2021-10-26 134 浏览
灣仔一帶好多漢堡包店,今日食到一間又平又高質的漢堡店,不得不推Boy n Burger 喜祥物拖住豬仔、牛仔同魚魚的logo ,超可愛晚餐八點幾去個陣,餐廳仲系好爆,睇黎灣仔一帶有唔少捧場客Bobby Burger $55唔好以為食漢堡包一定唔健康,食物質素有嚴格管制,即叫即整的漢堡拎上手熱辣辣,漢堡肉新鮮彈牙Signature Chicken $48炸雞即炸好Juicy,個包都幾厚身唔好睇佢細細個,其實好飽肚Skinny Fries $15另外加個薯條都不過系$15,好抵食雖然佢個名叫做Skinny Fries,但其實食落啖啖都係薯仔肉Popcorn Chicken $22細細迷你雞塊,又係即叫即炸熱辣辣,都幾好食Overall 來講呢間漢堡包店,非常之抵食雖然冇餐叫,但係漢堡包再加小食都係$60左右,質素有幾唔錯,食物新鮮,絕對可以再encore

晚餐八點幾去個陣,餐廳仲系好爆,睇黎灣仔一帶有唔少捧場客

Bobby Burger $55

Signature Chicken $48
炸雞即炸好Juicy,個包都幾厚身
唔好睇佢細細個,其實好飽肚

Skinny Fries $15
另外加個薯條都不過系$15,好抵食
Popcorn Chicken $22
細細迷你雞塊,又係即叫即炸熱辣辣,都幾好食

Overall 來講呢間漢堡包店,非常之抵食
2021-10-26 83 浏览
Ever since I saw @boynburger on my explore feed, I just KNEW I had to try it!! Although it's been open for a while now and I'm a little late, it was worth the wait haha. Their super adorable bobby mascot caught my attention on my explore page, and then their affordable, casual and very retro-diner vibe really urged me to pay a visit. We ended up getting the fish burger, the bobby burger (their signature), fried popcorn chicken bites, crispy seasoned fries, cappuccino, americano and vanilla mochi. The taste of their burgers honestly speaks for itself because they're absolutely delicious, especially for their price. The fish burger's tartar sauce was both amazing as it was bold and tangy. While a fish burger is a relatively common burger among all fast food joints, I must say that theirs is truly one of the BEST I've had. Its' deep-fried breaded fish fillet accompanied with lettuce pieces and buttered buns is delicious to taste. The bobby burger was equally as good because it's made up of double beef patty, lettuce, tomatoes, onions, pickles, cheese and a home sauce!! This sauce is too good, definitely will ask for extra sauce next time hehe. The fries and popcorn chicken were crispy on the outside and chewy on the inside. Yummy! It’s a super clean, vibey, affordable place that you need to visit! It’s very ig-able too haha!
2021-10-26 92 浏览
🍽Boy n Burger———————————————🐈:呢間餐廳嘅環境好有美國風格,有自由嘅感覺,入面幅牆勁靚,好岩打卡😍。logo個boy叫BOBBY😍,係餐廳嘅吉祥物,好得意,如果佢出埋公仔就好😍😍。出邊有好多電車經過,景色好靚,好似去咗旅行咁。———————————————🌟 Chicken Thigh呢件雞肉不得了,又多汁又入味,果然係即叫即整。形狀有啲似日本便利店原塊雞柳加大版,但當然係高質版,性價比好高👍🏻👍🏻。_🌟 Seasoned Crispy Fries呢個薯條同平時食嘅薯條嘅口感好唔同,始終餐廳強調食物質素經過嚴格管制,所以食落一啲都無平時食快餐嗰啲隔夜油嘅味,新鮮油炸,特別爽口,即使係薯條都覺得好健康😆,推介大家食薯條。_🌟 Cheese Burger個burger好健康好多菜😍,仲有起碼3-4塊青瓜🤤。牛嘅油味好出,同塊芝士融埋一齊真係食到人都溶埋。呢個真係平靚正又抵食,我喺呢頭返工我諗我會經過成日買。_🌟Chicken Signature Burger呢件雞件勁大塊勁厚又多汁,一個口都食唔晒,一樣都係勁多菜,同埋大塊蕃茄,佢塊雞同獨立買嗰件雞件係一樣,啱晒
🍽Boy n Burger

