Burger Joys (中環)中環士丹利街82號地舖-----星期六總係特別適合食啲令人心情愉快嘅食物,Burger就係其中一種B仔最愛嘅Saturday food。呢間得獎嘅漢堡包店相信大家都唔陌生,中環分店比較近我屋企,所以時不時都會嚟呢度買外賣返屋企,同屋企人一齊食。🐟魚柳漢堡 ($89)我對魚柳漢堡嘅認識黎自M記,記得細細個第一次食魚柳包嘅時候,真係覺得佢好正,個包又軟,中間嘅魚柳又脆。但當我食過Burger Joys 嘅魚柳包之後,我就發現,原來好食嘅魚柳包味道可以同M記差咁遠。先講一講個包,M記係就咁一塊包,完全冇額外加工過,但係呢度嘅包就唔同,有落牛油先輕煎過,令到成個包都非常香,就算冇餡,齋食個包我都覺得好好食。中間嘅魚柳亦係非常驚艷,Juicy到不得了,魚質滑溜,而且重點係真係非常大條,連個麵包都cover唔曬,非常正。🐥蒜香雞翼 ($99-12隻)香香甜甜嘅泰式醬汁配搭嫩口嘅蒜香雞翼,惹味非常,而且經醬汁煮過之後,感覺香口得來又唔會好熱氣,屋企大人細路都鍾意。🐥奇津辣味雞翼 ($59-6隻)辣味頗強勁,屋企嘅小朋友食唔到,但係大人就好鍾意。獨特嘅辣粉,雖然頗嗆喉,

Burger Joys (中環)
中環士丹利街82號地舖
-----

🐟魚柳漢堡 ($89)

🐥蒜香雞翼 ($99-12隻)

🐥奇津辣味雞翼 ($59-6隻)
辣味頗強勁,屋企嘅小朋友食唔到,但係大人就好鍾意。獨特嘅辣粉,雖然頗嗆喉,但係亦因為咁,而越令人欲罷不能,一路食一路飲汽水🥤,感覺非常爽。

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:外賣yo
👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:9/10個👍🏻
2020-09-11 27 浏览
今次去了中環士丹利街82號地下Burger Joys,估不到晚上6點幾左右去到都好多人,店舖不算大。看店名就知道這裡一定要食Burger,Mushroom Cheese Burger $89,包皮同平時的漢堡包口感不同,好軟熟,好juicy,又大個!另外叫了一個Caesar Salad $69,菜好新鮮。再加了一個小食洋蔥圈,雖然外賣食已經凍了少少,但外層都仲係脆卜卜,洋蔥外脆內軟,好好味。因為方便外賣,叫了罐裝Coconut Water,配burger食都唔錯。

2020-09-03
2020-09-10 56 浏览
Burger joy喺漢堡包界已經好出名,出名用料新鮮好食🥰本身有三間分店,今次我黎中環分店一探究竟😁中環分店 店面不大,但裏面美國風嘅裝修卻吸引我嘅眼球😍,今日同老公二人order左兩款Combo~漢堡包價錢+$41就有(薯條+汽水)不得不提呢度嘅麵包,夠晒厚身,上枱前明顯有特別烤過,包身夠厚外脆內軟,有淡淡嘅甜味和牛油香味魚🐟~並不是普通嘅炸魚柳,是啖啖嘅魚肉❤️,用吉列嘅方法黎炸,外脆內軟,一試難忘,暫時排上小妹最喜愛嘅魚柳包頭三位😍牛肉🐮~配料有紫洋蔥、生、蕃茄芝士,牛肉漢堡夠晒份量,咬落去咇汁,食一個已經非常滿足!回頭率100分😍😍

本身有三間分店,今次我黎中環分店一探究竟😁

~漢堡包價錢+$41就有(薯條+汽水)

回頭率100分😍😍
2020-09-07 23 浏览
今日去咗中環行人天橋底下的漢堡包店Burger joys ,漢堡包店在大排檔的旁邊,門口紅黑色招牌及外牆都幾搶眼,幾吸引。之前朋友食過此店漢堡包,覺得水準不錯,所以今日來試一試。店面裝修簡單,有點美式風格,店員都是外籍服務員,門口兩邊都有窗,坐在窗旁邊食嘢,過一個下午感覺幾舒服, 應該係情侶的最佳位置。今日點了一個芝士漢堡,炸魚柳漢堡及一杯奶昔,後來發覺其實點套餐價錢差不多,如果大家鍾意吃薯條,都係跟餐比較化算。芝士漢堡外層的麵包十分鬆軟,形狀似是店家訂做的,厚厚的包身有我喜歡甜餐包的味道,安格斯牛肉漢堡扒煎得香口有肉汁,肉味不錯,當然唔少得漢堡包裏面的蕃茄生菜洋蔥酸瓜及醬汁,每樣味道都好配合。另外朋友點的炸魚柳漢堡,炸魚柳外皮酥脆香口,雖然唔知是什麼魚,但魚柳十分大塊,魚味不錯又夠滑,而他他醬調味剛好,份量又夠多。我在漢堡包店通常都會點奶昔,係小時候的習慣,此店奶昔十分香滑有奶味,再加上忌廉及一些朱古力醬點綴,非常滿足,暫時就忘記卡路里,盡情享受一下吧!此店漢堡包份量不算大,跟薯條飲品比較適合一般男士的食量。另外每台都有茄汁,芥辣,辣椒仔辣汁及辣椒醬料,客人可以根據自己口味去添加。此

