2020-05-27 184 浏览
難得黎拍拖,梗係想同另一半食一更有情調嘅餐廳啦!呢度位置方便位於旺角,仲要係喺23樓,完全可以望到旺角嘅街景,都幾開陽幾舒服。上openrice睇過價錢都幾平!性價比幾高!所以走過黎試一試!見到套餐抵食啲!我地一人揀左一個食!一個餐湯一個沙律。牛油果三文魚,識落好健康又唔會好油膩,三文魚又唔會太咸!餐湯今日係得一款白湯,配有牛油餐包!餐包熱辣辣好軟熟,好好食!豬扒配薯蓉同埋蜆肉意粉係我地揀嘅主菜!豬扒唔會煎到好老好鞋口,仲反而好嫩好juicy tim!薯蓉好重牛油味,好creamy!一啖豬扒一啖薯蓉食簡直係Perfect match !蜆肉意粉都一啲都唔普通,味道辣辣地!幾惹味!唔油又覺得好開胃!唔錯唔錯!最後仲有甜品附送添,食到好飽飽,下次一定要再嚟,會選擇dinner黎食!食下個環境同夜景!
2020-05-26 182 浏览
今日同朋友慶祝,緊係要搵間好嘢!估唔到旺角都會有高級西餐廳。佢有set,但我地三個人就單點可以一齊share想食既食物!佢黎左個餐包,係香草牛油醬,佢個包勁軟熟,搽少少個醬係個包入面已經勁好食!勁想再食多舊😂我地叫左個烤虎蝦伴香草醬天使麵。佢隻蝦勁大隻,一食落去就feel到勁新鮮,佢個天使麵煮得岩岩好,香草味好濃。我地再叫左個烤美國特級安格斯肉眼伴牛油焗蘆筍薑味照燒汁。佢碟上面有芥末醬同埋一個甜甜酸酸既醬。佢個肉真係好令,勁易切,同埋好juicy,食落去好幸福。呢個烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯個白鴿胸勁滑勁好食。我地叫左個烤銀鱈魚扒。佢隔離有d勁綿既薯蓉,應該係落左cream所以好滑同埋就算無平時d薯蓉咁結身都唔會覺得稀,口感岩岩好!個魚好好食好鮮甜。我地叫左杯magarita,佢杯邊有d worm salt,feel到真係好有心做西餐!最後我地叫左個焗迷你火焰雪山伴野苺焦糖燉蛋。佢個火焰雪山出面係雪糕,入面係brownie,唔會好甜而且好好食。出面個雪糕有少少硬入面個brownie係軟,個好感好好,個燉蛋好滑!
今日同朋友慶祝,緊係要搵間好嘢!
估唔到旺角都會有高級西餐廳。

呢個烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯個白鴿胸勁滑勁好食。

2020-05-25 307 浏览
今次朋友介紹話帶我去食好野,於是就跟左佢去樓上餐廳食晚飯。呢餐我地點左美國特級安格斯熟成西冷扒(10安士)($450)、烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉($198)、Bellevue安格斯牛肉漢堡($168)先送上餐包,麵包夠軟身,牛油夠香滑,好易就塗得均勻食落好香美國特級安格斯熟成西冷扒(10安士):普通牛扒就食得多,但熟成牛扒就唔係到到都有,睇MENU介紹幾吸引所以點左食黎。今次我地ORDER 3成熟,個熟成西冷表面係燒得好香好靚,而內裡保留到3成熟嗰種嫩滑程度。食落去真係有別於一般西冷,味道如MENU介紹咁非常濃郁,就咁食已經好夠味另外再加佢本身個西冷醬,同埋點D芥末醬黎食就更加惹味烤緬因州龍蝦尾伴牛肝菌龍蝦汁扁意粉:呢個意粉個龍蝦汁味道非常濃郁而且夠多汁,每一啖意粉食落去都掛上個汁同埋加埋D牛肝菌,所以係非常之惹味龍蝦尾唔算太大,不過以呢個價錢有呢個份量都幾合理,食落去又幾鮮味,肉質彈牙Bellevue安格斯牛肉漢堡:呢個BURGER一上菜已經見到份量有返咁上下,裡面材料有煎蛋、漢堡扒、煙肉、番茄、生菜。漢堡扒非常之厚身,好重牛肉味,至於番茄生菜食落都幾新鮮,反而特別要提就係