🌟 Chicken Thigh

🌟 Seasoned Crispy Fries

🌟 Cheese Burger

🌟Chicken Signature Burger
呢件雞件勁大塊勁厚又多汁,一個口都食唔晒,一樣都係勁多菜,同埋大塊蕃茄,佢塊雞同獨立買嗰件雞件係一樣,啱晒愛健康又大食嘅人👍🏻👍🏻。

🍽 Boy n Burger
📍灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston 地下3號舖
🪟時間:星期一至日 8am-10pm

#灣仔美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood #burger #cheeseburger #chickenburger
  • Signature  chicken
今日過左去灣仔買野, 經過E間快餐店嘅野食好香, 而且勁多人食, 於是小妹就入去試下! 餐廳裝橫走舊式美國風, 湖水綠色嘅牆身配搭搶眼嘅黄色圓形凳, 色彩繽紛, 打卡一流🤳🏻!! 另一方面, 由於廚房係開放式設計, 客人可以邊食野, 邊睇住漢堡包嘅製作過程! 餐廳所提供嘅食物同種類繁多, 除左有漢堡包同薯條, 仲有唔同嘅小食, 甜品, 同多款飲品, 汽水更加係可以無限Refill!佢地嘅食物質素係經過嚴格管制所以相對同類型嘅漢堡包店健康, 加上食物即叫即整, 所以食物質素同口感都會有所保證!🌟Lemon Tea🌟Oolong Tea🌟Chicken Signature Burger🐔🍔外層麵包味道甜甜地, 入面炸雞超!大!塊!啖啖肉食落勁juicy, 配搭酸瓜, 爽脆生菜等配料同自家秘製醬汁, 非常惹味🌟Cheese Burger🐂🍔食漢堡包點少得試經典口味! 牛肉味道濃郁, 肉汁豐富, 配搭醬汁十分滋味!🌟Chicken Thigh🐔炸雞熱辣辣, 上面撒有惹味嘅調味粉, 外皮香脆可口, 肉質鮮嫩多汁!🌟Seasoned Crispy Fries🍟薯條夠哂熱, 食落脆卜卜, 薯味濃郁而

🌟Lemon Tea
🌟Oolong Tea

🌟Chicken Signature Burger🐔🍔

🌟Cheese Burger🐂🍔

🌟Chicken Thigh🐔

🌟Seasoned Crispy Fries🍟
薯條夠哂熱, 食落脆卜卜, 薯味濃郁而且一d都唔油膩!

🌟Sweet Potato Mochi
小妹好耐都無食維記嘅雪米糍, 估唔到而家有出煨蕃薯口味! 打開包裝已聞到好香嘅蕃薯味, 食落超濃超濃超濃煨蕃薯味, 口感冰凍軟滑又唔會太甜, 幾好味!!
2021-10-22
2021-10-24 87 浏览
灣仔懷舊美式漢堡🍔今日約咗朋友嚟灣仔👭,又未夠鐘食飯🍴,就嚟呢間快餐店食個下午茶先。呢度嘅裝修係偏向美國八九十年代嘅風格,行懷舊路線,影相出嚟個效果都幾靚📸。呢間快餐店嘅order係即叫即整,唔出菜大概要10分鐘,係少少時間,但係保證新鮮熱辣👍🏻芝士漢堡🧀🍔 ($35)一陣仲要食嘢,就唔食咁飽,要個Cheese Burger🧀🍔,佢個包身比較軟熟🍞,所以要盡快食,以免個包索哂啲肉汁醬料,令到個包變淋。個包嘅醬料有茄汁同芥辣,同埋有足夠嘅酸瓜🥒,個牛肉就比較偏薄但係煎得好焦香🐮,雖然博但係都有肉汁,下次都係要雙層嘅Bobby burger會比較有滿足感。Meal set (+ $25)青蘋果菜絲沙律🥗🍏諗住唔想咁Heavy,就跟餐要個沙律。佢個沙律係青蘋果菜絲沙律喺出面比較少有🥗 ,又青蘋果🍏,甘筍🥕,紫椰菜,呢個沙律酸酸甜甜可以balance返burger嘅油膩感。但係呢個沙律比較偏向美式style,比較多沙律醬,如果可以少番啲沙律醬就好啦。Latte☕️🥛跟餐都可以要Latte,但係就唔好如期係咖啡店嘅Latte質素,係普通嘅牛奶咖啡無奶泡嘅,但係呢個質素已經比一般快餐店嘅咖啡已經好好
灣仔懷舊美式漢堡🍔

