1K
2022-11-22 65 浏览
《健康小清新cafe☘️》———————————————-#BellySoul 💨-經開長沙灣廣場,發現成個商場都唔同哂,翻新過後引入咗唔少新餐廳,行到上去意外發現咗呢間主打健康、生酮飲食嘅靚靚cafe,走工業風設計,都幾chill☺️-🥣 Build you own bowl呢間自選bowl夠哂colorful,夠哂足料,先有6款基本精選蔬菜,包括紅菜頭、車厘茄、粟米、蜜煎南瓜、香草雜菇同精選蔬菜,都幾新鮮🥬 個base我哋揀咗十六穀飯,混合咗大麥、糙米、黑米等等16種穀類,有助改善腸胃健康🌾另外我哋仲加咗煙三文魚、糖心蛋同生酮泡菜,再淋上日式香蔥胡麻醬,層次豐富😍-🖤香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵Lunch set 選擇亦好多,跟餐有餐湯或者沙律,是日餐湯係薯仔湯,都幾唔錯~款款都係餐牌寫上營養成分,例如calories、protein、total fat等等,十分清晰貼心🥰 黑松露忌廉幾creamy,配搭清爽彈牙嘅蒟蒻麵,非常健康😇-🍰 焦糖酥粒芝士蛋糕小店仲有提供唔同類型嘅甜品,呢個cheesecake 都係自家製,外層焦糖酥粒好有口感,內層幼滑,甜而不膩😙-Ice Deluxe Cho
《健康小清新cafe☘️》
———————————————-
#BellySoul 💨
🥣 Build you own bowl
🖤香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵
🍰 焦糖酥粒芝士蛋糕
Ice Deluxe Chocolate🍫
飲品方面一樣咁健康,呢款自家製特濃朱古力口感順滑,用上健康羅漢果糖,完全係sugar free,零卡路里😊
⭐價錢參考︰
Build you own bowl:$58 up
香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵:$138
焦糖酥粒芝士蛋糕:+$42
Ice Deluxe Chocolate:+$30
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$270
2022-11-22
U know。。The belly comes from the soul🖤...呢日黎到荔枝角做Yoga🧘🏻‍♀️之前,想食d 輕食醫下肚,知道長沙灣廣場新開左間小清新Cafe☕️,以粉色為主調帶點少女心💕。主打健康既生酮餐單,而且菜式精緻吸引有心思❤️,愛試新野既我當然要來一試喔!🔸Build Your Own Bowl $133相信注重健康既你👻 一定有試過! 根據自己喜愛既材料,配搭出一碗最合當日心情既健康Bowl🥣,一碗特定有齊各種蔬菜🌿,再另外加配🔸香煎三文魚粒Salmon Bite &🔸新鮮熟透牛油果Avocado,base 就揀選左 🔸椰菜花飯,煎炒香後口感爽脆,加上 sauce 蒔蘿芥茉蜜糖汁,帶酸甜好match,健康好味值得一試喔!🔸生酮朱古力咖啡窩夫 $135.5健康新菜式之一 生酮朱古力咖啡窩夫,用上杏仁粉代替麵粉,口感少左筋性,非一般傳統,注重健康又想嘴饞吃Waffle,可試。🔸 柚子抹茶芝士蛋糕 $78最後比甜品櫃吸引😍,忍唔住點選左蛋糕吃🍰,新推出既Yuzu Matcha Cheese, 凍餅texture 抺茶🍵 味濃再帶點點柚子清香🍊,很fresh。最後飲品

🔸Build Your Own Bowl $133

🔸生酮朱古力咖啡窩夫 $135.5

🔸 柚子抹茶芝士蛋糕 $78

最後飲品方面,黎到Coffee Shop 當然要喝杯Coffee🖤!Rose Latte🌹 拉花美美,久放亦不易化開,可見拉花師傅功力紮實喔!而 Black Coffee☕️ (Long Black),啡味濃,齋啡又另一種味道。

