2021-11-24 97 浏览
好耐無食連鎖漢堡包店 見呢間開左無幾耐企企理理就試一下吉列魚柳漢堡 $48 唔似麥xx咁有酸瓜 有一炸生菜 又幾好可以去左油膩感 他他醬都充足既+ $25轉套餐 包飲品(除左橙汁) + 幼薯條/炸薯粒/青蘋果菜絲沙律本身想叫炸薯粒但無哂 轉食青蘋果沙律睇個名以為係咪好fresh既沙律 點知係有沙律醬 而且食唔到青蘋果味另外朋友叫左幼薯 炸得香脆可口 咸味適中幾好味茄汁自己斟 有一個個兜仔自己拎 茄汁怪終於唔駛顧住食食下幼薯無茄汁點Soft drink比個杯你自己斟 但唔知可唔可以refill 眼見都無人會refill..整體唔錯不過個包細細個唔夠喉 成個餐我覺得份量唔太夠
好耐無食連鎖漢堡包店 見呢間開左無幾耐企企理理就試一下

本身想叫炸薯粒但無哂 轉食青蘋果沙律
另外朋友叫左幼薯 炸得香脆可口 咸味適中幾好味
整體唔錯
不過個包細細個唔夠喉 成個餐我覺得份量唔太夠
2021-11-23 115 浏览
尋日經過灣仔,見到呢間Boy’n Burger,同朋友入去試吓,佢嘅Fish Burger 好好味,塊魚肉一啲都唔乾,咬落啲魚鮫仍清適見到,好新鮮,有魚香,加埋沙律醬好好食,又叫左個Bobby Burger, 入面嘅牛肉好嫩好有肉汁,夾埋啲配菜非常可口,加埋個漢堡飽,咬落好有口感,肉汁鮮嫩多汁,浸埋啲配菜和漢堡內,真係令人食指大動,美味無窮,再加一個popcorn chicken, 啲雞肉炸得非常香脆,有些紅椒粉的味道,吊起雞肉的味道,又有小小辣招味,而薯條細細條,好脆口,同炸雞塊都係超級滋味的小食。#抵食 #平靚正 #打卡

#抵食 #平靚正 #打卡
2021-11-19
2021-11-23 512 浏览
每每經過莊士敦道都有一個好可愛又eye-catching 👀logo細看之下,佢哋嘅價位都非常親民,最平$28就買到個牛肉漢堡🍔👏🏻除咗主打🍔,仲有多款小食Pop Corn Chicken, 炸雞翼炸雞髀,甜品供選擇✔️Boy n Burger 走復古美式快餐店路線,配悠閑風高櫈座位,啱哂打埋咭一份📷Signature Chicken $48Chicken Thigh $28佢哋嘅炸雞好出色,我認為必叫點‼️厚肉每啖都食得好滿足💯而Signature Chicken仲好有驚喜😋😋麵包用牛油煎香,炸雞啖啖肉好juicy夾埋醬汁同配料本地新鮮生菜、蕃茄、自家醃製青瓜,口感豐富🙌🏻Cheese Burger $35單層牛肉漢堡,基本漢堡款式,配芝士、本地新鮮生菜、蕃茄、洋蔥,略嫌牛肉漢堡薄咗啲啲,如果加厚返口感應該更豐富🤤Skinny Fries $20 新鮮即炸自然香脆,而且好香薯味🍟Orange juice $30Mocha Iced $10係我最鍾意食嘅地道雪米糍
細看之下,佢哋嘅價位都非常親民,最平$28就買到個牛肉漢堡🍔👏🏻除咗主打🍔,仲有多款小食Pop Corn Chicken, 炸雞炸雞髀,甜品供選擇✔️

