2019-01-27 76 浏览
呢排做野都好忙,難得約左朋友都想食餐好的。bella shine 都有唔少野食叫,主菜有pasta, risotto, 肉類亦有,價錢亦好合理。我地叫左d share 食。 龍葵菇牛肝菌汁闊條面$98 闊條面味道不錯,十分吸汁,整體creamy 士多啤梨鮮果pancake cookies icecream$68 pancake 較厚,如果薄返d 會方便d, 不過味道都ok 估唔到衣加仲有$1既小食,原來呢幫親叫一樣主食可以加錢加配小食。 呢個餃子釀雞亦係$1加配,但味道都好好,燒汁同雞亦好juicy, 餡料好滋味。
呢排做野都好忙,難得約左朋友都想食餐好的。

我地叫左d share 食。

2019-01-27 41 浏览
係觀塘又發現一間西餐廳。同哥哥影完畢業相,過隔離就有一間幾特別又舒服既西餐廳。因為影相後要揀相遲左,好肚餓,所以都無乜食扒類。直接叫一些意粉同意式飯。但都不錯。雖然餐廳有set dinner 好抵食。但少人就散叫比較好。這碟軟殼蟹意粉。軟殼蟹香脆可口,原隻上,一人份量相當充足。扁意粉,不太乾身,軟硬適中。散叫都有前菜,有蒜香餐包,幾香脆,和暖的餐包,唔錯還有蟹膏汁意大利飯,鮮香蟹膏,頂頭有些蟹籽,有蟹肉絲。

散叫都有前菜,有蒜香餐包,幾香脆,和暖的餐包,唔錯

還有蟹膏汁意大利飯,鮮香蟹膏,頂頭有些蟹籽,有蟹肉絲。
2019-01-13
2019-01-26 40 浏览
真係好好好開心呀!! 估唔到觀塘都有咁好食既Western food呀!觀塘一直比我感覺係工業味重~附近大多都係茶餐廳~而係呢間餐廳係正工業大廈樓上鋪! 但一入到去環境好有氣氛~無謂係小情侶定一家大細~一班朋友黎都好適合呀~都要讚下既係地點其實絕對唔難搵~觀塘A2出口一出穿過APM經港貿中心穿過對面馬路就係咖啦! 記住係2樓呀~事不宜遲~睇下個餐牌有咩岩食先!有好多都好想食!但我地得2個人!呢到只要你任簡一款main course 就可以+88蚊轉做set dinner~我地嗌左2款main course +埋88蚊2個Set 分別係 羊架同埋海膽汁鰻魚扁意粉! 首先一黎就有個南瓜湯~ 味道夠濃~ 又有南瓜粒~質感打我好好滑最驚喜係竟然有龍蝦肉呀~!!! 雖然唔係話好高質~但都哂滿足呀另外有promotion做緊$10一隻生蠔~嗯~同平時食開既口唔多~唔會特別推介~仲有可能係新張優惠呀! 只要你嗌一個main course就可以加$1 要個小食我同朋友就分別嗌左2個小食! (咁抵緊係唔可以錯過啦)! 1個係雞翼 (即叫即燒!勁香口呀)另一個就砵酒蠔~我覺得都唔錯~可能我朋友唔鍾意果隻味
觀塘一直比我感覺係工業味重~附近大多都係茶餐廳~
而係呢間餐廳係正工業大廈樓上鋪! 但一入到去環境好有氣氛~
無謂係小情侶定一家大細~一班朋友黎都好適合呀~
都要讚下既係地點其實絕對唔難搵~觀塘A2出口一出穿過APM
經港貿中心穿過對面馬路就係咖啦! 記住係2樓呀~
事不宜遲~睇下個餐牌有咩岩食先!

有好多都好想食!但我地得2個人!
另外有promotion做緊$10一隻生蠔~
嗯~同平時食開既口唔多~唔會特別推介~

另一個就砵酒蠔~我覺得都唔錯~可能我朋友唔鍾意果隻味道~

輪到主菜啦! 意粉加左海膽汁加強個味道層次感! 仲要啖啖鰻魚肉~好好味!
眨下眼就食哂! 跟住輪到另一主打 燒羊架! 呢個真係超驚喜~我最鍾意香得黎帶少少"蘇"味!
咁先係羊肉咖麻~羊肉下面仲鋪滿哂薯蓉~賣相又吸引之餘味道層次仲要好夾~

