2019-03-05 637 浏览
128蚊半自助午餐,外面bar檯有餐包,餐湯,壽司,冷麵,火腿芝士,小食,甜品,movenpick 雪糕.另加$20-120有5款main course 選擇.算係抵食之選享受一個海景優閒午餐泊車免費3小時信用卡結賬就全單85折不過自助餐檯補給食品速度較慢,巴馬火腿同壽司好搶手,一出就紛紛拎唒。如果可以補給得更快就會更好。海景自助餐環境優勝,偏離市區而交通又唔會太唔方便。算是是近市區而優靜的好地方。值得下一次再來。當天生日出示證件,會有切餅送,廚師會為你寫上happy birthday 字句。
另加$20-120有5款main course 選擇.
算係抵食之選享受一個海景優閒午餐
泊車免費3小時
信用卡結賬就全單85折

2019-03-05
2019-03-05 384 浏览
好好食,雪糕好多味,可惜只可以限拎兩舊,環境幾靚優美。壽司雪凍左有啲硬,主菜唔錯。好多前菜簡,有芝士,有西瓜,有冷麵,有湯,有飯,有蝦,有甜品, 有沙律!!!!!!!!!
2019-03-04 434 浏览
叫一個 main course, 仲包埋任食自助小食,有生果,有沙律,有湯,仲有甜品,都算係咁仲有 free parking , 人又不算多,lunch 黎講都係一個不錯的選擇

2019-03-02 438 浏览
我與家人一齊慶祝姨甥女生日,這裏位置真有點不便,所以我選擇了搭的士過來。這裹雖然食物種類不是太多,但食物質素不錯,尤其是魚生,魚生很新鮮,非常好吃,我吃了很多件。而雪糕是movenpick,款式也有很多,更是喜出望外。至於海鮮,因我不吃海鮮,所以未能評價,但我的家人說也十分新鮮。雖然價錢便宜,但也有生蠔吃,我的家人十分滿意。這裏環境也很不錯,對住汀九橋,而且又有海景,非常有詩意。如果不嫌地方偏遠,真的值得推介這餐廳
2019-03-02 341 浏览
難得去度一個地方食自助餐,唔駛同人迫,可以慢慢食,食得好舒服。基本海鮮都有,仲有兩隻生蠔選擇,Irish n American。雖然每次拎兩隻,但因為成個場都冇乜人,拎多幾轉都好 ok。燒西冷牛亦係意外驚喜,每人送嘅一碗佛跳牆,一碗有齊鮑魚、花膠、冬菇,好味!仲要加上外面嘅無敵海景,絕對係同屋企企,或者朋友食飯嘅好地方。
2019-03-02
庆祝纪念
生日
2019-03-01 291 浏览
和老公拍拖記念日晚餐,想找一間有情調,近市區,老公想吃海鮮,我想食燒烤,臨急臨忙,即日book 位最終選擇這間餐廳食自助餐,沒有失望,價錢相宜,食物質素ok, 一定會再來。
2019-02-24 548 浏览
今日同老公約左老友喺荃灣,突然想今晚搵間食自助餐,打開OpenRice左揀右揀🤔老公想食生蠔,老友想多選揀,而我就要抵食!最終揀左呢間諗住試一試,原因有即開生蠔,價錢又合理,兼且就近又有泊車,方便!來到啲侍應同經理服務都好讚👍生蠔有愛爾蘭同美國,即開鮮甜!老公應該食了有2打🤦‍♀️隨今月主題中華美食每位有足料佛跳牆送👍
2019-02-24
  • 生蠔
  • 紅燒花膠炆鵝掌
  • 雪糕
2019-02-24 380 浏览
臨時臨急即日book枱,夜晚黎到唔係太多人,唔太迫,環境好舒服,仲有海景。食物有即開生蠔,好新鮮,仲有刺身,海鮮,牛扒,沙律,Ham,甜品,Moverpick雪糕,我覺得超抵,飽到唔郁得,下次仲可以再黎囉…
2019-02-24
2019-01-28 988 浏览
食物難食 甜品甜到唔知想點海鮮剌身極不新鮮條魚好難食款式極小經理態度差劣員工嚴重不足地方極不方便除左movenpick雪糕可取附近洒店平過你地 好食好多黑名單永不會再幫襯
食物難食

