57
15
9
等级4
104
0
Tang’s Living Group旗下7间餐厅与雀巢®全新素肉品牌Harvest Gourmet® 首次合作一系列素食餐单,以素食为主题设计左一个自助餐区域!🤩 今次试既呢间就系其中!第1次食buffet会有个素食专区🥰Harvest Gourmet®素肉既好处系高蛋白质,采用非基因改造大豆,膳食纤维来源👍🏻 好鼓励人食多啲素食少啲动物产品,对环境好低碳饮食!®全新素肉品牌Harvest Gourmet® 素食区🥗:♦️芝士素牛肉汉堡卷饼配薯条及凉拌卷心菜𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝐵𝑒𝑒𝑓 𝐵𝑢𝑟𝑟𝑖𝑡𝑜 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝐶𝑜𝑙𝑒𝑠𝑙𝑎𝑤Vegan主菜会有威灵顿素牛肉/芝士素牛肉汉堡卷饼配薯条及凉拌卷心菜/素肉千层面,每日只会提供其中一款,而今日我撞岩既系素牛肉汉堡🍔,仲配埋薯条☺️ 卖相十分好👍🏻♦️泰式素肉碎柚子沙律𝑇ℎ𝑎𝑖 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝑀𝑖𝑛𝑐𝑒 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝑎𝑛𝑑 𝑃𝑜𝑚𝑒𝑙𝑜 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑♦️越式米纸素鸡块春卷配生菜𝑉𝑖𝑒𝑡𝑛𝑎𝑚𝑒𝑠𝑒 𝑅𝑖𝑐𝑒 𝑃𝑎𝑝𝑒𝑟 𝑅𝑜𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑁𝑢𝑔𝑔𝑒𝑡𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐿𝑒𝑡𝑡𝑢
更多
Tang’s Living Group旗下7间餐厅与雀巢®全新素肉品牌Harvest Gourmet® 首次合作一系列素食餐单,以素食为主题设计左一个自助餐区域!🤩 今次试既呢间就系其中!第1次食buffet会有个素食专区🥰
0 浏览
0 赞好
0 留言



Harvest Gourmet®素肉既好处系高蛋白质,采用非基因改造大豆,膳食纤维来源👍🏻 好鼓励人食多啲素食少啲动物产品,对环境好低碳饮食!
0 浏览
0 赞好
0 留言



®全新素肉品牌Harvest Gourmet® 素食区🥗:


♦️芝士素牛肉汉堡卷饼配薯条及凉拌卷心菜
𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝐵𝑒𝑒𝑓 𝐵𝑢𝑟𝑟𝑖𝑡𝑜 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐹𝑟𝑖𝑒𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝐶𝑜𝑙𝑒𝑠𝑙𝑎𝑤


Vegan主菜会有威灵顿素牛肉/芝士素牛肉汉堡卷饼配薯条及凉拌卷心菜/素肉千层面,每日只会提供其中一款,而今日我撞岩既系素牛肉汉堡🍔,仲配埋薯条☺️ 卖相十分好👍🏻
0 浏览
0 赞好
0 留言



♦️泰式素肉碎柚子沙律
𝑇ℎ𝑎𝑖 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝑀𝑖𝑛𝑐𝑒 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝑎𝑛𝑑 𝑃𝑜𝑚𝑒𝑙𝑜 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑


♦️越式米纸素鸡块春卷配生菜
𝑉𝑖𝑒𝑡𝑛𝑎𝑚𝑒𝑠𝑒 𝑅𝑖𝑐𝑒 𝑃𝑎𝑝𝑒𝑟 𝑅𝑜𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑉𝑒𝑔𝑎𝑛 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑁𝑢𝑔𝑔𝑒𝑡𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐿𝑒𝑡𝑡𝑢𝑐𝑒