芝士漢堡🧀🍔 ($35)

Meal set (+ $25)

青蘋果菜絲沙律🥗🍏

Latte☕️🥛
跟餐都可以要Latte,但係就唔好如期係咖啡店嘅Latte質素,係普通嘅牛奶咖啡無奶泡嘅,但係呢個質素已經比一般快餐店嘅咖啡已經好好多🥛☕️👍🏻

📍Boy n Burger
2021-10-23 114 浏览
同事話灣仔開左間平靚正漢堡包🍔食物經過嚴格管制,食得健康,就去試下係味咁正先!Fish burger$48🐟大大舊炸魚柳,係厚身見魚肉,平時食fish and clip 果隻魚柳!Bobby burger$55🍔超抵食即叫即做手工漢堡,$55食到$80嘅質素,牛肉漢堡非常Juice,肉汁必曬出黎!Popcorn chicken $22炸雞🍗細細盒,香脆可口!Skinny fire $15香脆可口嘅粗薯條🍟個人認為牛肉質素同五個人餐廳差唔多,但就平一截!平民價錢,高汁漢堡❤️

Fish burger$48🐟

Bobby burger$55🍔

Popcorn chicken $22
炸雞🍗細細盒,香脆可口!
Skinny fire $15
香脆可口嘅粗薯條🍟

• Bobby  burger
Newly opened in Wan Chai, Boy n Burger is a new burger shop that got my heart immediately on my first visit for the quality and price of food, as well as the friendly staff.The packaging is so adorable!I ordered a set meal with Signature Chicken Burger, skinny fries and Pepsi Black. For dine in customers, you can have unlimited refill for your soft drinks!The skinny fries are not skinny to me at all! They are quite thick-cut. Nevertheless, they were freshly fried and so delicious! Nom nom!As for

Signature Chicken Burger; Skinny Fries

The packaging is so adorable!

As for the Signature Chicken Burger, it was absolutely gorgeous! The piece of fried chicken was so thick with crispy skin and juicy meat. The mustard, pickles, tomato and coleslaw salad (!) in the burger were fantastic too! So much better than those served in Five Guys or Shake Shack! And it’s way cheaper too!

Definitely coming back to try out other burgers, and the tater tots that’s sold out today.
2021-10-21
2021-10-22 183 浏览
以身試伏Burger餐廳開到成行成市,但有幾多間係有心做,又有幾多間純粹為左食正個熱潮?知道有新餐廳就去試下,幾廿蚊如果唔好食既可以警世又無妨。星期日5:30去到,睇價錢都幾親民,$28就有beef burger食,但驚薄切切,要食就食signature,叫左Bobby Burger,double beef patty諗住食落都冇咁寡,再加$25轉餐。一開個包盒成張紙都係油,拎起個包啲汁就滴晒出黎,未食已經好呢hea。一咬,個味咁似曾相識既...?———原來係老麥既味道啊!牛肉連啲醬都係一樣味😂喂我唔係要貴版麥記漢堡包餐喎炸薯粒好似普通超市冷凍薯粒貨,自己氣炸可能仲炸得好食過佢😂 好彩有杯凍(+$5)朱古力下下火。性價比高?大家個味蕾係咪壞左😂食過嘉寶未

