2022-12-06 21 浏览
荔枝角健康生酮Cafe煙肉白菌卡邦尼扁意粉 $88扮盤夠精緻,煙肉配料好豐富,加上濃厚嘅白菌汁令整體味道都好有層次,加上最上有太陽蛋俾你撈埋一齊食,口感更特別滋味!生酮泡菜雞肉炒椰菜花飯配太陽蛋 $118健康椰菜花飯,口感比較特別好有咬口,初初都有啲唔習慣,不過食吓又配搭泡菜雞肉味道又不錯,健康之餘口味都不俗!奉送湯/沙律 / 粟米忌廉湯前菜份量剛剛好,水準味道都不錯,忌廉湯濃稠剛好又夠粟米味!鹽酥雞加$28驚喜嘅雞件,啖啖肉又juicy,外皮炸得香脆入味,食到唔停口!抹茶麻薯芝士蛋糕加$42甜品必叫之一,麻薯係夾層吃落去層層嘅口感,令你食過翻唔到轉頭,抹茶又好香濃,各個配合都一流!跟餐飲品半價西柚柚子蜜梳打 $27.5自家製特濃朱古力 $27.5Belly Soul (荔枝角)荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場3樓311號舖
荔枝角健康生酮Cafe

煙肉白菌卡邦尼扁意粉 $88

生酮泡菜雞肉炒椰菜花飯配太陽蛋 $118

奉送湯/沙律 / 粟米忌廉湯
前菜份量剛剛好,水準味道都不錯,忌廉湯濃稠剛好又夠粟米味!

鹽酥雞加$28

抹茶麻薯芝士蛋糕加$42

跟餐飲品半價
西柚柚子蜜梳打 $27.5
自家製特濃朱古力 $27.5

Belly Soul (荔枝角)
荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場3樓311號舖
《Belly Soul - 長沙灣》久違既開心果甜品呀😍誤打誤撞又比我搵到開心果既蛋糕❤️事源星期五我去左長沙灣拎網購,咁就當然捉埋個朋友喺附近行街順便食lunch 啦😉長沙灣廣場出名多餐廳選擇,我地行完街就鼠左入去搵餐廳,咁就比我見到呢間餐廳有開心果mousse 蛋糕😛順理成章就喺度食埋野,朋友完全無say 😂好彩啲嘢都啱佢食😉餐廳有做KETO menu,其實小妹之前都有試過KETO diet 仲幾有成效,不過轉咗工之後多咗出街食飯就停咗啦,不過諗深一層,如果以前係有咁多KETO餐廳選擇的話,咁我一定可以堅持多一段時間😁當日我地要左兩個lunch set 再加左件蛋糕share,份量預得剛剛好😋💁🏻‍♀️煙肉白菌卡邦尼意粉 配粟米洋蔥湯$88Carbonara 係最common 既煮法😋基本上唔會唔好食,朋友最鍾意就係拮爆左隻溫泉蛋後撈埋所有野一齊食,煙肉同菇既份量都唔少,每啖都食到配菜,另外,個粟米洋蔥湯味道都幾濃郁,飲得洋蔥既精華,不過朋友話粟米太多啦,淨係個湯飲曬都已經好Full😅成個餐食曬連男士都會覺得飽😛💁🏻‍♀️香橙熱情果梳打 跟餐餐飲半價$29梳打飲落味道清新,口感算係好fr
《Belly Soul - 長沙灣》

💁🏻‍♀️煙肉白菌卡邦尼意粉 配粟米洋蔥湯$88

💁🏻‍♀️香橙熱情果梳打 跟餐餐飲半價$29

梳打飲落味道清新,口感算係好fruity 果種,食得太heavy時飲會有舒緩作用

💁🏻‍♀️紅菜頭虎蝦輕忌廉意粉 配沙律 $128

一黎到見到紅卜卜,我朋友表示吃驚😨不過我就覺得咁樣好sharp,而且味道好好,個意粉微微帶有甜味,同cream 味道好match,而且食落唔會好漏,虎蝦食落彈牙,唔會有雪藏味,我就十分推介啦😏