沙律吧就会有以上2款,泰式同越式风味都系有少少微辣,唔系好食得辣既都食到☺️ 素食唔洗咁沉闷,辣辣地又惹味啲!
0 浏览
0 赞好
0 留言



其他美食,海鲜、生蚝及刺身
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
419
0
2021-10-03 451 浏览
Tang’s Living Group 6周年感谢祭推出六元一晚住宿优惠,条件是以正价购买晚餐,即二百五十元,就有一顿晚饭和住宿,真是「超笋」的优惠,先报先得。位置:在汀兰居大堂的转角位,可坐免费接驳巴士到。环境:空间相当大,分室外和室内,有露台位置,可看到海景,不过天气炎热,又下雨,所以没有人在室外用餐,室内分为不同的座位,有靠墙的卡位,有落地玻璃窗,可望海景的座位,是舒适而带有点浪漫的环境。服务:本来已在电话预约了海景位置,但职员带我们去坐了靠墙座位,再细问之下,这些位置已被预约,但我们也预约了,反而是没有,不过最後安排了较偏远的海景座位。座位安排上有些混乱。不过职员是有礼和愿意帮忙。晚市:本来是想叫牛排,但要加60元,朋友对红肉一般,所以没有点叫。前菜的沙律、餐汤、饮料和甜品都是任吃任喝。不过质素一般,只有烟三文鱼和Movenpick雪糕是好吃。龙虾拉面配菜渍$228这是波士顿的半边龙虾,肉质够新鲜弹牙,只是体型较小,肉都只有两口,反而青口都有两只,一大一小,还有两条大蟹棒和配菜,汤底是龙虾汤,清甜而不油腻,配爽滑的乌冬面,这款主菜不错的。香煎盲鰽柳配带子伴黑松露薯蓉、时令蔬菜及
更多
Tang’s Living Group 6周年感谢祭推出六元一晚住宿优惠,条件是以正价购买晚餐,即二百五十元,就有一顿晚饭和住宿,真是「超笋」的优惠,先报先得。

位置:在汀兰居大堂的转角位,可坐免费接驳巴士到。
2 浏览
0 赞好
0 留言

环境:空间相当大,分室外和室内,有露台位置,可看到海景,不过天气炎热,又下雨,所以没有人在室外用餐,
0 浏览
0 赞好
0 留言
室内分为不同的座位,有靠墙的卡位,有落地玻璃窗,
0 浏览
0 赞好
0 留言
可望海景的座位,是舒适而带有点浪漫的环境。
1 浏览
0 赞好
0 留言

服务:本来已在电话预约了海景位置,但职员带我们去坐了靠墙座位,再细问之下,这些位置已被预约,但我们也预约了,反而是没有,
3 浏览
1 赞好
0 留言
不过最後安排了较偏远的海景座位。座位安排上有些混乱。不过职员是有礼和愿意帮忙。

0 浏览
0 赞好
0 留言

晚市:本来是想叫牛排,但要加60元,朋友对红肉一般,所以没有点叫。
0 浏览
0 赞好
0 留言
前菜的沙律、餐汤、饮料和
0 浏览
0 赞好
0 留言
甜品都是任吃任喝。
0 浏览
0 赞好
0 留言
不过质素一般,只有烟三文鱼和
0 浏览
0 赞好
0 留言
Movenpick雪糕是好吃。
0 浏览
0 赞好
0 留言

龙虾拉面配菜渍$228
这是波士顿的半边龙虾,肉质够新鲜弹牙,只是体型较小,肉都只有两口,反而青口都有两只,一大一小,还有两条大蟹棒和配菜,汤底是龙虾汤,清甜而不油腻,配爽滑的乌冬面,这款主菜不错的。
0 浏览
1 赞好
0 留言

香煎盲鰽柳配带子伴黑松露薯蓉、时令蔬菜及白酒忌廉汁$228
半边的盲鰽,煎得很香口,调味刚好,鱼肉细嫩,不过带子的调味过重,非常咸,而薯蓉虽未到软滑,有粒粒质感,但有阵阵的黑松露香,很好吃。