餐包
先送上餐包,麵包夠軟身,牛油夠香滑,好易就塗得均勻食落好香

美國特級安格斯熟成西冷扒(10安士)
另外再加佢本身個西冷醬,同埋點D芥末醬黎食就更加惹味

Bellevue安格斯牛肉漢堡
Bellevue安格斯牛肉漢堡:呢個BURGER一上菜已經見到份量有返咁上下,裡面材料有煎蛋、漢堡扒、煙肉、番茄、生菜。漢堡扒非常之厚身,好重牛肉味,至於番茄生菜食落都幾新鮮,反而特別要提就係佢連個麵包都好脆身好香,所以成個BURGER配搭埋一齊係好正
伴碟沙律菜都好FRESH,至於薯條就夠脆,不過如果係用粗薯條應該會更加正

黎張合照

間餐廳位於23樓,職員安排我地坐喺窗口位,平常旺角就行得多,不過今次可以邊食晚飯邊俯瞰角度睇住旺角,都幾特別

加一後埋單$898,食物質素都幾好,而且職員都好NICE服務好好,會主動留意為客人加水。同埋每食完一碟MAIN之後,都會好快過黎收走隻碟,並且主動幫我地換碟,咁就唔會上一道菜D醬汁令到下一碟菜味道受影響,值得一讚

補MENU
2020-05-21
餐包
2020-05-25 1320 浏览
有時候返工禁辛苦,到星期五就想揾間舒服D,食物好D既餐廳慰勞下自己。最近就同朋友去左旺角(油麻地)既【Bellevue Bar and Grill】,主打高級西餐,優質食材同有D比較創新既食物,而且可以睇到夜景或夕陽!晚餐除左散叫之外仲有set dinner,不過我地呢D唔鍾意被拘束住既就當然散叫啦。上菜前,每臺都會提供餐包,熱辣辣之餘,有好香香草味,配埋香草牛油更香濃!牛油果沙律:新鮮蔬菜(包括不同沙律菜、青瓜、三色椒等)搭配微酸醬汁,非常開胃。牛油果分量好多,軟綿口感搭配爽脆蔬菜非常剛好!香煎帶子配香草蘆筍:帶子表面煎得金黃,裏面仲係未全熟,非常粉嫩,而且帶子肉爽清甜唔會糜。香草蘆筍清甜唔會有草青味,同帶子非常match。美國特級安格斯肉眼扒(10oz): 5成熟安格斯肉眼扒無咩油脂但非常軟,牛味香濃但唔會騷。醬汁唔會太濃,但又突顯到牛鮮味!拌碟薯蓉同蔬菜都好好味,一D都唔會馬虎!烤虎蝦拌香草醬天使麵:烤虎蝦鮮甜,肉質彈牙!香草醬天使麵同菇都分量超級多,味道唔會太濃、好香basil同蒜味!焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋:火焰雪山入面係雲尼拿同朱古力雪糕,餅底味道同質地都好特別,但外面

焗迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋:火焰雪山入面係雲尼拿同朱古力雪糕,餅底味道同質地都好特別,但外面層蛋白糖霜就甜左D。焦糖燉蛋非常重cream同蛋味,唔會太甜!

