2019-02-12
農曆新年將至, 一定會四出拜年同埋會食好多中國嘅賀年糕點食物。 咁……喺農曆新年前食一餐西餐醒下胃先。家姐喺openrice見到呢間餐廳評論都唔錯,咁啱又大家喺銅鑼灣,一於去試下順便預祝新年食餐團年飯啦。(用餐日期: 30.Jan)餐廳位於旺區,係樓上餐廳,環境唔錯呀,可能我地早上去啦,佢畀咗個好清靜嘅角落位我哋,傾計一流,舒舒服服。打開menu睇下,價錢唔貴喎, 不過食物唔知得唔得呢 ,第一次食咪試下啦。煙三文魚凱撒沙律份量夠曬兩個人食, 煙三文魚都新鮮好味, 沙律菜都很新鮮。帶子忌廉汁意大利飯份量少少哋,同價錢係相符嘅,但係得一隻大带子,其他就只係碎濕濕少少帶子,如果係兩個人share 可能唔係咁夠啦。 啲意大利飯煮得啱啱好,有口感,味道都唔錯嘅。美國安格斯牛柳牛柳好霖,好juicy,咬落去都好嫩口,唔會好鞋,我哋叫medium well, 厨師掌握火路好好,滿意。食西餐點可以唔嘆杯紅酒呀, 侍應生話呢隻紅酒畀評酒師去品評攞到好高分架,咁就要試試啦,果然杯紅酒真係好好taste 。本來都食到好飽呀, 餐廳做緊優惠用匯豐visa card 有九折之餘,甜品仲買一送一添, 梗係唔好錯過
煙三文魚凱撒沙律
份量夠曬兩個人食, 煙三文魚都新鮮好味, 沙律菜都很新鮮。
帶子忌廉汁意大利飯
美國安格斯牛柳
本來都食到好飽呀, 餐廳做緊優惠用匯豐visa card 有九折之餘,甜品仲買一送一添, 梗係唔好錯過啦! 家姐話以後一齊食西餐有多個地方選擇啦。