2018-08-15 81 浏览
之前食過尖沙咀總店一試難忘,愛上佐班尼蛋😚 但奈何香港無乜地方有得食👉🏻👈🏻 所以由佢未開之前,已經好期待😍 .有別於尖沙咀的別緻裝潢,比較普通同開放式,此店採用半自助既形式,同前店一樣有led menu,埋位後先看餐牌然後記住自己枱號再到cashier落單比錢,咁岩我地個位上面仲有個牌做裝飾(雖然唔知係有乜意思😂),而枱面係用依期打卡好hit既大理石😚。.Lobster Eggs Benedict $168一上碟就嗅到好香既龍蝦味😍 但一入口係偏龍蝦沙律既味 同埋龍蝦肉既份量都偏少 所以一心諗住嗌依個食龍蝦就可能會失望了 主角🤤 食親班尼蛋 見到佢流心果下真係好治癒😚 唔知有無人有同感哈哈 一口食落去個口感真係好豐富 🙈 但係佢話配鹹蛋黃荷蘭醬 完全無食到鹹蛋黃味😂.Classic English Breakfast $85雞蛋有得簡太陽蛋定炒蛋,我地簡佐炒蛋,但整體黎講略為普通,煙肉都幾好食無其他地方咁油,不過A1同A2配菜係有分別既,但係我地無佐蘑菇同焗薯換黎豬肉腸同烤豆🤦🏼‍♀️ 唔知係咪因爲新開張所以⋯ .整體黎講,雖然有啲失望,但依然係我覺得全港最好食既班尼蛋餐廳☺️,但我會p

Lobster Eggs Benedict $168

Classic English Breakfast $85
Classic English Breakfast

整體黎講,雖然有啲失望,但依然係我覺得全港最好食既班尼蛋餐廳☺️,但我會prefer 用1樣既價錢去總店食,始終依間既裝潢同擺盤都有啲普通,只係普通白色既圓碟,同埋無整得咁出色。同埋食依間都係食返主打~班尼蛋就好了🙈
2018-08-15 191 浏览
一直很喜歡英倫風的 Bricklane, 我又是沙田友。知道佢哋新開張,第一時間去試。可能真係新開,人比較多要等位,出餐速度有待改善。點了英倫名菜炸魚薯條,魚夠硬身,薯條夠脆。再來一個建力士批,好好味,牛味突出,唯獨是跟餐麵包只得一片。好似未夠飽,本來想叫個 chicken burger, 諗一諗,都係要了一客燒雞。順帶一提,呢度點餐係要自己出去買,有人送過黎,不過就冇加一。半隻雞嘅賣相就好一般,一咬落去又有驚喜喎,多汁到你吾信,哈哈,肉質又恰到好處,但係要等 20 分鐘先有得吃。好似其他 Bricklane 冇呢款燒雞喎🤔。飲品選擇不多,試左自家制水果茶,因為賣相吸引!飲落好 fresh,水果同茶味互相配合,又大樽,索價 $29 好抵啦。
水果茶
2018-08-13
水果茶
  • Guiness  pie
  • Fish  and  chips
  • Roast  chicken
2018-08-15 177 浏览
真心想知開呢間野嘅人有冇食過自己餐廳啲野,牛油果生到吉唔入,唔知可以點食。 漢堡包可以完全冇味,真係好高難道,好想知點做到,仲難食過飛機餐🤮🤮🤮🤮🤮🤮離晒譜.............可唔可以比少少良心,比啲人可以食到嘅野我地食🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄真心唔會再幫襯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2018-08-15 158 浏览
知道brick lane開左間新店所以就黎到呢到試試佢新開張店 捧捧埸! 因為之前都有去過CWB個間食過 幾鐘意佢地既ALL DAY BREAKFAST。 本人係英國菜既喜好者 所以英式食物都好想去試下 黎到見到佢地有個新嘅龍蝦egg benedict ,雖然貴左少少要$168,但係都試下啦!估唔到佢真係成個龍蝦頭咁上碟喎,梗係即刻影張相先啦!味道方面係OK嘅,都算係啖啖龍蝦肉,個sauce 我自己就幾鍾意喇,不過真係有少少肉赤!或者係新開嘅關係,所以等候時間會耐左少少,(大概都20分鐘) 不過呢個問題不大 可以接受既,下次會去試其他野!