地方舒服清幽又寧靜,荔枝角商場內的小清新Cafe☕️,來歇一歇吧!
×××[Belly Soul]×××
©荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場3樓311號舖
2022-11-20 14 浏览
《Belly Soul》- The Belly Comes Before the Soul -夜晚要食大餐 所以lunch想食得健康啲於是就search到呢間店_________________________🐥Belly Soul - 食住瘦🐥<Build Your Own Bowl>健康生活係食出黎😏個base本身已經有紅菜頭 羽衣甘藍 南瓜 粟米等等之後可以再on top加料我就加左牛油果同慢煮雞胸Sauce揀左香橙薄荷乳酪汁⏩牛油果啱啱好熟🥰⏩雞胸算係細嫩果種 一啲都唔鞋👍🏻絕對唔係711果啲cheap cheap雞胸意外地幾match個sauce ⏩南瓜又甜又淋😍⏩紅菜頭偏硬🫣⏩其他正常⏩個source幾得意 其實有啲似用黎點羊扒既薄荷醬 不過甜少少 creamy啲 同埋有乳酪既酸 但冇乜香橙味💰 $58 (base) ; on top ($15牛油果,$ 慢煮雞胸)<Rose latte>完全冇expect過 有咁靚既拉花💕飲果陣會聞到少少既玫瑰香Latte正常😂💰$55 (跟bowl可以半價)________________________
《Belly Soul》

<Rose latte>
完全冇expect過 有咁靚既拉花💕
飲果陣會聞到少少既玫瑰香
Latte正常😂

💰$55 (跟bowl可以半價)
_________________________

總結: 好適合減肥/想食得light啲既朋友仔💕地方都幾好坐

⭐️值得一提 呢間有啲好適合生酮飲食嘅朋友既主食👍🏻

回頭率 :🐥🐥🐥🐥/5
  • Build  your  own  bowl
2022-11-20 23 浏览
長沙灣廣場新開呢間健康餐廳 招牌營養碗 全素/高蛋白/生酮 材料自由配 好受返工一族歡迎 不過最吸引我嘅 係佢哋獨一無二嘅咖啡拉花 -☕️竹炭鮮奶咖啡 $45可愛樹熊🐨爬樹 大家見過呢個拉花冇⁉️ 我開心到係咁幫佢影相📸️ 最後要barista哥哥 提我趁熱飲😅-🍹西柚柚子蜜梳打 $55好有夏日feel 入口清新 味道甜甜酸酸 底部有柚子肉-🥘香煎比目魚伴黑松露野菌椰菜花飯 $128比目魚扒🐟煎得少少焦香 肉地唔乾亦唔過老 椰菜花飯口感輕盈 混合黑松露味嘅芳香野菌 味道有層次-🎃南瓜蒟蒻麵 $118呢個主菜 啱素食人士 南瓜汁濃稠但唔鹹 蒟蒻麵掛汁 每條充滿南瓜嘅清甜香味 只可惜份量少咗啲
☕️竹炭鮮奶咖啡 $45
🍹西柚柚子蜜梳打 $55
好有夏日feel 入口清新 味道甜甜酸酸 底部有柚子肉
🥘香煎比目魚伴黑松露野菌椰菜花飯 $128
🎃南瓜蒟蒻麵 $118
  • 竹炭鮮奶咖啡
2022-11-19 29 浏览
以健康飲食為主題的餐廳,粉紅色裝修極具少女心。試過好多次,最愛佢個 build your own bowl salad bowl,$58已經有齊基本蔬菜:車厘茄、粟米、羽衣甘藍、蜜餞南瓜、香草雜菌、紅菜頭。另外可以視乎個人口味加配 base, protein, veggie, sauce。我通常會加牛油果、椰菜花飯同一款蛋白質(試過煙三文魚、慢煮雞胸、糖心蛋,全部都好味,尤其糖心蛋非常出色),咁就又健康又有飽足感佢啲材料全部好新鮮,不時黎detoxify下自己,又方便又美味!堂食同外賣圖俾大家對比下。四款醬汁都好味,個人最鍾意香蒜柚子醬,最惹味。咖啡會有好靚嘅拉花。黑芝麻鮮奶。
以健康飲食為主題的餐廳,粉紅色裝修極具少女心。

