2011-08-26
今日本來想開開心心同女友用XXXXcity 個團購優惠,團購網買了一千多張劵,心知星期五六日都唔方會訂到。為了避開繁忙日子,本人下午大約三時打去訂位,星期一果然可以訂到檯,職員與本人訂座時十分友善,亦有問本人是否會用coupon,本人亦表示我們都會用coupon,當時職員態度亦十分好,沒有半時為難。是次對話十分愉快,職員態度十分良好,本來是值得加分,本人亦十分期待今晚的晚餐。但與晚上失望的體驗完全相反。大約8時15分,BRICKLANE 職員打來re-confirm ,感覺還是貼心。本人與女友到達食店時,當然問下要唔要俾團購劵俾佢地核對,佢問返我地訂位時有冇表明會用團購劵,我地亦回答有。大約過了5分鐘以後,職員告知訂位記錄沒有記低我地會用coupon,所以我地今次唔可以用,之後我同佢講我今日下午明明同佢地講有表明我地會用coupon,以家你先同我邁唔用得?? 佢地話如果要用coupon 就要訂位時先俾coupon # 佢地,如果唔係就無得用。咁我訂位o個時你又唔問coupon # 即係唔想人地用啦。當時佢只係叫我地下次先用coupon 今次食正價先,唉~買團購都係想平d試下你地d野食
佢地話如果要用coupon 就要訂位時先俾coupon # 佢地,如果唔係就無得用。咁我訂位o個時你又唔問coupon # 即係唔想人地用啦。當時佢只係叫我地下次先用coupon 今次食正價先,唉~買團購都係想平d試下你地d野食,要用正價不如去近自己公司或者屋企的食店啦,又唔駛專登星期一出來。
其實客人係唔會知道你地點同jigocity 對數,訂位你主動問我係唔係用coupon ,我都係會跟你問的提供資料,我都玩過好多次團購,雖然好多coupon 都有寫要食之前講coupon#先,唔係但係間間食店都需要俾,如果食店需要的訂位時候亦都會主動問。
雖然你地今日差唔多滿座,唔想做coupon 客都好正常,唔想做咪唔好俾人用coupon客訂今日囉,今日我同女友都係專程出去尖咀食,不過都係換來一肚氣 食店處理問題的手法沒有彈性,令人失望
只係想提醒大家如果用coupon 去食,訂位時唔單只要話用coupon,仲要記得主動提供coupon# 比佢地,無謂有不愉快經驗。