趁復活節假去屯門買野,順便逛逛。見到有間餐廳外表幾靚,裝修簡單又有乾花原素,原來係韓式cafe💕 一於入去食同打卡先😆內裡燈光明亮舒適,空間感十足,就連menu都十分靚✨ 食物種類有韓式炸雞、韓式輕食、意粉、蛋包飯、飲品同甜品。🌼烤牛肉蛋包飯 $98呢度既蛋包飯吸引之處,就係上枱時店員會提醒客人影相📸️,之後就為客人🔪切開蛋皮,半熟雞蛋就會由中間2邊滑落,完美覆蓋下面既炒飯,畫面好療癒☺️☺️ 雞蛋口感滑溜👍🏻 炒飯內有蔬菜粒;烤牛肉份量不少,醬汁帶微甜非常濃郁✨✨ 雞蛋➕炒飯➕蘸肉汁同吃,令人垂涎三尺❣️ 迅速就KO😎🌼蜜糖炸雞 (無骨/半份) $108賣相同樣吸引💕 除左有炸雞件之外,底鋪有炸薯條,頂有3條炸年糕,同樣蘸上蜜糖🍯 半份炸雞有6、7件,size適中,炸得香脆唔會乾爭爭👍🏻 年糕軟糯煙韌,不過可能放係面,淋得太多蜜糖,甜左少少😂 反而薯條炸得非常之脆,我鍾意😍🌼士多啤梨鮮奶咖啡 $48咖啡底、士多啤梨奶泡,再加上鮮士多啤梨🍓 賣相超靚😍😍 但飲落士多啤梨味唔太出,被咖啡搶過了,但味道依然不錯❣️🌼溶化朱古力$42上枱時我同豬先生都驚訝,因為同想像有啲出入,又幾靚喎🤣👍🏻 第一

🌼烤牛肉蛋包飯 $98

🌼蜜糖炸雞 (無骨/半份) $108

🌼士多啤梨鮮奶咖啡 $48

🌼溶化朱古力$42
上枱時我同豬先生都驚訝,因為同想像有啲出入,又幾靚喎🤣👍🏻 第一啖飲落非常濃郁嘅朱古力味😍 但攪拌忌廉同朱古力碎後,味道反而溝淡了。可能揀熱飲,會比較合適。

2022-04-15
午餐
2022-04-23 660 浏览
屯門站📍 반찬앤쿡 Banchan and Cook-女朋友做左半日返工狗,今日食返餐好😂呢間炸雞都幾出名,大胃王爭霸戰即將展開🎊初雪芝士炸雞($118)雖然我地食過好多次炸雞,每次都話下次唔食,但下次又會再叫😹呢個炸雞大力推薦,首先賣相吸引,食落層次豐富,有芝士粉、糖霜鋪係面,既甜又有芝士🧀鹹香😻外皮炸得鬆脆,肉質嫩滑😋「有骨雞就係香」(女朋友,2022年4月),呢個偉論聽左好多次,今次第一次體會到😂另外仲有年糕同薯條鋪係底,薯條唔會淋/過油,仲好香口,年糕煙韌😽美中不足係炸雞要等20分鐘,未食晏既我表示好餓🥹前菜仲有一碟泡菜。餐廳好貼心比左手套,食炸雞唔驚整污糟手👍🏻松露野菌蛋包飯($102)呢個蛋包飯一定要趁熱食!店員上台時會切開埋,動L動L既蛋包飯好吸引😍松露味濃,但香味唔算太出。烤雞卡邦尼年糕 ($92)年糕好煙韌同軟糯,卡邦尼佈滿每一條年糕😋烤雞略鹹,不過好香口同埋juicy。韓式豬手沙律 ($92)豬手啖啖肉岩晒我,仲有沙律伴碟,balance返(唔肥😎😹)豬手入味,尤其豬皮好Q彈,滿滿骨膠原😜(利申:我一啖沙律都冇食到,肉字當前✌🏻)濟州綠茶鮮奶($42)呢杯綠茶鮮奶好
屯門站📍 반찬앤쿡 Banchan and Cook