咖啡會有好靚嘅拉花。

黑芝麻鮮奶。
食好西都要關注健康!設於長沙灣廣場的belly soul,,是一間裝潢粉紅色調、十分吸睛!主打生酮料理。喜歡食鹹食的朋友也不怕肥,因用上椰菜花飯,減脂又健康!款式亦很新穎。餐牌列明每道菜式的卡路里及營養成分,好方便!關注健康的你不能錯過。🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 🍃 香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁 $128.0底層係椰菜花飯,中間係法國🇫🇷長豆最面層的是比目魚以及櫻桃小蘿蔔賣相精緻頗具心思,椰菜花飯口感十足。🍃煎封三文魚伴十六穀飯,熱情果牛油醬$128.0三文魚煎得焦香,有兩大片!十六穀飯對比白米飯更健康~亦伴有柚子汁,酸甜開胃,估唔到健康餐都可以咁好食😋🍃紫薯🍠紅菜頭鮮奶$58.0+$5 杏仁奶見到呢個配搭就忍唔住落order!關注健康的我當然要加錢轉杏仁奶,絕對昇華這飲品的風味。紫薯味突出,透出淡淡紅菜頭的味道,顏色都好溫柔~🍃Rose Dirty $60dirty就飲得多!玫瑰味dirty 真係比較少見這杯dirty 除了有冷暖的漸層效果還充滿淡淡的玫瑰花香呷一口即令人心曠神怡🍃開心果cheese cake $48(期間限定)店家使用了羅漢果糖,係0卡架~邪惡度極低!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍃 香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁
$128.0
底層係椰菜花飯,中間係法國🇫🇷長豆
最面層的是比目魚以及櫻桃小蘿蔔
賣相精緻頗具心思,椰菜花飯口感十足。

🍃煎封三文魚伴十六穀飯,熱情果牛油醬$128.0
三文魚煎得焦香,有兩大片!
十六穀飯對比白米飯更健康~
亦伴有柚子汁,酸甜開胃,
估唔到健康餐都可以咁好食😋

🍃紫薯🍠紅菜頭鮮奶$58.0+$5 杏仁奶
見到呢個配搭就忍唔住落order!
關注健康的我當然要加錢轉杏仁奶,
絕對昇華這飲品的風味。
紫薯味突出,透出淡淡紅菜頭的味道,
顏色都好溫柔~

🍃Rose Dirty $60
dirty就飲得多!
玫瑰味dirty 真係比較少見
這杯dirty 除了有冷暖的漸層效果
還充滿淡淡的玫瑰花香
呷一口即令人心曠神怡

🍃開心果cheese cake $48(期間限定)
店家使用了羅漢果糖,係0卡架~
邪惡度極低!
嚟到煥然一新嘅長沙灣廣場,呢間餐廳裝潢簡約,坐得好舒適✨Build Your Own Bowl本身已包括六款蔬菜(紅菜頭.羽衣甘藍.粟米.車厘茄.香草雜菌.蜜餞南瓜) 額外再加 生酮泡菜、慢煮雞胸,少少肉中和一下,醬汁有幾款選擇,揀咗 雙色香蒜柚子醬,味道酸酸甜甜好清新尋日食完放題,要食返啲健康嘅午餐平衡一下。食開生酮嘅朋友,係唔錯嘅選擇。✨南意式燴牛肉配茄茸扁意粉牛肉燴得軟腍,意粉控制得好好,唔會煮到太淋,配搭新鮮蕃茄茸作醬汁,非常開胃跟餐係忌廉蘑菇湯真材實料,新鮮蘑菇打成,好味仲有優惠價加配小食、甜品、飲品✨酥炸雞軟骨熱辣辣脆卜卜,炸起都唔會好油膩✨藍莓芝士蛋糕蛋糕份量比平日食開的更大件,Cheese Cake本身唔會太漏,面層嘅脆脆 豐富了口感同甜度焦糖Cheese Cake都好吸引,下次要試✨Matcha Latte綠茶味濃郁得嚟唔會好苦,入口好幼滑,加上拉花好有心思✨蜜糖雜莓乳酪沙冰粉紫嘅色澤好靚,新鮮藍莓加入乳酪打成,出面嘅凍飲會加入大量糖水,喜歡呢度嘅食材低糖.減鹽健康.瘦身嘅好選擇👍🏻

