2020-02-15 131 浏览
情人節打算去試呢間餐廳,去到要排隊已經係意料之內既事,所以轉買外賣算。無諗過外賣都等左差唔多一個半鐘。係網上外賣平台個app到落單,app通知係8點12分可以攞,入去問原來未得,隔左一陣再問,收銀回應一句’no’ 之後又再等先知個app既時間係唔準。等到9點15左右滿心歡喜拎住個外賣,由攞到到要食落口都只不過係10分鐘內發生既事,我地啲外賣竟然已經凍曬...啲薯條係淋曬,onion rings有半盒係燶曬,仲要少咗個chicken burger... 打過好多次電話嘗試追問,唔係user busy就係長響... 明白節日做生意難免要等同多人,但呢種程度既食物同服務質素,真係對呢間餐廳有所保留。下次有機會會試下堂食。
2020-02-14
90 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
情人节
2020-02-15 569 浏览
駱克道係典型鬼佬區。多酒吧又多西餐廳。之前去附近happy hours時,已經見這間burger好多人排。哩期抗逆期,見人少d先嚟外賣試下!主打美式漢堡,特色係大份,足料又夠新鮮。Single burger 牛肉漢堡 麵包外脆內軟。濃郁的安格斯牛肉味,肉汁豐富。配上新鮮蕃茄, 索索聲的生菜, 辣辣地的紫洋蔥及少少酸的酸瓜, 酸酸地又辣辣地。 開胃得黎又食得好過癮。Fish burger 魚柳漢堡同牛肉漢堡一樣,炸魚很大份,外脆內軟,配菜很多,又新鮮。只是沒有酸瓜,換了沙律醬及加上芝士。很久沒有吃過這麼大份,又新鮮的魚柳漢堡。 滿意。Sweet potato fries 炸蕃薯條 炸後令蕃薯內的天然甜味更為突出。美味又飽肚。 唔係太多地方有番薯條食,推薦。Caesar salad 凱撒沙律索索聲的生菜配上大量parmesan cheese及炸過的麵包碎。 新鮮又可以中和吃太多肉的油膩感, CP值高。很有美國style。
駱克道係典型鬼佬區。多酒吧又多西餐廳。

主打美式漢堡,特色係大份,足料又夠新鮮。

Single burger 牛肉漢堡

• 牛肉漢堡
  • Sweet Potato Fries
  • caesar salad
2020-02-15 84 浏览
Ordered takeaway at 13:12 and the estimated time is 13:27 (15 mins). I waited and then asked the waitress after 30 mins from ordering as I saw the people who got seated after I arrived got the food in just 10 mins. However the waitress asked me to wait without saying anything.I got annoyed after 40 mins and asked the counter how long should I wait. Finally I got the food after 45 mins from ordering.Talk about the food. The beef burger overrated. Chips are no better than McDonalds. I don’t thin
Talk about the food. The beef burger overrated. Chips are no better than McDonalds. I don’t think it is #1 in HK. At least it doesn’t worth waiting.
2020-02-12 112 浏览
Burger Joys 近排係網上都幾紅,好多朋友食過都話唔錯,近日出街人少,想搵食真係比以前易好多店都不用排隊了其中這間專賣漢堡以前排好耐,都不用排隊了,立馬入場食返個場先cheese burger 賣相整齊,味道唔錯漢堡包配方用左2年研發,牛肉漢堡鬆軟多汁,麵包鬆而有彈性配上生菜番茄等等,加上濃郁芝士,味道更突出唔用雪牛,肉質新鮮,醬汁自家製作,特別滋味,味道無咁油膩相當唔錯灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
好多店都不用排隊了
cheese burger
賣相整齊,味道唔錯
漢堡包配方用左2年研發,牛肉漢堡鬆軟多汁,麵包鬆而有彈性
配上生菜番茄等等,加上濃郁芝士,味道更突出
唔用雪牛,肉質新鮮,醬汁自家製作,特別滋味,味道無咁油膩
相當唔錯
灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
2020-01-30 693 浏览
前幾日經過港島,想食Burger,就搵到呢間,好似酒吧甘, 就入去試試,裏面都好爆好多人,所以我就坐咗喺門口個張枱度, 原來嗰度嘅侍應都係淨係識講英文點左幾樣嘢食 老闆話逢星期三雞翼都會有折頭,佢就叫我每樣都是一啲,分別有三款。第一款傳統所有成雞翼,個汁酸酸地辣辣地,老闆另外俾咗個藍芝士醬, 藍芝士醬非常濃郁,裏面亦都有好大粒嘅藍芝士,加埋果醬一齊食就中和左個雞翼嘅酸味好好食, 非常開胃第二款就係蒜香雞翼,蒜香味濃郁, 但有美味嘅甜味, 就咁食已經好好食 第三款就係奇津辣味雞翼,佢上面沈左墨西哥嘅調味粉,有少少似紅椒粉嘅味道 , 唔會太鹹,點藍芝士醬食非常之夾凱撒沙律,估唔到喺度食到隻凱撒沙律咁有水準,個凱撒將非常濃郁好味,麵包碎唔會林,生菜都好新鮮,我好鍾意食凱撒沙律要求亦都好高呢個就比好高分之後當然輪到佢嘅漢堡包,我就淨係叫咗個芝士牛肉漢堡,當然材料都係非常之新鮮,牛肉有好香嘅牛肉味道, 食得出係人手做嘅,已麵包就同平時食嘅快餐店麵包唔同好軟熟,加埋番茄生菜食係一個好正嘅經典漢堡包

