2020-03-16 488 浏览
是日放假約了舊同事在尖沙咀吃午飯,又想避免太多人的地方,便選擇了樓上鋪,加上有八折優惠,所以決定試試Beefar’s~結果兩小時只有我們一枱客,疫情影響真的非同小可我們兩個女仔選擇了兩個套餐share,包餐沙律、湯品、蒸蛋、一碗白飯及一杯飲品,屬於一般燒肉套餐standard style~兩個套餐份量其實非常足夠,而且牛肉質素倘算不錯,對於想午餐食好少少又想坐得舒服一點,的確是可以考慮的選擇 (希望生意流量會增加💪🏻)

(希望生意流量會增加💪🏻)

特上西冷扒
特上烤肉

特上西冷扒
特上烤肉
2020-02-17 367 浏览
突然想食日本燒肉,又唔想食放題覺得質數一般,就搵左依間日本燒肉食,禁岩見到9點後可以全單八折,即刻book左9點鐘食!叫左:2人極上和牛盛合$568塊塊都好好味尤其個塊A4和牛,簡直拍得著日本食既水準醬燒牛肋條油脂較多,食落口入口即溶就緊,但係略嫌肥左啲韓式石窩飯好普通既韓式飯,完全搵唔到和牛係裏面,叫個白飯食可能仲開心4%奇蹟之牛 極上牛肩芯好味脂肪同肉分佈均勻,略嫌較簿身,但都好味但侍應一見我地拎左塊扒燒就收左隻碟,想加少少鹽都唔得🤦🏻‍♀️唔知係咪趕收工🤨另外仲叫多左份極上牛舌,因為同朋友2個都鐘意食,但忘記影相牛舌比較厚身,爽口,好味鐘意食牛舌既朋友可以一試最後埋單8折左只係1200有找,香港食到依個質素,真係唔算貴,我覺得都叫幾抵添,性價比高岩岩坐低個陣,仲遇正隔離枱走送左張$100 coupon比我地。即係餐飯食左$1100有找,仲抵過其他和牛放題,出面加埋一都要1200,個質數仲要拍得著日本🇯🇵

叫左:
2人極上和牛盛合$568
塊塊都好好味
尤其個塊A4和牛,簡直拍得著日本食既水準

醬燒牛肋條
油脂較多,食落口入口即溶就緊,但係略嫌肥左啲

韓式石窩飯
好普通既韓式飯,完全搵唔到和牛係裏面,叫個白飯食可能仲開心

4%奇蹟之牛 極上牛肩芯
好味
脂肪同肉分佈均勻,略嫌較簿身,但都好味

另外仲叫多左份極上牛舌,因為同朋友2個都鐘意食,但忘記影相
牛舌比較厚身,爽口,好味
鐘意食牛舌既朋友可以一試

• 極上和牛盛合
2020-01-31 5625 浏览
剛剛在日本吃了2餐燒肉,仍然意猶未盡,所以今晚和男友再戰燒肉,"牛"我地真係食唔厭ga店內主要的牛肉均是由日本鹿兒島自家農產地直送嘅 薩摩牛, 而且選用品質至少有A4級別,絕對值得黎試吓。餐廳環境整齊又乾淨,唔會有油立立的感覺,証明通風設施做得很好,而且座位寬敞舒適,最窩心是店員不時會更換爐的燒網,咁就食得安心又放心la今晚我地揀左Beefar's 精選烤肉二人套餐$928, 包前菜,牛尾湯,沙律,6款牛,飯,甜品和飲品,個人認為幾抵食。前菜~酸酸辣辣的韓國泡菜,令胃口大增。温泉蛋Caesar salad~有車厘茄,生菜、青瓜絲,mixed埋温泉蛋和沙律汁,非常滋味。牛尾湯~有牛尾肉,白,紅蘿蔔,大量的䓤和芫荽,牛尾湯好清好鲜甜,胡椒味亦頗濃,所以有少許辣。惠顧晚市2人套餐送特選海鮮盛一客,好驚喜!好開心呀!有扇貝,大蜆和蠔,好正呀!蠔~又肥美又大隻,肉質嫩滑爽甜,非常juicy, 蠔味濃郁,好美味呀!大蜆~鲍滿多汁,甘甜美味,肉質滑嫩。扇貝~肉質細緻爽滑,好鮮甜。套餐有6款牛,可以食勻蕯摩手不同部位,有上等牛舌,特上牛肋肉 、牛肋肉、牛赤肉、牛後腿肉和特上西冷上等牛舌~牛舌雖然薄切,