嚟到煥然一新嘅長沙灣廣場,呢間餐廳裝潢簡約,
坐得好舒適

✨Build Your Own Bowl

本身已包括六款蔬菜

(紅菜頭.羽衣甘藍.粟米.車厘茄.香草雜菌.蜜餞南瓜)
額外再加 生酮泡菜、慢煮雞胸,少少肉中和一下,
醬汁有幾款選擇,揀咗 雙色香蒜柚子醬,味道酸酸甜甜好清新

尋日食完放題,要食返啲健康嘅午餐平衡一下。
食開生酮嘅朋友,係唔錯嘅選擇。

✨南意式燴牛肉配茄茸扁意粉

跟餐係忌廉蘑菇湯

真材實料,新鮮蘑菇打成,好味

仲有優惠價加配小食、甜品、飲品

✨酥炸雞軟骨

熱辣辣脆卜卜,炸起都唔會好油膩

✨藍莓芝士蛋糕

蛋糕份量比平日食開的更大件,

焦糖Cheese Cake都好吸引,下次要試

✨Matcha Latte

綠茶味濃郁得嚟唔會好苦,入口好幼滑,加上拉花好有心思

✨蜜糖雜莓乳酪沙冰

健康.瘦身嘅好選擇👍🏻
2022-11-17
午餐
  • 藍莓芝士蛋糕
  • Matcha  Latte
  • 南意式燴牛肉配茄茸扁意粉
2022-11-17 15 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:長沙沙廣場由本來的²樓開闢至全新³樓進駐左多間新食店其中 𝗕𝗘𝗟𝗟𝗬 𝗦𝗢𝗨𝗟就係最吸睛同打卡亮點之一啦以粉紅𝗣𝗜𝗡𝗞 𝗣𝗜𝗡𝗞為主調的新式𝗖𝗔𝗙𝗘店主打𝗖𝗢𝗙𝗙𝗘𝗘及不少健康餐品如生酮甜品,多國菜式配椰菜花飯,十六穀飯等岩哂𝗞𝗘𝗘𝗣緊𝗙𝗜𝗧/注重健康/附近上班族既人士.◈ 𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟 𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧 𝗙𝗥𝗢𝗠 $⁵⁸顧名思義自選配料組合成最岩自己心水既𝗕𝗢𝗪𝗟基本已包含紅菜頭,車厘茄,粟米,羽衣甘藍蜜餞南瓜,香草雜菌根據次序再揀埋 𝗕𝗔𝗦𝗘, 𝗣𝗥𝗢𝗧𝗘𝗘𝗩𝗘𝗚𝗘𝗧𝗔𝗕𝗟𝗘, 同𝗦𝗔𝗨𝗖𝗘𝗕𝗢𝗪𝗟 𝗦𝗘𝗟𝗘𝗖𝗧𝗘𝗗:椰菜花飯 $²⁰慢煮雞胸 $²⁵牛油果 $¹⁵生酮泡菜 $¹⁵香蒜柚子汁雞胸慢煮而成,火喉控制得怡到好處肉質滑溜吾會嚡口配上椰菜花飯,入口軟腍有粒感濕潤不會乾口仲有綿密牛油果,清爽車厘茄等再淋上酸香醒胃既香蒜柚子汁令味道更富層次感特别一讚下蜜餞南瓜,口感超軟綿整個𝗕𝗢𝗪𝗟豐盛又健康.◈ 煎封三文魚伴十六穀飯,熱情果牛油汁 $¹²⁸以牛油煎封三文魚,魚皮保持酥脆魚肉細嫩紮實,既脆又嫩,完美互補配上健康十六穀飯包含維他命,磺物質,纖

☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
長沙沙廣場由本來的²樓開闢至全新³樓
進駐左多間新食店
其中 𝗕𝗘𝗟𝗟𝗬 𝗦𝗢𝗨𝗟就係最吸睛同打卡亮點之一啦
以粉紅𝗣𝗜𝗡𝗞 𝗣𝗜𝗡𝗞為主調的新式𝗖𝗔𝗙𝗘店
主打𝗖𝗢𝗙𝗙𝗘𝗘及不少健康餐品
如生酮甜品,多國菜式配椰菜花飯,十六穀飯等
岩哂𝗞𝗘𝗘𝗣緊𝗙𝗜𝗧/注重健康/附近上班族既人士

顧名思義自選配料
組合成最岩自己心水既𝗕𝗢𝗪𝗟
基本已包含紅菜頭,車厘茄,粟米,羽衣甘藍
蜜餞南瓜,香草雜菌
根據次序再揀埋 𝗕𝗔𝗦𝗘, 𝗣𝗥𝗢𝗧𝗘𝗘
𝗩𝗘𝗚𝗘𝗧𝗔𝗕𝗟𝗘, 同𝗦𝗔𝗨𝗖𝗘
𝗕𝗢𝗪𝗟 𝗦𝗘𝗟𝗘𝗖𝗧𝗘𝗗:
椰菜花飯 $²⁰
慢煮雞胸 $²⁵
牛油果 $¹⁵
生酮泡菜 $¹⁵
香蒜柚子汁
雞胸慢煮而成,火喉控制得怡到好處
肉質滑溜吾會嚡口
配上椰菜花飯,入口軟腍有粒感
濕潤不會乾口
仲有綿密牛油果,清爽車厘茄等
再淋上酸香醒胃既香蒜柚子汁
令味道更富層次感
特别一讚下蜜餞南瓜,口感超軟綿
整個𝗕𝗢𝗪𝗟豐盛又健康