💁🏻‍♀️Dirty 跟餐餐飲半價$20

近排愛上飲Dirty❤️好喜歡佢咖啡同奶分明既感覺,半價既話都真係幾抵飲

💁🏻‍♀️開心果芝士糕 跟餐加$42

重頭戲黎啦,我最鍾意既開心果蛋糕❤️食落口感軟滑,開心果味唔算濃郁,不過奶味都幾重,整體味道其實唔錯架,不過如果係愛好重開心果味既話可能會覺得唔夠濃,但係我就已經好滿足啦
2022-11-04
  • 開心果芝士蛋糕
  • 紅菜頭虎蝦輕忌廉意粉
被一間粉紅色門面的所吸引先點餐再到簡約水泥牆裝潢的用餐區享用~主打均衡飲食Keto餐單 有10款創意料理:健康的base有椰菜花飯.十六殼飯.蒟蒻麵等每一樣菜品都有列明卡路里&營養資料作參考定期仲會轉餐單超有心思 而且味道都很好飲品拉花都美美的 而且都好喝 蠻高評價的!減肥都可以食好西 好可惜我唔係附近返工🥲.▫香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵 $138推介這款keto菜式‪ෆ 蒟蒻麵卡路里夠低以全天然有機材料製成 不含碳水化合物&脂肪質地好Q彈 用上黑松露菌茸作sauce好creamy香濃配料有比目魚.帶子.魷魚.蝦 都好香口尤其比目魚煎得皮脆肉嫩 仲好有營養‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝跟餐仲有香滑濃郁的薯仔湯!.▫build your own bowl $58▫日本溏心蛋 + $12▫慢煮雞胸 + $25還有得自選有營健康沙律碗🥗預設已經有紅菜頭.車厘茄.粟米.蜜棧南瓜.香草雜菌.羽衣甘藍🥬擺得美美的 每樣食材都好新鮮&充滿營養價值(⋅֊⋅)‎و我自己好喜歡清甜可口的紅菜頭還有軟綿甜甜的蜜棧南瓜🎃加配的雞胸好滑嫩唔會乾巴巴 溏心蛋都滑溜仲可以配4款天然自家製醬汁: 蒔蘿芥末蜜糖汁跟沙律碗很搭增
被一間粉紅色門面的所吸引
先點餐再到簡約水泥牆裝潢的用餐區享用~

主打均衡飲食Keto餐單 有10款創意料理:
健康的base有椰菜花飯.十六殼飯.蒟蒻麵等
每一樣菜品都有列明卡路里&營養資料作參考
定期仲會轉餐單超有心思 而且味道都很好

飲品拉花都美美的 而且都好喝 蠻高評價的!
減肥都可以食好西 好可惜我唔係附近返工🥲
▫香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵 $138

推介這款keto菜式‪ෆ 蒟蒻麵卡路里夠低
以全天然有機材料製成 不含碳水化合物&脂肪
質地好Q彈 用上黑松露菌茸作sauce好creamy香濃

配料有比目魚.帶子.魷魚.蝦 都好香口
尤其比目魚煎得皮脆肉嫩 仲好有營養‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝
跟餐仲有香滑濃郁的薯仔湯!