Singapore Sling:使用唔同熱帶水果汁同琴酒調配出黎既cocktail,車厘子味道會比較重同偏甜,唔係太飲到琴酒味道。

Santorini:味道比較似檸蜜既mocktail,不過會帶少少肉桂味,非常特別!
2020-05-25 141 浏览
慶祝結婚週年紀念,今晚嚟左 高空餐廳,二人世界燭光晚餐,浪漫一下!餐廳位處頂樓,可飽覽九龍區夜景,裝修情調有品味,到處盡是打卡位!凱撒沙律配煙三文魚選用羅馬生菜,口感獨特水份豐盈,清脆爽口!配上芝士、煙肉碎粒、麵包粒 做沙律菜一流。蘸上自家調制沙律醬,酸甜醒胃,清新味蕾!龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞將蝦殼用烈酒炒香,帶出海鮮的鮮香,淆製成龍蝦濃湯。龍蝦湯要趁熱飲,餐廳用保溫器皿,並到客人前才倒出來,確保最佳的品嚐溫度。加上酥炸煙肉海鮮雲吞,豐富口感!烤蝴蝶春雞用上法國春雞、牛油、香草調味醃製,原隻春雞烤焗,外皮香烤金黃色,春雞脂肪少肉質細嫩幼滑多汁,芳香鮮甜唔油膩!烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯帶子微微煎燶外皮,香滑爽甜,意大利米粒短身圓渾,綿綿軟熟煙韌,伴蟹肉粟米粒,清甜有嚼口!焗朱古力心太軟伴柚子凍糕外皮蛋糕軟熟,一切開熱騰騰朱古力醬流心即時溢出,香濃甜度夠,伴上柚子凍糕,一冷一熱層次突出,為今餐畫上完美句號!

凱撒沙律配煙三文魚

• 龍蝦濃湯伴煙肉海鮮雲吞
  • 烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯
  • 焗朱古力心太軟伴柚子凍糕
2020-05-25 123 浏览
【性價比超高的酒吧餐廳】美味的食物,美麗的風景,喜歡的人,都成為食一餐好的晚餐的重要元素。好開心同小可愛一齊去左旺角一間性價比超高的西餐,餐廳位於大廈最高嘅一層,一個晚餐時段可以飽覽旺角日與夜嘅風景;天色未暗仲可以望到海景,七點幾太陽落山後就係浪漫嘅夜景。✨牛油果沙律~開胃沙律,牛油果份量又多又新鮮。✨Cocktail--Blue Hawaii & Singapore Sling~我唔係飲酒之人,但其實都中意飲cocktail,因為好靚,可以打卡😂,但cocktail 啲味有時都幾伏。好彩我地叫呢兩杯都幾好味,好順口,易入口,唔係落好重糖漿果種。我飲果杯係blue hawaii,個圖片明明係藍色黃色漸變,但出來變左綠色,我上網睇原來係唔同的調法,話搖勻口感會順滑啲。✨脆炸香草田螺釀白菌~熱辣辣新鮮即炸,外脆內軟,切開係田螺加埋白菌,原來好好食,唔洗成日淨係食焗田螺咁悶。✨香煎鵝肝伴焦糖蘋果紅莓燒汁~超大塊鵝肝,但一啲都冇肥膩感,切少少焦糖蘋果點少少紅莓燒汁,酸酸甜甜令人回味無窮。✨醬燒豬仔骨~大大份豬仔骨,燒得超級香,仲要好多肉,肉質嫩滑唔韌,帶甜的醬汁食到舔舔脷。✨蟹肉帶子意大利飯~
【性價比超高的酒吧餐廳】

✨牛油果沙律
~開胃沙律,牛油果份量又多又新鮮。

✨脆炸香草田螺釀白菌
✨香煎鵝肝伴焦糖蘋果紅莓燒汁
✨醬燒豬仔骨
✨蟹肉帶子意大利飯
~白汁定紅汁,我多數揀白汁,仲要多汁,多忌廉,呢個意大利飯好抵食,係真係意大利飯,唔係用珍珠米扮,軟硬度啱啱好,唔會似生米😆啲鬼佬食得好生。重點係兩粒帶子勁大粒,一啖食唔哂,多汁加分。
✨焗朱古力心太軟配柚子凍糕
~最後食埋甜品,有驚喜,朱古力心太軟烤得外皮有少少脆,加埋濃濃的流心朱古力,無得輸。另外配上餐廳自家製的柚子味雪糕,好清新,出面食唔到。
...
...
好滿意的用餐體驗,用餐前會先上一個熱的餐包同香草牛油,每一道菜食完先會上下一道菜,店員服務超級好,又好細心介紹有咩啱食,埋單之後仲悄悄地衝出去㩒lift😭😭好偉大,疫情之下,辛苦你們。

