2022-08-27 1026 浏览
有日同男友同一日放假,所以提早幾日打電話去Billow book位,食飯當日係平日,雖然電話果邊話最早得返12點有位,但餐廳11點開,可以早啲入座,簡自己中意既位置~我地係揸車去既,有三小時免費泊車,唔揸車就可以坐shuttle, 定時會有shuttle來往大埔墟火車站。11點開門,我地就入左去,簡左窗邊位,可以望到湖畔風景,今日有一個水上活動班,一路食野一路睇佢地玩都幾開心有趣~不過窗邊就真係有啲曬,所以大家記得搽足防曬~🌞🌞跟住到點餐時間~我地叫左個粟米忌廉湯~呢個就唔係罐頭果啲,係磨碎啲粟米一小小粒再去煮湯,好香粟米味,唔會只有死甜果種~我自己就叫左個南瓜核桃mozzarella rissotto, 有啲煙韌芝士波,有啲核桃粒粒,配埋南瓜肉,非常之夾,口感層次好豐富既一個main! 唔會覺得膩!讚!男友叫既係牛肉burger and fries, 佢都話件牛肉好厚好有牛肉味,整體個味道都好好!甜品方面,我地叫左焦糖香蕉waffle& ice cream, 好適合夏日炎炎消下暑 焦糖唔會太甜,waffle係新鮮烘,香脆 唔會淋曬,同雪糕配住一齊食都好正食完之後有問下waiter,

跟住到點餐時間~
粟米忌廉湯

南瓜核桃Mozzarella  Rissotto

Beef  Burger  & Fries

Banana  Waffle  and  Ice-cream

食完之後有問下waiter, 附近有無地方行,但好可惜佢話之前個花田俾人踩爛曬,所以最後唔要個花田,鋪返草皮就算數,有啲可惜
但可以潛住車路行去後面,可以影到餐廳同湖景既相,風景真係好唔錯!
附上我既作品

總一個結,覺得服務態度係幾好既,野食質素都對得住價錢既,不過唔算話十分抵食,係勝在有靚景可以影好多靚相,同埋唔會趕人,可以慢慢enjoy meal同埋傾下計~仲有免費泊車3小時,所以Billow係我十分滿意既餐廳~
2022-08-02
粟米忌廉湯