2021-09-11 87 浏览
去到灣仔想搵個漢堡包食食,原來呢度啲漢堡包同食開啲係好唔同嘅,講地方雖然都唔算大,坐嘅地方同埋環境都好唔同,但係有夜晚落吧感覺,味道真係好特別,好似美式生活咁,隔離左右都來自各地嘅人。坐低我哋落單個芝士漢堡漢堡唔算大,環境真係可以代替一切,再加埋個芝士嘅味道還可以,食落都有牛肉味,加埋啲配料醬汁都可以一試。雲利拿奶式加黑松露薯條奶昔係好味唔使講,喜歡飲就一定會有心得,細滑粗糙口感各不同,入口就要自己嘆嘞,而且做得比一般係出色嘅, 慢慢嗒!黑松露薯條,條條都有黑松露味,所以都算 唔錯,而且炸得時間啱啱好。再加個脆糖雞翼,零度可樂。今日呢次嘗試嘅雞翼炸得好靚,而且一路食落去都係熱辣辣,加咗蜜糖點食都啱口味,隻隻都係咁靚 下次再來。人均150,年青人生活,後生咗幾幾年。
但係有夜晚落吧感覺,味道真係好特別,
好似美式生活咁,隔離左右都來自各地嘅人。
坐低我哋落單個芝士漢堡
漢堡唔算大,環境真係可以代替一切,
雲利拿奶式加黑松露薯條

隻隻都係咁靚 下次再來。
人均150,年青人生活,後生咗幾幾年。

今日我哋一行四人滿心期待食burger joys既漢堡包但係最後換來係服務員的不禮貌對待唔單止我哋個餐齊嘅時候佢仲一直喺櫃檯度玩緊電話真心對呢間burgerjoys shop有啲失望亦都唔會再有下一次真心佢個burger都唔平㗎最平嘅魚柳漢堡又或者Vegetarian漢堡都八$90一個如果加埋餐加$42真心$100一個burger係咪至少都要比返少少服務先整體上個漢堡包都冇咩問題但最好食都係佢個漢堡包勁重牛油味
今日我哋一行四人滿心期待食burger joys

整體上個漢堡包都冇咩問題
但最好食都係佢個漢堡包勁重牛油味
2021-09-07
2021-09-07 134 浏览
同友人食過好多間burger,但佢話咁耐都未食過呢間喎,就梗係帶佢過嚟試吓啦!水準依舊非常出色,冇令大家失望我哋分別嗌左兩個burger,兩個小食,一杯嘢飲已經飽到我哋反肚了哈哈Signature Double Cheese Burger 🍔 個人認為呢個漢堡比其他出色嘅地方係佢嘅麵包非常非常重牛油味,係我喺出面未食過嘅味道!除咗啲餡好濃味,個麵包都好香同埋好辣口,一咬嘅時候啲牛肉汁流晒出嚟🤩另外就係chicken burger佢個雞非常口同埋煎得好嫩滑,食唔出有任何調味淨係食到好香既雞扒味,加埋啲蛋黃醬真係一流!當然個麵包皮又係非常之香口啦小食方面今次就嗌左Cajun chicken wings同埋我最愛嘅薯寶🤩呢度嘅薯寶係我食過最好食嘅burger shop小食!同埋分量都好多本來仲想食埋黑松露薯條㗎,不過大家都已經好飽了,唯有留返下次啦🤩🤩

另外就係chicken burger

2021-08-30
  • 特式雙層芝士牛肉漢堡
  • Signature Double Cheese Burger
  • Chicken Burger
  • Cajun  chicken  wings
2021-09-05 205 浏览
今天放工相約朋友食晚餐,在整條酒吧林立的街道,被這家有名的漢堡店吸引住。首先出場的是我最喜愛的雞翼,伴碟還有西芹和甘荀🤣水牛雞翼比較辣,酸酸的很開胃,配上白色的醬料可以中和一下酸味。到了主角出場,漢堡的麵包是烘過的,生菜、蕃茄、洋蔥等配料都很新鮮,牛肉味濃,配上酸青瓜,食到停不了口呢!魚柳炸得好脆,魚肉又不會很乾,而且厚厚的很滿足。其他配料跟牛肉漢堡一樣。飲品我們都要了椰青水,是一罐罐的那種,夏天喝很解渴。餐牌上有好幾款薯條可以選擇,我們叫了最普通的薯條,還有一粒粒的薯堡,兩個都是熱烘烘的,個人比較喜歡薯堡,一口一粒放入口剛好。
經典水牛雞翼