Signature Chicken $48
Chicken Thigh $28
佢哋嘅炸雞好出色,我認為必叫點‼️厚肉每啖都食得好滿足💯
Cheese Burger $35
Orange juice $30
Mocha Iced $10
係我最鍾意食嘅地道雪米糍
2021-11-10
2021-11-22 81 浏览
漢堡包要做到又健康又好食並唔容易, 不過灣仔呢間 boy and burger 就出名食物質素經過嚴格管制, 唔單止非常健康, 食物口感亦十分好, 而且佢所有嘢食都係即叫即整。佢係裝修係行歐美風格, 十分適合去打卡。 初時以為佢嘅嘢食會好似其他burger店咁賣到好貴, 點知原來超抵食, 簡直係平靚正。 餐廳環境好好,好舒服。 而且開舖時間8am-10pm, 都算長時間。 鋪頭仲有個吉祥物叫bobby, 有興趣可以同佢影下相 。芝士漢堡, 裏面有牛肉漢堡扒, 生菜青瓜之類, 牛肉漢堡扒牛味都幾重, 配埋 自家製醬汁同生菜,口感十分豐富。招牌炸雞漢堡 , 佢嘅招牌黃金炸雞腿鮮嫩多汁, 連埋漢堡食,味道一流。香脆厚切薯條, 薯條夠厚身,外脆內軟, 即炸十分好食。酥炸雞腿, 因為覺得佢嘅酥炸雞腿好好食,所以另外叫咗一份, 一件都十分大份, 而且 佢有用特殊香料去醃製過,味道香濃獨特。番薯味糯米糍雪糕, 其他味嘅 糯米糍雪糕就食得多番薯味真係未試過,所以特登點嚟試下,估唔到佢嘅蕃薯味都幾濃郁。港式奶茶, 稍嫌唔夠茶餐廳嘅港式奶茶咁好飲,不過 burger店嚟講自家製都算創新。美式咖啡, 味道都
香脆厚切薯條, 薯條夠厚身,外脆內軟, 即炸十分好食。
美式咖啡, 味道都唔錯。
2021-11-22 120 浏览
呢日去左灣仔呢間美式漢堡店食dinner,餐廳環境唔錯,仲有好cute既吉祥物Bobby。睇睇餐牌,見到有好多唔同burger可以選擇。呢度既食物質素經過嚴格管制,非常健康!Burger即叫即整,熱辣辣,好好味,而且野食抵食,平靚正,又適合打卡!今次點左Fish Buger 同埋呢度招牌既Bobby burger 。魚柳包入面既炸魚柳好酥脆,配埋啲生菜一齊食好fresh啊!Bobby burger 係雙層牛肉漢堡,層次豐富,好惹味!呢度既薯條同popcorn chicken都唔錯!

睇睇餐牌,見到有好多唔同burger可以選擇。

呢度既薯條同popcorn chicken都唔錯!
  • Bobby Burger
早排見foodie朋友👦🏻分享,知道灣仔開咗間新漢堡包店,聽聞價錢相當親民,而且質數唔差☺️,見又近近地公司,於是乎就搵日過嚟食過晏。🙂🙂🙂漢堡包店走舊式美國快餐店風格,入到嚟好似睇戲返咗去50年代嘅美國咁,店內除咗牛肉漢堡🍔外,更有雞🐓同炸魚🐟選擇,價錢都係由$28起,就算加埋飲品同一款小食都係$53,價錢可以話好親民。👍🏽👍🏽👍🏽🍔Bobby Burger ($55),有咗foodie朋友嘅介紹,阿叔當然有信心食好啲,叫咗呢度嘅招牌漢堡🍔!網上搵資料💻,佢哋用上天然海鹽洞熟成20日同唔含抗生素嘅草飼同穀飼牛肉,所以肉汁超多,加上其他配料如芝士🧀、生菜🥬、蕃茄🍅、洋蔥、醃製青瓜同秘製醬汁,口感好豐富,而且夠晒份量。👍🏽👍🏽👍🏽如果想再食多啲,可以加錢轉餐揀一款小食🍟同無限添飲汽水🥤。阿叔今次揀咗炸薯條🍟兼追加炸雞🍗,前者屬幼身薯條,即叫即炸,熱辣辣;後者肉質幼嫩,好惹味,比當當雞件更正呢!😛😛😛

