2019-12-26 163 浏览
12月26日boxing day 來到精品酒店的一家日本店食午餐。好開心今日雖然係紅日但都照樣有午市套餐供應🥰 黎到主打食燒肉店,一於叫可以一次過試齊5種肉嘅和牛盛盒烤肉午餐 ($298),有牛柳粒,牛肋肉,上等牛赤肉,上等牛後腿肉同上等牛肋肉。建議食法係最後先食有‘上等’2個字嘅肉,因為真係味道特別‘上等’呢 🤣個人覺得其中最好味嘅係上等牛赤肉。燒肉所有都起哂雪花❄️,再加埋生雞蛋🥚食係特別滑呢😋跟餐仲有牛肉湯,前菜,沙律🥗,白飯,我最愛嘅菜碗蒸😍 同餐飲。另外散叫左一個湯飯-極上牛肉湯飯($78)。散點價錢很合理呢! 牛肉燉得好焾😚,湯飯濕濕地食都幾好味。 最後想讚讚店員好貼心,見我地2人枱擺野食有點窄,主動加張枱仔係隔離,所以5會擺到d 野好逼咁👍🏻

2019-12-25 135 浏览
雖然冇得去日本,其實係香港都可以享用鹿兒島美食去嘅時間尚早,所以仲有位,食食下已經滿曬人前菜叫咗呢個生菜包wasabi八爪魚醒醒胃,包生菜就冇咁攻鼻,仲有小清新叫咗呢個和牛盛合,店員好細心講緊燒嘅次序同配料,例如配蛋或配鹽咁特別係有一舊牛油粒可以燒香個爐先燒肉,夠香叫咗呢個文甲燒,蟹膏加蟹籽燒嘅時候落蛋攪勻,味道濃郁諗起都想再食呢個係期間限定嘅燒熏牛,拎出嚟係有個玻璃罩同埋煙係裡面燒出嚟有d smoked salmon嘅感覺牛内臟我最鍾意就係牛舌,味道香又夠滑
雖然冇得去日本,其實係香港都可以享用鹿兒島美食

去嘅時間尚早,所以仲有位,食食下已經滿曬人

特別係有一舊牛油粒可以燒香個爐先燒肉,夠香

叫咗呢個文甲燒,蟹膏加蟹籽

燒嘅時候落蛋攪勻,味道濃郁

諗起都想再食

呢個係期間限定嘅燒熏牛,拎出嚟係有個玻璃罩同埋煙係裡面
燒出嚟有d smoked salmon嘅感覺

牛内臟我最鍾意就係牛舌,味道香又夠滑
Ms.
2019-12-23 91 浏览
Good service, good food, good prices for lunch! Will visit often! Service is quick and pleasant. Nice quiet atmosphere. Good spot for quick lunch!
2019-12-16 274 浏览
倆個人星期日中午1pm去尖沙咀食鹿兒島和牛🐮, 服務非常勤快, 因為食咗兩個鐘🕒都係得我哋一枱客,包場😂。 中午單點有八折,所以決定唔食套餐, 食質不食量😎。 店內介紹, 佢哋嗰啲鹿兒島薩摩和牛🐮, 即係A4或以上的鹿兒島和牛🐮喎叫咗一個極上和牛盛合$598(2 人用) : 極上牛肩肉,上等牛腰背肉, 特上西冷扒, 特上牛肋肉 和極上牛舌, 每樣一片。 由牛舌開始起食,逆時針喎, 話咁快就食完一round, 追加咗一客 上等牛腰背肉$238, 雖然薄薄一片, 但非常有🐮牛肉味, 而且很juicy,👍。 另外,試咗一客豚肉$68,😅 相比之下就 一般了。經理話like佢哋個fb或ig, 送自家製荔枝雪糕🍦。不知不覺每人食咗7片🐮牛肉和3片🐷豚肉, 飲埋茶(冇乜茶味👎),食埋個雪糕(好味😋), 都幾飽, 好滿足😋。最後埋單先扣八折, 加一後盛為$814,🤑抵。平心而論食物質素良好, 餐廳地點和環境亦佳, 但這樣的生意額,真叫人擔心。