附近洒店平過你地 好食好多
黑名單
永不會再幫襯
2019-01-22 13772 浏览
呢間餐廳之前有個Corner比小朋友玩,已經想帶小朋友嚟,不過地點的確係有啲唔方便,拖吓拖吓到裝修改咗名先嚟,裝修後就無咗,地點亦唔方便,所以無帶小朋友嚟。餐廳環境唔錯,又大又闊落,枱同枱中有足夠空間,坐近窗嘅落地玻璃仲可以望住個海食嘢添。食物方面雖然種類唔多,不過味道都唔錯,好平均。服務方面幾好,雖然樓面兩位職員好忙,要負責出餐飲,每位都會送嘅佛跳牆,甜品部,但收碟都好快同有禮。用埋75折coupon每位400唔使,有蠔,有海鮮,有服務,有境真係幾抵。美國同愛爾蘭兩款即開生蠔,味唔濃,細細隻不過新鮮。海鮮有螺,蟹,青口,凍蝦。蟹雖然肉少但比一般酒店用嘅麵包蟹鮮味,螺有少少韌,蝦係正常,青口就無咩味。四款都幾新鮮。巴馬火腿同腸唔會過鹹,我覺得唔夾哈蜜瓜都可以,薄餅餅底薄唔硬,咬落成口巴馬火腿味,煙三文魚質素幾好。每位送一份佛跳牆,小冷盤唔錯,突別係其中一款應該係凍烏冬,不過唔係胡麻醬,係有少少似沙茶醬。炸鮮奶唔係似用粉類整成固體再炸,係一口咬落軟滑,其實夾都易散,不過真係好唔錯。比目魚大大件肉多又滑。粉絲蒸扇貝就一般。安格斯牛肉同法式燒春雞好鞋,不過牛肉係重牛味嘅。黑松露薯蓉好味,唔係
。食物方面雖然種類唔多,不過味道都唔錯,好平均

美國同愛爾蘭兩款即開生蠔,味唔濃,細細隻不過新鮮。
,螺有少少韌,蝦係正常,青口就無咩味。

四款都幾新鮮。

巴馬火腿同腸唔會過鹹,我覺得唔夾哈蜜瓜都可以
,薄餅餅底薄唔硬,咬落成口巴馬火腿味,煙三文魚質素幾好。

每位送一份佛跳牆,

比目魚大大件肉多又滑

粉絲蒸扇貝就一般。

安格斯牛肉同法式燒春雞好鞋,不過牛肉係重牛味嘅。
黑松露薯蓉好味,唔係真係好重黑松露味,但入口係香同唔太漏

巴馬火腿通粉都唔錯

泰式辣炒蜆唔算辣又夠鮮味,好啱我。

上面甘筍橙忌廉湯,忌廉唔重,忌廉湯嚟講算係漬清新啩

下面係粟米魚肚羹,都幾多魚肚

甜品款式唔算多,最心動嘅係嗰件邪惡嘅超濃朱古力蛋糕
,其他都可以,唔會太甜同太漏。

11種味嘅Movenpick雪糕都係任食,職員仲要係大大球比你

中式湯水有紅豆沙。
奶茶咖啡係自助,另外每位會有一杯免費飲品,橙汁,蘋果汁,汽水等。

2019-01-21
用餐优惠
優惠券
2019-01-16 1466 浏览
環境唔錯, 人少, 可以舒舒服服慢慢坐慢慢食生蠔,佛跳牆幾好食, 水準之作熱葷較失色, 普普通通服務水準唔錯, 食物選擇唔算多, 叻沙太辣😂雪糕是movenpick, 多種口味選擇整體算不錯的選擇
環境唔錯, 人少, 可以舒舒服服慢慢坐
慢慢食
生蠔,佛跳牆幾好食, 水準之作
熱葷較失色, 普普通通
服務水準唔錯,
食物選擇唔算多, 叻沙太辣😂
雪糕是movenpick, 多種口味選擇
整體算不錯的選擇

