超大份 超邪惡嘅joyful burger❣️最近好鍾意周圍試burger好大食嘅我緊係搵好大份嘅burger試下🙈我地3個女仔去試 叫左3個套餐 上菜嗰時好震撼😂果然係美式burger 美國菜永遠都好大份burger大到一啖咬唔晒食到有啲狼狽 啲涵係咁跌出嚟😂🌟 芝士牛肉漢堡 🌟麵包好鬆軟 入面搽左好多牛油好香脆牛肉好大塊 但唔會好流 同生菜好夾 食到好多肉又唔會太大罪惡感😈🌟 薯條 🌟 炸到啱啱好 唔會太硬又食到真實薯仔配burger真係一流 如果下次再去 希望可以試其他小食 偷望左隔離枱嘅洋蔥圈都好吸引 唔洗成日食快餐都得薯條😗環境都幾chill由入舖頭前已經好帶feel地鐵站行過去好多酒吧 好多外國人每間環境都唔錯Burger joys 就比較細間 得5-6張枱繁忙時間去 可能要等一陣當然呢段時間 我覺得外賣都唔錯🤓整體感覺好好😋環境夠chill, burger大件又好食食完成餐好滿足💜🤑 芝士牛肉漢堡 $109🤑 轉套餐 +41
超大份 超邪惡嘅joyful burger❣️

Burger joys 就比較細間 得5-6張枱
繁忙時間去 可能要等一陣
當然呢段時間 我覺得外賣都唔錯🤓

整體感覺好好😋
環境夠chill, burger大件又好食
食完成餐好滿足💜
🤑 芝士牛肉漢堡 $109
🤑 轉套餐 +41
2020-07-05
2020-09-23 45 浏览
午餐想食burger, 聽聞Burger Joys係香港唯一一間入選全球50大最佳漢堡店的餐廳,所以就慕名而來。午市時間我們決定外賣,套餐十分抵食,芝士漢堡($109),包薯條和飲品。薯條香脆可口。而漢堡的1855 美國黑安格斯牛肉煎得剛好🍔牛味濃郁且多汁。麵包經過牛油烤烘,鬆軟而且很香牛油味。另外一個餐叫了特色雙層芝士牛肉漢堡($139),是人氣之選,雙層牛肉更飽足,薯堡像迷你版本的麥當勞薯餅,很正,不是很多地方有提供。

2020-09-23
8 分钟 (外卖自取)
  • 芝士漢堡
2020-09-18 44 浏览
第二次黎食Burgerjoy 味道不錯,今天叫了套餐點了一個磨菇芝士漢堡同黑松露薯條黑松露要另外再加錢的,黑松露比想像中好,味道強烈👍🏻👍🏻,有意外驚喜,比普通芝士薯條好食。另外,漢堡跟其他美式漢堡快餐店,味道分別不是很大,雖然它用料的確很足,但很一般,餐廳氣氛都不錯,飲品略貴😥
第二次黎食Burgerjoy
味道不錯,今天叫了套餐
點了一個磨菇芝士漢堡同黑松露薯條
  • 黑松露薯條
2020-09-15 55 浏览
Single Burger 牛肉漢堡($99)麵包烘得外脆內軟 而且食到牛油嘅味道 特別香口Burger Joys 用既係USDA美國優質黑安格斯牛肉配料有蕃茄,生菜,洋蔥等等由於牛肉係手打嘅關係,所以肉質食落去特別有彈性,而且食落去有好濃厚嘅牛肉味,肉汁都好豐富,一啲都唔乾Signature Double Cheese Burger 雙層芝士牛肉漢堡($139) 呢款同牛肉漢堡一樣,不過就係雙層,同埋加多咗芝士 十分邪惡😂雙層芝士牛肉食落去口感更加豐富肉質多到會滴出嚟加埋芝士嘅配搭令到成個漢堡嘅味道都有所提升雖然係雙層芝士但係因為有蔬菜嘅配搭所以唔會覺得好滯值得推介!
Single Burger 牛肉漢堡($99)
麵包烘得外脆內軟
而且食到牛油嘅味道 特別香口
Burger Joys 用既係USDA美國優質黑安格斯牛肉
配料有蕃茄,生菜,洋蔥等等
由於牛肉係手打嘅關係,
所以肉質食落去特別有彈性,
而且食落去有好濃厚嘅牛肉味,
肉汁都好豐富,一啲都唔乾