薯條薯堡

經典水牛雞翼
2021-09-03 69 浏览
漢堡包整得好吃的,真的手指伸出也能數得出了,而這間漢堡包店,就是我的大愛了!點了兩個漢堡,加一個小食跟朋友share,起初還在想能否夠飽,但送到來時,真的很足料,很大件,吃一個漢堡,女生來說真的很夠飽!牛肉漢堡及雜菌蘑菇芝士漢堡都很好吃,先說牛肉漢堡,很香牛肉味,有嚼勁,而且牛肉還很有厚度,加上酸瓜及洋蔥等,很正!而另一個是素食漢堡來的,內裡的雜菌扒很像牛肉,眼看不太能分別,但咬下去便能知道,雜菌扒邊位很香脆,吃起來也很豐富口感!而小食點了蒜香雞翼,很香蒜味,醬汁是甜甜的,很好吃啊!

而小食點了蒜香雞翼,很香蒜味,醬汁是甜甜的,很好吃啊!
2021-09-03 59 浏览
Burger joys 雖然鋪面細細,但食物有水準,每星期有一日有特價雞翼!仲會播體育賽事~芝士牛肉漢堡($110) + 藍芝士 ($13)漢堡包唔會太厚食到好唔方便,牛肉味濃,配埋有獨特香氣同偏鹹嘅藍芝士,正!套餐(+$42 ) 套餐包嘢飲同薯條。我哋仲額外加咗錢upgrade 做Cookies and cream 奶昔(+$32)同熱熔芝士味薯條(+$12)。雖然兩樣都都好邪惡,但同burger一齊食係perfect match!佢呢度嘅薯條偏幼,個人更加鍾意粗身嘅薯條~蒜香雞翼($60)外皮微脆,肉質嫩滑,配埋甜辣醬,幾惹味~好啱睇波送酒😚

芝士牛肉漢堡($110) + 藍芝士 ($13)

套餐(+$42 )

蒜香雞翼($60)
外皮微脆,肉質嫩滑,配埋甜辣醬,幾惹味~好啱睇波送酒😚
2021-08-31 65 浏览
今次叫左個魚漢堡,好夠熱,但d汁係個包底變左食上面時就好少汁,但係好食既,牛漢堡個排如常出色好味,叫左最經典既薯條,甜薯有點油同軟左,不過味道係好既,平日去食,5洗排隊
2021-08-24 171 浏览
今日放咗工約咗朋友行街,順路在灣仔一帶搵食,想encall之前食過的漢堡包,位於灣仔酒吧街裏面,有波睇,望下街景,飲下嘢都幾chill。芝士牛肉漢堡跟combo 加42蚊就可以包埋薯條同汽水。牛肉漢堡肉質新鮮,食得出新鮮泡製,都幾juicy食到肉汁,配料豐富,除咗芝士外仲有青菜 番茄同洋蔥,蔬菜類同樣新鮮, 個包好厚,份量十足, 食到飽飽。魚柳包由於我朋友唔食牛,所以叫咗個魚堡, 他的評語都唔錯,見到塊魚柳好厚身, 而且炸得好香脆,下次可以試下。薯條幼身嗰種,新鮮熱辣出爐, 必食之選。

芝士牛肉漢堡跟combo

魚柳包

魚堡

薯條

幼身嗰種,新鮮熱辣出爐, 必食之選。

薯條

2021-08-18
2021-08-23 2526 浏览
跟朋友約了在灣仔吃午餐,朋友喜歡吃burgers,於是想起駱克道君悅居地下的Burger Joys。餐廳坐位不多,裝潢與格調跟酒吧相同,平日也有不少外國客人光顧。牆身貼上很多相片點綴,相信是客人用餐時的照片;喜歡看球賽的朋友相信也會喜歡到這裡,因電視會不斷播放球賽,一邊用餐一邊欣賞球賽,一樂也!這裡主打漢堡,我們要了一份魚柳漢堡、一份芝士漢堡、一份芝士薯條、椰青水和一杯Iced Latte。芝士薯條看着也非常吸引,整份薯條被芝士滿滿的覆蓋着,熱烘烘的幼薯條外脆內軟,沾上軟綿綿的芝士加添濃郁香味。魚柳漢堡這個是我的最愛,魚柳外表香脆,肉質鮮嫩,加上蕃茄、洋蔥、生菜、芝士和沙律醬,咬住微脆鬆軟的漢堡包,口感一流。芝士牛肉漢堡牛肉厚而多汁軟熟,味道香濃,除了蕃茄、洋蔥、生菜、芝士外,還加上酸瓜,加添一份層次感,美味可口。Iced Latte整體而言:地點在灣仔市中心,距離地鐵站不遠;地方雖然不大,但食物質素有保證;店員服務態度良好,我們説會分享食物,店員也很樂意地把漢堡一分為二喜歡吃漢堡的朋友又多一個好選擇。