◈ 煎封三文魚伴十六穀飯,熱情果牛油汁 $¹²⁸
以牛油煎封三文魚,魚皮保持酥脆
魚肉細嫩紮實,既脆又嫩,完美互補
配上健康十六穀飯
包含維他命,磺物質,纖維等
入口軟糯需嚼勁,滿有口感的

◈ 𝗥𝗢𝗦𝗘 𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘。𝗗𝗘𝗟𝗨𝗫𝗘 𝗖𝗛𝗢𝗖𝗢𝗟𝗔𝗧𝗘 $⁵⁵
無論係𝗖𝗢𝗙𝗙𝗘𝗘定𝗖𝗛𝗢𝗖𝗢𝗟𝗔𝗧𝗘
拉花線條都一樣優美
飲之前一定要打下卡
𝗥𝗢𝗦𝗘 𝗟𝗔𝗧𝗧𝗘入口係濃濃既鮮奶香
後勁帶淡淡既玫瑰花香味,香濃帶甜
𝗗𝗘𝗟𝗨𝗫𝗘 𝗖𝗛𝗢𝗖𝗢𝗟𝗔𝗧𝗘
朱古力迷必飲
朱古力味超濃厚加上陣陣奶香
入口好順滑

2022-11-15 35 浏览
長沙灣廣場3樓全面開放,添加了不少食肆,當中就有一間健康Cafe「BELLY SOUL」,以粉紅色為主調,感覺柔和舒適。餐廳除了Lunch Set外,更有健康沙律BOWL,其中營養碗上更寫上了各款營養成份,絕對適合健康飲食嘅你!南瓜湯南瓜湯綿密幼膩,味道甘甜,滑順可口。黑糖薑焙茶美極的拉花圖案,配上濃醇的黑糖薑,入口豐醇焙茶口感,風味獨特,順滑非常。SUPER PROTEIN BOWL今次我便選了高蛋白營養碗,當中已有慢煮鴨胸、慢煮雞胸、十六穀飯、南瓜、羽衣甘藍、車厘茄等,還有4款醬汁可選擇,當然會分開上,好讓我們自行添加,非常貼心。慢煮雞胸口感順滑,不鞋口;南瓜細膩綿密,香甜綿密;羽衣甘藍則清爽鮮甜,可口酥脆;令人健康又心動。明蝦蜆肉香草忌廉扁意粉扁意粉都掛滿了香草忌廉汁,而明蝦肉質肥厚,蜆肉鮮甜嫰滑,令人著迷。焦糖酥粒芝士蛋糕賣相吸引的焦糖酥粒芝士蛋糕,表面鋪滿了粒粒焦糖酥,望落已覺得幼滑順口,一入口芝味香濃,柔軟細緻,亦不會太甜膩,健康中都可以帶一點甜😋。

南瓜湯
南瓜湯綿密幼膩,味道甘甜,滑順可口。

黑糖薑焙茶

SUPER PROTEIN BOWL

明蝦蜆肉香草忌廉扁意粉

焦糖酥粒芝士蛋糕

📍荔枝角健康飲食cafe‼️• 椰菜花飯有驚喜🥦 -- Belly Soul🤰💖•=======================最近發現長沙灣廣場有一間主打健康飲食嘅cafe,而且仲有提供生酮甜品~餐牌上仲會寫埋食物嘅成分同卡路里,非常貼心👍🏼------------------------------⭐️香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯配巴黎牛油汁 $128 (4.3/5)椰菜花飯帶微微嚼勁,充滿黑松露嘅香氣!😻比目魚有兩大件,肉質軟嫩,富油脂香😆·⭐️南瓜露荀蒟蒻麵 $118 (4/5)南瓜醬汁非常香甜,蒟蒻麵好有嚼勁~·⭐️焦糖酥粒芝士蛋糕 $60 (3.5/5)蛋糕體軟身,芝士味濃到好似食緊creamcheese本人一樣🤣面頭嘅焦糖酥粒帶微脆幾有口感👍🏼·⭐️紫薯紅菜頭鮮奶 $58 (4.2/5)賣相好靚!💖飲落係淡淡嘅紫薯味,而且唔會太甜🤩👍🏼------------------------------整體嚟講食物都唔錯,椰菜花飯尤其有驚喜!😆會想試埋其他口味呢~------------------------------賣相:3.5/5味道:4.2/5性價比:3.5/5推介度:3.8/5-