✨朋友慶生同情侶約會之選,甜品仲可以叫佢地寫字!!
2020-05-24 127 浏览
黎都旺角, 想搵間有少少情調嘅餐廳一啲都唔難,今次就嚟咗呢間西餐廳食,呢度環境好舒服,裝修好靚,仲要係高層嘅餐廳,可以望到幾靚嘅景色,夜晚黎一定會更加好feel!呢度有set lunch去選擇,我哋揀咗一個跟餐湯一個跟沙律,呢度嘅沙律係牛油果三文魚,同普通西餐廳嘅沙律比較特別,好味道!而餐湯就有白湯選擇,仲有個餐包配埋添,另外仲有一點牛油,要用幾多牛油隨你選擇同喜好,比較貼心。而主菜就係蜆肉意粉,味道辣辣地,幾惹味,食得少少辣嘅人都可以接受,蜆肉好嫩,唔會整過龍!而另一個主菜就係豬扒配薯蓉,豬扒都好有肉汁,仲有兩大塊,份量一啲都唔少!最後仲有甜品食!另外仲有餐飲,今餐真係覺得好滿足好味呀!!!!!
2020-05-23 177 浏览
虎蝦香草醬天使麵可能係第一道餸先入為主,虎蝦首先嚟到,就覺得佢最好食~同事係最肚餓吖嘛天使麵唔會太過「林」,香草醬味道又啱啱好,唔會濃,主角虎蝦肉質鮮嫩彈牙,朋友食完簡直話係「感動口腔」😂 廚師十分之細心,將虎蝦切到非常之容易折殼,用刀叉就可以簡單將肉分離。烤白鶬胸伴牛乾菌伴意大利飯對比之下,呢個最後一道上菜,就可能因為太飽嘅關係,已經覺得有啲飽飽濟濟,唔係太食得落;加上本身意大利飯幾重味。不過飯粒均勻,唔會太黐、好有香味。我相信如果肚餓食、味道會更加出。不過,客觀來講,白鶬胸本身脂肪唔夠,所以好難燒到juicy 🤔食落有啲乾身,咁就見人見知啦🤔烤美國特級安格斯肉眼伴牛油焗蘆筍薑味照燒汁Medium ~ 廚師火候都掌握得幾好,的而且確切開嘅話,見到肉質一半啡色,一半粉紅色👍🏻 雖然所講嘅薑味照燒汁嘅味道就唔係太突出,不過店員就俾咗黃芥末我哋,我同朋友都覺得黃芥末好似味道仲夾啲😂 雖然脂肪唔係超級多、肉質都唔黐牙,有豐富肉味😛燒銀鱈魚🐟當然,點講都好,香港人始終都係鍾意食日本嘅西京燒銀鱈魚😂😂 不過呢間都算處理得正常,但味道就唔係太獨特具特色。Margarita 對新手上路嘅我來講,呢杯
虎蝦香草醬天使麵

烤虎蝦伴香草醬天使麵
烤虎蝦

美國特級安格斯肉眼

燒銀鱈魚🐟
燒銀雪魚

Margarita
對新手上路嘅我來講,呢杯算係易入口😍😂
焗迷你火焰雪山配焦糖燉蛋

焗迷你火焰雪山配野莓焦糖燉蛋
作為甜品,份量都算輕巧,但又可以有嚐甜效果。焦糖燉蛋嘅焦糖板塊做得夠趣,同埋裏面又唔會太cream太膩👍🏻 火焰雪山迷你版就啱㗎啦,太大嘅話可能太濟😂 裏面係朱古力雪糕。味邊正常
餐飽  +  香草牛油醬
朱古力雪糕(內餡)
2020-05-23
烤虎蝦伴香草醬天使麵
烤虎蝦
美國特級安格斯肉眼
燒銀雪魚
焗迷你火焰雪山配焦糖燉蛋
餐飽  +  香草牛油醬
朱古力雪糕(內餡)
  • 肉眼扒
2020-05-23 209 浏览
經openrice訂枱食午餐有8折優惠~但點知自己訂錯日期,但餐廳好好照畀折扣優惠我呢間餐廳的服務真係一流呀先講餐廳的環境,估唔到在旺角都有一間環境咁舒適的餐廳,唔講以為自己去左尖沙咀....而餐廳的環境同設計,好明顯都係下過一番苦心,好有法國風味~侍應們十分細心,服務貼心,真係抵讚呀叫左兩個set lunch, 侍應細心問我地需唔需要將個餐湯分兩份上...忌廉南瓜湯,其實個人好唔鐘意南瓜陣味...前菜:煙燻三文魚配牛油果主菜點了一款意大利飯,侍應哥哥見有老人家問洗唔洗order廚房煮得焾d?呢種服務實在太細心了~牛扒雖然薄左少少,但個薯茸搭救又幾好食整體感覺:服務一流、環境舒適,真係有d坐到唔捨得走
經openrice訂枱食午餐有8折優惠~
但點知自己訂錯日期,但餐廳好好照畀折扣優惠我