此店疫情之下每台間隔做得不錯,枱面都有消毒洗手液,值得一讚。
2020-09-05
2020-09-07 23 浏览
今日去開中環,經過哩間burger joys,所以去試試。我叫左個芝士漢堡餐,飲品跟啤酒(因為我本人麻麻地飲汽水),不過外賣啤酒係冇蓋,所以我即時飲,順便等外賣。放工時間都多人叫外賣,我等左大約十五分鐘先有。首先要讚下個包,淨係食個包已經覺得超好味!包本身有好香牛油味,而且好鬆軟,有啲似食緊厚身pancake。牛肉都算厚身,但唔會好實,廚師煎得唔會過熟,食嘅時候有口感兼且有好重牛味。包𥚃面仲有啲配菜:紫洋葱丶生菜,蕃茄丶酸瓜丶芝士。薯條唔係連鎖店咁,炸好先落鹽,而係本身條薯條已經有咸味,不過外賣嘅薯條的確爭啲,我諗即炸即食會好啲!下次會再試其他食物。
今日去開中環,經過哩間burger joys,所以去試試。
啤酒

放工時間都多人叫外賣,我等左大約十五分鐘先有。

芝士漢堡包
包𥚃面仲有啲配菜:紫洋葱丶生菜,蕃茄丶酸瓜丶芝士。

炸薯條

下次會再試其他食物。
2020-09-07
15 分钟 (外卖自取)
炸薯條
2020-08-26 41 浏览
全港唯一一間入選全球頭50既Burger! -🍔芝士牛肉漢堡($109) 1️⃣安格斯牛肉牛味濃,啖啖都有香濃肉汁,加埋塊溶溶地芝士真係超邪惡!蔬菜配搭經典夠清新,食哂成個都唔會膩。 2️⃣田中上網睇,發現呢到既牛油包好有名堂,係法國米芝蓮餅廚研製既Brioche Buns,有彈性又鬆軟,仲有陣陣牛油香! 👍🏻8/10 - 🍗雞肉漢堡($89) 雞扒輕輕炸過,超香脆,鎖緊哂入邊既肉汁,一咬啲雞油出哂黎,而且個醬甜甜酸酸好開胃! 👍🏻7.5/10 - 🍟 黑松露薯條 Truffle Fries($59) 唔好睇好似好少黑松露醬咁,但其實佢每層薯條都有落醬,而且個醬好濃,脆兼帶有鹹香。👍🏻7/10
全港唯一一間入選全球頭50既Burger!
🍔芝士牛肉漢堡($109)
👍🏻8/10

🍗雞肉漢堡($89)
 👍🏻7.5/10

🍟 黑松露薯條 Truffle Fries($59)
👍🏻7/10
  • 芝士牛肉漢堡
今日去左中環做野,收工同同事一齊晚餐,經過中環士丹利街,見到人氣漢堡店Burger Joys,好耐無食過Burger啦,一於叫返個外賣歎下先!芝士牛肉漢堡必點之選,牛肉厚度十足,口感扎實,充滿牛脂香,味道濃郁多肉汁,配以超甜洋葱、新鮮生菜、蕃茄及酸青瓜,口感層次極豐富!再加半溶芝士,極邪惡!而且麵包搽上牛油後再烘底,鬆軟又脆口,正!魚柳漢堡炸至金黄酥脆既魚柳咬落啖啖肉,內裡魚肉嫩滑可口,真正外脆內軟,配以新鮮生菜、蕃茄等,減低油膩感,麵包同樣外酥內軟,推薦~芝士薯條即叫即炸薯條,入口熱辣辣,偏幼身薯條香脆可口唔油膩,淋上芝士醬,既濃郁又邪惡,超正!
今日去左中環做野,
收工同同事一齊晚餐,
經過中環士丹利街,
見到人氣漢堡店Burger Joys,
好耐無食過Burger啦,
一於叫返個外賣歎下先!

