2020-03-10 376 浏览
終於有機會嚟試下呢個入選全球50大,仲成為香港區冠軍既最佳漢堡,究竟係咪真係咁好味呢?今次去左灣仔分店,望落似間酒吧。老實講店鋪比較細,位置唔多,但見到陸續有客人都寧願等位,又或者買外賣,可見其受歡迎程度!講返食物先,漢堡方面有牛,雞,魚甚 至係素菜蘑菇漢堡選擇,仲可以自己add-on唔同配料。食漢堡梗係要食牛肉啦,因為驚太飽所以淨係要左single beef burger。就咁睇都好似冇咩特別吖,點知一食就真係嘩左出黎。首牧個包好香牛油味,烘過嘅地方夠脆,麵包中間就夠好鬆軟。塊牛肉漢堡扒勁juicy,牛肉味好濃,簡單加埋洋蔥,番茄,生菜同半溶芝士已經好好味,後悔冇叫double!另外亦都要左魚柳漢堡,一見到塊魚柳有少少嚇親,長過個包之餘仲好厚肉,重點係夠脆,仲有魚汁,而且唔會成口炸粉,真係啖啖肉,唔食牛既朋友絕對值得考慮。單食漢堡包又點夠呢,我哋就叫咗佢嘅好朋友薯條。今次揀咗芝士薯條同辣粉薯條,薯條係幼身既,炸得夠脆唔油。兩款都好食,但個人比較鍾意辣粉,其實唔係好辣,係惹味之餘食落仲冇咁漏。跟餐仲有嘢飲,食住漢堡,薯條,嘆住杯啤酒,同朋友傾吓計真係一大享受。

單食漢堡包又點夠呢,我哋就叫咗佢嘅好朋友薯條。

2020-03-10 241 浏览
Burger joys was renowned of the best burger in HK by Idon’t know what award last year. I came here with this expectation. The shop islocated in a bar street in wan chai where a lot of drinkers visited after havingfun nearby. The signature burger is double cheeseburger but thistime I had a fish burger set with chips. The fish is deep friend and it ishuge! It is even larger than the burger bread. It is crispy with a nice portionof mayonnaise. And I also found that the bread burger joys used is spe
fun nearby.

of mayonnaise. And I also found that the bread burger joys used is special. It
is like pancake thick and soft. The chips are a bit over deep-fried but still
good!
2020-02-02
2020-03-08 328 浏览
唸住疫情下,呢間burger joy 會少啲人食,點知都係排晒長龍,證明疫情還是抵擋不了吃貨們進食美食的決心(* ̄︶ ̄*).芝士牛肉漢堡:簡簡單單就是好吃。漢堡肉厚身夠juicy, 食到牛肉鮮味, 配埋微溶芝士、鮮甜蕃茄、爽脆生菜、酸甜千島醬等傳統漢堡配料,口感更加昇華。.雜菌蘑菇芝士漢堡:素食人士必點。 利用炸香了的雜菌蘑菇製成偽漢堡扒,不乾身之餘,帶有一陣獨特的焦香味。.薯堡+甜蕃薯條: 即叫即炸,份量多,炸得爽脆又香口。
薯堡+甜蕃薯條: 即叫即炸,份量多,炸得爽脆又香口。
2020-03-08 264 浏览
今天開了車去到湾仔,餓了便在附近找食,看見这间店坐滿了人便決定吃這間叫 Burger Joys。由裏面望出街,開揚舒服😌由於實在沒有位,又約了朋友去石澳,決定又再外賣。點了魚柳漢堡,在紙袋内香氣撲鼻,因朋友也喜歡魚柳,便一次叫了幾個。魚柳漢堡份量大,魚柳外皮炸得很脆,炸粉很好味,漢堡包是軟軟的,配上香脆的魚柳,真的貴也值🤭😍橙黄色的的醬汁很特別,酸酸甜甜,加上生菜,沙律醬,少許洋蔥,全部加在一起,口感味道都是滿分。再加上在石澳海灘的樹蔭下,風和日麗,真寫意。朋友也覺得这魚柳漢堡是他們吃過最好味的。
由於實在沒有位,又約了朋友去石澳,決定又再外賣。