初雪芝士炸雞($118)
初雪芝士炸雞

松露野菌蛋包飯($102)
松露野菌蛋包飯

烤雞卡邦尼年糕 ($92)
烤雞卡邦尼年糕

韓式豬手沙律 ($92)
韓式豬手沙律

濟州綠茶鮮奶($42)
濟州綠茶鮮奶

呢杯綠茶鮮奶好清新,淡淡綠茶香,唔會有苦澀味,鮮奶順滑😻

溶化朱古力($42)
溶化朱古力

呢杯簡直邪惡之選😼面頭夠多cream,如果朱古力味再濃d更加正🤪🤪

環境方面,餐廳裝修別緻,色調較柔和,整體燈光偏暗,都幾適合同朋友食晏傾下計或同男/女朋友拍下拖食個飯。
2022-04-23
韓式豬手沙律
濟州綠茶鮮奶
溶化朱古力
2022-04-11 66 浏览
屯市Banchan and Cook主打韓式和西式的fusion 菜,適合不同人士享用。外賣滿$400仲有7折😬😬烤牛肉蛋包飯非常誘人 又滑又嫩,完美的外型,蛋包飯煮得岩岩好,蛋夠哂嫩滑,裏面係炒飯,有肉粒、蘿蔔粒,味道唔會太濃!🤩🤩 蜜糖無骨炸雞.外脆內嫩,蜜糖脆皮甜滋滋.🥰🥰薯條熱騰騰沾上蜜糖更好食,咸中帶甜, 炸雞仲好入味好Juice!韓式豬手沙律🥗份量不少,豬手切片,肥瘦適中,非常入味,仲著沙律一齊食,非常解膩開胃韓式炒年糕,年糕仲勁有咬口,雞亦胶子很有驚喜,外脆內軟!👍👍果然甜品有另一個胃,是日甜品🍮,軟綿清甜,會令下食唔停口😜😜濟州綠茶,入口較清新,冇日本綠茶咁苦澀溶化朱古力,杯朱古力無得頂,溶左層棉花,甜度岩岩好👍👍另外環境好靚好大,打卡一流,店員服務有禮,價錢亦大眾化☺️

韓式豬手沙律🥗

濟州綠茶,入口較清新,冇日本綠茶咁苦澀
溶化朱古力,杯朱古力無得頂,溶左層棉花,甜度岩岩好👍👍

另外環境好靚好大,打卡一流,店員服務有禮,價錢亦大眾化☺️
2022-04-10 34 浏览
以花花為主題的韓式餐廳,環境舒適,是屯市飯聚的新選擇。「松露野菌蛋包飯 」$102: 嫩滑滑蛋配野菌,夠香濃,想不到還有多塊松露片。「烤雞卡邦尼年糕」$92: 幼條年糕配上卡邦尼汁,錯覺還以為是長通粉,味道不錯。「甜辣無骨炸雞半份」$108: 炸雞香脆,加上年糕和薯條,是韓式不敗的組合。「海鮮煎蔥餅」$89: 厚身有三件,兩邊都煎得夠金黃香脆。最後以甜品和飲品作結,滿足!「朱古力忌廉卷蛋」、「濟州鮮奶綠茶」、「士多啤梨沙冰」。
以花花為主題的韓式餐廳,環境舒適,是屯市飯聚的新選擇。

「海鮮煎蔥餅」$89: 厚身有三件,兩邊都煎得夠金黃香脆。

2022-03-21 468 浏览
ෆ⃛ 반찬앤쿡 Banchan and Cook ෆ⃛都有一段時間冇去屯門,嗰日行過屯門市廣場見到開咗好多新嘅食肆,有間裝修森林風嘅餐廳睇落係西餐但其實係主打韓國菜,餐牌都好似幾吸引就行咗入去試吓 🧚🏻‍♂️♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜♡ 青口海鮮炒年糕 $108 ♪ 雖然望落橙橙紅紅但其實係幾乎完全唔辣,入邊嘅年糕同我哋平時食圓軲轆嗰啲唔同,係花生形狀的好可愛(⊃。•́‿•̀。)⊃雖然年糕唔會好入味但醬汁都夠味,而且海鮮都新鮮,連埋啲配菜食有唔同嘅口感(๑•́‧̫•̀๑)ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5 初雪無骨芝士炸雞(半份)$108 ♪ 炸雞會連埋一份泡菜做前菜,上邊仲有啲韓式年糕,炸雞食落熱辣辣而且係好嫩滑juicy(ˊσ̴̶̷̤ ₋̮̑ σ̴̶̷̤ˋ)₊,唔會炸到乾爭爭,上邊加咗啲芝士粉鹹鹹甜甜咁好好食!配有嘅薯條都炸得好脆,半份都夠兩至三個人share *ˊᵕˋ)੭ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿/ 5 芝士泡菜紫菜包飯 $78 ♪ 店員攞上枱嘅時候已經提醒我哋唔好掂隻碟因為係好熱♨︎ 上邊啲芝士仲有拉絲嘅效果,泡菜味係微

