2022-04-24
趁復活節假去屯門買野,順便逛逛。見到有間餐廳外表幾靚,裝修簡單又有乾花原素,原來係韓式cafe💕 一於入去食同打卡先😆內裡燈光明亮舒適,空間感十足,就連menu都十分靚✨ 食物種類有韓式炸雞、韓式輕食、意粉、蛋包飯、飲品同甜品。🌼烤牛肉蛋包飯 $98呢度既蛋包飯吸引之處,就係上枱時店員會提醒客人影相📸️,之後就為客人🔪切開蛋皮,半熟雞蛋就會由中間2邊滑落,完美覆蓋下面既炒飯,畫面好療癒☺️☺️ 雞蛋口感滑溜👍🏻 炒飯內有蔬菜粒;烤牛肉份量不少,醬汁帶微甜非常濃郁✨✨ 雞蛋➕炒飯➕蘸肉汁同吃,令人垂涎三尺❣️ 迅速就KO😎🌼蜜糖炸雞 (無骨/半份) $108賣相同樣吸引💕 除左有炸雞件之外,底鋪有炸薯條,頂有3條炸年糕,同樣蘸上蜜糖🍯 半份炸雞有6、7件,size適中,炸得香脆唔會乾爭爭👍🏻 年糕軟糯煙韌,不過可能放係面,淋得太多蜜糖,甜左少少😂 反而薯條炸得非常之脆,我鍾意😍🌼士多啤梨鮮奶咖啡 $48咖啡底、士多啤梨奶泡,再加上鮮士多啤梨🍓 賣相超靚😍😍 但飲落士多啤梨味唔太出,被咖啡搶過了,但味道依然不錯❣️🌼溶化朱古力$42上枱時我同豬先生都驚訝,因為同想像有啲出入,又幾靚喎🤣👍🏻 第一
🌼烤牛肉蛋包飯 $98
🌼蜜糖炸雞 (無骨/半份) $108
🌼士多啤梨鮮奶咖啡 $48
🌼溶化朱古力$42
上枱時我同豬先生都驚訝,因為同想像有啲出入,又幾靚喎🤣👍🏻 第一啖飲落非常濃郁嘅朱古力味😍 但攪拌忌廉同朱古力碎後,味道反而溝淡了。可能揀熱飲,會比較合適。