魚柳漢堡
魚柳漢堡
2020-03-04 357 浏览
放工係灣仔附近想Chill一下,見到這家有點像酒吧又傳來肉的香氣,就和朋友進去了。看到Menu才發現是漢堡包店呢~看到他的Cheese Burger是店家推薦的,我們四個二話不說也點了這個,還可以加不同的Toppings,如黑松露、芝士、菇等等。除了單點包之外,可以叫 + $30 套餐Combo,便會送飲品和薯條🍟~最驚喜的是,除了一般薯條外還有多款選擇,如炸蕃薯條、芝士煙肉醬薯條,還有香港少見的脆薯球都有!真的不能錯過脆薯球!喜歡吃薯餅的你真的不能錯過!而這個漢堡包一上菜時便傳來牛油的香味,初時以為係肉的香味,但咬下去就知道,麵包香脆而且麵包顏色偏黃,是因為用牛油煎過!肉排厚而不硬,有啖啖肉汁,我點餐時加了黑松露,還加了不少呢。另外包裡的蔬菜也非常新鮮,中和了肉的油膩。飲品方面推介這個曲奇味Milkshake,看Menu的圖覺得實在太好看了,而且上面滿滿的Cream很滑~但吃薯條還是要配啤酒,相對傳統老牌,推介Rogue(Dead Guy Ale),這款麥啤除了重麥味更有一陣香氣,味道非常有層次,下次再來都要點這杯!

2020-03-04 240 浏览
Burger Joys的漢堡包🍔實在令人回味無窮,新鮮熱辣兼足料好味。疫情之下不煮飯,又要避免在外用餐,最好的選擇就是買外賣回家吃。還可以不用碗碟及餐具😅,方便又環保♻️。這次選了招牌雙層芝士漢堡包 🍔 $139熱辣辣的漢堡包,加上半溶化的芝士實在太吸引,漢堡扒肉質鮮嫩,味道濃郁,還有其他餡料如酸瓜🥒丶生菜🥬丶蕃茄🍅丶紫洋蔥等新鮮材料,非常豐富蘑菇漢堡包 🍔 $89 加煎蛋🍳 $13這個第一次吃,蘑菇碎混入漢堡扒,有著香濃的蘑菇味道,令人有意想不到的驚喜
這次選了

招牌雙層芝士漢堡包 🍔 $139

蘑菇漢堡包 🍔 $89 加煎蛋🍳 $13
2020-03-03 254 浏览
本來諗住坐低食個漢堡包但真係太好生意了滿座呀..... 唯有買返屋企慢慢嘆本來想坐喺餐廳入邊輕輕鬆鬆飲杯啤酒睇吓波一間鋪頭竟然有4個大電視真係坐喺邊一個角度都可以睇到叫咗個signature double cheeseburger 因為食burger一定要雙層芝士先好味㗎嘛超高超大要抹到個口好大好大先可以一次過食晒咁多層有好多女仔會分開一半一半咁食但我比較豪邁一整個食先至夠過癮牛肉鬆軟以千島醬配上醃青瓜就算有兩層芝士都不覺膩手打漢堡不像某連鎖店的壓縮漢堡即叫即製用料紮實、豐富我仲加咗Combo有四款炸薯條及一杯凍飲外賣唯有飲可樂啦薯條我就鍾意食regular fries不過真係好似齋咗啲下次一定要叫松露薯條或者肉醬芝士薯條水牛雞翼、酸辣雞翼見到menu已經話一定要叫因為可以每款叫半份半份都有六隻㗎我就鍾意酸辣雞翼多啲因為味道似泰式辣醬好醒胃而水牛雞翼辣度比以前食過的輕微很多容易入口所以食雞翼真係一隻接一隻如果堂食可以叫幾杯啤酒同朋友坐低慢慢傾計應該會吃得更開心
本來諗住坐低食個漢堡包
但真係太好生意了
滿座呀.....
唯有買返屋企慢慢嘆