芝士牛肉漢堡

必點之選,牛肉厚度十足,
口感扎實,充滿牛脂香,味道濃郁多肉汁,
配以超甜洋葱、新鮮生菜、蕃茄及酸青瓜,
口感層次極豐富!再加半溶芝士,極邪惡!
而且麵包搽上牛油後再烘底,鬆軟又脆口,正!

魚柳漢堡

炸至金黄酥脆既魚柳咬落啖啖肉,
內裡魚肉嫩滑可口,真正外脆內軟,
配以新鮮生菜、蕃茄等,減低油膩感,
麵包同樣外酥內軟,推薦~

芝士薯條

即叫即炸薯條,入口熱辣辣,
偏幼身薯條香脆可口唔油膩,
淋上芝士醬,既濃郁又邪惡,超正!

2020-08-22
2020-08-24 30 浏览
去了朋友公司幫忙做義工,晚飯時分朋友外賣了burger給我醫肚.......咦?!😳這不就是被評為香港第一及入選全球Top50漢堡店之一的美式burger shop🤩🤩🤩我未曾品嚐過這享負盛名的burger,頓時令我倍感興趣😆🍔特色雙層芝士牛肉漢堡漢堡選料講究,麵包是由米芝蓮得獎主廚提供配方給Burger Joys自製,並以牛油烤烘,故特別鬆軟而富彈性,牛油味香氣四溢😋 漢堡扒則選用USDA美國優質黑安格斯牛肉手打而成,肉質鬆軟味濃之餘,雙份的牛肉令肉汁更為充盈🤤另搭配番茄、生菜、酸瓜及洋蔥,中和了整體油膩感👍🏻這質素配這價錢,真的無得輸💯🍗美式炸雞配車打芝士醬炸雞份量都幾多,而且炸得非常香脆乾身,灑了一點調味粉,配上車打芝士醬後真的吃不停口,讚👍🏻真不愧為有排名的burger shop👍🏻👍🏻

🍔特色雙層芝士牛肉漢堡

🍗美式炸雞配車打芝士醬

真不愧為有排名的burger shop👍🏻👍🏻
  • 特色雙層芝士牛肉漢堡
2020-08-23 28 浏览
最正美國漢堡早排睇片見到有介紹Burger joys,被吸引了,所以黎...原本想約埋成班朋友,可惜疫情,諗住人少少都得,但限聚令,好彩都有外賣!入到黎有位靚女問我食嘜,餐牌上樣樣都好吸引,揀左一陣,就揀左以下幾款美食牛肉漢堡$99份量十足,牛肉口感豐富,又多汁,新鮮蕃茄同菜好夾!整個漢堡好好食加$41升級要餐食漢堡一定要有薯條同汽水,幼幼既薯條好得意,食完一條又一條!由於我地都好鐘意食薯條,額外再加多一個薯條,咁就唔怕爭經典水牛雞翼 $59 6隻有少少辣,好好食,肉汁豐富,食左6隻覺得唔夠唉,想再食!
最正美國漢堡

牛肉漢堡$99

加$41升級要餐
由於我地都好鐘意食薯條,額外再加多一個薯條,咁就唔怕爭

經典水牛雞翼 $59 6隻
有少少辣,好好食,肉汁豐富,食左6隻覺得唔夠唉,想再食!

2020-08-22 28 浏览
在這幾天經常到公司工作時,因為工作比較忙碌,所以經常都會在公司附近買外帶到公司吃。今次選擇了漢堡包,這裡的漢堡選擇及小食吸引了我。今次點了好多唔同嘅小食,點了一個雞漢堡,雞漢堡肉質非常嫩滑,食下去一點也不覺得很肥膩,而且醬汁都好好味。點了個前菜沙律,沙律菜當然系新鮮,但最重要系店裡自家調制嘅沙律汁系好味。Buffalo wings ,店員推介,當然要點,不像普通街食到的一樣,雞翼肉質好入味,再加埋自己調嘅醬汁點。好好味另外薯圈,現在很少地方可以得到,香脆可口。加埋杯非常消暑嘅可樂 。美味享受

2020-08-21 72 浏览
外賣:我們點了1份芝士牛肉漢堡 套餐($109+41)+ 1份 雜菌蘑菇芝士漢堡 ($89)。回家途中一直聞到烤麵包、肉和蘑菇的香味,好吸引。雜菌蘑菇芝士漢堡中的雜菇排是各種蘑菇切碎後壓製而成,口感非常好 不太難咬不太糊 很鬆軟。蘑菇本來的味道濃厚,再加上調味料的香味 夾在少量的蔬菜和鬆軟的法式甜麵包之間, 是我們吃過最高質的素食漢堡。芝士牛肉漢堡材料豐富,牛肉夠厚夠嫩夠多汁 不會太油膩,醬汁不太多 不會蓋過牛肉的鮮甜,一層芝士味道夠重 跟牛肉很搭配。漢堡裡面還藏著酸瓜和洋蔥 很開胃!套餐裡包 飲品 (我們要零可樂)和 我們喜歡的薯條!我們點了扭扭條 :)很脆很香 裡面還是軟的!我們吃得很飽 覺得這裏CP值很高 又方便 很滿意