至於其他食物,南瓜汤喝到面粉味,清淡的朱古力热饮,吃到两杯有咳药水的忌廉杯,这些真是要改善。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-09-24
用餐途径
堂食
人均消费
$250 (晚餐)
等级4
223
0
一入去见到冻海鲜竟然有龙虾,味道都可以,爽口弹牙仲有肉汁,其他海鲜有青口、冻虾、螺,冻虾质素不错,厚实爽脆,可以encore😋当日生蚝有两款,分别是爱尔兰和美国蚝,美国蚝有淡淡海水味,爱尔兰余韵丰富,带有金属味,裙边位相当爽口,带子位鲜甜又有回甘。虽然要排几次队不过都物有所值🦪😋芝士控见到这角落应该会失控😍有巨大的车轮芝士、热溶芝士、还有多款芝士片,配搭饼乾、沙律、水果、cold-cut、烟三文鱼都非常正呀!雪糕趁早未有人排队,即刻整返两球先!我拣左意大利奶昔同法式焦糖炖蛋两款味道,自助配料加左kit kat 、Oreo 、杏仁同花生碎,之後再整多盒espresso 味~ 估唔到buffet 有咁多口味雪糕🤤🤤正😋食甜品先既好处就系乜都齐,而且无人同你争😬😬除左呢个甜品柜仲有朱古力喷泉、即制窝夫、pancake 同埋心太软🥰热盘都有几多选择,比目鱼、烤肉串和冬瓜盅都值得一试即切牛肉非常软腍多汁!仲有烧春鸡不过已经食唔落🥲
更多
一入去见到冻海鲜竟然有龙虾,味道都可以,爽口弹牙仲有肉汁,其他海鲜有青口、冻虾、螺,冻虾质素不错,厚实爽脆,可以encore😋
冻海鲜
182 浏览
1 赞好
0 留言

当日生蚝有两款,分别是爱尔兰和美国蚝,美国蚝有淡淡海水味,爱尔兰余韵丰富,带有金属味,裙边位相当爽口,带子位鲜甜又有回甘。虽然要排几次队不过都物有所值🦪😋
135 浏览
0 赞好
0 留言
生蚝
95 浏览
0 赞好
0 留言

芝士控见到这角落应该会失控😍有巨大的车轮芝士、热溶芝士、还有多款芝士片,配搭饼乾、沙律、水果、cold-cut、烟三文鱼都非常正呀!
99 浏览
1 赞好
0 留言
99 浏览
0 赞好
0 留言
106 浏览
1 赞好
0 留言

雪糕趁早未有人排队,即刻整返两球先!我拣左意大利奶昔同法式焦糖炖蛋两款味道,自助配料加左kit kat 、Oreo 、杏仁同花生碎,之後再整多盒espresso 味~ 估唔到buffet 有咁多口味雪糕🤤🤤正😋
Movenpick  雪糕
92 浏览
0 赞好
0 留言

Movenpick  雪糕
94 浏览
0 赞好
0 留言

甜品先既好处就系乜都齐,而且无人同你争😬😬除左呢个甜品柜仲有朱古力喷泉、即制窝夫、pancake 同埋心太软🥰
甜品
89 浏览
0 赞好
0 留言

热盘都有几多选择,比目鱼、烤肉串和冬瓜盅都值得一试
葡萄牙式烧比目鱼
79 浏览
0 赞好
0 留言
烤大虾、烤鸡肉串
98 浏览
0 赞好
0 留言

即切牛肉非常软腍多汁!仲有烧春鸡不过已经食唔落🥲
84 浏览
0 赞好
0 留言

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-06-04
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
推介美食
冻海鲜
生蚝
Movenpick  雪糕
Movenpick  雪糕
甜品
葡萄牙式烧比目鱼
烤大虾、烤鸡肉串
  • 即开生蚝
等级1
1
0
4天前 0 浏览
强烈不建议帮衬。 今天晚上叫了一个外卖,但随时会cancel 你,浪费时间去pick up。 本身住喺附近,对呢间餐厅都印象几好,但今日真系彻底令我失望。事源晚上回家途中在网上叫了一个小外卖饭盒,8:00 於网上order,及後开车到了呢间餐厅,途中都冇收到讯息话取消,去到门口就冇人。我都好有礼貌咁等侍应先生招呼我,等了几分钟,才有一个侍应见到我,第一个反应给我就是「我冇收到任何order喎」,就拧转身走咗。之後我再检查我的手机,发现信用卡过咗数。再问另一个人,之後就推去另一个藉口话卖晒,实情系佢冇理过网上的order。佢个系统由头到尾都冇显示话佢cancel,冇嘢食唔紧要,最麻烦要我亲身去打电话搞退款。 侍应态度恶劣,极不负责任,永不帮衬。
更多
强烈不建议帮衬。 今天晚上叫了一个外卖,但随时会cancel 你,浪费时间去pick up。 本身住喺附近,对呢间餐厅都印象几好,但今日真系彻底令我失望。