最後~SET甜品仲送左個雪糕球TIM~

野飲我地嗌左熱朱古力同凍檸茶~不過又係棒住個肚出去哈哈

價錢算合理! 係工業區食到咁正既西餐認真唔話得! 總括黎講! I will be back!!!!
2019-01-23
  • 羊架
  • 海膽扁意粉
2019-01-24 60 浏览
呢間餐廳真係唔錯 食物質量好 價錢都值同抵食 生蠔都係十蚊隻咋 乾淨衛生 可以放心食 蒜蓉包都好好味 牛油蒜蓉好正另外 飯餐都好值得推介 幾好味 仲有得跟餐配清酒蠔 好抵食呀雖然個甜品等左啲時間先黎到 但真係最值得讚 真係好好味 不枉我地等呀平日去人唔算好多 可以慢慢坐 同朋友傾下計侍應態度都好好 好有禮貌廁所都好乾淨衛生仲好貼心 有個比媽媽幫小朋友換尿片嘅地方整體都好好呀 下次一定會再幫襯
呢間餐廳真係唔錯 食物質量好 價錢都值同抵食
整體都好好呀 下次一定會再幫襯
2019-01-22
  • 生蠔
  • 蒜蓉包
2019年1月23日第一次食呢間印象深刻的餐廳,但將會係呢世最後一次食。早一日訂枱落單,黎到坐左5個字,覺得有啲耐,問下個女店員了解,問一句仲有兩個餐未上,點知女店員惡形相向:「知啦。」再啤我一眼,冇左下文。過多兩個字,再問另一個男店員去追單。原來漏左單,男店員承諾5分鐘內上菜,真係5分鐘,但求其煮,煮熟就上枱。份比目魚完全冇味,又難食。。真係多謝晒。態度咁差又漏單又難食!
2019-01-22 101 浏览
收工同朋友食飯, Menu 都幾多野揀。衣加做緊優惠,原來叫主食就加$1就有小食。迷你關東煮,只係加$1就可以了食到了。雖然係小優惠但一d 都唔hea 。湯底好濃郁,仲有吸晒湯既魚蛋,腐皮,腸仔等等,味道唔錯呢。蒜蓉包係免費送既,但係味道都唔錯,好香牛油同蒜蓉味架。仲係岩岩焗出黎,都幾脆下的。叫左法國燒春雞配蜜糖芥末燒汁$178面頭有好多大板燒的配料,原來咁樣食都幾特別架。燒春雞份量都幾多,仲係雞比黎架Tim, 雞肉有鹽味,仲有黑椒薯蓉,十分推介。
收工同朋友食飯, Menu 都幾多野揀。

衣加做緊優惠,原來叫主食就加$1就有小食。

叫左法國燒春雞配蜜糖芥末燒汁$178
2019-01-21
2019-01-21 62 浏览
真係估唔到,原來觀塘區咁多間工廠裏面,都會有一間特色嘅西餐廳,晚上人流唔算多,所以地方環境都比較清靜,好適合三五知己約出嚟飯局,選擇嘅好地方。餐廳嘅大門口好特別,有兩個模型嘅士兵餐廳裏面嘅環境舒適,十分整潔,整齊亦好有酒吧嘅感覺!呢個係蒜蓉多士,唔使套餐都可以免費贈送嘅,好抵食!呢個係照燒汁芝士薯條,係小食之一,份量都足夠三至四人享用!呢個係主菜,份量啱啱好,都可以足夠二人分享,味道香濃,而且材料十分豐富!甜品方面,餐廳主推窩夫,價錢亦唔貴份量可以選擇全份或者半份,賣相十分吸引,睇得出係用心製作!

餐廳嘅大門口好特別,有兩個模型嘅士兵

餐廳裏面嘅環境舒適,十分整潔,整齊亦好有酒吧嘅感覺!

呢個係蒜蓉多士,唔使套餐都可以免費贈送嘅,好抵食!

呢個係照燒汁芝士薯條,係小食之一,份量都足夠三至四人享用!

2019-01-13
2019-01-15 114 浏览
我之前在bella shine食過一次lunch覺得不錯。今天帶友人重臨舊地食dinner。餐牌毎枱也送上蒜蓉包,十分香口。蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉$118蒲燒鰻魚十分大條,闊身。鰻魚面上灑了紫菜。望落去已令人垂涎欲滴。先嚐一口, 蒲燒鰻魚肉質細嫩肥美,鮮嫩多汁,齒頰留香。我們未食意粉前,已先食完鰻魚。真是好想再吃多一條蒲燒鰻魚。扁意粉軟硬適中,配上海膽忌廉汁也美味。這個意粉, 我會再encore。軟殼蟹天婦羅咸蛋黃扁意粉$128軟殼蟹, 天婦羅皆炸得香脆。這個意粉出色在配上咸蛋黃。估不到扁意粉撈上咸蛋黃是出奇地夾。鹽燒雞中翼2隻$28鹽燒雞中翼都不錯, 味道偏淡。
餐牌