呢款同牛肉漢堡一樣,
不過就係雙層,
雖然係雙層芝士但係因為有蔬菜嘅配搭所以唔會覺得好滯
值得推介!
外卖自取
2020-09-14 79 浏览
今日特登同男朋友過海搵呢間漢堡包,因為朋友食過介紹,呢間野都幾方便,地鐡灣仔站行分鐘就到,又近又方便,附近大多數都係酒吧,基本上全部都係外國人,原來有個咁既地方。舖仔細細,坐位唔多,所以最後選擇外賣,最令我頭痛既係,舖內全部員工都係外國人,全部都講英文,後來老細出現了!!原來都係一位外國人,好彩餐牌都有中文睇下,最後我口震震咁指餐牌點餐,好驚險呀我叫左個芝士牛肉漢堡,好厚好高,材料十足,芝士多到流出黎,仲有生洋蔥個種香味非常配成個漢堡,牛肉半生熟,肉汁不停流出,肉味濃郁,果然值得黎食。另外仲叫左個小食,經典水牛雞翼,59蚊有六隻,好抵食,水牛味就係酸酸辣辣咁,佢煮得岩岩好,雞翼唔會太老,味道出眾,辣味夠勁,食到停唔到口!!
今日特登同男朋友過海搵呢間漢堡包,因為朋友食過介紹,
呢間野都幾方便,地鐡灣仔站行分鐘就到,又近又方便,
舖仔細細,坐位唔多,所以最後選擇外賣,
最令我頭痛既係,舖內全部員工都係外國人,全部都講英文,
最後我口震震咁指餐牌點餐,好驚險呀
我叫左個芝士牛肉漢堡,好厚好高,材料十足,
芝士多到流出黎,仲有生洋蔥個種香味非常配成個漢堡,
牛肉半生熟,肉汁不停流出,肉味濃郁,
果然值得黎食。
另外仲叫左個小食,經典水牛雞翼,59蚊有六隻,好抵食,
水牛味就係酸酸辣辣咁,佢煮得岩岩好,雞翼唔會太老,
味道出眾,辣味夠勁,食到停唔到口!!
2020-09-09
15 分钟 (外卖自取)
2020-09-13 56 浏览
由於疫情期間晚晚都係屋企煮飯食,今晚好想食下漢堡包,所以我就揀左burger joys😌😌但係仲未有得堂食,要外賣我叫左一個九月最新推出既煙肉芝士漢堡包👍🏼由於我番去都有一段既路程,但係打開都好有驚喜🤗首先佢既包裝得好好,一個合適既盒子,外賣既過程唔會令到個漢堡包散晒又可以保溫👍🏼👍🏼咬落去仲係暖暖的,牛肉多汁,用安格斯牛肉打出黎,好有層次,牛肉味香濃,加上可以拉到絲既芝士,仲有少少咸香既煙肉,令到牛肉味更加突出更加豐富👏🏼👏🏼之後又叫左個芝士薯條,店舖好細心唔會將個芝士汁一早加入薯條度,係用另一個盒,食既時候先加👍🏼但係芝士味一樣香濃下次要堂食先試清楚真正既味道☺️同埋由於外賣既關係試唔到個奶醋😫😫

2020-09-04
2020-09-09 73 浏览
聽聞Burger Joy榮獲香港最好吃的漢堡包!之前我都吃過,真的很好吃~今次就和朋友買外賣一起品嚐~我點了芝士牛肉漢堡芝士半熔狀態超吸引,牛肉味香濃,又有濃厚肉汁,漢堡包又軟又鬆,有少少甜味,是我很喜歡的包款~配上蕃茄和生菜,互相中和,吃得超滋味~~另外也點了蘑菇漢堡,適合素食的人,我本身不是素食的,也很怕太清淡,但它的蘑菇餅很驚艷~我原先以為將會是一隻大啡菇,但把菇類弄碎,做到很像肉餅一樣,吃下很香濃,不會過淡~很美味~水牛雞翼很入味,辣得很過癮,配上blue cheese醬,味道更提升了😍食物水準出色~會再來吃的👍🏻
聽聞Burger Joy榮獲香港最好吃的漢堡包!
之前我都吃過,真的很好吃~
今次就和朋友買外賣一起品嚐~