前菜~酸酸辣辣的韓國泡菜,令胃口大增。

大蜆~鲍滿多汁,甘甜美味,肉質滑嫩。

扇貝~肉質細緻爽滑,好鮮甜。

上等牛舌~牛舌雖然薄切,但好滑好爽口,牛味濃郁,加少許胡椒盬更正。

特上牛肋肉~ 牛肉肉質粉嫩 ,油脂分佈平均, 肉汁豐富牛味十足, 點烤汁一流!

牛肋肉~ 油脂豐富,入口油脂甘香軟滑,好腍好軟,入口即溶,蘸柚子汁非常配合。

牛赤肉~ 脂肪量少,冇咁油膩, 有咬口,肉味較濃。

特上西冷~厚切成一粒方塊,油脂豐富,好腍好軟,肉汁非常豐富,非常美味!

牛後腿肉~薄切,只需每面炙一,兩秒即可。雖然只是薄薄的一片,但肉質好鮮甜,好有牛味。用壽喜燒食法,配上生雞蛋及酸汁一齊食,入口好軟滑。

甜品~蜜柑Sorbet和雲呢拿雪糕~食完燒肉再食番杯酸酸甜甜嘅蜜柑Sorbet,真係好舒服好開心!

飲品~最後飲埋杯熱檸水和熱咖啡真係非常完滿。
2020-01-16
  • 特上西冷
  • 後腿肉
  • 特選海鮮盛
2020-01-26 342 浏览
🎈HAPPY TUESDAY 🎉🍾️適逢我同男朋友難得一齊放假,已經早早book定呢間想試好耐既餐廳~撐枱腳😬✨順帶一提,係OpenRice book枱,9點後入座會有全單八折優惠🤩 仲有Asia miles 草分~~雖然得2個人,但係都有得坐4人枱,位置寬躺😌仲預備左圍裙比每個客人~🥰✨Recommendation 👇🏼👇🏼除左main menu之外,仲有2份有優惠/特價既menu👇🏼👇🏼全部都好吸引😻😻睇左好耐,又揀左好耐,我地最終決定叫左個二人套餐先🥳之後再另外散叫其他~好貼心,每份都有個牌仔,介紹係牛既邊個部位。呢2份係我既至愛🥰 入口即溶🤤呢份係男朋友至愛😍 「牛腰背肉」口感嫩滑,肉質、味道恰到好處,唔會太漏。食到最後仲加多左份😜仲有重頭戲 — 甲羅燒🦀 10分滿分,我比8分!值得一試架!😎👍🏼
🎈HAPPY TUESDAY 🎉🍾️

雖然得2個人,但係都有得坐4人枱,位置寬躺😌
仲預備左圍裙比每個客人~🥰

✨Recommendation 👇🏼👇🏼

全部都好吸引😻😻

好貼心,每份都有個牌仔,介紹係牛既邊個部位。
呢2份係我既至愛🥰 入口即溶🤤

呢份係男朋友至愛😍 「牛腰背肉」
口感嫩滑,肉質、味道恰到好處,唔會太漏。
食到最後仲加多左份😜

仲有重頭戲 — 甲羅燒🦀 10分滿分,我比8分!

值得一試架!😎👍🏼
2020-01-21
  • 4%奇跡之牛極上牛肩肉
2020-01-21 345 浏览
尖沙咀既燒肉午餐定食🥩🥩🥩午餐由80幾到300幾既定食都有🥩🥩🥩4%奇蹟之牛🐮🤤🥩薩摩牛😍☝🏻!🥩A5 BMS 10 以上既牛🤤🥩雪花👏🏻🐮Share 食左兩個set!一個係🎈y4薩摩牛特上西冷扒餐同埋🎈y6和牛盛盒烤肉午餐😍醬汁有三種:燒肉汁、柚子醋汁同埋椒鹽☺️定食有茶碗蒸、泡菜、沙律🥗重有飯😻有牛又點少得飯😼撈住食兩者唔同既係,西泠油花會大d 🥩食落入口溶化🥩🥩好似綿花糖🤤而家西泠大小係大隻過手掌☝🏻店家貼心咁比左⚔️ 剪成細細片咁食😍油花多d 既肉另外既盛合👁👁!五種唔同既肉肉呀🥩🥩有牛扒粒(就姐係y4)、牛肋肉、牛赤肉、後腿肉特別在牛肋肉!本身有照燒汁!壽喜燒既感覺🥩配埋黎自日本生雞蛋🤤馬上想打番個邊爐😍果然係好高質既🐮🐮最後叫左杯咖啡!酒店入面既餐廳,氣氛,環境都好岩慶祝🤟🏻🎈
尖沙咀既燒肉午餐定食🥩🥩🥩