▫build your own bowl $58
▫日本溏心蛋 + $12
▫慢煮雞胸 + $25

還有得自選有營健康沙律碗🥗
預設已經有紅菜頭.車厘茄.粟米.
蜜棧南瓜.香草雜菌.羽衣甘藍🥬

紅菜頭味若隱若現 再凍啲飲應該會感覺到很暖心

▫blueberry cheesecake $58
blueberry cheesecake

小店另一主打是低糖/Keto甜品
本身想食開心果 但果日無出( ¨̯ )
這一款同樣有驚喜 口感好幼滑有層次!
店家特意選用零熱量的羅漢果糖再加藍莓🫐
紫薯紅菜頭鮮奶
blueberry cheesecake
  • 香蕉朱古力
2022-12-03 9 浏览
荔枝角健康食堂💚 香港唔多野菜花,蒟蒻麵供應得餐廳🍴荔枝角新開呢間又健康又好味😋今次叫了:香煎比目魚黑松露野菜花飯 🐟 $128香煎海鮮黑松露蒟蒻麵 $138黑糖薑汁拿鐵 $58抹茶keto巴斯克蛋糕🍰 $168最喜歡海鮮蒟蒻麵,很多都知道蒟蒻麵很容易會有膠膠的感覺,但這裡完全沒有,而且調味有恰到好吃,吃完覺得滿足啊!全部都惹味,唔會淡默默的,而且吃完也是蠻飽的!特別冷冰冰的天氣適合一杯黑糖薑奶 ☕️

今次叫了:
香煎比目魚黑松露野菜花飯 🐟 $128
香煎海鮮黑松露蒟蒻麵 $138
黑糖薑汁拿鐵 $58
抹茶keto巴斯克蛋糕🍰 $168

2022-12-03 22 浏览
之前 ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ 了他們很少女心的店面最近終於到訪了 位於頗陌生的長沙灣廣場地鐵站連接商場就到了 蠻方便的用餐位置跟收銀處中間隔了一個通道但餐廳面積也是蠻大的餐廳主打健康路線 提供低碳及生酮餐點餐牌上不乏蒟蒻麵 椰菜花飯等低卡路里的配搭就可以無負擔進餐了𓋪 明蝦蜆肉香草忌廉扁意粉這 ᴄʀᴇᴀᴍʏ 的口感很喜歡! 蝦子跟蜆肉都滿多的 蜆肉全都在底部好驚喜跟卡邦尼比起來 香草忌廉意粉則沒那麼膩𓋪 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥 𝘠𝘰𝘶𝘳 𝘖𝘸𝘯 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥自由配搭的沙拉碗 由 ʜᴋᴅ 𝟻𝟾 起 價錢已包括六款材料(紅菜頭 車厘茄 玉米粒 南瓜 雜菌 是日蔬菜)另外可再加配其他配料 如牛油果 雞胸等加了牛油果增加整體軟綿口感四款醬汁中的胡麻醬也是跟沙拉配搭的不二組合𓋪 藍莓芝士蛋糕本想吃栗子南瓜蛋糕 但當天好像沒供應蛋糕尖端位帶一點點軟心 ᴛᴏᴘᴘɪɴɢ 有藍莓跟脆脆增加口感不太甜 很特別的蛋糕𓎾 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦𓎾 薑絲蜜烏龍茶咖啡拉花都超有水準這個冬季才有的拉花 是聖誕樹圖案還有也是冬季限定熱呼呼的薑絲蜜烏龍茶喝完暖身子 不錯

之前 ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ 了他們很少女心的店面

餐廳主打健康路線 提供低碳及生酮餐點
餐牌上不乏蒟蒻麵 椰菜花飯等低卡路里的配搭
就可以無負擔進餐了

𓋪 明蝦蜆肉香草忌廉扁意粉
這 ᴄʀᴇᴀᴍʏ 的口感很喜歡!
蝦子跟蜆肉都滿多的 蜆肉全都在底部好驚喜
跟卡邦尼比起來 香草忌廉意粉則沒那麼膩

𓋪 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥 𝘠𝘰𝘶𝘳 𝘖𝘸𝘯 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥
自由配搭的沙拉碗 由 ʜᴋᴅ 𝟻𝟾 起 價
錢已包括六款材料
(紅菜頭 車厘茄 玉米粒 南瓜 雜菌 是日蔬菜)
另外可再加配其他配料 如牛油果 雞胸等