呢間餐廳的服務真係一流呀

而餐廳的環境同設計,好明顯都係下過一番苦心,好有法國風味~

侍應們十分細心,服務貼心,真係抵讚呀

忌廉南瓜湯,其實個人好唔鐘意南瓜陣味...

前菜:煙燻三文魚配牛油果

牛扒雖然薄左少少,但個薯茸搭救又幾好食

整體感覺:服務一流、環境舒適,真係有d坐到唔捨得走

2020-05-22 1094 浏览
。識左好多年既朋友生日,小編千挑萬選終於揀左一間裝潢亮麗,好有情調既樓上西餐廳。既可以眺望夜晚繁華既旺角鬧市,又可以Chill下。Order完食物,首先當然會有個暖烘烘嘅餐包啦,而特別既係,配餐包所選用既牛油係黑松露味既,食落好香。。吞拿魚沙律蔬菜好新鮮,配上黑醋調味,特別開胃。酸酸甜甜😍而吞拿魚好特色,外面有黑椒,濃濃嘅黑椒味同吞拿魚既鮮味互相調和,好夾。焦糖蘋果煎鵝肝鵝肝煎得啱啱好,入口即溶。側邊嘅蘋果同埋士多啤利再將成個味道昇華。。Medium西冷牛扒叫煎Medium真係煎到啱啱好,切開仲見到中間既pinkpink色。咬落好化,好有牛味,碳香味十足,再加上薯蓉蔬菜,食到小編好感動。帶子risotto飯粒好分明,好有歐洲食risotto既感覺,帶子好香又好夠份量,成個飯既火喉控制得恰到好處。心太軟除左有心太軟之外,仲有個柚子雪糕,一冷一熱,一冰一火,為呢餐飯劃上一個完美既句號。。Blue Hawaii ,面有增椰子泡,好香,酒味不太濃郁,果香十足,好易入口Sun shine surprise,睇得又飲得👍🏻。Bellevue Bar and Grill (旺角)旺角彌敦道558-5

吞拿魚沙律

焦糖蘋果煎鵝肝

Medium西冷

帶子risotto

心太軟

Sun shine surprise,睇得又飲得👍🏻

Bellevue Bar and Grill (旺角)
旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

#hkfood#hkfoodie#hkfoodbloggger#hkfoodblog#hkrestaurant#foodphotography#openricehk#foodpic#foodporn#picoftheday#instafood#topcitybiteshk#hkig#foodie#foodgasm食評#相機食先#食好西#吃貨#美食#西餐廳#bellevuehk
2020-05-20
  • 扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律
  • 焗朱古力心太軟伴柚子凍糕
2020-05-22 807 浏览
由於疫情減少出外嘅關係,隔左個幾兩個月先同閨蜜補足返生日😂我一早上網做晒功課,搵咗間旺中帶靜嘅西餐廳,座位空間夠,氣氛浪漫,又有高空靚景。好彩一早book定位,眼見幾乎坐無虛席呀!✨香草麵包熱辣辣嘅香草麵包,非常鬆軟,配埋牛油,的確唔錯。✨Caesar Salad with Smoke Salmon 凱撒沙律配煙三文魚 $148沙律菜非常新鮮,入口清甜爽脆,面層仲有大量芝士,香氣十足,再加上煙三文魚嘅咸鮮味,係一個好好嘅開始。✨Grilled Sea Scallops with Roasted Herbed Asparagus 扒帶子伴香草露筍 $188帶子外層焗得金黄,略帶焦香。內裡鮮甜,有彈性🤤露筍焗得啱啱好,腍身之飲仍然爽口。✨Grilled Marinated US Baby Back Ribs (Full Rack) 烤美國豬肋排(全骨) $258豬肋排肉質鬆化,好入味,醬汁香濃,集合左甜/酸鹹/辣,仲有啲煙燻嘅香味。令整體味道嘅層次更鮮明。連伴碟薯蓉都好正!好有牛油味香,幼滑香濃。✨Tiger Prawns Angel Hair 烤虎蝦伴香草醬天使麵 $198虎蝦好大隻呀!
由於疫情減少出外嘅關係,隔左個幾兩個月先同閨蜜補足返生日😂
好彩一早book定位,眼見幾乎坐無虛席呀!
✨香草麵包
熱辣辣嘅香草麵包,非常鬆軟,配埋牛油,的確唔錯。