點左幾樣嘢食

• Buffalo Wings
2020-01-25 592 浏览
一諗唔到食咩就會食burger,又飽肚又唔會太貴!同埋唔會難食得去邊🤣🍔雞肉漢堡 $89入面夾住塊雞都幾大塊,啖啖肉又多汁,唔會好乾! 重點係個麵包皮,唔似其他快餐咁好硬,係好軟個種麵包,輕輕壓一壓就可以大大口咁樣食!個人係比較中意食軟啲既麵包!唔好睇落好似細細個,其實都幾飽。🍔Cheese burger $109有牛肉、生菜、酸瓜、洋蔥圈、蕃茄、芝士 同埋芥末醬。女仔黎講都算係幾大個漢堡, 食左大半個就開始有飽既感覺。牛肉好juicy,好多汁,肉質唔會係好鞋。🧀今次說加左薯圈同薯堡,真係不得不提提,個薯堡勁好味好香口,炸得好脆。哈哈,但份量可以多啲就好!Lunch time有優惠,有個special offer既set,burger再加一杯野飲汽水,仲有即炸薯條或其他小食!目前為止食過咁多burger,呢個真係性價比好高,價錢唔算太貴而且味道算唔錯,幾juicy同幾足料。港島黎講價錢算係中低價!

🍔雞肉漢堡 $89

🍔Cheese burger $109

2020-01-23 546 浏览
每一次想食漢堡,都會想起burger Joys。只因地點方便、食物質素佳!雖然他的店舖沒有很大,但還是坐得很舒適。Cheese Burger是我每次必點之選。由於想和朋友試到不同的漢堡,所以請staff幫忙cut half,他們都很helpful,而且認真擺放,一點也不馬虎。然後看到這次有新產品:truffle bonito mushroom duxelles burger,所以也點了來試試。他的牛肉與cheese Burger的不同之處,是他比較碎,吃的時候要比較小心餡料會跌出來,但味道還是挺特別的。

雖然他的店舖沒有很大,但還是坐得很舒適。

2020-01-22 240 浏览
個人好鍾意食漢堡,又方便又快捷。今次試下灣仔依間,裝修好有美國餐廳既感覺,以高櫈為主,牆上還有大電視,有酒吧的格調和氣氛。我和朋友分別叫左一個芝士牛肉漢堡及雜菌磨菇芝士漢堡。 芝士牛肉漢堡十分足料,漢堡扒好有牛肉味,入面芝士溶得剛剛好,配埋生菜、洋蔥一起食,好香,好滿足。我就選了雜菌磨菇芝士漢堡,切碎的蘑菇蓉整成一塊扒狀再原塊炸,菇味十分濃郁,咬落去內外都有鬆脆的口感,而且唔會乾,配埋蕃茄、酸瓜、洋蔥、生菜、芝士,好滿足。再叫埋比較少見既甜薯條跟沙律醬,甜薯條的自然甜味, 即使不沾醬也是很好味。最後不少得奶昔,朱古力味唔會太甜,而且好滑,值得一試! 朋友就叫左個曲奇奶昔,內有大量曲奇碎,加上用曲奇雪糕加牛奶打成,超好飲。

最後不少得奶昔,朱古力味唔會太甜,而且好滑,值得一試!