這個冬季才有的拉花 是聖誕樹圖案
還有也是冬季限定熱呼呼的薑絲蜜烏龍茶
喝完暖身子 不錯
2022-12-03 11 浏览
長沙灣廣場新開健康餐廳Belly Soul💖以粉紅色為主💕少女心爆發💓位於長沙灣廣場3樓新開空間,並有幾間新餐廳進駐🤩Belly Soul主打健康食物🌿餐牌更會列明每道菜式嘅卡路里及營養成分🌟啱晒關注健康嘅人士😚🥣Build you own bowl色彩繽紛嘅bowl🌈餐廳選用營養價值高、對身體有益嘅食材🫶🏻BASE已包括六色蔬菜:紅菜頭、車厘茄、粟米、羽衣甘藍、蜜餞南瓜、香草雜菌🤩想Base更豐富可以加配田園沙律、蒟蒻麵、十六穀米飯或者椰菜花飯🫶🏻之後可以自選鍾意嘅配料😍選擇好多,好似煎三文魚粒、煙三文魚、香蒜明蝦、慢煮鴨胸、慢煮雞胸、牛油果、生酮泡菜等等🤩醬汁就有香橙薄荷乳酪醬、蒔蘿芥茉蜜糖汁、日式香蔥胡麻醬同香蒜柚子醬選擇😛🍝明蝦蜆肉香草忌廉扁意粉濃郁香草忌廉味😛蝦肉同蜆肉都相當鮮甜😚扁意粉口感彈牙😆意粉仲會跟埋南瓜忌廉湯添🎃🤎自家製tiramisu餐廳有多款蛋糕提供🍰全部賣相都好吸引😍其中一件叫咗tiramisu🤩口感細膩飽滿,味道香滑,甜度適中,帶點咖啡味☕️🍰焦糖酥粒芝士蛋糕另一件叫咗焦糖酥粒芝士蛋糕🍯自家製嘅芝士蛋糕以杏仁粉製作餅底,並選用健康羅漢果糖,零糖零卡路里👍🏻芝士

🥣Build you own bowl

🍝明蝦蜆肉香草忌廉扁意粉

🤎自家製tiramisu

🍰焦糖酥粒芝士蛋糕
另一件叫咗焦糖酥粒芝士蛋糕🍯自家製嘅芝士蛋糕以杏仁粉製作餅底,並選用健康羅漢果糖,零糖零卡路里👍🏻芝士蛋糕口感結實,啖啖焦糖芝士味🧀

飲品方面叫咗Hojicha Latte同Lime Soda🍹 Hojicha Latte有靚靚拉花😍焙茶味香濃😛 Lime Soda味道清新🍋

2022-12-02 13 浏览
The best cafe to go if you are on a straight dietAlmost everything is healthy and keto friendly with kcal count -Pan Sear Fillet of Halibut with Black Truffle tender and moist with a slightly crispy skinDefinitely the kinda comfort food you want during the weekdays The Wild Mushroom Cauliflower Rice is healthy yet flavourful Chewy but not too tough to chew The Paris Butter Sauce then added the right acidity to the dishComplimentary soup or salad is included in the lunch set and I am delighted wi

Complimentary soup or salad is included in the lunch set and I am delighted with the soup
It is full of sweetcorn
Rich yet overly sweet

-pistachio mousse cake
The pistachio mousse is a light and airy mousse which has a pronounced pistachio flavour. pairs perfectly with the icy notes of the cheese cream. The crispy pistachio topping adds complementary lightness to the cake.