ෆ⃛ 반찬앤쿡 Banchan and Cook ෆ⃛

 青口海鮮炒年糕 $108 ♪

青口海鮮炒年糕

 初雪無骨芝士炸雞(半份)$108 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿/ 5
初雪無骨芝士炸雞(半份)

 芝士泡菜紫菜包飯 $78 ♪
店員攞上枱嘅時候已經提醒我哋唔好掂隻碟因為係好熱♨︎ 上邊啲芝士仲有拉絲嘅效果,泡菜味係微微辣,大家唔食得辣嘅都可以嗌(و ˃̵ᴗ˂̵)و不過因為有芝士所以食多幾舊都會濟喔!

芝士泡菜紫菜包飯

 士多啤梨紅桑子梳打&濟州鮮奶綠茶 both $42 ♪
杯梳打飲落好fresh⚚ 酸酸甜甜好解渴,夾韓國菜好解膩!而鮮奶綠茶未至於去到回甘,但都唔算好甜,就冇梳打咁解渴✨

士多啤梨紅桑子梳打&濟州鮮奶綠茶

✎ 總括:整體食物水平都唔錯,雖然未至於令人好深刻,但都可以一試(⋆ʾ ˙̫̮ ʿ⋆)

ෆ̈ 반찬앤쿡 Banchan and Cook (屯門市廣場)
✇ 地址:屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖
2022-03-09 90 浏览
疫情下新開既日韓系餐廳,有蛋包飯、炒年糕、炸雞等。。。今次先食下蛋包飯先~🍴松露野菌蛋包飯:嫩滑蛋包配上松露白汁,口感非常豐富~松露味亦都好出,令野菌味都提升不少。🍴明太子慢煮雞肉蛋包飯:有少少辣味既明太子汁,惹味十足,慢煮雞肉,望落去以為會鞋,但食落口一係嫩架😊🍴燉牛肋骨蛋包飯:係炒飯底既蛋包飯呀。。。淨係食個飯都好滿足,仲要有燉牛肋骨,舊舊有肉,又好淋淋。受外賣盒既限制,可以既話,真係想用刀叉品嘗🤤餐廳仲有好多野想食下,下次再試試其他野食。

餐廳仲有好多野想食下,下次再試試其他野食。
外卖自取
2022-03-05 113 浏览
📍 반찬앤쿡 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐡𝐚𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐨𝐨𝐤 (屯門市廣場)我諗大家對呢間韓國餐廳都唔陌生,呢間以蛋包飯為主打嘅餐廳終於嚟到大西北啦💁🏻‍♀️記得之前喺太古食過一次手機未準備好侍應就已經切開咗蛋包飯😭冇得留念影相😭吸取上次嘅教訓今次我決定同佢講話我影晒相先切🤣開係屯門市中心黎講都尚算方便格局都幾大👍🏻座位與座位之間唔會太逼夾💁🏻‍♀️🔸燒牛肋骨蛋包飯 $122牛肋骨燒得好香仲要勁多汁😋,唔會話有好多細骨👍🏻,肉就唔會話燒得好乾好鞋,反而仲幾Juicy😍至於個蛋包飯梗係好食啦!不過我自己認為如果可以加多啲茄汁或者燒汁更加好🥳如果唔撈埋旁邊嘅醬汁一齊食嘅話就會覺得好dry‼️🔸 芝士泡菜紫菜包飯 $78比我想像中更好食,初頭以為會乾爭爭,每一粒飯卷都可以一啖食晒,有少量嘅拉絲😎中間嘅泡菜味道都唔會話非常辣🌶🔸焦糖脆脆鮮奶咖啡 $48上面嘅焦糖脆脆好快就已經淋哂,買相亦冇我想像中咁吸引😖就好似有一杯好簡單嘅鮮奶咖啡然之後上面加幾塊焦糖🙄🔸溶化朱古力 $42反而呢杯朱古力稍為比較好,除咗賣相比較好之外味道都幾濃🤫不過要提醒大家記得攪勻先好飲,如果唔係啲朱古力就會沉晒底㗎啦!🤔🔸蜜糖+甜辣炸雞 $2