2021-11-20 166 浏览
灣仔新開左間burger裝修行歐美風,座位幾闊落仲有吉祥物Bobby做招牌,啱哂打卡食物係即叫即整,夠哂新鮮食物質素經過嚴格管制,非常健康 漢堡揀左Cheese Burger單層牛肉漢堡扒夾左芝士、生菜、蕃茄、洋蔥同醃青瓜,係比較基本款式既Burger牛肉漢堡扒偏簿身,唔算多肉汁,味道正常反而另外既Signature Chicken有驚喜炸雞腿夾左芝士、生菜、蕃茄、洋蔥、醃青瓜麵包有用牛油烘過炸雞好厚切同埋炸得啱啱好配埋特製醬汁好惹味另外嗌左兩款小食同飲品酥烤雞腿炸得好脆口,食落幾Juicy厚切薯條有薯味,夠哂熱辣辣鮮榨橙汁係枝裝,Mocha飲落幾香滑最後仲有雪米糍做甜品依間漢堡係港島黎講夠哂平靚正,值得一試
灣仔新開左間burger
裝修行歐美風,座位幾闊落
仲有吉祥物Bobby做招牌,啱哂打卡
食物係即叫即整,夠哂新鮮
食物質素經過嚴格管制,非常健康
漢堡揀左Cheese Burger
單層牛肉漢堡扒夾左芝士、生菜、蕃茄、
洋蔥同醃青瓜,係比較基本款式既Burger
牛肉漢堡扒偏簿身,唔算多肉汁,味道正常
反而另外既Signature Chicken有驚喜
炸雞腿夾左芝士、生菜、蕃茄、洋蔥、醃青瓜
麵包有用牛油烘過
炸雞好厚切同埋炸得啱啱好
配埋特製醬汁好惹味
另外嗌左兩款小食同飲品
酥烤雞腿炸得好脆口,食落幾Juicy
厚切薯條有薯味,夠哂熱辣辣
鮮榨橙汁係枝裝,Mocha飲落幾香滑
最後仲有雪米糍做甜品
依間漢堡係港島黎講夠哂平靚正,值得一試
香脆厚切薯條
2021-11-17
香脆厚切薯條
2021-11-18 130 浏览
今日去灣仔工作,同事說想食漢堡,記得之前朋友介紹有間高質又抵食而且食物質素經過嚴格管制的漢堡包店在灣仔,於是乎就和同事去試吓!Boy n Burger店舖裝修帶美國風的漢堡包快餐店,而且店的logo BB 很可愛🥰Fish Burger 吉列魚柳漢堡,麵包很軟熟,魚柳炸得很香脆但魚柳肉質仍然鮮嫩多汁👍🏻生菜絲份量多感覺健康啲😂Bobby burger 波比漢堡,跟吉列魚柳包不同,用上芝麻包,很香又軟熟,有酸瓜,洋蔥,二層牛肉中間夾芝士,然後蕃茄,洋蔥和生菜。口感豐富,漢堡牛肉好重油脂但不油膩🤤肉質鮮嫩牛味重!自家秘製醬汁好惹味!Popcorn Chicken 爆谷炸雞,雞皮很香脆惹味🙊

