2021-03-06 19 浏览
傳聞中的百萬RECIPE漢堡店,今日得以一試,沒想到中環店竟然要排隊,果然有夠受歡迎等了良久,終於坐下,基本上跟一般漢堡店一樣,大多都都是高座選擇不多,都是基本的漢堡搭配,由單層到雙層,有芝士到無芝士,或者加墨西哥辣椒,煎蛋等配料特色雙層芝士牛肉漢堡$139件頭不算很大,但漢堡扒夠厚,即使用上雙層的牛肉都不會咬不下,肉汁也夠多,吃下去的肉香甚濃,但又不會太油膩,車打芝士的咸香味把提升了一個層次店內用的漢堡配料是番茄,生菜跟生洋蔥,令人驚喜的是爽脆的口感跟充足的水份水牛城雞翼 十二隻$99加入辣汁烹煮的水牛城雞翼,聽聞星期四只需要$3一隻!這些雞翼平日也不過$8一隻左右,味道辣中帶點酸,口感厚實,加上健康的芹菜條在這吃飯很有美式餐廳的感覺!

等了良久,終於坐下,基本上跟一般漢堡店一樣,大多都都是高座

特色雙層芝士牛肉漢堡$139

水牛城雞翼 十二隻$99
加入辣汁烹煮的水牛城雞翼,聽聞星期四只需要$3一隻!

在這吃飯很有美式餐廳的感覺!
在香港有三間分店的 Burger Joys 除了被喻為全港第一,更是全球50大漢堡店之一,每個漢堡都以精選食材細心製作,咬下去就發現連個包都特別講究,唔怪得咁多人鍾意啦!這天來到中環分店,向窗位置夠晒度假感,素漢堡都好有水準添!Burger Joys 中環店位於士丹利街,由地鐵站D出口行上去10分鐘以內,不用爬很多山路,都幾容易搵到。漢堡品牌來自美國 L.A.,2015年在香港開設首間分店,中環這間是去年開的最新店,紅色店面夠晒搶眼!店內大概可以坐到二十人,自行到櫃台點餐付款,餐點即叫即製,店員很快就會送上,免收加一服務費。漢堡款式不算多,就一副很專門的職人感覺,當中最驚喜當然係有一個素食雜菌蘑菇芝士漢堡。另外兩牌Menu分別係唔同味道的炸薯條、小食和飲品,店內的奶昔似乎也很出名,就是美國肥仔最愛的高卡路里美食。雜菌蘑菇芝士漢堡(素食) HK$89 / 雞肉漢堡 HK$89漢堡可以散叫也可以加 HK$41 升級套餐,我們就升級其中一個,套餐有附汽水/啤酒和原味薯條。我一直以為素食漢堡係用大啡菇,估唔到係蘑菇素漢堡扒,仲幾香口惹味。不過最驚喜和最值得讚賞的還是那個牛油漢堡包皮,它絕對不是

漢堡可以散叫也可以加 HK$41 升級套餐,我們就升級其中一個,套餐有附汽水/啤酒和原味薯條。我一直以為素食漢堡係用大啡菇,估唔到係蘑菇素漢堡扒,仲幾香口惹味。不過最驚喜和最值得讚賞的還是那個牛油漢堡包皮,它絕對不是一般頹廢麵包,而是米芝蓮大廚食譜的法式Brioche Bun。我一邊吃就一邊跟朋友解說這種麵包雞蛋和牛油成分較多,看起來帶點黃色,而且特別香軟美味,用來夾漢堡真係加倍有誠意。

這邊用的是幼身薯條,炸起來非常熱氣,食完即刻有喉嚨痛的感覺,好采我有飲鬼佬涼茶。

Burger Joys 如此有水準,沒吃過實在可惜,素食者也可以將這店收在口袋名單。來中環店坐在向街的位置吃漢堡特別寫意,仲可以影好有型的打卡相呢!
2021-03-03
2021-03-03 21 浏览
呢間被選為全香港最好食嘅漢堡包店,對上一次食已經係大半年前食,果時喺西環買外賣食,雖然味道唔錯但始終都係趁熱食好食D 嘅,今次趁住仲有堂食嘅時候,就喺呢度食飽飽,食完再慢慢行上山頂。呢個牛肉漢堡另外加左煙肉同埋蛋,煙肉都幾大塊。魚柳漢堡魚柳外皮炸得香脆,內裹肉質細嫩。同某連鎖式快餐店比簡直係天壤之別。係我最鐘意嘅TWIST 薯條呀!呢度嘅薯條係即叫即炸,所以特別香脆。罐裝飲品可以簡椰青水,岩晒食完熱氣野清下熱,無咁熱氣。

