2024-04-02 73 浏览
餐廳環境唔錯,晚市都唔少人,差啲以為要等好耐位。等咗一陣之後職員帶我哋上樓梯,原來餐廳有兩層。位置都算方便,離地鐵站都只係10分鐘內嘅路程!職員服務態度幾好,食完主菜無耐已經主動過嚟幫我哋執拾好枱面,然後好快就上埋個甜品。🐻三重特濃芝士火鍋牛舌芯幾入味,好有牛香,肉質都幾爽。個鍋長期Heat住芝士,芝士醬唔會好膩。 麵包好脆身,索晒芝士醬。蝦幾大隻,啖啖肉好滿足,連埋芝士醬食都幾夾。🐻香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉同一般嘅意粉唔同,手捲好掛汁,食落每一啖都好juicy。蟹殼有芝士包住手撕蟹肉,好驚喜,完全係填滿晒成個殼,十分有誠意。🐻開心果奶蓋梳乎厘班戟班戟好重蛋味,質地好軟綿綿,面頭佈滿開心果奶蓋,十分邪惡!總評分:🍯🍯🍯🍯🍯(5/5)

🐻三重特濃芝士火鍋

🐻香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉

🐻開心果奶蓋梳乎厘班戟
班戟好重蛋味,質地好軟綿綿,面頭佈滿開心果奶蓋,十分邪惡!

總評分:🍯🍯🍯🍯🍯(5/5)
2024-03-31 47 浏览
一早bookmark咗呢間波希米亞風cafe!終於有機會去試啦😎打卡位有好多,係充滿住充滿住少女心嘅cafe!今次揀咗個鳥籠造型西式精緻拼盤(3款咸點及5款甜點)!咸點方面:🍽️魚子鮮蝦及牛油果醬撻!新鮮嘅魚子配埋落個撻到,令到成個味道層次分明咗,加埋滑溜溜嘅牛油果醬配埋鮮甜嘅鮮蝦,好食😋🍽️金文畢芝士及巴馬火腿竹炭/抹茶多士!芝士配巴馬火腿好香咸香味加埋多士可以中和返個咸味🧂🍽️脆卜卜黃色吉列蝦!吉列蝦炸得好香好脆,但又唔會好油膩!甜點方面:🍽️士多啤梨慕絲蛋糕!士多啤梨好清甜,慕絲打得好滑同軟綿綿入口即溶,食落去味道酸酸甜甜咁😋🍽️抹茶馬卡龍!抹茶味唔會好甜,岩哂唔中意食咁甜嘅大家😋🍽️自家製迷你檸檬撻!味道食落酸酸甜甜又幾開胃,撻皮香脆可口!而且一口撻嚟,一啖食落口好正!🍽️手製鬆脆牛油曲奇!牛油味好香,咬落去個吓口感好鬆脆!🍽️特濃宇治抹茶芝士凍餅!第一啖食落去有大陣抹茶回甘味,而且又唔會好甜,加上芝士味好香,食落去入口即溶😋
一早bookmark咗呢間波希米亞風cafe!
終於有機會去試啦😎
打卡位有好多,係充滿住充滿住少女心嘅cafe!

今次揀咗個鳥籠造型西式精緻拼盤(3款咸點及5款甜點)!

咸點方面:
🍽️魚子鮮蝦及牛油果醬撻!

🍽️金文畢芝士及巴馬火腿竹炭/抹茶多士!
芝士配巴馬火腿好香咸香味加埋多士可以中和返個咸味🧂

🍽️脆卜卜黃色吉列蝦!
吉列蝦炸得好香好脆,但又唔會好油膩!

甜點方面:
🍽️士多啤梨慕絲蛋糕!

🍽️抹茶馬卡龍!
抹茶味唔會好甜,岩哂唔中意食咁甜嘅大家😋

🍽️自家製迷你檸檬撻!

🍽️手製鬆脆牛油曲奇!
牛油味好香,咬落去個吓口感好鬆脆!

🍽️特濃宇治抹茶芝士凍餅!