同朋友坐低慢慢傾計
應該會吃得更開心
2020-02-26
2020-03-03 196 浏览
Burger Joy就是食漢堡包的歡樂時光,這裏有一個特別的地方就是店員大部分都是外籍人士,所以一去到你就知道這裏的漢堡包一定非常地道。《魚柳漢堡 》魚柳炸得脆,魚肉很嫩滑,配合了蛋黃醬及芝士,雖然邪惡,但裏面有洋蔥,蕃茄和生菜中和,非常好吃,更重要的是麵包亦非常軟熟。《扭扭薯條 》香濃美味,沒有濕和腍的感覺,夠乾身,點了茄汁醬後更是滋味。《Umami Mami 》初看這個名都唔肯定是什麼,吃的時候才知這個漢堡包所有材料都是廚師細心製作。裏面有磨菇、美國牛肉、洋蔥、煙肉、青瓜,還有黑椒,醬汁甜中有少許微辣,味道一流。《洋蔥圈 》脆漿是厚厚和硬硬的,洋蔥是甜甜爽爽。有一個細心位要同大家分享,店家用紙包著漢堡,再用小盒載住,紙不會吸油,所以吃漢堡後不會弄污手,非常乾淨企理。選一款漢堡,可以加錢配薯條和汽水,而我認為,食漢堡薯條,最好配汽水啦!
Burger Joy就是食漢堡包的歡樂時光,
《魚柳漢堡 》
《扭扭薯條 》
香濃美味,沒有濕和腍的感覺,夠乾身,點了茄汁醬後更是滋味。
《Umami Mami 》
《洋蔥圈 》
脆漿是厚厚和硬硬的,洋蔥是甜甜爽爽。
選一款漢堡,可以加錢配薯條和汽水,而我認為,
食漢堡薯條,最好配汽水啦!
2020-02-28 494 浏览
上周在灣仔附近下班後,留意到這一間之前在中環分店吃過非常高質的漢堡店,於是再試它的價格和中環分店的一樣,這間漢堡店除了漢堡為主打之外,亦有其他小食提供,但是由於太想念他們的漢堡的關係,這次我也選擇了漢堡套餐和同事分別點了兩個套餐,他們誠意之處是薯條可以轉換其他,例如是扭扭薯條或是薯波,而且即叫即炸,非常香脆芝士漢堡,芝士味道濃郁,另外他們的麵包亦都非常鬆軟,配上半生熟的漢堡扒,入口感覺軟綿,同時充滿肉汁,是在香港比較難找到的高質漢堡

2020-02-24 223 浏览
睇左佢老闆Manu既訪問,話攞咗香港Burger No.1,好似好有心做,仲想衝出國際,咁就想試吓。Book左下晝2:30,去到見到鋪面好細,滿座,根本冇留位。然後喺正門口企左五分鐘都冇人理我。走入去問個收銀我可唔可以行一陣再返嚟,佢就黑晒面叫我喺度等,如果唔係個booking就無架喇。咁既服務,咁既態度,當下令人完全冇心情再試。最後當然冇試到。佢個Burger係唔係No.1我就唔知喇,但係個服務一定係零。註:消費果欄係嘥咗既車費。

註:消費果欄係嘥咗既車費。
2020-02-23
2020-02-23 447 浏览
🧀🍔Mushroom Cheese Burger $89估計是把菇打碎壓成扒狀去炸 口感crunchy 可惜調味太重手 吃不到菇味 甚至重口味得完全掩蓋其他新鮮材料的原來味道 雖然不知道是用甚麼種類的麵包 但吃起來很像牛油排包的感覺 軟軟的甜甜的 很重牛油味🐮🍔Cheese Burger $109這個是男朋友點 因為我不吃肉所以沒有試味 未能詳細描述 根據他的說法 肉味也不濃郁不突出 整體不過不失 不過他也讚賞麵包很特別🥔🍟Garlic Fries $49驚喜點是它是用真蒜泥 不是garlic powder 很香蒜味 可惜薯條不是新鮮炸起總括而言 個人認為是一間名大於實的漢堡店 味精太重 吃後整晚口渴 對舌頭造成很大負擔 以這個價位 有更好的選擇 所以到訪只此一次
🧀🍔Mushroom Cheese Burger $89

