2022-11-22
《健康小清新cafe☘️》———————————————-#BellySoul 💨-經開長沙灣廣場,發現成個商場都唔同哂,翻新過後引入咗唔少新餐廳,行到上去意外發現咗呢間主打健康、生酮飲食嘅靚靚cafe,走工業風設計,都幾chill☺️-🥣 Build you own bowl呢間自選bowl夠哂colorful,夠哂足料,先有6款基本精選蔬菜,包括紅菜頭、車厘茄、粟米、蜜煎南瓜、香草雜菇同精選蔬菜,都幾新鮮🥬 個base我哋揀咗十六穀飯,混合咗大麥、糙米、黑米等等16種穀類,有助改善腸胃健康🌾另外我哋仲加咗煙三文魚、糖心蛋同生酮泡菜,再淋上日式香蔥胡麻醬,層次豐富😍-🖤香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵Lunch set 選擇亦好多,跟餐有餐湯或者沙律,是日餐湯係薯仔湯,都幾唔錯~款款都係餐牌寫上營養成分,例如calories、protein、total fat等等,十分清晰貼心🥰 黑松露忌廉幾creamy,配搭清爽彈牙嘅蒟蒻麵,非常健康😇-🍰 焦糖酥粒芝士蛋糕小店仲有提供唔同類型嘅甜品,呢個cheesecake 都係自家製,外層焦糖酥粒好有口感,內層幼滑,甜而不膩😙-Ice Deluxe Cho
———————————————-
#BellySoul 💨
🥣 Build you own bowl
🖤香煎海鮮伴黑松露菌蒟蒻麵
🍰 焦糖酥粒芝士蛋糕
Ice Deluxe Chocolate🍫
飲品方面一樣咁健康,呢款自家製特濃朱古力口感順滑,用上健康羅漢果糖,完全係sugar free,零卡路里😊
⭐價錢參考︰
Build you own bowl:$58 up