椰子水
Iced Latte
Iced  Latte

喜歡吃漢堡的朋友又多一個好選擇
2021-08-19
Iced  Latte
2021-08-16 107 浏览
行過灣仔想食下burger就一定會諗起呢間餐廳呢間野雖然門面比較細 座位比較窄 但係食物質素非常好Cheese Burger 雖然佢叫cheese burger 但其實佢係Beef Burger食完就明點解佢係呢間店嘅signature 我覺得佢嘅面包係同其他店好唔同 係有陣香味 食落唔會係濕到淋曬 又唔會好乾 好鬆軟香口 牛肉好juicy d配料都好freshchicken burger我就加左隻煎蛋入去 感覺都幾新奇 未試過食burger有煎蛋🤣 但都好食 個醬汁好夾 Black truffles fries本身以為係有黑松露味既醬比人點或者係用黑松露粉灑上去 原來係一啲黑松露放係薯條上面 好正呀 好重黑松露味 我至愛Strawberry milkshake唔會係好稀個d milkshake 用strawberry味真係無得輸
行過灣仔想食下burger就一定會諗起呢間餐廳
呢間野雖然門面比較細 座位比較窄 但係食物質素非常好

Cheese Burger

chicken burger

Black truffles fries

Strawberry milkshake
2021-08-13 75 浏览
今日同朋友出灣仔行街買廚房野,行完睇下有附近有乜食,遠處見到 Burger joys 招牌,呢間係全球50大漢堡飽店,最出名係安格斯牛肉漢堡,就建議朋友去食漢堡飽😄店舖面積唔太大,美式裝修風格,統一用高腳吧枱櫈,播放住輕鬆嘅流行曲,見到有唔少food panda 柯打😄芝士牛肉漢堡,牛肉漢堡兩款漢堡飽都係用手切安格斯牛肉造嘅漢堡扒,配紫洋蔥、蕃茄、酸瓜同生菜,材料新鮮,漢堡扒肉質juicy,牛肉味濃郁,用千島醬醬汁,麵包質感十分鬆軟,芝士牛肉漢堡就多咗塊半溶芝士,食落層次更加豐富,而包裝設計得幾好,唔會漏哂D汁同配菜出嚟,唔怪得有全球 Top50漢堡嘅盛名🤩食漢堡飽都要食下薯條,加咗💰41轉套餐,有薯條同汽水,可以揀啤酒,薯條鍾意食傳統加少少鹽,新鮮即炸,再蘸茄汁食😋

芝士牛肉漢堡,牛肉漢堡

2021-08-11
下午茶
2021-08-07 123 浏览
這間在灣仔的漢堡包店很有名,除了灣仔,還有其他區的分店,因為被評為全港第一漢堡包店,所以一早就進了我和友人的必吃餐廳之一。餐廳環境是美式漢堡包店的格調,還有大電視,很適合客人邊吃漢堡包邊看電視,電視上正播着足球賽,很有氣氛。我和友人點了一個特式雙層芝士牛肉漢堡,再加錢升級成套餐,配送芝士薯條和草莓奶昔,看到餐牌上的炸雞圖片十分吸引,忍不住再叫了一客美式炸雞配車打芝士醬😋跟餐的芝士薯條首先登場,薯條上面淋上滿滿的芝士醬,很香很濃郁,薯條是剛炸好的,外脆內軟🤤特式雙層芝士牛肉漢堡和草莓奶昔也隨後送上來,香味令我和友人食指大動,胃口大開。不愧是最佳漢堡,這個特式雙層芝士牛肉漢堡十分美味,漢堡包兩邊的包都用牛油煎得金黃香濃,包向內的那邊還帶一點兒脆,紫洋蔥、生菜、酸黃瓜和番茄片等配料都很新鮮,為漢堡包添上風味,芝士醬把配料、牛肉漢堡和包都完美地混合在一起,濃稠度剛好,亦不會太鹹,蓋過牛肉的味道,牛肉漢堡煎得恰到好處,肉質鮮嫩多汁美味,不像有些漢堡又硬又乾,我和朋友迅速分吃完畢這個漢堡,因為實在太香太好吃了😋😋草莓奶昔有不少草莓粒和草莓醬,奶昔幼滑,不會過甜,吃一口漢堡包再喝一口草莓奶昔,真是一