Boholic 小編一直都bookmark想去,但長期都爆位,亦不敢walk in。今次朋友終於book到,所以就約係附近戲院睇完戲之後就去dinner。見到Menu有幾個限定食物,就二話不說叫咗Sharing、主菜及甜品各一。香濃蟹膏手卷意粉配香焗明太子手拆蟹肉外觀很吸引,小編第一次見這種自家製的手卷意粉,睇落好似腸粉咁,好得意。意粉帶點微硬,口感比較突出。明太子醬同平時吃的不一樣,它的鹹味更加重,但很惹口,有點吃重口版的薯片。蟹蓋裡面的手拆肉滿滿的,完全塞滿了整個蟹盖,蟹肉食得到鮮味,然後有伴入蟹膏,所以鹹香及鮮味濃烈,小編覺得最惹味的是蟹肉。《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋芝士火鍋有別於平時外面吃的火鍋,奶香味比鹹香味突出,不會吃到膩,加上有菌點綴,入口的香氣更加濃郁但不會太過,是好吃的😋。配料有西蘭花、蝦、薯仔、車厘茄、牛舌、斑斕及炭方塊麵包。牛舌和麵包值得一讚,牛舌經過煎炸之後,外脆內軟,有點午餐肉的感覺,直接吃或沾著吃都不錯;方塊麵包經過烤過非常乾身香脆,配上芝士火鍋絕配!其他配料都提早預備好,所以會比較凍,建議放入芝士火鍋裡面。小編認為芝士最有驚喜,然後麵包和牛舌。開心果奶蓋

香濃蟹膏手卷意粉配香焗明太子手拆蟹肉

《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋

開心果奶蓋梳乎厘班戟(製作時間需要等待15-20分鐘)
小編最最最期待的甜品,本來想叫提拉米蘇口味,但開心果味比較少有,而且也是小編喜愛的口味,所以無猶豫就叫咗。送上台就已經聞到好香的蛋味,開心果奶蓋非常多,還鋪了開心果碎。班戟好鬆軟,蛋味好香濃。開心果奶蓋大愛,一點不甜,帶微微芝士鹹香及乳酪酸味,開心果味都幾突出,開心果迷可以試試。本身食得好飽,但呢個甜品不但開胃,而且不會濟,可以encore!

Boholic
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
#長沙灣美食 #長沙灣 #荔枝角美食 #荔枝角 #boholic #cafe #hkcafe #芝士火鍋 #自家製 #自家製意粉 #班戟 #開心果 #開心果梳乎厘班戟 #foodie #hkfoodie #foodiehk
2024-03-28 47 浏览
❤️《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋🫕有西蘭花🥦、蝦🦐、牛舌芯、車厘茄、薯仔、斑蘭包和竹炭包。芝士十分濃郁!😋芝士控不容錯過!👍🏻牛舌芯口感彈牙車厘茄酸酸甜甜,食完濃郁嘅芝士火鍋正好解去芝士的膩。❤️香濃蟹膏手捲意粉配香焗明太子手拆蟹肉店員話將明太子手拆蟹肉混入意粉裏一起吃。第一次食手捲意粉幾特別,很有口感👍🏻。香濃蟹膏加上蟹肉,蟹味濃郁~❤️原味鮮果梳乎厘班戟除了有梳乎厘班戟,還有藍莓🫐和士多啤梨🍓,加上旁邊的忌廉和蜜糖,賣相超美~😍😍有兩件梳乎厘班戟,同朋友一人一件剛剛好👍🏻。梳乎厘班戟超鬆軟但不會太輕飄飄,口感十分實在👍🏻,入口滿口蛋香~🥰
❤️《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋🫕
有西蘭花🥦、蝦🦐、牛舌芯、車厘茄、薯仔、斑蘭包和竹炭包。