-purple potato beetroot latte
Do come for their latte art
From animals to vibrant pattern
They will make sure you are well entertained !
This vibrant latte is creamy, earthy, sweet, and made wholesome with roasted beets and purple potato .
2022-12-02 8 浏览
好耐無黎過長沙灣廣場都唔知依到進駐左咁多新餐廳🫧間間都好有特色 但就比依間粉粉嫩嫩既顏色吸引左💕依到有好適合生酮飲食既朋友例如椰菜花飯 ,蒟蒻麵,salad bowl …都係好好既選擇香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯配巴黎牛油汁相信係依到既 signature dish基本上每一枱都會叫比目魚 煎得好香脆 但又保持到魚肉好嫩滑 椰菜花飯 既係將椰菜花切碎晒取代飯 口感都幾好 食完唔會有罪惡感😆依到都有類似Poke bowl咁可以自己揀唔同既配料 ~ 配料都好特別嫁 有蜜餞南瓜~蒟蒻麵~椰菜花飯~十六穀米~生酮泡菜~一向有選擇困難症既我就揀左預先set好配料既soul bowl有香蒜大蝦, 香草雜菌, 蘆筍, 蜜餞南瓜, 牛油果, 椰菜花飯好豐富 好Colourful 💕見到心情都特別好Tiramisu 巴斯克芝士蛋糕好有驚喜 咖啡味好濃郁 又唔會蓋過CheeseCake 既味道🫧食完覺得勁滿足香橙熱情果梳打 🍊Rose Latte 🌹飲得出依間餐廳真係好有心機佢既飲品唔會好似出面一般餐廳咁用現成糖漿梳打係好天然既水果味 好舒服🫧Rose latte 飲落係奶既甜味 唔係落糖漿個陣假甜味 又有
好耐無黎過長沙灣廣場

相信係依到既 signature dish
基本上每一枱都會叫
比目魚 煎得好香脆 但又保持到魚肉好嫩滑

依到都有類似Poke bowl咁
可以自己揀唔同既配料 ~
配料都好特別嫁 有蜜餞南瓜~
蒟蒻麵~椰菜花飯~十六穀米~生酮泡菜~
一向有選擇困難症既我就揀左

Rose Latte 🌹
飲得出依間餐廳真係好有心機
佢既飲品唔會好似出面一般餐廳咁用現成糖漿
梳打係好天然既水果味 好舒服🫧
Rose latte 飲落係奶既甜味 唔係落糖漿個陣假甜味 又有好香玫瑰既香氣 重點係拉花都好靚🫧
咖啡人覺得好滿意呀💕

食左滿足既一餐 😋
2022-12-01 12 浏览
人越大越注重健康,今次黎到呢間荔枝角新開既cafe — Belly Soul~~佢地主打多款健康食物🥗,包括沙律bowl、椰菜花飯同蒟蒻麵等!生酮人士都啱食架😍😍🍝香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵 $138✨擺盤好靚,面層鋪滿各款海鮮🦐~~包括有比目魚、帶子、墨魚同大蝦等,全部煎得都好香口!!蒟蒻麵口感爽彈,有嚼勁!啖啖充滿黑松露香🔥🔥另外套餐會包餐湯/沙律,整體豐富🤤🤤🍗鹽酥雞 (+$28)✨鹽酥雞炸到金黃色,賣相唔錯~~咬落脆卜卜,肉質嫩滑!一啖一粒啱啱好❤️❤️🍰玫瑰紅茶芝士蛋糕 $68✨難得黎到要試埋佢地既蛋糕~~賣相好精緻,蛋糕口感creamy😋😋紅茶味道好出☕️,又唔會太甜!唔錯👍🏻👍🏻🍠紫薯紅菜頭鮮奶 (+$29)✨而家跟餐加配飲品可享半價優惠~~望落粉紅色好靚💗,少女心滿滿!入口順滑,紫薯同紅菜頭味道好香🤤🤤而且係秋冬限定飲品🍁,有興趣既朋友快啲試啦🫶🏻🫶🏻

🍝香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵 $138✨
擺盤好靚,面層鋪滿各款海鮮🦐~~
包括有比目魚、帶子、墨魚同大蝦等,全部煎得都好香口!!
蒟蒻麵口感爽彈,有嚼勁!啖啖充滿黑松露香🔥🔥
另外套餐會包餐湯/沙律,整體豐富🤤🤤

