2022-09-10
▪️油甘魚薄切配梅酒漬車厘茄🐟 (starter)雖然menu上面話係薄切 但係其實係厚切🤤 梅酒汁嘅香味又唔會搶咗油甘魚鮮甜嘅味道 車厘茄都超甜▪️香煎法國鴨肝配香梨蓉🦆 (starter)鴨肝超級大大大大大嚿 但係港女略嫌下面塊麵包太腍了 如果係烘一烘塊麵包會更加好味▪️海膽燴意大利飯配北海道帶子 黑魚子🍚 (main)意大利飯有超級濃郁嘅海膽味 帶子有少少燶邊增加口感 不過食到後期感覺有啲滯▪️安格斯牛柳配封煎鴨肝 薯蓉 燒蘆筍🥩 (main)Filet mignon果然係牛入面最腍嘅一個部份 腍嘅程度可以話係冇牙都食到🤣 溫度控制得十分精準 隨碟奉上今餐嘅第二塊鴨肝 鴨肝配牛柳一齊食落去完全感受到滿滿嘅脂肪味 滿足感max▪️Billow’s tiramisu (dessert)有別於一般嘅tiramisu 港女會形容呢個係組裝前嘅tiramisu 雖然味道唔錯 但係港女唔明白點解沒有兩條草喺度 如果係可食用花可能會更美觀▪️Gustave Lorentz, Gewurztraminer (white wine)
▪️香煎法國鴨肝配香梨蓉🦆 (starter)
▪️海膽燴意大利飯配北海道帶子 黑魚子🍚 (main)
▪️安格斯牛柳配封煎鴨肝 薯蓉 燒蘆筍🥩 (main)
▪️Billow’s tiramisu (dessert)