事源晚上回家途中在网上叫了一个小外卖饭盒,8:00 於网上order,及後开车到了呢间餐厅,途中都冇收到讯息话取消,去到门口就冇人。我都好有礼貌咁等侍应先生招呼我,等了几分钟,才有一个侍应见到我,第一个反应给我就是「我冇收到任何order喎」,就拧转身走咗。之後我再检查我的手机,发现信用卡过咗数。再问另一个人,之後就推去另一个藉口话卖晒,实情系佢冇理过网上的order。佢个系统由头到尾都冇显示话佢cancel,冇嘢食唔紧要,最麻烦要我亲身去打电话搞退款。

侍应态度恶劣,极不负责任,永不帮衬。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
5天前
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
人均消费
$80 (晚餐)
等级1
1
0
2021-10-15 0 浏览
今日男友生日住喺汀兰居洒店、见到佢哋只有一间餐厅所以就去参观一下、发现原来佢地嗰度风景好靓、仲有自助晚餐添,所以我哋决定唔出去食啦,点知原来都咁有水准、生蚝好新鲜、又有芝士焗龙虾、仲有佢哋好出名嘅烧牛肉同烤鸡,仲有sashimi, Sushi都不可不试、服务员细心提醒打印OpenRice原来仲有七五折添,非常起值、非常推介
更多
今日男友生日住喺汀兰居洒店、见到佢哋只有一间餐厅所以就去参观一下、发现原来佢地嗰度风景好靓、仲有自助晚餐添,所以我哋决定唔出去食啦,点知原来都咁有水准、生蚝好新鲜、又有芝士焗龙虾、仲有佢哋好出名嘅烧牛肉同烤鸡,仲有sashimi, Sushi都不可不试、服务员细心提醒打印OpenRice原来仲有七五折添,非常起值、非常推介
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
10
0
2021-10-13 0 浏览
放工想轻松吓,所以嚟咗嚟市区较远嘅荃湾汀兰居食晚餐。可能因为平日关系所以餐厅都比较少人。疫情关系,我哋选择半自助餐。两个名选咗牛扒同烧鸡,不过两个都烧得同煎得比较乾😂薯条亦都比较硬但半自助餐方面质素好好,选择好多。沙律菜嘅选择应有尽有,芝士吧亦都有唔同嘅芝士种类同面包🥯。另外,我哋都叫咗个生蚝,生蚝就不过不失,正正常常。值得推介嘅喺呢度环境优美而且宁静,系一个晚餐有好选择。如果系呢度嘅住客,嚟呢间餐厅通常都仲有折扣👍🏻
更多
放工想轻松吓,所以嚟咗嚟市区较远嘅荃湾汀兰居食晚餐。可能因为平日关系所以餐厅都比较少人。
疫情关系,我哋选择半自助餐