龍蝦egg  Benedict
2018-08-13
龍蝦egg  Benedict
2018-08-15 123 浏览
放假俾阿媽嘈醒,佢話出去食早餐睇與神同行2早場喎,朝早9點幾新城市好多餐廳都未開,結果就去左一間Brick Lane Deli,因為我之前喺銅鑼灣食過,覺得唔錯。估唔到轉左做快餐之後,仍然保留左佢地嗰架單車。好喇,講返野食先,早餐都算多選擇,價錢喺新城市黎講都算合理,都估到佢唔會好似大家樂咁平,不過都可以接受。 媽咪未食過All Day Breakfast ,所以佢話要個豐盛早餐,有雞扒、火腿、腸仔、焗豆、多士,佢揀左太陽蛋,都煎得幾靚,咁簡單嘅早餐你又唔會expect 有咩特別唔同,我覺得係OK。我就唔太肚餓,揀左半熟蛋牛油果多士,隻半熟蛋好似個雪球咁放左喺多士上面,一切開D蛋汁就混合埋牛油果滲入塊多士,真係好juicy,平時我都麻麻地牛油果個texture,但呢個多士係幾唔錯,我會真心推介呢一個。($56) 我真係唔識整半熟蛋! 餐廳嘅地點好方便,隔離就係戲院喇,食完早餐入場剛剛好,散場見到餐廳外好多人排隊等位,好彩今朝唔駛點排隊啫!

2018-08-15 164 浏览
同屋企人去食,話新開諗住唔差得去邊,叫咗個all day breakfast, 四份一隻雞,黑松露天使麵再加一個黑松露薯條,飲品朱古力曲奇沙冰加一杯水果茶。先講過沙冰啲冰粗到咩咁而且無味,水果茶一樣係無味。之後食隻雞乾到一個點,點食呀!個 All day breakfast 真心想問佢想點,個炒旦乾到咩咁,而且有塊涷涷哋嘅雞肉。佢啲薯條竟然係麥x勞薯條,我頂,佢收幾錢你收幾錢?駛唔駛咁hea呀!至於個天使麵嚟到已經成餅嘢咁,真心肚餓都唔想食嗰種,呢餐三百大元,當買個教訓。唯一真係要讚係啲員工嘅服務態度,係有熱誠👍🏻
先講過沙冰啲冰粗到咩咁而且無味,水果茶一樣係無味。
之後食隻雞乾到一個點,點食呀!

唯一真係要讚係啲員工嘅服務態度,係有熱誠👍🏻
2018-08-14 115 浏览
從來冇要寫review 嘅衝動 不過今次唔寫唔得!1. Service 差 2. 食物差 連甜品都吾好食!🤦🏻‍♀️3.價錢不合理你吾信,比個機會自己去試一次,一定明咩叫伏!
從來冇要寫review 嘅衝動 不過今次唔寫唔得!

1. Service 差
2. 食物差 連甜品都吾好食!🤦🏻‍♀️
3.價錢不合理

你吾信,比個機會自己去試一次,一定明咩叫伏!
2018-08-14
2018-08-14 69 浏览
今日同幾個朋友一齊去沙田試下新野先, 係FB得知brick lane 開左新鋪, 就一於去試下先~ 咁我就叫左個左match sweet potato croissant 而我朋友就叫左個marchmallow white chocolate croissant我地仲驚唔夠飽, 叫左個omelette TIM. 個棉花糖白朱古力牛角包都幾出色, 覺得好好食~ 可能本人都特別鍾意食棉花糖啦;] 之後黎左個omelette , 呢個SET係可以自己自選三款, (有煙肉芝士火腿蘑菇菠菜蕃茄)都幾多選擇架~ 我就揀左煙肉芝士火腿 食完都好飽下, 兩個人食都覺得份量算OK 值得一試~! 其實都坐得都幾舒服既, 不過可惜呢到算係走快餐模式, 加上又岩岩開, 好多人, 我地都冇話坐太耐!

