2020-06-17
上星期日去左旺角一間又浪漫又有情調的餐廳食晚餐🍽 而且有無敵既景色,好正❤️..小妹好幸運地獲得窗邊位,可以狂影相📸️今次我地點左2份主菜、一份前菜、一份沙律、餐包、甜品同2杯cocktails🍸介紹返先..🔸扒帶子伴烤香草蘆筍Grilled Sea Scallops with Roasted Herbed Asparagus呢道前菜一端上來,就已經聞到帶子既香氣飄逸🤤口水都流了!一咬下去,好爽啊🤩 搭配醬汁令帶子更鮮甜,再食啖蘆筍,平衡返好清新!..🔸烤美國特級安格斯西冷牛扒Grilled U.S. Angus Sirloin Steak小妹一向都好鍾意網紋面既烤牛扒,感覺總係會好味d咁😆 今次既牛扒無醬汁淋上面,本身用左少少鹽醃製左,所以唔駛點汁都已經好惹味,肉質有彈性,肉味濃。一塊靚既牛扒,其實真係只需要少許鹽,帶出原汁原味既鮮味就夠,唔需要多!..🔸烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯Grilled Pigeon Breast with Porcini Mushroom Risotto呢道主菜有d驚喜,牛肝菌意大利飯好入味,好香,而且又唔會覺得好膩。而烤白鴿肉質嫩滑,很不錯👌🏻..🔸牛油果沙律
🔸扒帶子伴烤香草蘆筍
🔸烤美國特級安格斯西冷牛扒
🔸烤白鴿胸伴牛肝菌意大利飯
🔸牛油果沙律 Avocado Salad
鍾意食牛油果既人有福啦!好足料,足足有一整個牛油果,沙律菜配上黑醋,好清新好開胃🤩.
🔸迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋
Mini Alaska and Creme Brulee
甜品迷既我表示很滿意😎火焰雪山裡面係朱古力雪糕同朱古力蛋糕,朱古力迷好興奮😍 朱古力味濃郁,好味道😋 以為食左朱古力再食焦糖燉蛋,口味會變淡,點知又無!脆卜卜既焦糖,配上蛋香味濃又滑既燉蛋,口感好豐富!.
食左咁多,又有咁靚既景,應該要嘆返杯cocktail既,真係好想講,呢度窗邊位無論係影相定自拍都一流!最理想係6點幾來到,可以影哂日光相同夜景相,仲可以欣賞黃昏的映霞,大概就是此刻不需談話也覺浪漫.
叫左一杯係Pink Lady! 主要以Gin、玫瑰糖漿、蛋白、同石榴汁調配而成,甜甜的,有花香味,少女心爆發了.
另一杯係Singapore Sling,主要係以唔同既果汁同水果酒調配的,包括有奇異果酒、蘋果酒、橙汁、菠蘿汁、車厘子及石榴,水果味清新,酒味不算濃烈,易入口.
係呢度飲野真係好chill!而且,cocktails同酒都有好多選擇,啱哂小酒鬼喔.
總體來說,食物質素不錯,環境很好,氣氛都很好又有情調,無論係lady talks/閨蜜之約、大伙兒聚餐或情侶拍拖,都係一個不錯的選擇
扒帶子伴烤香草蘆筍
烤美國安格斯西冷牛扒
烤白鴿伴牛肝菌意大利飯
牛油果沙律
迷你火焰雪山伴野莓焦糖燉蛋
餐包伴牛油
Pink Lady(左)及Singapore Sling(右)
Pink Lady (左)及 Singapore Sling(右)