毎枱也送上蒜蓉包,十分香口。

蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉$118

軟殼蟹天婦羅咸蛋黃扁意粉$128

鹽燒雞中翼2隻$28

鹽燒雞中翼都不錯, 味道偏淡。
2019-01-12 113 浏览
之前朋友介紹觀塘有間性價比高的工廈西餐,今日就同友人前來一試。 餐廳裝修走工業風,環境舒適。餐廳會定時轉換午餐款式,每款午餐可選擇湯或沙律。是日餐湯是忌廉西蘭花湯,餐湯用料足,西蘭花味豐富,配合淡淡的忌廉香,令味道提升。小餐包也夠鬆脆香口。沙律菜新鮮爽甜,有很多蟹籽,配搭黑醋汁,味道一流。芝士焗意式番茄醬雞扒拌蘭度豆, 雞扒尺寸很大, 煎得外脆內軟,烤焗過的蔬菜香甜爽脆。泰式海鮮冬陰公大蝦配飯,蝦膏的精華都滲入冬陰公湯中,藍青口新鮮。甜品還有窩夫配搭紅豆糕,窩夫外脆內軟,紅豆糕豆味香濃。 總括來說,餐廳食物的份量偏大,性價比高。
餐廳裝修走工業風,環境舒適。
餐廳會定時轉換午餐款式,每款午餐可選擇湯或沙律。
沙律菜新鮮爽甜,有很多蟹籽,配搭黑醋汁,味道一流。
2019-01-12 58 浏览
觀塘有很多工厦內的特色食肆,上網見有間Bella shine 的食物賣相吸引,在apm附近,就訂位約朋友上去食lunch。餐廳環境很舒適,侍應很有禮貌地帶我們到座位餐廳西,日食品也有供應,我們分別點了芝士焗意式茄醬雞扒和日式滑蛋鳗魚飯午市套餐。套餐先来餐湯,什菜沙律和蒜蓉,蒜蓉包很香脆👍沙律菜夠新鮮,添加黑醋調味,開胃👍主食雞扒很夠份量,大胃王都夠食😅,雞扒醃得夠入味,濃濃的芝士醬鋪面👍,底部有焗薯蓉墊底,混合了香草味道,很特別😋日式滑蛋鳗魚飯鳗魚夠肥美厚身,有微微的炭燒味😋,滑蛋夠嫩滑😋吃完主食已經很飽了,侍應很有效率地替我們清理枱面,兼且奉上兩份甜品,三款不同口味的芝士蛋糕😍,第三個胃即發揮作用,三款口味各有特色,不太濃的芝士味👍,好食😋

餐廳環境很舒適,侍應很有禮貌地帶我們到座位

套餐先来餐湯,什菜沙律和蒜蓉,蒜蓉包很香脆👍
沙律菜夠新鮮,添加黑醋調味,開胃👍

2019-01-07
2019-01-08 96 浏览
係觀塘出job,中午一起同同事一行6人一起外出食lunch。呢間店鋪環境舒適,坐得舒服,不覺擁擠。我哋叫了三個意粉三個軟殼蟹buger lunch set,有蒜蓉包,湯/沙律,飲品,甜品跟餐。我哋揀咗湯,係煙肉西蘭花湯,好特別好好味,個湯好似BB食物咁,材料全部攪碎變成流質狀,食落有feel到西蘭花一粒粒咁,好得意。到主食,個意粉味道太濃,開始食覺得幾好味,但食多兩啖就覺得滯,自己加咗水入去溝稀佢,先覺得冇咁濃味。 個軟殼蟹包就幾好味,大大份,薯條炸到香脆可口。最後佢上咗個好靚嘅雪糕窩夫甜品俾我哋。總體來講,都係唔錯既。
最後佢上咗個好靚嘅雪糕窩夫甜品俾我哋。
總體來講,都係唔錯既。
2019-01-02 148 浏览
觀塘工廠大廈西餐有幾多,多到你都數唔到,要乾淨,食物質素高,真係冇乜幾多間,呢幾年一直喺觀塘返工,自問真係肯去食嘅冇乜幾多間,今日同啲同事聚會,有個同事就推介Bella Shine,我第一時間贊成,因為以前喺AXA building返工已經成日去食,搬咗去呢個地方之後都冇嚟過。四個人,我食雞,一個食豬,兩個食泡飯。唔知係因為我病定係細食咗,我覺得佢啲份量仲大過以前舊舖!香草栗子燒春雞配金巴利汁 - 雖然話係燒春雞,但係份量一啲都唔細,雞肉嫩滑,味道醃得唔錯,上面嗰個汁唔會太咸,底嗰個薯蓉好好味,但係份量真係太大,太抵食!日式生薑燒豚角煮定食 - 我個同事話佢個豬肉好入味,我偷食咗半舊,睇落去有啲肥,但係入口好鬆化,重點係佢配左成大碗白飯,結果比我個男同事全部清晒!日式照燒鰻魚三文魚碎茶漬飯 - 呢個真係好好味,雖然佢唔係熱辣辣嗰種,但係嗰啲三文魚肉碎,同埋茶漬飯真係好夾,上面嗰塊鰻魚香香甜甜,到最後佢哋都食唔晒成成碗飯!講真,以佢嘅裝修價錢質素,真心覺得好抵食!