芝士十分濃郁!😋芝士控不容錯過!👍🏻

牛舌芯口感彈牙

車厘茄酸酸甜甜,食完濃郁嘅芝士火鍋正好解去芝士的膩。

❤️香濃蟹膏手捲意粉配香焗明太子手拆蟹肉

❤️原味鮮果梳乎厘班戟
《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋
$188香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉$218開心果奶蓋梳乎厘班戟$138好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️ 💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️有日與朋友在長沙灣MCL 戲院看電影🎬。看電影後是晚餐時間。我和朋友一向喜歡cafe hopping,所以就去了附近這間波希米亞風的cafe。Cafe 樓高2層,有不少打咭位。門口位已佈置得渡假風般,樓梯位又放了一些復活節佈置。另值得一提的是,2樓有一個比較private的小角落,可以容納大概10人,覺得是一個舉辦小型生日會或bridal shower 的好地方。我們二人點了一份前菜、一份主食及一份甜品。《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋🫕好邪惡,芝士溶漿微微咸香,跟所有食材都好配。由於芝士高溫加熱會燒焦,所以只能以慢火加熱,配搭的食材都是預先煮熟。食材有6款:薯仔🥔、車厘茄、蝦🦐、西蘭花🥦、多士、牛舌粒。意粉🍝擺碟精美。蟹🦀️蓋塞滿蟹肉,上面再有層半溶烤香了的芝士。手捲意大利麵口感很好,再配上不少creamy 的明太子醬汁,好鮮甜。開心果奶蓋梳乎
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
我們二人點了一份前菜、一份主食及一份甜品

香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉

開心果奶蓋梳乎厘班戟震滕滕,富空氣感,好鬆軟,又有濃郁蛋香味。奶蓋夠幼滑。梳乎厘上灑滿開心果碎,帶來香味,又可豐富口感。
2024-03-27 57 浏览
Cafe採取溫和的米色調,店內以大量花朵裝飾,還有一個吊椅作為打卡位🔺三重特濃芝士火鍋$188冬日限定的芝士火鍋說實在真的是第一次嘗試一鍋暖暖的芝士醬跟各樣食材都很搭配,醬料比較creamy,忌廉味道重一點,不會是很鹹的芝士味最令人驚喜的是牛舌,調味帶點鹹但不會太濃,牛舌的肥肉比例稍微多一些,所以入口非常香而且口感很軟,一咬開就有牛的油脂味飄出來,再搭上芝士醬味道更惹味另外還有班蘭和芝麻厚多士,口感鬆軟而且烤至微脆🔺香濃蟹膏新鮮手捲義大利麵配香焗明太子手拆蟹肉$218❗️限量供應這個款式的意大利粉第一次見,非常有特色手捲意大利粉很長一條,以比較厚的麵團捲一圈,口感比長通粉更加煙韌,個人來說非常喜歡,口感很彈牙而且非常掛汁明太子醬汁比較濃稠,雖然creamy但不會很膩另外還有裝滿蟹肉的蟹蓋,蟹肉拌滿明太子醬非常香🔺原味鮮果梳乎厘班戟$128Pancake非常鬆軟,大大份作結剛好蛋香味非常濃郁,空氣感滿滿之餘還是有蛋糕鬆軟的口感,而且一定保證動L~蛋香味配上糖漿和whipped cream,就是最簡單的美味