以身試伏

Bobby  Burger  跟餐

炸薯粒好似普通超市冷凍薯粒貨,自己氣炸可能仲炸得好食過佢😂

好彩有杯凍(+$5)朱古力下下火。

性價比高?大家個味蕾係咪壞左😂食過嘉寶未
2021-10-03
2021-10-21 103 浏览
近排見好多人都去灣仔呢間新開既burger店,除左因為呢度主打平靚正,食物質素經過嚴格管制又健康,所用既牛肉同魚類都得到認證,有一定級別既食物安全標準之餘,重點就係食物即叫即整🤡所以我呢個burger控又比人吸引左去幫趁一下🤭呢間漢堡店裝修都比較外國風,入到去會見倒有order here 同pick up 帶點懷舊感既燈牌,牆身有大大個bobby 吉祥物,另外值得一讚係餐廳雖然以bar枱為主,但係枱面位置夠哂闊落🤩.👁‍🗨signature chicken (7.5/10) $ 48.多數叫得signature 既野都應該吾會差得去邊😂話明係招牌,咁緊係一定要試下啦😂入面有主角香脆吉列雞腿,椰菜絲,醃青瓜,同埋青芥末蛋黃醬,其實未食就咁睇個賣相麵幾吸引幾適合打卡🤭因為個吉列雞腿望落炸得非常鬆脆,份量又大🙃食落果然冇失望,可以話有驚喜tim🤓味道惹味之餘,吉列雞腿又脆又滑又juicy😍帶點點香草微辣,重點食完吾覺太油膩或者太熱氣🤣真係可以回頭,好抵食😎.👁‍🗨cheese burger (7/10) $ 35.朋友叫左個比較普通既芝士漢堡試下,配料方面有洋蔥粒,椰菜絲,醃青瓜,芝士,牛

👁‍🗨cheese burger (7/10) $ 35

朋友叫左個比較普通既芝士漢堡試下,配料方面有洋蔥粒,椰菜絲,醃青瓜,芝士,牛肉漢堡扒,生菜,蕃茄同埋蕃茄醬芥末醬😎味道上冇咩太大特別,算係普普通通,不過不失🤨個人認爲如果佢塊牛肉漢堡可以做得厚身一啲,麵包既牛油香再濃一啲,成件事就會比較好😬另外我加左$25轉做套餐,包一杯飲品同小食,小食方面就再升級左$5叫左個脆炸蒜香薯條🍟雖然食落冇咩蒜香味可言😂不過佢既顏色,味道同口感係完全令我滿意既,食食下你會覺得有啲似食緊薯角既味道😍
👁‍🗨chicken thigh (7.5/10) $ 28

因為我同朋友實在幾欣賞佢個招牌炸雞漢堡😂見倒有個小食叫酥炸雞腿,感覺同招牌炸雞差吾多,就買離食下🙃食落味道其實都真係好似,不過佢係會更加濃香草既味道,辣度方面亦都會相對地辣啲,但係都只係極微辣,可以完全放心☺️肉質依然嫩滑juicy 😍真係冇後悔到買左呢個離食🤣睇離下次可以轉攻呢度既炸雞,完全係意外驚喜🤩
👁‍🗨Mochi -sweet potato flavour (7/10) $ 10

好少burger店會有埋雪糕雪米糍做甜品,我同朋友口痕,最後又叫多左個雪米糍作結😂以$10既價錢都算係非常親民,吾會抬高價錢幾倍出售😎
🔛 整體評分(7.5/10)

2021-10-21 82 浏览
晚上吃飯時間經過呢間burger漢堡店見到有唔少人喺落單區排隊再加上開放式廚房相信佢嘅食物質素夠整潔之外亦有保証。心旭旭決定入去試下望完餐牌決定揀牛肉漢堡包同魚柳漢堡小食就揀咗炸雞同薯條飲品揀咗汽水,$15一杯仲揀多個雪糕糯米糍做甜品嗌完大概等咗大概十分鐘就整好喇我哋去自助區斟想要嘅汽水同唧蕃茄醬丶芥末醬。揀好位坐就開餐啦雖然呢間快餐店坐喺上嚟都幾闊落不過座位唔多加上都多人幫襯所以要等一陣先有位雙層牛肉漢堡 嘅牛肉汁同埋漢堡本身嘅醬汁 好夾好香, 沙律菜夠新鮮食落去脆卜卜, 漢堡麵包質感好柔軟,整體都好好食!只係我覺得塊牛肉呀煎乾咗少少。呢個魚堡要讚一讚魚柳炸得香脆入面的魚肉非常軟滑配埋佢本身嘅沙律醬同沙律菜整個口感都好豐富。炸雞我估佢今次火候大咗😂配咗啲芥末醬都吾差既薯條夠熱辣辣最後嘅甜品係維記糯米糍煙韌又夠甜
晚上吃飯時間經過呢間burger漢堡店
見到有唔少人喺落單區排隊
再加上開放式廚房
相信佢嘅食物質素夠整潔之外亦有保証。
心旭旭決定入去試下
望完餐牌決定揀牛肉漢堡包同魚柳漢堡
小食就揀咗炸雞同薯條
飲品揀咗汽水,$15一杯