两个名选咗牛扒同烧鸡,不过两个都烧得同煎得比较乾😂薯条亦都比较硬


但半自助餐方面质素好好,选择好多。沙律菜嘅选择应有尽有,芝士吧亦都有唔同嘅芝士种类同面包🥯。

另外,我哋都叫咗个生蚝,生蚝就不过不失,正正常常。


值得推介嘅喺呢度环境优美而且宁静,系一个晚餐有好选择。如果系呢度嘅住客,嚟呢间餐厅通常都仲有折扣👍🏻

0 浏览
0 赞好
0 留言

0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
2
0
2021-09-19 383 浏览
本人经朋友介绍到贵酒店庆祝结婚周年自助晚餐,便在9月8日经电话预订9月17日晚上的自助晚餐,便在当日准时6:30排队入座,由餐厅经理编排座位後我们觉得并不太理想,便要求可否更换座位,由於时间尚早上还有很多座位选择,但他说由於今日人多要稍後安排,於是便在餐厅门口旁边等候,过了一会後他便对我们很有机心和专业地说不要在这里等,变带到我们入餐厅最入的房间,(我觉得这里的环境同出边有很大差别)他说你们可以在这里边食边等,我要处理所有客人入座後先至可以安排你们,我便说这不是将我们的订座安排到最尾处理,他说我们两人不可以坐四人枱於是便在这里等後到约7时多时,发现有些4人枱都比2坐下,我便出去大堂作出投诉跟进,我在10日前预订的晚餐,而我们最後被安排坐上一张在尾房门前窗边整晚摇摇欲坠枱上享用丰富的自助晚餐,当中仲有很多精境的对白不能尽录,某程度上同一间普通的茶餐厅会没有分别,但价钱就好有分别,对於21年9月17曰的结婚周年实在很难忘或我们当晚实在太唔好彩。
更多
本人经朋友介绍到贵酒店庆祝结婚周年自助晚餐,便在9月8日经电话预订9月17日晚上的自助晚餐,便在当日准时6:30排队入座,由餐厅经理编排座位後我们觉得并不太理想,便要求可否更换座位,由於时间尚早上还有很多座位选择,但他说由於今日人多要稍後安排,於是便在餐厅门口旁边等候,过了一会後他便对我们很有机心和专业地说不要在这里等,变带到我们入餐厅最入的房间,(我觉得这里的环境同出边有很大差别)他说你们可以在这里边食边等,我要处理所有客人入座後先至可以安排你们,我便说这不是将我们的订座安排到最尾处理,他说我们两人不可以坐四人枱於是便在这里等後到约7时多时,发现有些4人枱都比2坐下,我便出去大堂作出投诉跟进,我在10日前预订的晚餐,而我们最後被安排坐上一张在尾房门前窗边整晚摇摇欲坠枱上享用丰富的自助晚餐,当中仲有很多精境的对白不能尽录,某程度上同一间普通的茶餐厅会没有分别,但价钱就好有分别,对於21年9月17曰的结婚周年实在很难忘或我们当晚实在太唔好彩。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2021-09-08 594 浏览
朋友告诉我这家汀兰居的餐厅海鲜自助餐非常超值、所以和太太一起驾车来试试、真的不负众望,除了优美的环境(一定要在场露台拍照喔)、食物质素很高,生蚝、蚬壳类和刺身都非常新鲜之外、原来他们的牛柳和羊架也不可不试👍下次一定会再来,家庭聚餐佳地!
更多
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-09-04
用餐途径
堂食
推介美食
  • 即开生蚝
  • 生蚝
等级1
4
0
2021-07-25 1498 浏览
星期五黎食dinner buffet , 睇好多comment都话几好,谂住试吓,点知仲晒伏,首先问左话有生蚝同龙虾食,点知原来龙虾系芝士焗既,个炉热住搞到好鞋身,肉质又淋既,一食就知唔多新鲜,唔好食,冷盘有龙虾夹没有龙虾身,食到有一只有D怪味,叔叔地,应该就系佢我即晚已肚痾了,生蚝又唔够冻又冇咩鲜味,刺身都系平价货,沙律菜D菜又摆到乾晒,其实好多野食落唔新鲜,唯一ok 系块牛扒,仲想劣评多样野,就系拎雪糕时姐姐只系用一只匙羹去笔,笔完一只味用块布抹下就笔第二只味,见到佢块布都唔开胃,点解一间酒店可以咁处理,完全唔合格,唔会再有第二次
更多
星期五黎食dinner buffet , 睇好多comment都话几好,谂住试吓,点知仲晒伏,首先问左话有生蚝同龙虾食,点知原来龙虾系芝士焗既,个炉热住搞到好鞋身,肉质又淋既,一食就知唔多新鲜,唔好食,冷盘有龙虾夹没有龙虾身,食到有一只有D怪味,叔叔地,应该就系佢我即晚已肚痾了,生蚝又唔够冻又冇咩鲜味,刺身都系平价货,沙律菜D菜又摆到乾晒,其实好多野食落唔新鲜,唯一ok 系块牛扒,仲想劣评多样野,就系拎雪糕时姐姐只系用一只匙羹去笔,笔完一只味用块布抹下就笔第二只味,见到佢块布都唔开胃,点解一间酒店可以咁处理,完全唔合格,唔会再有第二次
28 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-07-24
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2021-06-29 2235 浏览
This restaurant is located in a slight remote area in a hotel. However, you can easily assess this nice hotel and restaurant by taking it’s free of charge shuttle bus in Tsuen Wan. You will enjoy a sea view dinner and have some fresh air. The customer service in the restaurant is excellent. One of the waiters called Jacky has served us nicely and let us have an enjoyable dining experience when we had a dinner buffet there. Price is reasonable at below HKD500 per head only for dinner buffet
更多
This restaurant is located in a slight remote area in a hotel. However, you can easily assess this nice hotel and restaurant by taking it’s free of charge shuttle bus in Tsuen Wan. You will enjoy a sea view dinner and have some fresh air. The customer service in the restaurant is excellent. One of the waiters called Jacky has served us nicely and let us have an enjoyable dining experience when we had a dinner buffet there. Price is reasonable at below HKD500 per head only for dinner buffet.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级1
1
0
早上致电,因很多餐厅也爆满,幸运地得到预订。晚上来,员工有善,服务好,换碟次数频密。食物多元化,海鲜多样,龙虾被拿光光後马上补充,值得赞扬!今天一行12人,安排妥当,实在是美好回忆,一定会和朋友再来。最後,免费泊车3小时,车位充足。good
更多
早上致电,因很多餐厅也爆满,幸运地得到预订。晚上来,员工有善,服务好,换碟次数频密。食物多元化,海鲜多样,龙虾被拿光光後马上补充,值得赞扬!