2018-08-13 155 浏览
見到新城市廣場為着裝修的圍板,期待已久。今天見到試業的牌子,即管一試,估計營運可能會混亂一點,簡單的食品,水準不會太差吧。點了lunch special 的 $88 sole fillet saffron rice 及 $92 Guinness beef stew with bread.小弟拍照一向不錯的,但食物的水準,我只可以説,用一半的價錢去大快活食,我想可能還會滿意一些,起碼份量會多一點。結論是,如果食品質量還未準備好,不如唔好試業。
見到新城市廣場為着裝修的圍板,期待已久。
結論是,如果食品質量還未準備好,不如唔好試業。
2018-08-13 141 浏览
第一次寫食評,估唔到要寫負皮。之前不時幫襯上一手superxxxxxxxxxx,見這間新鋪開張,便試一試早餐如何,結果非常失望,只此一次。 首先,在門口等帶位的安排已有點odd,因為店鋪格局開揚,加上又無大改動,上一手店也是自行入座,相信大部分客人都已習慣。現在這樣改,在繁忙時段,不知brick員工可如何安排帶位? 在排隊等買餐時,八卦望望蛋糕櫃,款式普通,而其中有些蛋糕cream也吱不好,歪歪斜斜卻放當眼位,細節欠佳,影響印象。等餐期間,經理見我1人坐2張枱的位置,又問是否同事安排。嗯我明,香港地,經理們梗係想有咁密坐咁密,唔好哂位,但呢刻全場唔full喎,可唔可以彈性啲,比少少空間啲客,有點尊嚴有點私隱地舒服食個早餐?人多我會攬住個袋坐1張櫈食架啦。點了個full breakfast,不用10分鐘已準備好,效率不錯望下個餐,先比件多士嚇親,細成咁嘅??皮又硬到咬唔到......其他如蛋、菇、茄、腸味道ok,茶ok,但不是$72的水準,之前上一手叫差不多的餐,先至$50。 食完,飲完杯茶,想加啲熱水,沖淡少少再飮。見櫃枱冇自助熱水,咪叫員工加

食完,飲完杯茶,想加啲熱水,沖淡少少再飮。見櫃枱冇自助熱水,咪叫員工加水,員工姐姐也有禮去櫃枱問,但水吧幾個職員也拒絕。我同員工姐姐講咁比杯熱水我自己加?竟然話得凍水?!救命!去茶餐廳麥記也可以要杯熱水卦?上一手super也自助斟熱水啦!一間收費唔平的餐廳,要杯熱水也要乞,還乞不到......ok,如無意外,沒有下次,祝好運!
2018-08-13 103 浏览
見到沙田新城市廣場開左間新餐廳就入去試下, 岩岩新開張都預佢好多人會試下架喇, 要排隊都係好正常. 都唔算話等好耐既 可以接受. 餐廳環境都充滿住英倫風格, 又係時候影相打下卡 哈. 坐位都算多 不過就迫左少少. 講返食物先~ 食物方面我就叫左個牛肉漢堡, 牛肉厚厚的 相當JUICY~ 麵包鬆軟 味道都算唔錯 食完都好飽因為份量都算大 下次黎可以再試下佢地個egg benedict's先. 呢到店員服務都好有禮貌 整體黎講餐廳都算新開左冇耐 餐廳算係咁 仲有好多進步空間~
2018-08-11 304 浏览
之前這位置是租戶是super sandwich,我經常來幫襯, 最近Brick lane進駐,因之前幫襯過其他Brick lane分店,對這個餐廳也有期待, 今天剛剛來到附近就試一次吧!這𥚃的熱咖啡不貴,$24-26,連食物add on的話只需加$14。問題在於這裡人來人往,你用food court的模式,中價賣食物,那你的食物必須要很好吃才keep到食客吧🤔。我帶着之前對brick lane食物質素的期望來到,結果是失望😞,一個牛油果雞肉漢堡,沒有chips on side, 要add on是可以,但你的chips也太弱了吧,我以為自己在麥當勞😅!一直吃也吃不到牛油果,揭開漢堡原來只有很少的牛油果醬在中間,好似搽麵包咁少的份量, 原來牛油果有這麼貴嗎?應該放多一點吧。總括來說,這個營運模式不太可行。起碼對我來說應該不會再來。