Popcorn Chicken 爆谷炸雞,雞皮很香脆惹味🙊

💎總評分:7.0/10-門面好搶眼嘅新開burger shop,主打高質手工漢堡包🍔,宗旨係'better burgers for everyone'👏🏻~ 值得highlight 嘅係小店嘅 sustainable sourcing: - 🐮所有牛肉都由英國當地農場供應,達到🅰️級食品安全品質標準- 🥬所有蔬菜都係 locally sourced,支持本地農業👨🏻‍🌾- 🐟魚類獲得海洋管理委員會生態標籤作環保認證✅,支持sustainble fishing- 所有食材清楚列明來源,全部 traceable📜做到咁sustainable 價錢竟然非常親民🤩,堂食嘅話係自助快餐形式,店內裝修落過心思,有種80年代美式vintage style🇺🇸,環境闊落坐得比好多快餐店舒服。1️⃣ Signature Chicken $48大大塊雞扒夾喺中間🐓,好足料,並非淨係得炸粉,咬落香脆而且嫩滑多汁,出奇地唔會好油淋淋👍🏻,基本配料有生菜、蕃茄、自家醃製青瓜🥒,醬料方便係mayo同mustard兩溝,食落陣陣微辣感刺激過癮!值得推介🌟!2️⃣ Fish Burger $48吉列魚柳勁厚身🐟,炸得好脆,配埋
💎總評分:7.0/10
- 所有食材清楚列明來源,全部 traceable📜

1️⃣ Signature Chicken $48
Signature Chicken, Fish Burger

2️⃣ Fish Burger $48
吉列魚柳勁厚身🐟,炸得好脆,配埋生菜同他他醬,好食👍🏻。其實呢D配料嘅combination同M記不相伯仲🙊,但係就個食材夠新鮮,魚塊口感好滑完全無雪味💯。
Fish Burger

3️⃣ Get Set Go +$25
任何Burger可以top up 做set😎,包飲品加1款小食,小編本來想要apple coleslaw但係當日無供應,最後揀左skinny fries🍟!飲品係自助式,堂食仲可以無限添飲汽水機嘅飲品🥤!
Get Set Go

4️⃣ Popcorn Chicken $22
小食方便有Kpop Chicken、吉列蝦🍤、炸薯粒、粟米杯🌽等,仲可以叫招牌炸雞,選擇算多😚!寶貝揀左炸雞粒,賣相一般,味道口感都OK但無太大驚喜。

Overall小店好抵食,最平$28就食到基本Beef Burger🤑,仲要採用優質草飼/穀飼牛肉,經過20日天然海鹽洞熟成,無任何抗生素,性價比高⭐!
雖然今次無食到牛,但係試完雞同魚後都好滿意👍🏻,會想二訪試埋其他burger~ 另外小店亦推出 mini burger box,一盒6件迷你burger啱晒sharing 👨‍👩‍👦‍👦,3個人可以試多D口味。
環境服務:⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
题外话/补充资料: 🚗 附近有幾個咪錶位,横街好多時都會有位,fast food快食無難度。
2021-10-24
Fish Burger
Get Set Go
  • Signature Chicken
2021-11-15 103 浏览
🍔Boy n Burger🍟Meal Set $25 (Total: $90)Bobby Burger(+$55)🍔呢間餐廳比較popular同signature嘅burger 👀 d肉都多汁唔會乾K-pop Chicken (S) (+$10)🍗蒜蓉味好重 都幾有特色 就係濕咗dIced Mocha☕️有d似chocolate milkshake 飲唔到咖啡味Meal Set $25 (Total: $73)Signature Chicken (+$48)🍔個雞幾滑 但係建議嗌extra sauceSkinny Fries (S) 🍟👍🏼Iced Latte☕️不過不失嘅凍咖啡———唔係特別想飲飲品嘅話 建議唔加$25轉menu set
🍔Boy n Burger🍟

Meal Set $25 (Total: $90)
Bobby Burger(+$55)
K-pop Chicken (S) (+$10)
🍗蒜蓉味好重 都幾有特色 就係濕咗d
Iced Mocha

Meal Set $25 (Total: $73)
Signature Chicken (+$48)
🍔個雞幾滑 但係建議嗌extra sauce
Skinny Fries (S)
🍟👍🏼
Iced Latte
☕️不過不失嘅凍咖啡