今天一行12人,安排妥当,实在是美好回忆,一定会和朋友再来。

最後,免费泊车3小时,车位充足。good
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级2
10
0
2021-06-16 3077 浏览
星期五收工就紧系要relax下啦,见bay bridge个自助晚餐做紧75折仲要系海景,我一早已经book定今晚同fd子系呢度相聚食大餐一入到去见到个环境已经令人有种好舒服既感觉,果然海景餐厅系唔同D!  食野喇, 睇下佢d海鲜几咁吸引! 就咁睇d颜色都觉得好新鲜。我食左好多虾,好鲜甜多肉,蟹都好好味。不过我平时唔太食青口所以冇试, 但朋友都话好正 沙律方面,我就试左两款: 通粉个款几好食,加埋d汁几开胃。另外野菌沙律都不错,十分爽口弹牙。经过左寿司区,影一影相先。我净系试左北寄贝同块蟹柳,不过不失啦~ 但我仲要留肚食其他, 所以呢边我就放弃喇之後再食Parma ham同脆脆, nice~!!  热盆方面,我就十分推介鸡肉串,配搭埋沙嗲汁好滋味咖哩牛煮到好入味, 肉质唔会韧亦唔会咬得好辛苦, 正!BBQ肠&鸡翼唔错,肠仔皮脆多汁我念唔洗点介绍嫁啦。鸡翼都好好食既~豆卜茄子我平时就好中意食豆卜,所以见到即刻夹黎试! 平时就食开索哂汁既豆卜,但估唔到炸到脆卜卜又几过瘾行过见到有个好斋既dish,岩哂唔食肉既朋友仔见到个糖水,系冻绿豆沙喎! 试左少少, 好清甜,仲要系起沙嫁 终於到左期待已久
更多
星期五收工就紧系要relax下啦,见bay bridge个自助晚餐做紧75折仲要系海景,我一早已经book定今晚同fd子系呢度相聚食大餐

一入到去见到个环境已经令人有种好舒服既感觉,果然海景餐厅系唔同D!  