呢個牛肉漢堡另外加左煙肉同埋蛋,煙肉都幾大塊。

係我最鐘意嘅TWIST 薯條呀!
呢度嘅薯條係即叫即炸,所以特別香脆。

罐裝飲品可以簡椰青水,岩晒食完熱氣野清下熱,無咁熱氣。
2021-03-01 24 浏览
中環人多車又多 橫街小巷亦唔少 特別係士丹利街蘇豪一帶 好多特色小店 今日同同事食漢堡包-🍳All day breakfast with chicken $89一般嚟講 全日早餐裏面即使有薯仔 份量都唔多 呢度啱啱相反 冇沙律雜菜反而脆薯堡就份量充足 香脆可口 一啖一粒咁好快就食晒 加埋雞扒牛油多士同兩隻太陽蛋 非常飽肚-🍔Single burger $99用上布莉歐包brioche bun 麵包小巧可愛 望落去厚身其實有空氣感亦有手感 絕對係亮點 味道少甜咬入口亦軟熟 漢堡扒有肉味夠汁但可以厚身啲 食完一個包 感覺有啲意猶未盡😅-🍹Coke Float $49可樂版嘅雪糕梳打 即係喺可口可樂裏面加幾個雲呢拿雪糕球 味道好似雲呢拿奶昔溝可樂-📍#Burger Joys中環士丹利街82號地下

一般嚟講 全日早餐裏面即使有薯仔 份量都唔多

🍹Coke Float $49

📍#Burger Joys
中環士丹利街82號地下
2021-02-28 26 浏览
同老公出去拍拖食午餐,跟住去逛街及shopping。去到士丹利街,環境咁休閒,梗係坐低飲杯啤酒。Burger joys 好有氣氛,喺陽光照射下,店面更加動人,好chill放低個仔有啲內疚感,自己個心始終囉囉攣,傾偈內容都不斷圍繞着個仔,飲飲下,爸爸就話一陣走時要外賣burger Joys嘅美味漢堡包俾阿仔食補返數。叫咗芝士漢堡比囝囝,外賣包得好整齊,返到屋企打開仍然好四正。阿囝以為我地專登出外買漢堡比佢,不知幾開心。d薯條我用氣炸鍋翻熱返,份外脆卜卜,好好味。芝士漢堡的牛肉好正,阿囝食到舔舔脷。見到佢食得開心,我哋就開心了!

2021-02-11
外卖送餐
下午茶
  • 芝士牛肉漢堡
2021-02-21 38 浏览
Bookmark左好耐既漢堡店,同朋友行開中環就決定黎試試店舖工業風設計,以吧枱為主,紅黑色睇落好醒神!漢堡即叫即製,加$41有Combo,配薯條同汽水/啤酒🍟🥤🍔芝士牛肉漢堡 $109牛肉漢堡選用USDA美國優質黑安格斯牛肉,用紅酒同牛油烹製,肉味濃好Juicy,麵包鬆軟,好香牛油味,中意佢地既盒仔,D汁唔會整污糟隻手👍🏻🍔魚柳漢堡 $89魚柳炸得香脆,肉質結實啖啖肉😚配他他醬,食落好開胃,不過食落少少乾,醬汁多返D會更好薯條係幼身,炸得好香脆👍🏻
Bookmark左好耐既漢堡店,同朋友行開中環就決定黎試試

店舖工業風設計,以吧枱為主,紅黑色睇落好醒神!

漢堡即叫即製,加$41有Combo,配薯條同汽水/啤酒🍟🥤

🍔芝士牛肉漢堡 $109

🍔魚柳漢堡 $89

薯條係幼身,炸得好香脆👍🏻
2021-02-19 24 浏览
好耐之前已經聽過Burger Joys好評如潮,今日終於有機會嚟到中環店試下。身為雞肉控,今日就揀咗雞肉漢堡combo套餐同蒜香雞翼。跟餐汽水係罐裝,好夠凍。薯條有四款可以揀,今次我哋揀咗幼薯條同洋蔥圈。幼薯條比較幼身炸得香脆,薯仔味幾濃。洋蔥圈咬落卜卜聲好脆口,中間洋蔥唔會太乾身啱啱好。主角burger好厚身,每啖都塞滿個口。中間除咗雞扒仲有洋蔥、酸瓜、蕃茄同生菜,夠曬層次。雞扒好大舊,咬開仲見到肉汁好juicy好好味!蒜香雞翼嘅外層炸粉好薄,配上酸甜醬汁同蒜粒好惹味!