=======================

⭐️南瓜露荀蒟蒻麵 $118 (4/5)

南瓜醬汁非常香甜,蒟蒻麵好有嚼勁~
⭐️焦糖酥粒芝士蛋糕 $60 (3.5/5)

⭐️紫薯紅菜頭鮮奶 $58 (4.2/5)

賣相好靚!💖飲落係淡淡嘅紫薯味,而且唔會太甜🤩👍🏼
賣相:3.5/5
味道:4.2/5
性價比:3.5/5
推介度:3.8/5
店舖資料
名稱:Belly Soul
地址:荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場3樓311號舖
前往方法:荔枝角站A出口
Belly Soul (荔枝角) ✨黑糖薑焙茶latte $58呢款係秋冬系列既飲品🥰嘩~~ 拉花好靚喔❤️❤️ 忍唔住要即刻打卡😝 焙茶味濃郁,唔會太重薑味而蓋過latte 既味道~✨Coconut Butterfly Pea Soda 跟餐價 $27.5朋友就揀左一杯凍飲~ 蝶豆花配椰子🥥水,顏色好夢幻喔💟又唔會好甜好清新~✨煎封三文魚伴十六穀飯熱情果牛油醬 $128三文魚有兩大片😍 煎得焦香~ 最特別係十六穀飯,食落係有熱情果既果香,令飯粒有種清甜既味道,您食愈開胃😆✨Build Your Own Bowl $58呢個bowl本身以包左紅菜頭、車厘茄、粟米,羽衣甘藍、蜜餞南瓜同香草雜菌~ 小編額外加左以下幾款:蒟蒻麵 +$20慢煮雞胸+$25牛油果+$15蒔蘿芥芣蜜糖汁 free~食材顏色多樣,汁係另上唔洗擔心食多左醬汁而有負擔🥰 全部食材都係好新鮮,而且係好少油,食晒成個bowl感覺好健康,營養均衡~✨自家製tiramisu $68原本想食芝士蛋糕🍰,但當日得番一款甜品,不過係小編至愛既tiramisu,當然要點一份~~ tiramisu充滿香濃咖啡酒味,滿足❤️地址:荔枝角長沙灣道
Belly Soul (荔枝角)

✨黑糖薑焙茶latte $58

✨煎封三文魚伴十六穀飯熱情果牛油醬 $128

✨Build Your Own Bowl $58
呢個bowl本身以包左紅菜頭、車厘茄、粟米,
羽衣甘藍、蜜餞南瓜同香草雜菌~ 小編額外加左以下幾款:
蒟蒻麵 +$20
慢煮雞胸+$25
牛油果+$15
蒔蘿芥芣蜜糖汁 free~

✨自家製tiramisu $68

地址:荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場3樓311號舖
2022-11-10
  • 三文魚十六穀飯
作為荔枝角上班族 都唔知道長沙灣廣場KFC旁邊有條樓梯上到3樓既美食廣場😬原來有好多新開小店 今次到訪一間主打生酮飲食 啱哂追求健康飲食既您簡潔舒適裝潢休閒的氣息 嘆番杯咖啡都好呀😎🎃跟南瓜餐湯餐湯高質 入口貴滑濃稠 充滿南瓜香味❣️🐠香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁 $128 (395卡路里)比目魚外皮煎得非常香脆100分❣️口感柔嫰 而重點椰菜花飯調味調得輕盈剛剛好 口感爽脆 食完有飽肚感 原來椰菜花飯健康得來係幾好食再配上配菜法邊豆 係健康好味之選🍝煙肉白菌卡邦尼意粉$88鹹香味重 意粉口感有咬口 味道較為清爽 唔會好漏 煙肉白菌份量再多少少更加好❣️☕️Rose Latte $55好美麗既拉花 質感柔滑 玫瑰花香濃郁🥤Grapefruit Yuzu Soda $55西柚味酸酸甜甜 非常開胃焦糖酥粒芝士蛋糕$55芝士味適中 唔會好漏 兩個人分享一件剛剛好🤣
簡潔舒適裝潢休閒的氣息 嘆番杯咖啡都好呀😎