230 浏览
2 赞好
0 留言

食野喇, 睇下佢d海鲜几咁吸引! 就咁睇d颜色都觉得好新鲜。我食左好多虾,好鲜甜多肉,蟹都好好味。不过我平时唔太食青口所以冇试, 但朋友都话好正 

241 浏览
0 赞好
0 留言

沙律方面,我就试左两款: 通粉个款几好食,加埋d汁几开胃。另外野菌沙律都不错,十分爽口弹牙。
139 浏览
1 赞好
0 留言

经过左寿司区,影一影相先。我净系试左北寄贝同块蟹柳,不过不失啦~ 但我仲要留肚食其他, 所以呢边我就放弃喇

145 浏览
0 赞好
0 留言
112 浏览
0 赞好
0 留言

之後再食Parma ham同脆脆, nice~!!  


104 浏览
0 赞好
0 留言

热盆方面,我就十分推介鸡肉串,配搭埋沙嗲汁好滋味

96 浏览
0 赞好
0 留言
86 浏览
0 赞好
0 留言
咖哩牛

煮到好入味, 肉质唔会韧亦唔会咬得好辛苦, 正!
86 浏览
0 赞好
0 留言

BBQ肠&鸡翼
唔错,肠仔皮脆多汁我念唔洗点介绍嫁啦。鸡翼都好好食既~
89 浏览
0 赞好
0 留言

豆卜茄子
我平时就好中意食豆卜,所以见到即刻夹黎试! 平时就食开索哂汁既豆卜,但估唔到炸到脆卜卜又几过瘾

71 浏览
0 赞好
0 留言
行过见到有个好斋既dish,岩哂唔食肉既朋友仔

79 浏览
0 赞好
0 留言

见到个糖水,系冻绿豆沙喎! 试左少少, 好清甜,仲要系起沙嫁 

81 浏览
0 赞好
0 留言

终於到左期待已久甜品喇! 眼见都好靓好吸引, 但已经饱饱既我真系唔系好食得落

但系点都好, 见到朱古力喷泉, 点可以唔试呢! 拎旧白雪雪既绵花糖穿过d流动紧既朱古力, 真系好治癒呀~ 

85 浏览
0 赞好
0 留言

82 浏览
0 赞好
0 留言

雪糕既牌子就系Mövenpick,值得欣赏既系佢十分卫生,因为我见出面有d餐厅佢系成个柜放系出面,d客就自己拎工具黎𢳂。但呢度就有员工帮你𢳂,亦都有细件装比你选择,食都食得安心 d
78 浏览
0 赞好
0 留言