身為雞肉控,今日就揀咗雞肉漢堡combo套餐同蒜香雞翼。

跟餐汽水係罐裝,好夠凍。

薯條有四款可以揀,今次我哋揀咗幼薯條同洋蔥圈。
幼薯條比較幼身炸得香脆,薯仔味幾濃。

洋蔥圈咬落卜卜聲好脆口,中間洋蔥唔會太乾身啱啱好。

主角burger好厚身,每啖都塞滿個口。
中間除咗雞扒仲有洋蔥、酸瓜、蕃茄同生菜,夠曬層次。
雞扒好大舊,咬開仲見到肉汁好juicy好好味!

蒜香雞翼嘅外層炸粉好薄,配上酸甜醬汁同蒜粒好惹味!
2021-02-19 32 浏览
有日喺中環搵食,路過聞到呢間 burger店好香,趁6點前病毒未開工就食返餐醫肚先。同友人一人一個餐,再點咗啲小食。我點咗beef and cheese burger,舊牛好 juicy,而且牛味都幾濃郁,估唔到咁好食。跟餐叫咗洋蔥圈,大大圈,脆得嚟保留咗洋蔥汁,好 fresh,炸得好出色!另外點咗個 Caesar salad,食啲菜平衡返,冇咁油膩。個菜都幾靚,塊塊都係青綠色,唔會黃哂。麵包糠都好夠脆!誤打誤撞搵到間好食 burger,今日真係 lucky day!

同友人一人一個餐,再點咗啲小食。

2021-02-19 41 浏览
疫情咁耐都冇出過街食飯 襯情人節同老公過黎食一食 放鬆下今次揀左好出名ge burger joy 係中環地鐵站一出行幾分鐘就到 好方便晏就2點黎都好多人下 排左一陣隊門口好易認野食選擇都ok 多平日就有lunch set抵d 由於我地係星期日食 所以只好加錢 upgrade combo 但價錢都ok店舖細細地 好有小店風味Order完就等店員送野食過黎Single burger 女仔食岩岩好 好juicy 勁重牛味Double burger 口感多一重勁厚肉蕃薯條好正 一定要試下好完美ge情人節
疫情咁耐都冇出過街食飯 襯情人節同老公過黎食一食 放鬆下

蕃薯條
好正 一定要試下

好完美ge情人節
2021-02-17 36 浏览
Weekend先可以山長水遠去中環食依間成日喺ig見到既burger👏🏻Signature double cheese burger ($139)原本expect佢會好大個一啖咬唔晒,黎到覺得size唔算大,但勝在質素搭夠!牛肉即叫即煎juicy惹味,一咬落去啲汁吱晒落個包到😻 加左$83蚊既set,薯條外脆內軟,熱辣辣新鮮出爐,加上melted cheese sauce雖然好邪惡但值得😛Oreo milk shake 都包含左喺set入面,奶香重啱晒啱啱食完鹹野就想飲甜野既我地🥳Buffalo wings ($59)酸酸甜甜,醒胃既雞翼,每隻size啱啱好,煎得幾入味👏🏻

Buffalo wings ($59)
酸酸甜甜,醒胃既雞翼,每隻size啱啱好,煎得幾入味👏🏻
2021-02-17 19 浏览
中環burger joys,新年期間有開門,可以滿足下我啲薯條癮!半開放用餐環境Single Burger ($99)牛肉漢堡好食,又大個!Fish Burger ($89)超級juicy! 魚柳夠厚身,加上醬汁及芝士,炸魚柳好比平時fish and chips的份量,食一個都好飽肚!Combo($41)薯條可以免費改做更香更惹味嘅扭扭薯條呢!奶昔(另加$31)奶昔口味有4款無酒精、2款酒精,strawberry 味道好香甜!

半開放用餐環境

Single Burger ($99)
牛肉漢堡好食,又大個!

Fish Burger ($89)

Combo($41)

薯條可以免費改做更香更惹味嘅扭扭薯條呢!