🔺三重特濃芝士火鍋

冬日限定的芝士火鍋說實在真的是第一次嘗試

另外還有班蘭和芝麻厚多士,口感鬆軟而且烤至微脆

🔺香濃蟹膏新鮮手捲義大利麵配香焗明太子手拆蟹肉
❗️限量供應

這個款式的意大利粉第一次見,非常有特色

明太子醬汁比較濃稠,雖然creamy但不會很膩

另外還有裝滿蟹肉的蟹蓋,蟹肉拌滿明太子醬非常香

🔺原味鮮果梳乎厘班戟

Pancake非常鬆軟,大大份作結剛好
2024-03-27 75 浏览
喺長沙灣發現咗呢間超靚嘅打卡隱世Cafe♥️門口已經超級文青風入到去打卡位,果然冇令我失望喺呢度影嘅相都夠post幾日門口超大型嘅花卉擺設 好似喺成個花園仔入邊咁亦都有波希米亞風嘅圓形拱門成間Cafe都充滿少女心以為呢啲咁靚嘅Cafe嘢食未必好味點知超級驚喜😍😍首先我哋叫咗個三重特濃芝士火鍋一嚟到已經有好香濃嘅芝士味側邊有好多唔同嘅配料,可以俾你點芝士嚟食有大蝦,牛舌,西蘭花,麵包,薯仔同車厘茄顏色同擺盤都超級靚 配料點埋芝士食超級香濃又有得玩,又有得食 非常推薦呢個另外叫咗個香濃蟹膏手卷意粉配香焗明太子手拆蟹肉一條條嘅粗身卷意粉 包裹滿明太子嘅味道 超級Creamy手卷意粉,口感好煙韌最驚喜嘅係佢嘅手拆蟹肉中間嘅蟹蓋裝滿海量蟹肉每一啖都食到蟹肉嘅味道絕對對得住佢嘅價錢 性價比極高嚟到Cafe梗係要試吓佢哋嘅甜品疏乎厘係我嘅最愛 而佢都有幾種唔同嘅味道可以揀😋我哋就揀咗出邊唔係成日有得食既開心果奶蓋疏乎厘班戟💚疏乎厘上面鋪滿開心果味道嘅奶蓋味道超級香濃 配上勁多嘅開心果碎碎梳乎厘空氣感十足每一啖都超級滿足如果同女仔朋友食飯呢間打卡Cafe真係性價比極高
喺長沙灣發現咗呢間超靚嘅打卡隱世Cafe♥️
門口已經超級文青風
入到去打卡位,果然冇令我失望
喺呢度影嘅相都夠post幾日
門口超大型嘅花卉擺設 好似喺成個花園仔入邊咁
亦都有波希米亞風嘅圓形拱門
成間Cafe都充滿少女心

以為呢啲咁靚嘅Cafe嘢食未必好味
點知超級驚喜😍😍
首先我哋叫咗個三重特濃芝士火鍋
一嚟到已經有好香濃嘅芝士味
側邊有好多唔同嘅配料,可以俾你點芝士嚟食
有大蝦,牛舌,西蘭花,麵包,薯仔同車厘茄
顏色同擺盤都超級靚
配料點埋芝士食超級香濃
又有得玩,又有得食 非常推薦呢個

另外叫咗個香濃蟹膏手卷意粉配香焗明太子手拆蟹肉
一條條嘅粗身卷意粉 包裹滿明太子嘅味道 超級Creamy
手卷意粉,口感好煙韌
最驚喜嘅係佢嘅手拆蟹肉

如果同女仔朋友食飯呢間打卡Cafe真係性價比極高
香濃蟹膏手卷意粉配明太子手拆蟹肉
開心果奶蓋疏乎厘班戟
2024-03-26 31 浏览
貴為長沙灣嘅居民,其實想嚟呢間好耐㗎喇🤭終於搵到機會過嚟朝聖打卡📸 門口有半室外座位,可以帶埋寵物嚟🐶 一入餐廳就有兩個波希米亞風打卡位🍂 呃,而家餐廳做緊梳乎厘班戟半價優惠,甜品控唔好錯過啦😉 三重特濃芝士火鍋,好的色,看似份量好細,但係其實兩至三個人一齊share食都得~ 配料有香煎牛舌、西蘭花、車厘茄、薯仔及多士~ 香濃蟹膏手捲意粉配意大利流心芝士,製作需時意粉應該係佢哋廚房即叫即卷即煮,食落口感不錯,流心芝士加入咗明太子嘅味道,微微的辣,另外蟹蓋入面充滿住蟹肉蟹膏~甜品一定要叫佢哋嘅梳乎厘班戟啦,有幾款口味,我哋就叫咗開心果奶蓋梳乎厘班戟🥞 幾fluffy,開心果奶蓋個平衡做得唔錯,唔會太滯~小朋友揀咗個士多啤梨牛油果沙冰,用上新鮮士多啤梨同埋牛油果blend,再加入士多啤梨果醬做裝飾~ Healthy drink😉

2024-03-17
2024-03-26 18 浏览
📍 Boholic🌍長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓 G & 1/F, Sea Panorama Court, 561 Fuk Wa Street, Cheung Sha Wan📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝▸Boholic 非凡全日早餐 ◂$128✿ 煙三文魚、燒菠蘿、腸仔、牛角包、蕃茄、沙律菜✿ 最好食係菠蘿juicy清甜▸Boholic 小食拼盤◂$188✿ 炸蝦、雞翼、魷魚鬚✿ 雞翼超級好食,皮脆肉嫩,最讚係多汁▸ 提拉米蘇梳乎厘班◂$128✿ 富有蛋香味且空氣感輕盈,味道卻豐厚,濃郁可可。
📍 Boholic