🍗鹽酥雞 (+$28)✨
鹽酥雞炸到金黃色,賣相唔錯~~
咬落脆卜卜,肉質嫩滑!一啖一粒啱啱好❤️❤️

🍰玫瑰紅茶芝士蛋糕 $68✨
難得黎到要試埋佢地既蛋糕~~

賣相好精緻,蛋糕口感creamy😋😋
紅茶味道好出☕️,又唔會太甜!唔錯👍🏻👍🏻

🍠紫薯紅菜頭鮮奶 (+$29)✨
而家跟餐加配飲品可享半價優惠~~
而且係秋冬限定飲品🍁,有興趣既朋友快啲試啦🫶🏻🫶🏻
2022-11-28 20 浏览
香港越來越多餐廳推廣均衡飲食❗️D2 place 行完市集,就去對面廣場醫肚🍴香煎比目魚伴黑松露野菌 $128椰菜花飯、巴黎牛油汁🧈比目魚煎得夠乾身,外層香脆🐠🐟椰菜花碎粒令整體感覺更健康,濃郁黑松露剛好填補椰菜花的清淡~抹茶Tonic $50 /跟餐半價優惠抹茶味香濃,Tonic 微酸帶點苦澀~估唔到兩者都幾夾、好特別❗️Build your own bowl $58base已包紅菜頭🥗車厘茄🍅粟米🌽蜜餞南瓜🎃香草雜菌🍄精選蔬菜另外加了香蒜明蝦$30 🥑牛油果$15蝦球彈牙香口,南瓜軟淋甜蜜~雜菌爽口🍄牛油果熟透🥑口感幼細,健康之餘又飽肚👍🏻配埋日式香蔥胡麻醬好滿足✨ 香蕉朱古力🍫$30/跟餐半價優惠 朱古力香濃,口感幼滑🍌有淡淡香蕉果香,正❗️焦糖酥粒 cheesecake /跟餐價$42酥粒微甜脆卜卜,與cheese cake同吃口感豐富~值得一題cheese cake 特別用海藻糖代替砂糖🔥熱量較低、更健康❗️

香煎比目魚伴黑松露野菌 $128
椰菜花飯、巴黎牛油汁🧈

比目魚煎得夠乾身,外層香脆🐠🐟

抹茶Tonic $50 /跟餐半價優惠

Build your own bowl

另外加了香蒜明蝦$30 🥑牛油果$15

香蕉朱古力🍫$30/跟餐半價優惠

朱古力香濃,口感幼滑🍌有淡淡香蕉果香,正❗️

焦糖酥粒 cheesecake /跟餐價$42

2022-11-19
午餐
人大了開始注重身體健康🫣,可惜又管不好自己的咀😥,怎麼辦呢~最近有間開業不久的健康餐廳 💖𝔹𝕖𝕝𝕝𝕪 𝕊𝕠𝕦𝕝開幕囉~ 餐廳的餐點都有標明營養成分,例如蛋白質、碳水化合物、脂肪等等😗,超適合減肥和減重人士哦~而且還有素食和近期大熱的生酮料理,如果你是這類飲食習慣的人士,又有多一個餐廳選擇啦~ 「 香草汁燴雞伴日本十六殼飯🍚$88 」 有誰愛吃有口感的米飯呢✨!!! 健康又煙靭的十六殼飯,非常合我胃口呀。香草汁濃香美味,雞件軟腍,不錯耶~ 「 南瓜蘆筍蒟蒻麵🎃$118 」 低卡到不得了的南瓜蘆筍蒟蒻麵,南瓜香濃甜蜜,蘆筍爽脆,蒟蒻麵彈牙。重點是吃完都不怕會變胖,可以點甜品啦😂~ 「 提拉米蘇☕️+$42 」 賣相討好的提拉米蘇,果然不錯呢。奶香幼滑,咖啡香而不會過苦。 「 巴斯克芝士蛋糕🍰+$42 」 軟滑的巴斯克芝士蛋糕,帶有微微的鹹味。甜度不高,姨姨太飽吃不下,我一個人吃光光囉🤭~ 「 紫薯紅菜頭鮮奶🍼$58 」 「 焙茶鮮奶🤎$55 」 餐廳的拉花相當漂亮,值得打卡先喝🤤。不過焙茶味不夠濃,濃一點更好。

