2024-04-22
最近我同朋友幫襯咗位於長沙灣一家打卡西餐廳,這個餐廳充滿了波希米亞風情。我地點了芝士火鍋配菜,包括西蘭花、斑斕多士、厚牛舌、鮮蝦仁、薯仔和車厘茄。此外,仲嗌咗煎銀鱈魚配炒羽衣甘藍,以及一道非常誘人甜品——芒果海鹽芝士奶蓋麻糬牛角窩夫配椰子雪糕。芝士火鍋係喱家餐廳既招牌菜之一,以濃郁既芝士湯底為特色。湯底口感滑順,芝士香氣四溢。配菜方面,西蘭花保持了清脆口感,斑斕多士外酥內軟,厚牛舌鮮嫩多汁,鮮蝦仁新鮮彈牙,薯仔和車厘茄則增添了口感既層次感。這道芝士火鍋令人回味無窮。接下來係煎銀鱈魚配炒羽衣甘藍。煎銀鱈魚既魚肉鮮嫩,外層煎得金黃酥脆,充滿香氣。搭配炒羽衣甘藍,甘藍既清爽口感與魚肉鮮味相互襯托,形成了美味既組合。最後係甜品——芒果海鹽芝士奶蓋麻糬牛角窩夫配椰子雪糕。芒果甜美同海鹽芝士既鹹香相結合,創造出獨特既口感體驗。麻糬牛角窩夫外層酥脆,內裡柔軟,搭配椰子雪糕,好清涼。除了菜品既口味,這家餐廳既服務都值得一提。服務員熱情友好,提供快速且有效既服務。菜單介紹都非常詳細。