上等牛腰背肉
2019-12-15
上等牛腰背肉
2019-11-10 362 浏览
星期日午膳,尖沙咀清清靜靜,替餐廳難過...牛肉優質,牛舌好味,服務良好, 和一般的廉價韓式燒烤不同, 值得支持。 前菜的湯和蒸蛋也有水準, 枱與枱之間有足夠距離,坐得舒服。
2019-11-04 242 浏览
約咗一個好耐冇見嘅朋友一齊出嚟食嘢,於是想一齊食D好嘢,所以嚟咗呢間鹿兒島燒肉,食和牛燒肉。前茶叫咗個和牛牛蒡卷,由和牛包住D牛蒡,牛蒡好爽脆,而且味道清新,可以中和返和牛嘅油膩感,令人食慾大增。之後就到戲肉,燒和牛啦,我哋叫咗個薩摩牛上等牛肩肉,佢嘅油脂分布好平均,而且餐廳事先已經唵好左,燒完直接點佢哋附送一個生蛋漿,食落去非常之好味。值得一提嘅係佢地嘅雞腿肉非常之抵食, $48就有好多舊,如果燒牛燒到厭的話可以試吓燒雞腿肉。
2019-10-14 308 浏览
尖沙咀金馬倫道The Otto酒店2樓原來有間Beefar's 鹿兒島燒肉,比起一般嘅燒肉放題,依家明顯高檔好多環境都好好都好適合帶一啲客戶黎食。由於見到燒肉嘅單價都比較高所以我哋就揀咗個$498.2人套餐,【牛之藏和牛盛合】大概都有成七八款肉,最好嘅事佢哋每款肉上邊都會有一個小牌仔寫低個牛係屬於邊一款。精選牛扒建議食咗啲款先因為呢之後又知重啲嘅話呢一款就比較遜色所以第一款就食咗呢個先 薩摩牛特上牛肋肉呢一款一睇就同其他嘅牛肉唔同係偏粉紅色食落好香牛香,仲有啲油香可以講話入口即溶㗎。上等牛肋肉薩摩牛牛赤肉啲款嘅肉比較銀唔太鍾意,都係油脂重啲我鍾意薩摩牛Yaki Shabu上等牛後腿肉薩摩牛牛肋肉等等另外叫咗下面呢兩款肉煙薰上等牛肋肉打卡一流一上枱有啲煙燻打開個蓋乾冰做咗煙效效果,仲有少少煙熏味比較特別。三筋肉薄切原來呢個肉係非常之稀有架係出邊都好少食到食落去都唔錯,幾香油滋味半肥胖瘦

精選牛扒

薩摩牛特上牛肋肉
上等牛肋肉

薩摩牛牛赤肉
啲款嘅肉比較銀唔太鍾意,都係油脂重啲我鍾意

薩摩牛Yaki Shabu上等牛後腿肉
薩摩牛牛肋肉等等
另外叫咗下面呢兩款肉
煙薰上等牛肋肉

三筋肉薄切
2019-10-14 206 浏览
喜歡日式燒肉,當然高質高級嘅日式燒肉更加得我歡心。 今日朋友帶我嚟尖沙咀金馬倫道The Otto酒店2樓嘅【Beefar's 鹿兒島燒肉】,經過呢度好多次都唔知道上面有餐廳添。一入門口已經聞到陣陣燒肉香味,正! 餐廳裝潢高格調。先叫返杯「夏天特飲」,【菠蘿Pina Colada】用新鮮菠蘿汁調製,特別香甜。 Cool~嘢食一上枱,馬上開動!【煙薰上等牛肋肉】 上枱時用玻璃罩罩住,一開就有啲煙標出嚟,有淡淡煙薰香味。【三筋肉薄切】有四片,係稀少部位,燒完蘸蛋汁食更好食。【牛之藏和牛盛合】2人用是日精選牛扒、薩摩牛特上牛肋肉、薩摩牛上等牛肋肉、薩摩牛牛赤肉、薩摩牛Yaki Shabu上等牛後腿肉、薩摩牛牛肋肉,擺放得好精緻,每款肉都有標註名稱,好細心。 除左牛赤肉質地比較韌,其他每款味道都好唔錯,牛味濃又油脂豐富。 最鍾意極上牛肋肉,pink pink的,未食已經知正,一食更加係入口即溶!

喜歡日式燒肉,當然高質高級嘅日式燒肉更加得我歡心。

一入門口已經聞到陣陣燒肉香味,正! 餐廳裝潢高格調。

嘢食一上枱,馬上開動!