我點了芝士牛肉漢堡
芝士半熔狀態超吸引,
牛肉味香濃,又有濃厚肉汁,
漢堡包又軟又鬆,有少少甜味,
是我很喜歡的包款~
配上蕃茄和生菜,互相中和,
吃得超滋味~~

另外也點了蘑菇漢堡,適合素食的人,
我本身不是素食的,也很怕太清淡,
但它的蘑菇餅很驚艷~
我原先以為將會是一隻大啡菇,
但把菇類弄碎,做到很像肉餅一樣,
吃下很香濃,不會過淡~很美味~

水牛雞翼很入味,
辣得很過癮,配上blue cheese醬,
味道更提升了😍
食物水準出色~會再來吃的👍🏻
2020-09-08
黃店又喺公司附近今日終於試吓,可接受但比起同區漢堡黃店就差咗啲包正常,叫做合格,個人嫌佢牛肉有啲太生,size 太大,佢唔係碟上冇刀叉好難放入口薯條唔掂 , 上菜時唔熱,勉強叫做暖,同埋有啲「窿」。要讚佢係隻薯條材料我覺得係唔錯,只係炸得太窿。環境OK,細細間鋪全部係高枱但係都叫做坐得舒舒服服,lunch 都唔會好急趕你走整體我覺得可以接受,但係價錢都唔平,薯條真係要整返好少少。Lunch set cheese burger + fries + coke zero $130

整體我覺得可以接受,但係價錢都唔平,薯條真係要整返好少少。

📍Burger Joys (灣仔)🔍灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖-----呢間非常出名嘅香港本土漢堡包店,一直都深得我心。除咗因為食物高質,我亦都非常之鍾意佢個名,將Burger同Joys二合為一,淨係睇到個餐廳名已經令人諗起食漢堡包嘅嗰種歡樂感。佢哋嘅灣仔店我都係第一次幫襯,餐廳望落乾淨企理,同其他分店一樣,感覺好美式,好有嗰種適合食burger嘅feel!而且地鐵站過黎都係3-4分鐘,地理位置幾方便。Fish burger 魚柳漢堡($89):一如既往咁,我都係一坐低就叫咗呢個我最愛嘅魚柳漢堡,超級大塊嘅魚柳咬落去熱辣辣,泌曬汁,好濕潤,麵包部分則鬆軟有致,軟綿綿又夠厚,食落蛋香非常重,食咗咁多次,每一次都冇令我失望,唔係我誇張,但係呢一個真係我食過最鍾意嘅魚柳包。Single burger 牛肉漢堡($99):同行嘅朋友唔食cheese,呢款漢堡就剛好滿足到佢嘅喜好,雖然無cheese,但咬落一樣口感同味道都非常豐富,扎實嘅牛肉漢堡扒加上新鮮嘅大番茄🍅同紫洋蔥,美味度的確不一般,難怪人潮源源不絕。黑松露薯條(套餐另外加$21):黑松露味頗香,薯條亦香脆,雖然整體還不錯,但
📍Burger Joys (灣仔)
🔍灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
-----

黑松露薯條(套餐另外加$21):黑松露味頗香,薯條亦香脆,雖然整體還不錯,但老實說都係漢堡更為出色,食咗幾次漢堡以外嘅食物,都係覺得薯粒最為驚艷。🥔

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:9/10個👍🏻

#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowwanchai
呢間全球50大最佳漢堡店🍔係香港有3間分店不過都係以港島區為主,而今次幫襯既係位於灣仔酒吧街既始創店,無論係門面抑或店內黑白地板⬛️⬜️同高凳都非常美式,比起中環同西環兩間分店額外多加幾分酒吧既味道🍻值得一提既係店內既外籍員工非常友善,落單期間不時面帶笑容😃又會主動覆單,上桌後一句發自內心既祝福「Enjoy!」,大概係西式餐廳先至感受得到🥰******************************✨雙層芝士牛肉漢堡包🐮🍔 ($139)呢度既漢堡包係法國牛油包,由一位法籍米芝蓮糕餅總廚提供既配方而製,而呢條配方居然索價成百萬蚊😧 漢堡包食落甜甜地,鬆軟得黎幾實淨;而配料就有紅洋蔥🧅、蕃茄🍅、生菜🥬、酸瓜🥒同芝士🧀,既新鮮亦令漢堡包清新而不膩,連埋醬汁黎食居然好有Subway既味道😂另外當然唔少得介紹主角 — 兩塊份量十足既漢堡扒🤩 呢度所有漢堡扒都係選用USDA美國優質黑安格斯牛肉,再以紅酒🍷同牛油🧈烹製,牛味香濃而肉質柔嫩,每咬一啖都覺得好juicy😋由於呢度漢堡包實在太足料,無從入口要點樣咬🤣,食完呢餐之後更加係飽足成個下晝🙈-✨雜菌蘑菇漢堡包🍔 ($89,另加煎蛋+$13)本身呢款係