🔸燒牛肋骨蛋包飯 $122

🔸 芝士泡菜紫菜包飯 $78

🔸焦糖脆脆鮮奶咖啡 $48

🔸溶化朱古力 $42

🔸蜜糖+甜辣炸雞 $218

蜜糖炸雞🍯簡直係令我每日朝思暮想🙇🏻‍♀️雖然咁講好誇張,但係除咗炸得香脆可口之外蜜糖仲要每一粒雞都可以點到😋
甜辣炸雞🍗一樣都係香脆可口,雞肉唔會太過乾旱👍🏻辣辣地非常惹味🌶
兩款炸雞下面仲配有薯條🍟,薯條亦都係好好味每一條都炸到脆卜卜🥳都幾建議大家嗌呢個😆

係我哋叫套餐跟埋,我自己覺得麥當勞嗰啲好味啲🙇🏻‍♀️,呢個薯條食得多會覺得好乾同埋好濟💁🏻‍♀️不過如果套餐嘅價錢跟薯條感覺上我覺得抵好多

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境質素⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單508

餐廳資料📋: 반찬앤쿡 Banchan and Cook (屯門市廣場)
🕌地址: 屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2253A,2253B,2255及2256A號舖
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-03-03
2022-02-14 126 浏览
點左兩碟野一碟5-10分鐘出左另一碟要等多30分鐘先出一凍一熱食 好刺激員工態度惡劣話各人有各職位人手不足 只有人手做炸雞點小菜果啲冇人做追單多次仍然唔幫手跟進只係反白眼同黑面.等左半粒幾鐘話冇就退錢走佢就用裝飾緊同你講叫你等多陣最後只後3塊餅擺落個盒唔講以為佢雕花一句道歉都冇食物質素亦只係普通.不會再光顧送上美美的(聲稱)裝飾過的海鮮煎餅
點左兩碟野
食物質素亦只係普通
不會再光顧
送上美美的(聲稱)裝飾過的海鮮煎餅
海鮮煎餅
35 分钟 (外卖自取)
  • 海鮮煎餅
2022-02-03 129 浏览
去開屯門市廣場行街,見到有間好多靚靚花草佈置既韓國餐廳😍就係咁,我就入左去了🤭入到去,慢慢睇menu,見呢到有好多款蛋包飯、西式意粉、沙律、韓式炸雞😍韓式野食同埋唔同既特飲🍹都幾多選擇下黑毛豬面肉卡邦尼意粉🍝:黑毛豬食落鹹香,連埋意粉食,幾夠味!意粉都掛到曬d汁同埋芝士,好邪惡😈食食下係會飽😂燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜:黑毛豬肥瘦分明😈都幾多件下!好欣賞同碟入面佢仲已經配埋幾多泡菜、蒜、青椒圈再連埋大醬,包埋配料入生菜到,好好味🤤初雪芝士炸雞🍗:叫左半份,但我覺得2至3個人share都仲得!炸雞鋪左滿滿既芝士粉😍咬落好香脆,又入面又好juicy唔會乾爭爭🤤同埋芝士粉鹹香鹹香,係會食唔停口,個人覺得好過芝士拉絲,唔會咁漏⚠️最驚喜既係入面仲有薯條🍟同埋韓式年糕😍韓式年糕連芝士粉都幾好味又煙韌!SURPRISE!熱朱古力:飲口都幾香滑,濃濃既朱古力,同埋面仲加左d朱古力圈圈,成件事令人好開心💓士多啤梨紅桑子梳打🍹:飲落輕輕既酸甜,都幾清新,紅桑子味比較突出,打卡都不錯

屯門市廣場真係開左超多新餐廳,新開既반찬앤쿡 Banchan and Cook主打韓國料理,餐廳環境仲好靚,有紅葉🍁乾花🌼🌸佈置,好有韓國local cafe既感覺😍烤牛肉蛋包飯 $98好澎湃既蛋包飯‼️望住店員𠝹開蛋包既一刻,真係好治癒,超級嫩滑又充滿蛋香😋 仲有香濃既烤牛肉,牛肉好滑好入味,甜甜地既醬汁加埋蛋汁,撈飯真係一流💯慢煮羊膝配薯條 $165估唔到韓國餐廳煮既羊膝可以咁高質,慢煮既烹調方法令羊膝十分軟淋,輕輕切開所有羊肉已經「骨肉分離」🤪羊肉有少少羶,無食開羊既朋友仔未必接受到🙈 但鐘意食羊既你一定不能錯過😎無骨柑橘炸雞 $108/半份食韓國野必點炸雞🐔 6款味入面,我地揀左柑橘炸雞🍗 脆漿處理得好好,炸雞外脆內軟,爆汁超juicy😋 無骨啖啖肉真係好正!! 仲有年糕、炸薯條鋪係炸雞下面,索曬啲汁好好食🍟飲品方面嗌左濟州綠茶鮮奶 ($42)同溶化朱古力 ($42) 🤤 2杯都好好飲,溶化朱古力入面海量朱古力粒,配上表面既忌廉同可可粉,口感好幼滑👍 濟州綠茶鮮奶有好香濃回甘既綠茶香,真心好飲🤤