午餐由80幾到300幾既定食都有🥩🥩🥩
Share 食左兩個set!一個係🎈y4薩摩牛特上西冷扒餐
同埋🎈y6和牛盛盒烤肉午餐😍

醬汁有三種:燒肉汁、柚子醋汁同埋椒鹽☺️

定食有茶碗蒸、泡菜、沙律🥗重有飯😻
有牛又點少得飯😼撈住食

有牛扒粒(就姐係y4)、牛肋肉、牛赤肉、後腿肉
特別在牛肋肉!本身有照燒汁!壽喜燒既感覺🥩
配埋黎自日本生雞蛋🤤馬上想打番個邊爐😍

果然係好高質既🐮🐮

最後叫左杯咖啡!酒店入面既餐廳,氣氛,環境都好岩慶祝🤟🏻🎈
2020-01-21 240 浏览
過兩日準備去旅行,今日就去咗尖沙咀嗰邊買啲嘢。去開尖沙咀,搵埋我係尖沙咀返工嗰個朋友一齊食lunch,佢喺呢邊返開工,知道有咩好嘢食,就帶咗我食呢一間鹿兒島燒肉。呢度有一啲set lunch,比起晚餐都抵,我哋揀咗兩個燒肉嘅套餐。一個係西冷,另一個係和牛拼盤。套餐仲包埋湯、沙律、茶碗蒸、白飯同埋飲品。二百幾蚊有埋和牛同埋咁多配料真係幾抵。先講下個西冷先,個西冷有入口即溶棉花糖嘅口感。但係又唔會覺得好油膩喎,呢一款超級鍾意,即刻好想第二日再返嚟食過呢個西冷。至於個拼盤每款有兩舊所以我同朋友啱啱好一齊share每人一舊。可以試咗唔同款真係好啦。其中一款係薄片嚟嘅,用醬汁醃過,另外店員在附上一隻日本嘅生雞蛋係用尼燒完嗰塊薄片沾嚟食嘅,味道一流。環境方面都係沙發嘅卡位,坐得好舒服,雖然燒肉但係鋪入邊都冇乜油煙味,另外仲可以有圍裙俾你帶住唔怕彈到件衫。

2020-01-20 201 浏览
鹿兒島燒肉就最出名 前排因為家姐病咗所以食得清淡左 一於趁佢好返同佢去食燒肉 好好放肆一下😎 食既係朋友前排有推薦過我地既Beefar’s鹿兒島燒肉 位於尖沙咀 地點都幾方便我地事先已經諗好咗要食咩 因為朋友推薦話二人餐岩哂我地 份量夠食之餘又唔使自己諗😛 精選烤肉二人餐內容都幾豐富有前菜 有湯有飯有野飲仲有主角 幾款唔同既肉🥩 幸福感滿滿 仲有送海鮮拼盤 勁抵溫泉蛋凱薩沙律🥗好大碟 有邪惡既溫泉蛋 係餐前食番d菜打底 平衡番陣間食燒肉既罪惡感特上西冷粒將6邊煎燒 入口肉質軟腍 牛味好濃 脂肪比例平均 帶豐富既油脂 好好味 配埋白飯係完美既組合上等牛舌牛舌好爽彈 好鐘意依種質感 榨少少檸檬汁有助提味薩摩牛後腿肉依種肉比較結實 口感比較實在 可以撈埋少少蛋漿令牛肉變得嫩滑 特上牛肋肉同頭先既後腿肉完全係兩回事 形成強烈既對比 牛肋肉偏粉紅色 好靚😚 油脂甘香 入口即溶 岩哂我依d鐘意食油花十足既牛魔王 餐飲叫左凍檸茶 茶味濃郁唔澀 糖漿另上 甜度由自己控制 臨尾仲有甜品 柚子雪葩 酸酸甜甜既柚子 好清新好fresh 完全去哂燒肉既肥膩感家姐都表示大滿足 雖然唔及日本地道燒肉咁正 但薩摩