仲揀多個雪糕糯米糍做甜品

嗌完大概等咗大概十分鐘就整好喇
我哋去自助區斟想要嘅汽水同唧蕃茄醬丶芥末醬。
揀好位坐就開餐啦

雖然呢間快餐店坐喺上嚟都幾闊落
不過座位唔多
加上都多人幫襯所以要等一陣先有位

雙層牛肉漢堡

只係我覺得塊牛肉呀煎乾咗少少。

呢個魚堡要讚一讚

魚柳炸得香脆入面的魚肉非常軟滑
配埋佢本身嘅沙律醬同沙律菜
整個口感都好豐富。

炸雞我估佢今次火候大咗😂
配咗啲芥末醬都吾差既

薯條夠熱辣辣

最後嘅甜品係維記糯米糍
煙韌又夠甜

2021-10-20 2074 浏览
𝙛𝙞𝙣𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙥𝙖𝙞𝙙 𝙖 𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩 𝙩𝙤 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙣𝙚𝙬𝙡𝙮 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙚𝙙 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙥𝙡𝙖𝙘𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙞 𝙬𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙨𝙖𝙮 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙨 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙤𝙨𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙤𝙣𝙚𝙨 𝙞'𝙫𝙚 𝙝𝙖𝙙💯 𝙩𝙝𝙚 𝙞𝙣𝙜𝙧𝙚𝙙𝙞𝙚𝙣𝙩𝙨 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙨 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙮 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙢𝙛𝙤𝙧𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙖𝙡𝙡 𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙩𝙤 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧. 𝙞 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙥𝙡𝙖𝙘𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙞 𝙘𝙖𝙣'𝙩 𝙬𝙖𝙞𝙩 𝙩𝙤 𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩 𝙖𝙜𝙖𝙞𝙣!.終於都到我食人龍burger店 @boynburger 🤩 呢度牛豬雞魚嘅burger都有,今次叫咗兩款招牌burger分別係bobby burger同炸雞漢堡,牛肉用上英國草飼牛肉製成,肉味濃郁仲好juicy!而生菜更係本地新鮮種植,夾上自家醃製酸瓜同秘製醬汁好滋味,食得出全部嘢都係即叫即整新鮮熱辣,呢個bobby burger我真係比一百分💦 另外炸雞漢堡拎上有好有重量望落都大啲,中間塊炸雞扒真係無得輸,酥脆嘅炸粉包住厚薄又多肉汁嘅雞胸,一啖咬落去仲有陣
終於都到我食人龍burger店 @boynburger 🤩 呢度牛豬雞魚嘅burger都有,今次叫咗兩款招牌burger分別係bobby burger同炸雞漢堡,牛肉用上英國草飼牛肉製成,肉味濃郁仲好juicy!而生菜更係本地新鮮種植,夾上自家醃製酸瓜同秘製醬汁好滋味,食得出全部嘢都係即叫即整新鮮熱辣,呢個bobby burger我真係比一百分💦 另外炸雞漢堡拎上有好有重量望落都大啲,中間塊炸雞扒真係無得輸,酥脆嘅炸粉包住厚薄又多肉汁嘅雞胸,一啖咬落去仲有陣辣味慢慢滲出嚟,呢陣香辣味係嚟自搽上芥末醬嘅芝麻包,增強味覺刺激感,果然係招牌,呢個我都比一百分!另外跟餐只係加$25當然要加薯條啦,加多$5可以升級做蒜香薯條,食落更加脆口,絕對要升級~ 另外炸雞籃咩都有啲,有齊晒雞腿雞翼同埋雞柳,個人覺得雞翼出色啲,餐飲方面選擇好多,除咗橙汁汽水之外仲有多款咖啡、港式奶茶同無糖烏龍茶,性價比幾高!另外呢度裝修好有美國快餐店嘅feel,價格親民適合一家大細嚟食,我好快會返嚟再幫襯😛
Seasoned Crispy Fries
3 Piece Chicken Box
K-pop Chicken
Seasoned Crispy Fries
  • Skinny Fries
3K
2021-10-19 69 浏览
友人半個外國人,好喜歡食漢堡飽之類,他工作地點位於灣仔,經常去一間漢堡飽專門店,有輕妙的音樂,入到店內己感覺到好有外國feel。Bobby Burger可愛的Bobby仔是店之吉祥物,所有包裝都有Bobby仔樣貌,好可愛啊!呢個burger是店長推介的,打開包裝紙己感覺到牛肉爆汁,有蕃茄,酸瓜,生菜,非常豐富。Skinny Fries所有食物即叫即做,薯條好熨手啊!外脆內軟,薯香滿溢,食到停不了口。Chicken signature Burger友人食呢個炸雞漢堡飽,雞塊大大件,抵食。脆口,不油膩。非常健康。聽講店方對食物質素有嚴格管制,難怪友人是粉絲啦。Ice Cappuccino 咪以為不是咖啡專門店,咖啡末必好飲。意外地質量好好,甘香好飲。