72 浏览
0 赞好
0 留言

最後我就系生果区夹左少少西瓜黎食消下滞。食到饱哂个人好眼训,差d想即刻系度book间房训番晚呀

59 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-06-11
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2021-06-15 1950 浏览
之前听朋友介绍汀兰居,所以端午节夜晚就去左食自助餐,一去到餐厅就卑个海景吸引到,落地大玻璃对住海景非常靓,夜晚自助餐有芝士焗龙虾,焗龙虾个忌廉汁非常好味,而且新鲜生蚝非常juicy,烧牛肉都好好食,楼面都非常亲切,甜品选择都几多,比起平时去市区其他酒店来讲算系比较出色,凡系酒店消费就可以免费泊车,虽然呢度唔系市区,但都比较旺场,但系不失为食自助餐一个好地方,屋企人都食得开心满意,一定会再返转头!!!
更多
之前听朋友介绍汀兰居,所以端午节夜晚就去左食自助餐,一去到餐厅就卑个海景吸引到,落地大玻璃对住海景非常靓,夜晚自助餐有芝士焗龙虾,焗龙虾个忌廉汁非常好味,而且新鲜生蚝非常juicy,烧牛肉都好好食,楼面都非常亲切,甜品选择都几多,比起平时去市区其他酒店来讲算系比较出色,凡系酒店消费就可以免费泊车,虽然呢度唔系市区,但都比较旺场,但系不失为食自助餐一个好地方,屋企人都食得开心满意,一定会再返转头!!!
65 浏览
1 赞好
0 留言
71 浏览
0 赞好
0 留言
89 浏览
0 赞好
0 留言
194 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 雪糕
  • 烧牛肉
  • 芝士焗龙虾
  • 即开生蚝
等级1
3
0
2021-06-11 1336 浏览
夏天咁热唔想去室外,最好就系book间酒店住一晚食个buffet hea一日汀兰居既餐厅有无敌大海景,一边食buffet一边睇海景都无咩可以投诉啦😆😆野食有我最爱既生蚝,师傅开蚝都几快手,我密密食都食左2打佢地有张ham table,有好多款ham可以拣,仲有烟三文鱼,佢地排到好靓所以要影左张相先好夹海鲜都几多选择,龙虾多膏,虾同青口就正常野,我净系试左少少留肚食其他野蟹钳啖啖肉,但所有野最好食既情况一定系有人帮你剥埋壳,所以大家要自备大只佬🙈西冷几淋好食,仲有蒸鱼冬瓜盅煮蚬其他热食,样样食D都差唔多饱但最後最後一定要食movenpick雪糕,我净系espresso味同士多啤梨味都各食左2杯
更多
夏天咁热唔想去室外,最好就系book间酒店住一晚食个buffet hea一日
汀兰居既餐厅有无敌大海景,一边食buffet一边睇海景都无咩可以投诉啦😆😆
野食有我最爱既生蚝,师傅开蚝都几快手,我密密食都食左2打
51 浏览
0 赞好
0 留言

佢地有张ham table,有好多款ham可以拣,仲有烟三文鱼,佢地排到好靓所以要影左张相先好夹
43 浏览
0 赞好
0 留言

海鲜都几多选择,龙虾多膏,虾同青口就正常野,我净系试左少少留肚食其他野
蟹钳啖啖肉,但所有野最好食既情况一定系有人帮你剥埋壳,所以大家要自备大只佬🙈
31 浏览
0 赞好
0 留言

西冷几淋好食,仲有蒸鱼冬瓜盅煮蚬其他热食,样样食D都差唔多饱
38 浏览
0 赞好
0 留言

42 浏览
0 赞好
0 留言
32 浏览
0 赞好
0 留言
36 浏览
0 赞好
0 留言

但最後最後一定要食movenpick雪糕,我净系espresso味同士多啤梨味都各食左2杯
27 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 即开生蚝
等级1
1
0
2021-06-03 1616 浏览
汀兰居的餐厅(Bay’s Kitchen & Bar)环境优美,特别是在晨曦和傍晚时段,可欣赏到日出和日落的美景,左边遥望荃湾海滨长㾿,前临海景,右边是着名的汀九桥,美不胜收!我们今次在傍晚,品尝到新鲜而美味的牛扒,肉质细嫩而多汁,香味十足,配上金黄色脆口的薯条、配菜等,垂涎三尺,值得推介!另品尝烧烤鷄半只,皮脆肉嫩、配搭新鲜沙津,是另一美食!在Menu 中,我们还选了越南红菜纸包米卷,清新可口,味道很好,是名菜之一。
更多
汀兰居的餐厅(Bay’s Kitchen & Bar)环境优美,特别是在晨曦和傍晚时段,可欣赏到日出和日落的美景,左边遥望荃湾海滨长㾿,前临海景,右边是着名的汀九桥,美不胜收!
我们今次在傍晚,品尝到新鲜而美味的牛扒,肉质细嫩而多汁,香味十足,配上金黄色脆口的薯条、配菜等,垂涎三尺,值得推介!另品尝烧烤鷄半只,皮脆肉嫩、配搭新鲜沙津,是另一美食!在Menu 中,我们还选了越南红菜纸包米卷,清新可口,味道很好,是名菜之一。

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-06-02
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$200 (晚餐)
庆祝纪念
纪念日
推介美食
  • 美味新鲜牛扒