烤牛肉蛋包飯 $98

慢煮羊膝配薯條 $165

無骨柑橘炸雞 $108/半份

2022-01-09
  • 無骨柑橘炸雞
  • 溶化朱古力
2022-01-28 89 浏览
屯門2樓新foodcourt 仲有間韓食餐廳~每一樣食物既份量都好多下👍幾抵食😌😌烤牛肉蛋包飯(HK$98): 連鎖店黎講佢個蛋包飯都叫靚仔🤩店員幫你開埋見住蛋漿流出黎個下治癒感滿滿☺慢煮羊膝(HK$165): 炆得勁冧😌 同個醬汁味道又好夾~ 媽媽食個陣大讚👍👍👍柑橘炸雞(半份)(HK$118): 柑橘醬勁濃~又醒胃~另外佢有分有骨無骨~比你揀👍想方便又懶d既朋友仔可以揀無骨🤣🤣🤣 另外附既 配醬因為柑橘醬太夠味變左作用不大🙊btw 野飲都好精美~唔太甜😋😋甜品比較可惜..因為佢地既牛角包窩夫冇貨😢😢失色左,不過朱古力甜品佢都唔會甜到漏既👍👍

柑橘炸雞
2022-01-27 147 浏览
食咗間中伏嘅餐廳,又貴又唔好食🤮失望😔~Banchan and cook是上個月在屯市新開韓國餐廳,滿心歡喜以為屯門終於有蛋包飯專門店,位置就在food court格離。餐廳環境好靚,坐位好舒適寬躺,但……🔅烤牛肉蛋包飯$98Menu有六款蛋包飯選擇,一上到來到店員會畀你影相先,然後會幫你切開,賣相係幾靚。蛋食落滑身,但係冇咩味道。烤牛肉就完全唔掂,好多筋,我完全咬唔開,吐返好多出嚟,仲衰過吉野家啲牛🥴咩料啊!啲汁又偏鹹,超難食🤮伏!伏!伏!哎😓🔅溶化朱古力(凍)$42飲落去好化學味,唔係朱古力味,一定係用最cheap嗰隻朱古力粉,未試過飲杯朱古力都咁難飲🤮🔅利是多來沙冰$48嘩!呢杯又係唔得,又係化學味,好似咳藥水咁,完全冇水準可言,感覺好求其做一啲飲品出嚟😓黑毛豬面肉卡邦尼意粉$98呢碟就正常返啲,意粉有咬口,比起意式嘅卡邦尼意粉好明顯忌廉嘅比例好多,香濃嘅醬汁加埋頗重嘅芝士味,同埋佢上面豬肉口感似食豬肉乾咁不錯😌叫了四樣嘢,三樣都唔得,埋單仲要$315,真是唔抵,以後都唔會再有下次👋🏻服務又唔OK,失敗又令人失望的餐廳🙄

🔅烤牛肉蛋包飯$98

🔅溶化朱古力(凍)$42

🔅利是多來沙冰$48

黑毛豬面肉卡邦尼意粉$98

2022-01-23
2022-01-25 182 浏览
環境裝飾得靚靚,食物味道亦不錯!—主食—🔅烤牛肉蛋包飯店員會主動幫手切開,見到流心蛋液隨之而流出,畫面吸引人注目,亦是打卡時間。滑蛋包住已調味米飯,配合韓式燒汁煮成的烤牛肉,食到蛋香又有燒汁牛肉味。🔅慢煮羊膝配薯條羊膝以慢煮而成,所以肉質超軟腍,用叉篤一篤就可離骨。味道方面不會食到羊臊味,配搭紅蘿蔔、白蘿蔔和自家製醬汁,好味😋—小食—🔅蜂蜜無骨炸雞炸雞表面淋上蜜糖和糖霜,值得稱讚炸雞不會因淋上醬汁而變得淋身,仍然都是脆身。—甜品—🔅朱古力忌廉蛋卷蛋糕鬆軟配合柔滑香甜的忌廉,味道不會太過死甜,有濃濃的朱古力味。—飲品—🔅濟州鮮奶綠茶鮮奶表面打起厚泡泡,佈滿綠茶粉,味道不算太甜亦不會苦澀🔅士多啤梨紅桑子梳打有足料鮮果肉,淡淡果香,朋友形容味道超fresh ,飲落絕對無假藥水味
環境裝飾得靚靚,食物味道亦不錯!

