2019-10-03 258 浏览
有朋友介紹個高質燒肉,食貴肉需待有慶祝事宜,而且必選Happy Friday, 好在唔算難book,店舖位置亦非常方便 ,係正尖沙咀中心地段。先叫了一個牛之藏和牛盛盒(2人份),慢煮牛後腿配芥末醬, 最後覺得仲係有啲唔夠,再點了 薩摩牛肋肉。和牛盛盒有六種和牛部位, 牛扒,特上牛肋肉,上等牛肋肉, 牛赤肉,牛後腿肉, 牛肋肉,另有生蛋點燒肉用。牛肉用的是薩摩和牛A4級以上的品種,自家農場專人照顧,再直送到燒肉店, 今年年頭係鹿兒島親身試過, 一試難忘 ,喺香港再食,味道依舊只係價錢貴咗好多。慢煮牛後腿配件芥末係新嘅夏季限定menu, 牛肉嫩軟多汁,配搭芥末,味道清新。食食下有點膩,點了杯荔枝Mojito, 清新解渴。食完唔夠喉再點了一碟薩摩牛肋肉, 牛肋肉其實係咁多牛部位入面最肥,但偏偏係最有肉味,最鍾意食,大滿足的一餐。

食食下有點膩,點了杯荔枝Mojito, 清新解渴。