【三筋肉薄切】有四片,係稀少部位,燒完蘸蛋汁食更好食。

【牛之藏和牛盛合】2人用

2019-10-07 298 浏览
因為嚟緊會去鹿兒島旅行,朋友就介紹我嚟呢度熱吓身,感受吓薩摩和牛嘅風味係點樣樣嘅位置係正酒店入面,原本以為酒店餐廳都係就腳味道就無抱咁大期望,但完全令我一洗印象環境餐廳環境好舒服企理,同埋抽風唔錯,食完餐飯個身一啲燒肉味都無為咗樣樣都試吓,我哋就叫咗個全牛盛合(4人份量)每一款牛都有好靚嘅雪花紋,令人食慾大增盛合入面有幾款唔同部位同質素嘅牛肋肉鍾意油脂感豐富嘅就一定會鍾意特上牛肋肉記得燒到五成熟好喇!再輕輕灑少少鹽,牛味就出哂嚟呢款係普通牛肋肉,口感實在啲,同白飯絕配盛合入面亦有兩款牛扒(西冷同肉眼),份量十足,亦可以食到另一種口感另外有煎開扒嘅朋友都知道,牛扒煎好後一定要Rest吓,咁先去到最好食個狀態(後面嘅牛脂肪係俾你燒到中途搽網用嘅)除咗大路嘅牛肋肉同牛扒之外,盛合入面仲有幾款平時比較少時到嘅部位特別推介呢款牛赤肉,好有咬口,平時食牛肋肉未食過呢種感覺另外我哋仲叫咗個慢煮牛後腿 + Wasabi 同埋芥末八爪魚芥末八爪魚有得包生菜,又Fresh又開胃,清油膩感一流叫咗兩杯mocktail (pina colada同lychee mojito),後者落咗薄荷好f

位置
係正酒店入面,原本以為酒店餐廳都係就腳
味道就無抱咁大期望,但完全令我一洗印象

餐廳環境好舒服企理,同埋抽風唔錯,
食完餐飯個身一啲燒肉味都無

為咗樣樣都試吓,我哋就叫咗個全牛盛合(4人份量)

每一款牛都有好靚嘅雪花紋,令人食慾大增

盛合入面有幾款唔同部位同質素嘅牛肋肉
鍾意油脂感豐富嘅就一定會鍾意特上牛肋肉
記得燒到五成熟好喇!再輕輕灑少少鹽,牛味就出哂嚟

呢款係普通牛肋肉,口感實在啲,同白飯絕配

(後面嘅牛脂肪係俾你燒到中途搽網用嘅)

特別推介呢款牛赤肉,好有咬口,平時食牛肋肉未食過呢種感覺

芥末八爪魚有得包生菜,又Fresh又開胃,清油膩感一流

後者落咗薄荷好fresh
2019-10-03 258 浏览
有朋友介紹個高質燒肉,食貴肉需待有慶祝事宜,而且必選Happy Friday, 好在唔算難book,店舖位置亦非常方便 ,係正尖沙咀中心地段。先叫了一個牛之藏和牛盛盒(2人份),慢煮牛後腿配芥末醬, 最後覺得仲係有啲唔夠,再點了 薩摩牛肋肉。和牛盛盒有六種和牛部位, 牛扒,特上牛肋肉,上等牛肋肉, 牛赤肉,牛後腿肉, 牛肋肉,另有生蛋點燒肉用。牛肉用的是薩摩和牛A4級以上的品種,自家農場專人照顧,再直送到燒肉店, 今年年頭係鹿兒島親身試過, 一試難忘 ,喺香港再食,味道依舊只係價錢貴咗好多。慢煮牛後腿配件芥末係新嘅夏季限定menu, 牛肉嫩軟多汁,配搭芥末,味道清新。食食下有點膩,點了杯荔枝Mojito, 清新解渴。食完唔夠喉再點了一碟薩摩牛肋肉, 牛肋肉其實係咁多牛部位入面最肥,但偏偏係最有肉味,最鍾意食,大滿足的一餐。