連伴碟薯蓉都好正!好有牛油味香,幼滑香濃。
Tiger Prawns Angel Hair
虎蝦好大隻呀!肉厚,食落啖啖肉,好彈牙,好鮮味!
醬汁掛滿天使麵,入口香濃又creamy😋
✨Baked Chocolate Lava Cake and Yuzu Parfait 朱古力心太軟伴柚子凍糕 $88
一餐完滿嘅晚飯又點少得甜品!雖然我地已經好飽,至少都要叫一份甜品兩份share啦🥰
閨密鐘意食心太軟,呢個甜品啱哂佢!熱辣辣嘅心太軟,加上流心朱古力漿香濃軟滑,再配埋清新嘅柚子凍糕,全部都令人再三回味!
✨Sunshine Surprise $68
賣相特別,有把童年回憶嘅紙傘,入面有橙汁,檸檬汁,益力多,鮮橙,酸酸甜甜👍🏻
✨Passion Fruit $48
好fresh,甜度適中。
2020-05-19 177 浏览
同知心好友談心最緊要係揀間野食高質又舒服嘅餐廳@ 就絕對滿足到我同朋友Bellevue龍蝦沙律係呢度嘅招牌菜龍蝦係彈牙嘅好新鮮同有口感牛油果勁多勁吸引芒果啱啱好熟透 好鮮甜呀沙律菜都好有外國風味佢地既牛扒好出名㗎今次就叫左佢嘅美國特級安格斯屬成肉眼扒(五成熟)肉眼扒既肉質好淋好嫩滑好有肉味唔使加燒汁都已經好好食廚師既烹煮時間掌握得好好唔會太生同太熟最後叫咗個黑松露意粉為呢餐畫上完美嘅句號充滿住粒粒蘑菇嘅意粉帶住陣陣松露香意粉都好高質㗎有蛋香同口感餐廳仲有好多種cocktail, mocktail同wine俾大家選擇飲品方面我就勁鐘意佢個fruit punch唔會好甜感覺好清新較得好好味除左食物滿足到我同朋友呢度嘅環境都非常好由一去到就望到既日落境漸漸日落西山到夜晚到待應點上蠟燭都非常舒適同浪漫值得一讚既係呢間餐廳嘅侍應態度非常好呀環境清幽適合同朋友暢所欲言估唔到喺鬧市都搵到個咁relax嘅地方
同知心好友談心

芒果啱啱好熟透
好鮮甜呀
沙律菜都好有外國風味

佢地既牛扒好出名㗎
今次就叫左佢嘅美國特級安格斯屬成肉眼扒(五成熟)
肉眼扒既肉質好淋好嫩滑

環境清幽
適合同朋友暢所欲言
估唔到喺鬧市都搵到個咁relax嘅地方
2020-05-17 168 浏览
是日精選南瓜忌廉餐湯,南瓜味道非常濃郁,味道相似於帶鹹味嘅鮮榨南瓜汁,但加入左忌廉,所以口感比較幼滑,整體味道香甜而帶微鹹;麵包糠吸收湯汁後,口感外脆內軟。餐包配牛油,口感軟熟,配以牛油食用,味道更香膩。藜麥紅菜頭什菜沙律,雜菜好新鮮、爽脆,藜麥份量好多、腍度適。煙三文魚伴牛油果,煙三文魚肥美、嫩滑,口感厚肉,帶咸鮮味,配以牛油果、蔬菜食用,味道更清新而解膩。匈牙利燴牛肉,牛肉肉嫩肉汁,咸度適中;配有雜菌、雜菜,口咸更豐富;薯蓉口感非常細滑,加入左忌廉,帶有奶香、適量鹹味。香煎鮮魷魚墨汁意大利飯,鮮魷魚口感厚嫩、彈牙,味道鮮甜;墨汁意大利飯,飯粒軟硬適中,墨魚汁鮮味十足;配以芝士食用,味道更帶鹹香。是日精選朱古力甜品,朱古力醬夾心嘅朱古力鬆餅,口感鬆軟,朱古力醬帶熱,整體食落相似於心太軟,配有草莓、其他配料食用,味道更香甜。鮮奶咖啡,咖啡味道濃郁、唔苦澀,口感醇滑。蘋果肉桂甜茶,味道清甜,茶味清香。

