💠 Billow 💠大埔💠西餐廳💠除左梅窩、大埔、西貢之外,香港另一景觀餐廳好正推介係喺人稱小白鷺嘅地方,經裝修同翻新後,有白色小屋、湖邊同靚靚盆栽襯托,無論同好姊妹、男友同屋企人去都咁啱feel!一去到已經好開心~食物質素我會話係一般般~所以係食景觀,而唔係食物!一開始睇OpenRice講,已經有啲擔心;望落去開放廚房,心諗有四五個廚,應該冇事掛;但我最後嘅評語都係一般~我地叫左兩份brunch~ 一份美國安格斯肉眼扒、椰菜絲沙律、太陽蛋~所有嘢如實咁放喺碟上,無咩驚喜😂 最大問題係我叫medium rare,但佢俾8、9成我🫣肉眼偏薄,肉質依然okay,但會失望啦朋友叫波士頓龍蝦、茴香、雙色椰菜花、橙柳;配芥末醬、sourdough多士~ 酸種麵包偏硬身;朋友亦都唔好fennel茴香,所以評語都係average左右~我地另外加咖啡~一杯flat white,一凍cappuccino ~ 都係Okay啦,咖啡香都濃,但飲唔到豆香了整體評語都係偏上😂因為景觀,同埋新景點,正正不過附近唔係好多地方可以行,一嚟湖邊變成水上樂園之後私有化左,冇人接近到個湖~小白屋、走廊、同窗邊,都非常可以打
💠 Billow 💠大埔💠西餐廳💠

整體評語都係偏上😂因為景觀,同埋新景點,正正

不過附近唔係好多地方可以行,一嚟湖邊變成水上樂園之後私有化左,冇人接近到個湖~小白屋、走廊、同窗邊,都非常可以打卡,但位置都係有限

我地用餐時間用盡75分鐘,再玩多30分鐘左右,就走左了~雖然有shuttle,但半小時一班,我地無預好時間所以都係的士出入😂 40-50蚊左右,okay啦😅

另外一提,室內係冷氣地方,我哋喺正湖邊望住個湖同小白屋食野超開心~
室外就可以帶寵物,室外都幾full 㗎

Billow
網上訂座即賺Rice Dollars
網址: https://s.openrice.com/QrbS0kzc500~uZ5MGAA
地址: 大埔大埔滘紅林路2號白鷺湖互動中心地下B號舖
電話: 26576628
=====================
#大埔美食 #小白鷺 #小白鷺餐廳 #立場不明 #寵物友善餐廳 #西餐廳 #cafe #hkcafe #hkig #hkfoodie #hkscenery #restaurant #hkrestaurant #kazyytaipo #kazyycafe #kazyypetsfriendly