溫泉蛋凱薩沙律🥗

特上西冷粒

上等牛舌
牛舌好爽彈 好鐘意依種質感 榨少少檸檬汁有助提味

薩摩牛後腿肉

特上牛肋肉

家姐都表示大滿足 雖然唔及日本地道燒肉咁正 但薩摩牛都好高質素 已經滿足到我地個鋪燒肉癮
最近旅行癮又發作,一直看鹿兒島的景點,雖然暫時未去到,但好朋友就提議吃燒肉,我找餐廳時發現原來在香港🇭🇰都可以吃到鹿兒島燒肉,仲係日本過江龍,就二話不說趁住開心星期五訂定位吃燒肉!在尖沙咀地鐵站一出,就會看到The Otto酒店,餐廳位於酒店2樓,走高級型格燒肉店風格,座位好闊落,仲有不少卡位,而且抽風設備一應俱全,不會有好大陣油煙味主打由日本直送的薩摩牛,嚴選薩摩牛農飼養的黑毛和牛,品質高故被稱為「4%奇蹟之牛」我們就叫左精選烤肉二人套餐有齊前菜,牛尾湯,沙律🥗,精選薩摩牛肉,飲品跟甜品,好豐富,最重要是不用傷腦筋去想叫什麼💭溫泉蛋凱撒沙律溫泉蛋加上大量新鮮沙律菜,好開胃牛尾湯用左蘿蔔同牛尾熬煮成湯,味道清淡帶牛香味,正好在燒肉前暖一暖胃店員奉上海鮮拼盤,我地有少少驚訝😦(明明我地無叫?)原來係餐廳送贈優惠🍴好抵啊兩款海鮮分別是蠔同北寄貝,仲提供牛油同蒜蓉,令海鮮味道唔單調之餘,其鮮味提昇不少先用牛脂塗抹燒烤爐等佢滋潤下,就開始今晚既重頭戲—燒肉,總共有6款精選肉類,包括上等牛舌、薩摩牛牛赤肉、薩摩牛特上牛肋肉、牛肋肉、薩摩牛上等牛後腿肉、薩摩牛特上西冷我就簡略介紹下幾款我鐘意既牛上

我們就叫左精選烤肉二人套餐

溫泉蛋凱撒沙律
溫泉蛋加上大量新鮮沙律菜,好開胃

牛尾湯

我就簡略介紹下幾款我鐘意既牛

上等牛舌
雖然是薄切,但好處是快熟,牛舌爽彈不韌,而且燒到一格格的網紋,好吸晴👀

燒肉再配上一碗白飯🍚 簡直是幸福到上天堂😚✨

薩摩牛特上牛肋肉
牛肋肉油脂分佈平均,色澤鮮嫩粉紅,教人心動💗輕輕一燒就食得,肉質軟腍,油脂豐腴,所以入口即溶,我十分推介

特上西冷切成粒形,更方便燒熟,西冷有一定既厚度,每一邊燒15秒,牛味好重,仲保持肉汁,沾上少少鹽就更加惹味🥩

最後仲有荔枝雪葩做甜品,香甜清新,一解口腔內的牛脂,為依餐日式燒肉晚餐完美地作結
想不到在香港都吃到肥美油香十足的薩摩牛🥩 幸福感𣊬間UP UP UP☺️❤️
2020-01-14 3394 浏览
上次吃燒肉也不記得是多久之前的事了🤔燒肉這種食物真的很令我著迷,能夠把肉類一件一件的放在爐上自己燒,還可加上不同的調味料,每次燒完都會很有滿足感呢。新一年過了沒多久,便已驟覺疲憊,真令人心累,決定和男朋友吃好西獎勵一下自己。Beefar’s在尖沙咀金馬倫道一座小小的酒店裡,但尖沙咀這個旺區,還以為會在餐廳看見不少遊客,卻沒有怎麼看見,倒是有不少本地人。一進去是十分清新的環境,牆身是花草的裝飾,還擺放著一些日本酒,大家有興趣也不妨問問店員那些酒的價錢。這裡最特別的,莫過於這種4%奇跡之牛,不看這裡也不知道,鹿兒島令年出產13,000隻和牛,當中原來只有500隻能達到A5級,故此才叫4%奇跡之牛。餐牌最前面的那頁還有教大家分辨牛的不同部位,好讓大家吃的時候能更了解。首先來了一杯巨蜂提子梳打,名字好像是這樣的,喝這杯的時候真令我想起了韓國餐廳的的飲,樣子有夠像的。巨蜂提子的味道不會太甜,提子味濃郁,這種飲品的原理大概就是一邊喝飲品,啤酒便會一邊從樽流下來,但又不會傾瀉出來。在數款燒肉盛合中,我們選擇了極上和牛盛合,感覺上很划算,不會吃4個人的份量,600元就能吃到數款高質素的牛肉。整份牛肉包