食食下有點膩,點了杯荔枝Mojito, 清新解渴。

2019-10-01 205 浏览
好正既燒肉店!食到飽飽人均二三百~值得推薦大家去👅👅和牛牛蒡卷 $98.00由半生熟嘅和牛包住牛蒡,外軟內脆,鮮味十足😝長青樹 $48.00幾清新,由蘋果汁同梳打水製成,味道清新,適合食完燒肉飲,可以解油膩🤗薩摩牛Yaki Shabu上等牛肩肉 $178.00好正肥瘦均勻,食落激重牛味😳佢本身已經醃左,唔洗加其他野,淨係點佢個蛋汁已就好正,個餐牌好貼心寫埋每邊燒五秒🤤咁就唔怕唔識燒,晒左啦🙌🏻雞腿肉 $48.00佢將一個好大嘅雞髀分成好多夠細件,非常之抵食如果想食下其他嘢嘅話我推薦帶呢個雞腿肉,啲雞肉好嫩滑,皮嘅脂肪佢都唔係話好多,唔會太油🤟🏻極上牛肉湯飯 $78.00入面有好多舊牛肉十分之抵食🙌🏻而且牛肉切得好厚,湯飯微辣😽令人胃口大開,如果怕就咁燒肉唔夠飽嘅話,可以考慮叫返個極上牛肉湯飯嚟打一打個底先🤙🏻
好正既燒肉店!食到飽飽人均二三百~值得推薦大家去👅👅

和牛牛蒡卷 $98.00

由半生熟嘅和牛包住牛蒡,外軟內脆,鮮味十足😝

長青樹 $48.00

薩摩牛Yaki Shabu上等牛肩肉 $178.00

好正肥瘦均勻,食落激重牛味😳

雞腿肉 $48.00

極上牛肉湯飯 $78.00

入面有好多舊牛肉十分之抵食🙌🏻

2019-09-28 188 浏览
九月係小編同朋友們既生日月📅多左好多機會聚聚舊同食好西😋有日去左尖沙咀一間酒店餐廳食燒肉🍚🥩.夏季限定二人盛($1288)🔸前菜🐙芥末八爪魚粒生菜包爽脆既生菜上微辣既八爪魚粒🥬好清新🍃作為開胃前菜不錯👍🏻.🥩和牛牛蒡卷和牛肉質軟腍有肉味配醬油醃製既牛蒡條 醬油味道提味不少😋.🐄慢煮牛後腿肉配芥茉醬肉質相對和牛卷有咬口🙃配上芥末同醬油 有刺身既感覺🤭.🔸主菜🐮薩摩牛厚切牛舌花🐮薩摩牛特上牛柳扒🐮薩摩牛4%Yaki Shabu牛腰背肉🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽唔google唔知道原來薩摩牛最大特色在於脂肪具有獨特黏性加上霜降程度(BMS)偏高達五級以上 油酸高融點低放在舌頭就有融化既感覺🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼小編試左呢幾件唔同既部位🤹🏻‍♂️牛舌非常多肉汁 有咬口之餘唔會靭👍🏻牛柳扒肉質軟綿 係滿滿既肉感加上少許岩鹽 牛味特出配飯一流🤤Yaki Shabu牛腰背肉油脂較多 沾上蛋汁 入口即溶😋.🦀皇帝蟹腳可熱食或者凍食 飽滿既蟹肉好有鮮甜海水味🌊🌽燒野菜盛合🍲極上牛肉濃湯🍚白飯除左燒肉之外 仲會有牛湯野菜配上白飯 非常滿足😘.🔸飲料🍇紫心勳章🍺係巨峰提子汁既Kirin生啤 甜
九月係小編同朋友們既生日月📅
多左好多機會聚聚舊同食好西😋
有日去左尖沙咀一間酒店餐廳食燒肉🍚🥩
夏季限定二人盛($1288)
🔸前菜