Skinny Fries
所有食物即叫即做,薯條好熨手啊!
外脆內軟,薯香滿溢,食到停不了口。

Chicken signature Burger

Ice Cappuccino
咪以為不是咖啡專門店,咖啡末必好飲。
意外地質量好好,甘香好飲。

2021-10-19
2021-10-16 724 浏览
👶🏻高質新開Burger👶🏻推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍好幾次經過英皇中心附近地舖裝修,原來係Burger店已開業啦,做完資料搜集決定約埋另一半一齊試下。網上提及快餐店選用食材經過嚴格管制,由英國當地農場供應達至 A 級食品安全品質標準嘅牛肉,獲取海洋管理委員會生態標籤作環保認證嘅魚類產品,食快餐都可以好健康❣️店內裝修懷舊美式快餐店感覺,仲有唔少打卡位!Open Kitchen 設計可以睇下運作過程。食物即叫即製,大約6分鐘左右就取餐啦~好高效率!🍔Bobby Burger✨Menu 上吉祥物Boddy 推介,牛肉漢堡以熟成20天、不含抗生素的草飼及穀飼牛肉製成。雙層牛肉、配上芝士、生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜及秘製醬汁,食落豐富。🐥Signature Chicken✨ 餡料十足雞堡,炸雞酥脆唔乾、配上生菜、蕃茄同酸瓜。🥡On the side - Skinny Fries & Popcorn Chicken✨薯條脆卜卜大大包,自助counter 拎埋茄汁同mustard啱哂醬汁控!炸雞粒粒炸得酥脆,一粒接一粒唔覺意就食哂~🧊Drinks - Iced Cappuccino & Iced Latte
👶🏻高質新開Burger👶🏻
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