我們吃得很飽 覺得這裏CP值很高 又方便 很滿意
雜菌蘑菇芝士漢堡
2020-08-08
雜菌蘑菇芝士漢堡
  • 扭扭條
2020-08-17 13 浏览
🍔Burger joys嘅漢堡包好好食,以前都食過幾次,真係好令人回味😋 突然間想食,就去咗中環分店外賣自取,回家做晚餐。老公食cheese burger($109) ,加$41轉咗套餐,有汽水同薯條。試咗幾啖老公嘅cheese burger,漢堡扒好juicy,啖啖牛肉。芝士味香濃,好有份量。另外再加11蚊轉甜蕃薯條, 番薯條脆卜卜,好香甜,正過薯條🤤 我就食cheese 🧀 burger ( $89) , 漢堡包好大個食完超飽超滿足。個sauce好惹味,入邊有啲蔬菜,配搭完美👍

突然間想食,就去咗中環分店外賣自取,回家做晚餐。

2020-08-17
2020-08-17 21 浏览
每次諗唔到食咩好,burger就係一個好選擇。今次都係揀返burger joys,因為之前食過,覺得好高質。我同朋友share食,試左兩款burger,依然好好食。Chicken burger第一次試呢度嘅雞肉漢堡,個包就一貫的鬆軟牛油香,雞扒好有驚喜,皮煎得焦香,肉厚多汁,肉質嫩唔嚡,配上蜜糖芥茉醬和一些生菜、紫洋蔥、酸青瓜,感覺清新。Cheese burger呢個就每次都會食,芝士加上牛肉漢堡扒果種牛香的油脂,絕對冇得抗拒。雖然呢度塊漢堡扒唔係特別厚,但係煎得焦香,牛肉配上洋蔥、酸瓜好惹味,再加上爽口生菜、蕃茄,唔會覺得好油膩。我地轉左一個做combo,有一個薯條同埋飲品。薯條方面我哋upgrade咗做番薯條,雖然都係炸,但番薯感覺比較健康。番薯條炸粉唔厚,食完個番薯切條,識落外脆內軟,仲有番薯的甜甜清香,配上茄汁食到冇停口。
我同朋友share食,試左兩款burger,依然好好食。

Chicken burger

Cheese burger

午餐
2020-08-16 20 浏览
之前從朋友口中及報章知道Burger Joys食品好好味而且好有特色,今日終於有機會到中環店初次品嚐。 Order咗特色雙層芝士牛肉漢堡🍔combo餐, 除漢堡外有一罐汽水同埋我揀咗熱溶芝士🧀薯條 🍟,另外嗌咗蒜香雞翼六隻做小食。😍 個漢堡🍔係King size 超大份,入面有兩 大嚿厚厚嘅牛肉加埋double cheese🧀超好味,因為牛味極重而且超有肉汁,連埋漢堡包同埋入面嘅生菜、洋蔥、番茄一齊食別有一番風味。薯條🍟上面有濃芝士🧀啱曬我鍾意食芝士同埋薯條嘅人😍,可以點埋茄汁食係絕佳配搭。最想講係嗰個蒜香雞翼😍,估唔到整得咁好味, 雞翼鋪滿炸蒜粒,點埋甜酸醬,我可以一口氣食曬6隻都冇問題。🥰 如果下次有機會去港島區,我會再去中環或者其他分店試埋佢哋其他嘅特色小食同漢堡。😋
2020-08-13 13 浏览
人在中環 , 肚餓又想食個 burger, 就想起這間被譽為 全球50大必食漢堡包店 之一的 Burger Joys ~Menu ~Vanilla Milk Shake 香草奶昔 : 奶昔冰涼濃郁,質感軟滑,與 burger 同吃是絶配 ~Classic Buffalo Wings 經典水牛城雞翼 (6 pcs) : 鹹辣惹味的水牛城雞翼,每人吃6隻都嫌不夠喉,配菜竟然是甘荀條+西芹條,點藍芝士醬,絶對正宗 ~Cheese Burger 芝士牛肉漢堡 : 兩塊超鬆軟的bun夾着豐富的餡料,牛肉漢堡扒是用 CHOICE 級的黑安格斯牛肉打成再煎香,熱溶了的芝士份量是剛剛好,因為吃着吃着並不覺得油膩,yummy ~本篇完 ~
人在中環 , 肚餓又想食個 burger,
Menu ~

本篇完 ~