🌍長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

📝整體評分:8/10

▸Boholic 非凡全日早餐 ◂$128
✿ 煙三文魚、燒菠蘿、腸仔、牛角包、蕃茄、沙律菜

✿ 最好食係菠蘿juicy清甜

▸Boholic 小食拼盤◂$188
✿ 炸蝦、雞翼、魷魚鬚

✿ 雞翼超級好食,皮脆肉嫩,最讚係多汁

▸ 提拉米蘇梳乎厘班◂$128
✿ 富有蛋香味且空氣感輕盈,味道卻豐厚,濃郁可可。

2024-03-23 111 浏览
約左朋友去食一間裝修好靚嘅餐廳、雖然係甜品店,但係都有飯食架、佢個環境真係一流、打卡必去景點🤣叫左杯Matcha latte、綠茶味的非常出色、不會太苦澀👍🏻梳乎厘班戟、焦糖味好好味、加上班戟唔係普通嘅疏乎厘、佢似古式蛋糕、有少少口感、五似空氣質感冬陰功配珍珠米、酸酸甜甜口感,海鮮比較新鮮。

Matcha Latte

法式焦糖卡士達梳乎厘班戟

泰式冬蔭鮮蝦配日式珍珠米

冬陰功配珍珠米、酸酸甜甜口感,海鮮比較新鮮。
Matcha Latte
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
已經係二訪呢間波西米亞風打卡餐廳,依然滿意。餐廳門口就有兩個靚靚打卡位,餐廳嘅每個角落亦都佈滿乾花,好靚好適合女仔們打卡。除咗打卡able外,食物質素亦相當唔錯。《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋($188) 兩個芝士控見到有芝士火鍋好驚喜,即刻毫不猶豫揀咗。成set芝士火鍋都好精緻,每件食物都切到細細件,可以一啖一件,唔會食得狼狽。 芝士火鍋嘅配料,包括竹炭麵包、斑蘭麵包、西蘭花、薯仔、車厘茄、蝦,以及魷魚,原本預設嘅材料應該係牛舌,但因為我哋唔食牛,餐廳就貼心幫我哋轉咗做魷魚。芝士非常香滑濃郁,鹹香芝士味非常誘惑,竹炭及斑蘭麵包配上濃厚芝士好夾,蝦同魷魚都好彈牙,每一啖都係濃厚嘅芝士,令人一啖接一啖食過不停。香濃蟹膏手捲意粉配香焗明太子手拆蟹肉($218)一上枱已經覺得賣相好吸引 ,食落比想像中還要好食。餐廳好貼心咁已經將蟹肉拆好,鋪滿喺蟹殼上面,細心吩咐我哋打完卡後,就要趁熱將蟹肉取出,然後同個意粉撈勻。每一條手捲意粉,都沾滿左香濃嘅蟹膏、明太子、以及蟹肉,非常之惹味,睇落可能會覺得手捲意粉比較乾,但食落非常creamy,每一條手捲意粉都好掛汁,甘香鮮味。開心果奶蓋梳乎厘班戟($138
已經係二訪呢間波西米亞風打卡餐廳,依然滿意。

《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋($188)

香濃蟹膏手捲意粉配香焗明太子手拆蟹肉($218)

開心果奶蓋梳乎厘班戟($138)
朋友近期迷上咗開心果口味,於是就揀咗呢個。有別於其他餐廳嘅疏乎厘班戟,呢間奶蓋醬汁多到滿瀉,成隻碟都係滿滿嘅開心果奶蓋,疏乎厘班戟好蓬鬆,好有空氣感,食落充滿蛋香。開心果醬唔會太甜,加上滿滿嘅開心果果粒,豐富左口感同味道嘅層次。
  • 香濃蟹膏手捲意粉配香焗明太子手拆蟹肉
  • 三重特濃芝士火鍋
  • 開心果奶蓋梳乎厘班戟
是次叫了Premium Set Dinner,有前菜(蟶子及鵝肝)、餐湯、牛排、意大利飯,口感豐富,味道獨特。食物色香味俱全,朋友們都稱讚餐廳的食物製作精美味道亦10分滿意。員工十分友善,十分有人情味,亦讓整個用餐體驗更完美。餐廳的員工亦給予很多有關於餐單上的建議。我亦能夠感受到溫暖和親切的服務。下次我會再來品嚐,亦會推薦我的朋友一同前來!🤩整體來說,這樣口味豐富且獨特的套餐絕對能讓人享受到美食的樂趣。