🐮🍔Cheese Burger $109

🥔🍟Garlic Fries $49
2020-02-22
2020-02-23 304 浏览
見到openrice咁多讚而咁岩又係灣仔就黎左試下佢既burger叫左兩個burgerBurger一般般冇乜特別同埋chicken wings本人幾期待佢既wings想試吓水牛城雞翼係點樣嘅點知不可一 不可再佢入口係會令我有種抗拒嘅感覺除咗用難食唔知講乜好所以基本上唔會再黎食比想像中差太遠
見到openrice咁多讚

所以
基本上唔會再黎食
比想像中差太遠
2020-02-23 332 浏览
食在疫情蔓延時....我諗大家呢個月都就黎悶到痴線,今日終於忍唔住去左行山..ok 個山啲人多到好似去嘉年華咁🙄🙄 今日行之前去咗灣仔間Burger Joys ,呢間既burger 都同唔同既朋友試過 都覺得好值得回頭~ 今次因為間鋪都好full...所以我同朋友就決定 take away 兩個 burgers + sweet garlic wings~ 先講牛肉漢堡,麵包有烘過同加埋牛油好香,至於牛肉好香炭烤味而且好juicy! 再加埋酸瓜洋蔥蕃茄正正!至於芝士牛肉漢堡喺牛肉漢堡層再多層芝士,加埋芝士感覺會香啲 賣相都靚啲xD最後要講埋個蒜香雞翼~雞翼既蒜味唔係勁,對住我呢個蒜怪黎講有啲失望,反而泰式雞醬味仲濃 佢應該叫 sweet chili wings 仲啱haha!!
食在疫情蔓延時....

2020-02-22
  • Buffalo Wings
2020-02-22 246 浏览
📍 Burger Joys (灣仔)灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖牛肉芝士漢堡🍔💰$99跟套餐+$31可樂配扭扭薯條雜菌蘑菇芝士漢堡🍔(素食)💰$89跟套餐+$31細杯生力生啤配薯堡最特別係佢既漢堡包 底面兩層麵包都好鬆軟 彩用法國麵包brioche,同平時食既包吾同成個包層次分明,牛肉多汁,肉質吾會好鞋雜菌有驚喜 將雜菌煎成漢堡扒甘 脆得尼又juicy 煎到啱啱好!成個burger份量好大 食半個開始飽😆推介跟餐配既薯堡炸到好香脆 食到薯仔粒粒 吾油膩 配埋啤酒一流😍扭扭薯條份量一樣好多 又脆 食到停吾到口🤤
📍 Burger Joys (灣仔)
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖

牛肉芝士漢堡🍔💰$99跟套餐+$31可樂配扭扭薯條

扭扭薯條份量一樣好多 又脆 食到停吾到口🤤
2020-02-17
  • 薯堡
  • Mushroom Cheese Burger
2020-02-20 127 浏览
Burger joys$108-$150 /1 👧🏻-店家向米芝蓮大廚購買了漢堡食譜-使用USDA品質保質的安格斯牛肉-牛味濃郁非常多汁-麵包超級鬆軟有牛油香-厚切牛肉-推薦芝士牛肉漢堡美式漢堡嚟講,佢都算係我心目中嘅榜首。食過幾間出名的, 但由於份burger好大份吾能夠一啖咬,只可以用刀切開嚟食好唔過癮。Burger joys漢堡的大細就岩岩好,牛味濃郁之外,佢款醬都好惹味😊加上佢用的麵包充滿牛油香,愈食就停不了口。Burger Joys灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
Burger joys
$108-$150 /1 👧🏻

-店家向米芝蓮大廚購買了漢堡食譜
-使用USDA品質保質的安格斯牛肉
-牛味濃郁非常多汁
-麵包超級鬆軟有牛油香
-厚切牛肉
-推薦芝士牛肉漢堡

美式漢堡嚟講,佢都算係我心目中嘅榜首。

加上佢用的麵包充滿牛油香,愈食就停不了口。

Burger Joys
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