2020-01-20
午餐
2020-01-14 222 浏览
由於想食burger好多日😆所以今日就同老公放咗工去搵食😆😆😆去到灣仔見到有間食burger既店鋪好多人,心思思就想試吓呢一間餐廳。諗諗下,我係食過其他分店,但灣仔就真係一直未試😂😂😂入到去,花多眼亂,揀咗一款應該係佢哋最classic嘅Burger,cheese burger!!!另外,仲見到佢哋有一款新出既黑松露漢堡包。呢間店仲有好多小食,例如薯條同雞翼,但係今日唔算太肚餓,所以我哋冇叫到小食,反而叫咗一杯奶昔飲😍😍😍係我最愛既Strawberry milkshake!!!!我地叫左職員幫我地cut開一半!咁樣可以試兩個味!睇落黑松露果款重口味d,所以我地試左cheese burger先!嘩!佢塊牛好好食!勁juicy😍😍😍😍而且佢有個醬,甜甜酸酸😍又唔算沙律醬!好特別既味道😍然後再試埋黑松露果款😆超重口味!如果鐘意食重味既人,應該好鐘意!而且佢個醬有少少蘑菇醬!溝埋一齊好特別!成食個應該會好heavy🤣🤣🤣好彩同老公share一半試!overall都係好好食!下次再想食burger會再返黎食其他款😍😍😍😍

另外,仲見到佢哋有一款新出既黑松露漢堡包。

• 芝士牛肉漢堡
2019-12-26 343 浏览
話說早前上網睇下有咩好食見到好多人推介呢間burger joys見今日老公早收工 就一於去試下la店內裝修好有美國餐廳既感覺我地2個都好肚餓 所以就叫左一個芝士牛肉漢堡 炸大蘑菇漢堡 黑松露薯條 6隻水牛城雞翼 同一杯ice latte芝士牛肉漢堡十分足料 入面芝士溶得岩岩好 牛肉牛味十足 漢堡微微焗香左 每一啖都係滿足黑松露薯條上面有1大pat 黑松露醬 配上薯條 正!而水牛城雞翼色香味俱全 又唔會太酸太辣 岩岩好食下食下就食左好多隻😋
話說早前上網睇下有咩好食
見到好多人推介呢間burger joys
見今日老公早收工 就一於去試下la

店內裝修好有美國餐廳既感覺

黑松露薯條上面有1大pat 黑松露醬 配上薯條 正!
而水牛城雞翼色香味俱全 又唔會太酸太辣 岩岩好
食下食下就食左好多隻
😋

滿滿工商大廈的灣仔,聽說有一條酒吧街,這天下班,就被同化拉了過來。我們來到轉角處,看見這家吃burger的,被他的香味吸引進去了。🎈室內環境以高櫈為主,營造了酒吧的格式跟氣氛,牆上還有多站大電視直播足球比賽。🎈Menu我們點了2個餐,再加了個小食。🍴🍴🍴🍴實在是意料之外,跟餐的小食份量很大,總共有4款可以選,Frecch Fries、Curry Fries、Tater Tot、Battered Onion Rings,我們選了2款不同的。✨Curry Fries我覺得隱約有點辣辣的,但朋友說不辣。✨Tater Tots這個薯堡已經好久好久沒有吃過了,很多美式餐廳都只有普通的french fries,絕對沒有薯堡的口感。✨Classic Buffalo Wings(6pcs)也是在香港不常見的小食,水牛城雞翼,主要調味以辣椒醬、白醋、牛油、蒜頭為主,酸酸辣辣的,很開胃。✨Fish Burger炸魚柳burger,不像快餐店的魚柳般的又乾又嚡口,這裡的魚柳是自家新鮮炸的,粉漿厚薄適中,脆口鬆化。又有溶化的芝士,配上蕃茄,半點油膩感也沒有。✨Chicken Burger朋友的chicken

🎈室內環境

🎈Menu
我們點了2個餐,再加了個小食。

🍴🍴🍴🍴

Curry Fries

✨Curry Fries
我覺得隱約有點辣辣的,但朋友說不辣。

Tater Tots

✨Tater Tots

Classic Buffalo Wings

✨Classic Buffalo Wings(6pcs)

Fish  Burger

✨Fish Burger

Chicken  Burger
✨Chicken Burger
朋友的chicken burger,雞扒很厚很大塊,雞肉嫩滑且有肉汁,看來這家店對烹調食物的時間控制不錯。