在數款燒肉盛合中,我們選擇了極上和牛盛合,感覺上很划算,不會吃4個人的份量,600元就能吃到數款高質素的牛肉。整份牛肉包括4%奇跡之牛極上牛肩肉、薩摩牛腰背、西冷、牛冷、牛肩胛和極上牛舌。
極上和牛盛合

首先試試牛肩肉,牛肩肉是我最期待的牛肉,皆因它是4%奇跡之牛,即A5和牛,而且我本身也偏好牛肩肉。牛肩肉的條紋整齊、鮮明,一弄熟後真的不得了,整件牛的香氣就在口中徘徊
基本上不用怎麼咬就在口中溶化,是我在數款中最愛的款式。

然後也推介一下這份牛肋肉,,它的條紋也不錯,不過仔細的研究就當然沒有牛肩肉那麼好吃,有較多脂肪,弄熟後口感偏向有有嚼勁。

還有一種很值得一提的是牛腰背,為何值得一提呢?因為真不是每一間燒肉店都有的,這份肉呈鮮紅色的,很是搶眼,第一眼就看到它了。牛腰背的厚薄度十分薄,在餐牌裡好像寫著每一邊燒兩秒就可以了,入口質感很軟稔。

最後我們自己點了一份牛肋條,牛肋條是這裡推介的菜式,份量也算多,店員十分貼心,事先提醒我們牛肋條會比較難燒,所以他幫我們燒好了。牛肋條由燒直至完成,大概需時10分鐘,需要確保每個位置都弄熟是困難之處,口感較實在,醬燒味很濃郁,有別於其他牛的種類。
醬燒和牛肋條

店員們的服務都十分貼心,以一座小小的酒店來說實在不錯,會很快的主動收碟,態度也很友善。
2020-01-05
極上和牛盛合
醬燒和牛肋條
2020-01-09 267 浏览
今日係new year’s eve, 🎉今年真係好多野發生,好想黎緊新一年會有一個新開始!🌈我地今日係尖沙咀book 左間餐廳食和牛。就係呢間🥩beefars,佢係食❤鹿兒島和牛的。坦白講,佢當然不及佐賀牛或者宮崎牛啦,始終品種係有d唔同。😋但和牛就係和牛,佢地都會有個種❤獨特嘅牛香同好味嘅牛脂!我地兩個人,所以就叫左個1⃣極上和牛盛合。佢有2⃣奇蹟之牛極上牛肩肉、牛腰背肉、西冷扒、牛肋肉同牛舌。成個盛合上面嘅牛肉都好靚,👍🏼服務員同我地講解每種肉應該要點咩調味料同食嘅次序。我地仲係餐牌上見到每種肉❤最佳係燒到幾成熟添!除左和牛質素高之外,⛩呢到個環境都唔錯,今次除夕夜黎呢到慶祝果然冇揀錯!🎇

我地兩個人,所以就叫左個1⃣極上和牛盛合。

我地仲係餐牌上見到每種肉❤最佳係燒到幾成熟添!