Signature Chicken  &  Bobby  Burger

🍔Bobby Burger

🐥Signature Chicken
✨ 餡料十足雞堡,炸雞酥脆唔乾、配上生菜、蕃茄同酸瓜。
Skinny Fries
Popcorn Chicken

Iced Cappuccino & Iced Latte

✨飲品方面除咗汽水,仲有橙汁、奶茶咖啡。店員推介Cappuccino,打開蓋面層有朱古力粉,而Latte 飲落咖啡同奶比例剛好,兩者都唔會太甜。

2個餐大約HKD160左右,2個包2個小食2杯飲品,抵食、平靚正之選!睇返營業時間08至22,下次放工行完街再食都唔怕收咗啦~

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️🤍
🔖 Boy n Burger (灣仔)
🪑灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖
  • Bobby  burger
  • Signature  chicken
  • Skinny  Fries
  • Popcorn  Chicken
2021-10-16 141 浏览
我最喜愛吃漢堡包🍔但香港過江龍的漢堡包,單點一個包差不多接近一百元,還未計薯條及汽水🥤….唉,如果月尾想吃,真的不要想太多啦😓-幸好被我在灣仔區發現一間開業不久,傳聞品質至上而價格實惠的漢堡包店。坐在門外,心動想試便推開門後瞬間像走進美國50年代的快餐店。店內由點餐位、取餐及廚房也是開放式設計。讓顧客一清二楚看到店員的嚴格製作過程,即叫即做,所有熱食,在客人手上保証食物質素熱辣辣!-Cheese Burger ~軟熟的麵包內除了有來自頂級英國草飼及穀飼牛肉漢堡外,還有大量爽脆的生菜、酸微微的蕃茄、辛辣洋蔥、自家醃制的的酸瓜及芝士。Cheese Burger是漢堡包界內經典款口味,而這裡的Cheese burger比其他快餐店更有水準,漢堡迷一定不可以錯過。-Signature Chicken ~ 厚厚又大塊的雞扒,咬下去是酥化的外層,嫩滑的肉質。隨之而來是微辣肉汁在口腔中湧出來!原來是包內塗上了芥末醬,增加味覺的刺激感!果然是Signature,令我這個喜愛吃雞的人對這個包如痴如醉😍-Seasoned Crispy Fires~外層脆內軟綿綿又帶微辣的薯條,不需要蘸上茄汁也一樣好吃!-

店內由點餐位、取餐及廚房也是開放式設計。

cheese burger

signature Chicken

Green Apple Coleslaw~色彩鮮艷的沙津菜真令人心曠神怡!酸甜青蘋果🍏、爽脆的椰菜絲、清甜的紅蘿蔔絲,味道真令人醒神!

BBQ Corn Salad ~粒粒粟米經過烤熱帶上清甜又香烤的味道,配上洋蔥及其他香草,是清爽的感覺
BBQ corn

汽水~無限暢飲的自助汽水🥤,讓人喝得痛快

Ice cream Cup Ovaltine and Coconut ~冰凍椰香飄飄的椰子味及濃厚阿華田雪糕令這個性價比非常高的晚餐畫上完美的句號!

總結一下兩個人吃約二百元左右,比起某集團過江龍的漢堡包店更實惠,質素是性價比高!所以慶幸我是一個心動不如行動的人, 沒有錯過了這個奇妙偶遇........
2021-09-30
cheese burger
signature Chicken
  • signaturechicken
  • signatureChicken
  • cheeseburger
2021-10-15 1755 浏览
《高CP值美式漢堡🇺🇸》———————————————-#BoynBurger 🍔-我哋都幾中意食burger,但唔少嘅漢堡店郁啲都接近係$100先落到樓,成日食真係會窮💸 最近竟然比我哋搵到間性價比超高,抵食平靚正嘅美式快餐店,仲要一啲都唔失禮,超級打卡able😝-餐廳主打美式經典drive-in快餐店風格,啲燈牌、巨型燈箱同開放式廚房嘅設計都好有特色❤️-唔好以為食漢堡就一定肥仔,呢度嘅食物質素經過嚴格管制,牛肉係由英國當地農場供應,仲要達A 級食品安全品質,而且相對嚟講都幾多生菜,比較健康😆-🍔 Bobby Burger招牌雙層牛肉牛味香濃,加上芝士、生菜、蕃茄同洋蔥令口感更豐富,同麥記嘅level完全唔同😉🍔 Chicken Signature即叫即整,炸雞超級juicy,一咬落去立即爆汁💦重點係價錢超親民,只係$44!-小食方面都好高質,推介大家食炸得極香脆嘅Popcorn Chicken同大大包Skinny Fries 🍟 最後再嚟埋個維記雪糕做甜品,非常完滿~-⭐價錢參考︰Bobby Burger: $55Signature Chicken: $48Popcorn Chic
《高CP值美式漢堡🇺🇸》
———————————————-