最近有間開業不久的健康餐廳 💖𝔹𝕖𝕝𝕝𝕪 𝕊𝕠𝕦𝕝開幕囉~

「 香草汁燴雞伴日本十六殼飯🍚$88 」

「 南瓜蘆筍蒟蒻麵🎃$118 」

「 提拉米蘇☕️+$42 」

「 巴斯克芝士蛋糕🍰+$42 」

「 紫薯紅菜頭鮮奶🍼$58 」

「 焙茶鮮奶🤎$55 」

2022-11-26
2022-11-26 16 浏览
最近唔少人都開始關注健康,所以都多左唔少生酮/高蛋白質餐廳🥚而長沙灣廣場原來都有一間新餐廳主打健康 、高白、低碳既選擇🍚原來食好西都可以又健康又低卡💃🏻岩晒要靚又為食既我🤩。🐒慢煮雞胸伴野菌椰菜花飯,青咖哩汁💰$118雞胸食落好滑🐥而且份量好多,而椰菜花飯就用左菇切粒去炒,所以唔會好單調,食落有菇既口感🥦配埋青咖喱汁好似食緊泰國青咖喱飯咁但一啲都無罪惡感🍛。🐒香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵💰$138海鮮食落新鮮,種類都唔少🦑有魚,帶子,墨魚仔同大蝦🦐蒟蒻麵吸晒黑松露汁,但食落負擔唔重,輕盈得黎 好好味🍝。🐒紫薯紅菜頭鮮奶💰$58呢款combination除左特別之外,顏色仲好少女🌸而拉花拉得好靚,打卡一流👍🏼一飲落去飲到少少紅菜頭味🍼鮮奶飲到尾仲有紫薯係底,感覺好足料🍠。🐒開心果芝士蛋糕💰最後緊係要用甜品做結尾,岩左個開心果芝士蛋糕🍰食落開心果味幾重而芝士都幾軟滑,完全唔膩,勁滿足🥰

🐒慢煮雞胸伴野菌椰菜花飯,青咖哩汁💰$118

🐒香煎海鮮伴黑松露菌茸蒟蒻麵💰$138

🐒紫薯紅菜頭鮮奶💰$58

🐒開心果芝士蛋糕💰
2022-11-26 475 浏览
長沙灣廣場三樓新裝修後,開了不少新的食店。這間粉紅色門面的Cafe,格外搶眼,環境裝修充滿休閒感。餐廳主打生酮健康菜式,真係好適合追求健康飲食、修身、養生的客人👍🏻 .🍝紅菜頭虎蝦輕忌廉意粉 $128這個是新推出的菜式,顏色好靚好搶眼,意粉夠彈牙,每條都沾滿醬汁,食落creamy,但感覺輕盈不膩。上面重有4隻虎蝦,夠彈牙,食落啖啖肉。.🐟香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁 $128這個椰菜花飯真的超推薦,加上黑松露炒,香氣十足,而且炒得夠乾身。比目魚經香煎,魚皮微脆,魚肉嫩滑。.🥣是日餐湯 (奉送)薯仔忌廉湯口感creamy,食到好多薯仔蓉,味道不錯。.🌹玫瑰紅茶芝士蛋糕 $68係keto friendly 的甜品,賣相精緻,帶淡淡玫瑰花香,芝士味香濃,口感creamy!.🍹Coconut Butterfly Pea Soda $55🍵Matcha Tonic $50兩杯賣相都好精緻,前者漸變顏色非常吸引,味道幾清;後者帶抹茶甘香,帶微酸,夠晒特別。