2019-01-14 1390 浏览
今日與家人一同你都汀蘭居酒店裏面BAY'S餐廳!環境一流、食物豐富細緻…… 我們五個人叫咗兩個主菜,三個半自助沙律吧!已經好豐富餐後還可以出去户外欣賞美麗風景!簡直係一流享受 ……價錢方面合理! 是最佳選擇主菜非常新鮮, 熱辣辣的薯條簡直香脆、 半隻燒春雞非常嫩滑! 日本冷麵我未試過咁好食, 麵質感非常糼細! 沙律吧非常多選擇, 還有巴馬火腿、軟芝士焗麵包…… 甜品都有好多選擇!我和家人都食得很開心有機會一定會再嚟呢間餐廳休閒一下

我和家人都食得很開心
有機會一定會再嚟呢間餐廳休閒一下
2019-01-14
2019-01-13 1130 浏览
是晚5大1bb, 仲有75折,泊車比200按金,就可有3小時免費泊車。喜歡這裡環境清靜 位置鄰近海邊,可以睇到好靚嘅海景、汀九橋夜色,係拍拖嘅好地方。完全沒有内地人身影 附近嘅人全部都係講廣東話,好親切囉!每人會送一杯凍飲、燉湯(熱飲自助) 日常常飲嘅飲品都有,都OK啦!燉湯係鮑參翅肚,好好味 最喜歡個燉湯,分量唔算多,不過好鮮味!熟食就無咩驚喜 熟食嘅味道一般,唔好有太高嘅期望雪糕係movenpick 甜品都幾又豐富

喜歡這裡環境清靜
完全沒有内地人身影
附近嘅人全部都係講廣東話,好親切囉!
每人會送一杯凍飲、燉湯(熱飲自助)
日常常飲嘅飲品都有,都OK啦!
燉湯係鮑參翅肚,好好味
最喜歡個燉湯,分量唔算多,不過好鮮味!
熟食就無咩驚喜
熟食嘅味道一般,唔好有太高嘅期望
雪糕係movenpick

甜品都幾又豐富
2019-01-13
2019-01-13 867 浏览
汀蘭居雖然交通不太方便但勝在環境清幽,餐廳窗外對着海景用膳,重點是價錢合理💝用了openrice coupon, 每人大概$400💝今次朋友生日🎊去到餐廳,已被安排坐在窗邊,就算晚上,人流也不算多。食物種類非常繁多,有我最喜歡的海鮮,海鮮種類有即開即食的生蠔,海螺,🦐,凍蟹,青口等等。海鮮的味道很鮮甜,魚生壽司當然不少得。🍣壽司旁邊有燒物,熟食也有不同的選擇,如扇貝,黃金蝦等等🍝🥘每人額外提供一盅佛跳牆,味道很鮮甜🥘甜品方面,有近10款movenpick 雪糕🍦幾款蛋糕及紫米露等🍰服務生的態度非常好,笑容滿面😊朋友生日,亦願意主動為我們影相😉
汀蘭居雖然交通不太方便
但勝在環境清幽,餐廳窗外對着海景用膳,重點是價錢合理💝
用了openrice coupon, 每人大概$400💝

今次朋友生日🎊去到餐廳,
已被安排坐在窗邊,
就算晚上,人流也不算多。

食物種類非常繁多,有我最喜歡的海鮮,
海鮮種類有即開即食的生蠔,海螺,🦐,凍蟹,青口等等。

每人額外提供一盅佛跳牆,味道很鮮甜🥘

甜品方面,有近10款movenpick 雪糕🍦
幾款蛋糕及紫米露等🍰

服務生的態度非常好,笑容滿面😊
朋友生日,亦願意主動為我們影相😉
2019-01-12 571 浏览
一行7大4小,即興晚飯,睇op見呢間食食評唔錯,打電話book位,gogogo!相信自助餐不少人都喜歡吃冷盤,始終平時餐廳吃到冷盤的機會不多;不過冷盤其實只要夠新鮮,和原產地的品種夠好的話,基本上每間自助餐的水準差別不大,一分錢一分貨,所以越貴越高級的自助餐食物選擇和食物質素都越多。相反企企覺得熱葷反而可以反映㕑房的功力,如果熱葷質素不錯的話,代表整體水準都會很好。整體食物質素都好好。 特別係生蚝,燒肉眼,仲有好多味道嘅moveen pick 雪糕揀, 飲品仲帶啤酒揀。 整體服務非常好,大人細路都好開心。