2019-12-26
12月26日boxing day 來到精品酒店的一家日本店食午餐。好開心今日雖然係紅日但都照樣有午市套餐供應🥰 黎到主打食燒肉店,一於叫可以一次過試齊5種肉嘅和牛盛盒烤肉午餐 ($298),有牛柳粒,牛肋肉,上等牛赤肉,上等牛後腿肉同上等牛肋肉。建議食法係最後先食有‘上等’2個字嘅肉,因為真係味道特別‘上等’呢 🤣個人覺得其中最好味嘅係上等牛赤肉。燒肉所有都起哂雪花❄️,再加埋生雞蛋🥚食係特別滑呢😋跟餐仲有牛肉湯,前菜,沙律🥗,白飯,我最愛嘅菜碗蒸😍 同餐飲。另外散叫左一個湯飯-極上牛肉湯飯($78)。散點價錢很合理呢! 牛肉燉得好焾😚,湯飯濕濕地食都幾好味。 最後想讚讚店員好貼心,見我地2人枱擺野食有點窄,主動加張枱仔係隔離,所以5會擺到d 野好逼咁👍🏻