奶昔(另加$31)

• 魚柳漢堡
2021-02-16 44 浏览
位於中環的士丹利街,一條不起眼的街道卻食肆林立,午膳時間一定擠滿人。今天來到街尾的Burger Joys食美式漢堡,之前在其他分店都有食過,留下好的印象。餐廳裝修以紅黑為主,高抬高凳,牆上掛了很多幅客人欣賞美食的相片,富有外國酒吧特色。 《芝士牛肉漢堡》$109傳統人氣的芝士牛肉漢堡,內裏夾著生菜、番茄片、洋蔥、酸瓜、芝士和厚厚的牛肉,安格斯牛肉牛味濃郁,口感扎實,加上微溶的芝士一齊食,簡直是滋味無窮。剛炸起的薯條脆卜卜《雜菌蘑菇芝士漢堡》$89這個素食漢堡非常有驚喜,素扒咬落去一點不像素肉,除了水份充足外,還有香濃的菇味,口感和味道非常好,值得一讚還有面包頭,軟綿綿的,牛油味香,真要極力推薦。

《芝士牛肉漢堡》$109
剛炸起的薯條脆卜卜

《雜菌蘑菇芝士漢堡》$89

2021-02-09
2021-02-15 22 浏览
Burger Joys藏身於中環巷弄中,在著名的大排檔旁邊,平時經過卻還沒機會放下腳步👣試過,假日返公司順道來試試Cheese Burger餐廳主打cheese burger,麵包外皮酥脆,牛肉厚實,搭配起司美味不油膩,不愧為香港漢堡排名名列前矛的漢堡All Day Breakfast Chicken雙蛋配上烤土司,清爽又開胃。香煎雞肉不過不失,Hash brown 酥酥脆脆,讓人一口接一口。Crispy Garlic Chicken Wings香蒜風味的炸雞翅,吃起來香辣順口。肉質嫩又juicy,食的好Joys

Cheese Burger

All Day Breakfast Chicken

Crispy Garlic Chicken Wings
2021-02-15 41 浏览
𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙅𝙤𝙮𝙨, 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡🍔I woke this morning feeling fuggy (the start of a head cold) so decided to blast away the germs with some #fatty #meat #burger with #cheese. You gotta try their tater tots aka #potato #crunchies. I don't see many good options out there. The burger was reasonably priced - hundred dollars, comes with fries and drinks. There might be some other different options with cheaper price, but if you are looking something not franchise, Burger Joys would definitely one of best options
𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙅𝙤𝙮𝙨, 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡🍔
I woke this morning feeling fuggy (the start of a head cold) so decided to blast away the germs with some #fatty #meat #burger with #cheese. You gotta try their tater tots aka #potato #crunchies. I don't see many good options out there. The burger was reasonably priced - hundred dollars, comes with fries and drinks. There might be some other different options with cheaper price, but if you are looking something not franchise, Burger Joys would definitely one of best options in Central👍🏽
Cheese burger 🍔 $109
📍G/F, 82 Stanley Street, Central
🌟HappiMuffin Rating: 7/10
💰Price: $80-100 pp
2021-02-13 677 浏览
19年被國際旅遊網站Big 7 Travel選為香港最好吃漢堡包店 Top 1的Burger Joys在中環開了分店都一直未去開,還是慣性地走到西環分店。今日襯大年初一,不想再吃蘿蔔糕的我們就專程走到中環的分店joy一joy!我們點了鎮店之賽《Signature Double Cheese Burger $139》!漢堡用USDA 美國安格斯牛肉製成,而且特別以紅酒和牛油烹製,有點微微咸香,又多肉汁和有肉香!再加上寇比芝士及車打芝士,最重要是他的麵包,煎過有陣牛油香,更是由米芝蓮得獎主廚Michael Gillet提供特別配方給Burger Joys而成。Combe就是可加$41 配可樂和薯條,而我就再加$11 將薯條轉了甜薯條~枱上放有多種醬汁,加茄汁和黃芥末落甜薯上的確好味!《Crispy Garlic Wings 6pcs $59》用上大雞翼!肉厚又嫩,有6隻之多。雞皮炸得香口有口感,蒜香很惹味!逢星期四 17:00 後還有$3雞翼!

枱上放有多種醬汁,加茄汁和黃芥末落甜薯上的確好味!

逢星期四 17:00 後還有$3雞翼!
2021-02-12