四個人,我食雞,一個食豬,兩個食泡飯。

唔知係因為我病定係細食咗,我覺得佢啲份量仲大過以前舊舖!

講真,以佢嘅裝修價錢質素,真心覺得好抵食!
2018-12-25 172 浏览
第N次來這裏食午餐,今次聖誕team lunch 揀左Bella shine, 想坐得舒適同食得豐富點換了一個聖誕節menu, 我二話不說就點了日式照燒鰻魚.三文魚碎茶漬飯。個餐先來有湯或沙律,湯是磨菇湯,沙律配上酸醋汁,正呀好開胃鰻魚茶漬飯,賣相好吸引,鰻魚好大條,而且厚切。茶漬飯有三文魚碎,增加飯的鮮味,茶漬飯甜甜地,味噌香氣,日式味道大愛。飯好大碗,食完仲暖洋洋。同事叫了燒春雞,我當然會偷食一口,香草味夠,雞都好嫩滑,仲有兩粒栗子及配菜。日式生薑燒豚角煮定食,賣相都係一流,同事話味道唔錯呀。最後當然有餐飲啦!豐富午餐,每次來Bella shine 都滿足感大增

個餐先來有湯或沙律,湯是磨菇湯,沙律配上酸醋汁,正呀好開胃

日式生薑燒豚角煮定食,賣相都係一流,同事話味道唔錯呀。

2018-12-23 90 浏览
今日朋友約左預早食聖誕飯,近近地就係觀塘食我地選擇左食西餐,呢間係朋友簡嘅,佢話上網見到環境唔錯一入門口已經見到有聖誕裝飾,仲有2隻大鐵人D位都幾大,坐得舒服!環境暗暗地都幾有浪漫氣氛我地唔食套餐,選擇散叫我地點完餐後,侍應就拎左2塊蒜蓉多士俾我地,食落去好脆,蒜味勁香 日本帶子黑松露意大利飯,睇個樣應該幾好食,未食已經聞到好大陣黑松露味帶子都幾大粒,煎到剛好,好味!飯唔算太重味,但勝在配菜多鰻魚海膽忌廉汁扁意粉,大大塊鰻魚,滿足!每一條扁意粉都充滿海膽嘅香味同甜味,真係好過癮,值得叫來食,好好味吉列忌廉蟹肉餅,食落去好軟身,忌廉份量都幾多外面好脆口,入面就軟綿綿
今日朋友約左預早食聖誕飯,近近地就係觀塘食

我地選擇左食西餐,呢間係朋友簡嘅,佢話上網見到環境唔錯

一入門口已經見到有聖誕裝飾,仲有2隻大鐵人

D位都幾大,坐得舒服!環境暗暗地都幾有浪漫氣氛

我地唔食套餐,選擇散叫

日本帶子黑松露意大利飯,睇個樣應該幾好食
,未食已經聞到好大陣黑松露味

帶子都幾大粒,煎到剛好,好味
!飯唔算太重味,但勝在配菜多

鰻魚海膽忌廉汁扁意粉,大大塊鰻魚,滿足

吉列忌廉蟹肉餅,食落去好軟身,忌廉份量都幾多

外面好脆口,入面就軟綿綿

庆祝纪念
圣诞节
  • 蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉
  • 輕煎日本帶子黑松露意大利飯
  • 吉列忌廉蟹肉餅
2018-12-19 104 浏览
和好友慶祝 食物合理 價錢ok 調味可以進一步加強 牛肉欠d 鹹味唯獨不滿是晚飯不是客滿 還要把顧客塞在一起 旁邊談話大聲 音樂又大聲 我不知道自己怎麼和朋友慶祝呢⋯⋯希望可以改善入座安排 不是peak time 不用把客人擺那麼密吧
和好友慶祝 食物合理 價錢ok

調味可以進一步加強 牛肉欠d 鹹味