2021-05-16 4397 浏览
下班跟友人到這裏吃漢堡餐。這裏有大型電視播放着足球節目,是下班後消遣的地方。牆上掛着各人享用漢堡的開心相片,很符合餐廳的名字。魚柳漢堡($89),從相中已看到魚柳比一般漢堡店的大塊得多,比一般魚柳更厚身,厚身的魚柳更突顯外脆內軟的口感和魚肉的軟滑。配料也不馬虎,新鮮多汁的蕃茄片、爽脆洋蔥圈和生菜,為軟嫩的魚肉加上不同層次的口感和蔬果的新鮮。肉類往往是漢堡的主要食材,但在這裏,素食者也能享用漢堡。雜菌蘑菇芝士漢堡($89),以雜菌蘑菇取代中間的漢堡,比漢堡健康之餘,口感變成爽脆的雜菌蘑菇,不但外型與漢堡相若,與一般漢堡同樣厚身的菇肉也能成功取替漢堡。沒有了肉類,這個漢堡彷彿多了一點清新和健康。點了一個套餐(COMBO)($41),選了零系可口可樂和洋蔥圈。COMBO並不只如圖中的薯條可選,還可選洋蔥圈、薯堡或扭扭薯條。香熱的洋蔥圈不僅有外脆內軟的口感,有時候還能將內裏的洋蔥圈拉出來,猶如拉絲的效果。零系可口可樂搭配漢堡是絕配,一口充滿氣體的汽水,一口鬆軟的漢堡,是一件樂事,難怪幾乎每枱都點COMBO。最後點了一杯檸檬茶($49),檸檬茶可免費添飲,茶味跟上次喝的有點不同。這次我們沒有加糖

零系可口可樂
洋蔥圈

檸檬茶

最後點了一杯檸檬茶($49),檸檬茶可免費添飲,茶味跟上次喝的有點不同。這次我們沒有加糖和冰,嚐嚐檸檬茶最原始的味道。輕壓檸檬厚片,把一點酸澀擠入茶裏,為我們解膩。
2021-05-12
檸檬茶
2021-05-07 131 浏览
最近發現了一家隱藏在中環的漢堡店,店面很小,味道卻很棒!工作日的晚上竟然都要排隊,大概等了二十分鐘才進去,菜單種類不算特別多,有四五種漢堡,加上各種鸡翅和薯條。我們點了一個牛堡,一個鸡堡,這個漢堡的麵包很特別,比普通的更加鬆軟,鸡肉堡的醬料是黃色的芥末,味道很特別,但是我最愛的還是那個土豆做的一粒一粒的小吃,名叫薯堡,你們一定要試試!飲料肯定必須是奶昔和可樂,美式飲食必不可少的兩樣!他家的奶昔也是絲滑,推薦cookies cream
芝士牛肉漢堡Price:$109📌見到唔少報導推介,又獲選為「世界50間最佳漢堡店」,而小妹都中意食Burger,對佢好大期望😇Burger配上芝士醬都算Juicy,聽聞塊安格斯牛肉係用紅酒同牛油烹製🧐不過就唔係好食得出😂配料有洋蔥、生菜葉、番茄都好大塊,食落不過不失,但又無乜特別🤔黑松露薯條+薑汁汽水Price:$41 + $21 (套餐價)📌薯條黎講比較失望🤢佢用既係黑松露粒,數量唔多,落得唔太均勻,面既薯條都食到黑松露味,去到中間已經無乜。而且味道唔係好夠,轉做黑松露醬或者會更好,但跟餐連埋補差價成$62😢食完後就覺得名過其實,性價比麻麻🥲可能美式Burger唔係好貼合到小妹心意🥺
芝士牛肉漢堡
Price:$109

黑松露薯條+薑汁汽水
Price:$41 + $21 (套餐價)

2021-05-04 264 浏览
在入境事務處搞完一輪簽證,好想搵間好吃的burger,打開wolipay見到這間有幾間分店的burger joys,就去買個外賣到朋友家吃。店舖有很多KOL,俊男美女照片,店員是講英語的,但餐牌清晰,不用怕溝通問題。【Cheese Burger】勁香牛肉味道,芝士溶化了,同牛肉漢堡融為一體,又多汁,欣賞佢中間加了千島醬,但沒有多餘的水份令麵包浸淋,味道依然和堂食分別不大。【Chicken Burger】雞扒是大份而且煎得外皮香脆極,淋上蜜糖芥末醬仍然食到脆口質感,外賣burger來講實屬難得呢。【Truffle Fries】因為不是醬汁淋上薯條,而是黑松露碎灑上面,所以回到去都是脆的,不過自己忍不住返焗了。價錢的確不便宜,但同路人就支持下,而且外賣水準不錯。