———
唔係特別想飲飲品嘅話 建議唔加$25轉menu set
每次經過莊士敦道都會見到好多人係間漢堡店前面排隊。今晚終於同家人一齊食啦!原來呢道價錢都好平,最平$28就有一個草飼及穀飼牛肉漢堡,唔怪得成日咁多人🙊真係平靚正。餐廳環境走美式風,風格悠閒活潑,牆上仲有店家嘅吉祥物 Bobby,我都忍唔住係到影相打卡~我同家人叫咗Chicken Signature同Cheese Burger,再加咗Chicken Thigh,Seasoned Crispy Fries同蕃薯雪米滋。見到開放式廚房,食物即叫即整,等咗十分鐘左右。餐廳用本地農場蔬菜,肉類、海產和奶類製品等亦可追溯來源,食物質素經過嚴格管制,健康又安心。Chicken Signature入面嘅炸雞好厚肉,雞肉係用咗雞腿肉,所以滑嫩多汁。Cheese Burger芝士味香濃,夾埋多汁嘅牛肉一齊食,好滋味。Seasoned Crispy Fries好香口,裏面嘅薯仔口感綿密。食埋個維記蕃薯雪米滋,好豐富。【Boy n Burger】📌灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖

每次經過莊士敦道都會見到好多人係間漢堡店前面排隊。
今晚終於同家人一齊食啦!

食埋個維記蕃薯雪米滋,好豐富。

【Boy n Burger】
2021-11-14 95 浏览
今日又去行街食飯,約左朋友仔好耐都未出見,就搵左間餐廳坐底食下野,順便可以等她。黎到灣仔一帶比我發現到呢間餐廳。就入去試下。首先點左個2 meal set, 1 Piece Chicken Thigh,呢個有一大塊脆脆雞,係無骨既,啖啖肉,而且唔會好油膩,非常脆口,好香脆,味道都唔錯,呢道係即叫即整,所以特別新鮮。跟住再叫個Cheese Burger,芝士味非常香濃,中間個牛柳非常好味,生菜都好新鮮,加上醬汁一齊食,美國餐廳黎講,真係好味好多。另一個餐係Signature Chicken,呢個雞肉好脆,而且唔會好油,係我最喜愛既一款。跟餐重有Seasoned Crispy Fries,呢款蕃條係比較粗身,但係就十分脆口,點啲茄汁醬食特別好味,我個人十分喜愛。另一個餐係選左Skinny Fries,呢個係比較幼身,友人好喜愛呢款,都係即叫即整,十分香脆可口。餐飲方面就選左Iced Milk Tea HK style,呢個味道都唔錯,唔會太甜,適合女士們。另一杯係Iced Mocha,呢個我個人十分喜歡,咖啡味非常出眾。最後重有甜品Mochi Ice (Sweet Potato),今日係番

最後重有甜品Mochi Ice (Sweet Potato),今日係番薯味,都係唔錯既選擇。

餐廳好多logo,打卡一流,而且價錢cp值高,即叫即整,服務都唔錯,野飲方便有自助吧,可以自由jump汽水。平靚正,值得一試。
特登同朋友嚟依度試吓呢間漢堡,星期六1:30左右,都多人,去到都要等一陣位。等到位嗰陣個職員會過嚟噴消毒同埋抹枱,感覺好乾淨。有吧枱位,又有table位,買嘢食可以揀喺counter買,或者自助售賣機。招牌炸雞漢堡- 之前睇過其他食客嘅食評,見到個招牌炸雞漢堡睇落去好似偏乾,冇乜汁咁,所以我一落單嗰陣已經order左多醬。個炸雞漢堡大過個Bobby漢堡,舊炸雞好脆,啲肉好嫩好Juicy. 一咬開仲見到個雞啲汁流出嚟🤤同埋一定要叫多醬!多醬!多醬,重要嘅嘢講3次。個芥末醬同個雞好夾!Bobby漢堡- 朋友話塊漢堡好嫩,好有牛味,但個醬係好似千島醬咁,同唔係好夾牛,但整體都係好食。爆谷雞- 咁餐加咗個爆谷雞,食第一粒都覺得好食,但食多幾粒就覺得好鹹,如果冇咁鹹其實係幾好食嘅。幼薯條- 有薯條就係好普通嘅幼薯條,冇乜特別
等到位嗰陣個職員會過嚟噴消毒同埋抹枱,感覺好乾淨。

