒服一個burger再加combo 都幾抵食而店員都係講英文既雖然只係食burger呀薯條個啲 但一樣勁多野簡淨係薯條都有五款 burger又任你自己add on 正首先嗌左classic buffalo wings ($59/6 pcs)感覺係完完全全既美國味道 加埋blue cheese 真係無得頂之後black truffle frieds ($59)新鮮熱辣送過黎 仲係脆卜卜咖以前食個啲black truffle fries 成日都會得好膩 但依個完全無咁既感覺 反而食曬仲想再食仲有兩個cheese burger ($109) 其中一個add on 左bacon個包黎到既時候 真係同張圖一樣咖 哈哈所有野都好足料 比較欣賞佢啲酸瓜 真係好好味黎個大合照先總括黎講 依到啲野幾好食之餘 價錢比我想像低好有執到寶既感覺
今晚諗住去利東街影下地球 咁就係附近食完野再去啦

入到去 舖頭雖然唔大 但坐得幾舒服

一個burger再加combo 都幾抵食

而店員都係講英文既

雖然只係食burger呀薯條個啲 但一樣勁多野簡
淨係薯條都有五款 burger又任你自己add on 正

之後black truffle frieds ($59)
新鮮熱辣送過黎 仲係脆卜卜咖

但依個完全無咁既感覺 反而食曬仲想再食

個包黎到既時候 真係同張圖一樣咖 哈哈

所有野都好足料 比較欣賞佢啲酸瓜 真係好好味

黎個大合照先

總括黎講 依到啲野幾好食之餘 價錢比我想像低
好有執到寶既感覺
2019-04-11 78 浏览
cheese burger It was damn delicious. The thin, griddled patty, the freshly washed crunch of the lettuce, the soft sesame bun coupled with the extremely meaty American cheese... all elements played nice together. Strawberry milkshake The milkshake was very thick and creamy. The whipped cream was good and the shake was very refreshing.
cheese burger

Strawberry milkshake