2020-01-07 2256 浏览
自從上年十一月去完🇯🇵九州,食左一次😋日式燒肉之後,一直都好回味,🤤所以好想係香港都食番次高級嘅燒肉。係朋友介紹之下就黎左呢間食鹿兒島和牛嘅燒肉餐廳。😆呢間餐廳係位於酒店入面嘅,🌹環境當然都有番咁上下氣氛,枱與枱之間相隔合適,座位又舒服,而唔會有好大油煙味。👍🏼既然呢度最出名係鹿兒島嘅和牛,而我又係一個😝牛魔王,食物方面就當然叫左⭐️極上和牛盛盒,同埋⭐️特上和牛壽司。⭐️首先食嘅係壽司,三款分別係和牛配💫海膽、💫黑松露同💫魚子醬。無論係配邊樣,和牛嘅味道都係好突出,😋而同時間又食到三款配料嘅鮮味,物超所值。👍🏼😍之後當然係今次嘅主角啦,😊店員首先會為我地介紹每個部位嘅特點,再教埋我地應該用咩野👍🏼醬料去食,最後就係食每件嘅🔄次序。每個步驟都非常非常講究,😏務求令我地可以食到每一件和牛嘅精髓。🤤其實單睇每一件和牛嘅外表都已經令我流晒口水,油脂同肉嘅分佈非常平均。食落更比我想常中好味,🤤好正嘅油香但又唔會覺得油膩,每個部位嘅肉質同牛味都唔同,加上燒肉汁、鹽同埋蛋黃嘅調味,👍🏼特別一讚係短短嘅用餐時間,店員主動都幫我地換左2次燒網,唔會等到黑晒先換,令我地有個好好嘅用餐體驗。最後飲埋個⭐️荔枝特飲

最後飲埋個⭐️荔枝特飲,為呢餐高級燒肉做個美滿嘅總結。😊
2020-01-07 216 浏览
早排見到呢一間日式燒肉餐廳喺網上面有好多人推介,於是小編就同女朋友今次嚟到呢一間日式燒肉餐廳享用晚餐。小編order左一份二人極尚盛合,同埋一份醬燒牛肋肉,二人極尚盛合有六種牛,餐廳侍應會教我地順時針方向咁去食每一款牛,而每一款牛都有唔同嘅質感同埋味道,感覺食到正宗嘅日本和牛,至於牛肋肉方面亦都相當出色。除此之外,小編同女朋友亦order左一份牛肉麵,牛肉麵嘅湯底亦都相當出色,牛肉方面,小編就喜歡呢碗牛肉麵入面嘅牛展,大家不妨試一試啦。

2020-01-05 377 浏览
迎接新一年,梗要食餐好,精緻野正合我心意。尖沙咀的鹿兒島烤肉店,幾得的,要推介下。牛之藏和牛盛合 $488和牛盛合二人前,有六款靚牛,唔同部位唔同口感,可以慢慢逐一品嚐。當中最吸晴的,當然就是特上牛肋肉啦。油脂分佈好均勻,擁有大理石花纹又唔會太肥。輕輕燒吓兩面就食得,個人最喜歡點少少鹽。肉質很軟,入口即溶得來又唔會太油膩,好好食。而旁邊的上等牛肋肉的牛肉味就更濃,口感亦與特上牛不同,冇咁軟身。感覺牛味與口感都好平衡,靚野真係唔同D。而牛肋肉亦一點都不普通,雪花好多,級數直迫前兩款,食到牛肉原味,好香好食。還有西冷牛肉粒,六面煎香便可以食。肉質唔韌又有口感,呢個點燒汁食就最適合。配埋啤酒簡直一流。Arcobrau Weissbier Hell 手工啤 $58來自德國的啤酒,麥味濃,配燒肉食係出奇夾。食每款肉之間飲返啖,清清味蕾再食另一款。而牛赤肉和牛後腿肉都係預先略略醃過,點少少蛋汁食,特別嫰滑的。温泉蛋凱薩沙律 $58唔想剩係做食肉獸,仲可以order 個溫泉蛋凱薩沙律來平衡下,減低油膩感。都幾大碟又新鮮, 抵食喎!韓式和牛石窩飯 $88最後食返個韓式石窩飯,有齊酸汁和辣醬可以自由 m
迎接新一年,梗要食餐好,精緻野正合我心意。
尖沙咀的鹿兒島烤肉店,幾得的,要推介下。

牛之藏和牛盛合 $488

牛之藏和牛盛合

牛肋肉

還有西冷牛肉粒,六面煎香便可以食。

特上西冷

肉質唔韌又有口感,呢個點燒汁食就最適合。
配埋啤酒簡直一流。

手工啤

牛赤肉

牛後腿肉

温泉蛋凱薩沙律 $58

温泉蛋凱薩沙律

韓式和牛石窩飯 $88
最後食返個韓式石窩飯,有齊酸汁和辣醬可以自由 mix ! 石窩爆熱架,小心小心。
暖笠笠好滿足!