意大利飯
意大利飯
2024-03-22 53 浏览
工廠區除左多新奇有趣既玩同買,市集之外,仲有滿滿打卡風既cafe💖💖睇完戲驚喜咁發現左呢間波希米亞風cafe😍😍除咗裝修好靚之外,仲好貼心咁有埋打卡位添,完全滿足到食好影好既心丫👏👏👏🐻香濃蟹膏新鮮手卷意大利麵配香焗明太子蟹肉(*每日限量供應*)$218超lucky 丫,竟然仲有呢個限量供應丫,感動😆😆手工意大利麵難怪要限量,每條手卷麵彈牙,仲充分咁掛滿明太子汁汁,估唔到蟹肉同明太子係咁夾架,諗起仲想食丫💖💖有緣遇到一定要食佢丫🐻冬日暖意-三重特濃芝士火鍋 $188完全估唔到cafe有芝士火鍋,一些枱已經好香芝士味啦,極度推薦牛舌粒丫,佢竟然係超夾芝士汁丫,好surprise 丫,同埋個麵包,勁吸芝士汁,超滿足丫💖💖💖(生活係要儀式感架,如果唔係會變做社畜架)🐻開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138超香濃既開心果味丫,開心果fans必食丫😍😍😍好動L既梳乎厘,滿滿空氣感而且勁吸開心果醬,係今餐既完美ending

🐻冬日暖意-三重特濃芝士火鍋 $188

🐻開心果奶蓋梳乎厘班戟 $138

可以一試!波希米亞風打卡位,環境靚,食物精緻,擺碟有儀式感。最推薦係芝士火鍋,如果再多啲配料選擇就更好了🤤-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-上一次食芝士火鍋已經要追溯到多年前,印象中比較膩,味道單一🙈 今日同朋友食飯,決定俾多次機會再戰芝士火鍋,出奇地覺得幾好食😋 ✨冬日暖意三重特濃芝士火鍋 👍🏻芝士唔會過分鹹香,唔會完全蓋過食材原味,有提升既效果,唔算太膩,我鍾意😋 配料包括竹炭/斑蘭麵包粒、厚切牛舌粒、蔬菜、蝦肉及薯仔蕃茄。我最鍾意係斑蘭麵包粒,外層酥脆,斑蘭味突出。✨香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉每日限量供應嘅菜式,手捲意大利麵口感特別。加上蟹膏、明太子同蟹肉,三樣鹹香嘅組合,適合追求濃味既人士,多人分享更佳。✨開心果奶蓋疏乎厘班戟 👍🏻👍🏻介乎於熱同常溫之間既疏乎厘班戟,開心果奶蓋微微甜。重點係班戟既濃濃蛋香,口感輕盈鬆軟,但又唔會過份空氣感,好食!
-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-

✨冬日暖意三重特濃芝士火鍋 👍🏻

✨香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉

✨開心果奶蓋疏乎厘班戟 👍🏻👍🏻
2024-03-22 52 浏览
星期三夜晚黎到長沙灣,見到呢間靚靚Cafe,一於睇吓有咩食😋平日晚上都滿晒場😳,好好生意👍🏻我地決定叫個芝士火鍋、蟹肉意粉、梳乎厘。三重特濃芝士火鍋 $188芝士火鍋有麵包、薯仔、三粒車厘子、西蘭花、四隻蝦仁、厚切牛舌。薯仔同芝士最夾!🤤蟹膏手捲意粉配明太子手拆蟹肉 $218意粉有少少辣,蟹肉好正,索晒明太子嘅味道😆 呢款意粉好有口感,平時喺其他餐廳好難搵到,幾特別~Tiramisu梳乎厘班戟 $128梳乎厘有兩層,每層超厚😍,動L動L咁好令人食慾大開🤣 Tiramisu好重咖啡味,冇其他店咁甜😋門口兩張櫈都可以比大家打卡,好亞麻簡約風~🤩 職員態度好好,有咩需求都會盡量幫你!👍🏻

平日晚上都滿晒場😳,好好生意👍🏻

我地決定叫個芝士火鍋、蟹肉意粉、梳乎厘。

三重特濃芝士火鍋 $188

蟹膏手捲意粉配明太子手拆蟹肉 $218