🥤Grapefruit Yuzu Soda $55
西柚味酸酸甜甜 非常開胃

焦糖酥粒芝士蛋糕$55
芝士味適中 唔會好漏 兩個人分享一件剛剛好🤣

自己減肥個時成日都好struggle健康嘢好似一定好難食,肥仔嘢一定好味啲,最近發掘到呢間新開嘅餐廳,主打又好味又健康,自己覺得整體而言都幾啱想keep fit又想食好嘢嘅朋友٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁($128)比目魚煎得好香脆,而且椰菜花飯朔晒所有醬汁嘅精華,所以食落味道好豐富,亦都唔會好怪🧚🏻‍♀️餐湯磨菇湯飲落去同出而好濃稠,好油膩嘅唔同,偏向自然嘅磨菇湯,飲起嚟都比較健康(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)Build Your Own Bowl($58) 基本價錢就已經包咗紅菜頭、車厘茄、栗米、蜜餞南瓜、香草雜菌同埋其他沙律菜,同埋一款醬汁,夾埋香橙薄荷乳酪醬好清新,加埋新鮮爽脆嘅蔬菜🥗特別要讚嘅係佢個南瓜份量好多,而且好綿好甜,真係超推介🎃 額外加配嘅慢煮雞胸($25)都好嫩滑🥰香橙熱情果梳打 ($58)本身冇落糖,飲落去就係橙肉同熱情果滿滿嘅鮮甜🍊Matcha Latte ($50 ☞ $25) 亦都唔會好苦,甜度啱啱好,特別一讚佢哋個拉花好靚🍵焦糖酥粒芝士蛋糕 ($60)表面有好多餅乾碎,令幼滑嘅芝士蛋糕增加口感🥰鍾意呢個蛋糕食落去唔會好膩,甜度啱啱好,原來店家嘅蛋糕都

焦糖酥粒芝士蛋糕 ($60)表面有好多餅乾碎,令幼滑嘅芝士蛋糕增加口感🥰鍾意呢個蛋糕食落去唔會好膩,甜度啱啱好,原來店家嘅蛋糕都係自己整,用羅漢果糖,所以更加健康,完全係balance到味道同健康🤎

總括嚟講,呢一間好難得真係又好食又健康🤣 同埋呢個價錢以健康食品嚟講真係唔算貴,附近返工嘅朋友又可以多個飯堂了😛
長期無飯嘅我,成日都出街食,雖然好多都好好味但真係好難兼顧健康。最近就比我發現咗一間餐廳,目標結合身心健康🏋️‍♀️主打各款有創意又好味嘅健康料理,卡路里等營養值都列哂出黎,食得安心又滿足🤎𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 香煎比目魚配黑松露椰菜花飯,巴黎牛油汁 𝙋𝙖𝙣 𝙎𝙚𝙖𝙧𝙚𝙙 𝙁𝙞𝙡𝙡𝙚𝙩 𝙤𝙛 𝙃𝙖𝙡𝙞𝙗𝙪𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙒𝙞𝙡𝙙 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘾𝙖𝙡𝙞𝙛𝙡𝙤𝙬𝙚𝙧 𝙍𝙞𝙘𝙚, 𝙋𝙖𝙧𝙞𝙨 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚椰菜花飯係我成日都會食嘅野,好似食飯咁又可以食多啲菜🤫 估唔到椰菜花飯嘅味道都可以咁豐富,餐廳加入黑松露去炒椰菜花飯,再配上煎香嘅比目魚。配上巴黎牛油汁,成個感覺就好似食緊法國菜咁。👍 煎封三文魚伴日本十六穀飯,熱情果牛油汁 𝙋𝙖𝙣 𝙎𝙚𝙖𝙧𝙚𝙙 𝙁𝙞𝙡𝙡𝙚𝙩 𝙤𝙛 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙞𝙭𝙩𝙚𝙚𝙣 𝙂𝙧𝙖𝙞𝙣𝙨 𝙍𝙞𝙘𝙚, 𝙋𝙖𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙁𝙧𝙪𝙞𝙩 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚三文魚柳用煎封形式烹調,外層煎香,魚肉鎖住肉汁依然嫩滑。配上用上日本產大麥、糙米、黑米、赤米、藜麥等等16種穀物嘅十六穀米,超健康又食得飽🫶 注意熱情果牛油汁有少少酸,唔食得酸

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥

三文魚柳用煎封形式烹調,外層煎香,魚肉鎖住肉汁依然嫩滑。配上用上日本產大麥、糙米、黑米、赤米、藜麥等等16種穀物嘅十六穀米,超健康又食得飽🫶 注意熱情果牛油汁有少少酸,唔食得酸嘅朋友要留意,餐廳都表示會一路調整、一路進步👍