Truffle Fries

價錢的確不便宜,但同路人就支持下,而且外賣水準不錯。
2021-04-26
15 分钟 (外卖自取)
2021-05-03 135 浏览
果然真係叫Burger Joys 呢個Burger 真係會令到人有好大既滿足感個包好鬆軟, 個肉Juicy  得黎係好有肉味已經係黎食第二次啦, 我都係揀食牛肉Burger因為佢overall 的配料同個包都配合得好好不過其實除左Burger外, 其他野都好好食, 薯條炸洋蔥圈仲有最鐘意食既雞翼(值得一提係星期4係WINGS DAY, 雞翼係3蚊隻!)|都有人入黎係食雞翼冇食包, chill 住甘飲下酒D雞翼既話3種口味都食過, 都OK, 不過水牛城雞翼就多汁左的覺得重口味左少少(而另外唯一就係薯條加左芝士好快淋) 野飲的顏值同味道都好唔錯不過由於唔係我叫, 我已經唔記得左呢杯係咩黎
果然真係叫Burger Joys
呢個Burger 真係會令到人有好大既滿足感
個包好鬆軟, 個肉Juicy  得黎係好有肉味
已經係黎食第二次啦, 我都係揀食牛肉Burger
因為佢overall 的配料同個包都配合得好好
不過其實除左Burger外, 其他野都好好食,
薯條炸洋蔥圈仲有最鐘意食既雞翼

都有人入黎係食雞翼冇食包, chill 住甘飲下酒
D
雞翼既話3種口味都食過, 都OK,
不過水牛城雞翼就多汁左的
覺得重口味左少少
(而另外唯一就係薯條加左芝士好快淋)

野飲的顏值同味道都好唔錯
不過由於唔係我叫, 我已經唔記得左呢杯係咩黎
2021-04-22
  • Burger
  • chicken wings
🥚🥚🐷入圍全球50大最佳 人氣灣仔漢堡店 ✨性價比:7.5/10🍳食物:8/10 🌏環境:5/10🕺🏻服務:7/10💰是次消費:人均 $178#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在灣仔
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃漢堡————————漢堡包店愈開愈多,自己卻對漢堡包的認識只停留在麥當勞的層面,決定給這間超人氣食店一個機會,去改改對漢堡包的印象。先論環境,原來入圍全球50大的漢堡店並沒有豪華的裝修,相反小店還很逼,座位相隔超近而且都是bar枱,不太舒適,很易滿座,用餐時看到不少人在外面等外賣。🍔🧀特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)作為招牌菜,這個沒有令人失望。用上美國安格斯特級牛肉,人手打造,充滿肉汁,想不到連漢堡肉都可以有豐富牛味。中間夾著番茄、芝士、酸瓜、紫洋蔥、生菜和醬料,一口咬下口感豐富。雖然漢堡厚身,但拿著底下的紙盛著就不難處理的。平時認為這些漢堡包訂價太高,所以一直沒有嘗試,但這個特色雙層芝士牛肉漢堡,個人覺得價格合理。🍄雜菌蘑菇芝士漢堡 ($89)適合素食者的一款,蘑菇是打碎再壓成餅去煎,做到外脆內軟的口感。不過味道方面,由於上下層的配料和醬汁都濃味,尤其是紫洋蔥,令人一口吃完只
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬

🏝地點分類: #蛋蛋豬在灣仔

🍰食物分類: #蛋蛋豬吃漢堡
————————

🍔🧀特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)
特色雙層芝士牛肉漢堡

🍄雜菌蘑菇芝士漢堡 ($89)
適合素食者的一款,蘑菇是打碎再壓成餅去煎,做到外脆內軟的口感。不過味道方面,由於上下層的配料和醬汁都濃味,尤其是紫洋蔥,令人一口吃完只記得紫洋蔥味,蘑菇餅就隱藏了。單獨吃的話會嚐到像薯餅一樣的脆皮,菇味個人覺得不夠濃。整體來說都好味,$89訂價正常。
雜菌蘑菇芝士漢堡

🍟黑松露薯條 ($59)
周圍都可以吃到黑松露薯條,我覺得這間的做得不錯。薯條是幼身的,而且份量不少,難得的是連中間和底的薯條都有占上黑松露。上菜是還是又熱又脆的,訂價合理。
黑松露薯條