燒肉配生啤係正正的🤣

總括黎講 雖然今餐價錢偏高🤫
但食物質素高 作為家庭聚會同慶生係不錯的選擇🙃

人均消費:$700
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅(8/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(7/10)
話說每年都會同屋企人去一次日本旅行, 主要都係食同買 XD 而日式燒肉係我地既至愛, 每個trip都起碼要食2-3餐焼き肉~ 係昋港 真係好難食返係日本食焼き肉既感覺 … 味道其實係其次, 口感先係最大分別 香港食到既日式燒肉 始終無係日本食到既咁軟嫩… 今次難得有朋友大力推介呢間日燒, 就一於約埋屋企人一齊黎試試 之前一直無發現, 原來尖沙咀B2出口一出 行幾步, 就有間精品酒店:: The Otto 餐廳就係位於酒店既2/F喇~ 超方便既位置 格局有少少似日本的燒肉店, 偏向簡約舒適, 同有神秘感既環境 同時 放置左各式各樣既酒類, 相信酒都係呢度其中一大賣點 仲有騰藍可以放個人物品呢~ 不過其實呢度既枱同椅都好大~ 夠晒位放野呀! 牆上掛住好有日本牧場風味既畫作~ 仲有, 連洗手間既門柄都係牛牛形狀~ 好得意 ! 未叫主角之前, 先叫左2款夏季限定既前菜 開下胃先XDD 山葵八爪魚粒生菜包 $48 呢個好平, 但係真係超好食!! (同埋起到開胃既作用!) 因為加左Wasabi 八爪魚粒都幾辣, 但用新鮮既生菜包住 就岩岩好! 清新包住微辣, 加埋八爪魚既爽口, 成個組合好正,
話說每年都會同屋企人去一次日本旅行, 主要都係食同買 XD
香港食到既日式燒肉 始終無係日本食到既咁軟嫩…
餐廳就係位於酒店既2/F喇~ 超方便既位置
同時 放置左各式各樣既酒類, 相信酒都係呢度其中一大賣點
未叫主角之前, 先叫左2款夏季限定既前菜 開下胃先XDD
山葵八爪魚粒生菜包 $48
呢個好平, 但係真係超好食!! (同埋起到開胃既作用!)
山葵八爪魚粒生菜包
清新包住微辣, 加埋八爪魚既爽口, 成個組合好正, 好好味~~
慢煮牛後腿配芥末醬
慢煮牛後腿配芥末醬 $128
慢煮既關係, 望落肉色會偏紅, 但食落就知係熟架, 而且肉質好軟腍~
慢煮牛後腿配芥末醬
呢一碟 牛味唔算太突出, 所以覺得可以加多少少Wasabi 啊~
Beefar’s全牛盛合 (4人用)
食完前菜, 就到我地最期待既::: Beefar’s全牛盛合 $998 (4人用)
Total有8款個牛肉部位啊~ 有D仲係稀少部位呢!
先用牛脂起爐 (同日本一樣啊☺)
呢度供應既係薩摩牛, 重點係牛肉每日由唔同日本自家農場 直接新鮮運黎!
仲係由獲獎既專業飼養員飼養, 用既飼料都好講究, 令人不禁對肉質好期待!
Menu有寫返日本總廚建議既食用次序~ 我地當然乖乖咁跟啦
上等牛舌
比一般薄切牛舌厚身返少少, 有口感D, 燒到半熟就食了~
肉汁很豐富, 牛味亦重, 所以… 仲未沾枱面上既醬汁 XD
特上牛肋肉
呢個係極品啊~ 如果散叫既話 都一定要叫呢一個啊!!!
真係食得返係日本食燒肉既味道喇!!!
其實淨係睇佢既油花分佈已經知道好靚, 分佈得好平均
特上牛肋肉
肉質好軟嫩🤤🤤🤤 有入口即溶既感覺, 每一啖都係滿滿既油脂, 好想encore
牛肋肉
可能食完特上牛肋肉, 呢一個對比起黎即刻失色
雖然呢一個既牛味都好香濃, 但係口感就無上面個個 咁入口即溶喇
特上肉眼
切成骰子形狀, 初頭都怕中間會難熟 但好彩燒完個效果又唔錯
而且估唔到連呢個都有少少入口即溶呢!!
側腹橫肌&牛赤肉
相對起黎, 呢兩個部位既牛味 無上面食過既咁重~ 但係肉質仍然係好軟嫩
呢度既牛肉 肉質真係有水準保證
特上西冷
係牛味好好好濃郁既一款 !! 食落有咬口, 沾上少少鹽, 將牛味再提升, 好正呀
而且亦有重重既油脂感!!!
咁快去到最後喇… 係咁多款入面最薄身既一款
雖然薄, 但仍然食到肉汁同香濃既牛味, 整體很不錯
菠蘿Pina Colada
見到有期間限定既夏天特飲, 就揀左2杯黎試試 : )
菠蘿Pina Colada $48
呢個超好飲 超岩我地既口味! 係菠蘿汁+椰漿 !!
菠蘿汁鮮甜, 同椰漿超夾~
荔枝Mojito
荔枝Mojito $48
呢一款比較清新~ 除左有荔枝既香甜味之外, 仲加左薄荷葉同青檸
食完燒肉飲佢 都幾適合
白飯
差d講漏, D肉太好食 所以我地唔覺意食左好多碗飯 $18/碗
整體黎講 呢一間既牛肉質素好講究, 我地特別欣賞肉質口感啊
同埋服務好周到, 環境亦都整潔, 對燒肉有要求既 不妨試試呢一間
2019-09-16
庆祝纪念
生日
山葵八爪魚粒生菜包
Beefar’s全牛盛合 (4人用)
菠蘿Pina Colada
2019-09-24 219 浏览
有天路過尖沙咀,人流少了,本地人多了,醒起此處有燒肉,便來嚐嚐。前菜有生菜包芥辣八爪魚,新鮮菜葉包著芥辣八爪魚,不算太辣太嗆,開開胃口。特上牛肋肉,味道甘香,可加配鹽及wasabi,更添牛香。上等牛肋肉,更為油膩,同富牛香。普通牛肋肉,切得較薄,有層油邊,偏向口感較韌。牛赤肉質地較韌,肉味普通。煙醺牛肋肉,別具煙香,呈長薄形狀。而特上西冷,丁方形狀,味道香而韌。牛後腿,軟林鬆化的質地。內臟拼盤的側腹橫肌,像間條形的,片裝牛,亦覺香氣四溢。大腸,質地煙韌彈牙,爽腸感覺過癮。甲羅燒,將雞蛋倒進蟹蓋內燒,員工代為燒煮,蛋香蟹肉多,真香薄牛舌有時比厚的更佳,因厚的有時不知不夠熟定太熟,往往太韌,薄的剛好又有汁又香又脆。喝了荔枝熊啤啤、巨峰提子。荔枝較甜,紫心勳章(巨峰提子汁、kirin生啤、purple diamond)也不會太科學味道,果味鮮香不太甜,配襯燒牛不錯

