2022-05-19 199 浏览
今時今日,香港既漢堡包店已經開到成巷成市,但灣仔呢間係米芝蓮推介,唔好睇佢間舖面積咁細,座位咁狹窄,但佢係有全球Top50之稱既漢堡唯一仲要係香港代表,想搵高質嘅burger不如就試吓呢一間啦😉😉佢呢度如果套餐黎計佢配嘅薯條比較細份,我哋就嗌咗一個套餐一個散叫,事關真係好驚佢超大份😆😆🍔Cheeseburger:佢仲有Double Cheeseburger,呢個真係超巨型,真係未必食得晒,所以就叫咗個單層Cheeseburger,配料就梗係有芝士,牛肉,番茄,洋蔥同埋菜,另外可以加配料,我哋加咗煙肉,你哋見到嗎?佢係烘底麵包嚟嫁,每個步驟都要好細心,如果唔係又點樣有呢個名銜呢👍🏻👍🏻佢嘅賣點就係手打牛肉,唔怪得知咁Juicy啦,牛味同鮮味比例好好,所有嘅配菜都係好新鮮,少少黃都冇,芝士溶化嘅程度剛剛好,連埋成個漢堡一齊食係有拉絲嫁,煙肉唔油,煎得好金黃香口😋😋🍔Fish Burger🐟:睇吓唔係熱銷款有冇咁好食先,所有配料都係一樣超新鮮,再加上烘過嘅麵包,同熱銷都係一樣咁出色,至於佢嘅炸魚都係好厚身,又新鮮,雖然係炸嘅關係,但都唔會好多油同埋好燶,size嚟計兩款都差唔多,真係唔錯唔錯

🍔Fish Burger🐟:睇吓唔係熱銷款有冇咁好食先,所有配料都係一樣超新鮮,再加上烘過嘅麵包,同熱銷都係一樣咁出色,至於佢嘅炸魚都係好厚身,又新鮮,雖然係炸嘅關係,但都唔會好多油同埋好燶,size嚟計兩款都差唔多,真係唔錯唔錯就🤤🤤🤤

Sweet Potato Fries🍟 : 至於佢嘅甜薯條真係唔錯,甜度適中,薯條炸到好均勻,本身已經係幼嘅薯條嚟,食落口感更加豐富,因為係用番薯做既關係,所以佢本身個口感會硬啲,但都好食,其他都冇大問題,份量唔算好多或好少,但我地可以清晒所有野食,所以我覺得份量啱啱好😋😋
佢平均一個餐連埋薯條汽水都要$100up,所以睇你地覺得值唔值啦😏
Sweet Potato Fries