🎈總結
沒想到酒吧街之中,都有一家用心製作的burger店,而且價錢合理,款式又多,下次朋友聚會又多一個選擇啦!
2019-12-17
Curry Fries
Tater Tots
Classic Buffalo Wings
Fish  Burger
Chicken  Burger
2019-12-25 187 浏览
#burgerjoys --Burger 即叫即製,熱辣辣真係冇得輸第一次食既時候,真心覺得有驚喜因為佢個包輕輕煎過,小小脆但又好鬆軟牛肉份量夠大,仲要勁Juicy每咬一啖,醬料都會泌出黎甘呢個全新推出既包係採用日本風味食落係日本燒汁既味道加埋蘑菇既香味但小編都係鍾情於佢既芝士牛肉漢堡多D -
#burgerjoys -
Burger 即叫即製,熱辣辣真係冇得輸
第一次食既時候,真心覺得有驚喜
因為佢個包輕輕煎過,小小脆但又好鬆軟
牛肉份量夠大,仲要勁Juicy
每咬一啖,醬料都會泌出黎甘
呢個全新推出既包係採用日本風味
食落係日本燒汁既味道加埋蘑菇既香味
但小編都係鍾情於佢既芝士牛肉漢堡多D -
2019-12-25 143 浏览
平安夜的晚上,雖然灣仔不算很多人這間漢堡店仍然需要等候大概20分鐘第二次來到這間鋪頭,20分鐘等候時間尚可接受這次食了扭扭薯條和芝士牛肉漢堡好好味,牛肉好juicy扭扭薯條比黑松露薯條好味灣仔區來講,漢堡店首選
平安夜的晚上,雖然灣仔不算很多人
這間漢堡店仍然需要等候大概20分鐘
第二次來到這間鋪頭,20分鐘等候時間尚可接受
這次食了扭扭薯條和芝士牛肉漢堡
好好味,牛肉好juicy

扭扭薯條比黑松露薯條好味
灣仔區來講,漢堡店首選
2019-12-24
  • 芝士牛肉漢堡
2019-12-18 261 浏览
今天心血來潮想吃漢堡包。平時金拱門就吃得多,今天想吃有質素的,找來找去找上Burger Joys正合乎要求。Burge Joys 的店面是酒吧格局,幾部大電視在播英國球賽,邊吃包飲啤酒邊看球場,一樂也。可是朋友和我都不好酒精。🤣 聖誕將至,還有很多聖誕裝飾,很有氣氛呢!看看餐牌,選擇很多。朋友點了牛肉漢堡,芝士薯條和茉莉花茶。我則點了雜菌磨菇芝士漢堡,黑松露薯條和茉莉花茶。外籍經理問漢堡包整個上還是切半,還提醒我雜菌磨菇芝士包是素食,十分細心。茉莉花茶:車仔茶包衝的。今天天氣有點陰凍,喝熱飲正好。牛肉漢堡:麵包鬆軟,牛肉大概7成熟,肉味濃多肉汁。幸好切半,因個包對女生來說都幾大個,切半後易入口,可吃得優雅一點😂。雜菌磨菇芝士漢堡:原先以為整塊大啡菇在包里,經理見我找不到就解釋是切碎磨菇和雜菌再搓成一塊扒的形狀。工序比煎香一塊大啡菇要多啊!吃下去其實不似素食,質感像一塊肉扒但沒有肉的膩。值得一贊是酸青瓜,平時我都不吃的,但這塊青瓜卻不酸還很解膩呢!芝士薯條:薯條是幼身的,加上芝士醬很配合。黑松露薯條:黑松露下得頗多,一點不吝嗇呢!如大家想吃有質素漢堡包,推介Burger Joys!🍔

茉莉花茶:車仔茶包衝的。今天天氣有點陰凍,喝熱飲正好。

芝士薯條:薯條是幼身的,加上芝士醬很配合。

黑松露薯條:黑松露下得頗多,一點不吝嗇呢!

如大家想吃有質素漢堡包,推介Burger Joys!🍔
2019-12-15 180 浏览
今日難得係港島返工就梗係要搵好野食!見到burger joys 既裝修幾有格調仲要有足球睇 就入去試下! 漢堡方面我哋揀咗芝士牛肉漢堡 同埋餐廳嘅新品 黑松露蘑菇漢堡食漢堡當然要配薯條啦我哋就揀咗比較少見嘅黑松露薯條漢堡好大一份同埋牛肉好Juicy個人覺得黑松露漢堡比芝士牛肉漢堡好食味道比較濃而黑松露薯條亦都好推介每一條薯條都充滿着黑松露醬睇餐廳介紹 佢哋嘅奶昔都好出名所以就叫咗個Cookies and cream嘅奶昔試吓奶昔好滑好濃 值得一試最後亦都叫多咗一款小食就係crispy garlic wings雞翼炸得好脆出邊仲要滿佈泰式甜酸醬好嘢味!
今日難得係港島返工
就梗係要搵好野食!
見到burger joys 既裝修幾有格調
仲要有足球睇 就入去試下!

漢堡方面
我哋揀咗芝士牛肉漢堡