👍 𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪𝙧 𝙊𝙬𝙣 𝘽𝙤𝙬𝙡
雖然食到好飽,但見到色彩繽紛嘅bowl就比佢吸引住。我地叫咗個base,入面有齊六色蔬菜,包括紅菜頭、車厘茄、粟米
羽衣甘藍、蜜餞南瓜、香草雜菌。食客仲可以根據自己嘅喜好加上其他配菜同肉類等。我最鍾意係蜜餞南瓜,食落好甜香,但竟然完全冇加糖,好驚喜🤩

📍 Belly Soul
荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場3樓311號舖
2022-11-10 13 浏览
呢間餐廳主打健康菜式 有啲生酮都食得而餐牌有寫菜式嘅營養成分同卡路里 最近有9折優惠 不過唔知優惠到幾時😚如果有興趣去試下就快啲去啦🤣✨香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵(💰$138)之前食過啲蒟蒻麵 覺得有浸臭味 好難食😵‍💫但呢款來自泰國嘅蒟蒻麵一啲都唔伏🥹🥹食落冇臭味 又唔會太難咬 加埋個黑松露醬汁👍🏼而海鮮有蝦 墨魚 帶子同比目魚 側邊仲有啲蔬菜特別欣賞比目魚 煎得幾香脆 而肉質幾嫩滑🤤✨Build your own bowl(💰$58)呢個價錢就係一個base 包括咗六色蔬菜🥗🌽🍅有紅菜頭 車厘茄 粟米 羽衣甘藍 蜜餞南瓜同雜菌之後可以再+$要其他配料 我哋加咗牛油果$15而醬汁可以四選一 我哋揀咗莳蘿芥茉蜜糖汁🍯 就咁食唔要醬都幾fresh同鮮甜 特別係啲南瓜😋✨鮮奶抹茶 & 鮮奶黑芝麻(💰各$50)兩杯latte嘅拉花都好靚🤩🤩👏🏼👏🏼抹茶苦中帶回甘 啱晒飲冇咁甜嘅人🍵而黑芝麻個款幾香濃 比抹茶個款就甜啲我哋就比較鍾意黑芝麻latte多啲✨忌廉南瓜湯 南瓜湯幾香濃同鮮甜 而且入口順滑🎃🥣✨焦糖酥粒芝士蛋糕(💰$60)食落幾順滑 面頭有啲焦糖粒粒 增加口感😆蛋糕款式會不定期轉 想食
呢間餐廳主打健康菜式 有啲生酮都食得
而餐牌有寫菜式嘅營養成分同卡路里
最近有9折優惠 不過唔知優惠到幾時😚
如果有興趣去試下就快啲去啦🤣

✨香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵(💰$138)
之前食過啲蒟蒻麵 覺得有浸臭味 好難食😵‍💫
但呢款來自泰國嘅蒟蒻麵一啲都唔伏🥹🥹
食落冇臭味 又唔會太難咬 加埋個黑松露醬汁👍🏼
而海鮮有蝦 墨魚 帶子同比目魚 側邊仲有啲蔬菜
特別欣賞比目魚 煎得幾香脆 而肉質幾嫩滑🤤

✨Build your own bowl(💰$58)
呢個價錢就係一個base 包括咗六色蔬菜🥗🌽🍅
有紅菜頭 車厘茄 粟米 羽衣甘藍 蜜餞南瓜同雜菌
之後可以再+$要其他配料 我哋加咗牛油果$15
而醬汁可以四選一 我哋揀咗莳蘿芥茉蜜糖汁🍯
就咁食唔要醬都幾fresh同鮮甜 特別係啲南瓜😋

✨鮮奶抹茶 & 鮮奶黑芝麻(💰各$50)
兩杯latte嘅拉花都好靚🤩🤩👏🏼👏🏼
抹茶苦中帶回甘 啱晒飲冇咁甜嘅人🍵
而黑芝麻個款幾香濃 比抹茶個款就甜啲
我哋就比較鍾意黑芝麻latte多啲

✨忌廉南瓜湯
南瓜湯幾香濃同鮮甜 而且入口順滑🎃🥣

✨焦糖酥粒芝士蛋糕(💰$60)
食落幾順滑 面頭有啲焦糖粒粒 增加口感😆
蛋糕款式會不定期轉 想食呢款就睇運氣😝