🍼曲奇奶昔 ($69)
很滑的奶昔,幾乎每日都可以吸到一點曲奇碎,oreo控們可以一試。
兩人都喝不完一杯,偏膩偏甜的。
好喝,但$69少貴。
曲奇奶昔

結帳時店員把我們本來單點的項目改成combo,成功為我們節省$20,亦看到店員和其他客人有講有笑,上菜速度快,服務正常,推薦大家去嚐嚐牛肉漢堡。

Burger Joys @burgerjoys
🚦灣仔駱克道42-50號君悅居地下E舖
(灣仔站 C 出口, 步行約3分鐘)
分店:西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖
中環士丹利街82號地舖
🕰營業時間:11:00 - 06:00
2021-04-18
  • 特色雙層芝士牛肉漢堡
  • 黑松露薯條
2021-04-23 112 浏览
我很喜歡吃漢堡包,以前在美國吃的全部都大大塊肉而且肉汁爆滿,估不到在香港也能吃到同樣高水準的漢堡,店舖位於灣仔,座位不多但很美式。是日外賣了牛肉漢堡,漢堡肉厚厚的,肉質不韌之餘非常有肉汁,是醬爆,而麵包質感很特別,超級鬆軟一試難忘。魚柳漢堡同樣美味,魚柳大塊厚肉得驚人,啖啖魚肉夾雜著超甜洋蔥😋甜薯條份量大香脆可口,是必試之選。洋蔥圈炸粉不多,洋蔥甜身配沙律醬一流。經典水牛雞翼高水準,醬汁微辣雞翼外皮脆身,配以甘筍及西芹口感很清新,加點蒜蓉芝士醬跟當年在美國吃的很相似,懷念那味道!
2021-04-21
外卖自取
  • Fish Burger
  • 甜薯薯條
  • Buffalo Wings
  • 牛肉漢堡
2021-04-19 102 浏览
以前我好鍾意喺灣仔酒吧街度飲酒有時都會喺呢度糖食順便睇吓波!但係而家有疫情同埋又有變種病菌所以我都唔係好敢喺度糖食只可以另外買!我哋叫咗兩個漢堡餐 另加$41升級雜菌蘑菇芝士漢堡$89咬落去嗰種感覺好有辱質感完全唔覺得食緊素食!雙層芝士牛肉漢堡$109厚厚嘅牛扒係用高級嘅牛肉碎整成所以咬落去除咗好友肉質感之外味道重好Juice以前喺香港可以食到純正美國嘅burger已經好開心啦而家仲可以帶返屋企真係好滿足呀

我哋叫咗兩個漢堡餐 另加$41升級

雜菌蘑菇芝士漢堡$89
咬落去嗰種感覺好有辱質感完全唔覺得食緊素食!

雙層芝士牛肉漢堡$109

外卖自取
2021-04-16 82 浏览
This is my first time having burger here. I was rush and luckily got a nice seat. Ordered cheese burger, including cheese, minced beef, red onion, lettuce and tomato. The bread is nice but the burger was a bit dry. Quite disappointed on it!Onion ring was not recommended as it was not hot and fresh. Just so so. Milkshake was good but you need to add $30 more for it. Totally spent $140 for my lunch. No next time.

2021-04-11 104 浏览
今日去左灣仔食lunch,經過burger joys又忍唔住要去食下佢地既burger啦我一直好鐘意burger joys既漢堡包,麵包加上牛油先煎香,入口香甜又夠牛油果種香味,麵包微脆中間軟熟!漢堡排夠厚又重牛肉味,牛肉用上頂級美國牛,肉味濃肉汁又好豐富!漢堡排煎約七成熟,夾上芝士、生菜、蕃茄!可以自己額外再加配料,Portobello、芝士等等我另外再加左黑松露薯條!黑松露味道濃香,菌味超重!薯條香脆即叫即炸!strawberry smoothie必試香甜夠滑,好重莓香,又無香精味!甜度又剛剛好!
香甜夠滑,好重莓香,又無香精味!甜度又剛剛好!
2021-04-03 130 浏览
自從上次同同事一齊食Burger Joys 就念念不忘 今晚同老公係附近按腳 就決定encore 同時帶埋老公試一試 食完我哋都一致認為Burger Joys好食過Honbo添 😋😋-今次我都係食Cheese Burger 而老公就食Double Cheese Burger😉 詳細食後感可以睇番前幾個星期既post -今次我試左Chocolate+Bailey Milkshake 加左Bailey真係 仲仲仲 好味啊 😍😍 不過真係好鬼貴 $69+$31 = $100‼️🥲🥲 第一次飲咁貴既milkshake 決定下次叫一杯同老公share-而老公order個杯義大利牌子既啤酒就真係 非 常 普 通 $70一支真心唔值 😆