總括來說,這個營運模式不太可行。起碼對我來說應該不會再來。
Avocado  chicken  burger
2018-08-11 227 浏览
一直都好中意食班尼迪蛋既我,剛好經過見新開張,好多人都唔知要排隊入座,因為周邊開揚,個個見到有枱就走入去座,見到個帶位經理走黎走去,要一眼關七咁,雖然好混亂,但仲好有禮貌,非常好 晚餐試過尖沙咀分店,記得價錢都唔平,班尼迪蛋仲會配沙律菜。 可能早餐關係,價錢平D卦,所以呢度無跟沙律菜。煙三文魚班尼迪蛋 $60 另加$14 熱咖啡荷蘭醬好淡口,味道普通,鬆餅口感比較失望牛油果蕃茄班尼迪蛋 $56 另加$18 凍咖啡好大舊牛油果,配蕃茄都好Fresh坐近路邊,好開揚,幾舒服,可以慢慢嘆咖啡

煙三文魚班尼迪蛋 $60 另加$14 熱咖啡
荷蘭醬好淡口,味道普通,鬆餅口感比較失望

牛油果蕃茄班尼迪蛋 $56 另加$18 凍咖啡
好大舊牛油果,配蕃茄都好Fresh

坐近路邊,好開揚,幾舒服,可以慢慢嘆咖啡

2018-08-11
$74 (早餐)
2018-08-11 155 浏览
以前係佢未開分店,只得尖沙咀店既時候食過,覺得佢啲egg benedict幾出色。依家沙田開我覺好開心,沙田終於有出色既早餐食。但食完之後我覺得好差。有形無實。唔好意思,差唔多食完先記得影。依到只佢當年食既樣。但無當年煮既心。好食既all day/benedit一定要每樣野都處理好。樣樣都獨立煎過。但依到已經係似快餐店既質素。求其煎。同埋煎完放到淋哂。啲蛋唔滑,薯仔淋哂,唔香。好似水煮一樣,最大穫既係個egg benedit既包煎都冇煎過,啲波菜水整到個包淋哂,同埋啲波菜點解唔用火腿分隔開。啲質素下降左咁多,下次咪預我。
依家沙田開我覺好開心,沙田終於有出色既早餐食。
但食完之後我覺得好差。有形無實。
唔好意思,差唔多食完先記得影。
依到只佢當年食既樣。但無當年煮既心。
2018-08-10 238 浏览
我對食是一向好隨便,今天食完這店(沒有試業牌),真的中伏了!!! 旁邊附近坐下的人,全部都是口中說出不滿意的。價錢咁貴,點解碟意粉咁少!! 嘩,求奇炒埋一碟咁,收咁貴!! 我食左Egg Benedit, 太細同難食,食完好似無食過,都要$83.........同行叫了All Day Breakfast, 但半塊多士無跟牛油,條腸好似無煎過,他評為"垃圾"。😡😡😡隔離枱三個人叫了2碟意粉和1杯Iced Cappuccino,但2碟意粉食完都未見杯咖啡個影!!我感覺應該無客人會回頭再光顧囉⋯⋯
我感覺應該無客人會回頭再光顧囉⋯⋯