✨雙層芝士牛肉漢堡包🐮🍔 ($139)

✨雜菌蘑菇漢堡包🍔 ($89,另加煎蛋+$13)
本身呢款係素食漢堡包,因為本人比較大食擔心佢滿足唔到我個胃所以加左隻煎蛋🍳🤣
撇除煎蛋同漢堡扒,呢款漢堡包配料同上一款一樣,只係漢堡扒以切碎既雜菌粒取替
雜菌扒食落去好有菇味😍,不過黏合能力相對較差,食既時候容易散開要小心食🙈 另外亦因為菇菌會出水,鋪左雜菌扒既個一面漢堡包淋左,無咁好食😅

✨招牌沙律🥗(跟餐) (單點$59)
呢餐咁heavy當然要食返d蔬菜🥬 平衡一下🙆🏻‍♀️ 原以為跟餐份量會比較少,估唔到居然會跟正常size🙈
沙律份量都幾多,有蕃茄🍅、青瓜🥒、雜菜🥬,不過某兩種菜食落偏苦😣 至於意式香草醋就分開送上,可以按個人需要添加

✨ 薯堡(跟餐) (單點$39)
薯堡份量同樣不少,其實係將薯餅整成球狀,每一粒炸至金黃色,食落幾脆口;可惜lunch set飲品無得揀啤酒🍺,如果可以配啤酒咁食,應該會更爽😝

✨甜蕃薯條🍠 ($49)
因為鐘意食蕃薯,見到呢度有甜蕃薯條即刻😍,決定要單點一份
甜蕃薯條既粗幼度同平時食開既薯條🍟一樣,只係蕃薯水分💧較多,食落會比薯條淋身,不過味道夠甘甜,無損我對佢既喜愛😋

✨曲奇奶昔🍹(升級+$31)
本身lunch set包既飲品只有罐裝汽水🥤/水,加31蚊可以升級轉做朱古力/士多啤梨/曲奇/香草味奶昔🍹
今次揀左曲奇味,略嫌oreo碎比較少味道唔夠突出,同埋餅碎偏淋,飲落口感不夠😣
值得一提既係呢度用既係可食用飲筒夠晒環保👍🏻 飲筒質地似係木薯製成,不過飲到最後因為浸係奶昔入面太耐而軟到爛左🙈
👧🏻人均消費:$160
😋味道指數:4/5
💰抵食指數:3.5/5
🪑環境指數:3.5/5
💁🏻‍♀️服務指數:3.5/5
👍🏻再訪指數:4/5
📍Burger Joys
地址:灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
⏰營業時間:11:00–06:00 (Mon–Sun)
(📍中環、西環亦有分店,營業時間或有所不同)
2020-08-29 63 浏览
終於試到呢間出名既漢堡包店,同朋友叫左2個beef cheese burger, 再加combo, 分別㨂左french fries (薯條)and tater tots(薯堡)。薯條同薯堡都好好食,熱辣辣 即叫即做🥔薯堡其實就類似一粒粒的炸薯餅,幾過癮。至於個漢堡包,啲菜/蕃茄好大塊,酸瓜幾新鮮好食。好喇,讚完,美中不中的是塊牛肉比較薄,成個包食時唔多覺食緊。如果一心想食肉,呢個beef cheese burger會令你欲求不滿。🥵🥵

2020-08-29
午餐
  • 薯堡
2020-08-29 73 浏览
Burger Joys+美國菜+ 漢堡包🏠環境:+ 多數bar 枱形式 唔算好好坐+ 店舖唔大 繁忙時間可能要等位‼️ Cheese Burger 好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️✅ 牛肉都大大塊 肉汁多多 唔會太乾✅ 值得一提 佢上菜個陣burger 都包得唔錯 shape維持到 唔會冧晒 ✅ 麵包烤過 外脆內軟‼️ black truffle fries +$21好食指數:⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️✅ 有D失望 d 薯條麻麻 一陣已經淋哂 即刻同M記差唔多......✅ 黑松露味 正正常常冇乜特別📍灣仔駱克道42-50hop E, G/F, De Fenwick, 42-50 Lockhart Road, Wan Chai⏰星期一至日11:00 - 06:00☎️ 電話號碼 27871288📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
Burger Joys