2021-04-03
上次食過另一間有名既漢堡店 今日就試下同樣位於好西雲集既全球50大既「Burger Joys」啦‼️我同朋友係lunch time過去食既 中午繁忙時間落單後大概等左20分鐘 飲品 漢堡🍔同埋小食到齊啦 -Cheese Burger芝士漢堡 ᴴᴷ$109 🍔上檯時好靚仔咁放係紙盒上 ❤️ 加分 包裡食材排放整齊「穩陣」就算成個攞起食都唔會食得論盡 最喜歡他家既包 鬆軟再有牛油🧈香 裡面有好多料 洋蔥 酸瓜 番茄 生菜 🧅🥒 🍅 🥬 當然少不了主角牛肉漢堡扒啦🤣 牛肉肉質多汁鮮美 微粉紅 口感剛好 還有最愛既醬汁 甜甜酸酸好開胃 😋❤️ 見朋友order個個Double Cheese Burger仲正 見到都流口水🤤 可惜因為又想飲milk shake 但個胃唔夠大 所以就無order啦 -Chocolate Milk Shake 朱古力奶昔+ᴴᴷ$31見到杯上個厚厚既Cream就已經知道呢杯嘢有幾邪惡😈啦 🤣🤣 好好味 好creamy同香濃 😍-Tater Tots 薯堡熱辣辣端上檯 炸得大小剛好一啖一粒 炸得外層金黃 裡面粒粒薯仔🥔 口感甚佳 -Truffle Fries +ᴴᴷ$21最後

Cheese Burger芝士漢堡 ᴴᴷ$109
Cheese  Burger  and  Double  Cheese  Burger

Chocolate  Milk  Shake

Tater Tots 薯堡
Tater  Tots  and  Truffle  Fries

Truffle Fries +ᴴᴷ$21
最後呢個真係好失望 第一 個薯條唔係粗薯條 口感已經欠奉又無薯仔香 再睇睇個d黑松露 又乾又醜樣 見到都唔開胃😅 而且點薯條食好麻煩 如果加少少醬汁調和下 淋上薯條上會容易食好多 我食左幾條已經放棄啦🥲🥲

2021-03-30
Chocolate  Milk  Shake
  • cheese burger
  • chocolate  milk  shake
2021-03-29 172 浏览
M記質數,但是價錢貴幾倍!唔知點解咁多好評,食完中曬伏!burger很普通,薯條似M記,可樂罐裝的!!盛惠$23一罐可樂!!最後感覺兩個人食左2個M記餐但要300多元!真唔識欣賞!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2021-03-27
2021-03-28 96 浏览
呢間係上左全球第32名好味嘅burger🤩 餐廳好細 所以整出嚟嘅水準都高啲~Cheese burger $109Chicken burger $89 +$13 cheddar cheese可加$41 配汽水或1/2pint beer, 同埋regular fries 🍟 我地就再加多左$11要cheese friesChicken burger 個雞皮係脆脆地架 兩個burger都有蜜糖芥末醬 個包新鮮整起唔會林哂😋而cheese fries 好多芝士醬啱哂鍾意食芝士嘅我😍唔似其他舖頭食完面個啲就冇哂醬😟Cajun wings $59/6pcs雞翼辣辣地好夠味 又唔會乾身哂

Cheese burger $109

Cajun wings $59/6pcs
雞翼辣辣地好夠味 又唔會乾身哂
2021-03-28 90 浏览
經過想食Burger,今日終於又有機會食Burger Joy啦!Buffalo Wings 每次去親美式餐廳必點,因為好鍾意個sauce 有d辣有d酸,加上炸雞翼,真係無得輸。呢間的味道唔會太辣,雞翼亦唔乾,口感好好,而且有西芹同紅蘿蔔可以中和下,忍唔住食多幾隻。雞肉漢堡呢個有驚喜,平時好怕食雞會好乾,但呢個好juicy 又香口,個麵包本身焗得好香,見到金黃色已經好吸引。配料有菜有蕃茄有pickles 有洋蔥。令人好滿足的口感。美式炸雞配芝士醬芝士好 rich 好 creamy ,同炸雞一齊食真係不得了。值得一睇係burger 包裝好好,食起黎好方便,唔會食到對手好污糟。下次試埋其他款既burger !

Buffalo Wings

雞肉漢堡