幼薯條- 有薯條就係好普通嘅幼薯條,冇乜特別
2021-11-13
2021-11-13 2803 浏览
呢輪都排晒長龍嘅burger店,所以專登晏啲先嚟食,唔洗排隊直接入座~ ⁣⁣一去到門口,原來有部機可以落單,但我呢啲老人家,都係去返counter落單啦⁣⁣而家好多地方嘅burger一個都要成$100,但呢度嘅價錢真係親民得多,最平廿幾蚊已經有一個basic嘅beef burger。而且坐得都幾舒服,裝潢尤其是隻公仔實在非常可愛,我最欣賞嘅係每兩個位就有一支搓手液,檯底又有個勾可以掛袋,非常貼心⁣⁣Cheese Burger ($65)$65連薯條飲品。好多時叫好多個burger,會分唔出邊個打邊個。不過Boy n Burger另一貼心位就係一打開個burger盒就有寫係邊種burger,唔洗驚撈亂⁣⁣。塊手打牛肉原來係天然海鹽洞熟成 20 天及不含抗生素,食落的確好juicy又滑溜⁣⁣唔會感覺好肥膩⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Signature Chicken ($48) ⁣⁣好厚身又juicy嘅雞扒,一啲都唔乾爭爭⁣⁣⁣⁣Chicken thigh ($28)⁣⁣外層香脆,仲係即叫即製,所以都等咗一陣。雞肉一咬開啲肉汁必晒出嚟,仲有淡淡嘅黑椒味,非常好食!⁣⁣⁣⁣番薯味雪米糍⁣⁣ (+$10

⁣⁣

Cheese Burger ($65)
Cheese Burger

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Signature Chicken ($48) ⁣⁣
好厚身又juicy嘅雞扒,一啲都唔乾爭爭⁣⁣
Signature Chicken

Chicken thigh ($28)⁣⁣
Chicken thigh

⁣⁣
番薯味雪米糍⁣⁣ (+$10)
都不知幾耐冇食過雪米糍,更加未試過係burger夾雪米糍!好好味呀,係童年嘅味道!番薯味超濃郁⁣⁣
番薯味雪米糍
Cheese Burger
Signature Chicken
Chicken thigh
番薯味雪米糍
2021-11-12 510 浏览
放假終於試到長龍既新burger店,呢度burger 除左牛肉外仲有雞肉同魚肉,牛肉係用英國草飼牛肉製成,肉味濃郁,仲係攞到A級食物安全品質保證,食得放心又健康。餐廳裝潢偏舊式美國快餐店風 勁有feel,藍色黃色瓷磚好岩打卡!炸雞漢堡勁大份 $48,即叫即整!脆身得來入面醃得剛剛好唔會過咸,同埋好juicy!! 叫埋小食薯條同炸雞都幾好食,最特別既係佢竟然有雪米糍叫😂😂😂 只係$10,黎到係雀巢真係意想不到,燒蕃薯味係出面未見過,食落都幾特別飲品叫埋港式奶茶同Ice mocha,除左平時既soft drinks外都有其他選擇,幾岩香港人唔係個個中意飲汽水性價比好高,以美式快餐黎講亦好高質,兩人$200不到都已經食到好豐盛—————————————————Boy n Burger (灣仔)灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn

—————————————————

Boy n Burger (灣仔)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先 #灣仔美食 #漢堡包
___

#eathkgirls