前菜有

特上牛肋肉,味道甘香,可加配鹽及wasabi,更添牛香。
上等牛肋肉,更為油膩,同富牛香。

普通牛肋肉,切得較薄,有層油邊,偏向口感較韌。
牛赤肉質地較韌,肉味普通。

煙醺牛肋肉,別具煙香,呈長薄形狀。

特上西冷,丁方形狀,味道香而韌。
牛後腿,軟林鬆化的質地。

內臟拼盤的
側腹橫肌,像間條形的,片裝牛,亦覺香氣四溢。
大腸,質地煙韌彈牙,爽腸感覺過癮。
甲羅燒,將雞蛋倒進蟹蓋內燒,員工代為燒煮,蛋香蟹肉多,真香

喝了
荔枝熊啤啤、巨峰提子。
荔枝較甜,

2019-09-24 267 浏览
💁🏻‍♀️ Beefar's 鹿兒島燒肉 (尖沙咀) 🍴-應該係暫時我系香港🇭🇰食過最高質既日式燒肉🥰🥰🥰服務質素一流,環境超舒服,食物質素極高,誠意推薦👍🏻👍🏻👍🏻前菜拼盤 ($148)必叫!因為真係好高cp值!拼盤有三層高,擺盤超靚,可以一次過試曬唔同小食,有和牛餃子🥟、炸小池魚、一口芝士同牛肉生菜🥬包🙌🏻 牛之藏和牛盛合(2人盛)($488)兩個人食岩岩好,又係果句,擺盤真係超靚,有6款肉,每盤肉都有個木牌名牌,肉既紋理好似雪花咁一睇就知係高質野,個人最中意精選牛排🥩,一食落去入口即溶,好重牛味,真心oishi~~~荔枝mojito ($48) + 菠蘿🍍Pina Colada ($48) 夏天特軟好清新,又夠大杯,荔枝mojito唔會太甜,加埋薄荷葉岩岩好,食燒肉配呢個特飲一絕!和牛牛膀卷($98)呢個牛膀卷真係未試過,又幾好味,和牛中和左牛膀既濃味,食落岩岩好,又夠juicy!日式麻醬冷豆腐 ($28)麻醬味勁重!豆腐又夠滑,可以解到燒肉既膩口😇😇😇/📍 Beefar's 鹿兒島燒肉 (尖沙咀)
💁🏻‍♀️ Beefar's 鹿兒島燒肉 (尖沙咀) 🍴
應該係暫時我系香港🇭🇰食過最高質既日式燒肉🥰🥰🥰

前菜拼盤 ($148)

牛之藏和牛盛合(2人盛)($488)

和牛牛膀卷($98)

日式麻醬冷豆腐 ($28)
麻醬味勁重!豆腐又夠滑,可以解到燒肉既膩口😇😇😇

📍 Beefar's 鹿兒島燒肉 (尖沙咀)