2019-01-11 519 浏览
中式菜餚有深度,其中最欣賞杏汁鴨胸。附送的佛跳牆雖然細細盅,但真林實料,有一隻小鮑魚,小朋友吃得很開心。甜品方面,Movenpick雪糕口味多,美中不足是其他甜品味道一般,幸有雪糕搭救。最後,生蠔是必食的,你沒可能不知道吧。美國和愛爾蘭生蠔,我喜歡後者。
中式菜餚有深度,其中最欣賞杏汁鴨胸。
2019-01-08 1128 浏览
之前成日都想試下汀籣居自助餐,因為睇過Youtube曾經有人介紹過超正海景,今次終於有空可以一試,在荃灣地鐵站上有架穿梭巴士直達,如果唔想等都可以坐小巴到,所以交通都叫方便,初初見到好多人排隊等車,都諗住上唔到車,好彩原來唔係小巴,而是大旅遊巴,可能今日閒日,開始人唔係多,但之後接近坐滿,員工態度好好,收碟速度都好快,食物方面,雖然種類唔算多,但食物質素好高,尤其是生蠔,有2款口味,愛爾蘭及美國以咁既價錢有2款即開生蠔比你,仲有黑松露焗薯蓉,雖然咁既價錢,但絕對唔馬虎,真係有好多黑松露,最後甜品就有Mövenpick 雪糕,仲要係有10款口味總結:食物種類唔多,但勝在精,其他食物都係中及中上為多,可以再來一試。
即開生蠔

Mövenpick

即開生蠔
Mövenpick
2019-01-07 562 浏览
自助餐環境不錯,食物有不同選擇,大多數食物的味道都不錯,不過刺身方面,可以再有多d選擇。另外,員工服務亦很好,好留意得到客人既需要。整體來說,都很好。未試過的人可以試一試!
整體來說,都很好。未試過的人可以試一試!
2019-01-07 572 浏览
汀蘭居環境優靜,有海景最啱拍拖或周年紀念晚餐。食物雖少但名貴,有佛跳牆、花膠海參鴨掌、新鮮生蠔、即叫即煮雞粥、湯粉,食物新鮮;甜品方面有moven pick 雪糕、窩夫、pancake 、紅豆沙、朱古力噴泉、水果。。。很享受的一個晚上!優點:易book 位環境清靜服務態度好食物乾淨
汀蘭居環境優靜,有海景最啱拍拖或周年紀念晚餐。

很享受的一個晚上!

優點:
易book 位
環境清靜
服務態度好
食物乾淨

2019-01-07 419 浏览
一進門口就見到愛爾蘭生𧐢和美國生𧐢待應生說可以任食生𧐢,我是一個生𧐢迷,來來回回拿了應該有七八次生𧐢。bay's kitchen and bar這個禮拜開始做中華御宴,红燒鴨掌燴冬菇海参花膠,鴨掌和冬菇超级入味。每位大人一盅佛跳牆,佛跳牆裏里的鮑魚都幾大只,不比外面中餐廳的差。因為朋友生日,所以來到bay's kitchen&bar 吃饭,同事知道我的有朋友,還特意準備蛋糕幫我朋友慶祝生日,最後重有一雪櫃movenpick雪糕任選任食。另外待應生服務態度很好。價錢不算貴,可以吃到這麼多美食,感覺自己攢到啦,下次再來過。
一進門口就見到愛爾蘭生𧐢和美國生𧐢
2019-01-07
生日
用餐优惠
信用卡優惠
2018-12-22 1040 浏览
面對優美海景,舒適寧靜的環境,享受一個半自助式聖誕午餐真不錯!食物不錯、款式多!服務員態度殷勤有禮,食物上碟精緻!由於有專人接送過來,所以尚算方便!優閒半自助午餐都尚算不俗!
服務員態度殷勤有禮,食物上碟精緻!

由於有專人接送過來,所以尚算方便!
優閒半自助午餐都尚算不俗!
2018-12-13 1334 浏览
餐廳環境不算大,但舒適!賣點是生蠔和龍蝦,生蠔是南非和愛爾蘭兩種,質素合格;龍蝦則尚可接受,其他的熱盤及甜品也可以,以這價錢來評論,我覺得已是不錯!餐廳職員服務殷勤,待客有禮,會再光顧的。
2018-12-12 1030 浏览
好耐之前黎食過一次自助餐,覺得環境幾好,服務唔錯。到最近想食生蠔自助餐既時候,發覺佢地做緊 promotion, 重有埋龍蝦,即刻約埋男朋友仔去。真係有驚喜,啲生蠔好新鮮,好juicy, 龍蝦既膏多到不得了。而上次黎食既時候最欣賞佢既salad bar, 真係好全面,鼓勵大家黎試下,價錢折左$373,真係抵食。
2018-12-07 1261 浏览
環境優美,第一次食生蠔係唔腥,咖哩雞好滑,翡翠螺好鮮甜,黑松露薯蓉好味,串燒好味但唔夠熱,燒牛肉過生,烤魚好滑,對住海邊感覺一流,仲有個露台可以食煙,厠所稍為舊。
2018-12-07
纪念日
2018-12-06 1319 浏览
今次男朋友帶咗我嚟食自助晚餐🤤仲要坐海景位 特別開胃🤤又肥咗幾磅了🐷黎緊聖誕節🎄記得帶埋屋企人同埋男/女朋友嚟慶祝👍🏻👍🏻———————————————————1️⃣海鮮方面有龍蝦,生蠔,青口,蝦,翡翠螺~🌟推介: 每一款都唔錯!好新鮮,定時會有職員換一批新嘅海鮮🦐龍蝦唔會好似橡筋咁,亦都幾多膏。生蠔即叫即開,唔使排隊就有得食😋2️⃣熟食方面有肉眼,燒春雞,芝士龍蝦意大利飯,避風塘龍蝦鉗等~🌟推介: 燒春雞- 雞肉好嫩口🤤仲俾咗隻雞脾我黑松露薯蓉- 呢個encore左好多次!因為薯蓉好滑好香,黑松露味。配埋燒比目魚一流🤪避風塘龍蝦鉗夠重口味🤩不過試左龍蝦湯唔係太能夠,中式湯比較好😂3️⃣魚生方面有劍魚腩,三文魚,立魚~🌟款式較少,唔係話好新鮮,但份量好多😙4️⃣甜品有近10款movenpick雪糕,窩夫,朱古力噴泉🤤🌟推介: 雪糕配窩夫冇得頂😍仲有得自己加配料(👦🏻食左5球😂)
今次男朋友帶咗我嚟食自助晚餐🤤
仲要坐海景位 特別開胃🤤又肥咗幾磅了🐷
黎緊聖誕節🎄記得帶埋屋企人同埋男/女朋友嚟慶祝👍🏻👍🏻
———————————————————
1️⃣海鮮方面有龍蝦,生蠔,青口,蝦,翡翠螺~
龍蝦唔會好似橡筋咁,亦都幾多膏。
生蠔即叫即開,唔使排隊就有得食😋