🍝紅菜頭虎蝦輕忌廉意粉 $128

🐟香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁 $128

🥣是日餐湯 (奉送)
薯仔忌廉湯口感creamy,食到好多薯仔蓉,味道不錯。

🌹玫瑰紅茶芝士蛋糕 $68

🍵Matcha Tonic $50
2022-11-24 19 浏览
荔枝角健康有營的小店💕✨🦥餐廳以椰菜花飯、超級食物、有營Bowl、蒟蒻麵、生酮飲食等健康飲食為主要食材,相當吸引!😍而餐牌上亦標註每款菜式的營養價值,令人吃的安心又開心。店舖於長沙灣廣場三樓,很適合附近上班而又喜歡健康飲食的的朋友,特別是正減肥的朋友,餐廳以粉紅色裝飾門面,有種少女心的感覺。《香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯》 $128健康的椰菜花飯代替米飯,相當健康,並有著濃香的黑松露味,再配上巴黎牛油汁香煎比目魚,魚肉嫩滑,高質的健康餐!Salad Set《A Vegan Bowl》 $78素食營養煲,食材包括有:南瓜、車厘茄、溫室青瓜、牛油果、羽衣甘藍、紅菜頭、香草雜菌,全部食材也是健康之選,當中更含有超級食物,吃得健康又安心!有著fresh的感覺!營養煲可自選沙律醬汁,蒔蘿芥茉蜜糖汁酸酸甜甜,開胃十足。《Keto Chocolate》 $55生酮朱古力,小店採用杏仁奶來製作,減肥朋友也可以飲!🫶🏻《Grapefruit Yuzu Soda》 $27.5(原價:$55)跟營養餐的飲品可享半價優惠,特式飲品,爽口清新的西柚柚子蜜梳打,有著fresh的感覺!《開心果芝士蛋糕》 $68甜品方
荔枝角健康有營的小店💕✨🦥

而餐牌上亦標註每款菜式的營養價值,令人吃的安心又開心。

《香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯》 $128

Salad Set
《A Vegan Bowl》 $78

《Keto Chocolate》 $55
生酮朱古力,小店採用杏仁奶來製作,減肥朋友也可以飲!🫶🏻

《開心果芝士蛋糕》 $68
甜品方面也有幾款蛋糕選擇,蛋糕同樣地是以健康食譜而製作,無添加、用上健康的羅漢果糖,零卡路里底,而餅用上杏仁粉,非常有營健康!

總結:健康有營的小店。

2022-11-24 313 浏览
知道長沙灣廣場開咗好多新嘅餐廳🥰 注重健康嘅我就揀咗呢間生酮餐廳❤️香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁🐟 ($128)個魚個外皮煎到好香脆👍🏻 入邊嘅肉就保持到好嫩滑❤️ 椰菜花飯裏邊仲加咗啲菇🥰 口感好豐富😋Build your own bowl 🥗 ($58+)依個沙律勁colorful🥰 因為本身$58已經包左南瓜🎃 羽衣甘藍🥬 紅菜頭、粟米🌽菇、車厘茄🍅 六種蔬菜做Base👍🏻我哋另外仲加咗雞胸🐥($25)同牛油果🥑($15) 再配埋蒔蘿芥末蜜糖汁🍯 整體感覺好新鮮🌿 雞胸一啲都唔會鞋😋Blueberry cheese cake 🍰 ($58)Cheese cake 好好食😋 d cream 好滑👍🏻 面頭仲有d apple crumble 脆脆地🥰Hot Deluxe Chocolate 🍫 (跟餐+$27.5)/ Matcha Latte ($50)佢哋嘅拉花好靚❤️ 量杯嘅味道都好甘濃😍 一啲都唔甜🥰 啱晒我👍🏻

香煎比目魚伴黑松露椰菜花飯巴黎牛油汁🐟 ($128)

Build your own bowl 🥗 ($58+)
依個沙律勁colorful🥰 因為本身$58已經包左

Blueberry cheese cake 🍰 ($58)

2022-11-18