草莓奶昔有不少草莓粒和草莓醬,奶昔幼滑,不會過甜,吃一口漢堡包再喝一口草莓奶昔,真是一流,既解渴又好喝。美式炸雞配車打芝士醬堆滿了紙盒,能看得出來是剛炸好的,十分脆,雞肉多汁且肉質鮮嫩,配上濃郁的車打芝士醬,真是人間美味👍🏻

這間漢堡包店的漢堡包令我和友人驚為天人,約好了下次要再來一嚐其他口味的漢堡包,相信和今次會一樣美味,吃得出廚師把漢堡包的每一個細節每一層都做得很完美☺️
草莓奶昔
特式雙層芝士牛肉漢堡
2021-07-27
草莓奶昔
特式雙層芝士牛肉漢堡
  • Melt cheese fries
  • Strawberry milkshake
今次用咗openrice coupon $109就食到一個餐!灣仔嘅burger joy 好有feel 喺好多酒吧隔離 燈光暗暗地 不過鋪頭好細有啲逼本來諗住可以將薯條轉做薯角 但原來用coupon無得揀㗎(。 ́︿ ̀。) 仲要無得加錢upgrade飲品 想試milkshake嘅留意翻嚟~✨ 雜菌蘑菇芝士漢堡 連汽水同薯條 ($109 with openrice coupon) burger: 雜菌蘑菇炸到脆卜卜 配埋生菜同蕃茄balance翻個油膩感 麵包用牛油煎過 好香口同軟熟但係對於唔中意食洋蔥嘅我就覺得洋蔥味太濃啦(゚o゚;;ps 注意健康嘅人唔好諗住係素burger就好啲 呢個包應該都好多油㗎(・Д・)ノ😋好味程度: 7.5/10 🥳再試一次程度: 5/10fries: 平平無奇 比m記好少少啦 唔想哂quota可以唔洗試(/ω\)😋好味程度: 3.5/10🥳再試一次程度: 1/10

麵包用牛油煎過 好香口同軟熟
但係對於唔中意食洋蔥嘅我就覺得洋蔥味太濃啦(゚o゚;;

😋好味程度: 7.5/10
🥳再試一次程度: 5/10

😋好味程度: 3.5/10
🥳再試一次程度: 1/10

2021-08-05 194 浏览
星期六又係出門口搵食嘅好日子啦!今日嚟到灣仔嘅burger joys~好耐冇食過漢堡包啦,好開心呀!朋友話第一次嚟食緊係要試吓推介嘅芝士牛肉漢堡啦~整係睇相都見到半溶嘅芝士呀,新鮮嘅蔬菜加埋濃味多汁嘅牛肉,口感真係無得輸。而另一個我哋就叫咗雞肉漢堡,平時食雞肉漢堡最驚會好乾身,不過今日呢個好多汁仲好香口呀~雞肉外脆內熱,配料份量十足。跟餐再加配黑松露薯條,仲有美式炸雞配車打芝士醬,夠曬邪惡呀~即炸嘅薯條,加埋黑松露醬,又脆又香,而炸雞嘅份量都好多呢,外皮脆卜y卜,無骨嘅炸雞沾埋芝士醬,一齊食正呀,一面傾計一面食,可以好好放鬆一下呀~

雞肉漢堡
黑松露薯條
下午茶
雞肉漢堡
黑松露薯條
2021-08-05 46 浏览
經過見到呢間被選為世界top 50漢堡包,星期五一於入去試下

夜晚店內都差不多滿座,餐廳採用open kitchen,裝修有美式餐廳感覺牆上面有名位名人加持,真係令人想黎試下burger一個漢堡包大約$90-$140,加$42轉combo 有薯條同汽水/ 啤酒Single Burger麵包用牛油再加上煎香,入口鬆軟有牛肉香。牛肉漢堡juicy 多汁,唔會煎得太乾,中間仲有一層熱熔用嘅芝士,加上香脆新鮮既生菜、洋蔥和蕃茄,每一啖都好fresh!所以呢間餐廳既漢堡係我必食之選 Black Truffle Fries
黑松露薯條係即點即炸,黑松露醬一D都唔吝嗇!最正係熱辣辣兼香脆可口。條條薯條沾上黑松露醬,香濃美味放工Burger 加埋杯啤酒,落黎chill 下真係好正

牆上面有名位名人加持,真係令人想黎試下burger

Single Burger

Black Truffle Fries

放工Burger 加埋杯啤酒,落黎chill 下真係好正
  • 黑松露薯條
  • 芝士牛肉漢堡