—主食—

甜品
🔅朱古力忌廉蛋卷

—飲品—
🔅濟州鮮奶綠茶
鮮奶表面打起厚泡泡,佈滿綠茶粉,味道不算太甜亦不會苦澀

🔅士多啤梨紅桑子梳打
2022-01-18 234 浏览
Banchan and Cook近排喺屯市開咗新分店呀🎉餐廳主打韓式同西式料理,裝修行清新文青路線,環境好闊落,適合同朋友聚餐或者情侶約會👫🏻菜式選擇豐富多樣,食物份量都幾多,質素都唔錯㗎~🔸烤牛肉蛋包飯 (HK$98)大大個半熟蛋放喺炒飯上面,侍應用刀輕輕一𠝹,嫩滑嘅蛋漿慢慢覆蓋住炒飯,感覺好療癒😍烤牛肉嘅醬汁味道濃郁,不過有啲偏鹹,配埋炒飯同雞蛋一齊食就啱啱好😋🔸半份蜜糖無骨炸雞+韓式前菜 (HK$108)炸雞外皮炸得香脆,肉質滑嫩多汁,每塊炸雞都裹滿蜜糖🍯味道偏甜,食落香口。另外仲附有蜜糖同忌廉味醬汁,配埋薯條、炸年糕同韓式泡菜,份量十足👍🏻🔸慢煮羊膝配薯條 (HK$165)採用咗慢煮嘅烹調方式,羊膝肉質非常淋身,食落羊味極濃,帶少少羶味🐐配搭鹹度適中嘅醬汁食落好夾,鍾意食羊嘅朋友可以一試😋🔸濟州綠茶鮮奶–熱 (HK$42)濟州綠茶鮮奶味道清香,唔會好甜,口感細滑,不過帶有點濃茶嘅苦澀味,比較適合大人口味🤓🔸士多啤梨紅桑子梳打 (HK$42)酸酸甜甜嘅士多啤梨紅桑子梳打開胃又解膩,紅桑子味比較突出,重點係隻色好靚,打卡一流!🔸手工巴斯克芝士蛋糕 (HK$54)巴斯克芝士蛋糕有濃郁
烤牛肉蛋包飯

🔸烤牛肉蛋包飯 (HK$98)
半份蜜糖無骨炸雞

🔸半份蜜糖無骨炸雞+韓式前菜 (HK$108)
慢煮羊膝配薯條

🔸慢煮羊膝配薯條 (HK$165)

🔸濟州綠茶鮮奶–熱 (HK$42)

🔸士多啤梨紅桑子梳打 (HK$42)
手工巴斯克芝士蛋糕

🔸手工巴斯克芝士蛋糕 (HK$54)
巴斯克芝士蛋糕有濃郁嘅芝士味,表面帶有焦香,內裡口感濕潤,香氣十足,配埋生果忌廉一齊食,口感更加豐富,一啲都唔膩😎
半份蜜糖無骨炸雞
手工巴斯克芝士蛋糕
2022-01-18 91 浏览
最近行開屯市先發覺開左好多新餐廳,今次同媽咪試呢間門口有紅葉🍁裝飾既韓國餐廳,估唔到睇得都食得,有幾樣野都好好食😋燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜最好味嘅一樣🥰腩肉厚切,肥瘦相間,用生菜包住食完全唔肥😳大醬偏咸點小小就夠。原味無骨炸雞半份都好多!最欣賞雞炸得好透,真係脆卜卜,連雞皮都炸到好鬆化,薯條都好酥脆,好邪惡呀🤤韓式卡邦尼意粉排住食炸雞同黑毛豬腩肉搞到攤到凍左小小,醬汁好夠,如果熱食一定好正。本身想試烤朱古力棉花糖,可惜賣晒😢好彩要左個朱古力卷蛋都算高質,忌廉幼滑唔太甜。

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
原味無骨炸雞