🌟推介: 燒春雞- 雞肉好嫩口🤤仲俾咗隻雞脾我
黑松露薯蓉- 呢個encore左好多次!
因為薯蓉好滑好香,黑松露味。配埋燒比目魚一流🤪
避風塘龍蝦鉗夠重口味🤩
不過試左龍蝦湯唔係太能夠,中式湯比較好😂

3️⃣魚生方面有劍魚腩,三文魚,立魚~
🌟款式較少,唔係話好新鮮,但份量好多😙

🌟推介: 雪糕配窩夫冇得頂😍仲有得自己加配料
(👦🏻食左5球😂)
2018-12-04 929 浏览
是日嘗試汀蘭居的半自助午餐,甫入餐廳已經看見餐廳坐落於海旁邊,琳琅滿目的沙律🥗吧已擺在眼前。當日試了肉眼扒、魚柳和燒春雞,每碟也很大碟,前兩個主菜也有很多薯條🍟伴碟。最好吃的是燒春雞,感覺雞肉很嫩滑,肉眼扒略有點過燶。加上有多達12款美味自助的Movenpick雪糕作尾聲,實在令人食指大動。但最可惜的是雪糕球只提供有限量供應,每人原來只可享用兩球,所以一定要選定最喜歡的味道才不會錯過喇🥳
,感覺雞肉很嫩滑,肉眼扒略有點過燶
2018-12-03
用餐优惠
試食活動
2018-12-03 929 浏览
第二次嚟,地方小小,種類唔算太多,不過真係好食,特別係海鮮類,愛爾蘭生蠔,波士頓龍蝦,翡翠螺,青口,全部都好乾淨,幾新鮮,有鮮味無臭味。熟食都唔錯,比目魚成條分批上,魚油都好香又新鮮,非常難得,熱湯唔錯,樣樣少鹽無鹽鮮味為主,燒烤類都唔錯,燒牛肉幾香唔硬,甜品雪糕種類算多,又造得好,唔會比500蚊嘅5星大酒店差。
自助餐

自助餐
  • 生蠔,波士頓龍蝦
2018-11-28 857 浏览
原本想吃他們的Buffet,但是太早了還沒開始,所以改成單點。但是單點也沒有讓我失望!這次點了義大利麵 Ink Linguine with prawns。味道很好,蝦子肥大而鮮美,而且很貼心的已經幫忙剝好殼,吃蝦不沾手。搭配奶油醬很順口且不膩!以往對奶油醬沒那麼喜愛的我,有驚豔到。這裡的環境幽美舒適,服務人員專業又親切,是一個很愜意很放鬆的餐廳!吃著義大利麵,邊欣賞海景,可說是視覺與味覺的雙重享受!非常推薦來這裡用餐!
但是單點也沒有讓我失望!
2018-11-17
其他
2018-11-27 603 浏览
不枉一班好朋友山長水遠過來,餐廳的環境超乎想像的好,汀九橋旁邊,有落地大玻璃窗,窗外是波光水影,還有遠處萬家燈火的夜景,給人就是休閒放鬆的感覺。點了中西式不同菜式,無論是傳統燒雞驚,或新穎的填鴨薄餅,上枱時候全部是熱辣辣,味徍而中西合璧,充分表現香港特色。
2018-11-26 729 浏览
老公生日,見食評不錯就去試1試。訂枱表明慶祝生日,想不到去到話不是正日不送生日蛋糕慶祝,反正都無乜所謂。場內服務認真麻麻,環境一般。就食物來說,沒有什么選擇,話明龍蝦宴,龍蝦出得很慢,連隔離客人都說等了很久才有。龍蝦的確彈牙,不錯。燒牛肉一般有點硬。生蠔有兩款,但見服務員清洗求奇,不敢多食,但都鮮味。魚生得3款,一般。熱盤不多,一般。甜品還可以。
老公生日,見食評不錯就去試1試。
場內服務認真麻麻,環境一般。
龍蝦的確彈牙,不錯。
燒牛肉一般有點硬。
生蠔有兩款,但見服務員清洗求奇,不敢多食,但都鮮味。
魚生得3款,一般。
熱盤不多,一般。
甜品還可以。
燒牛肉