牛後腿肉
温泉蛋凱薩沙律
韓式和牛石窩飯
2020-01-03 246 浏览
農曆生日喎 緊係要豪豪佢啦😏MY BOSS帶我去到Beefar‘s食個和牛lunch 😻入到去裝潢好和風 真係以為自己去左日本咁主打產地直送的鹿兒島薩摩牛品質至少達到A4等級😱😱😱MY BOSS叫左個和牛盛盒烤肉午餐($298)包括牛扒粒,上等牛肋肉、牛赤肉、Yaki Shabu 上等牛後腿肉同普通牛肋肉牛肋肉口感嫩 帶有豐富的油脂又食到骨邊濃郁的牛肉鮮味👍🏻👍🏻店長仲比左個小tips我地不妨可以在和牛加上點點芥末吃,可去膩 味道亦搭配得宜🤩而我就叫左薩摩牛特上西冷牛扒餐 ($238)油花甘香 入口即溶 令人一試難忘😋😋😋_______________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
農曆生日喎 緊係要豪豪佢啦😏
入到去裝潢好和風 真係以為自己去左日本咁
主打產地直送的鹿兒島薩摩牛
品質至少達到A4等級😱😱😱
MY BOSS叫左個和牛盛盒烤肉午餐($298)
包括牛扒粒,上等牛肋肉、牛赤肉、
Yaki Shabu 上等牛後腿肉同普通牛肋肉
牛肋肉口感嫩 帶有豐富的油脂
又食到骨邊濃郁的牛肉鮮味👍🏻👍🏻
店長仲比左個小tips我地
不妨可以在和牛加上點點芥末吃,
可去膩 味道亦搭配得宜🤩
而我就叫左薩摩牛特上西冷牛扒餐 ($238)
油花甘香 入口即溶 令人一試難忘😋😋😋
_______________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
生日
薩摩牛特上西冷牛扒餐
和牛盛盒烤肉午餐
2019-12-30 1900 浏览
話咁快就到聖誕了,友人話今晚要帶我食好D!今次來到這間位於尖沙咀酒店內的日式燒肉店,這間燒肉店是日本過江龍餐廳,而且引入鹿兒島薩摩和牛。餐廳環境不算很大,但基本上都是卡位,因此位置寬敞。這裡的抽風都不錯,食完都唔會有好大油煙味。看看餐牌後,我們點了二人的set dinner! Beefar's 極上烤肉二人套餐有前菜、刺身、湯、沙律、5款牛肉、飯、甜品及飲品,非常滿足。前菜為酸的紹菜,酸酸地非常開胃!Beefar's和牛肉沙律,沙律加入了柚子醋,酸酸地很刺激食慾。而和牛大概有4、5片,牛肉的味道跟平時食到的不同,較濃牛肉味!刺身拼盤,共有五款,包括北寄貝、帶子、三文魚、油甘魚及赤蝦。刺身新鮮鮮甜,而且都幾厚肉。極上牛舌,牛舌厚薄適中,牛肉味都幾濃,而且幾juicy,不用加調味已經好好食!上等牛肋肉,牛肉油脂分佈都幾平均,唔會太油,食落肉質都幾鬆軟。上等牛赤肉,這款牛肉味都幾濃,油脂分佈都好平均,肉質鬆軟juicy!4%極上牛肩肉,這款牛肉是鹿兒島每年生產的頂級和牛當中其中4%,說是非常靚的牛。這款和牛油脂分佈比前兩者更平均,牛肉鬆軟juicy,而牛肉味道更濃,非常惹味!特上西冷,看上去
前菜為酸的紹菜,酸酸地非常開胃!
Beefar's和牛肉沙律
刺身拼盤
Beefar's極上烤肉二人套餐
極上牛舌
上等牛赤肉
上等牛赤肉

特上西冷
特上西冷,看上去好似好油,但實際是最juicy的一款牛肉,入口即溶而且牛肉味濃!

極上牛肉湯
極上牛肉湯,味道有點像日式豬肉湯,但帶有牛肉味,內裡除了有牛肉外,還有雞蛋、蘿蔔等,加上湯有少少辣,很刺激味蕾!

最後還有柚子雪葩和雲尼拿雪糕作甜品,可以清清口內牛肉的味道!

聖誕能夠食到這麼美味的和牛,加上店員服務貼心,實在太開心了!
2019-12-23
庆祝纪念