餐包配牛油,口感軟熟,配以牛油食用,味道更香膩。

鮮奶咖啡,咖啡味道濃郁、唔苦澀,口感醇滑。

蘋果肉桂甜茶,味道清甜,茶味清香。
  • 南瓜湯
2020-05-15 279 浏览
最近夜晚好少出街食飯,見近排疫情好似開始穩定d,對我嚟講,今日係5月14日,是一個值得紀念嘅日子,所以要出去慶祝一下搵到一間係油麻地地鐵站附近嘅餐廳,最近平日做緊特別優惠「正價75折 主菜餐牌」,最後我哋叫咗1️⃣ 美國特級安格斯肉眼扒 (10安士) $338 (75折後 $253)2️⃣ 烤美國豬肋排 (全骨) $258 (75折後 $193)3️⃣ 脆炸香草田螺釀白菌 $128 (75折後 $96)五成熟嘅美國內眼扒,好有牛味,而且肉嫩;豬肋排味道唔錯,田螺用「炸」嘅烹調方法,比較少見,口感又幾特別價格💰:$614 ($542 + 服務費$72)味道😋:OK

3️⃣ 脆炸香草田螺釀白菌 $128 (75折後 $96)

價格💰:$614 ($542 + 服務費$72)

味道😋:OK
美國特級安格斯肉眼扒 (10安士)
美國特級安格斯肉眼扒 (10安士)
烤美國豬肋排 (全骨)
烤美國豬肋排 (全骨)
脆炸香草田螺釀白菌
2020-05-14
2020-05-10 1273 浏览
忙碌完一整天,想係旺區找個寧靜舒適點,同情人共進晚餐,見呢間餐廳評價不錯,地點方便,便上來試下,詁吾到各方面都好有驚喜呢!!~餐廳環境佈置走型格+浪漫路線,好有氣氛。座位非常闊落舒適,枱同枱之間有足夠距離,同朋友或情人食飯傾計,都夠曬私隱,大讚吖!!~餐廳先送上餐包,看似普通,但入口有淡淡香草味道,配埋牛油,暖暖地非常好食。<Baby Back Ribs (Full Ribs)>今晚order左個烤美國豬肋排,原來full ribs都幾大份㗎!!~見到份量已經充滿驚喜二人share都可以呵!!~豬肋排好多肉,肉質實在得來不會韌,入口骨肉分離,充滿燒烤汁既惹味,非常高水準,值得一試!!~<Cajun Potato Wedges>我地加左個脆炸薯角作為配菜,薯角係即叫即炸,非常新鮮熱辣,炸得外脆內軟,好味!!<Sea Seallops Risotto>另外再order左主菜既係<烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯>,帶子好大隻,有兩大隻,輕煎致半生熟,所以入口非常嫩滑,意大利飯煮得好creamy好入味,蟹肉同甜粟已經煮到同d飯混為一

<Baby Back Ribs (Full Ribs)>

<Cajun Potato Wedges>

<Sea Seallops Risotto>
另外再order左主菜既係<烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯>,帶子好大隻,有兩大隻,輕煎致半生熟,所以入口非常嫩滑,意大利飯煮得好creamy好入味,蟹肉同甜粟已經煮到同d飯混為一體,入口帶有微微鮮甜味道,又係一道驚喜之作!!

餐廳雖然吾係位於中環Soho區,不過食物質素水準絕對吾會低過佢哋,有酒店餐廳既質素,而且無論服務,同環境都非常高質素,以呢個價格來講,性價比高,值得再來呀!!

• 烤美國豬肋排
  • 烤香草帶子伴蟹肉甜粟意大利飯