✅ 黑松露味 正正常常冇乜特別

⏰星期一至日
11:00 - 06:00

☎️ 電話號碼 27871288

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
2020-08-27 55 浏览
好耐之前已經聽過Burger Joys既burger好食,講到係香港No.1漢堡包店,今日甘岩經過灣仔酒吧街,點可以唔試下。我叫左一個cheese burger 🍔, 老公都話要食,不過男人大食,要叫double cheese burger 先夠佢食。叫左二個漢堡之後,廚房便開始製作,好快就整完走得,大約十分鐘吧。回到家中立即享受美味的漢堡,見漢堡用紙盒整齊包好,外面再貼心地用橡根綁好,使漢堡不會掉出來雖然回家的路程有一點距離,但漢堡包仍然保持鬆軟,不會因有點冷卻而變得硬硬的。漢堡裏面有很多配料。個人最喜愛厚切的蕃茄片,好新鮮。另外仲有生菜,紫洋蔥,酸青瓜,非常豐富。說到戲肉,就係牛肉漢堡。不但有濃郁牛肉香味,肉汁都好豐富。成個漢堡一定要一咬落去,個種口感係勁豐富,令人回味,即刻想再食多一啖。其實食漢堡,可以加 combo $41 就有埋薯條同飲品。加combo食應該會爽啲。

說到戲肉,就係牛肉漢堡。不但有濃郁牛肉香味,肉汁都好豐富。

外卖自取
  • 特式雙層芝士牛肉漢堡
  • 芝士牛肉漢堡
2020-08-25 59 浏览
去左試一試 burger joys 的漢堡,佢地有3間分店分別係:1,灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖2,西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖3,中環士丹利街82號地舖當天最近我的是灣仔分店,去到發現間店其實不算很大,但勝在有很多大電視播放足球節目,如果不是疫情影響,一齊係度睇下波,食下野都幾有氣氛!我當天是用換領券換取一個漢堡+一罐汽水,也幫其他人換領,即總共換了4份。漢堡約有5款可以選擇,都是跟平時買漢堡所用的餐牌是用一份,每款約80幾起至過百蚊,我選了芝士漢堡,因為是女店員推介的。由於當時佢地都有其他堂食客和外賣客,所以等了約15分鐘才拿到外賣走人,見廚房好似只得一位員工在製作食物,之後就遞出來比另一位職員包裝轉交客人,如果遇上繁忙時候,應該要等很久,而且加上係外藉人士,唔會工作效率好快,都要全程用英文溝通。不過店員推介的漢堡真係好食,我4份都換了芝士漢堡,入面也有牛肉、洋蔥、生菜、蕃茄、酸瓜,其他人食完都讚好食,份量都足夠,所以都食得飽,當然係會比一般老麥的漢堡大個,所以男仕都食得飽嘅。
1,灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
2,西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
3,中環士丹利街82號地舖

2020-08-21
午餐
2020-08-23 62 浏览
外賣Burger,超級好味因為疫情,好多地方都無開,好多地方都去唔到!好失落...平時熱鬧既灣仔酒吧街都好靜...今日經過見到burger joys有開,好開心,有我最愛既burger!而且還可以外賣,更係要買番屋企食啦!雜菌蘑菇芝士漢堡$89份量十足,而且食落完全唔似食素,好有口感!算係好健康魚柳漢堡$89通常魚柳炸過好熱氣,但le個我覺得好清,而且塊魚柳好厚,醬料好足,好juice,食到停唔到我們都另加$41升級要餐食到我地飽飽,好開心係屋企都可以享受正宗美國burger
外賣Burger,超級好味

雜菌蘑菇芝士漢堡$89
份量十足,而且食落完全唔似食素,好有口感!算係好健康

魚柳漢堡$89

我們都另加$41升級要餐

食到我地飽飽,好開心係屋企都可以享受正宗美國burger
  • 魚柳漢堡
  • Mushroom Cheese Burger